Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balbekk12
tag
Vettem egy Riwall PRO RALM 3820 SET akkus fűnyírót. [link]
Elsőre jónak tűnik és koppra le tudtam vele vágni a területen a füvet. Ahogy végeztem lemerült. A biztonság kedvéért vennék akksit tartalékba. Viszont kipróbálnék valami olcsóbb megoldást. Esetleg valaki rendelt már ali-ról? Honnan tudom melyik el kompatibilisek ezzel? -
csudri
őstag
Köszi a választ. Nagy gaznak nem tolom, csak gyep van, viszont sűrű.
Veszek akkor vastagabb vezeteket, de felmerül bennem a kérdés, hogy ha mondjuk a teraszkonnektorba csak 1.5-os kabel van (meg szerintem a kliman kívül mindenhol a hazban), akkor mi ertelme van ebbe beledugni egy 2.0-as madzagot. Vagy a táv miatt kell a nagyobb atmero, hogy kisebb legyen az ellenállás? -
Oké, hogy 1800 watt, de azt is meg lehet akasztani, ha nagyon tolod neki a nagy gaznak. Ráadásul az önjárás is csökkenti ezt a teljesítményt.
A hosszabítódról: A Makita honlapján felhívják a figyelmet, hogy az 1800 wattos teljesítmény miatt legalább 2 mm2 keresztmetszetű kábel javasolt. Amit linkeltél, az csak 1 mm2, kimondottan nem ajánlják, lásd az alsó bekezdést
[link] -
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Makita ELM4621 ma kétszer is lefulladt. Mennyit számít a teljesítménynél, hogy milyen hosszabbítóról megy?
https://www.obi.hu/kabeldobok/kabeldob-fem-talp-1-lengo-aljzat-27-3-m/p/4006540
Egy ilyet használok most, bár kizárt, hogy ennyiért vettem anno, mondjuk két év alatt megdrágulhatott. -
spileraaa
senior tag
ezt rendeltem meg Makita ELM3720 mert az emagnal úgy is könnyű vissza küldeni ( amúgy az oldalán a 2 in 1 azzal mire céloznak mi az a 2 amire jó? )
vagyis próbára viszont úgy halom rengeteg apró kavicsot fel kap vágás közben
gondolom emiatt jobb is ha úgy teszek hogy ezt vissza küldöm és beruházok a fém vázasra éspedig erre Makita ELM4121 csak nálunk arany áron árulják 76 ezer ft lehet megoldom valahogy hogy Magyarországról vegyem ott ahogy látom 19 ezerrel olcsóbb viszont ép emiatt írok hogy a Makita fűnyíró gépek menyire megbízhatóak? hogy szükségem lesz e a garanciára mert ha oda szol nehezebb élni vele
a szomszédnak ez van amúgy ez Bosch ARM 3200 menyire jó?
-
pruzsi
őstag
Halihó!
Kis segítséget szeretnék kérni nem találok főtengelyt ehhez Al-KO 5.1 SP-S EASY
-
Ha az ékszíjas mellett döntesz, akkor kétszer nyírd le a problémás részt. Először a legmagasabb állásba tedd a fűnyírót és nem erőltetve komótos tempóban told végig. Utána tedd olyan alacsonyra amilyet szándékozol vágni és azzal menj végig újra az egészen. Így nem terheled feleslegesen a gépet, és ennyit egy ékszíjasnak is bírnia kell.
-
G@ben
addikt
Értem, köszönöm! Kavics is akad, még nem tudtam összeszedni a rendetlen előző tulaj után. Meggondolom, ha sokáig jó a drágább, akkor lehet, hogy az lesz.
A súlya nem izgat annyira, gyerekkoromban a süppedős, homokos részen is én nyírtam a robikapából átalakított fűnyíróval. A súlya iszonyú volt, de a vakondtúráson is csak kicsit csökkent a fordulatszáma. -
Morris
Topikgazda
Van vele tapasztalatom. Elég erősnek érzem. Szépen lehet vágni a dob melletti egyenes kialakítása miatt a szegélyek mentén.
Komfortos. Jó minőségűnek érződik és szerintem az is. Könnyű.Azért írtam azt, mert azt mondtad, annyi a keret. Pedig a 46-os jobb lenne neked.
Nézegetem mindenhol a fűnyírókat. Kipróbálom őket, ahol csak lehet.
Az alacsonyabb kategóriás gépek számomra nagyon kompromisszumosak.
Az a nagy kar a magasság állító. Teljesen jól működik.
Fém házas jobban passzolna a felhasználásodhoz, csak az már nehezebb.
Műanyag házasat én csak gyepre, kavics nélküli területre használnék. -
G@ben
addikt
Meg tudod mondani, miért ez? Miben jobb, mint a többi hasonló kategóriás? Miben rosszabb? Milyen hibái lehetnek? Tök laikus vagyok a témában. Ennek a Makitának a képét elnézve az a nagy kar rajta egy központi magasságállítás? Mert az hasznos, ha nem kell kerekenként állítani!
Lami66: elsőre nagy gazt kéne lekapnia, aztán rendszeresen karbantartanám. Viszont a kisebb terület a fű, a nagyobb a mindenféle gaz akkor is.
-
válasz
Alarikman #5278 üzenetére
Én korábbi rossz tapasztalat miatt (nem Makita volt) olyan gépet vettem ami nem ékszíjas. A 4620-ast vettem, mert az direkt hajtásos, pedig elég lett volna a 4120 vagy 4121 is, de azok ékszíjasok. Szívesebben fizettem volna 45 ezret egy 4120-ért mint 75-öt egy 4620ért. A súlyáról nem is beszélve. Ahol kicsit is terhelve van a fűnyíró, ott az ékszíjas nem lesz hosszú életű. Olyan helyre való, ahol max 10 centit kell a pázsitból vágni, és nem 20-30 centit mindenféle fűbőlgazból. Nem véletlenül van a Makita garancia leírásban, hogy túlterhelésből adódó meghibásodásra nem érvényes a garancia...
-
Morris
Topikgazda
válasz
Alarikman #5278 üzenetére
Nekem 4120-as van. Eddig nem volt gondom az ékszíjjal. Igaz 1 éve csak pihen. Amolyan tartalék gépnek tartom. Benzinessel nyomom.
Az egyedüli problémám az volt vele, hogy a hátsó kerékösszekötő tengelyen lévő hegesztés elengedett. Ez hivatott emelni a magasságot.
Meghegesztettük és azóta is jó.Van egy Parkside gyepszellőztetőm, azon már hallottam csúszni a szíjat.
Valóban jobb lenne a direkt hajtás, de a gyártók ezt nem erőltetik. Az agrimotor talán direkthajtásos még.Egyébként a szebb vágási kép a fordulat miatt van. Jellemzően magasabb fordulaton mennek mint az akkusok meg a benzinesek.
-
Alarikman
senior tag
Ezek az ékszíjas makiták mennyire tartósak? Olvasni rossz tapasztalatokat is. Vagy ritka a probléma velük?
Mint mindenki, nem két évre szeretnék venni fűnyírót. Nekem egy MTD 1600W-os kedvelt fűnyíró döglött meg a motorhoz bejutó fű és hő miatt(megégett a tekercs). Igen, nem figyeltem. Kis kert, néhol egybefüggő, néhol csomós fű, a ház körül körben nagy fű is ritkán(iskola mellett lakunk, néha nyírják traktorral, néha én apám benzinesével - MTD az is). Ragaszkodnék az elektromoshoz, szerintem szebben vág, halkabb, könnyebb.
Köszönöm. -
spileraaa
senior tag
hasonló terepre ez menyire jó?
átszámolva 40 ezer ft
vagy ez menyivel gyengébb mint a fenti?
https://zivtool.ro/masini-de-tuns-iarba-electric/makita-elm3320-masina-de-tuns-gazon-electrica-p101004147ez 33 ezer ft
-
G@ben
addikt
Szeretnék venni egy elektromos fűnyírót. Két részből áll a kert, az egyik sima, kb 80-90nm és fű, a másik göröngyös, kb 200nm és mindenféle gazból áll. Fák vannak, de könnyen kikerülhetők. Amit tudok, hogy kell: állítható magasság a göröngyös rész miatt, illetve gyűjtőtartályos legyen. Ezen túl fogalmam sincs, mire kéne figyelni, milyen vágószélesség kell, milyen teljesítmény, milyen márka. Mit ajánlanátok?
-
laci06
senior tag
Erről a Bauhaus termékről van általános vélemény? Ennyiért nem nagyon látok alternatívát akkuvel és töltővel, és akku nélkül is főleg inkább kisebbek vannak.
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Hülye kérdés, de más is tapasztalt ilyet? husqvarna 545 rx, ha túl sok damilt adagolok ki nem vágja le a szóródásvédőben a kés. 300 as szériával dolgoztam és különböző stihl kaszákkal, de ilyet még 1 nél sem tapasztaltam. Valakinek ötlet, tapasztalat ilyen téren?
-
Morris
Topikgazda
Én nem úgy fogalmaznék, hogy a legjobb, hanem inkább mindegy.
Ha télen, minuszokban is nyírod a füvet, akkor 10w vagy 5w. Nyáron ennek nem sok jelentősége van. A kívánt minősítést tudja.
Az egy fokozatú olajok is teljesen rendben vannak.
A fűnyíró motor is 4 ütemű mint az autókban lévők, de majdhogynem mindig azonos fordulattal üzemelnek. (~3000rpm) Ezért jók bele az SAE30-as olajok.A kis flakonos 30-as olajok drágák. Viszont a 4 literes meg évekig elég lehet, ugyanakkor a felbontott flakonban lévő olaj is haszálódik. Szóval jó megoldás nem nagyon van. Vedd azt amelyik szimpatikus és amire van pénzed.
-
Dzsolo
senior tag
Akkor ha jól olvasom a legjobb a motornak ha 5w30-as olajat Öntök bele ami teljesíti az SF, SG, SH, SJ minőség osztályt. (ábra szerint) Akkor ebbe autó olaj is önthető? A Hondánkba 5w-30 SN olajra van szükség, az SN meg magasabb követelmény mint a leírásban szereplők. Fuchs Flex 23 5w-30 akkor simán beleönthető?
Vagy vegyek 4T Briggs, Motul, Mannol SAE30-ast bele? Nem szeretném túlgondolni a dolgot, csak azt sem szeretném ha besülne. Illetve milyen időközönként kell cserélni benne (gondolom üzemórában mérik) Eddig csak elektromos fűnyírom volt de a benzinesekről ne mtudok sokat.
-
Morris
Topikgazda
Igazság szerint az a táblázat is egy rakat sz*r.
10W-30-nál azt írja hogy csekkold sűrűbben az olajszintet, mert 27°C fok felett, jobban fogyhat.
Persze ezt az SAE30-hoz nem írja oda. Pedig a meleg oldali viszkozitása mindkét olajnak ugyanaz.
Sőt, a szintetikus 5W30 hiába szintén 30-as meleg oldallal rendelkezik, gyakorlatilag vékonyabb ugyanazon az üzemi hőmérsékleten, így az még jobban fogyhat.Szóval kész vicc az egész
Amúgy meg szvsz nem kell túl gondolni ezt az olaj témát.
A fűnyírónak faék egyszerű szóró olajzása van. Ahhoz meg kb minden jó... -
IMGM6
tag
A fűnyíró olajok, a piacon kapható leggyengébb, 20-30 évvel ezelőtti minőségi kategóriáknak megfelelő, majdhogynem selejt, (fűnyíróba azért még jó lesz) kategóriájú motorolajok, - a szóban forgó Makita is API SF besorolású - ennek ellenére, a minőségükhöz képest csillagászati áruk van. Egy 20 éves MTD motorba nem is való jobb, de azért a mai B&S motorok megérdemelnek legalább egy szintetikus 5W-30 SM/SN olajat.
"Can you use synthetic lawn mower oil?
Synthetic Lawnmower Oil by Briggs & StrattonYes! We have modified our engine oil recommendations to state that you may now use a synthetic 5W30 (100074WEB) or 10W30 oil in all temperature ranges. "
-
Morris
Topikgazda
-
Dzsolo
senior tag
Sziaszok!
Sikerült használtan vennem egy igen szép állapotú 2012-es Husquarna R52 S R52 S, 96141006009-es gépet. Sajnos nem volt hozzá deflector úgyhogy keresek hozzá, gyári száma: 532190512
Szombaton levágtam vele 1400m2-er füvet emelkedős területen viszont elég nagy volt emiatt jól jött volna az adapter hozzá. Ez az első önjárós fűnyíróm, de nagyon jó, kb 3 liter üzemanyag kellett a vágáshoz ez is meglepő számomra szóval nekem tökéletes.
Van magyar neve a deflectornak? Esetleg ha valakinek van és annyira megkaphatnám, hogy nyomtassak egyet hozzá megköszönném. Vagy hol kaphatnék ilyet,? Aliexpressen nem találtam.
Leszervizelve kaptam, de meg tudnátok mondani, hogy a 2012-es 6.75-ös Brixmotorba milyen olajat kel lönteni? Márka és specifikáció, vagy ha nagyon mindegy akkor csak specifikáció is megfelel. Azt megtaláltam, hogy 0,6 liter kell bele.
Köszönöm.
-
dnobri88
csendes tag
Sziasztok!
Fűnyíróvásárlás előtt állva sajnos a hatalmas kínálat miatt megakadtam, szóval a segítségetek szeretném kérni.
Adott egy családi ház, durván 700 m2 terület (egyelőre nem a legszebb fűvel).
Heti egy alkalmat biztosan szánok a fűnyírásra, többet - ismerve magamat - egyelőre nem merek ígérni...Ami mindenképp jó lenne, ha benzines lenne a fűnyíró. Apám egyetlen tanácsot adott: "Gépből csak Stihlt vagy Hondat", de ahogy látom hiába van a burkolaton egy márka, attól még a motor lehet bármi.
Egyelőre ezt a kettő modellt láttam:
Alko
Stihl-funyiro-benzines-rm-4481-txHülyeség ilyen árkategóriában nézegetnem, vagy sajnos ez a realitás?
Alko gépek egyébként jók?
Bármilyen más márka szóba jöhet?Köszönöm előre is!
-
IMGM6
tag
A lehető legrosszabb olajat vetted hozzá, inkább használj valami 5W-30 szintetikus olajat, nem lesz drágább.
-
Morris
Topikgazda
válasz
petike26 #5258 üzenetére
Hát mit ír a használatija?
Egyébként első indításnál hagyd ketyegni kicsit. Sőt minden használat előtt. Hadd melegdjen be. Aztán lehet tolni neki.
Azt hiszem az első 10 munkaóra után olajcsere.
Rakhatsz bele 5w-40-et, 5w-30-at, SAE 30-at. (gondolom briggs motor)
Én 5w-30-al kezdtem. Most motul sae30-at használok és jó. -
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új benzines fűnyírót (Makita PLM4627), és az lenne a kérdésem hogy kell-e ennek bejáratás, olyanra gondolok hogy hagyjam csak alapjáraton ketyegni első indítás után valameddig, ill. olajat kell cserélni bizonyos mennyiségű benzin kijáratás után? Köszönöm. -
Én, immáron bő negyven éves fűnyírási tapasztalattal az önjárófunkciónak kizárólag emelkedőn és nagyon magas fűben látom értelmét.
A telek nálunk elég vegyes domborzatú. Az emelkedős részeken értelemszerűen jól jön a hajtott hátsó kerék (az elsőkerék-hajtás nem vált be), és azokon a sík területeken is nagyon sokat segít, ahol akár 40 centisre is megnő a fű.
MaCS
-
Tényleg olyan mint egy tank. Nem sajnálták az anyagot belőle. Remélem több mint 10 évet fog bírni. Szerintem az önjáró rész 20+ centis fűben felejtős, mert túl gyors lesz a vágáshoz. Ezért nem vettem önjárósat, mert otthon a kertben és anyámnál (szintén kb 500 m2) nem nyírjuk sűrűn a füvet, kb 20 centiről nyírom 5-6 centisre. Szerintem az már sok az önjárós vágáshoz, főleg mert sűrű a fű.
Az udvaron 10-12 centis füvet vágok 3-4 centire. Azt bírná az önjáró, de elég tagolt az udvar, ott az miatt nem lehet használni az önjárást.
Néztem róla videókat. Csak arra kell odafigyelni, hogy a motor hajlamos beszívni apró száraz fűszálakat, és ha ezek összegyűlnek, eltömíthetik a motor szellőzését. -
csudri
őstag
Ma felkerekedtünk a kisfiammal és megvettük a 4621-et. Ez egy tank!
Összeraktuk, de mivel zuhogott az eső, így csak a kocsibejárón próbáltuk ki, hogy milyen a hangja, nem vészes, viszont meglepódtem, hogy milyen bazigyors az önjáró (sosem használatm még ilyet). Remélem a fűben nem fog így rohanni, mert nekem ez gyors lesz, lehet maradok a tolásnál. -
Daffchy
őstag
Köszi a válaszokat!
Az nem gond, hogy kis kereke van hátul is?
Nálam dimbes dombos, kissé egyenetlen a talaj, a többi gépbek mind nagy kereke van. Számít?
Jelenlegi gép nem önjárós, nincs velük tapasztalatom. -
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Az alábbi gépről vélemény?
HUSQVARNA LC 356VP
Honda motoros
193.000 HUFHa ez nem, akkor ajánljatok légy szíves valamit ami legalább 50 cm vágásszélesség és 65 literes gyűjtővel.
A lényeg, hogy Honda motoros legyen és a plafon ez a ~190eNyilván, ha 150ért van, az mégjobb...
Köszi!
-
Két hete csak fűnyírókat nézegettem, tapasztalatokat olvastam, hirdetéseket böngésztem. Én is a bestbuyt kerestem. Végül ma vettem egy teljesen új Makita ELM4620-at, nem önjárós, minden másban egyezik az ELM4621-el. Miért Makita? Tökéletes alkatrész ellátás, 1+2 év garancia, fémházas, 1800 watt, 75 ezer Ft. Legnagyobb előnye, hogy nem ékszíjas a hajtása, hanem a motor tengelyén van a kés. Az összes kisebb Makita ékszíjas sajnos, így azok kiestek. Vannak hasonlók akár olcsóbban is, de ilyen minőséget nem fogsz találni, csak drágábban. Elektromos és önjárós kategóriában a 4621 a legolcsóbb a 85 ezres árával.
Délután hamar összeraktam, és letámadtam vele a kertet, mert már 30+ centis volt a fű, 500 m2 (20x25 méter), de nem okozott neki gondot. Hiába csapágyasak a kerekek, bizony kemény meló a fűben tolni a 30 kilót 1,5-2 óráig, felér egy kiadós kardio edzéssel (a pulzusom végig 110-130 között volt) Az is jó izommunka lesz amikor berakom a kocsiba.
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Mi most a bestbuy 100k-ig vezetékes elektromosban?
Eddig kézi hengerkésessel vágtam (heti 2-3x), de agybajt kapok hogy nem ér semmit a fűgyűjtője, úgyhogy néha "összeporszívózok" utána egy Agrimotorral.Kb. 300nm, brutálsűrű gyep, kinéztem egy Makita ELM4621-et. Láttam, hogy bazinehéz, de mivel önjáró, így lehet a nejem is eltologatná, sajnos munka miatt sokszor gép előtt ragadok (kötetlen munkaidő ugye...).
Akkusban azért nem gondolkodom, mert ami ezt a gyepet bírná szerintem a duplájából jönne ki, annyi nincs rá.
-
balbekk12
tag
válasz
Szakbarbár #5242 üzenetére
Én hasonló okok miatt kerestem akku a gépet, hasonló árban.
Erre esett a választás: [link]Ma raktam össze, holnap tesztelem.
-
jbnd-007
tag
válasz
Szakbarbár #5242 üzenetére
A Parkside akció tavaly június elején volt.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
300 m2 sík területes gyep nyírásához keresek akkus fűnyírót. A feleségem nem szeretne vezetékeset, én benzineset, szóval marad az akkus. Eddig vártunk az Aldi/Lidl Parkside-Workzone fűnyírókra, de eddig nem kerültek idén boltba.
Amiket eddig néztünk:
OBI:
LUX-TOOLS A-RM-2x20 / 37 89.000 FT, 2 db 2Ah akksi, plusz dupla töltő. Pót akksi 4 Ah 12.000 FtAlza:
Einhell GE-CM 36/37 Li (2x3,0Ah) 86.000 2 db 3 Ah akksi, plusz szimpla töltő. Pót akksi 4 Ah 15.000-25.000 Ft
2 év garanciaA kettő közül valalyiket érdemes megvenni? Van van egyéb best-buy ajánlat?
Ennél sokkal többet nem szeretnénk rákölteni, illetve nincs semmilyen egyéb akkumulátoros gép, szóval ez nálam szempont, hogy kompatibilis legyen bármilyen eszközzel.
Gépet bérelni 700 Ft/óra áron lehet, tőlünk 1,5 km-re levő boltból, csak ugye a nyitvatartási időben pont nincs otthon senkiVagy ha otthon vagyok akkor nincs nyitva a bolt.
-
Na megvan a hiba oka: egy rugót sikerült elhagyni, ami feszíti a kuplungszerkezetet. Pótoltam, fasza.
-
válasz
N.otorious #5237 üzenetére
Köszi, ezt megpróbálom.
@MaCS_70: de, szoktam, de akkor nincs önjáró módban. Most lesz a harmadik szezonja, az első évben nem csinált ilyet, tavaly ősszel már rendszeresen ledobálta. Indításkor főleg. Elég merev volt már a régi szíj, amúgy is cserélni akartam.
Azt néztem, hogy ha nincs önjáróba, akkor a két ékszíj tárcsa mintha nem egy síkban lenne, az önjáró hajtóműn lévő a gép eleje felé van elbillenve. Ha megfeszitem a karral, akkor egy síkban áll, de sokszor ledobja induláskor. Elég laza alapból, de nem az önjáró kuplungját feszítem a karral, és akkor zár a szerkezet? Mert olyan, mintha túl laza lenne a szíj. De ezt a Bowden előfeszítést megnézem.
-
Sziasztok. Segítség kellene. Van egy Al-Ko Comfort 51.0 SP-B Plus gépem. Ékszíjjat cseréltem rajta, de folyatosan ledobálja az önjáró hajtás oldalon (cserélni is azért kellett, mert ledobta és a kés elvágta). Van ezen valami feszítő rugó, ami esetleg hiányzik vagy eltörhetett? Én nem látom, hogy lenne, robbantott ábrát meg még nem találtam hozzá.
-
Ez persze nagyon szubjektív. Én kb. 35 éve jutottam el abba a helyzetbe, hogy a kertben töltött időm >99%-a a kertápolásra megy el. A szüleim még imádtak a kertben dolgozni, én önmagában a kerti munkát csak mérsékelten komálom. Ellenben rengeteg fontos és/vagy élvezeti értékkel kecsegtető tevékenységre nem marad időm, következésképpen minden perc, amit mondjuk a fűnyíráson hozni tudok, nettó nyereség.
Más az, ha valakinek a kerti munka a szenvedélye, és megint más, ha az csak az út ahhoz, hogy élvezhesse is a kertjét.
MaCS
-
válasz
#97520896 #5204 üzenetére
"Nem szeret már az emberek egy/nagy része a kertben fáradni, metszeni, permetezni, leveleket összeszedni, ültetni, stb (tisztelet a kivételnek). "
Ez sajnos már régen nem kedv kérdése. Egyszerűen az időnk értékelődött fel.
Nekem már a tíz percek is számítanak, úgyhogy baromi nagy kompromisszumokat kellett kötnöm a kertben.
MaCS
-
qdak
addikt
Sziasztok,
Adott egy MTD 53 BS, Bridge 625 series motorral, ma 1. funyirasnal elhagytam a kest, a kes tengelyen van egy konzol, ami a kest tartja, a konzolt a tengelybe mart nut tartja, h ne forogjon el, a konzolon ez kijott a nutbol, es korbecsavarodott eltorve a csavart ami a kest tartja.
Ha visszautom a nutba hasznalhato, vagy vegyek ujat?
Mi a kepen szereplo konzol rendes neve?
A csavar helyett sima csavar is jo?
[kép] [kép] -
Morris
Topikgazda
válasz
N.otorious #5222 üzenetére
A fehér búra sajnosn el fog színeződni hiába uv álló(nak) hívják.
Illetve a benne lévő műanyag borítású sorkapoca egy vicc.
Én wago-ra cseréltem. -
Morris
Topikgazda
válasz
N.otorious #5220 üzenetére
Szia. Nem titok ez.
A kültéri lámpák típusa Rábalux Bonn!
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Hétvégén a Bau-ban vettem egy Briggs motoros, önjárós Gama Gardent, első indítás után néztem, milyen furcsán jár, majd láttam, hogy a karbiból dől a benzin a légszűrőn át... Vasárnap reggel vissza is vittem, meg se nézték szinte, hanem mehettem egy másikért, így azzal már teljes sikerrel jártam.
~250-300nm-re lesz majd használva, az önjáró funkció nekem szinte szaladós (~3,6km/h elvileg), de ekkora területre talán nincs is rá igény. -
belgast
csendes tag
Üdv!
Ezek közül melyik lehet a legjobb választás?AL-KO Comfort 51.0 P-A
AL-KO EASY 5.10 SP-S
MTD SMART 46 SPBS
Scheppach MS 173-51 -
Igric
tag
Sziasztok! 900 m2re keresek megbízható benzines fűnyírót. A gaz között akad pár szál fű is.
100e alatt szeretnék maradni mindenképp és újat keresek inkább hosszabb garanciával.
Van valami ajánlott kompromisszumos gép?Köszi előre is!
-
törölt tag
Green Rocket - Oszlopos leylandit ültettünk. Állítólag ez nem nő fele akkorára sem (6-8 méter). Nem innen vettem, de itt jól le van írva: [link] Egyelőre érzékelem, hogy kevésbé nő és kevésbé terebélyesedik. Belekeveredett 1-2 sima leylandi is az oszloposak közé, így van összehasonlítási alap. 2 és fél év alatt 20-30 cm-ről kb 170-180 cm-esek a simák, míg az oszloposak ugyanilyen méretről indulva kb 120-130 cm-esek és keskenyebbek is.
Egyszer nyílik az örökzöld magnóliám. Szoktam kicsit savanyítani a földjét, és mulcs/faháncs van rajta. De állítólag ez az egyetlen magnólia, ami meszes talajban is viszonylag jól érzi magát.
Morris: gömbszivarfa egyelőre nekem sem a kedvencem. Mennek rá a poloskák, és tavaly hasonlóan nézett ki (nem az én képem): [link] Állítólag vashiány. -
pruzsi
őstag
Üdv.
350nm telekre szeretnék egy új Önjáró fűnyíró vásárolni plafon max 120k elsőre ezt néztem ki
Riwall PRO RPM 5135
Mi a véleményetek erről ? Van jobb vagy egy olcsóbb is "tud" ennyit. Füvet nem gyűjtöm össze
10 évig egy MTD volt de ssajnos eljárt felette az idő. -
törölt tag
Ez igen, tényleg gyönyörű szép a ház és az udvar is. Gratula hozzá!
Mi pár éve költöztünk be a mostani házunkba, 2 évet sínylődtek a tuják, hasonlóan, vagy még rosszabbul néztek ki mint neked. Kiszedtem az összeset. Ment a helyükre leylandii, azok jól érzik magukat. Nekem sem nyírfa és társai vannak, többnyire max 5-6 méterre növő fák: 2 gömbkőris, 1 selyemakác, 1 gömbszivarfa, 2 díszgalagonya, 1 örökzöld magnólia, 1 lombhullató magnólia, 1 flamingó fa, és 4 gyümölcsfa (nem cseresznye-diófa méretűek azok sem) és leylandii sövény, amivel lesz meló bőven (kb 60 méter hosszan van). Mondjuk az asszonynak már az agyára mentem a folyamatos faültetéssel, de nekem így jobban tetszik az udvar. Nagyon napos egyébként, meg lehet pusztulni nyáron.
Helyes, azért ültess 1-2 fát szerintem, dobni fog még az udvaron.
pjen: jogos, díszfákkal is van meló. Sok mindentől függ mennyi. Milyen fa. pl nyírfa vagy gömbkőris vagy fenyő. Meg mondjuk egy sövénynyírás is felér egy gyümölcsfa metszéssel-permetezéssel. De én valahogy azt látom a környékünkön, hogy még lombhullató fát is egyre kevesebben ültetnek, hogy még azzal se legyen munka. Nincs ezzel baj, mindenki döntse el maga, milyen udvart szeretne, nem vagyok én senki, hogy más ízlését, igényét vitassam.
-
Morris
Topikgazda
válasz
#97520896 #5202 üzenetére
Szia. Köszönöm.
Vannak örökzöldek, de még kicsik. Plusz van egy gömbkőris is, de még az is nagyon fiatal.
Meg a hamisciprusok is kicsik még.
Van egy-két smaragd tuja, de azok nem bírják a strapát. Ha kidöglenek megy a helyére babérmeggy.
Még nincs készen teljesen a kert. De ha minden jól megy, idén meglesz.6 éve csinálom. Minden pénzemet ebbe raktam. Haladok lassacskán. Most sikerült megvenni a térkövet is pár hónapja.. Azt májusban rakom.
-
törölt tag
Utolsó mondatomban írtam. Nem szeret már az emberek egy/nagy része a kertben fáradni, metszeni, permetezni, leveleket összeszedni, ültetni, stb (tisztelet a kivételnek). Nyilván a fűnyírás, gyeptrágyázás, gyepszellőztetés is sok munka. Aki ilyen komolyan veszi. Ezt nem vitatom.
Morris: Annyiban pontosítanék, hogy látom most kerül kialakításra az udvar. Szóval lehet tele lesz fával, akkor bocsi a kérdésért.Még egyszer, nem beszólni akartam!
-
törölt tag
Szép a füved és szép helyen laksz.
Meg szeretném kérdezni, hogy fák, cserjék miért nincsenek a kertben? A szomszédságban vannak hasonló udvarok, mint a tiéd, hogy egy szem fa sincs az egész kertben, vagy 1 max 2 mutatóban. Kíváncsi vagyok miért. Ez most az új divat, hogy ne árnyékolja le a füvet, szebb így számodra az összkép? Vagy, hogy egyenletesen érje a füvet a locsolórendszer? Nem kötekedésként kérdeztem, tényleg csak kíváncsiság! Egyre melegebbek a nyarak és az emberek nem ültetnek fákat, nyaranta meg már simán van 1,5 hónap 30+ fok, meg lehet pusztulni kint, ha nincs árnyék. Számomra nagyon kopár így egy kert. Nem feltétlen gyümölcsfákra gondolok, mivel tudom, hogy manapság a legtöbb ember már kényelmes, nem akar fáradni a kertben. Díszfákra, örökzöldekre gondolok (bár persze azokkal is van néha meló).
Üdv, válaszodat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Formula-1
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dell notebook topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest