- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
Szerintem erről lehet szó! Most ezzel vakít a Gigabyte.
-
doxa
tag
lapom 1,6 V-ot ad neki. 1,8 V-on tudja 6-6-6-18 1T-t.... nem nagyon néztem körül vásárlás előtt, enyémen nincs hűtőborda ezért jelenleg alapon használok mindent nincs kedvem gépet kinyitni, hogy melegszik vagy sem
a proc is még a gyári hűtőjével megy, régi hűtőmet nem tudtam sajnos felrakni
, újat még nem vettem (de fogok
)
-
DoMeS001
csendes tag
Köszönöm válaszod sokat segítetél... most már vágom hogy mi mit is jelent..... Bár most lenne egy olyan kérdésem hogy az előbbi próbálkozásomnál felhzutam gyári hűtővel +,1V megpróbáltam beindítani a 4 magot(nem ment ismét szerintem az halott)
Azóta a gépem nem képes visszahülni 40C alá..... pedig folyton 33-34 fokon ment teszten nem hasalt el eddig remélem semmi baja nem lett.....Jah és az íráshoz visszatérve mégegyszer köszi... bár olyan kérdésem van hogy néztem tesztet hogy x2 550 teszten 3,8 ghz és 2,8 északihíd freken ment gyári fesszel az enyém nem képes fel álni 3,6ghz és 2,6 on már, a max amit elbír az 3,6 - 2,4 ekkora külömbségek vannak proci és proci közt? vagy ez alaplap kérdés is de ha jól emlékszem tán ugyan ilyen lappal tesztelték.....
kimenta két maghőmérséklet mérőm nem mutat semmit
ez lehet kuka lesz
-
04ahgy
nagyúr
Az lényegtelen, mennyi van az alaplapra írva. A CPU IMC 1333MHz-ig támogatja. Nekem nem is akar már 1600MHz-en sem menni. Memteszt hiba.
Bajod nem lesz tőle, legfeljebb nem stabil a rendszer. Próba, szerencse.
Beállítod, és ha egy éjszaka alatt nem hibázik a memtest86+ 4.00 alatt, akkor minden rendben. Ha hibázik, legfeljebb visszább veszed.
HGyu
-
audi100td
nagyúr
MSI-t kell venni azzal nincs gond, Giga-val már nekem is tele van a..., kész röhej amit művelnek. Az is érdekes, hogy csak ezekkel az elavult Kingmax modulokkal akarnak rendesen menni (vagy még azokkal sem), gondolom anno azzal tesztelték a lapokat, azóta meg nagy ívben szarnak az egészre...
-
eszgé100
őstag
ez remek, remélem stabil marad.
wsvap: win7-et használsz? ha igen nézd meg az Energiagazdálkodás menüben, hogy milyen értékek vannak megadva a minimális és a maximális processzorteljesítményre.
a minimálisnak 5% kell, a maxnak meg értelem szerűen 100%.
a lapodon a legfrissebb bios van? -
eszgé100
őstag
az oké, hogy kell a 4. mag, de egy teszt erejéig nyugodtan kipróbálhatnád. lehet jobban járnál, ha az kiderülne, hogy a procid miatt van az egész, mint hogy havonta ramot cserélsz, aztán folyamatosan lesel hogy miért nem jó
wsvap: lehet neked 4x szorzód is 1,325v-al, csak teljesen felesleges akkorka teljesítményhez, ezért ezt is visszaveszi a Cnq.
-
mrbig25
őstag
Szia!
Nekem is ilyen lapom van és volt ilyen memóriám. Nekem sikerült stabilizálni 1600-CL7-1T beállításokat 1.8V mellett, viszont csak egy modullal. De érdekes módon a gyári 7-7-7-20-as időzítéseken instabil volt, viszont 7-7-7-21-en meg már nem volt semmi baja
Ha betettem a második modult, akkor pedig kész káosz volt
Esetleg próbáld meg az F5 / F6 Bios-t.
De sajnos ebből látszik, hogy a sokat ajánlott zöld címkés Kingmax se nyerő mindig.
Viszont írtad, hogy 1600-on szeretnéd járatni, de ami nem megy azt nem kell erőltetni. Esetleg próbáld meg 1333-on, szűkebb időzítéssel, esetleg emellé told fentébb egy kicsit az NB freket. Szerintem így nagyobb lesz a gyorsulás, mint 1600-on...
Amúgy ezt tudja 1333-CL6 (NB frekvencia alap - 2000MHz) -
Borokafa
őstag
Nos, mivel rajt a fogyasztásmérő úgyis a gépen megmértem. (Ez a eljes rendszer fogyasztása, gép alapon, csak a memória 1,8V)
2mag, Memória 1600MHz, CPU NBVid 1,1V Idle 93W, load161W
2mag, Memória 1600MHz, CPU NBVid 1,25V Idle 95W, load 167W
Megpróbáltam a normál tuning beállításom mellett visszavenni a CPU NB Videt alapra, már betöltéskor lefagyott. Ez alapfeszen 3,7GHz és 1640-es memóriával megy NB Vid pedig 1,175V -
audi100td
nagyúr
Eddig ha jól emlékszem egyedül az 1600-as Kingmax ment csak 1600/CL7-et stabilan, abból is az alu bordás/zöld címkés változat, de az sem mindenkinek.
Illetve nekem Corsair Dominator 1600/CL8 (CMD4GX3M2B1600C8) szintén ment CL7-et, amikor 160ms-re raktam a Trfc-t BIOS-ban, de ez egy elég drága kit, egyébként szerintem 1333/CL7 tökéletesen elég mindenre, nem érteztem semmiféle sebbesség különbséget 1600/CL7-hez képest, kivéve Everest benchmark.
Esetleg G.Skill Ripjaws-t próbálnám meg, de RAM-ok terén ezeknél a lapoknál semmi sem biztos.
-
szki
őstag
Gondolkoztam a ram témán, mert épp tuning, meg freki határ keresésben vagyok a héten
Lehet a Trfc-t is állítani kell 110 ns-ról 160 ns-ra. Ez is növelheti a stabilítást a Patriot ramos forumozók szerint.
A linkelt oldalon egy AMD-s Patriot kithez látható beállítás FXT lapban (300-as "fsb" most nem lényeg). Ő is F6 biost használ, és szerintem tényleg az a legjobb ehhez a laphoz.
-
Borokafa
őstag
Éveken keresztül Crucial Ballistix--et használtam, Kingmaxból meg hegynyit raktam a rendelt gépekbe. Soha semmi gond nem volt velük. Persze nem a tuningpotenciáljukról híresek.
Én meg azt mondom nem a név számit, hanem a használati érték. Jelen esetben most úgy néz ki, hogy mindannyian elégedettek vagyunk vele. 1,9V-on 1700-on is elköszörült kicsit lazább időzítéssel.
Gondolj az Asrock-ra, néhány évvel ezelőtt minden bajuk volt, most meg jó vételnek számítanak. -
vizirider
tag
itt a PH-n is volt erről teszt ahogy (talán) gigára (vagy MSI-re)cserélték az asus lapot ennyit csökkent az áramfelvétele a rendszernek. nem találtam meg ezt a tesztet de majd talán vmelyik türelmes topiclakó megteszi. és egyébként mivel én nem komálom a kingmax/kingston brigádot nekem is fájt eladni a tuti ocz-ket csak akkor nem tudtam hogy van asus lap ami szereti, igaz azt sem hogy ott a fogyasztás nem gyengén több........
viszont a napi sok fagyást vagy min 3 naponta random halálokat nehéz win bootokat nagyon untam, már az is megfordult a fejemben hogy intelre váltok (ez nem kis szó mert az utóbbi 6-7 évben még alternatívaként sem merült fel soha)
aztán a kingmax + 1 jótanács rovtivtól megoldotta........ ennyi.
szóval nehéz döntés lesz, majd alszol rá párat -
vizirider
tag
nekem is ilyen volt.
viszont hogy ne legyél teljesen boldog az asus lapok jóval többet fogyasztanak. nem tudom hogy ez neked jelent e bármit, én viszont nem lennék nyugodt hogy szőrén szálán 20-30 watt eltűnik a lapban........
egyébként meg nézőpont kérdés ha úgy vesszük 21 ért vetted 26 ért eladod és 30 a kingmax akkor nézhetem úgy is hogy21+4= 25 ért veszel kingmaxot mikor az inkább 30........... -
vizirider
tag
sima forgalmazói gar volt rá de a 10 év külön rá volt nagy betűvel nyomdázva és a dátum hogy meddig.
igazából nehéz kérdés hogy alakulnak januárban a ramárak én anno 21 000 ért vettem a reapert 28 ért adtam el kb 1 hónapja. vagyis lehet mondani hogy nagy bolt volt, csak közben minden felment így pont annyiért kaptam meg a 2*2 gb kingmaxot..........sajnos elég nagy kereslet lett rá sztem ezért ment fel annyira ennek a kingmaxnak az ára
-
vizirider
tag
akkor 2 alternatíva:
1., lesz asus alaplap a reaperrel ez tuti megy mert akinek eladtam a 2*2 gb reapert annak már volt benne reaper és amellé vette pluszban
2., általam nem sokra tartott kingmaxokat szerzel be méghozzá az alábbi számúakat
FLGE85F-B8MF7 (ez az ún. "zöld címkés" kingmax)tenném hozzá hogy nem szeretem a kingmaxot de nekem is ez van és teljesen hibátlanul muzsikál, van rajta hűtőborda is és stabil vele a gép (nekem ez egy becsípődés lehet de a kingston/kingmax nekem nem jelent minőséget, magam sem tudom miért) és a legtöbbünknek ez vált be a legjobban!egyébként én 28 k-ért adtam el a 2*2 gb reapert 2019 júliusig tartó garral dobozában mindennel
ennél többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki...
-
vizirider
tag
nyugi nyilván neked van igazad............ nekem a 3.ik pár ram megy a gépben és lám csak az lett jó ami a listán volt.......
tudod az intel cuccok negyed ennyire sem kényesek a ramra és az asztali gépek nagyja ma is intel............
és mint mondtam nekem abszolút nem fáj ha kisérletezel -
szki
őstag
Nekem FXT lapom van. Bios függő, hogy a ramot mennyire szereti. F6 nagyon jó volt. F6 esetén ment 1550/CL8-ban a ramom 1,8V-on stabilan. Előtte és utána lévő biosoknál nem bírta ugyanezt. Prime halálozott.
Végül mégis használom a friss biosokat. De a ramokat visszavettem 1333/CL7-re, és 1,65V-ra (NB 2200 MHz, 1,2V). Ez is mindenre elég. Pl. winrar 4 mp alatt kicsomagol egy 700 MB-os rart(PII @X4 3,5GHz, Win7x64)
-
vizirider
tag
szóval a lap:Asus M4A78T-E és elvileg 30 k körül van de mindenképpen nézd meg a support listáját !!!!! mert én csak a srác adatlapját néztem meg és lehet elírta vagy nem friss infó....
más: valaki tudja hogy az alaplapba milyen gombelem kell? úgy értem pontos típusjel meg minden. nem akarom kiszedni aztán lehet napokig nem kapok jobb lenne egy cetlivel menni hogy mi kell nekem.... már napi 50-60 percet is késik az óra....
-
eszgé100
őstag
nálam 1333/cl6-hoz 1,7v kellett
mindenképp csináld azt, hogy mindenféle tuningot visszaveszel, és úgy próbálod stabilizálni, valamint tedd fel a legújabb bios-t
kékhalálokra meg ezt a progit tudom ajánlani. telepíted és az ezt követő kékhalálokat mind naplózza, és bármikor meg lehet nézni mi okozta
-
vizirider
tag
nah akkor tapasztalat: vagy az ocz reapert felejsd el (nekem is úgy stabilizálódott hogy eladtam...) vagy van asus alaplap ami szereti a reapert (a vevőnek volt olyan)
sosem fogod tudni stabilizálni, nekem max 3 nap kellett és lefagyott....
másrészt amíg nem lesz stabil a cucc a 4.-ik magot kapcsold ki (bár mint mondtam 100% hogy a reaper a gond) -
eszgé100
őstag
hát nem gyengén adtál feszt mindenhova... 1333Mhz-hez irreális az 1,95v
szerintem nálad egyszerűen nem férnek meg egymás mellett a ramok a lappal. ez nem egyedi eset, és sajnos nem tudok mást mondani megint, mint amit már leírtam egy párszor, hogy csak olyat érdemes venni, ami benne van a support list-ben. nekem is ugyanezt tanácsolták mikor raktam össze a gépemet, itt is és a ramos topikban is. és sajnos a visszajelzésekből kiderült, hogy a giga lapok nagyon is kényesek, hogy miket rakunk bele. csak azt tudom tanácsolni, hogy próbáld ki másik memóriákkal, ha van rá lehetőséged. vagy még talán annyit, hogy tedd át a 3-4 slotba, nekem ez jött be, azóta egyszer sem volt kékhalálom. memtest is mutat hibát?
-
Cadal
őstag
-
JimBeam007
csendes tag
Sziasztok!
Leváltottam a giga770ds3-as lapomat egy 790fxt ud5p-re. A kérdésem hogy érdemes aktiválni a 720 be- procim 4. magját? Illetve ennek mi a folyamata?
A másik kérdés hogy az előző ocz reaper 1150mhz-es ddr2-es ramom klasszisokkal gyorsabb volt mint a mostani kingmax ddr3 1333mhz-es. Mit kelenne álítani hogy legaláb hasonló eredményeket érjek el. Tudom a lap kezel 1600 mhz-eset is de most erre volt csak keret.
Üdv Jim -
Thrawn
félisten
Innen.
szerk:
motherboard_bios_ga-ma790xt-ud4p_f4g.exe és társai, ha nem egyértelmű
motherboard_bios_ga-ma790xt-ud4p_f2.exe
motherboard_bios_ga-ma790xt-ud4p_f2b.exe
motherboard_bios_ga-ma790xt-ud4p_f3.exe
motherboard_bios_ga-ma790xt-ud4p_f4.exe
motherboard_bios_ga-ma790xt-ud4p_f4a.exe -
szki
őstag
Ja, és fagyás után meddig vártál a resettel?
Próbáld ki, hogy 1-2 percet vársz, hátha megjavul. Arra gyanakszok, hogy mégis szoftver: konkrétan az Explorer fagy megy, és az magától újraindul Win7-nél..Ayg0 Kingmax biztos jó.
Oliverda: én ezt az OCZ LV ramot rendeltem Ősembertől 1 hónapja, de még nem jött meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest