Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Micro Four Thirds
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Acheron #4098 üzenetére
Túl sok munka van vele, ha kézileg csiszolom le. A leégetés a standard módszer, dikkmán tezstvíreink is így csinálják a szigeteléssel. Elvileg 1000 fok körül van a réz olvadás pontja, egy tábortűz meg olyan 6-800 fokos lehet, úgyhogy majd összekötöm a következő szalonnasütéssel. Kíváncsi vagyok, hogy mi marad belőle. Viszont hosszra valszeg így is kevés lesz, ami egy motorban van. Én olyan 20 méterre saccolom. A villanypásztor vezeték nem tudom, hogy jó e ide, minél kisebb hézag kell a vezetékek közé, hogy az apró csigát is megüsse, ne csak a nagyot. Az előző példájából tanulva, most inkább függőlegesen teszem fel a huzalt, mert vízszintesen vagy lejtősen nem estek le a csigák, hanem halálra sokkolta őket. Ami végülis nem baj ennél az invazív meztelencsigánál, de sokkal jobban meríti az elemet.
-
Acheron
őstag
Nem olcsó, nyilván, de egy új motor többnyire drágább. a gép típusa dönti el, érdemes -e ennyit rászánni - gyakran a javítás sajnos összemérhető egy kommersz új gép árával.
(#4093) szilu7: Sehogy nem oldja meg, minden gépnek van egy, a gép paramétereihez mért átlagos terheléshez tervezett élettartama. Az én gépem az én teljesen átlagos felhasználásommal épp ennyit bírt. Ha valaki ugyanezt a gépet a hozzá mért terheléshez képest gyakrabban használja és terheli, nyilván hamarabb fog tönkre menni. De egyrészt a legtöbb felhasználó az általa alkalmazott terheléshez választ gépet (tehát aki hetente több ezer négyzetmétert akar nyírni, az alighanem nem azt a gépet veszi, amit én a kis kertemre), másrészt ilyenkor jó esetben cserélik neki garanciában, rossz esetben ráfogják, hogy nem úgy és arra használta a gépet, amire tervezve volt, és mehet a hercehurca esetleg a Kermi bevonásával. Ez nem fűnyíró specifikus, a legtöbb műszaki berendezés tervezett elavulással készül manapság. De ez itt elég off, nem ragoznám, ha nem muszáj.
(#4096) inf3rno: Hmm, akkor nem helyi Agbogbloshie van készülőbenEz is nagyon off, de pár ezer forint / 100 méter árban lehet venni erre a célra villanypásztor vezetéket. Ha pedig ragaszkodsz a tekercsből kinyert huzalhoz, egy közepes csiszolópapírral mechanikusan is eltávolítható róla a lakk - manuális munka és némiképp időigényes, de működik (anno a középsuliban sok métert kellett így "megpucolni" különböző forrasztási munkákhoz.)
-
Morris
Topikgazda
válasz
kaposznyak #4094 üzenetére
Szerintem szárazságtűrő fűmagot. ICL Toscana vagy Barenbrug water saver
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Kissé off:
Homokos, napsütötte területre milyen fűmagot érdemes kipróbálni?
Köszönöm! -
Acheron
őstag
válasz
inf3rno #4089 üzenetére
Elektromos gépeknél jellemzően ez a gond, megszorul, megáll a forgórész, ilyenkor a megnövekedett áram miatt a tekercs felmelegszik, leég. B betűs, nívós német cég által gyártott fűnyírómmal jártam így - kétszer. A motor - késtengely áttétel olyan ügyesen van tervezve, hogy két év után (garanciaidő + 1 hónap, of course) kikopik annyira, hogy szorulni kezdd, és tönkremegy. Az első alkalommal cseréltem (csak komplett egységben lehet cserélni, majdnem annyi, mint a teljes gép), de miután a második is hónapra pontosan kettő év és egy hónap után mondta be az unalmast, inkább vettem egy használt benzinest - hat éve nem kellett hozzányúlni a normál karbantartáson kívül.
(A fenti márka azóta tiltólistán van a családban).
A leégett motort (ha "csak" annyi a gond) egyébként újra lehet tekercseltetni - igaz, ahhoz gép kell, tehát nem otthoni barkácsmunka (manuálisan biztosan nem kezdenék hozzá) de vannak erre jóféle szakik.
De hogy mi vinne rá bárkit, hogy leégesse a szigetelést a rézhuzalról, azt nem tudom... -
inf3rno
nagyúr
válasz
Acheron #4088 üzenetére
Majd csak rátalálsz. Én a villanymotoros dolgokkal vagyok így, de szétszedés után mindig rájövök, hogy nem értek az elektronikához.
Amúgy leégnek, úgyhogy nem nagyon van mit tenni velük. Gondolom ilyenkor a gyanta is megolvad a tekercsen, ami a tekercs szálait hivatott szigetelni egymástól, aztán azért válik működésképtelenné. Most is csak a réz miatt bontottam szét, de rájöttem, hogy előbb veszek réz huzalt, mint hogy azzal szórakozzak, hogy leégetem róla a gyantát.
-
Acheron
őstag
válasz
inf3rno #4087 üzenetére
Is - is. Motorszerelést ugyan nem tanultam, ez a szétszedési inger is inkább csak így jött, hajtott a kíváncsiság.Úgy voltam vele, hogy ha nem kezdem el szerelni, akkor kuka, ha szerelem, de elrontom, akkor is kuka, de legalább láttam ilyet is belülről
Ha meg jó lesz, akkor egyrészt láttam ilyet belülről, másrészt nem kell ~ 100k -t kiadnom egy új gépre még pár évig.
Szög egyszerű szerkezetnek tűnik az eddig látottak alapján (gyakorlatilag atomjaira van szedve, egyedül a szelepek vannak még bent), az alapelvet ismerve minden alkatrész funkciója érthető. Biztos ami biztos, ma letöltöttem az alkatrészlistáját is a B&S oldaláról, ha esetleg az összerakás után marad valami alkatrész, tudjam, mi az
Mindenesetre addig amíg nem röffen be újra, magam sem tudom, hogy hasznos vagy haszontalan volt -e ez az akcióm - meglátjuk.
A dekli tömítésekről még annyit sikerült kiderítenem, hogy háromféle vastagságban léteznek (gondolom mindből van legalább egy a készletben), 0,005"; 0,009" és 0.015", utóbbi a "standard" verzió, így gondolom ezt kell majd beraknom az összeszereléskor. De eddig semmit nem találtam arról, mi a különbség közöttük, miért van három vastagság, és melyiket mikor kell használni -
Acheron
őstag
válasz
Acheron #4053 üzenetére
Úgy döntöttem, adok még egy esélyt a masinának, kap egy felújítást. Szétborítottam a motort - nem egy bonyolult szerkezet, meg kell hagyni. A főtengely - lendkerék éket elnyírta, ez is lehetett az egyik oka az egyenetlen járásnak, filléres tétel, de hétfőn emiatt még el kell mennem a helyi szaküzletbe. A hengerfej és a dugattyú meglehetősen kormos, ezt szépen letisztogatom, illetve a szelepeket is ki kell venni tisztítani, ott is sok a korom (tizenéves gép, szerintem még sosem volt szétszedve).
Ha már kint van mindene, kap új gyűrűsort is, az nem árthat.a henger egyébként szép, semmi váll, karcolás nem látható / tapintható benne.
Vettem egy full tömítés készletet is hozzá(nem pont innen, de ugyanezt), ez sem egy ökör ára. Azt tudja valaki, aki már végzett ilyen felújítást, hogy a készletben miért van négy dekli tömítés? Amit eddig szerelés - videót láttam, mindenütt egy tömítés került be a deklibe. -
Btomi57
újonc
Sziasztok! 45 fokós emelkedőre milyen tipusú benzines fűnyirót érdemes vásárolni. Kedvenc márkám a Stihl😁,de jöhet a Husqvarna is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Top cat #4083 üzenetére
Én 5 kilós kalapáccsal szoktam, de a csákány talán még jobb. Kösz a tippet!
A legolcsóbb benzinessel az a bajom, hogy nem csak én használom, és valami könnyen induló kéne, amit egy nő vagy gyerek is be tud rántani. A mostani MTD nagyon nem az. A villanyban még nem bízom annyira, majd ha jobban elterjed. Egyelőre az a benyomásom róla, hogy gyenge egy benzineshez képest. Én szerintem megpróbálom ezeket a használtakat. Elvileg annak idején prémium volt, és működőképes, úgyhogy csak jó lesz az ide is. Alu kaszni, nem rohad szét, mint a mostani.
-
inf3rno
nagyúr
Nem az én nevemen van a telek, csak néha besegítek a kerti munkákba. Ha saját lenne, akkor már rég birkák legelnék. Amúgy is most újra divatba jött, több helyen látom. Én nem szórakoznék a vágással, tavasszal megvenném ősszel meg eladnám. Talán még hasznom is lenne rajta.
-
inf3rno
nagyúr
Nem tudom, hogy lenne e értelme. Azt hiszem olyan 1000nm az egész házastól, ami talán 100nm alapterületű. Elég göröngyös, alapból, ami most van benzines azt is a legmagasabbra állítom, hogy elmenjen a fa csonkok meg a vakondtúrások nagyja felett. Nem tudom egy villanyos hogy bírná, ha odaverném egy félig rohadt tuskónak. A benzinesnél se tesz jót a tengelynek, ráz már, mint az állat. Sajnos csak ilyen elcseszett telkeink vannak, semmi olyan, ami sík, és amin több a fű, mint 50%.
-
inf3rno
nagyúr
Van olyan 50-60 körüli pénzem fűnyíróra, sajna szétrohadt a régi, és már nem akarom tovább tákolni. Arra gondoltam, hogy használtat veszek, mondjuk valami régi Hondát HR 214, HR 215, ilyesmiket látok jó áron. Gondolom ezek már ilyen 20 éves darabok lehetnek, ha nem több, de úgy tűnik, hogy amikor újak voltak, akkor a top kategória volt. Szerintetek van értelme egy ilyet venni, vagy inkább valami gagyibb újat kellene pl MTD?
-
-sanci-
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Vettünk egy Makita Elm4120as gépet. Apukám nem érti, miért olyan nehéz kézzel forgatni a kést. Ennek ilyennek kell lennie? A korábbi fűnyíróin könnyedén meg lehetett pörgetni a tokmánnyal együtt a kést. Előre is köszi a választ! -
Attix70
aktív tag
válasz
moongoose #4071 üzenetére
Ha még nem halt meg teljesen csak már tapasztalható a kapacitás vesztés akkor még menthető.
Én így oldottam meg : 5 db 230/5 V-os tápegységet átalakítottam 4V-osra majd sorba kötöttem őket és a cellákkal párhuzamosan kötöttem őket (így virtualizálni tudom a cellákat), majd már ki építeni a cellákat és mehet helyette az új. -
moongoose
őstag
Akkus fűnyíró vásárlás előtt állunk.
Jellemzően Makita/Dolmar párti vagyok, ám kíváncsi lennék, egy esetleges akku felújítás, hogyan működne a gyári akkunál?
Info morzsákhoz hozzá lehet jutni a neten, de konkrétan nem találtam elégséges választ a felmerülő kérdéseimre.
Írogatnak 3 villogó ledsorozatról, ami után letilt a makita töltője, valamint a netes kutakodásnál elhintik, hogy bizonyos akku-kat nem lehet felújítanim de nincs részletezve melyiket.
Ezért gondoltam ide feltenni a kérdést, talán valaki már szaladt bele hasonlóba.
Ha nem muszáj nem dobok ki majd akkut, amikor a lehetőség is fent áll mögötte, hogy helyre lehet állítani bármi módon. -
Matska
senior tag
Sziasztok.
Fűnyíró traktor vásárlás előtt állok. Adott egy dombos, 7000 négyzetméteres hársfa ültetvény, amit eddig kaszáltam, de traktorra váltanék. Kezdetben kistraktorokat néztem, de drága is, nem elég fordulékony, nem is használnám ki. Annyi világossá vált, hogy kéthengeres, olajpumpás kell, ami szélesen vág. Amire még szükségem van, hogy lehessen rá hótolót applikálni és tudjon mulcsozni.
Ahogy néztem pl MTD Optima LG 200 h alkalmas lenne minderre, de kíváncsi lennék a véleményekre, javaslatokra. Elsősorban újban gondolkodom, tartok kicsit a használt gép vásárlástól.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Motion_Blur #4068 üzenetére
Köszi! Az első jónak tűnik. Ráadásul Flexfényben a legolcsóbb és azokkal jóban vagyok.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
JoolsNOS #4065 üzenetére
itt van pl. két AL-KO: [link] [link]
MTD is jó, bár a fűgyűjtő zsákja katasztrófa...
Nekem ez van: [link], Briggs motoros, ennyivel tud többet. Egyébként nagyon elégedett vagyok vele, leszámítva hogy törött légszűrőházzal jött
3k-ért vettem rá újat, azóta boldogon használom, heti 1x 6-700 m2-en, nem tudok belekötni.
Viszont a kis 280W-os Bosch szegélynyíró helyett kell valami komolyabb.. nagyon kényelmetlen, túl kicsi és gyenge
-
Mondeo26
csendes tag
Sziasztok!
Milyen fűnyíró való nem teljesen egyenletes udvarra? Ami nem füstöl ki és bírja a strapát.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Lassan megadja magát a fűnyíróm. 5 éve nyúzom, használtan vettem. Erős gép, de már véres a torka, és múlt héten csúnyán vasat fogtam vele, azóta nagyon ráz. Szóval új kellene.
Az igények:
Benzines.
Utóbbi 46 cm-es tehát kisebb semmiképp.
Önjáró. hogy az asszony is néha tudja használni.
KB szezonban hetente 800-1000nm lenne vele nyírva. Sík, de a vakondok gondoskodnak róla, hogy ne legyen egyenes
Max 80at szánnék rá.Köszi a segítséget!
-
válasz
Top cat #4062 üzenetére
Igen az volt, szétszedtem teljesen, valószínűleg a csapágyház is műanyag, és a melegedés miatt a motor tengelye a középvonalból kibillent.
Nem volt nagy összeg anno, de nem nyírt már túl jól egy ideje.
@asdf_ Parkside benzinest néztem, de most az nincs akciósan, azon elvileg Briggs & Stratton motor van. -
-
-
asdf_
veterán
válasz
Graphics #4059 üzenetére
Tekintve, hogy kb. még egy hónapig nyírnál füvet, ha most vennél gépet, a gari egy része menne a levesbe és jövő szeptemberben ott állnál egy lejárt garis termékkel, amit 4 hónapja használsz. Én már csak jövőre vennék bármit is, ha tudsz kompromisszumosan ritkábban nyírni, meg kölcsöngépet szerezni.
-
Sziasztok, elfáradt a 3 éves Hecht fűnyíró, megmelegedett szerintem nagyon, és a motor elkezdett szorulni.
Sajnos már a vágás minősége sem volt túl frankó, nagyon telemaradt apró fűnyesedékkel a gyep, így most rettentően kisárgult.
Új fűnyírót kéne vennem, valószínűleg inkább benzines felé hajlok.
Van-e most valami ajánlott?
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Sikeresen túlvagyok pár fűnyiráson, a tapasztalatokat szeretném elmondani.
(Aki nem olvasta volna vagy nem emlékszik: a Honda fűnyiróról van szó, amit használtam vettem 80-ért, önjáró, fűgyűjtős, 5.5 Le)
Nos: azt kell mondanom, hogy zseniális. A fűgyűjtőt telepakolja, minden zegzuga megtellik vele, hallani, hogy a kés már darálja a füvet, de akkor sem hagyja ott, önjáró üzemben sem. Az ereje teljesen elég, nem torpan meg, ha tárdig ér a gaz, akkor is megy, a baj ott szokott lenni, hogy ilyenkor túl sok gazt-füvet darál be egyszerre (friss, idei telepitésű fű), és eltömiti a fűgyűjtő nyilását, de ez nem normális üzem, hanem az elodázott fűnyirás eredménye. Az önjárója inkább lassú, mint gyors, de kényelmes séta. Önjáró nélkül kicsit körülményes, de ugye ez mindegyiknél igy van a hajtás miatt. Nyirtam vele fűgyűjtő nélkül is, akkor is teljesen jó, lepakolja szépen maga mögé a füvet, nem teriti be az embert zöld. A fogyasztás meg egészen brilliáns, egy tank benzinn az egész portára elég volt, ez jó egy órás üzemet jelent nem alapjáraton, javarészt önjáró üzemben.
A hátránynak a kissé hajlékony fogantyút érzem, és a műanyag házat, de ez a sok kanyarodásnál, emelgetésnél érződik, normál esetben nincs baj vele.
Minden jót mindenkinek -
Btomi57
újonc
Köszönöm a válaszodat! A kert ahol használni fogom,tartalmaz egy olyan részt ami kb 45 fokos oldala van,de ott úgy gondoltam,hogy fölfelé fogom tólni,és majd vissza engedni. Remélem ezzel nem fogok neki ártani😄 Használati utmutatót nem találok hozzá,remélem majd adnak hozzá😁
-
Plebi
senior tag
válasz
Btomi57 #4055 üzenetére
B&S motoros gép, de általánosságban az összes 4 üteműre igaz, hogy az elejét fel lehet emelni, a hátsó fűkidobóra rá lehet őket ültetni tisztítás karbantartás és tárolás miatt, illetve a kipufogó oldalára is lehet őket dönteni. Légszűrő felé nem szabad. Érdemes letölteni a használati utasítást, abban mindent megtalálsz.
-
Btomi57
újonc
Sziasztok!
Egy Stihl RM 253 T tipusú fűnyírót szeretnék vásárolni. Mi a véleményetek róla? Mennyire lehet dönteni takaritás céljából? Mennyire lehet használni dombos területen?
Köszönettel Miki! -
stickermajom
addikt
válasz
#97520896 #4048 üzenetére
Szervizbe? Ha nem előírás a garancia miatt, akkor otthon megcsinálsz mindent magadnak. A gyártó megadja általában az üzemórát a cserére, nem sokkal bonyolultabb, mint a mostani fűnyíród. Minden nagyobb, így értelemszerűen a takarítás is tovább fog tartani. De ha mindenképpen szerviz, akkor rámpa és utánfutó, bár faluhelyen biztos nem szólnak érte, ha azzal mész valahova.
5-600 ezres kategóriában megnézném a használt felhozatalt, van egy Jófogáson is elérhető cég, aki Amerikából hoz be gépeket és felújítja őket. Komoly kis traktorokat lehet kifogni, nagy Briggs motorokkal.
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Családi ház kertjének (néhány 100 négyzetméter) nyírásához használok évek óta egy régi, Budget gépet (B&S motor, 2,6 kW, 3,5 Le, 46 cm vágószélesség) Sajnos kezdi megadni magát. Alternatívát keresnék hasonló erősségben a kiváltására, amennyire lehet, költséghatékonyan. Elektromos sem kizárt, bár már megszoktam a benzines szabadságát. Gondolkoztam fűkaszán is, mert vannak nehezen elérhető helyek de azért elsősorban a fűgyűjtős normál nyírót preferálnám. Önjárás nem szükséges.
A basic kínálatban jellemzően gyengébb teljesítményű gépeket találok, félek, azok nem lennének elegek (az egyik telken elég erős - szálas a fű, illetve kisebb gallyak és lágyszárúak is terítékre kerülnek időnként).
Pár tippet ha tudtok adni, merre induljak a keresgélésben, megköszönöm! -
syler123
veterán
válasz
BrandonXXV #4050 üzenetére
Az a baj, hogy lehet az akkus Makita sem jobb. Szóval neked is az lenne a legjobb ha kipróbálnád a Lidl verziót, aztán ha nem jön be, visszaviszed. Szóval ne én beszéljelek le, mert nekem másik akkus géppel nincs tapasztalatom, lehet nincs is számomra megfelelő akkus fűnyíró.
Szegélynyíróból a damilosat keresem, de sehol nem lehet kapni, már gondolom csak jövőre lesz. Mindegy, addig marad a vezetékes (az is parkside) -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
syler123 #4049 üzenetére
Köszi a választ!
Annyira nem gyúrok akkor az akksis fűnyírójukra. Várok inkabb egy Makita akcióra,ahhoz van 2 db 5 Ah-s akksim is.
Parkside akkus szegélynyíró nem rossz, használom egy ideje. Pengét tudja zabálni, ha nem figyel az ember. Szívesen feltennék rá egy damilos fejet, ha lehetne, szerintem azzal lenne az igazi. Szegélyezéshez megfelelő, nem szabad fűkaszával össze téveszteni -
syler123
veterán
válasz
BrandonXXV #4047 üzenetére
Használom az akció óta. Nem vagyok elájulva tőle. Nem tetszik, hogy nem használhatom magas fordulaton, mert csak auto meg eco mód van. Alapvetően keveset forog, volt, hogy megtéptem ez miatt a füvet. Ha volna teljesítmény mód, mint mikor már sűrű a fű és felkapcsol, na azt a fordulatot tartaná, akkor ajánlanám.
A következő gond, hogy nem nyír elég rövidre, nekem a 25mm nem elég, én kábelessel rövidebbre és szebbre nyírtam a füvet.
Jobb lenne, ha nem lenne 42cm-es a kés, de ez egyéni preferencia.
Nem kapható hozzá késtartó, ami természetesen mi másból lenne, mint műanyagból. Ha az eltörik bajban leszek. Felhívtam a szervizt, csak kést és fűgyűjtőt lehet kapni hozzá, semmi mást.Másik akkus fűnyíróval nincs tapasztalatom, szóval lehet a Makitáról is ilyen véleménnyel lennék.
A Parkside prta 20-li b2 -re várok még, de lehet nálunk idén nem lesz... Szlovákoknál volt. Németben szokott lenni? Egy ismerősöm nem sokára jön haza Németből, lehet megfűzném, hogy hozzon, de csak ha biztos van Németben.
-
törölt tag
válasz
BrandonXXV #4047 üzenetére
Sziasztok!
Egyelőre csak elméleti szinten fűnyírótraktorral kapcsolatban kérnék tanácsokat, véleményeket. Kb 1000 nm-t nyírok, és néha a hátam közepére kívánom a fűnyírást. Pedig világ életemben - úgy ahogy - szerettem füvet nyírni, de ez néha már nekem is sok tud lenni (kb 1,5 hetente nyírom, tavasszal kénytelen vagyok hetente).
Viszonylag komoly benzines, önjárós fűnyíróm van, szegélynyíróval rájavítva, kb 2 és fél órás művelet a fűnyírás. Kellemes elfoglaltság, ha rá vagyok hangolódva, de nem mindig vagyok ráhangolódva.Ekkora területtől azért már érdemes venni, nem? Karbantartása, takarítása mennyire egyszerű vagy sem? Minden évben ajánlott elvinni szervízbe? Az sem lenne egy egyszerű művelet, hogy eljuttassam a szervízbe. Ezt mások hogy oldják meg? Ráülnek és elgurulnak? Vagy rámpán felhajtanak egy utánfutóra?
Milyen márkában érdemes gondolkodni kb 600 000 Ft-ig? Első nekifutásra Cub Cadet és MTD gépeket találok ebben az árkategóriában (5-600 eFt). Ezekkel kapcsolatban esetleg tapasztalat, vélemény?Köszönöm előre is!
-
BrandonXXV
aktív tag
Akinek lett/van Parkside 40V-os akksis fűnyírója, azóta használja, van újabb tapasztalat vele?
Még mindig megéri?! -
Hasonló méretű területen használunk pár éve egy Husqvarna 135r-t. Nekünk bevált. Megbízhatóan teszi a dolgát. Kényelmes, és az ereje is elegendő. Talán kicsit hangosabb, mint más kaszák.
A légszűrő tisztításán és a szöghajtás zsírozásán kívül még mást nem kellett vele csinálni. Mindig indul szépen, megfelelő az alapjárat, szépen pörög. -
Sziasztok! A tegnap esti ideg sokk után úgy döntöttem új fűkaszát veszek. Ebben szeretném a segitségetelet kérni. Otthoni használatra lenne,de elég nagy hátsó udvar van kb 700m2. Ott 2 hetente vágom a füvet. Eddig egy Al ko hasznaltam kb egy éves. De valszeg hozzáértés hiányában,elkezdett kinlódni,tegnap már nem is tudtam levágni vele az udvart. Ha gázt adok lefullad,erőtlen stb..de igazából nem is akarom megjavítani ,vagy javittatni veszek egy másikat. Annyi lenne a fontos hogy minél kevesebb hozzáértést igényeljen,mert tényleg nem vagyok egy nagy szaki,csak használni szeretném. De szerelni csak az alap dolgokhoz értek. Pl levegőszűrő tisztitás. Én kettő típusban gondolkodom stihl és husqvarna. Melyik lehet a jobb? Tartósabb? Max 200eft lenne rá a keret. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
-
IMGM6
tag
-
tadj
csendes tag
Sziasztok.
Tegnap óta egy MTD 46 SPBS tulajdonosa vagyok.
Hogy boldog-e, az majd kiderül. :)Az a kérdésem, hogy amikor eleresztem az alsó kengyelt (vagy mi a neve), azaz nem használom az önjáró funkciót hanem kézzel akarom tologatni, normális-e, hogy a hátsó kerekek nehezen forgathatók, akár jár a motor, akár nem. Fűben forog ha tologatom, de betonon van hogy csúszik. Én úgy gondoltam, hogy ha nem aktiválom az "önjárást", akkor olyan könnyen forog a hajtott kerék, mint az első szabadonfutó kerekek.
Vagy hülyén gondolom, és minden önjárónak nehezebben forgathatók a hajtott kerekei?Ez az első önjáró amit használok, bocs ha valakinek evidens a válasz.
Köszi.
-
Top cat
addikt
válasz
Motion_Blur #4038 üzenetére
A szivacsos szűrőt be is kell kicsit olajozni. Máskülönben simán átmegy rajta a finom por.
A papír szűrőt viszont tilos.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Tothgera30 #4036 üzenetére
Amit még észrevettem hogy a légszűrőbetét enyhén (műszer)olajas.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Tothgera30 #4036 üzenetére
Megtaláltam a doboz aljában a letört műanyag alkatrészeket. És mivel roahdtul kell füvet nyírnom, holnap megragasztom és próba.
kölcsönkértem egy MTD 46-os fűnyírót, annak a gyűjtőzsákja katasztrófális volt, alig lehetett kiszedni belőle a füvet
-
válasz
Motion_Blur #4035 üzenetére
Érdekes, volt Al-Ko-m (Al-Ko Silver Premium 520BR), és ilyen minőségbeli hibát nem produkált, sőt, masszív darab volt.
Ezen felbuzdulva, már kíváncsi vagyok erre a csodára, mégis milyen lehet hosszabb használat során. -
-
Mika1227
őstag
válasz
Motion_Blur #4031 üzenetére
Nem kell, hogy önjáró legyen.
-
Mika1227
őstag
Benzines fűnyírót szeretnék vásárolni. A kert 500-700 nm. A keret max 100k. Az MTD-t nézegettem vagy Makita? Jó választás lenne?
-
törölt tag
Elektromosból a Wiking elég jó választás, persze van is ára, van még Makita, az se olcsó. Általánosságban véve az elektromosokkal azért kevesebb gond van, mint a benzinesekkel, bátrabban lehet venni közülük a középáras darabokat, általánoságokban figyelve arra, hogy erős legyen, meg központi magasság állitás, meg egyéb nyalánkságok.
-
asdf_
veterán
Egy egyszerű, elektromos fűnyírót szeretnék párszáz négyzetméterre, 2 esetleg 3 hetente használnám, így az alacsonyabb árcédula lenne kívánatos. Olvastam is vissza, keresőztem is, olvastam tapasztalatokat is és egyre inkább tanácstalan és elkeseredett vagyok, mert úgy néz ki, hogy a szar, a szar és a szar van felkínálva választási lehetőségként.
Mert lehet az öngyulladós Agrimotor, az értékelésekben elégge legagyizott Fieldmann, a nincs még tapasztalatunk róla Riwall, a nekem bevált, 7 évig ment MTD is már egy halom műanyag és a mostaniakat már szapulják ezerrel, mondom jó, nézzünk még feljebb, az AL-KO még egész emberieket gyártott anno, aztán persze az értékelések között ott is a cserének a cseréje, meg a tíz nyírást nem bírt meg az ilyesmiket lehet olvasni, no meg belefutottam az ismert youtube-os videóba is.
Nem az van, hogy nem akarok egy vagyont adni érte (amúgy nem), de azon ki vagyok akadva, hogy az első tíz-húsz gépet az ársorrendben mintha fél tucat majom tervezte volna, bárminemű tudomás nélkül a használat céljáról, körülményeiről meg ilyesmikről...
Hol kezdődik az, ahol nem a poros, füves levegőt szívja magába a gép, ahol nem elmebeteg szíjhajtás van, ahol nem full műanyag az egész alja, amiből kiolvad a csapágy és még sorolhatnám napestig. Mi az, amit már meg szabad venni? Egy sima, egyszerű, 32 centis, 1000-1200W-os fűnyrót szeretnék, de csak szemetet találok, amit gyártani sem lenne szabad. -
Top cat
addikt
válasz
Motion_Blur #4014 üzenetére
Ne aggódj miatta. Nagyon P.R.C. minőségnek tűnik.
-
törölt tag
válasz
Hát azért ránézésre (is) jelentős minőségbeli különbség van a két gép között. Meg ahogy írták is, egy gép nem csak a motorból áll és az AL-KO-val biztos hosszútávra tervezhetsz.
Nyilván nem biztos, hogy ezek a dolgok mindenkinek megérnének 40 ezer Ft-ot. De most már ne bánkódj rajta.
Gabe69: ha ennyivel olcsóbban meg tudod venni, akkor nem kérdés. Egyébként valamiért mindenhol kiárusítják a Husqvarna fűnyírókat. Tud valaki valamit ebben az ügyben?
-
Gabe69
tag
Sziasztok
Munkára vennék fűnyírót napi használatra, kisebb és nagyobb területekre egyaránt
Ez megdfelelő lenne-e?Most 169 az itteni üzletbe.. szerintem az jó ár egy Honda motorosért.
Előre is köszönöm a választ.
-
válasz
Motion_Blur #4018 üzenetére
Nekem a képek alapján ez nem ugyanaz, mint a sparos.
Az oké, hogy a motor ugyanaz, de azért egy fűnyíró nem csak egy motorból áll. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Tothgera30 #4020 üzenetére
Azért is raktam be, hátha más be tudja húzni és még jó is lesz
-
válasz
Motion_Blur #4016 üzenetére
Mondjuk így hogy belinkelted, munkatársam számára lehet megfelelő lesz.
-
Morris
Topikgazda
válasz
Motion_Blur #4018 üzenetére
Jó lesz az az AL-KO!
Ne aggódj! -
válasz
Jó, hogy nem ezt vetted.
Felrobbant volna a motorja.
Egyébként tuti, hogy ugyanez az Al-Ko? -
Motion_Blur
félisten
válasz
Tothgera30 #4015 üzenetére
14 nap van, de előre utaltam, 30 nap lenne mire visszafizetnék + nem szeretem ezt a c/gánykodást... így jártam..
-
válasz
Nincs 3 nap elállási lehetőséged?
-
den89
tag
Közben még nézelődtem, amik jó áron vannak:
Black & Decker ST1823 akkumulátoros fűszegélyvágó 25 190 Ft (átlagár: 30 eFt)
Einhell GE-CM 18/30 Li 46 990 Ft (átlagár: 50 eFt)
Fieldmann FZR 2110-Li 55 990 Ft (átlagár: 60 eFt) -
den89
tag
Sziasztok!
Van 1-2 akkus fűnyíró egész jó áron az edigital-on. Így hirtelen ezt a kettőt találtam, ami azért nem rossz akció:
AL-KO 42.9 Li 123 900 Ft (átlagára 135 eFt körül van [link] )
AL-KO 46.9 Li Sp 150 034 Ft (átlagára 165 eFt körül van [link] )Minden esetben érdemes utánanézni, hogy mennyi az adott termék átlagára. Mivel ők is, mint a legtöbb webshop, hajlamosak egy sosem volt magas árat áthúzni és úgy "leakciózni".
-
törölt tag
válasz
nagydom1991 #4010 üzenetére
Szia! Nem berántós benzinest nem fogsz találni 100 ezer alatt, de még 140-150 ezer alatt sem nagyon. Nagyon ritka, és drága kategória is.
40+ vágószélességű akkusak:
- MTD LM40 (saját tapasztalat alapján tudom ajánlani 300 m2-i)
- Lidl-s Parkside fűnyíró a belinkelt oldalon kb középtájt (dicsérik, de nem tudom lehet-e még kapni)
- Ha kicsit feljebb mennél árkategóriában (~120 eFt), akkor: Makita DLM431PT2 , illetve Makita DLM431PTX1.
- 100 ezerig esetleg még Obis LUX A-RM-2x20/43 vagy RYOBI OLM1841H vagy Bauhausos POWERWORKS PD48LM46K4 (ezekről nem sokat tudok)
MTD-ről, Parkside-ról és Makitáról találsz itt fórumon teszteket, véleményeket. -
nagydom1991
csendes tag
Sziasztok, érdeklődnék, hogy milyen fűnyírót ajánlanátok 100ezer alatt ami vagy akksis, vagy nem berántós benzines, fűgyűjtővel, 40, de inkabb 46-os vágószélességgel? Kis, ritkán nyírt területre, kb 200-300nm-re.
A válaszokat előre is köszi. -
Top cat
addikt
válasz
Motion_Blur #4005 üzenetére
Olyan vagy mint a magyar építkezés. Elindul egy összegről, a végén minimum a duplája lesz.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #4003 üzenetére
Nyeltem egy nagyot és behúztam az AL-KO Comfort 46.0 SP-B Plus-t is.
Hétvégén teszt.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur #3998 üzenetére
Az udvarban a lejtés az szinte semmi, azon ne aggódj.
Viszont az árkot nem erőltetném a benzines fűnyíróval. Szerintem vegyél egy egyszerűbb vezetékes vagy akkus szegélynyírót/fűkaszát. A szegélyekhez úgy is kelleni fog, ha szépen szeretnéd lenyírni a füvet. Ez pl most nagyon jó áron van: Bosch EasyGrassCut 23 8-9 ezer Ft! Hasonlóm van, csak akkusban (akkuval együtt 35 eFt) Bosch EasyGrassCut 18-230, gyerekjáték használni, a damilt is könnyű kicserélni. Egy 50 méteres damilt veszel hozzá, azzal jó pár évig elvagy. Mondjuk ezek tényleg inkább szegélynyírásra valóak, pár m2-t még érdemes velük nyírogatni, de nagyobb területen nagyon pepecselős velük a munka.
Egy fokkal komolyabb pl. a Makita DUR181Z Solo (akku nélkül 29 eFt) vagy Makita UR100DZ Solo (akku nélkül 24 eFt). Ezek kicsit drágább kategóriájúak, mint a fentebb említett Bosch gépek, cserébe kicsit komolyabb cuccok is.
Későbbiekben tudod használni az akkut más gépekhez is (sövénynyíró, flex, stb). Ez nagyjából bármelyik márka esetén igaz.
Esetleg még az játszik, hogy havonta lepermetezed, de hát az nem hosszútávú megoldás, meg ki akar ezzel bohóckodni.. meg csúnya is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest