- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mitírjakide?
csendes tag
Üdv!
Nekem az a problémám, hogy marha hangos a gépem, de fogalmam sincs, hogy miért. Most nyáron építettem, szóval még azt sem lehetne rámondani, hogy öreg. Először arra gyanakodtam, hogy a gyári Intel processzorhűtő a hibás, kicseréltem egy Deepcool Gammaxx 300-ra, de ugyan olyan hangos lett a gép. Lehet, hogy a háznak (Zalman Z3 Plus) a gyári ventilátorjai a hangosak? Ugyebár van benne 4 db, de én úgy látom mintha nem az összeset lehetne cserélni... Ti tudtok erről valamit? Milyen ventilátorokat ajánlotok a gyárik helyett?
A gép:
Gigabyte H110M-S2H
Intel Core i3-6100
Gigabyte GTX 950 Xtreme
FSP HEXA+ 400W
2*4GB Kingston HyperX Fury ram
Zalman Z3 PlusKöszi előre is!
-
energy4ever
addikt
86mm vastag radira kellene nekem valami 120mm-es venti. (a radi hatuljan lenne meg 2db Cooler Master venti, amit gyarilag adtak az eisberg-hez)
Ezt neztem ki:
Corsair ML120 PRO LED Blue 120mm Premium Magnetic Levitation Fan
7.500Ft, nem keves, foleg, hogy 2db kell belole, de nem sajnalom a penzt ra.Elvarasok:
Legyen szep menet kozben, es kikapcsolt allapotban is. Jol fujja at radit, valamint ne legyen hangosabb egy DDC-nel.
Lehetoleg legyen fekete, vagy fekete-kek, nem tul eros fenyu kek ledes.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Értem és ezt ők is tudják? Írtam 3 jelentősnek mondható boltnak egyszerre, kvázi azt se tudják mi van - értsd: fogalmuk sincs mikor lesz ha lesz egyáltalán.
Így most az van hogy a kilépőoldalon megy a fekete verzió alá még 2db piros CCFL cső... gondolom ebből a ventilátorfajtából (AeroCool DS) csak a fekete LED nélküli... fehérnél sztem jobban érvényesült volna ez a különálló világítás csak a ventilátor is világít. Vagy ki lehet iktatni a ledet ezeknél úgy hogy a gari is megmarad?
LED nélküli fehér lett volna a nyerő kombináció a CCFL-el, vagy próbáljam ki a ledes fehérrel mert így is úgyis lesz, de a tököm belevágom hogy egy egyszerűnek mondható fejlesztésen is kísérletezgetni kell már... és amiatt többször bevásárolni egyszeri vásár helyett ugyanazt jó esetben, rossz esetben többet.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
süttyő
tag
Sziasztok!
Zalman z9 neo hazba szeretném a gyári ventilátorokat kicserélni. Fobb szempont lenne hogy minel halkabb legyen. Illetve láttam sok házban beépített 4 pinea csatlakozokat az alaplapi tálca mögött, ilyet nem lehet külön beszerezni? -
hegegabi80
addikt
Egyébként ha elől leveszem a műanyag borítást simán befér egy 14-es venti, kábel kötegelővel szépen ki is lehet szerintem feszíteni.
Csak ugyebár ott van a táp, elölről veszi a levegőt a táp és oldal irányba fújja ki. Így max csak a táp felett és mellett tudna befújni, a többi levegő a tápba menne. Ezért írtam, hogy a tép mellé tudok ferdén betenni 12-est, ami elölről/oldalról tud befelé dolgozni.
Gyárilag csak hátra lehet 12-est.
De a felső merevítőn nincs semmi (ssd+Hdd lehet), így oda egy 12-es befér, de inkább 2 db 92-es.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #23789 üzenetére
A te házad esetén én úgy csinálnám,hogy előre és hátra is 1-1 120-s venti+felülre amekkora csak elfér(nem találtam leírást,hogy mekkora fér el).Így jól szellőzne,bár kicsit jobban porosodna(kompresszor havonta és semmi gond).Mondjuk én biztos,hogy megfaragnám az előlapot,hogy legalább egy TY-147A-t fel tudjak rögzíteni-a képek alapján simán kivitelezhető,csak lyukat kell fúrni.
(#23793) NandorHUN Azért őstag-ként illene legalább átolvasni az Összefoglalót és mindjárt kevesebb kérdésed lenne+nem véletlenül írtam,hogy neked 3 pin-s venti kell és ha mondanál egy árkeretet(amit már írtam párszor),már rég ajánlottam volna például az Aerocool DS-t ha belefér.Led-s és még halkabb is mint a Lepa.
(#23794) Gaaabeeesz
Nem ajánlom,hogy feszültségalapon szabályoz pwm-s ventit.Mostanában,mióta kijött a 4 pin-s PW2 többen is benézték a rendelést mint te.Vagy cseréltesd ki 3 pin-sre vagy add el(sima liba,mert keresett) és vegyél 3 pin-s változatot-sokkal jobban jársz.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Gaaabeeesz
senior tag
üdv.
Megint én vagyok, és erre a kérdés/válaszra írok, hogy képben legyél.
Ugye az ajánlatodra megrendeltem a ventiket, de sehol sem volt feltüntetve, hogy PWM, 4pin stb, így megrendeltem.
Tehát most van 2db 12-es Pure Wings2 PWM 4pines ventim, egy 3pines Y elosztóm
És egy db 4pines csati a lapon, amit szabaddá tudok tenni. (azt már tudom, hogy ettől nem tudom PWM-est használni, de gondolom feszültség alapon tud szabályozni PWM ventit is)Jelenleg benn vannak a gyári ventik.
Megoldható, hogy ezeket használjam, vagy adjam el, és próbáljak 3 pin-es ventit venni?
Kérdés, hogy Pl. ilyen y elosztóval mennének-e a ventik?
Üdv, Gabesz
-
NandorHUN
addikt
válasz abridabri #23792 üzenetére
Ok, ehhez a PWM-hez nem nagyon értek, ha tudom szabályozni és rá tudom kötni, nem teszem tönkre, akkor nem látok problémát azzal, ha 4-pinest veszek. De javítsatok ki ha tévednék
Olyat is olvastam, hogy ha 3 pinesre teszem a 4-et akkor az mindig max sebességgel fog futni, ez igaz? Hőmérséklet alapon ezt nem tudja szabályozni fesszel az alap? Vagy SpeedFan-nal windows alól?
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
veterán
válasz NandorHUN #23791 üzenetére
Igen ,4pines aljazatra ra tudsz kotni 3pinest is ,akkor fesz alapon lesz szabalyozva
Amugy attol mert 4pines csati van az alaplapon , meg egyaltalan nem biztos hogy tud pwmet ,azt csak az alaplap manualjaban tudod megnezni.
Peldaul itt ez az Asus lap amin 6db 4pines csatlakozo van, de abbol megis csak 2db tud valojaban pwm alapon szabalyozni.[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz abridabri #23782 üzenetére
Neten az olvastam, hogy 4 pines visszafelé kompatibilis, tehát elvileg működik 3 pinessel és fesz alapú szabályozással is, csak nincs PWM. Ebből mi igaz?
Alapomon egyébként van 4 pines csati is, csak kényelmesebb lenne a gépházra tenni és onnan szabályozni Viszont csak 1 4 pines van... ezeket lehet osztani kábellel?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz SchumiBácsi #23788 üzenetére
Nem kell rosszat sejteni, valószínűleg egyszerűen csak elfogyott az európai raktárkészlet. Ha itt elérhető lesz, akkor azt követően hamarosan kapható lesz majd magyar boltokban is.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
hegegabi80
addikt
Most jelenleg hátul van egy 12-es cube házban, elöl az egyik sarokba 1 db 8-as.
Viszont hátul a ház tetején van egy elég nagy szellőző, gondoltam ide be lehet tenni egy kifelé fújót.
Vagy előre lehet ferdén egy 12-est, vagy két 8-ast, vagy lehet két 92-es is beférne. Nem tudom melyikkel járok a legjobban. -
őstag
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #23784 üzenetére
Ez háztól és konfigtól is függ.A pozitív(több be mint ki) nyomásnak az a nagy előnye megvan,hogy kevesebb a por.
(#23785) Kroni1
A Viper R alacsonyabb fordulaton is hozza azt a teljesítményt amit a TY tud-így azt ajánlom.Szabályzásnál meg úgy állítod a grafikont(vagy biosban a százalékot) ahogy akarod,tehát nem muszáj elérnie egy ventinek a maximális fordulatot.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! CPU hűtőbordára keresnék minőségi, nagy teljesítményű PWM-es 140mm-es ventit, 120mm-es lyukkiosztással.
Az Akasa Viper R és a Thermalright TY-143 a két jelöltem. Ezek közül melyiket ajánlanátok? A 143-ast le lehet úgy szabályozni, hogy ne 2500 legyen a max fordulata? (van enermax ventim, amin ez 3 fokozatban állítható)
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Csak egy olyan kérdésem volna, hogy melyik felállás a jobb a házon belüli jó légáramlat kialakítására.
A kifelé vagy a befelé fújó ventilátornak kell nagyobbnak/több darabnak lenni. -
Grózi
Topikgazda
válasz SchumiBácsi #23772 üzenetére
Ideiglenes készlethiány,van ilyen sajna-várj egy kicsit.
(#23773) dances A PW2 minden téren jobb nála,ezért is nem ajánlott.
(#23776) Corvin0716
Alpenfoehn Wing-Boost 2
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)
Akasa Apache
(#23777) NandorHUN
Már csak egy árkeret kellene,neked csak 3 pin jöhet szóba.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
NandorHUN
addikt
válasz abridabri #23780 üzenetére
Igen. Szétszedni nem akartam. 5 ventit tudok kötni... ha te mondod, akkor 3 pineseket...
Ez kompatibilis a Lepa Bol Quiet -tel? Venti tetszik, nem is drága... csak akkor ugye ezek szerint 4 pines, nem 3. Vagy kell valami átalakító?www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz abridabri #23778 üzenetére
Ha jól értem 3 és 4 pin között a különbség az, hogy 4 pint lehet vezérelni forgás alapján, míg 3-pineset csak fesz alapján.
Nem tudom melyik a jó, de 4-es alapom tuti kezeli, a házon meg van külön vezérlő ami Bitfenix Spectre-re lett kitalálva, de nem találom, hogy ez hány pines lenne neten.
Ezek alapján 4 pin nem igazán éri meg a felárat gondolom... mind2 szabályozható elég jól,www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
veterán
válasz NandorHUN #23777 üzenetére
Az alaplapod nem irtad ,igy nem tudjuk milyen ventit tud vezerelni , 4pin (pwm) vagy 3pin.
PWM ben ledes is es jo hazhuto a Lepa Bol Quiet ,csendesebb is a bitfenixnel.
3pinben nem igazan tudok csendes LED ventit az Aerocool DSt kiveve ,de az eleg draga. Vagy Be Quiet Pure wings2 2500 ert darabja, csendes de nem ledes.
Ha mas nem; a cpu fan aljazat biztosan pwmes, arra ra tudsz kotni akar 5 ventit is egy jofajta elosztokabellel.[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz abridabri #23766 üzenetére
Ok.
Házam: Bitfenix Raider
CPU: i7-2600K + Aphenfön brocken hűtő
GPU: GTX 1060Bifenix Spectre/Pro-nál halkabb alternatívát keresek, ami ugyanúgy jól mozgatja a levegőt. Az se hátrány ha ledes, de lényeg, hogy jó és csendes legyen
-
Corvin0716
tag
Sziasztok! A Gelid GX-7-es hűtőmnek a ventilátora megadta magát (Wing 12 PL). Tudnátok megfelelő alternatívát ajánlani utódjául? Előre is köszönöm.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz SchumiBácsi #23772 üzenetére
A 120-asok is eltűntek hirtelen. Merlintől már egy hete nem lehet rendelni, a kettő (120 red) tervezettből egy helyen tudtak adni egyet, "majd szólunk mikor lesz még egy" csatolmánnyal, aztán szóltak, hogy nem lesz még egy. Ebay.. Bár most pár shopban rendelhetőnek tűnik egy két színváltozat. Lehet, hogy csak kihagyott egy napot az egyik kamionsofőr, és mindjárt jön a többi is megint.
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
dances
tag
Üdv!
Grózi kollégától kérdezném:
a kék lapátos Noiseblocker (BlackSilentFan XL-1 és XL-2) ventilátorokkal mik a tapasztalatai?
Mert a technikai paramétereik és az áruk nagyon hasonlít a Pure Wings -éhez.
Belépő szinten házhűtésre nem ajánlhatók?Only the Good die young.
-
őstag
Na újra itt vagyok
Valaki meg tudja magyarázni a piros 14centis Aerocol DS ventilátor beszerezhetetlenségét? Egyetlen webáruházban nem találni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz ledgeri #23770 üzenetére
"Akkor az indíási fesz inkább a mozdítsuk be, aztán lehet lejjebb vinni... ugye? "
Igen,utána csökkentheted.Amit a gyártók megadnak,azon értéken indul biztosan.(általában alatta is egy kicsivel)
A vezérlő ha elhal akkor nem visz magával semmit,egyszer csak szimplán nem működik független attól,hogy mennyit használtad.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ledgeri
nagyúr
Akkor az indíási fesz inkább a mozdítsuk be, aztán lehet lejjebb vinni... ugye? (még nem is tudom milyen ventijeim lesznek).
A Szabályzóbehalás, aktív kapcsolgatós Használat mellett értendő, vagy ha beállítom télre, akkor már nyáron halott? +ha behal, mitől halogat, és visz-e valamit magával?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Grózi
Topikgazda
válasz demmer123 #23761 üzenetére
Már korábban megválaszoltam,ha nem veszed a fáradtságot az elolvasásra,legalább ne írj hetente be ugyanazzal a kérdéssel.
(#23765) NandorHUN Töltsd ki az adatlapod,vagy írd le a pontos konfigot!
(#23767) RazoR8402 Hajrá!!!
