Hirdetés
- Akciókamerák
- Amazon Fire TV stick/box
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nagydom1991 #7799 üzenetére
Hát őőőőő, én nem vagyok hivatkozási alap, de nekem a fűnyíróm és a fűkaszám is 4 ütemű motorral van szerelve, egy rossz szavam sincs egyikre sem (nyíró AL-KO Briggs ESX625i motorral van, a kasza az Makita, de hogy milyen a motor rajta, fogggalmam sincs - EBH253U a típusa a kaszának). Mindkettő jó gép.
-
nagydom1991
csendes tag
válasz
KunEmber #7786 üzenetére
Az Oleo-Mac BCH 500 T az már a jobb gépek közé sorolható? azt esetleg érdemes lehet megvenni?
illetve most sokat láttam, hogy a 4 ütemű Honda GX 50-es van ajánlva, holott, kb 1-2 évvel ezelőtt mikor itt jártam, kb mindenki óvva intett a 4 ütemű motoroktól vagy legalábbis kétkedve nyilatkoztak róla, ennyit változott azóta?
GX 50-el kapcsolatban az AGT mennyire jó? azt találtam kb elérhető árkategóriában, viszont sose hallottam még róla ezeleőtt -
t.imi
addikt
válasz
ANDROID??? #7792 üzenetére
Muszáj lesz, egy óra szív, sűrít, gyújt, kipufog koncert sok lesz
kk831228 #7793 köszönöm, továbbítottam is illetékes felé
Másik márka jellemzést is, könyvjelző törölvebogabi #7794
Jól nyomják, az oldalon lévő információk hiánya volt csak gyanús. -
kk831228
addikt
Biztos hogy az alja , japán nevű kínaira gondolnèk...
Hondához se árt a fülvèdő, de korántsem olyan hangos , mint a kètüteműek, ès nem is kell ordìttatni. AGT -t gx -50 nèznèm meg , abból van csillapìtott, bár nem tudom mennyit számìt . GX 35 alatt ne vegyèl , gyenge lesz
👇
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Keresném az első fűnyírómat.
Akksis cuccaim nincsenek, telek hosszából adódóan nem tudom, hogy elektromos kiesik e (ház végétől a kert vége kb. 26-28 méter).
Árban mi a reális a lentihez? Ezek a 60-100k-s pl. parkside benzines gépek jók ide?Mekkora területre keresünk fűnyírót? ~8-900 nm
Az adott területen vannak hosszú egyenesek, pl. 10 méternél hosszabb? IgenAz adott terület lejtős/emelkedős, nehezen járható? Nem, sárga homok (1-2 helyen vannak gödrök de az majd kisimul)
Milyen időközönként nyírnánk füvet? Első kertesház, fogalmam sincs.Hétvégente elég?
Mennyi időt szánunk fűnyírásra? Kényelmes tempó.
Kultúrgyepet gondoznánk vagy akár 20 cm magas, sűrű gazt nyírnánk vele? Most még csak gaz van leginkább, de majd szeretnék 1 összefüggő füves részt.
Mennyire tagolt a lenyírandó terület? Vannak kerülendő akadályok? Igen, jelenleg 6-8 sor szőlő, kisebb bokrok, fák/tuják között.
Mekkora a maximális szélesség, ahova a fűnyírónak be kell férnie? Talán ~50-60 cm, de megmérem később.
Ki használná a fűnyírót? Gondot okoz-e a berántás? Majd kiderül.
Ki tartaná karban a fűnyírót? Szervizbe vinnénk vagy magunk oldanánk meg? Ha nem nehéz a karbantartás, akkor akár én is (autómat is magamnak szerelem)
Van helyünk tárolni a fűnyírót, benzineskannát, egyéb tartozékokat? Majd lesz. -
-
KunEmber
senior tag
válasz
nagydom1991 #7770 üzenetére
“Akkor is ha azok papiron kevesebb lóerősek, kisebb tartály illetve vibráció elleni védelem sincs?”
Akkor is. Az a tapasztalat, hogy a jobb gép jobb is annyival, hiába más a specifikáció. Sajnos nincsenek csodák. Vagy megveszed a jót, vagy a hulladékot. Pro tipp: várj még két hónapot és vedd meg a normális márkákból a 3-4. árkategóriás modellt, amit még mindig csak a kerttulajdonosok számára ajánl a gyártó.
-
kk831228
addikt
válasz
Intruder2k5 #7781 üzenetére
Azèrt èn aksisat vennèk...
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
450 négyzetméterre keresek vezetékes elektromos fűnyírót max. 60.000 Ft-ért. Van ebben az árkategóriában olyan, amit érdemes megvenni?
-
dik
őstag
válasz
Intruder2k5 #7781 üzenetére
Na végre valaki aki velem van.
Ennek nagyon örülök nem becsülöm semmire az elektromos csodákat!
Szerintem így 20+ év tapasztalatból kiindulva ez a Tecumseh egy vilgábajnok motor. Na mindegy majd valahogy össze lesz hozva. Biztosan nem nagy lehet a gondja... De majd elválik... Javasolom bátran szerezz be egyet... -
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Korábban írtam már a topikba, sajnos választ nem kaptam. Van már egy makita csavarbehajtónk, és ahhoz 2 akkumulátor töltővel. Ezért gondoltam, hogy egy akkumulátoros fűnyíró jó lehet arra a cirka 50m2-re, amit nyírni szeretnénk.
Erről van tapasztalatotok, véleményetek?
Köszi a segítséget előre is!
-
Csaby25
őstag
Sziaszok!
Mekkora területre keresünk fűnyírót?
kb. 470 négyzetméter
Az adott területen vannak hosszú egyenesek, pl. 10 méternél hosszabb?
Igen
Az adott terület lejtős/emelkedős, nehezen járható?
Van ilyen rész is kb. 70 négyzetméter
Milyen időközönként nyírnánk füvet?
Hetente egyszer
Mennyi időt szánunk fűnyírásra?
Amennyi szükséges
Kultúrgyepet gondoznánk vagy akár 20 cm magas, sűrű gazt nyírnánk vele?
Vegyes, de nagyobb része inkább sűrű gazMennyire tagolt a lenyírandó terület? Vannak kerülendő akadályok?
Van pár gyümölcsfa
Mekkora a maximális szélesség, ahova a fűnyírónak be kell férnie?
11 méter
Én elektromosra gondoltam, mit tudtok ajánlani?Köszi!
-
kk831228
addikt
válasz
nagydom1991 #7770 üzenetére
Nem csak a lóerő számìt . 150 körül mondjuk nem nagyon van jobb cucc. Honda mocis AGT van 200 Körül , nègyüteműek , próbâltam a 35 köbcentis gyári Hondát nagyon jó volt az is de inkább az gx50-est vennèm . Ha meg kètütem , akkor Husi ,Stihl vagy japán mocisak pl Nikkari , Kawasaki motoros, Maruyuma stb. Oleo Mac se rossz ha minden igaz.
-
nagydom1991
csendes tag
-
Z.É.T.
őstag
válasz
nagydom1991 #7768 üzenetére
Nem sok fűkaszát ismerek, de 150-ért én Stihl - Oleo Mac - Husqvarna triónál is körülnéznék, a Hecht lenne az utolsó, ami eszembe jutna.
De várd meg, hátha jön valaki, aki jobban képben van.
(szomszéd szűk 1 hektáron egy piacos kínai és egy Hecht helyett inkább kézi erővel kaszált, mióta vett egy alig használt Stihlt, azóta nem láttam kézileg kaszálni)
-
nagydom1991
csendes tag
válasz
nagydom1991 #7765 üzenetére
Mire visszajöttem, az URL nem működött, ezért itt egy screenshot a kiválasztottakról 😀
-
Morris
Topikgazda
Szerintem meg ne maradjunk az előző megállapításnál, mert sokaknak segítség lenne, hogy pontosan mit bír. Ha már vagy olyan szerencsés, hogy van egy ilyen tankod, akkor legalább nekünk is lenne pontos infónk arról, hogy megéri e és elég lesz a felhasználói szokásainknak!?
Hidd el, nem kukacoskodásból nyaggatlak!
Ezért lenne jó pontosítani. Végre itt vagy egy ilyen géppel, de csak találgatunk.
Tehát jó 8000 m2-re is ha ebből 7500 be van építve?
Érted...
Elvégre azért (is) vagyunk itt, hogy ezeket megvitassuk. -
nagydom1991
csendes tag
Sziasztok, szeretnék egy benzinmotoros fűkaszát vásárolni, ebben kérném a segítségeteket (valamint egy jobb damilfej is érdekelne). Egy kb 0.5-1 hektáros vegyes növényzetű (szőlő, gyümölcsös, szántó) területre kellene, amely ritkán, kb 1-2 havonta lenne vágva, kb térd magasságig ér ahol nagyobb, valamint erősebb száluak is vannak benne pl. lucerna.
Az alábbiakat néztem ki, hirtelen, de nyitott vagyok másra is ha azt mondjátok, hogy jobb választás ezeknél:
https://www.arukereso.hu/fukasza-c4184/fn:termekek-osszehasonlitasa:al-ko-151-b-127616-p643240404,hecht-150-p361097643,hecht-154-p170959471,hecht-163-p347038396,villager-bc-2700-xce-046518-p401702325/Ezek közül a Hecht 163-al szemezek már régebb óta, de olvastam róla jót is meg rosszat is.
Főleg olyan kellene ami bírja a strapát és használható 2-3 óra után is. A jelenlegi (talán MTD smart bc 52 vagy valami ilyesmi) nem igazán bír semmit elvinni már csak kínszenvedés, mielőtt kifogy a benzin az utolsó 5 percben van húzása csak.
Árnak max 150-et gondoltam.
-
Morris
Topikgazda
Én gyorsan szoktam nyírni a füvet. Ezért a 20 perc/210m2-es szintidő.
Ha te is gyorsan tolod, akkor mondjuk 450m2 van meg 40 perc alatt. Akkor össz 1350m2-t vághatsz le ugy, hogy 2 óra alatt végezz. És akkor az első 2db-os akku pakkot használat után már egyből töltőre is kell dobni, hogy 3 2-es pakkal 2 óra alatt tudj végezni.
Neme?Ha 2 pakkal megvagy, akkor még egyszerűbb a történet,mert akkor még kisebb területet nyírsz.
Nem akadékoskodás, csak tegyük helyre a dolgokat. -
den89
tag
Tehát van összesen 4 akkupakkod, ebből 2db 4ah és 2db 5ah. Ebből használsz el kb 3 akkupakkot (2db 5ah és 1db 4ah)? Az egész jó. Milyen géped van? Akkor ez alapján nálam elég lehetne 2 db 5ah akkupakk a 900-1000 m2-re (mondjuk biztonság kedvéért 6ah-t vennék). Nyilván gondolom te sem tökölsz, és neked sem sűrű angol gyeped van, és ahogy olvastam önjárót sem sokat használod.
-
den89
tag
válasz
spileraaa #7757 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem ajánlott. Nincs vele tapasztalatom. De rossznak nem hiszem, hogy rossz. Úgy fogalmazok inkább, hogy egy polccal lejjebb helyezkedik el, mint a Makita. De olcsóbb is annyival.
3-400 m2-ig elgondolkoznék rajta. Van itt több fórumtárs, akinek van/volt Parkside akkus fűnyírója, majd talán ők elemzik neked a gépet, vagy olvass vissza.
-
den89
tag
Értem, hát ki mekkora összeget szán egy fűnyíróra, mennyi akkut hajlandó megvenni, és mennyit hajlandó cserélgetni és tölteni.
Csak ennyin múlik. Lehet 5000 m2-re is akkusat használni.
Én ha most vennék, benzines helyet valószínűleg akkus fűnyírót vennék, de úgy, hogy max 2 akkupakkal végigérjek (ez nálam kb 2 db 6ah akkupakkal menne). Ez kb 280k-ból jönne ki a nagyobb Makita, amit linkeltem. Egyébként nem kötözködés, de ne a telek területéről beszéljünk, hanem a nyírandó területről. Azért nem mindegy. Nálam pl 1500 m2 a telek, ebből kb 900-1000 m2 a nyírandó. Benzinessel kb 1 és negyed óra, ha nem tart fel senki és semmi, és nem szoktam szuttyogni. Ha nagyon-nagyon sietek és nem nagy a fű, akkor bő 1 óra, de akkor tényleg nagyon kapkodok. Akkor ha te 2 óra alatt végzel, nagyon max 2000 m2 lehet a nyírandó. Bár, amiket felsoroltál, valószínűleg max 1500-1800 m2 inkább.
-
spileraaa
senior tag
akkor ez egyáltalán nem ajánlott?
-
a2d2
addikt
Én meg sem próbáltam kiszámolni ezeket
Van a ház, terasz, térkő, nyárikonyha, pince, tó, akácos, magaságyások. Ezek mind lejönnek. Most ott tartok hogy 2 óra alatt végzek mindennel. Azt veszem észre hogy sokszor már nem is osztom ketté a munkát mint régebben amikor még nem volt pl kerti tó, hanem letolom akár egyben is.
Az akksikat is kezdem kikísérletezni. Az biztos hogy automata módban nem kell a 2db 4-es meg a 2db 5-ös. Kb egy 5-ös kell a felező kerítésig és egy 5-ös meg egy 4-es a réthez. Azóta a fűkaszánál is rászoktam hogy automata módban használom.Ja és önjárást csak felfelé menet használok (kb egyenletes, kis lejtésű a terep).
-
Morris
Topikgazda
Már korábban is kérdezni akartam, hogy nálad mik az adatok?
Nálam 210 m2 18 perc alatt van meg (benzines géppel).
Ha maradunk az aránynál, akkor legyen a te területed 10x annyi. Mondjuk 200 perc.
A Makita LM001 45 percet tud 2 akkuval önjárás nélkül.
Akkor 2 pakk akkuval 90 perc. De akkor így meg még csak a fele területtel vagy kész.
Jól számolok? -
den89
tag
Ekkora területre szerintem már vállalható az akkus. De 180-200-nál nem úsznád meg olcsóbban. Én valószínűleg Makitát vennék, akkus technológiában az (egyik) legjobb. Vágószélesség szerintem ne legyen kisebb, mint 43 cm.
Makita DLM432Z és veszel hozzá töltőt és 2 db 5Ah vagy 6Ah akkut (inkább ezt szerintem), azzal sietve, gyakran nyírva talán meglehet az 500 m2. De itt van egyben is ez két variáció:
- Makita DLM432PT2 (5Ah 168k)
- Makita DLM432PG2 (6Ah 186k)Ha csak egy akkus töltőt veszel hozzá, akkor egy 10-est tudsz spórolni.
Vagy pl ez egy kicsit komolyabb cucc, de nehezebb is és nyilván drágább: Makita DLM463Z
Akkust nem nagyon tudsz olcsóbban kihozni 500 m2-re, hiába gagyibb minőség (pl. Einhell, vagy Lidl-s Parkside).
Vagy ha benzines marad, akkor 100-150k között AL-KO, MTD jók ár-érték arányban. Nem árt, ha B&S motor van benne. Pl: AL-KO Classic 4.62 P-B CLASSIC
-
dik
őstag
Véletlen valakinek nem lenne otthon egy jó öreg kis Tecumseh Prisma 40 motorja ami megy? Kellene róla nekem pár fotó a szabályzójáról. Hogyan vannak bekötve mert meggyűrűztük a gépet, de valami nem stimmel mert alapjárat vagy padló gáz van. Valamiért nem szabályoz és nem leljük a hibát. Valami nem jól van bekötve vagy a fene tudja...
-
PHenis
senior tag
Nehéz megtipplelni, sztem max 500m2 lehet amit vágni kell. Akkusból mi az ajánlott / mire kell figyelni?
Nem tudom mi a reális, első körben azt mondanám, hogy 100 ezernél többet nem szívesen szánnék a projektre. De gagyit amivel csak a bajom lesz meg felidegesít olyat nem akarok, ha tudnál mutatni pár gépet ami már jónak mondható akkor könnyebben tudnék választani.Esetleg olyan család aminek van fűkaszája is akkus (nem olyan kis egykezes szegélynyíró)? Nem tudom mennyire hülyeség de a ház előtt vízelvezetőárok van és ott egy benzines fűkaszával nyírom és ha megáll a kínai csoda benzines kaszám, talán lecserélném akkusra azt is.
-
spileraaa
senior tag
az unokatesómnak kell neki nincs jelenleg olyan gépei ami miatt sok aksija lenne mert mindegyik különböző és sok noname
viszont amit írtál nálunk 133 ezer forint esetleg valami más ami belefér az árba?
meg aksit is kell vegyen a teljes árba az is bele kellene férjenha nekem kellene tuti parkside mert rengeteg parkside gépem van és már van 4-5 aksim is
jelenleg nekem makita ELM4121 van ha megunom akkor lehet leváltom majd aksisra -
spileraaa
senior tag
200 -250 m2
milyen aksis fűnyírót ajánlotok? az ár 100- 118 ezer forint
-
den89
tag
Nagy megkönnyebbülés lesz a kábeles után a benzines, vagy akár az akkus is. Max anyagi keret mennyi rá? A telek 900 m2, akkor a nyírandó az jóval kisebb, nem? Akkor az talán max 600 m2?!
Én lehet bevállalnám az akkust. Főleg, hogy nem sűrű angol gyeped van, hanem normál, kicsit gazos, azt vinni fogja. Szüleimnek normál, átlagos minőségű füve van, a 250 m2 nyírandó területre áldás az akkus, a kábeles után. Fater nagy megkönnyebbüléssel használja. Ezt lenyírjuk könnyedén 40V 4Ah akkuval, még marad is benne. Néha máshol is használjuk, ahol kb 400 m2 a nyírandó, ahhoz bő 1,5 akku kapacitás kell. 600 m2-en talán sietve végigérnél Makita 2x18V 6Ah akkussal, de nagyon necces.
Nekem a kb 900 m2 nyírandóra benzinesem van, de ha most vennék, lehet bevállalnám az akkusat, még ha kb 300 k-ból is jönne ki.
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
meguntam, hogy az elektromos fűnyíróval mindig matekozni kell a kábel miatt, 900nm telken kb középen van a házam, körbe kb 15 bokor, 20 gyűmölcsfa, pár tuja, homokozó, hinta, garázs, térköves rész, körbekerített konyhakertek, stb... sok kerülgetnivaló dolog.
A jelenlegi fűnyíróm 40cm széles, elektromos kábeles, nagy fűgyűjtővel, ha két hetente nyírom akkor 3-4x kell üríteni a fűgyűjtőt amit komposztra viszek. Kicsit nehezen tudok vele manőverezni mert széles. Nincsen szakmai szemmel szép gyepem, inkább rövidre nyírt réti gaznak mondanám, csak a szúrós dolgokat szedem ki. Önjárásra nem tudom szükségem van-e mert állandóan ki-be kapcsolnám illetve kikapcsolva nem tudom mennyire nehéz tolni.
Kérlek ajánljatok valamit, van-e értelme benzinesre cserélni és ha igen akkor kb mi az amit érdemes megvenni? Nagyáruházas gépek 100 körül az mind kuka? Mennyit kell rászánni ha szeretnék egy olyat ami autóban mondjuk egy opel astra?
beteszem a kérdőívet is ide, köszönöm aki segít
Az adott területen vannak hosszú egyenesek, pl. 10 méternél hosszabb? Van de nem sok.
Az adott terület lejtős/emelkedős, nehezen járható? Nem, kicsit göröngyös de alapvetően egyenes udvar.
Milyen időközönként nyírnánk füvet? 2 hetente
Mennyi időt szánunk fűnyírásra? Eddig kb 1 óra volt lenyírni egy elektromossal
Kultúrgyepet gondoznánk vagy akár 20 cm magas, sűrű gazt nyírnánk vele? Kultúrgyep magasságú, de valójában inkább réti gaz.
Mennyire tagolt a lenyírandó terület? Vannak kerülendő akadályok? Rengeteg fa és kisebb bokor van.
Ki használná a fűnyírót? Gondot okoz-e a berántás? Van benzines fűkaszám is, nem gond.
Ki tartaná karban a fűnyírót? Szervizbe vinnénk vagy magunk oldanánk meg? Magam szerelek amit csak lehet.
Van helyünk tárolni a fűnyírót, benzineskannát, egyéb tartozékokat? Igen van. -
-
kk831228
addikt
válasz
MaCS_70 #7734 üzenetére
Nekem is van csomó cuccom PS de helyèn kell kezelni , sokszor ergonómia problèma van, pl dekopìrt nem lehet megfogni olyan vastag sz..r , az aksik fúró /csavarozó fasz ,egèszen addig amìg nem kell kicsit pontosabban fúrni, mert fèlcentit kottyan a tokmány.
Egyèbkènt árban jó , egyszerűbb otthoni munkára jók , de mihelyt pontosabban ,kènyelmesebben kell dolgozni, ,felejtős.
-
n@p@lm
őstag
válasz
evilskati #7672 üzenetére
HRX : Merevséggel nincs gond, gyakorlatilag egy nehézbombázó.
Viszont itt a hátrány, nehéz vele kisebb kertet nyírni, főleg ha kerülgetni kell a növényeket, fákat. Súlya bizony megvan főleg a motor miatt.
Az EGO ehhez képet szinte "játékszer", iszonyat könnyű, élmény vele a munka.
A kaszaház szintén műanyag, de nem tűnik annyira masszívnak mint a xenoy. Majd az évek eldöntik.
Önjáró funkciója kényelmes, jobban szabályozható a sebesség mint a HRX-en, külön villanymotor gondoskodik a hajtásról.
Ebből adódik hogy ha az ember használja a funkciót akkor kicsit jobban meríti az akkumulátort.
Amit hátrányként tudnék felhozni hogy bizony a kés elég vékonyka és könnyen kimegy az éle.
A gyűjtőt becsülettel telepakolja, gyakorlatilag csordultig (55 literes).
-
Morris
Topikgazda
válasz
KunEmber #7735 üzenetére
Én ezt nem mondanám fanatizmusnak. Egyszerűen ár/érték arányban szerintem a husi a legjobb benzines gépek esetén.
Vennék én Hondát is, de az ára fáj.
Stihl tök jó lenne, de sztem nagyon bután néz ki. Nyilván ne ez alapján válasszunk, de nálam szempont.
Rivall, stiga is szimpatikus lenne ha nem noname motorral adnák.
Parkside gagyi. Érződik rajta.
Vannak első szériás ps szerszámaim. Elpusztíthatatlanok. De a többi széria...pff... Már rég nem veszek semmi ps-t. Makitára állok át.
AL-KO felső kategória nem rosssz sőt tetszik is, de akkor már husiMakita villanyosban tök jó (lenne). De nem az. Egy kivételével mind hulladék.
Makita akkus szerintem nagyon jók.Nekem így adja a sorrend.
-
KunEmber
senior tag
válasz
MaCS_70 #7734 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a nagyobb márkák belépő szintű modelljei is ugyanolyanok mint egy Parkside. Nem hiszen el, hogy a középre pozícionált Stanley jobb lenne náluk (nem FatMax), de egy belépő szintű Bosch is pont ennyit tud. Vagy ennyit sem. Nagy hátrány, hogy szinte semmit nem javítanak, a nagyobb márkáknak talán jobb a szerviz. De a Parkside csapat is ugyanúgy fanatikus mint a ko..og Husqvarna csapat ( szeretem a 140P-t amúgy
) vagy épp a Makitások.
-
Nem tudom, hogy mennyire egységes a gyártás. Nálunk a családban közel ötven zöld Parkside eszköz van használatban, és a jelzett magasnyomású mosón kívül mással még nem volt gond, pedig nincsenek kímélve. Sokkal komolyabb márkájú gépek viszont sorra dőlnek ki mellőlük.
MaCS
Ja, és a házfelújításunk során a "mesterek" is az én gépeimet használták, ami igencsak túl volt a barkácsszinten. Kivételt képezett az a szaki, aki maga is Parkside gépekkel volt felszerelve, mert neki is beváltak. (Igaz, többségük Professional volt.)
-
-
A Parkside egyáltalán nem szar.
Intruderhez hasonlóan én is tele vagyok Parkside gépekkel, és ezen a fűnyírón kívül eddig egyetlen másikkal volt gondom -- abból viszont kettőből kettő is azonos módon romlott el, úgyhogy az konstrukciós hiba (kézi magasnyomású mosó).
A fűnyíróval kapcsolatban nagyon erős a gyanűm, hogy azt valaki előttem tönkretette, mivel egyértelműen már visszavitt darab. Ettől függetlenül nem tűnik szerencsés konstrukciónak, ellenben a sima két akkussal, amelyik viszont nagyon jól szolgál.
MaCS
-
Morris
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #7727 üzenetére
Nyilván van, de hatalmas a szórás. Sokkal nagyobb mint egy adott szerszám gyártására szakosodott márkánál.
Én is tele vagyok ps-el, de szabadulok tőlük. -
makoss
veterán
válasz
lazoltan #7719 üzenetére
jah, köszi
Amúgy megtaláltam az Agrimotor szervízlistáját
https://www.agrimotor.hu/szervizlista.pdf -
Nem.
Nálam hibátlanul üzemel harmadik éve a benzines Parkside. De van egy csomó más Parkside cuccom is, a csavarozótól a fúrókalapácsig, a kis és nagy flextől a hőlégfúvón át a dekopír fűrészig, ja meg egy kardfűrész, és még sorolhatnám. Eddig mindössze egy kisflex romlott el, azt szó nélkül cserélték. Azért van ám élet a Husquarna-n túl is.
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Tegnap érkezett egy LC 353 AWD, ma meg is volt az első nyírás.
Kérdésem hogy mivel elég egyenetlen a talaj, ahogy tolom vagy húzom az önjárós kart, eléggé zötykölődik / pattog. Nyilván a kés nem ér talajt. Árthatok neki ezzel? Tudom ez egy fűnyíró nem hímes tojás, de azért próbálnék rá vigyázni amennyire lehet.Illetve az útmutató azt írja hogy olajcsere előtt fogyasszuk ki vagy szívjuk le a benzint, mert meg kell dönteni a gépet. Van egy benzincsap a motor oldalán. Ha azt elzárom és úgy áll meg a motor az elég ilyen esetben vagy mindenképp a tank is legyen üres?
Köszi a segítséget.
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget tőletek.
Mekkora területre keresünk fűnyírót?
50m2 a kert, plusz a közös részek, nagyjából legyen 100m2.
Az adott területen vannak hosszú egyenesek, pl. 10 méternél hosszabb?
A közös részen van egy hosszabb egyenes, ami olyan fél méter széles és a társasház végéig tart.
Az adott terület lejtős/emelkedős, nehezen járható?
Teljesen egyenes.
Milyen időközönként nyírnánk füvet?
Szép kertet szeretnék, szóval adott esetben 2-3 naponta nyírnám.
Mennyi időt szánunk fűnyírásra?
Amennyi kell, gondolnám ekkora területre 1 óránál több nem kell.
Kultúrgyepet gondoznánk vagy akár 20 cm magas, sűrű gazt nyírnánk vele?
Jelenleg elég sok a gaz, de mindenképp szeretnék füvesíteni.
Mennyire tagolt a lenyírandó terület? Vannak kerülendő akadályok?
Nincsenek.
7-8m
Ki használná a fűnyírót? Gondot okoz-e a berántás?
Közösen a feleségemmel. Nem okozna gondot.
Ki tartaná karban a fűnyírót? Szervizbe vinnénk vagy magunk oldanánk meg?
Szerviz ill. mi magunk.
Van helyünk tárolni a fűnyírót, benzineskannát, egyéb tartozékokat?
Van.Egy ekkora területre mit tudnátok ajánlani? Gondolom egy elektromossal járnék a legjobban. Tudjuk tárolni, de jelenleg a lépcső alatti részen már egész sok cuccunk van, így most azért jól jönne, ha nem foglalná be a teljes "gépházat" ahol a hőszivattyú is van. Később tervben van, hogy a közös részre legyen egy tárolónk.
Keretnek mondjuk legyen 50K HUF, de ez nincs kőbe vésve, bármilyen ajánlást el tudok fogadni, ha hasznosabb lesz hosszútávon.
Köszi szépen a segítséget előre is!
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
MaCS_70 #7465 üzenetére
Pénteken szerettem volna lenyírni az udvaron a füvet (300-350m2, nem sík és ráadásul még tekergős is) a jó öreg Makita PLM4601-esemmel. A 2. rántásnál elszakadt a berántózsinór. Persze nincs itthon tartalék, üzletek zárva a közelben. Anyósom kölcsönadta a Lidl-s akkus fűnyíróját (PRMA 40-Li B2), amivel nejem lenyírta a füvet. A benzinessel nem szokta, mert nehéz tologatni. Nosza, akkor veszünk egyet, úgyis most volt akciós. 3 közeli üzlet közül csak egyben találtam fűnyírót, elég poros volt, de már az újabb típus (PRMA 40-Li C1, van rajta turbó is, nem csak ECO és auto fokozat). Ma, mivel a munka ünnepe van, de nem vonulunk fel, gondoltam "összerakom" az új gépet.
Sajnos ferde az egyik első tengely, ezért ha csak finoman tolom gépet a garázsban, akkor is 1,5m után, már 10-15cm-rel balra van az indulási vonaltól. Holnap viszem vissza, de sajnos nem lesz helyette másik, mert nem találtam már megmarad készletet. Úgyhogy pont úgy jártam, mint Te. Pénz vissza, de gép nem lesz. Ha meg javítják, akkor addig mivel nyírjam a füvet? Persze ott az önjáró (közben kicseréltem a zsinórt), de már örültem, hogy nem csak én fogok idén füvet nyírni...
-
7Sony7
addikt
Srácok, szegélynyírót vennék. Viszont latom van egy, és két damilos verzió. Azon kívül, hogy a két damilost nehezebb kifűzni, ha tőben elszakad, mi a különbség?
Gizmo: Én is akartam fűnyírót is venni, de pont emiatt marad a régi egyenlőre. Sajna 60-80 ezerig kb mind ilyen. Kivéve az akkus gépek, de azokhoz meg nekem sok akku kéne. Viszont ha ez bedöglik, olyat veszek, ami (netes vélemények alapján) jól megtölti a zsákot, szépen vág, stb. Legalább míg megy, addig jó legyen.
-
Gizmo86
csendes tag
2 év után ledöglött a Makita ELM4120-as trágyahalom fűnyírónk. A csapágy beleolvadt a műanyag fészekbe. Sajna extra gari annó nem lett regisztrálva, úgyhogy kuka, mert a motorcserét elengedtem, a házi kendácsolás meg nem játszik.
Ezekre szűkítettem le a listát, de nem igazán tudok dűlőre jutni, igazából az Agrimotor a gari miatt elég gyenge lábakon áll, a másik kettőból lenne valamelyik a befutó, de, ha esetleg valakinek lenne jobb ötlete max 80 ezerig , ne tartsa magában:
Hecht 1640: jó értelemben faék kivitel, fémház (persze lehet ennek nincs akkora jelentősége), 2 év gari
Al-Ko Comfort 40 E: 3 év gari, kicsivel drágább, mint az előző
Agrimotor FKK4216/4 CLIP-1600: olcsóbb, mint a másik kettő, de nekem úgy tűnik, hogy ennek csak 1 év garija van, a saját oldalukon sincs semmi infó róla, szóval gondolom a jogszabályi téma játszik
Itt is visszakerestem ezekről infót meg feltúrtam a netet meg a youtube-ot, de így nem igazán lettem azért sokkal bentebb.
Egyébként kb 550 nm füves/gyepes terület nyírására kellene, aránylag egyenletes, sík felület, max kicsi bukkanók vannak itt-ott. Mindenképpen elektromosat szeretnénk. -
makoss
veterán
válasz
lazoltan #7715 üzenetére
4 év alatt 2 motor
az igen!
Én nem tudom miért csinálták ennyire fixre a tetejét
Nem szeretném feszegetni...
Valahol azt írták, hogy jól szerelhető az Agrimotor,...háát nem tudom, jó volna valami trükk erre, csak az a gond, hogy szervizes sincs még közel távol sem
Nem vagyok benzines párti, nagyon hangos -
lazoltan
csendes tag
4 év alatt 2 motort használtam el, 450 m2-t nyírtam vele. Szerintem ha kap egy ütést a főtengely akkor melegen már megszorulhat. A tetejét siman le kell tépni. A második motor elfüstölt pedig rendszeresen kitakarítottam a fűnyesedéket mellőle.
Meguntam és vettem egy Riwallt, benzines, hangosabb, önjárós és fele/harmada idő alatt végzek.
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #7713 üzenetére
Elég fixel áll, viszont az az érdekes, hogy még abban az évben amikor megvettük, volt olyan száraz mormogó hangja, ami tavaly meg idén is előjött. Nem mindig de van néha érdekes hangja, mint ha nem kapna kenést vagy nem tudom, nem lenne beolajozva, de nem tudom egyáltalán érdemes-e ennek pár csepp olaj
Nem találtam a neten olyan Agrimotor zajt, de olyan krákogó hang... most normális hangja van de néha, ritkán előjön... -
Lehetséges, hogy hosszirányban lóg a tengely, és beakadt, ami a fejre állítás során kiszabadult. Esetleg megpróbálhatod alul a késnél fogva megmozgatni a tengelyt, hossz és keresztirányban is, hogy nincs-e nagy lógása. Mondjuk ha már megakad a lógás miatt, akkor igen rossz állapotban kell legyen benne a csapágy. Nem zörög nagyon, nem ad morgó, daráló hangot működés közben?
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #7711 üzenetére
Amikor másnap be lett újra indítva már hideg volt, meg fejre lett állítva, hogy majd leszedjük a kést, de mielőtt leszedtük, akkor indítottuk be, lehet akkor "szabadult" fel valami?
Jó volna leszedni a tetejét, de valami pöcök tartja, nem egyszerű leszedni állítólag, mondjuk nem próbáltuk feszegetni, mert lehet nem megy vissza, pedig nem ártana szerintem kitakarítani -
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy Agrimotor FM 3813 fűnyíróm, a múlt héten megállt, csak zúgott, a kés nem forgott. Ma gondoltam megnézzük, működött
Mi lehet ezzel? Ha felmelegszik leállhat? -
t.imi
addikt
válasz
ANDROID??? #7700 üzenetére
Köszönöm!
Megnézem hamar -
Normi™
őstag
Közben,nézegettem,nem hagy nyugodni
Állítottam a gázbovdenen,az indulás még jobb lett.Kézzel adtam neki gázt és normális hangja lett,van fordulat,tehát üzemanyagot kap rendesen.Amire rájöttem,hogy lent a gázgkart nem húzza rendesen vissza a rugó.Holnap szétszedem,megpróbálom feljebb lévő lyukba rakni,gondolom megnyúlt,hátha tudom használni a gépet ameddig nem szerzek egy másikat hozzá.Látott már valaki ilyet? -
Normi™
őstag
Sziasztok!
Elnézést ha volt már ilyenről szó,de sajnos nincs időm több oldalt végigfürkészni.Van egy Einhell 140ccm-es fűnyírom,pontos tipust sajnos nem tudok,nincs rajta semmi,használtan,de gyakorlatilag új állapotban vettem tavaly.Idei első használatkor észrevettem,hogy gyengébb,kisebb fű is lefullasztja.Majd észrevettem,hogy a fordulat is leesik néha és puffog,a gyertya kormos volt,tavaly tavasszal volt cserélve.Elég nehezen is indult.Gyors cseréltem benne,kapott egy bele való Champion-t.A puffogás/csattogás még hangosabb is lett.Az indítási probléma megoldódott,"pöccre" indul.Nem fűstöl.Légszűrőjét benzinben kimostam.Véleményetek szerint mi lehet a gond?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Milyen fűnyírót javasoltok úgy 150m2-re? Néztem Bosch Rotak 320 ER-t
de a kése, egy vékony lemez, régebben azért erősebb késekkel voltak szerelve.
Vagy 40eft környékén, csak ilyenek vannak? Egyáltalán a fent jelzett célra mit érdemes beszerezni ami eltart 10 évig is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciókamerák
- LEGO klub
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Amazon Fire TV stick/box
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest