Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
goldnarmz
aktív tag
Bejáratás után tövig kell húzni a gázt, mert úgy van hűtése a 2 ütemű motoroknak.
Időnként az egyik szomszédban valami kontár "ravaszolgat" egész nap, mire lenyírja a dzsindzsát a telkén. Még hallgatni is rossz... Full gázon fele annyi idő alatt végezne. Dehát hagy csinálja, ha neki úgy jó. -
válasz
IMIIKE1998 #4892 üzenetére
A Praktikertől is tudsz rendelni, aztán átveszed az áruházban.
Magánszemélyként szerintem őrültség nem élni ezzel a lehetőséggel, ha nem vagy teljesen biztos a dolgodban -- amint ugye nem vagy az.
MaCS
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Akkus szegélynyírót vennék. Amit kinéztem, az a Makita DUR181RF.
Rendben van ez a gép? -
t256
őstag
válasz
IMIIKE1998 #4892 üzenetére
A Budakeszi Aldiban hétvégén láttam elektromos fűnyírót 19900 HUF-ért.
Egyébként OBI-ban egy tizessel drágábban indulnak a vállalható elektromos fűnyírók. -
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Max. 25.000 Ft-ért keresek új, elektromos fűnyírót. Van esetleg valami tuti vétel most? Alapvetően nem rendelni akarom, főleg Praktiker és társai játszanak. Köszönök előre is minden tippet. -
Hokunda
senior tag
Üdv
Második fűnyírónak szeretnék egy újabb Hechtet - nekem az első bevált a márkából de az komolyabb összegű - viszont ez csak a nyaralóhoz kellene így nem fordítanék rá akkora összeget.
Akinek esetleg van tapasztalata a linkelt modellekkel írhatna 1-2 sort. Szóval a Hecht 5511-ről lenne szó. Ez létezik a gondolom kínai noname OHV motorral 80-ért meg 100-ért Briggs motorral szerelve. Nem a 20 ezer forint a lényeg, hanem az, hogy az olcsóbb verzió majd 1 LE-vel erősebb, ennyit számítana a motorgyártó vagy a nyomatéka lehet nagyobb utóbbinak? (a 80-asról nem találtam nyomaték adatot)
-
válasz
stickermajom #4887 üzenetére
Van valami határoló?
A gázkarállás / szíváskeresztmetszet aránya egyébként általában nem lineáris. (Bár igényesebb kialakítással megoldható.)
Egy egyszerű megoldású gázmechanizmus esetén a 3/4-es gázkarállás akár kb. 60%-os keresztmetszetet is jelenthet.
MaCS
-
"De semmit nem jo nyelgazon jaratni."
Ezzel ezért óvatosan! Mert vajon mit is jelent a "nyélgáz"? Egy csomó gépen eleve nincs is teljesítményszabályozás, tehát eleve csak egy gázállás létezik, ahol meg van, a "nyélgáz" ott is egy tartós üzemállapotra alkalmas beállítás.
Én eddig csak otthoni használatra készült fűkaszákkal dolgoztam, és nem találkoztam olyan gázkarral, amelyik alkalmas lett volna arra, hogy hosszabb ideig részterhelésen tartsa őket az ember.
MaCS
-
lazoltan
csendes tag
Én egy Agrimotor 3816-ot használok 450nm nem túl egyenletes fűre. Ha legalább hetente lenyírom, akkor bő 1 óra alatt végzek, de ha véletlenül tovább hagyom vagy közben kedvező az időjárás és gyorsabban nő, át kell rajta menni kétszer, mert egyszerre nem viszi a kívánt magasságon.
Tavaly rámentem egy nagyobb buckára, kapott egyett a tengely, onnantól melegen nem indult el, így vennem kellett új motort, szerencsére van is hozzá minden külön.
Azóta figyelek, mert amúgy az elektromos valójában egyenletesen felületre való és már a 450nm is határeset.Szerintem az Agrimotor bestbuy, de erősen kompromisszumos.
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Ajánljatok nekem 3 jó és megbízható márkát (normális háttérrel) ami az alábbi paraméterekre kínál fűnyírót (lehet konkrét típus is persze).
- Benzines
- Minimum 51 cm vágásszélesség
- Minimum 70 literes gyűjtő
- Önjáró
- Lélektani határ 170eElőre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
devil-k #4877 üzenetére
Szia!
1000m2-es gyepszőnyegre szerintem egyetlen jó választás a benzines. Pár házzal arrébb akksis fűnyíróval nyírja egy jóember a kb 300 m2 holland gyepét, hát nagyon megszenved vele a fűnyíró, és 4-5 naponta nyírogatja. Mert ha nagyobbra nőne, lehet nem is bírná a gép, (amúgy Husqvarna). Ráadásul neked nagy a terület, a felét se bírná ki az akksi. Kábelest meg gondolom nem kell magyarázni, hogy miért ne. Jóval macerásabb, mint a benzinessel, főleg ekkora területen. Ráadásul neked a villanyosból is nagyon erős motorral rendelkező kellene.
Én feljebb mennék minimum 130, de inkább 140-150 ezerig. Saját magadnak teszel vele jót, ha most 20-30-40 ezerrel többet rááldozol. Briggs vagy Honda motoros legyen. Minimum 46-os vágószélesség, de inkább nagyobb.
Ez a kettő pl. 130 ezer Ft körül van:
AL-KO Comfort 46.0 SP-B Plus
MTD SMART 53 SPBSMondjuk az MTD-t, mint márkát az a meglátásom, hogy nem igazán szeretik itt fórumon.
Hidd el, ekkora területhez, főleg ha gyep, kell egy normális benzines fűnyíró.
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
1.000 m2-es területre keresek fűnyírót, önjárósat, gyepszőnyeghez. Viszont halvány gőzöm sincs, miket érdemes nézni még. Benzines? Akkus? Kábeles? Stb.
kb. 110.000 Ft-ig. -
stickermajom
addikt
Nem mertem felrakni, tele van vasbeton oszloppal a terület. Régen szőlősorok voltak, 2 méterenként oszloppal másfél méter szélességben. A damil kevésbé áll bosszút a tövükben. A telek szélét késsel csináltam, öröm volt vele dolgozni. Fél 8-kor kezdtem, nyugis tempóban délután fél 1-re végeztem a ~2000m2-en, az utolsó 3-4 sor volt csak gigaszívás, mert addigra volt a legmelegebb és ott volt a legmagasabb is a gaz.
Délután a maradék oszlopmentes 1500m2 40 perc alatt megvolt a traktorral. -
Morris
Topikgazda
válasz
stickermajom #4874 üzenetére
Kés nem lett volna jobb?
-
F34R
nagyúr
válasz
stickermajom #4872 üzenetére
De miert kell nyelgazon? egy jobb minosegu 2,7-es szerintem boven jo... Pl zold Oleao Mac.
-
stickermajom
addikt
Damilra van valami bevált tippetek? Péntek este jutott eszembe hogy kell, Auchanban vettem 2,4-es alumíniumos négyszögletűt, csodásan vitte a gazt, de másfél óra alatt elhasználtam 30 métert belőle. Volt még nálam 2,7-es kör alakú, az meg a nyélgázon járatott fűkaszán egyszerűen beleolvadt a damilfejbe, kézzel kellett kirángatnom.
-
Steady74
addikt
válasz
Thocy a ZAGY #4845 üzenetére
Harmadik használat utána is ugyan az a helyzet (mondjuk miért is változna), kb 3 marék vágott fű tapad be. Kicsit idegesítő, kézzel kell kiszedni, mert ha nem, míg a helyére tolom, a fele kipotyog. Amúgy részemről egy ajánlás ennek az olcsó eszköznek a kisebb hibái ellenére is, amit az ára kárpótol.
-
dik
őstag
Helló!
Olyan kérdésem lenne esetleg valaki nem tudja milyen adapterrel voltak kiadva a Honda gcv 160 motorok(kép vagy bármi jó lenne tudjam milyet keressek mert nem nagyon értek ezekhez)? Kaptam egy ilyen motort rota adapterrel, de az már van így keresnem kell egy fűnyíró adaptert hozzá. Esetleg valaki olyan helyet is tudna ahol be is tudnám szerezni?
-
prannk
őstag
Üdv.
Milyen benzines fűnyírót ajánlatok?
1000nm telek.
Nem kell önjárós.
Általános fűnyíráshoz kell.
Pénz az nincs sok50-70 körul
-
qdak
addikt
Sziasztok, hozzám került egy "briggs & stratton 625e" [link]
Néztem "Synthetic SAE 5W-30" olaj kell bele
Viszont az üzemanyag sapkán "E85" találhatóolvasva azt találtam "minimum of 87 octane" most akkor mit öntsek bele ?
Jó a sima "95-ös"?Amúgy a gáz rész be volt ragadva, WD40 segített, most már szépen jár, ez automata lehetett, vagy hogy működhet, mert teljesen zárt állapotban van a légszűrőnél, ha nem csalok rajta
Szikra van, üzemanyagot, lecseréltem (95), de nem indul.
Ja és valami kegyetlen büdös üzemanyag volt benne. -
Land
veterán
Esetleg egy Agrimotor KK4216 jó lenne? Itt a topicban volt, aki 30k Ft-ig ezt ajánlotta.
-
erzol
őstag
válasz
dellfanboy #4857 üzenetére
Méterre kapható gazdaboltban.
Kb 10 perc kicserélni. -
dellfanboy
őstag
van egy brigston motoros mtd funyirom, eleg regi. viszont sajnos a beranto zsinor elszakadt, lehet csak zsinort cserelni? vagy az egesz beranto szerkezetet cserelnem kell?
-
Land
veterán
Üdv!
27.000 Ft-ig elektromos fűnyírók között van best buy vétel? Már kb 3 fűnyíró van otthon hulla állapotban és kellene egy új. 1000 nm-es a telek, de ezen van a ház, kert, fák, bokrok, tehát kb 700 nm lehet az a rész, amit le kell nyírni. A mostani fűnyírót pihentetni kell, mert nem bírja. Mit kell nézni a fűnyíróknál? A Wattot? Köszi! -
tm5
tag
válasz
jbnd-007 #4850 üzenetére
Ma én is kipróbáltam 1 garnitúra akksival (addig élt a töltőm).
Kb. ennyit sikerült nekem is levágnom. Nekem is tetszik a cucc, de a régi benzines után, nagyon játékszer feelingje van és óvatosan merem csak tologatni.
Ami érdekes volt, hogy a fűnyírón még világított a narancs led amikor abbahagytam, de amikor megnéztem magán az akksin a töltöttséget, ott már csak a piros égett. -
törölt tag
válasz
jbnd-007 #4851 üzenetére
Köszi a leírást! Akkor kb ugyanannyit bír egy töltéssel, mint a szüleim MTD LM 40-e. Azért jó tudni. Mondjuk nem meglepetés, mert az akkukapacitás ugyanaz.
Annyi, hogy a Parkside 2db 20V 4Ah akkuval megy, az MTD egy darab 40V 4Ah-val.
Kellemes munkát a fűnyíróval, gyerekjáték a kábeleshez, de főleg a benzineshez képest. Gondolom ezzel egyetértesz. -
jbnd-007
tag
Megvolt a ParkSide tesztelés is. 250 m2, nem túl sok fű (3-szor kellett üríteni).
- A gép orra nagyon könnyű a fejnehéz benzines után, meg kell szoknom, hogy húzáskor ne billentsem fel. Az egész gép is nagyon könnyű, innentől nem kapcsolhatom be az órámon a kardioedzést
- Szépen vág (vadi új késsel még jó).
- Fűgyűjtő jól telik, jól is zár, nem köpköd tele derékig, mint a régi tette.
- A töltésjelző nem sokat ér, nagyon hamar, 10 perc után eltűnt a zöld csík, aztán 30 percig narancssárgát mutatott. Töltőre rakva az első LED villogott a háromból, nagyon sok szufla nem lehetett már benne. Végig minimumon ment, talán ha kétszer pörgött fel egy nagyobb gaztól. Szóval rendszeres nyírásnál nincs gond, de ha elszalad a fű, akkor valószínűleg kell egy töltés nyírás közben.
- Az jó, hogy a két akku töltését külön mutatja, ki lehet találni, hogy melyikkel van baj.
- Benzineshez képest jó benne, hogy hanyatt lehet fordítani leönteni róla a füvet és az orrára állítva kis helyen tárolható. -
jbnd-007
tag
válasz
mauimagic #4846 üzenetére
Szegeden az egyikben 40 darab volt, az első tízdarabos raklap nyitás után 3 percig tartott, aztán már nem néztem. De a parkolóban mindenki nagy zöld dobozt tologatott. Párom ment a másik Lidlbe vészhelyzet esetére, ott hasonló volt a szitu.
Tudásra egész jó: mulcsozás, központi magasság, telítettségjelző, állítható tolószár szög. Talán a csapágyazott kerék hiányzik, de lehet, hogy egy 15 kilós gépnél nem tragédia, ha nincs.
-
mauimagic
senior tag
A helyi Lidl-ben szerintem 15 percig tartotta magát az akkus fűnyíró készlet :)
Remélem kibír pár évet, de kibontva nem tűnik túlépitettnek a gép. -
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Steady74 #4844 üzenetére
Amúgy érdekes ez a beletapadó fűnyesedék téma, mert valahogy az ember nem gondolná, hogy a bolygón felhalmozott sok-sok évtizedes gépi fűnyírási tapasztalat után is ekkora kihívás a tervezés ezen része. Az előző vezetékes 50+ ezres Bosch sem tudott mit kezdeni ezzel, fűnyírás után jó 10 perc volt még a tisztogatás, pedig nem annyira rossz név, a mostani Makitából meg pár mozdulattal kiseprem aztán kész.
-
Steady74
addikt
Használva kellemes meglepetés, könnyü tolni, könnyen fordul, szépen dolgozik, csendesebb, mint a LUX volt. A kés körül viszont nagyon sok levágott fű ragad be, illetve menet közben sok kis fű száll ki a fűgyűjtő szellőzőin, illetve fent is, ahová rácsukódik a gyűjtő teteje, oda is sok fű jutott. Egyelőre OK.
-
Golota
aktív tag
-
F34R
nagyúr
Udv
Vettem egy Aldis Ferrex benzines fukaszat Einhell Outleten, rovid a szara es a kormany is kenyelmetlen, mit tehetek vissza tudom valahogy kuldeni?
-
elekresz
tag
Sziasztok!
Van egy benzines BestGarden BG53 HWM típusú gépünk (Briggs motoros MTD amúgy), ami eddig hibátlanul üzemelt évek óta.
Legutóbbi indulást követően egyszer csak leállt és onnantól nem indult a motor. Eljátszottuk a szokásos dolgokat, új benzin, új olaj, új gyertya, új légszűrő és egy karburátor tisztítás és tömítésinek cseréje is akkor már. Ezek után sem volt képes indulni. A régi gyertyája Champion RJ19LM volt, újként is ilyet vettünk, van is szikra, de képtelen beindulni vele. Egy robogóba való gyújtógyertyám is volt, így végső nekifutásként betettem, mi lesz és pöcc-röff indult. Vissza a gyári gyertya és megint semmi, robogó gyertya - hibátlan indulás.
Van esetleg ötletetek, hogy ez miért lehet? Hogy lehet, hogy a gyári, hozzá való gyertyával képtelen elindulni?
Köszönök bármilyen tippet.Üdvözlettel:
elekresz -
-
t256
őstag
Szia,
Nekem Makita DLM382CM2 gépem van. Szintén 4 ah aksikkal. Kb 400 nm fűterület van nálunk is. Ha hetente vágod és nem hagyod megnőni, akkor bírni fogja. Utána viszont biztos, hogy töltened kell.
Kéne még nekem is szegélyvágó és sövényvágó is. Ha Makitát vennék, akkor vennék hozzá még akkumulátort is. Ezért nem veszek Makitát Értem én, hogy japán minőség, de horror árban vannak az aksik.A damilos szegélyvágókat nem tudom használni. Most kinéztem egy Bosch EasyShear gyep és cserjevágót. Hajolgatni kell vele, de biztos használhatóbb, mint egy damilos gép. És van benne beépített aksi.
-
törölt tag
Szerintem ahhoz a területhez pont 2 akkupakk fog kelleni. Ugyanilyen akkus (40Ah,4V) MTD fűnyírója van szüleimnek, 250 m2-en éppen végig lehet érni. Néha marad még benne szufla (10-20%), de volt, hogy nem sikerült végig lenyírni (20-30 m2 híján). Nem hiszem, hogy sokkal többre képes a Parkside, szóval nagyon max 300-350 m2. Egyébként az áráért korrekt kis gépnek tűnik, dicsérték is itt fórumon. Szóval rossz vételt nem csinálsz vele.
-
tm5
tag
Szerintetek hány m2-t lehet lenyírni a Lidl-ös akkus fűnyíróval (2x4Ah akksikkal) ami jövő héten lesz akcióban?
Mondjuk 2 ilyen akksi pluszban még mindig kevesebbe kerül, mint mondjuk egy Makita vagy más márkás géphez 1 db.
Nekem olyan 400-450 m2 az amit nyírnom kéne, nem túl sűrű, elég gazos, de rendszeresen nyírt rét jellegű. valami.Amit mindenképpen venni szeretnék az az akkus szegélynyíró, mert nagyon unom az ollót, vezetékkel meg nem kínlódnék.
Egy kb. 20 éves AL-KO 46 cm-es fűnyírót váltanék ezzel az akkussal, mert bár a motor (egy öreg B&S) még jól bírja, de már megint kasztnizni kellene (1x már volt lakatolva) és mostmár soknak tartom a szervizelését. Legutóbb 11k-val gombolt le a szerelő.
-
csudri
őstag
válasz
Steady74 #4819 üzenetére
A Lux szépen vágta? Én is agyaltam erősebb (2000W-os) elektromoson a mostani 1300W-os Agrimotor helyett, de mivel a penge is nő, ezért rohadtul nem vagyok vele előrébb. Nálunk is sűrű gyep van és szanaszét tépi a forgókéses.
Pár hete vettem egy kézi hengerkéses Al-ko Razor Cut 28.1-et 22 ropiért és gyönyörű azóta a dolog. Nem szálas a teteje, nem sárga, zseniális cucc. -
Steady74
addikt
Sziasztok. 120nm felület nyírását eddig egy 1600Wos OBI-s LUX fűnyíróval oldottam meg, ami 2 napja beszart. A fű brutál sűrü, így 1600/1700/1800 W-os gépeket nézek, elektromos, nem önjáró. Makitáról mi a vélemény? Ezt néztem ki amúgy, de meghallgatok javaslatokat szíbesen. Bosch mit képvisel fűnyírók körében? Köszi
[link]
-
kiki22
senior tag
szaisztok ! einhell vagy al-ko fükaszaát vasarolnék .Egy olyan kérdésem vola mennyire szervizelik ezeket a gépeket itton ? Olyan márkát szeretnék amit nem kell kidobni egyböl ha valami gond van .
-
jbnd-007
tag
21-től lesz Lidl fűnyíró, még az árán is csökkentettek 5 ezret. Nehéz nap lesz a környék 10 városát körbejárni érte. Persze ha a nepper a raktárajtón viszi ki, akkor úgysincs esélyem.
-
bviktor93
tag
válasz
tibcsiworld #4811 üzenetére
Köszi a válaszokat. Berendelem a nagyobbik 43 cm-es Makitát.
-
hzsolee
őstag
válasz
headhunter #4805 üzenetére
Ezek saját videók?
Engem az obi kicsit átbaszott vele. Ezt a fűnyírót néztem ki anyósnak, de nem volt készleten sehol. Írtam nekik, hogy mi a helykó. Az válaszolták kifutott már nem lesz. Oké, az idő szorított (szülinapi ajándék lett volna) megvettem az obiban egy kicsit drágább, kisebb akkus Einhell-t. Amit aztán még aznap vissza is vihettem, mert ripityára volt törve az akkufedél. Csere.
Aztán nemrég voltam másért, aztán látom ám ott vigyorog a placcon. Azanyátokpi***játkifutott, mi?
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
headhunter #4805 üzenetére
Az elmúlt hónap 2 heti esőzése után abba a gazba beletolni az akkusat? Oda inkább fűkaszát, és a fűnyíróval összeszedni!
Nekem is 5-6x többet fogyasztott a nagy vizes fűben, amit össze sem szedett teljesen!
Heti nyírással száraz fűben simán jó a cucc.
-
kory24
őstag
válasz
MaCS_70 #4790 üzenetére
Még egy kérdésem lenne olajjal kapcsolatban :)
Ha csinálok benzin+2 ütemű keveréket, az meddig marad használható? :)
Egyszerűbb lenne 5l benzinhez 1dl olaj hozzá adnom, mint 1literhez 20milit kimérni, csak 5 liter szerintem nekem lehet kitartana 2-3 hónapig is, eláll-e addig?
-
törölt tag
Konkrétan szegélyvágód van, vagy "rendes" fűkasza?
Az enyémhez 1,6 mm-es kell, az általam linkelt Makitához is, meg úgy szerintem általában a szegélynyírókhoz akkora kell. Rendes fűkaszákhoz vastagabb kell. Obiban, Praktikerben, gazdaboltokban biztos van. Ha van a régi damilból, akkor vidd magaddal, úgy biztosan meglesz a megfelelő. -
törölt tag
Mi a gond a damilfejjel? Én is tavaly vettem akkus szegélynyírót (Bosch EasyGrassCut 18)
Előtte én is csak nagy ritkán nyírtam fűkaszával. De ezeknek a szegélynyíróknak gyerekjáték a damil befűzése, egyszer kell csak kitapasztalni hogyan működik. 3-5 métert befűzök és másfél-2 hónapig elég arra, amire én használom. 30-40 perc mire az 1000 m2-en körbesétálok a szegélyek mentén, fák, növények körül, közben max 5-6x kell rányomnom a félautomata adagolóra (damilfejen egy kis gomb, ami adagolja a damilt). 50 méter damil 1000-1200 Ft, ami évekig elég átlagos felhasználás mellett. Én inkább a műanyag késes fajtáktól irtózom. "Tök jók" ezek a lidlis, aldis szegélynyírók a műanyag késeikkel, de ha elfogy és éppen nem kapni, akkor mit csinálsz? Vagy ezeket a műanyag késeket is kapni barkácsboltokban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest