Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikk2000

őstag

válasz littlelion21 #2080 üzenetére

Azt írod hogy a corsair rammal jó volt a rendszered, tehát a gép többi eleme ezek szerint jó.
    Bár nem írod kifejezetten hogy tesztelted volna azt a memóriát, ennek most kárát látod, tehát most csak feltételezhetjük hogy jó volt.
    Amit vettem adata 800+ -ost nekem helyből hibás volt, persze én nem csesztem el a rendszerem hanem rögtön a dosos memóriateszt dobta ki, tehát lehet hogy az Adata hibás neked is. A Geil-t sokan használják mert olcsó, viszont hibás lehet abban is.

Még egyszer mondom, mivel a Corsair rammal jó volt a rendszered, és a hibák csak azután jöttek hogy ramot cseréltél, feltehetőleg a ram nem megfelelő. Nyomassál neki végre normális dosos memtesztet a kékhalálos szórakozás helyett, hiba esetén próbálj bele más ramot. Nem muszáj rögtön venni, lehet azt kölcsönbe is kérni. Az időzítések legyenek fixen 5-5-5-15/18 fesz meg amennyi kell neki.

Előre szólok hogy egyes (bűnöző) kereskedők mindenképpen le akarják beszélni az embereket a memória tesztelésről hogy a hasznuk minnél nagyobb legyen, neked szerencséd hogy a hibázás olyan mértékű, hogy ezt még memória-tesztelés nélkül is érzékeled. Persze lehet hogy nem hibás a memória, csak inkompatibilis, de a te szemszögedből nézve egy mindegy.

MCH-nak adj +0,1V-ot, az FSB-t pedig hagyd alapon a tesztelés idejére, mert nálad lehet hogy az FSB tuning összekeveredik a ramhúzással. Egyes elemeket csak azt az adott elemet húzva a többit alapon hagyva lehet igazán tesztelni mit bír, tehát a ram szorzóval variálj ha 800-as ramfrekit akarsz, de szerintem alapon annyira áll majd default fsb-vel is.

Új hozzászólás Aktív témák