Új hozzászólás Aktív témák
-
O_L_I
őstag
Én is most vettem egy 790x-ud3p-t és tényleg nagyon jó!
A 790x-ds4-em bizony nem bírta tovább strapátA pwm-ek kicsit megpörkölődtek.
(de legalább az enyém negy gyulladt fel mint az első széria egyes tagjai)
Ezúton közölném azokkal akiknél még ds4 szolgál tuningolnak és nincs rendes hűtés a PWM-eken hogy csak idő kérdése....
viszont ezzel az ud3p-vel maximálisan elégedett vagyok.
ez így hűvős is meg prime stabil is -
Borokafa
őstag
-
vizirider
tag
én azt értékelem akkor is ebben, hogy a legtöbb ember csak mondja hogy jó lenne ez vagy az de jó lenne ha lenne............. és a maximum hogy a boltban készen megveszi ha lehet kapni.
de a lényeget leírtad: lementél rászántad az idődet és a 2 kezeddel létrehoztál valami hasznosat! manapság ez nem divatnekem viszont pont ez tetszik benne a legjobban!
-
Gabor970
addikt
nekem is ud3p van, de azt gondolom a gyenge NB és nem létező MOSFET hűtése miatt, jobb ha alapfeszen keresgetem csak a felső határokat. Amúgy szeretem ezt a lapot, azt sajnálom, hogy nem azt az UD5P-t vettem meg, amit egyik fórumtársunk 30e Ft-ért adott el itt.
Kicsit most gondolkodtam az UD5P-ről. Azért abba 2db 5770-es kártya elég szépen teljesítene. Jobban mint egy 5870 (szerintem) és máris megérte a jobb alaplap.
-
berik
csendes tag
Optimalizált beállítással is próbáltam alap beállítással is próbáltam azzal se megy.Nincs frissebb @bios ez is megvolt már.Pár dolgot kipróbáltam mielőtt ide írtam volna a gondom.Esetleg arra tudok gondolni hogy a windows kakilta össze magát.Néha csuda dolgot tud produkálni.De minden más megy mint az álom.Proci eddig hibátlanul megy 3360MHz-en.És csak a memóriának van plusz fesz adva, 1,8V. Minden más alapon.
-
Blaze71
őstag
Hopp, jogos.
Viszont annyi köze van hozzá, hogy amennyiben magas a Chip hőmérséklete, akkor az alaplapot is elég magasnak, jóval 50° fölött írja az Evereset. Nálam is volt vele gond a DS3-nál, de kapott egy ventit. Viszont a 770T hűtőbordájára már nem egyszerű ventit rakni.
Meg is van, nForce-nál írja az MCP-t:
-
helkis
veterán
a mérés kifejezetten teszt célt szolgál ugyanis nem primestabil sajnos a beállítás, valszeg a magas NBfrekit nem bírja már a kombó, a ramoknak +0,1v-ot kellett adnom.. (1,9v@2v) szerencsére ezek kisebb NB-frekin is stabilak így, viszont érdekes, hogy alig van különbség a gyári 7-7-7-24-hez képest..
-
Satis
tag
Nem vagyok szakértő, de azért megpróbálom leirni.
Van egy DVD meghajtó, merevlemez kb ennyi ami kézzel fogható. A csatolásról fogalmam sincs.
Elsődleges boot eszkök talán Floppy (ami nincs) majd merevlemez, CD, ésatöbbi. Próbáltam már a merevet 1.nek állítani, de ha jól emlékszem akkor nem segített. -
helkis
veterán
látszik, hogy régebb ideje van AM3-ad mint nekem, ugyanis tényleg az volt a gond, amit írtál, nem egymás melletti slotban voltak a ramok..
AM2+-nál pont egymás mellettibe raktam őket és ott volt ugyanez a szitu, hogy single-ben mentek a ramok.. ott át kellett rakni őket 1-3-as slotba a dualhoz, ezért itt most eleve így raktam be őket, nem is figyeltem annyira, gyors volt így is minden, mint a fene
de köszi hogy rájöttél!
lőttem is gyorsan 2 bench-et ganged és ungangeddel dualban: [link], [link]
illetve nyomtam egy 06-ot is, ha már eddig eljutottam: [link]elsőre mikor dualba raktam a ramokat fagyott a gép, (CR1-et is belőttem, megy
) arra gondoltam, hogy lehet hogy a memvezérlő single-ben hajtása jobb hatással van a tuningra? lehet, de kisebb gondolkodás után rájöttem, hogy miután visszaállt a bios alapra az egyik próbálkozás során, elfelejtettem a SB/HT-re dobni +0,1-v-ot, így nem akarta a 300-as FSB-t a lap
feldobtam még egy Xp-t a másik particióra, de másra sajna nem volt időm.. folyt. köv.
Ayg0 - nálam: OCZ platinum 12800 1600Mhz-CL7-es kit van, tudom ajánlani. van 4G-s kitben is
-
Ayg0
senior tag
én már kevésbé találom "érdekesnek" a dolgot. amikor ezeket vettem, volt az apróban egy ocz reaper kit is 15k-ért, de ezt választottam 20 ropiért a "tutikompatibilitásra" alapozva, de sajnos rá kellett jönnöm, h ilyen nincs. az pedig, h megtaláltam volna az ideális biost?
én azt nem nevezném ideálisnak, h egy, a lap által hivatalosan támogatott, többé-kevésbé stabil, gyári órajelen hajtott memóriáért fel kell adnom pl egy fontos energiatakarékossági opciót (c1e), ugyanis a két dolog nem létezik egy közös biosban...
-
helkis
veterán
aham, akkor már értem mit nem értesz
vagy majd megmondod a frankót..
tehát, ha a 2db ramot ganged-be kezeli a gép akkor a progik 128-bitnek látják, vagyis "dualchanel"-nek írják,
ha unganged-ben van, akkor pedig "single"-nek írja, ekkor 64-biten mennek, de ramonként! de mivel kettő van, ezért ez is dual, csak kicsit másképp címzi a proci a ramot, ez több program használta esetén gyorsabb (multitask), ha pedig 1 progira fókuszál az ember akkor pedig ganged a gyorsabb, bár számottevő különbség nincs, de talán tuningnál, illetve 3dmarkban ki fog jönni.. -
helkis
veterán
hi, 0922MPMW a kód, az XP jó ötlet, kipróbálom..
- igazad van ganged-re olvastam is valahol, hogy 3dmarkhoz ajánlják(multitaskra meg nem
)
- mekkora esélye van, hogy a DDR3-asok bírják az 1T-t? mert DDR2-nél eléggé leszoktam róla..
- emlékeim szerint: Ram:1.9v gyári érték, NB:1,26v, NBCPU:1,3v, CPU:1,45v van még valami? -
NoRb1k4
csendes tag
okés ezt kiprobálom majd ha hazértem
csak eléggé újak nekem ezek a dolgok mert eddig egy 939es 4200+om volt egy abit fatal1ty an8as lapban aztán ott ilyeneket nem kellett állitani csak cpu feszt meg mem feszt és már ment is
egyébként ez a ram 1800on megy cl8ba ugyhogy 1600on elvileg még jobb idözítéseket lehetne kipréselni belöle
-
Lui76
őstag
-
Lui76
őstag
Azt én állítottam manuálisan - nekem is 10 az alapon.
Azért vettem lejjebb hogy ne az zavarja a próbálkozást.Azt lehet hogy a HT-t 8-ra NB-t 10-re pl ?
A HT-nek 2000-ig egészséges csak nem ?Most már a ram határait kezdem megismerni , kb a cpu-t is érzem .
De az NB-t ha engedtem vinni fel akkor nem volt jó. igaz tán csak 1,1-ig próbáltam a feszt. -
SimonYana
addikt
Szerinted mennyire érdekel , hogy 3 év mulva minni fog e vagy sem!
Garanciás. Meg hal kicserélik. A mai világban meg amúgy sem nagyon használ az ember 2-3 évig alkatrészeket!
Én meg főleg nem!
A leg öregebb a monitorom és van 1 db 1 éves winyóm amit már árulok. Többit 1-2 havonta cserélgetem. Bár lehet most kicsit lenyugszik az ember,mert nem nagyon lesz mire cserélgetni. -
bakosgabor57
őstag
Nem kicsit vezetik meg az embert zsigáéknál...
Ha az F3-at a Europe szerverről töltöm le, akkor az F3B jön le,ha az amerikairól, akkor valóban az F3, ami tartalomra összehasonlítva egészen más.Érdemes rákukkantani,köcsög európainak jó lesz az is... -
szki
őstag
Friss, azaz F6 bios feltéve 790FXT-hez. X4 B50-re simán megy a mod továbbra is.
Az OCZ AMD Edition LV ramok esetében nincs változás (2x2 GB 1600/CL7, 1,65 V). Azaz sípolgat, és nincs boot (mod: ha csak a 2 db OCZ van a gépben)... Annyit tudtam elérni most és korábbi biossal is, ha beteszem a 2 Kingmax modult mellé (2x1 GB 1333/CL9, 1,8V), akkor bootol a gép 6GB memoval. Biosba be tudok lépni. De bármit állítok (fesz, időzítés) akkor se áll fel a Win. Újraindul a gép magától a Win betöltés kezdésekor.
Még egy MSI v. Asus lapban megpróbálnám a ramokat, de nem találok senkit Pécs környékén AM3 konfiggal...
-
Ayg0
senior tag
f2... tényleg ott van, elnézést. ami eltérést még látok az a +7 mikroszekumdommal(?) nagyobb trc érté, de kizártnak tartom, hogy ekkora difit okozzon. és azt még nem is említettem, hogy ezt természetesen két maggal mértem, néggyel több mint -2k ha csak a másolást nézem.
memória.
-
Satis
tag
Teljesen igazad van, de mégis jobb egy tapasztalatokkal rendelkező embert megkérdezni ilyenekről, mint egy fix, mozdulni sem képes tájékoztatót.
Felhúztam 1600-ra a memoriát és egyből levágta a gép. Visszatettem most 1333-ra.
~1.6 V írt a feszre (jobb oldalon írta ezt a PC Healthben, viszont balra tőle csak 1.5 V-t írt mint ahogy most CPU-Z ben is. Melyiknek higgyek?) erre még rádobok 0.3-at és akkor minden bizonnyal nem vágja le.
A késleltetést nem értem még, hogyan milyen adatok kellenének, hogy szerepeljenek. Csináltam egy fotót...a nemrég említett hivatalos adatokat tükrözik?
[link] -
Satis
tag
Felhúztam első körben 1333Mhz-ra. Eddig semmi baja nincsen, a késleltetés mindehol 7T-re volt állítva.
Hivatalos adatok: 1600MHz DDR3*
CL 7-7-7-24
(CAS-TRCD-TRP-TRAS)
Available in 2GB and 4GB D/C kits
Unbuffered
Platinum Z3 XTC Heatspreader**
Lifetime Warranty
1.9Volts
240 Pin DIMM
A feszültséghez nem nyúltam mert azt hiszen nagyon rossz helyen kerestem.
Nem állítja be Automatán a szükséges feszültséget a memóriákhoz? -
Satis
tag
Még soha nem csináltam ilyet és természetesen nem akarom elrontani a gépet.
1. A memória fesz igényét honnan tudhatom meg és hol állíthatom be?
2. Az M.I.T menü merre található a BIOSban?
3. A késleltetés mire állítsam át?
A képeket elkészítem amint sikerül az általad írt dolgokat megcsinálnom. -
Ayg0
senior tag
megeshet, hogy frissebb és elnéztem. nem azt figyeltem, hogy őszinte legyek, hanem a "betűzést", ami alapján a 'c'-s tűnt újabbnak.
a hőmérséklet monitorozásos probléma megoldására közben én is rájöttem. (unlock kikapcs) sőt így everest mem bench eredményei is jelentősen javultak, már elérték az előző, 1066@5-7-7-10-2T -n járatott ddr2-es ocz kitem szintjét. azt hiszem elsiettem a váltást... az utóbbi pár ráadásul 1200-ra hitelesített csomag, szóval lett volna még bennük kraft, jobb időzítésekkel.
-
Ayg0
senior tag
screenshot hamarosan megy priviben.
a (házi) fet coolered nagyon pofás, minta csak gyári lenne.nekem sajnos heggeszteni is kellene, ahhoz pedig végképp semmi kedvem. (se kézügyességem...)
az f2c-t itt találod.
*mod: láttam, hogy neked se tudja kiolvasni az everest a magok hőmérsékletét. ez az ITE IT8720F szenzor kínlódása, vagy a programé, esetleg a beta bios?
-
vizirider
tag
höhőőőőő
thx a tippeket a saját baromságom áldozata lettem, de megkaptam a helyes irányt!
szóval fel volt az easy saver rakva, csak én láma barom azt hittem ő automatikusan intézkedik.
de a gyári beállításban ki volt kapcsolva.bekapcsoltam és lááááám(a)!!!
hát ennyi, thx a megoldást! -
vizirider
tag
valóban igazad van. megjegyzem a megjegyzés rovat apró betűs részén...... szóval se képen sem alapvető leírásban nem szerepel az ctrl+F1 persze valóban én vagyok a hülye,mert ha nem egy ilyen szintű leírás van ahol fotók segítenek a lámáknak, lehet hogy még a csomagolást is széttépem hátha belülre van valami írva............. itt ez bennem fel sem merült
persze lehet a dual hajtás annyira extrém kívánság, hogy a felhasználók nagy részének ez az infó érdektelen.
lényegtelen infó meg valóban jó helyen van a megjegyzés rovat apró betűjében a lap alján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest