Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz Bargyu #30836 üzenetére

    Valamit biztosan színez a HD800 mégpedig a középhangoknál (ami számomra a legfontosabb) mert valami sosem stimmel az előadásmódban, lehet hogy alacsony a torzítása (egy orto- vagy sztatikus fejhallgatónál azért nem feltétlen jobb, csak a dinamikusok között kiváló) meg viszonylag egyenletes azokon mérőeszközökön a frekvenciamenete, de a végeredmény még se ok valahogy. Vannak dolgok amik a mérésekben nem mutatkoznak meg, de hallani lehet - és nem szellemek keltik :)
    Ezért nem tudok azonosulni az IF-s oldalon leírtakkal. Amit egy-két fejhallgatóról nyilatkozik YT-on, azzal meg végképp nem értek egyet, de gondolom bármit nem lehet írni egy termékről, ha egy nagy cég küldi, hogy mondj róla véleményt (pl. az Ultrasone-t szerintem nem az Ultrasone küldte neki). Ezért kell fenntartással kezelni mindenféle teszttel foglalkozó oldalt, vagy YT csatornát.

    A másik dolog meg, hogy szinte bármilyen hangképet meg fog szokni az ember, ha több hétig hallgatja (ami szerintem többet ér, mint egy kábelcsere). Sose szeretném igazán, tudván, hogy van ami szerintem sokkal valóságosabban, élettelibben szól. De ha nem lehetne más, akkor azért amennyire lehet, a hallás alkalmazkodna hozzá.

    Ha már high-end Sennheiser, akkor a HE60 elektrosztatikus valószínűleg jobb mint a HD800 (a használt áruk is mutatja amikor kijött a HD800 akkor nagyjából ugyanannyi volt használtan mint a HD800 újonnan, most meg több mint kétszer annyiba kerül, mivel még ritkább lett) sokáig kerestem is, csak mostanra Sennheiser kihúzta a dugót az alkatrész-támogatás tekintetében (és a konstrukció nem olyan jó mint egy Stax, tehát van esély rá hogy elromlik), ezzel elintézték, hogy végleg lekerült a listámról. Annál jobb, a végén még egész értelmes áron kijövök én is ;)

Új hozzászólás Aktív témák