(#23768) ledgeri Bár az índítófesz 7V,vigan elvan 400 rpm-is(bőven 5V alatt) a megfelelő lappal pwm alapon vezérelve.A Fractal házak gyári 3 állású vezérlője meg nagyon hajlamos hamar elhalni tapasztalataim szerint.(10 házból 8-n 2 hónapon belül)Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ledgeri
nagyúr
Akkor a videón szereplő szerkentyű nélkül, pl ha Fractal design 7-9-12 voltos ventiszabályzóm lesz, akkor kerülendő (nagy eséllyel, mérés nélkül) a 7 volt~(kérdésféle, de nem az..)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
veterán
válasz NandorHUN #23765 üzenetére
Toltsd ki az adatlapod, ugy egyszerubb lesz valaszolni ,ha tujuk milyen hazol van szo, es milyen VGA-t , procit kellene lehuteni. Peldaul ,ha nincs kiveheto HDD kereted akkor inkabb nagy statikus nyomasu ventire van szukseged elol ,mintsem nagy legszallitasura. +Alaplap tipusa is kell,hogy milyen ventiket tud kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Ok kösz.
Úgy fest házam 120/200/230mm szabványt támogatja csak.
Ebben a kategóriában mit ajánlanátok előre hátulra?
Lényeg hogy sok szelet mozgasson és csendes legyen nagyobb fordulaton is, illetve az se hátrány ha led-es (piros vagy kék) , de ez nem szükségszerűwww.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Hunork
veterán
Sima 3 tűs ventilátort is lehet szabályozni alaplapi csatlakozóról?
MSI B150M Mortar esetében igen
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
dqdb
nagyúr
Sima 3 tűs ventilátort is lehet szabályozni alaplapi csatlakozóról?
Az az alaplapi csatlakozótól függ.ledgeri: a 7 volt rossz, vagy az indulási feszültséghez közeli állapot? Ha utóbbi, akkor miért?
Az indulási feszültséghez közeli állapot kerülendő. Ha peched van, pont sikerül eltalálni azt az állapotot, amikor a motor még nem tud rendesen felpörögni (vagy csak úgy tűnik, hogy rendesen felpörgött, közben még ki-kihagy), és az erőlködéstől leéghet. Fél voltot illik ráhagyni az indulási feszültségre.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
RazoR
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #23759 üzenetére
Jézus.... Ennek tényleg ilyen hangja van dc-n??? 6 darab van belőle a gépben pwm-ről hajtva de együtt nem ilyen hangosak!
Kedves bajtárs manhattanben: a Corszar szerintem felejtős, inkább a Riing
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #23759 üzenetére
7 Volton indul, ott ugye nem illene hajtani
Ez hogy értendő? (a 7 volt rossz, vagy az indulási feszültséghez közeli állapot? Ha utóbbi, akkor miért?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
& Grózi
Köszi! Az lett a vége, hogy egy Lepát azért berendeltünk, meglátjuk.
RemélemReméltem, hogy lesz legalább egy olyan feszültség amin már nem morog és még nincs túl nagy szélzaj, de ez a videó nem sok jóval kecsegtet... 7 Volton indul, ott ugye nem illene hajtani, 8-9 Volton még morog 10 Volt fölött meg már keményen tolja az ipart, úgyhogy turbina hangja is van. Jó, akkor nincs mese, ezt PWM-mel kell hajtani 800-on. A francért nem futottam bele ebbe a videóba pár nappal ezelőtt.Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz Dinter #23746 üzenetére
Pedig biztosan szét lehet szedni-bízd hozzáértőre!
(#23747) Sebaj Fóbiás Ahogy RazoR8402 is írta,ezek a jellemző tünetek-viszont jobban viseli mint mondjuk egy Akasa,zömében alacsony fordulaton kis morgó motorhanggal díjazza.
(#23749) Marmonkanna Elméletben a cha_fan aljzataid mind hybrid szabályzásuak-tehát mehet rá 3 és 4 pin-s venti is.Az Arctic-t én nagyon nem ajánlom,a BQ jó.Hasonló árkategóriában amik még lényegsúesen jobbak:
Alpenfoehn Wing-Boost 2
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)
#23751) NandorHUN Kicsi a választék az adott méretben és 2db 140-s ventivel biztos jobban jársz.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Ventikről általánosságban mi mondható el? Minél nagyobb, annál "jobb"? Gondolkodom, hogy lecseréljem a 2 elülső ventimet egy 20-23cm-esre, mert házamba még az is befér. Szerintetek megéri? Nagyobb ventillátor több levegőt mozgat?
Köszi
-
Hunork
veterán
válasz Marmonkanna #23749 üzenetére
Mindkettő jó. Az Arctic biztos, és halk is, és van / volt vele személyes tapasztalat, a másik meg tényleg jó, ahogy a szakik itt mondják is.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Marmonkanna
tag
üdv!
szeretném lecserélni a jelenlegi Coolink SWiF2 1201-em, mert 5 év után elkezdett csapágyas lenni.
olyan 12 cm-es, pwm-es ventit keresek, ami nagyjából ugyanígy teljesítene:
- 1200 rpm
- 94.2 m3/h
- 18.2 dB/Aaz alaplapom Asus H97 Pro, valaki meg tudná mondani, hogy a chassis fan csatlakozók is tényleg pwm-esek e?
így kb egy óra keresgélés után egyelőre az Arctic Cooling F12 PWM Rev.2 és a Be Quiet Pure Wings 2 120mm pwm került fel a listámra,de kíváncsian várom az egyéb tippeket.
köszi!
-
RazoR
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #23747 üzenetére
Morog, zúg, nemtetszését fogja kifejezni hallható hangon...
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Érzem, hogy eretnek kérdés és nincs is igazán érv mellette, csak a szerelem első látásra...
Hogy viseli a Lepa Bol.Quiet PWM a feszültség alapú szabályozást?
A lapon kamu 4 pines csatlakozóra tudnánk csak kötni (GND,Speed Control,Sense,VCC), de haverom annyira rákattant erre a ventire, hogy nem akarja elengedni. És nem is találtunk olyan heylet ahol a 3 pines alternatívájának szánt Aerocool Dead Silence Red ventit kapni lehetne, perpill még Merlinnél sem rendelhető.
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Grózi
Topikgazda
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
A GPU ventim iranyithatatlanna vált, és folyton maxon pörög. Hiaba állítom a sebesseget, nem valtozik. Meg lehet javítani?
Gigabyte HD6870
-
Grózi
Topikgazda
A vga-ról biztos nem tudod tápolni,csak molexről vagy átforrasztod és a vga vezérli,de biztos nem lesz 100-s+ felesleges akkor a pwm-s.
(#23737) konci79
Volt ilyen házam,nekem egy MegaFlow volt elöl-a gyárihoz képest nyertem 10-12 fokot a cpu-n és 7-8-t a vga-n.Viszont így sem a legjobb hűtésű ház,ezt előre mondom-mondjuk nekem 4690K OC+780Ti páros volt benne.
Én a 2 db 140-s DS-t választanám előre és kifújónak a bq sw 2-t.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Aerocool ds cube-ot tervezek venni,abban cserélném az első ventit. Itthon van egy sharkoon shark ,bq sw 2,és egy corsair af120,mind 12-es.
Előre eseleg ebből a kettőből,vagy max ennyiért van jobb?14-vagy 20 -ast akarok.Ill. hátra melyik lenne a meglévők közül legjobb kifújni?
Köszi a választ![ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
És lapról vezérelnéd?
(#23731) szenasi08 Örülök,hogy bevált-használd egészséggel!!
(#23733) SenorGrande Én ezt ajánlom:
Előre+ felülre 1-1 db Nanoxia Deep Silence 1400 rpm vagy Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)-én az utóbbit választanám.Hátra pedig egy Nanoxia Deep Silence 1300 rpm 120mm vagy Be Quiet Pure Wings 2 120 vagy Aerocool Dead Silence 120mm.
A ház eleje elég zárt,de ha a vga nem megy 80 fok fölé,akkor alulra nem szükséges venti.
(#23734) Cry0
Próbáld kicsit értelmezni amit írtam-megvan a saját topicja a Tápventi cserének.
Házventi ügyében meg mond meg mit tudsz szabályozni és segítek választani-attól hogy te kinéztél két márkanevet,még nem leszel előrébb!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Cry0
őstag
Megnéztem 2 pines es 14cm s venti kell bele
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
SenorGrande
senior tag
Sziasztok.
Kollégám kérdését tolmácsolnám hozzátok ház-venti típusban és elhelyezésben egyaránt.
ház: Zalman Z9U3
lap: Asus M5A97 EVO R2.0 (3 db 4 PIN csati, nem PWM-es (GND / CHA FAN PWR / CHA FAN IN / +5V))
procihűtő: Alpenföhn Brocken Eco
vga: AMD 6850, de tervben van a csere RX470-re.
keret: 3-5k/db12-14 centis légkeverőkben gondolkodik, de bajban van a típusokkal és az optimális elhelyezéssel, fújásirányokkal; ill. vga csere esetén alulra ajánlott-e plusz venti, és ha igen, milyen?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
szenasi08
csendes újonc
Srácok! Megjött tegnap a 3 NB-eLoop B14-PS! Amit házhűtőnek vettem. Phanteks PH-F140SP ventiket cseréltem le. Amikor összeszereltem, és elindítottam a gépet.. majdnem hogy leesett az állam! Szinte nem lehet hallani hogy be van kapcsolva a gép. Így utólag sajnálom hogy a H110i-re Apache Black-t vettem, és nem eLoop-ot. Borsos ára ellenére, nagyon ajánlom mindenkinek! Köszönöm a segítséget!
Intel i7 6700K, Asus STRIX GTX 1080, Corsair H110i GTX, 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3GHz, ASUS Maximus VIII Hero, Samsung 256GB 950 PRO M.2, Seasonic X-Series 650W, Phanteks Entho EVOLV ATX, Asus PG279Q
-
Cry0
őstag
este lesz kis szabad időm neki esek összefoglaló holnap meg megnézem hány pines
egyébként egy corsair tw750W ról van szó azt hiszem 14Cm-s ventilátor kell beleilletve a gép házba néztem 2 ventillátort egyik egy cooler master 2000Rpm a másik perig egy thrustmaster 1000Rpm melyik lenne a jobb választás ?
[ Szerkesztve ]
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Grózi
Topikgazda
Az árkereted elég sovány,ez alapján csak a Wing Boost 2 jöhet szóba bordára(kicsit túl is lépi a keretet),házhűtőnek meg a Be Quiet Pure Wings 2.
(#23724) RazoR8402
Bol.Quiet-ből nincs 140-s sajna.Házhűtésre én a Wing Boost 2-t választanám inkább.
(#23725) Cry0
Elsőre fuss neki az Összefoglalónak,majd jelezd,hogy mit tudsz vezérelni(3 vs. 4 pin,vagy hogy nem tudod a lapod aljzatkiosztását),mekkora méret és mi az árkeret.
Tápventi cserére külön topic is van,de ha rákeresel akkor olvashatod az én véleményem.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Adott sapphire 7970 vaporx vga. Melyen az egyik ventilátor hibás. 80% tól indul addig csak egy légkavaró van szolgálatban.
Mi a legegyszerűbb de még minőségi megoldás mellyel helyre lehetne pofozni ezt a hűtést?Ami eszembe jutott.
Gyári ventik cseréje, kb 7 e ft.
Ventik és keret lekap új ventik feleszerelése 92mm vagy 120mm (pwm).
De milyen ventilátorokat, és honnan lenne érdemes venni nekik tápot? A pcb ről átalakítóval? Nem gond ez? -
Cry0
őstag
Sziasztok
ventilátort szeretnék venni egyet a Gép házamba viszonylag olcsón
illetve egyet perig a Corsail tápomba
milyet ajánlotok?
illetve a táphoz mit kell nézni milyen ventilátor legyen ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
őstag
-
Grózi
Topikgazda
Az árkategóriában az Apche-n kívül:
Alpenfoehn Wing-Boost 2
Lepa Bol.Quiet
És ha 3 pin is játszik akkor Aerocool DS.
(#23717) SchumiBácsi
Igen,tudod őket a vezérlőről szabályozni és elég szolid,visszafogott színük van.Nem vagyok alapba led párti,de teljesen máshogy néznek ki mint az általad említett plexis led ventik-nekem bejön.
(#23718) thomeef
Garanciális csere egyértelműen-sajna ilyen van.
(#23720) TcK_Marco
"Ami kellene nekem: 2db bordára való venti, illetve 4db házhűtő venti."
Ami meg nekem: pontos méret,3 vs. 4 pin,árkeret!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
KYZRR
őstag
Sziasztok!
Szeretném felfrissíteni, illetve egységesíteni a ventilátor kollekciómat.
A jelenlegi állapot a következő:
CPU hűtőn van 2db 800-as SWIF2, Hátul 1db F12 PWM PST, oldalt van 1db F14 PWM PST, elöl 20-as stock CM.
A setupot hasonlóra akarom, annyi kiegészítéssel, hogy felülre is akarok 2db 12-est, vagy a stock 20-ast áthelyezem, és előre megy 2db 12-es.Ami kellene nekem: 2db bordára való venti, illetve 4db házhűtő venti.
You can only die once, make sure it is worth it...
-
thomeef
őstag
Hali. Vettem merlintől 2db nanoxia deep silence 140-es ventit. 7V-os molexes átalakítóval, amit szintén tőlük vettem kötöttem rá a tápra. Mindkét venti rögtön kattogni/kerregni kezdett. Ezután bárhova dugom (alaplap), kerregnek alacsony és magas ford. számon is. Most vagy alapból szar volt mind2, vagy én csesztem el valamit.
ui.: a ventik használhatatlanok
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
őstag
OC nem lesz több annál mint ami most van. Elsődleges cél a levegősség javítása.
A mostani ház szellőzése katasztrofálisan alakul abból a szempontból hogy az előlapi ventilátor nem "telibe" szív hanem csak oldalt réseken át. Régen ez külön gondot okozott a HDD parknak, de egy korszerűsítést követően ez a gond elmúlt, most azonban a csúcs vga hőtermelése kíván több levegőt. Amit részben meg is kap egy fenti 14centis ventilátor segédletével valamint a hátlap levételével a HDD boxnál létrejött extra beömlőnek - csak oda már nem tudok úgy ventilátort rakni hogy jó legyen, tehát a fenti 14centis ventilátornak kell átszívnia a levegőt az egész házon ami 44fokos kilépő hőmérsékletnél 50fokot feltételez bent.
Az új ház remélhetőleg kiküszöböli ezt a problémát valamint a következő platformot is fogadja majd. Egy ideig a mostani kerül majd bele de előtte kiépíteném a szellőzést.
A felsoroltakból az AeroCool DS széria lesz a nyerő, ezek együtt tudnak majd működni a vezérlőpanellal igaz? Mivel ezen ventilátorok egyike se plexi, a világítás se olyan extrém ugye? Nekem a YouTube videók alapján visszafogottnak tűnik. Ha így van akkor belépő oldalon kék de inkább fehér, kilépő oldalon piros ventilátor menne. Végül 4db lesz összesen, ennyi gondolom elég egy korrekt kereszthuzathoz
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz SchumiBácsi #23711 üzenetére
Gondolom komoly oc-t tervezel,ha ennyi venti kell..
Amiket én ajánlanék,azok ezek:
Be Quiet PW2 (olcsóbb az Aerocoolnál és jobb is légszállítás+hang terén)
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)-a Noctua szintjét hozza hang terén,de jobb a légszállítása.
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3-az abszolut csúcs minden téren.Mivel a zaj hatványozozdik,így a helyedben ennyi ventinél jól meggondolnám hogy milyet vegyek.
(#23712) leviske Hasonló nincs,a legközelebb a 120-s Viper áll hozzá,de azért az hangosabb.Előre mivel csak 1 venti fér 140-st választanék ezek közül:
Thermalright TY-147A
Aerocool Dead Silence 140
Noiseblocker eLoop B14-PS vagy B14-3
(#23713) RazoR8402
Mire kell,attól függ.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
RazoR
veterán
Van az összefoglalóban szereplők közül melyik lenne jobb 5k-ig?
Wingboost vagy az Apache? 110cfm vs.89cfm...[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Még mindig az akasa apache az ajánlott 14cm-es pwm-es ventire? 4-5k a keret.
-
őstag
Üdv all!
Igen komoly házhűtést tervezek a következő házba.
Előre kettő, fentre kettő, és lentre is kettő 12 de inkább 14centis venti. Kérdés milyen legyen. Felmerült a Noctua, csak az a bökkenő hogy ez a módszer többe van mint az egész ház AeroCool ami még szimpatikus árban mindenképp de nem igazán ismerem.
Mindegyik ventilátor 4sávos vezérlőpanelre lesz kötve. A kapcsoláson még agyalok mert úgy kéne megoldani hogy üresben elég lenne 1-1 ventilátornak mennie, de amikor nagyüzem van ráindítanák a másodikra is. Valószínűleg ez új vezérlőpanelt is hoz, mert bár a mostani is 4csatornás, a CPU hűtéssel egy csatorna alapból el van foglalva és a HDD is visz egy csatornát - szóval így belegondolva ezzel az egy 4sávos panellel nem tudom meg oldani hogy további 3 vagy 6ventilátor menjen...
Mi van akkor ha a mostani vezérlőpanelen meghagyom a CPU-t és a HDD-t 1-1ventilátorral, az új vezérlőpanelra meg csak 4db ventilátort veszek/kötök és így megoldható az idle és nagyüzemi hűtés is. Ez esetben fent és lent volna a 4db ventilátor és a meglévő HDD ventilátornak csak a HDD hűtés volna a feladata.
Előköszi!
-
Jack Oneill
veterán
Okés, lesz egy hátulra is, de egyelőre cáfolnom kell, mert most elöl és oldalt van. Hát bizony van különbség. Hideg levegőt fúj a videókarinak és a processzornak, amit hőmérsékletben igen csak észre veszek, baromi hamar visszahűl a rendszer. Lehet félreértettétek, nem teljesen zárt a házam. Fölül, alul, oldalt hátul, elöl, szellőzőnyílások vannak porvédővel. Tehát,amit oldalról benyom levegőt a venti, nem reked bent, mert a hő felül távozik. A fgriss kinti levegőt pedig fel tudja használni a videókari és a processzor is kap belőle. Mindezek ellenére, beszerzek hátulra is majd egy ventit.
-
Grózi
Topikgazda
válasz leviske #23698 üzenetére
Igen,a PCGH edisűn kiadás ventije elég gyenge,az enyém is az volt mikor vettem.Én rá és mögé is 1-1 Viper R-t tettem-semmi se tudja hozni azt a szintet hűtés terén.A két topnak ha nem zavar a hangja akkor megfelel a gyári,viszont előre én combosabbat keresnék a helyedben.
(#23699) ftamas0201 A gépnek a beépített védelem miatt semmi baja nem lesz,tesztelgesd nyugodtan.
Én 3 lépcsőben szoktam,első a net(8-10 ablak+Fhd videó),majd játék és végül IBT+Furmark.Így szépen kitapasztalod,hogy hogyan állítsd a ventiket.
(#23700) PuMbA Fúrógép,dremel gép csodákra képes a vastag lemezen is.Az elképzelésed a ventik irányáról közel sem ideális.Ha minden kötél szakad,akkor használtan már 2K-ért kapsz értelmes házat.
(#23701) Speeedfire A lapodon a pwr_fan nem vezérelhető,a cha_fan 1 és a cpu_fan 1 pwm-s,a cha_fan2 és a cpu_fan2(3pin-sek) feszültségalapon szabályoznak.Ha aljzatonként egyforma ventiket teszel az elosztókábelekre,akkor nem lehet gond.
(#23703) Jack Oneill Nem véletlenül mondták,azt amit-hátulra tegyed azt a ventit.
(#23707) syab19 Azt kell mondjam,hogy jócskán ront a hatásfokon-de lehet az is elégséges lesz-ezt neked kell kitapasztalni.Első körben próbáld meg 5 mm-re elemelni és ha a zaj nem csökken kellőképp,akkor jöhet a 10mm.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ledgeri
nagyúr
válasz demmer123 #23705 üzenetére
Szerintem egy ideig még nem lesz, de ha lesz is, az RGB miatt, hozzá a HUE+ fog kelleni, és amennyire külföldi oldalon láttam 90 dollár, 2+hue szettben, ha nem több... Ha az RGB miatt kell, akkor szerintem olcsóbb a Corsair-é, viszont ha kellene a géprőlvezérlés (és egy ventin egy szin elég), és a gyűrű világíítás jobban kéne akkor a thermalrake-nek is van (abból a prémiumot keresd, ha gépről vezérelnéd)....
És a fenti rész csak az RGBségről szólt. az hogy a ventik maguk mikénr funkcionálnak... tőlem passz!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
syab19
tag
Köszönöm a segítséget! Valóban a fekete volt a GND, ping kiosztás alapján sikerült megnézni, mert a kimérés nem volt megoldható.
Egy utolsó kérdésem lenne csak, hogy a venti rá van szorítva a hűtőbordára és ezáltal elég nagy szélzajt generál. Ha távtartóval kb.1cm-re elemelem a bordától az mennyire ront a hűtés hatásfokán? Hangban nagyon sokat számít.
Köszönöm a segítséget!
-
PuMbA
titán
válasz fogtunder #23702 üzenetére
Ja, de itt nem csak fedlap van, hanem egy jó vastag lemez is még előtte, ami nem lyukacsos. A 15 éves házakból nem spórolták ki az anyagot, mint manapság Szerintem hátulra egy befújót, felülre meg egy kifújót fogok tenni a meglévő helyekre. Ez elég jó ötletnek tűnik, mert top-flow hűtő van a gépben.
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Valahol kapható már ez a ventilátor ? Ha igen mennyiért illetve mennyire számít jónak?Hűtés szempontjából.
NZXT Aer RGB LED
-
Speeedfire
félisten
válasz fogtunder #23702 üzenetére
Köszi, akkor mehet is a dolog.
Amúgy nem rosszak azok a gyári ventik az nzxt-ben. 21dB a max, ami nem hangos. Igaz egy jobb silence venti fele olyan hangos 18dB.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! A segítségeteket kérném!
Egy ilyen számítógépházam van.
[link]Jelenleg a ház elején van egy venti, ami befelé szívja a friss levegőt. Szeretnék még egy db ventit beleszerelni, és arra gondoltam, ezt az oldallapra tenném, hogy ott friss levegőt juttasson be, ami jó hatással lenne a videókarinak és procinak. Olyat is mondtak, hogy tegyem a gép hátuljába inkább, hogy kiszívja a meleg levegőt. De kérdem én,annak akkor is van értelme, ha egy arctic cooling freezer 13 pont arra kifelé nyomja a meleg levegőt, miközben fújja a bordákat? Szóval egyelőre én oldalra raknám be, ti profik mit szóltok ehhez?
-
fogtunder
nagyúr
lyukat mindig lehet csinálni
mikor az Asrock ION 330 Mini PC-m hűtését alakítottam át, vágtam egy 12*12-es nyílást a fedlapjára dremellel és lefedtem egy ilyennel.
(#23701) Speeedfire: pont most ment erről a diskurzus, mert ugyenebben a cipőben vagyok én is (nekem mondjuk csak 1 sysfan csatim van), a lényeg, hogy egy elosztón csak egyféle venti legyen és akkor mehet.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
a közeljövőben szeretnék házat cserélni. Gyárilag 2db venti van benne a cpu körül, elöl nincs. Ide akarok venni 2db BE QUIET! Pure Wing 2 14cm-es ventit. A problémám, hogy az alaplapon csak 2db ház venti csatlakozó van. 2 ilyennel szerintetek megoldható lenne és működnének megfelelően a ventik?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mercedes topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- BE QUIET! Silent Wings Pro 4 140mm PWM fekete (3db)
- Scythe Kaze Flex QUIET 800rpm 120mm 5db
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban
- Lian Li UNI FAN AL120 ventilátor szett, újszerű állapotban! UTOLSÓ DARAB!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest