- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- iPad topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Forrmell.enn
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fausztg
csendes tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémába szaladtam és lehet meghalt a lapom. Elindítottam egy játékot a gépen, ami nem volt túl Vista barát és kifagyott, se kép se hang. Rest mondom. El is indult faszán. Na egy kompatibilitási módot is megpróbáltam, ismét fagyi. Ezután ismét reset. Az alaplap elkezdte a szokásos kikapcs-bekapcs jelenséget, ami talán ismerős lehet itt a fórumon. Lehúztam a betápot és vártam 1 percet. Ezután el szokott indulni. Elindítottam, monitor feléledt és elkezdte frissíteni a main biost a backupból, majd befejezte és újraindult. No, azóta se kép se hang csak kikapcs, bekapcs. Nem pittyen, mind1, hogy teszek bele procit vagy nem, ram is mind1, már végigpróbáltam, tápot is próbáltam másikat (mellesleg 600-as Zalman tápom van, ami ugye FSP) Valakinél valami 5let? -
fausztg
csendes tag
No, találtam egy német oldalt, amit egy Gigabyte-os csávó csinál, és rákérdeztem nála, lesz hozzá BIOS a 12-es verzió. A 12A (alfa) fent van nála, azzal viszi a cucc az E8600-at, viszont a 0,5-ös szorzó a probléma a 965-ös chipset esetében, ugyanis azt nem támogatja, (gondoljatok bele a 6000-es széria órajeleibe, 2,13, 2,4, 2,66, stb. ezek mind egész szorzósok). Ettől a proci még menne, de a RAM osztók nem állnak ehhez rendelkezésre, vagy a RAM-ot, vagy a procit hajtod túl egy csöppet (a RAM-om bírná
)
Elég jól elmagyarázta, de úgy tűnik menni fog és én türelmes vagyok, 1 év múlva akarok egy vadi új gépet, egy Linnfield-et, addig kéne kihúzni a quad core-al. Ha kijön a megfelelő BIOS, jelentkezem. -
fausztg
csendes tag
válasz
hoffman_ #3424 üzenetére
Az a hivatalos policy, hogy OEM windows esetében (a lakosok 99.9%-ának ez van, mert a full verzió 100k) a Win kötődik a hardverhez. Ha a hardveren jelentős módosítás történik, akkor elvész az OEM licensz. A dobozos verzió licenszét hordozhatod az OEM-et nem. A probléma az, hogy a fő komponens, amihez a win köti magát, az az alaplap BIOS-a, illetve annak egyedi azonosítója. Hiába veszek Giga alaplapot, az azonosító más lesz. 1 dolgon gondolkodtam még, hardverhiba esetén talán megengedik az átvitelt. Megmondom, hogy elégett
-
fausztg
csendes tag
Sziasztok! A topicban már elég sokat olvastam a 45nm-es cpu támogatásról, de valahogy nem vagyok biztos a dolgomban és nem akarok "bevásárolni". Szóval a cuccom egy 965P-DS4 rev 1.0 ami több, mint 2 éves (akkor vettem). A kérdés, hogy ez elviszi-e a q9550-et, vagy nem. A hivatalos álláspont szerint a Gigabyte honlapja szerint nem. De olvastam mást is. Valakinek van tapasztalata ilyen ügyben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest