- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- HP notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleecool
tag
válasz
bakosgabor57 #802 üzenetére
Túl melegnek nem mondanám, 65 fok max prime alatt. Biosban ki is kapcsoltam már a thermal controlt és így is ingadozik magasabb FSB-nél. 200-nál semmi gond nincs vele, teljesen stabil, csak akkor a memóriát nem tudom húzni.
-
zoleecool
tag
Más is tapasztalt már elég durva FSB ingadozásokat tuning esetén? Nekem most 16x226=3616-on megy a procim, de full terhelés alatt az FSB néha visszaesik, akár 200-ra is.
Ha viszont 18x200=3600-on használom akkor semmit nem mozdul. Van valami megoldás arra, hogy ne ingadozzon magasabb FSB esetén? Előre is kösz!
-
-
zoleecool
tag
Köszi a helpet mindenkinek! Sikerült feltolni 2711-re a NB-et 1,3V-on.
Így már egész pofás a memória írás-olvasás sebessége.
Esetleg nem lehet probléma hosszú távon ez a magas frekvencia? A 770T-UD3P lapnak nincs olyan komoly hűtése. Bár a ház az elég szellős. -
zoleecool
tag
Mindent kipróbáltam az új biossal, de a NB freqencyt egyszerűen nem tudom 2200 fölé tornázni. Hiába adtam neki 1.25v feszültséget, az sem volt elég.
Ugyancsak érdekes, hogy ha a ddr3 sebességét 8x200=1600Mhz-re állítom Memtest simán lefut egy bootcdről, de ahogy windows alatt elkezdek egy prime95 blend testet, egyből újraindul a gép. Ha minden marad a régiben, de visszaállítom 6.66x200=1333Mhz-re, akkor fut rendesen. -
zoleecool
tag
Feltettem az új biost és valamiért nem tetszenek neki azok a beállítások, amivel azelőtt ment.
Megint próbálhatok mindent előről.
-
zoleecool
tag
Igen, állítható mind a HT mind a NB frekvenciája, HT-nál konkrét frekvenciát lehet állítani míg a NB-nél szorzót.
Nekem viszont az a gondom lenne, hogy ez a lap (770T-UD3P) nagyon nem szereti a magasabb NB frekvenciákat. Nekem már 2200-nál is sokszor post errort ír ki.Valakinek van vele tapasztalata? Esetleg el lehet érni valahogy stabil és magas NB frekvenciát? Meddig lehet elmenni a NB feszültség emelésével?
Esetleg egy biosfrissítés megoldaná a dolgot? f2c-t használom jelenleg a négymagosítás miatt, nem tudom, hogy későbbi biosokkal lehet-e még négymagosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest