- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Megjöttek az Endorfy Thock V2 sorozatú klaviatúrái
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #2080 üzenetére
Azt írod hogy a corsair rammal jó volt a rendszered, tehát a gép többi eleme ezek szerint jó.
Bár nem írod kifejezetten hogy tesztelted volna azt a memóriát, ennek most kárát látod, tehát most csak feltételezhetjük hogy jó volt.
Amit vettem adata 800+ -ost nekem helyből hibás volt, persze én nem csesztem el a rendszerem hanem rögtön a dosos memóriateszt dobta ki, tehát lehet hogy az Adata hibás neked is. A Geil-t sokan használják mert olcsó, viszont hibás lehet abban is.Még egyszer mondom, mivel a Corsair rammal jó volt a rendszered, és a hibák csak azután jöttek hogy ramot cseréltél, feltehetőleg a ram nem megfelelő. Nyomassál neki végre normális dosos memtesztet a kékhalálos szórakozás helyett, hiba esetén próbálj bele más ramot. Nem muszáj rögtön venni, lehet azt kölcsönbe is kérni. Az időzítések legyenek fixen 5-5-5-15/18 fesz meg amennyi kell neki.
Előre szólok hogy egyes (bűnöző) kereskedők mindenképpen le akarják beszélni az embereket a memória tesztelésről hogy a hasznuk minnél nagyobb legyen, neked szerencséd hogy a hibázás olyan mértékű, hogy ezt még memória-tesztelés nélkül is érzékeled. Persze lehet hogy nem hibás a memória, csak inkompatibilis, de a te szemszögedből nézve egy mindegy.
MCH-nak adj +0,1V-ot, az FSB-t pedig hagyd alapon a tesztelés idejére, mert nálad lehet hogy az FSB tuning összekeveredik a ramhúzással. Egyes elemeket csak azt az adott elemet húzva a többit alapon hagyva lehet igazán tesztelni mit bír, tehát a ram szorzóval variálj ha 800-as ramfrekit akarsz, de szerintem alapon annyira áll majd default fsb-vel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B365-F GAMING
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA CM 600W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest