Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Urak kaptam itt két jó benzines ajánlatot tőletek
Al-ko Classic Plus 5.18 VS-B - 215e Ft.
Husqvarna LC356VP - 240e FtMindkettő szimpatikus nekem, ami a dilemmát okozza, ahogy korábban írtam, a feleségem robotot szeretne.Robot témában mi lehet az első, amit meg szabad venni? Abban anyagilag igaza van, hogy ha 300-on belül van robot, akkor az mivel mulcsoz is és csinálja magától a dolgát lehet jobb vétel.
Ezeknél az önjáróknál ami még kérdés: az 50-60 kg közötti asszony tudja ezt tartani? Mennyire lehet állítgatni menet közben, hogy milyen tempóban hajtson? Vannak részek a kerítés mellett és a leylandiknál, ahol hátrány, ha menni akar a gép a saját tempójában.
-
Az olajkérdést nem ragozom túl, van itt nem messze egy AVIA kút, ott szoktam venni a sajátmárkás olajukat, és jó az bele. Sőt, itthon a fűkasza és a láncfűrész amikbe keverék kell, papír szerint az egyikbe 1:40 a másikba 1:25 arányban, de nem szoktam külön keverni nekik, mindkettő kap 1:33-ast, és azzal mennek. Azt bekeverek 10 litert egyszerre, és egy kannából töltöm a kettőt, amikor kell.
-
Morris
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6196 üzenetére
Igen, az acél szálas már más liga. Kipróbálom azt a fém gombos fejet ha ez valami oknál fogva tönkremegy.
Még azt vettem észre, hogy 2 ütemű motorba Motul 2T olajjal nem füstöl a gép.
Marha jó cucc ez a motul. Nem is hittem volna. -
Típusra pontosan meg nem mondom milyen, a műhelybe most már nem megyek ki ezért, de valami ilyen acélszálas csavart damílt használok az utóbbi időben. Tavaly vettem 100 métert, még van belőle. Előtte próbálkoztam az acélsodronyossal, azzal nagyon jó volt vágni, mert nehéz, hatalmas a lendülete, de az volt vele a baj, hogy a műanyag burkolatra rögzített damílvágót törte mint a ropit. Egy koppintás, aztán egy gázfröccs, és volt nincs damílvágó. Pedig tényleg marhajó volt vele dolgozni... Egyszer majd ha lesz kedvem lehet csinálok ilyen damilvágót valami kazánlemezből, jó nagy rögzítőfelülettel.
-
Morris
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6191 üzenetére
Én Husqvarna fejet vettem hozzá és négyszögletes profilú damilt.
A fej anyaga elég jó. Sokkal jobb mint a gagyibb kínai fejek. Ez is műanyag, de másabb, nem törik.
A damil is sokkal jobb mint a többi. 2.4-es. -
Sziasztok! Ma kaptam egy bazi nagy követ és egy ereszcsatorna tartó vasat nyírás közben.... Az normalis, hogy a kést kicsit tengelyirányban mozgatva kb. 1mm-t mozog az egész tengely (a berántón is látni, hogy mozog az egész tengely - ha jól sejtem, akkor ez a főtengely)?
-
válasz
afi0903 #6190 üzenetére
Igen, a paraméterei alapján mindkettő jónak tűnik, kellően erős motor van rajtuk. Amire még számíts, hogy a gyári műanyag damilfej minden kaszán hulladék, szóval már az induló készletbe érdemes venni hozzá egy fémkoppintós verziót. Erősebb, tartósabb, és mivel jóval nehezebb is, a forgási energiája is nagyobb, ami vágáskor jól jön.
-
Golota
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6181 üzenetére
Ami szerintem kötelező: hallásvédelem (fültok)! Egy fűkasza simán produkál 90 decibel nyomástl,vagy többet.Ez már rövid idő alatt idegi halláskárosodást okoz. Nem süketülsz meg azonnal, ezért sokan csak legyintenek rá, aztán csodálkoznak, hogy miért nincs cintányér a zenében, vagy miért olyan szar tompa a telefon hangja. Nagyon alattomos folyamat, nem szabad elbagatellizálni.
Mindig ki vagyok akadva, mikor látok közmunkásokat mindenféle hallásvédelem nélkül egész nap fűkaszálni. A munkavezetőti lyenkor elővenném azonnal.
Szóval a lényeg, hogy hallásvédelem nélkül semmilyen hangos gépet (kasza, fűnyíró, fűrész, stb) nem szabad működtetni, még rövid ideig sem.
-
válasz
afi0903 #6182 üzenetére
Jó kérdés, mert sajnos nincsenek olyan széles körű ismereteim a témában, hogy nagyon ajánlani tudnék. Nekem egy Demon RQ580 gépem van [saját kép], de mint azt már írtam korábban fentebb, én ezt a veresi piacon vettem románoktól, valami 18-20 ezer forintért kb. három éve, minden tartozékkal együtt, hám vagy heveder, ki, hogy hívja, pajzs, vágótárcsák, szerszámok, szóval minden ami kell. Ahogy látom még itt-ott kapható, én erről tudok nyilatkozni, másról nagyon nem. Abszolút elégedett vagyok vele, kellően erős, nem fullad bele a nagy gazba sem, és mindig könnyen indul, szóval "öröm vele dolgozni". Nem is szoktam üveghangon zúgatni, többnyire félgázon is kényelmesen lehet vágni vele. Fül, zajvédőt nem használok, szerintem nem vészes a hangja, bár nyilván mindenkinek más az ingerküszöbe. Meg hát más az, hogy én két-három hetente vágok vele egy órát, mint egy "közmunkás" aki napi 4-5 órát húzza a gázkart.
-
Sajnos csak régebbi, X16V-s akkum van, így az nem jó. Ha szénkefe nélküli gép a jobb, akkor a Metabo és a nagyobb, 40V-os Parkside lehet jó. Mennyire fontos ez? Eddig a Makita tetszett a legjobban, a Metabo-nak meg azért jóval nagyobb a fűgyűjtője és az is bejön. Vagy akkor olcsóbban a Parkside és megbarátkozok a 40 cm szélességgel. Ez van még akcióban, vagy lesz majd? Mondjuk Parkside cuccot sűrűbben veszek, így lehet az jobb megoldás lenne hosszabb távra.
-
Morris
Topikgazda
válasz
johnny82 #6183 üzenetére
Igazából bármelyik jó, amiket felsoroltál.
A élettartam kérdéses, mert sok tapasztalat még nincs ezzel kapcsolatban.
Ha van otthon parkside akkud, akkor jó a Parkside gép is. Két hátránya van. Nagy a szórás minőségben illetve az alkatrész ellátottság. A gari idő csak egy opció.Bosch, Metabo, Dewalt, Lux tools igazából majdhogynem panaszmentes.
Talán még a makita is, bár ez villamos területen minőségi problémákkal küzd. -
Sziasztok!
Kb 160 m²-es tagolt, tavaly vetett gyepem van. Jelenleg egy Parkside PRM 1200A1 elektromos fűnyírót használok. Elgondolkodtam a cserén, mert nagyon jó lenne a tagoltság miatt egy akksis gép. Olyat szeretnék, amivel fal mellett is lehet normálisan nyírni. Utcán sok kis fa között is manőverezni kellene, így nekem inkább előny lenne, ha keskenyebb a gép. Árban olyan max. 120-130K körül gondoltam. Normális minőséget szeretnék venni. Jól gyűjtse a füvet, legyen elég erős a sűrű pázsithoz. Barenburg water saver a fűmag, heti 2-szer nyírom most. Amiket eddig néztem és tetszik, az a
- Makita DLM330SM - 82K, ehhez még egy akksi is belefér bőven
- mod: vagy inkább Makita DLM330SF2 - 91K
- GARDENA PowerMax Li 40/32 (5033-20) - 120K
- Metabo RM 36-18 LTX BL 36 + Metabo Basic-Set 2x5.2 Ah + ASC 145 - 130KNéztem még a Parkside PRMA 20-Li A1 és Lux-tools gépet, ezek nem tudom mennyire jók. Ezeknél nem nagyon tetszik a magasságállítás, cserébe jóval olcsóbbak.
Elég erősek ezek? Melyiket ajánljátok, vagy más opció?
Köszi!
-
afi0903
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6181 üzenetére
Értem.
Akkor a kérdésem, hogy melyik benzines, jó ár/érték arányú fűkasza ajánlott max 50 ezerért?
Illetve, hogy hallásvédő mellőzhető? -
válasz
afi0903 #6180 üzenetére
Leginkább egy hosszú nadrág, zárt cipő, egy arcvédő maszk, és van aki ez alá még használ védőszemüveget is, bár bevallom én már nem. A damil sajnos kopóalkatrész, tehát időnként pótolni kell. Nem cserélni, mert a régi elfogy, csak újat kell tekerni a helyére. Persze léteznek különféle profilú vágótárcsák, fűre, bozótra, stb., amik tartósabbak mint a damil, de ez nem aprítja össze a magas füvet csak kidönti, meg szerintem nem is olyan jó dolgozni vele mint a damillal, bár ez nyilván az én szubjektív véleményem.
-
afi0903
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6178 üzenetére
Nem volt még fűkaszám. Szóba jöhet. Milyen védőfelszerelés kell hozzá? Van belőle olyan, aminél nem kell damilt cserélni?
-
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Benzines fűnyírót szeretnék venni. Kb. 700 m²-es területen lenne, ahol 60 centis fűvel is boldogulnia kéne. 50 ezer rá a keret.
Milyen jó ár/érték arányú fűnyíró lenne ehhez megfelelő? -
Morris
Topikgazda
válasz
Exelsior24 #6174 üzenetére
Szia.
Ha nagy egybefüggő területed van, akkor önjáróst vegyél mindenképpen.
Viszont ha sokat kell forgolódni, akkor ez nem biztos, hogy jó választás.
Az önjáróst nehéz tolni pont a hajtás miatt. Bár nem tudom ezirányban történt e már fejlesztés.
A 247 egy viszonylag könnyű gép. Duplán csapágyazott kerekekkel ami a betonon, térkövön nagyon kellemes, de a gyepen már annyira nem hoz profitot. Talán csak az, hogy nem fog kiesni
Kompozit műanyag ház, tehát nem fog rozsdásodni és sokkal könnyebb mint az acél ház.
Múltkor fogtam vele egy öklömnyi beton darabot. Akkora hangja volt, na mondom ez tuti szétverte a házat. De semmi. A kés viszont kicsorbult.
Nekem a motorja gyengének tűnt, ezért lecseréltem egy 675EXi-re.
Válaszd azt, amelyik szimpatikus. Igazából nem tudom milyen a Husquarna "saját" motorja. Sok tapasztalat nincs vele.
Viszont a Honda az tuti (356VP)! -
zsiz
őstag
válasz
Top cat #6168 üzenetére
Ki lehet fogni amúgy használható dolgokat olcsón, de ritka
----Nekem ilyen Stihl hám van a kaszához [link]. Marha jó. Mondjuk kicsit durva az ára, főleg annak fényében, hogy ha jól emlékszem, pár éve én 3500 jó magyar forintot adtam érte. Azóta is bánom, hogy csak egy darabot vettem. Tény, hogy 22-ért én se venném meg. De tényleg kényelmes, könnyű, jól be lehet állítani és strapabíró. Ha kimosnám, kb úgy nézne ki, mint újkorában.
Van még itthon egy ilyen [link], vagy valamelyik MTD-hez, vagy a Güde-hez adták, már nem emlékszem, de a Stihl-hez képest büntetés. A másik, Buffalo kaszámhoz meg ilyen egy vállasat adtak, arról ne is beszéljünk -
Exelsior24
aktív tag
Szia!
Pont ezt a fűnyírót néztem én is a napokban, vagyis ez volt az egyik, illetve ennek az önjárós változata is.
Viszonylag nagy területünk van a ház körül, 1800 nm körüli és sok a tuja bokor, fenyőfa, gyümölcsfa, ráadásul a telek fele kissé meredek hegyoldal, ezért is gondolkodok az önjárósban, de mindenképpen valami kis pici, szűk fűnyírót szeretnék ezért néztem a 47cm-eseket. Van egy másik nagy 56cm-es dögnehéz masinánk (Einhell márkájú), de azzal szenvedés a fűnyírás, és a fák körüli kanyarodás ide-oda. Ráadásul a fűgyűjtőre rázáródó műanyag része úgy van kialakítva, hogy le kell fogatnom gumipókkal, vagy pedig folyamatosan tolja közvetlenül az arcomba a füves port és majd megfulladok.Igazából 3 volt amit így néztem és felírtam, LC 247 , LC247S ez az önjárós, illetve LC 347V ez változtatható sebességű önjárós, illetve jóval erősebb benne a motor is, igazából ez utóbbi utolsó felé húzok, de még nem igazán tudtam dönteni.
-
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5 #6167 üzenetére
Az nekem Soriról oda vissza 102 km. A P+ 5,1 l / 100 km-es fogyasztásával pont ott vagyok árban. Lehet meg kéne nézni Harasztiban a kalaposokat, mégis csak közelebb van.
-
V-I-D-A
aktív tag
Ilyen légszűrőt ti mernétek rendelni az Aliexpress-ről?
[link]
-
-
Morris
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6162 üzenetére
Jaja, gumi pók jó lehet
-
zsiz
őstag
válasz
Intruder2k5 #6162 üzenetére
Gondoltam rá. Elsőre egy darab madzaggal emeltem egy kicsit rajta, de akkor mindent a bal hátsó kerékre dobált, úgyhogy fel is hagytam vele. (A csapágyazásnak nem hiányzik a sok por, kosz, vagy a kerék burkolatnak egy kavics...) Csak úgy lehetne, ha valami lemezt raknék oldalra, ami védi a kereket. Meg a fedél aljára is kellene valami "szoknya", ami meg engem védene. Ennyit nem akarok kókányolni rajta, marad az oldalkidobás
-
-
zsiz
őstag
Köszi, jó is, hogy feltetted ezt a képet, így most én is megnéztem a fedelet alulról. Hát nem csoda, hogy eldugul, van egy kb 2-3 centis rés, ahol ki tudna jönni a fű, az nyilván kb. azonnal eldugul, tehát ez is kosárra van tervezve. Így tényleg nem kell hátrakidobással használni gyűjtő nélkül, de legalább így most már nem is várom el tőle
Ezen viszont akkor másik kés sem segít.
Előző gépemnél nem volt ilyen gondom. Mondjuk azon nem volt oldalkidobás (gyűjtőm se volt hozzá) és nem a gyári fedele volt rajta. Ott volt hely kijönni a fűnek. Azon kívül másik gépem meg sose volt még. -
Morris
Topikgazda
Ha hátsó kidobást használsz az azért veszélyes. Oda érdemes rendesen felöltözni, mert könnyen a lábadhoz vághat kis kavicsokat vagy bármit. Arról nem is beszélve hogy ha esetleg bármi miatt törik a kés...
Ne használd úgy! Az oldalkidobás pont arra van kitaláva, hogy ott nyomja ki nyesedéket magából.Szóval ez ilyen egy márkás gépnél is, az is eltömődik gyűjtő nélkül? Nem feltétlenül
Most jövök megint az én esetemmel. Nekem egy Husqvarna LC247 gépem van. Ennél ha teljesen lehajtom a fedelet, akkor alul pont van annyi hely, hogy a nyesedket kidobja. Úgy van kialakítva a fedél. (oldalkdobási lehetőség ezen nincs - talán ezért)Ha van a késnek légterelője, akkor az pont azért van, hogy jobban ki tudja termelni magából a nyesedéket. Ha találsz ilyen kést és fel tudod mókolni a gépre, akkor egy próbát megér. Nyugodtan felteheted.
-
zsiz
őstag
Az oldalkidobással nincs igazán baj, nagy fűben az is el tud tömődni persze. Azt azért nem szeretem, mert útban van a kidobó, ha tereptárgyak mellett vágok, illetve ha úgy fordulok, akkor meg oda dobja a füvet, amit még nem vágtam le. De igen, többnyire oldalkidobással szoktam használni.
"Ha nincs felrakva a gyűjtő és le van hajtva teljesen vagy kis mértékben a hátsó fedél, akkor el fog tömődni a nyílás." Szóval ez ilyen egy márkás gépnél is, az is eltömődik gyűjtő nélkül?
Egyébként a gépet nem most vettem, és nem is ennyiért, csak a típus miatt linkeltem
Egy másik kés esetleg nem segíthet, ami erősebb légáramot kelt? Gondolom azért ezek a kések valamennyire univerzálisak, nem? A hossz, meg a furat stimmeljen. Vagy tévedek? -
Morris
Topikgazda
Az oldalkidobó része miért nem jó megoldás, ha nem akarod gyűjteni?
Ha lefojtod a hátsó részt, nyilván el fog tömődni. A kés által okozott légáramlás az, ami a nyesedéket a hátsó részbe továbbítja. A gyűjtő épp ezért lyukacsos. Ha nincs felrakva a gyűjtő és le van hajtva teljesen vagy kis mértékben a hátsó fedél, akkor el fog tömődni a nyílás. Teljesen mindegy, hogy mit csinálsz.Ahogy látom, ez a gép nem volt épp olcsó. Ennyiért kaptál volna olyat is, amit rendeltetésének megfelelően tudsz használni. Mármint az extra igényeknek megfelelően.
Ez nem degradálás hanem tény.
Ha nem ér annyit neked a tökéletes funkcionalitás, akkor ezzel kel beérni. -
zsiz
őstag
Mit lehet tenni, ha folyamatosan eltömődik a hátrakidobó nyílás? A kés éles. A fű mindegy, hogy kicsi vagy nagy, párás vagy nem, ugyanaz az eredmény, csak ugye kisebb fűnél valamivel később. Fűgyűjtővel jobb a helyzet, de hamar megtelik, az azért nem jó (meg nem is akarom gyűjteni). Ha kicsit felnyitom a fedelet, hogy több hely legyen kijönni a fűnek, akkor meg mindent az önjáró kerékre dobál. Az hosszútávon meg megint csak nem a legjobb szerintem (por, kosz, kavics, stb...). Nyilván vehettem volna 2-3x ennyiért is fűnyírót és az nem tömődne el, de annyit nekem nem ér, mert kb 90%-ban kaszálok. Szóval nem az a kérdés, hogy mit kellett volna venni, hanem, hogy lehet-e valamit tenni, vagy együtt kell élni ezzel?
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6152 üzenetére
Köszi, gyanús volt nekem is, hogy tipli lehet.
-
válasz
V-I-D-A #6151 üzenetére
Ez egy műanyag tipli, falra szerelhető dolgokhoz szokták mellékelni, semmi köze a fűnyíróhoz, valószínűleg csak a fűben volt és felszedte.
-
V-I-D-A
aktív tag
Ismerős valakinek ez a kis zöld műanyag bisz-basz? Fűnyírás után megtisztítottam a fűnyírót, illetve a kést is levettem élezni. Miután visszatettem, észrevettem ezt a kis műanyagot a fűben. Egyáltalán a fűnyíróról eshetett le? Vagy ott lehetett eddig is a fűben? Mi lehet ez? A fűnyíró a "híres" Husqvarna LC356VP
-
-ZeeZee-
senior tag
Egy kis szösszenet fűnyíró beszerzés ügyben:
Anyósomnak szerettünk volna egy akkumlátoros fűnyírót, mert viszonylag nagy távolságon kell a vezetéket húzogatnia maga után, ami elég kényelmetlen. Jelenleg 2 elektromos és 2 benzines fűnyírója van, de a benzineseknek van valami nyűgjük, a 2 elektromos meg, hát szóval... hosszú a telek. A kinézett modell a Lidlben is megtalálható Parkside lett, a nagyobb verzió, amibe 2 akksi kell. Ezt ma reggel megvettem Tatabányán, de akkumlátor nem volt a boltban. Kollégám pont Bicskén volt, bement a Lidlbe, de ott sem volt 1 darab akksi sem. Én elmentem a másik Lidlbe, ami Tatabányán volt, majd Tata következett és végül Komárom. Sehol semmi.
Mivel eredetileg is úgy terveztem, hogy Komárnoban nézem meg majd az akksit+töltőt, ha már ennyi helyen nem volt, nosza, irány Komárno. Első Lidlben csak üres 12V-os és üres 12V-os töltő dobozok voltak szétszórva a polcokon, 20V-os egy sem. A másik áruházban szintén ugyanez, ekkor már kezdtem pánikolni. Megkérdeztem egy eladótól, hogy nincs-e véletlenül a másik fajta akksiból. És a meglepetés: van, de nem rakják ki őket, mert ellopják! Bement a raktárba és hozott ki választékot: 2Ah-ás akksi+ töltő (árát nem tudom, mert nem érdekelt), 4Ah-ás akksi (30EUR), 4AH-ás smart akksi (40EUR), 8AH-ás akksi (70EUR). Vettem gyorsan 2db 4Ah-ást, még dupla töltőt szerettem volna, de az sajnos nem volt. Visszamentünk az első Lidlbe is, megkérdeztem egy eladótól, ott is volt minden fajtából, csak szintén nem rakják ki...
Töltő ott sem volt.
Konkluzió: 60k-ért vettem fűnyírót, 25k-ért 2 akksit, még töltőt kell szereznem, mert itthon csak szimpla van. Az aksi kint is akciós volt (35-ről 30EUR), de még a 35 is ocsóbb lett volna, mint az itthoni akciós 16k, és nem is kapható. Ja, a fűnyíró kint 179EUR lett volna, tehát az itt olcsóbb volt.
Holnap összerakom, kipróbálom.
-
dik
őstag
Érdeklődni szeretnék esetleg itt van aki szerel is fűnyírókat? És látott már Honda motorosat közelebbről is mondjuk a gxv-140?
-
Vhiktor
nagyúr
35 panelban eltöltött év után végre kertes ház
900 m2 a telek, teljesen lapos, van kb 10 db fa.
Milyen fűnyírót és fűkaszát ajánlotok?Prak*iker vna hozzám közel, elsősorban ott tudok vásárolni, holnap mér nyírni kellene a füvet
-
Morris
Topikgazda
válasz
soldi3r #6139 üzenetére
Igen, csak a stiga 10kg-al nehezebb és +2 cm-el nagyobbat fog 100W-al kisebb motorerővel. (Persze lehet, hogy azonos a motorteljesítmény, csak más fordualtszámon tüntették fel, de a súly, amit a motornak mozgatni kell önjárás közben, az szerintem jóval több a stigánál és a +2 cm is terhelést jelent). Elképzelhető, hogy ez a való életben annyira nem vevődne érszre.
Nincs tapasztalatom egyikkel sem. Azt kell venni, amelyik szimpatikus. Adatok alapján én inkább a Husqvarnát venném. -
Morris
Topikgazda
válasz
soldi3r #6137 üzenetére
A Stiga sem bővelkedik motorerőben, de jó gépek azok is. Mondjuk az a 40kg-os súly elég nagy.
Szerintem az a lyukfúró annyit simán kibír. Mi tavaly vettünk sógorral meg volt kolegámmal együtt egy Hecht lapvibrátort. Már bőven visszahozta azt a pénzt, amit a bérlésért fizettünk volna.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6107 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy keddtől pedig 29.999Ft lesz.
-
Essejó
veterán
válasz
Kickass #6124 üzenetére
Biztos, hogy szétszedhető, én redszeresen, mondhatni nyírásonként 1x beszakítom a vágódamilt. Mondjuk nem 1xű mert van benne anyag, legalább is amit fentebb linkeltem abban. Két oldalt puss(h?) gomb, csak kemény és alig érem át. Van hogy rásegítek csavarhúzóval.
A képen bal szél felén az a négyzet alakú link -
subzerohun
csendes tag
Sziasztok!
Benzines fűkasza vásárlásban szeretnék segítséget kérni.
Sarki házban lakunk, adott 3 oldal amit nyírnom kell kb 6- 700nmes terület. Ennek kb 2/3adát letudom vágni fűnyíróval de a maradékra vennék fűkaszát. Évente kb 5 6 vágásra tervezek tehát lehet lesz a fű/sűrű gaz akár 50cm is.
Erre a célra tudnátok ajánlani egy fűkaszát 30-50e között? Vagy ilyen árkategóriában szinte mind1 milyen márkát választok?
-
Kickass
őstag
És ha már itt vagyok kérdezek is, az automata kábeldobban az egyik szál bent ragadt. De ha jól láttam nem igazán szétszedhető. Ha nem lehet szétszedni akkor ez így maradt?
-
Ramoskaa
senior tag
Köszönöm! Az obiba van 6 fajta közül tudnék választani ebben az árkategoriaban [link]
Valakinek negatív/pozitív vélemény, hogy szukitsem a kört -
Essejó
veterán
válasz
Ramoskaa #6109 üzenetére
Szerintem pont ilyenem van 2019 óta, azóta csak, négyszög damilt, olajat, benzint, és egy normális fémkoppantós automata damilfejet vettem hozzá, mert a gyári koppantó full műanyag volt és az alsó része amit lekoppantasz elkopott, és a rúgó elrepült.
Tuti nem itt, de egy ilyent link
-
Morris
Topikgazda
válasz
Joccc07 #6118 üzenetére
Ezesetben Makita vonalon indulnék el. Olcsóbb mint az akkus de még használható darab. Persze nem örök élet.
Szvsz a legolcsóbb és megvehető gép a Makita ELM3320. 33k környéke.
De inkább kellene a 41centis vagószél és a nagyobb gyűjtő. 4120, 4121.Esetleg Parkside két akkus gép.
-
-
Winne
nagyúr
válasz
Ha már Lidl, akkor ott most melyik akkus szegélnyírót érdemes megvenni? Volt róla itt szó, de már összekeveredtem.
-
Joccc07
addikt
Üdv,
Láttam én is. Ez mennyivel rosszabb a nagytestvérrel szemben?
-
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok! Fűkaszát szeretnék vásárolni 50 ezerig!
Hyundai -t néztem ki ,de elég megosztóak a vélemények. -
Janusz001
őstag
válasz
20V -os változat, ahogy nézem, de kisebb helyekre jó lehet.
-
Morris
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EAFC 25
- Megjelent a OnePlus 13T
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest