- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szotyi222
aktív tag
válasz Speedy007 #72670 üzenetére
Ezt olvastam és te jutottál eszembe hátha.
Akit teheti az egy malwarebytes virus irtó tesztelést futtason le ! Mert nekem tegnap a gépen 79 virust talált aminek a neve: Legit_bitcoinminer,._
Csgo: 80fps low grafika
Far cry 6: 56fps low grafika
Gta5: 41fps low grafika :DD
Szét cseszi a videokártyát!
RTX 3070
Ryzen 9
16gb ram -
FőDudu
veterán
Erre valaki?
Biztosan a kad itt aki videozik is. Vagy streameli a dolgokat.
50-100 Euro koruli arban gondolkodom, kulon mikrofon es fejhallgato bemenet/kimenet kell(het).Valami ilyesmire gondolok. De nem tudom melyik lenne a jo.
Lesz PS5 (bar ugye kb. lehetetlen beszerezni) , szoval akar a 4K is opcio lehet.
Nem tudom mennyire kellhet HDR10 es hasonlok - ezekben nagyon nem vagyok kepben.Elore is koszi!
FőDudu
-
addikt
válasz echterion #72651 üzenetére
Az a helyzet hogy szeretek mindent birtokolni, megveszem vagy mondjuk letöltöm, az azt az érzetet adja hogy az enyém, vagyis nem időhöz kötött. Ha 5 év múltán akarok ránézni akkor is adott, ott van, használhatom mert éppen megjött hozzá a kedvem. Lehet hülyeség én így vagyok ezzel. Szóval inkább fizetek érte, csak most bizonytalan a jövőm és meggondolom mire mennyit, spórolok és kihasználom amit lehet amíg a világ megint nem áll át valami normálisba.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
dj79
senior tag
Sziasztok!
Másik topikban feltettem egy kérdést [link]
Na most kicsit utánanéztem,, kb két esélyes jelentkező maradt, a Dell g15 illetve a Legion 5.
Melyiket szeretném megvenni? -
Dhampir
félisten
(#72677) nggabi
Jó kis gép lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz nggabi #72677 üzenetére
Felesleges paráznod, nagyon jó kis gép, minőségi anyagból van.
Tuti nem figod megbánni, a szlovák bill. meg nekem fel se tűnik. Mondjuk hosszú évek óta nem használok magyar bill-t otthon, így nem is keresem a feliratokat rajta, ha nem is vakon, de fejből megy, hogy mi hol van rajta (nem vagyok én titkárnő, hogy vakon gépírjak ).******
-
echterion
nagyúr
-
Picco
addikt
válasz motifator #72668 üzenetére
az egy dolog hogy mac vs windows tema nagyon nem tartozik a topic targyahoz, de ha mar nem tudjatok megallni, hasznaljatok mar az OFF topic funkciot legyszives.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
motifator
senior tag
válasz FőDudu #72664 üzenetére
Megmondom őszintén Mac szinten semmi tapasztalatom nincs, de kíváncsivá tettél. Az M1 chip nagy dobás, de nem tudom, hogy el tudnék-e szakadni a megszokottól. Értem ez alatt a használt alkalmazásokat, azt a felhasználói környezetet amit évek alatt megszokott az ember. Persze a win is szar, de kb. együtt él vele az ember. Kb. tudod, hova kell nyúlni, mire kell keresni, ha gáz van. Ami a minőségi cuccokat illeti, én amióta megvan a kis ufó, azt használom a legtöbbet, ha nem otthon az asztal mellett vagyok. Tartalom fogyasztás, viszem minenhova magammal, ha több napos akcióm van vidéken. 5 éves, egyáltalán nem mai ami a hardvert illeti, 6. gen intel, 4 mag, gtx1060, ma már szinte megmosolyogják a kijelzője OLED, az egyik, ami miatt egyszerűen nem tudom elengedni. De még a játékok is elfutnak ratjta. De egyszerűen jó megfogni, kinyitni, használni, még csak a tömege mérete sem egy 13" notival van pariban, mert nehezebb, nagyobb, de abszolut quality feeling. Szóval mondhatnám, hogy mi a bánatnak a 3080Ti (jó mondjuk igényesen nekifeküdve a gaméknak, feltolt grafikával én sem bánom a 2080-at. A Clevo, ha beröffen, az meg éjjel, nappal bírja a kiképzést és nem fárad, nem melegszik túl, mint egy Kamaz, nagy, dög, büdös, igénytelen, de akkor is megpakolva szó nélkül viszi a betont. Lehet, hogy nem vagyok elég kifinomult egy Mac-hez.
[ Szerkesztve ]
Funky + Jazz
-
Picco
addikt
UKben sokkal olcsobbak a laptopok, en ott vennem. £800-900-bol kijon egy legion 5 5600h/rtx3060
sajat pelda: legion 5, 5800h/3060/8gb/512gb + 3ev premium gari £750. Igaz ez nagyon akcios volt es jol kifogtam. Ha ismeros 12 eves gyereke UKben tanul, akkor lenovotol tud akciosan venni.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
echterion
nagyúr
-
vakablak93
őstag
válasz FőDudu #72664 üzenetére
Azért azt tedd hozzá hogy ezt nagyon korkátolt felhasználás mellett hozza csak, az általuk támogatott appfelhozatal mellett.
Nagyon nem mindenes gépek, ami a gémer laposokat illeti kizarólag a felhasználótól függ hogy elég-e 3-5 évig a gép.
Az ismerőseimet látva 5 évet egy gamer lapos (ha nem megy tönkre) kihúz náluk.
Ez érvényes még az alapabb konfgú gepekre is, minden attól függ tudatosan választja-e a gépet valaki.
A mostaniak meg a cloud gaming terjedésével, amit pl már egy Geforce Now tud, akár le se kell majd cserélni őket míg szét nem esnek....
-
FőDudu
veterán
válasz motifator #72662 üzenetére
A telefon valoban erosen korlatozza a felhasznalot. Nekem nyakatekert az egesz.
Az elsotol hasznaltam olyat is - 1-2 het utan mindig lecsereltem...(akkor kaptam idegbajt, mikor a kep kuldeshez a photos appbol kellett megirni az emailt - mert ugye csatolni meg nem lehetett..... szoval jo regen volt).
(az akkus sporolasuktol hulyet kapnek - latom a kollegakat toltogetni, powerbankkal jarkalni - na en biztosan nem).A gep maga viszont nagyon elore mutato, amit bele tettek (teljesitmenyileg) az nem semmi. Az biztosan gep marad 3-5 evig (nem lesz olyan progi/browser/akarmi ami ala keves lesz) - nem ugy mint egy gamer lapos.
Amugy en sem preferalom az o rendszeruket - de meg tudtam szokni es evekig hasznaltam.
Aztan iden februar ota megint Windows a Razeren.De ettol meg a kimaxolt MBP valoszinuleg lenyomja a meg ki sem adott 3080Ti es ujabb Nvidia kartyakat - mindezt toredek teljesitmeny felvetellel es kvazi nema gepben.
Na az a mernoki teljesitmeny - nem a 300w disszipacio....FőDudu
-
hito
nagyúr
válasz echterion #72660 üzenetére
Köszi! Ezek szerint UK-ben semmire nem mennek az itthoni Asus garival. Viszont ha ez igaz és esetleg a Dell-nél máshogy működik, pontos infó kéne nekem erről, különben csöbörből vödörbe.
Tudja valaki, hogy Dell-nél hogy működik e tekintetben a gari?
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
echterion
nagyúr
Akkor már inkább ezt a Dell 5511-et venném. 6 mag, 3050, kell bele még 8GB ram és a Dell-nél talán lehet régiót is váltani, bár erre rá kellene kérdezni, mert nekem csak AW-rel van tapasztalatom.
-
Sumptuous
senior tag
válasz Smithy87 #72655 üzenetére
ThrottleStop? Az iGPU-n mit szeretnél "piszkálni"?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Keresztfiamnak (12 éves) keresünk valami low budget gamer gépet. 350eFt a plafon, így gyakorlatilag majdnem az összes jó gép kiesik, mert csak új jöhet szóba
Ezt találtuk, ami még elmegy kategória. A 1650 egyelőre elég neki, aztán majd ha nagyon belemelegszik, 2-3 év múlva újíthat. Kérdésem az lenne, hogy az Asus az itthon vásárolt gépeire milyen garanciát ad? Angliában laknak és fontos, hogy a garancia ott is érvényes legyen. Ha az Asus gari csak adott országban érvényes, melyik gyártót javasoljátok, aki ezt lazábban kezeli, adott esetleg világ gari van náluk?
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Smithy87
senior tag
A sima legion 5 nél van lehetőség a processoz és a IGPU piszkálására? Nagyon úgy fest, hogy eddig semmivel nem tudtam érdemben befolyásolni a visekedését.
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok!
Most látom, van ilyen topik is.
Keresek valami GAMER gamer.Nem baj, ha ide is belinkelem? ti tuti jobban képben vagytok.
Köszönöm a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
FőDudu
veterán
válasz motifator #72634 üzenetére
Az elejen elengedi kb 90 wattig, de sz kb 2 percig megy. Aztan 77 watt majd 55 watton stabilizalodik. A bios csinalja, csak belenyulassal lehet modositani. Anyyira meg nem lenyeges, eddig is eleg volt a power mindenre.
A hofokot altalaban nezem, mert XTU megy az UV miatt.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Pocok256 #72641 üzenetére
Gondolom kapott rancfelvarrast a raytraxing es egyeb mokusvakitasok miatt, az meg elszurt kb. mindent is ;)
Nalad a regi verzio stabil, nekik meg szivas az egesz az ujabb hardver miatt.
Meg jo, hogy nem jatszom ilyennel, biztos megongyilkolnam magam ennyi szivas utan.... ;)
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
addikt
válasz motifator #72645 üzenetére
Most akkor a futtatással van gond vagy komplett funkciók nem mennek? Eddig még csak autózgattam vele. A gördülékeny futtatásra reagáltam és hogy milyen jól van optimalizálva nálam, hogy tök régi kártyán is hasít fps-ben. Sajnos csak virágbolti változat, eddig nem tudtam rá költeni, az online rész az hiányzik nagy bánatomra.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
nagyúr
Én nem tudom mi van vele, csak arra alapoztam a véleményem, hogy mindenki szídja.
Igazából nem is szeretem az autós játékokat, mert számomra egy nyűg a vezetés a valóságban is, aztán az meg végképp perverz lenne, ha a virtuális világomban is ezzel kínoznám magam.
Persze a munka mást követel meg:
Most ilyeneket javítok...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
motifator
senior tag
Te is jössz a feltört változattal? Online rész működik hibátlanul? Az aktuális heti feladatok? Trial, horizon tour, horizon open, eliminator megy? Gyanítom, egyiket sem tudod benne normálisan használni. Akkor nincs miről beszélni.
Poczok256: high beállítással még a 1060 is elviszi kényelmesen fhd-ban.
Funky + Jazz
-
addikt
Ezt én sem értem. A gépemen a korábbi P5200 -as kártyámmal ami ugye gyengébb mint egy gtx1080-as, extreme-ben is hasít a
torrentes,még csak nem is javított változat. Fixen 60fps-en tartom a nem is írom melyik lemezemről.
Annyi van csak mikor indítom kidob egy ablakot ahol kiírja hogy a standard drivert frissítsem a legújabb dch féle változatra, viszont lehet rá legyinteni, mellőzni és már fut is. Atom stabil és hibamentes.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Narancs89
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy laptopot amivel játszani is lehet: LOL, Apex, Wow, Farcry, Siege, Batman stb. Az új gépek ára horror ezért megnéztem hogy a használt piacon mit kínálnak a megbízható (sok pozitív értékelés) eladók. Ezt a két gépet találtam, mit gondoltok? Ár érték arányban ezek rendben vannak? HP megéri a felárat? Előadókkal esetleg van tapasztalat?
https://hardverapro.hu/apro/uj_hp_omen_15-dh_gamer_tervezo_vago_laptop_15_6_30/hsz_1-50.html
https://hardverapro.hu/apro/beszamitas_asus_rog_gl504gv_gamer_notebook_144hz_i/hsz_1-50.html
Köszönöm
Dávid -
-
motifator
senior tag
válasz FőDudu #72625 üzenetére
Köszi az infót. 55W-al az intel nyolcmagos elég hatékony. Főleg egy kis UV-val. Csak a hűtés hatékonyságára voltam kíváncsi. Az AW azért nem bánik ilyen finoman a teljesítménnyel. Alap esetben borítékolható a 100 °C és a 100W a CPU oldalon a katasztrófa dell gittel. Viszont odafigyelve, 70-80W-al pici UV (nálam -80 mV) ha csak a CPU-t kell dolgoztatni simán elvan 80 fok alatt, pasztázás után. KH után vassal performance módban UV nélkül sem trottyolt 95-100W terhelés mellett, aztán ez valamiért elmúlt. De nem panaszkodom, mert egy ilyen vékony kialakítás mellett pasztával sem rossz, játékok közben vissza szoktam venni 50W környékére a CPU-t és mindenkinek kellemes a konfortérzete
Funky + Jazz
-
nagyúr
-
Picco
addikt
válasz MaxxDamage #72626 üzenetére
orulok hogy hot-spot-ot nem mutat nvidia driver, sokan nehezen emesztenek meg 100 fok koruli/folotti erteket es a normalis szavakat egy mondatba
#72624Chumlee 85 alatt ne aggodj
amugy 3 fok kulonbseg kb meresi hibahatar alatt van**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
válasz Chumlee #72622 üzenetére
80+ lenne akkor megértem, hogy "zavar" de 70+ az teljesen oké..
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
FőDudu
veterán
válasz motifator #72614 üzenetére
Nekem vasalas elott 95-98 fokig felment - de ugyanigy 55W volt a maximum.
Az a tartos power max a bios miatt. LEhetne varialni, de nincs ertelme hozza nyulni.
Szerintem igy is eros es nem meleg.Vasalas ota 86 a maximum.
Meglatjuk hogy birja - olyan egy honap koruli a vasalasom.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Chumlee
senior tag
Utóbbi pár napban a Legion 5 laposom videókártya hőmérséklete van ,hogy felkuszik 73-74 fokra is. Érne a pasztázás ?
-
addikt
válasz motifator #72618 üzenetére
Nem is emlékszem mikor volt folyékony fém féleség felkenve, úgy persze más a helyzet, tovább lehet nyújtózkodni, nagyobb teljesítményt lehet kicsikarni jó hőfokoknál. Már régen nem kínzom a procit, ha kell inkább leszabályzom, bár így most nagyon okés.
Legutóbb mikor elszálltak a cpu fokok hardver meghibásodás volt, felszakadt, kiszakadt az egyik lefogatócsavar az alaplapról. Úgy hogy senki ne lássa szép csendesen nyomtam rá pillanatragasztót (sok-sok hónapja) és visszacsavartam a helyére....benyomtam és tartottam ott jó darabig. Nyilván nem így kellene, sajnos nem volt jobb ötletem. Azóta is tart szépen, miközben már többször újrapasztáztam. KillHates ígért nekem vízhűtést rá, na azzal a projekttel mi lehet? A topik a tanúm rá. Lehet elvettem a kedvét.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
motifator
senior tag
Újrakentem NT-H2-vel, azóta rendben vannak a hőfokok, legalább is nincs már az eszement hőmérséklet tüske rengeteg a magok között. Nyilván folyékony fémmel jobb lenne, illetve nem tudom, mert TGC-vel újrakentem, de nem lett jobb. Viszont az m15 R3 az upside-down alaplap miatt nem egy leányálom szerelni (és emiatt az alja az alaplapot jelenti, a heatsink felül van), legalább is ha kenni kell és nem akarom havonta szétszedni, mert nem használ neki. A hátlap pedig rendesen szellőzik, alapból padon van. A probléma onnan indult, hogy egyszer csak elszálltak a CPU hőfokok. Ennyi idő alatt azt gondolom, hogy a heatsink-folyékony fém reakcióba lépés sem kéne, hogy jelentkezzen, illetve nem kéne ilyen durván. A kicsi ufó már 5 éves, ott több év "kezelést" kapott heatsink, KH kenése óta fixen f@sza a hőfok. Az m15-nek viszont első volt.
Funky + Jazz
-
addikt
válasz motifator #72614 üzenetére
Ha leveszed a hátlapot és ráteszed laptophűtőre úgy elég sokat lehet nyerni. Koszolódni azt fog, majd kifújatod. Valami vékony radír féleséget teszel a 4 sarkára hogy ne érjen semmi a belsőséghez és ne csússzon le. Nálam most így van. Nem is csúnya, nem látszik hogy nincs hátlap a gépen. Ha állítható ventik vannak oda teszed ahol a hőcsövek vannak.
Az ablakot kinyitod, felveszed a kabátot...van még pár jó ötletem.
A jó játékért mindent.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
motifator
senior tag
Hamarosan érkezik az első fecske, de nem a prémium szegmensből [link]. Valószínű a válasz is megvan, nem "Super" lesz a felturbózott GPU, hanem "Ti". Ami a 12. gen. intelt illeti, rendesen odasózott a számítási kapacitásnak, a NBC előzetes tesztje alapján az 5900HX-ra rendesen rálocsolt. [link]
Funky + Jazz
-
motifator
senior tag
válasz FőDudu #72599 üzenetére
Ilyen UV mellett mit fogyaszt a CPU-d a Cinebench alatt? Észrevettél valami hőmérséklet változást a vasalás óta? Úgy értem a friss állapothoz képest? Nekem kb. 1 hónap után az m15 R3 nagyon csúnyán elkezdett újra melegedni és olyan brutál hőmérséklet értékek voltak egyes magok között, hogy kénytelen voltam megműteni.
Funky + Jazz
-
motifator
senior tag
válasz DonDragonka #72606 üzenetére
A fesz. profil miatt nekem fut az MSI AB, semmi baja a Forzának vele, nekem szerencsére nincs annyi bajom vele, mint amiket olvasok a fórumokban.
Speedy: engedd el ezt a játékot, ha befoltozzák a sebeit majd visszarakod. Folyamatosan megy a köpködés rá, lesz feladata a készítőknek.
Funky + Jazz
-
Picco
addikt
válasz Speedy007 #72607 üzenetére
a szep grafika es akozott hogy mennyire jaratja a maxon a GPU'd csak szerencses esetben van osszefugges. ha truck simulator(vagy barmely mas jatek) tekeri 130w-al akkor nincs gond.
forza 5 pedig pedig szuper bugos, en 20 perc utan feladtam az egeszet, majd ranezek jovore...addigra talan befoltozzak
-
2018
senior tag
Mit szenvedsz vele annyit? Töröld a játékot vagy add el a géped mindenki jobban járna. Hsz gyüjtés ez nem más amit csinálsz.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz DonDragonka #72606 üzenetére
Ki lőttem a Discordot, MSI After Burner-t + Riva Turnert valamint a Nahimic-t de minden esetben problémázik..
-
DonDragonka
őstag
válasz Speedy007 #72604 üzenetére
Srácok, nem értek a Lenovo-k hoz, de azokhoz nincs olyan "gyári" progi mint például ASUS-nál az Armoury amivel lehet mindenféle külső alkalmazás nélkül a GPU-t VRAM-ot tuningolni?
Az a meglátásom, hogy ez a cseszett Forza 5 mindenre is háklis ami a háttérben fut. Lásd ha fut a Discord összefossa magát...
Nem lehetséges, hogy pont az MSI progi az ami bekavar? Ezt csak úgy gondolat ébresztőnek kérdezem...Szerkesztés: Picco egy kicsit megelőzött, de én is pont ezt feszegetem mint Ő...
[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
Picco
addikt
válasz Speedy007 #72600 üzenetére
a forza 5 jelenlegi allapotaban egy
fosbughalmaz.
MSI afterburner, rivatuner es minden hasonlot gyalulnek a helyedben, az lenne a legelso.nvidia control panel reset. performance mode be vantage alatt.
utana restart, biosba megnezed hogy OC be van e kapcsolva es ott adsz neki +100/200-at.
Alt+Z -> performance -> performance overlay -> allitsd Advanced-ra.
ezt kesobb alt+R kombinacioval tudod elohozni es monitorozni fogyasztast, latencyt etc jatek kozben, meglepoen jol mukodik es egyik jatek sem borult ki tole az emult 3 honapban.ami meg fontos: nem minden jatek fogja 130w-on jaratni a gpud es ez normalis. probalj ki 3 kulonbozo jatekot es nezegesd a TDPt.
-
Ezeknél sose lehet tudni, majd kiderül.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
FőDudu
veterán
válasz Speedy007 #72600 üzenetére
Felesleges varialni az Afterburnerrel.
Raadasul az nonstop cseszteti a dedikalt GPU-t, igy ha megy akkor lottek az akkuidonek.
Mert olyankor alapjaraton is 20-30 wattot benyel az Nvidia GPU.
Azaz sosem megy a Radeon GPU-d es nincs sporolas.Elkuldte neked az MSIAfterburner.cfg fajlt es bemasoltad a c:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\ konyvtarba? Ha nem, akkor nem hinnem, hogy egyformak a beallitasaitok.
Nem eleg alapon lefuttatni a teszteket? Aztan ha ott rendben vannak a pontok, akkor lehet Afterburnerrel kitapasztalni milyen feszutseg szintek mellett milyen orajelen stabil a GPU-d.
Ha mindenkeppen afterburnereznel, akkor a GPU-Z amivel tesztelj - az nem fagy ki, hanem leall a rendereles (megmerevedik a kep). Onnan meg visszabb tudod venni a tuningot es igy meg tudod talalni hol stabil a GPU-d. (CTRL megnyomasaval lehet allitgatni a gorbe meredekseget a Curve editorban (egerrel lehet allitani a gorbe egyik pontjat megfogva), CTRL-L pedig a kijelolt frekvencian lockolja a frekit - azzal jol be lehet loni stabil-e az adott feszultseg/frekvencia erteken a gpu).
Afterburnerben beallitod ami kell, gpu-z elindit, kerdojel, render inditas, ALT-z, aztan ott a performance alatt latod miamerre. Ha nem fagy meg a kep, akkor jo az adott ertek.
Echterion szerintem el tudja neked kuldeni a konfig fajlt - ha nem is birja a geped, akkor is csak a gorben kell kicsit lejjebb huznod.
FőDudu
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok. Hetekben kérdéssel fordultam hozzátok, laptop vásárlással kapcsolatosan.
Többen ajánlottátok a Lenovo Legion 5-ös szériát, végül ez lett a választásom( Ryzen 7 5800H+3060). 2 napja használom, egyenlőre csak a Cyberpunk-ot próbáltam, simán veszi az akadályt. Billentyűzet "mechanikája" számomra, aki körülbelül 5 éve használt laptopot, egy felüdülés, viszont, a kiosztás/kialakítás nem az én világom. Szerintem jól megleszünk, együtt.
Nagyon szépen köszönöm az ajánlásokat, illetve a válaszaitokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest