Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
T1b33
tag
Közben meglett, leszedtem a "For foo_out_wasapi.dll-t" a hivatalos oldalról, majd a Foobar-ban betöltöttem és beállítottam a Preferences - Playback - Output menüben a Device fülön: WASAPI (event) : Hangszórók (2 - Benchmark 1.0), illetve az Output data formatot 24 bitre. Jól csináltam?
Szükséges még valami mást is beállítani?
-
inner
csendes tag
válasz
bkercso #28151 üzenetére
En a Q701-at AMB M3&σ11-rol hajtom meg. Az eleg neki.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
vodkaboy22 #28183 üzenetére
es9081 belül 32bit-es
-135db noise floorÉn erről a dac IC-ről beszéltem és ez jó nem kicsit, nagyon
-
vodkaboy22
addikt
válasz
CaNNa3IS #28180 üzenetére
Digit hangerő szabályzás (ha csak nem digit jellel szabályzott analog hangerő szabályzás) felejtős mivel ez egyenként csökkenti a zene bitmélységét. Normál zene 16bit > ... Halkabb 14bit > sokáig hallgatható hallk 10bit... máris kb -36dB SNR veszteség tehát lassan ott tartasz hogy az alapból 100dB-s zene ami digitálisan ennyi volt már csak 74dB SNR-el bír és ez ciki nem kicsit nagyon
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
Melorin #28175 üzenetére
Ááá nem láttam
Az ES9018-ban lévő belső digitális hangerőszabályzónál jobbat nem igen lehet csinálni kívül nem?
Ezt pl bármilyen létrás vagy potis osztóval csak rontjuk mind torzitás, mind zaj , mind DNR tekintetében lehet akármilyen többezerforintos ellenállásból.Alig bírom már ki , hogy halgassam a hd600-at balanced-ban
. Még járatni kell a dac-ot de már most hasonló hangot kapok, mint a haverom stax-áavl
-
Degeczi
nagyúr
válasz
matyi94 #28163 üzenetére
Ettől persze lehet jó, de ez nem kicsit vicces: "Egyedi megrendelésre készített ALPS 27 potméterek a csatornák közötti kiegyensúlyozatlanság csökkentése és a jobb hangminőség érdekében." - miközben a részletes szövegben is írja, de a képekről is látszik, h nem halad át a jel a potin (tehát a hangminőséget nem befolyásolja), és csak az egyik csatornája van bekötve (tehát a csatornabalanszra nincs hatással) annak az "egyedi" példánynak...
-
bkercso
nagyúr
válasz
matyi94 #28163 üzenetére
Hát nem tudom. Ahogy nézem, ez nem ASRC-s, így akkor már inkább egy Musiland Monitor 03 US. Az analóg része az Audio-GD-nek szimpibb ugyan.
.DLL: A HeadBuffer nem visszacsatlt, márpedig ha egy 60 ohmos fejes ennyire áraméhes, mint a K701/Q701, viszont gyengébb erősítőről sem "torzít", csak elmegy a mélye, ott szerintem kell a visszacsatolás ahhoz, hogy jó legyen. De mindegy is, mert a HB-t nem készítem nagyobb feszre.
-
T1b33
tag
Benchmark DAC1 USB DAC/AMP-hoz milyen Wasapi és Asio esetleg más drivereket ajánlatok?
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Egy fejeserősítő-DAC-ra lenne szükségem, ami koaxról kapná a jelet egy média lejátszótól és egy denon ah-d1100 -at kéne kiszolgálnia... (az se lenne baj, ha lenne rajta + 1 optikai bemenet, de ez nem feltétel)
Mi az az összeg amit érdemes rákölteni erre a projektre? (a komponensek figyelembevételével...)
Milyen konkrét típust ajánlotok?
Nézegettem az Emotiva XDA2-őt, csak most elég drága a dollár... -
GML
őstag
válasz
bkercso #28158 üzenetére
Tudom, hogy az E9K/E17/D-zero nem egy nagy eresztés. De ezek legalább hordozhatók. Egy Canamp szerűséget a következő héten építtetek az egyik ismerősömmel, amíg még itthon van. Vagy legalább is valami A-s "olcsóságot".
Melóban választhatok, hogy alalplapi borzalom, vagy telefonos semmi gyengeség. Nézegettem a prezentereket is, meg a kisdacot. Sajnos melós gépen nincs spdif, csak fejhallgató (talán line out) kimenet. meg természetesen USB. De a te DAC-od nemigazán szerti a "nagyobb" fájlokat. Valamint semmit nem telepíthetek a gépre, tehát eléggé necces, hogy milyen driver kell mögé. -
bkercso
nagyúr
Pont azt írom, hogy ezek a fityók nem hajtják meg szépen, így nem hallgatnád. Nincs mélye, ha nem nagy áramot leadni képes erősítőről megy a K701/Q701. Mélyszegény lesz.
Nem kell vagyonokat költeni, a Canap is viszi (hogy a "gyerekeimet" ne említsem, mert nem azért írok), de bika amp kell hozzá. -
GML
őstag
válasz
bkercso #28151 üzenetére
Hogy is mondjam, hogy megértsed.
Nem véglegesre kell. Tudom, hogy a Q701 egy elég forrásigényes cucc. Első körben munkahelyemen hallgatnám. Az AT-t sokkal könnyebb meghajtani. De mivel jelenleg az a helyzet, hogy kettőnknek két fejesünk van és 2 helyen hallgatnánk szumma 4 gépről, +a mobil eszközök ezért arra gondoltam, hogy elsőnek valami olyasmi, ami legalább a fülesemet meghajtja szépen. utána jöhet egy kicsit komolyabb cucc, de még szintén a mobil DAC/AMP kategóriában, utána jöhet az asztali, de még hordozható DAC/AMP, végül egy fix cucc.
Előre akarok menni, de fokozatosan.
Ha elsőnek veszek egy mytek 96-ot, audio-gd-t, Matrix mini-i-t, lehet, hogy csalódott leszek és ugyan ekkora ugrásokat szeretnék.
Ami meg nem kivitelezhető ebben az évben.
Remélem érthető a sorrend és az ok. -
dqdb
nagyúr
válasz
gelbelex #28154 üzenetére
Az Audio-GD oldalán ezt írják a háromféle DA-val szerelt Compass 2 esetében:
"ES9018 sound characteristic is very neutral and a ton of details without harsh, bass is speed and control."
"Dual PCM5102 sound characteristic is neutral and a ton of details, bass is strong and rich."
"Dual WM8741 sound characteristic is slight on warm side and smooth, bass is deep and rich."
-
gelbelex
őstag
válasz
bkercso #28151 üzenetére
Ha már Q701-ről van szó, egy Audio-gd NFB-15.32 már meghajtaná rendesen?
És ha már Audio-gd, mi különbség az ES9018-es és a WM8741-es sorozatuk hangja között? -
gregus021
tag
A sima Xonar U7 és az Echelon között van valami komolyabb különbség?
-
matyi94
senior tag
-
Bodz
nagyúr
Állítólag az U7 füles kimenete nem jó.
-
GML
őstag
válasz
gregus021 #28144 üzenetére
Na most ez az U7 engem is érdekelne, hoyg mit tudna kezdeni a Q701/AD500x duettel. Most így első körben mindenféle képen egy USB-s DAC/AMP kellene. De jó lenne, ha esetleg hordozható lenne, és még jobb ha akksis. szintén 20k a keret elsőnek. Ha meg lesz több zseton, akkor marad az Aurvana alá.
-
krichd1
addikt
válasz
foosballfun #28141 üzenetére
DAC után kell tenni az előerősítőt (preamp), utána végerősítőt (power amp).
-
bkercso
nagyúr
válasz
foosballfun #28141 üzenetére
Nem, a preamp analóg, így a DAC kimenetére kell kötni. Szóval ez a digitális bemenetválasztást nem ldaná meg, ebben igazad van.
-
foosballfun
tag
válasz
krichd1 #28139 üzenetére
A távirányító mindenképp fontos lenne, így ezek kiesnek.
(#28140) bkercso: A dobozos verzió nagyon tetszik (mivel szem előtt lenne, ezért tuti ezt választanám). Még egy kérdés viszont, ha egy ilyet beszerzek, akkor mondjuk a Lupus minorral hogy kötöm ezt össze? Hangkártya ->preamp ->DAC? Vagy a preamp menne a végére?
Remélem túl sok ökörséget nem kérdezek, de sose volt még ilyennel dolgom.
-
bkercso
nagyúr
válasz
foosballfun #28137 üzenetére
Tipp
Doboz nélkül csak 6k. -
krichd1
addikt
válasz
foosballfun #28137 üzenetére
-
foosballfun
tag
-
gregus021
tag
válasz
bkercso #28133 üzenetére
Utólag belegondolva valószínűleg az volt a recsegés oka, hogy youtuberól hallgattam zenét. Most kipróbáltam egy telefon->Harman Kardon AVR 156->fejhallgató kombóval, és így már jelentősen jobban meg voltam elégedve a hangerővel.
Ebben az árkategóriában vannak valami nagyon ajánlott, bestbuy darabok, vagy mindennek nézzek utána? -
bkercso
nagyúr
válasz
foosballfun #28131 üzenetére
A hangerőállítós eszközt definíciószerűen előerősítőnek hívják. Ha csak egy poti van benne (vagy relés, jaxley-s stb.), akkor passzív előfok, ha erősít is, akkor aktív.
Persze, vagy előerősítős DAC-is, ahogyan van olyan végfok is, amihez kell előerősítő, mert csak bekapcsolni lehet, mást nem. Szóval így hívják.gregus021: Használtan érdemes nézelődni, ha 20k a keret. De ha a hangminőség amúgy elég, akkor vehetsz első körben csak ampot. A recsegés lehet digitális túlvezérlés oka is, ahogyan a max. szint fölé akartad hangosítani szoftverből, mert halk volt.
-
gregus021
tag
válasz
gregus021 #27963 üzenetére
Erre valaki?
.DLL azt mondta az E10-nek sötét a hangja, szóval valószínűleg valami másra fog esni a választásom. Elsősorban rock zene hallgatásához és FPS játékokhoz használnám (itt is inkább a trappok hallgatása lenne a fontos, nem az hogy OMFG milyenjó ez a robbanáshang!), szóval valami balanszosat keresek, húszezer forint a felső határ. Egyenlőre mobilról és alaplapi hangkártyáról hallgatva is halk volt, szóval szeretném már hallani, hogy egy rendes forrásról mire képes. -
bkercso
nagyúr
Sorozatgyártott a cucc, és egyedi óhaj-sóhajnál veszni szokott a meghallgatási garancia; de persze ettől még megkérdezheti.
De lehet, hogy érdemesebb eBay-ről vagy valahonnan venni egy távirányíthatós előerősítőt, akár passzívat (bemenetválasztó és egy db motoros potméter vagy relés hangerőszab.). -
krichd1
addikt
válasz
foosballfun #28126 üzenetére
DAC-on nem szokás hangerőt szabályozni, arra ott az erősítő.
-
.DLL
veterán
válasz
foosballfun #28126 üzenetére
Mivel a Lupus magyar gyártású, megkérdezheted, hogy tud-e rá távszabályzást csinálni + USB-t mennyiért. Ugye eleve 50e a készülék, szerintem bőven 100 alatt maradhat akkor is, ha megoldható az átalakítás. De hangerőszabályzást általában az erősítőkre szokás tenni.
-
foosballfun
tag
Sziasztok!
Korábban ajánlottátok nekem a Hivox Lupus Minort. Nagyon szimpatikus, de egy gondom van vele, most hogy többet gondolkodtam rajta. Nagyon kellene távirányító, amivel (legalább) hangerőt tudnék szabályozni. Tudnátok ilyen DAC-t ajánlani? Fontos szempont továbbá, hogy legyen rajta (legalább) 2 digitális bemenet, és ha az egyik usb lenne, azt is tudnám értékelni. Az ára pedig..., ha megoldható, maradnék 100 ezer Ft alatt (bőven). Használt cuccok is szóba jöhetnek.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
CaNNa3IS
senior tag
Mi a f.. az a retro dj?
-
bkercso
nagyúr
válasz
hibavissza #28113 üzenetére
Lézellel kell azt!
-
.DLL
veterán
válasz
hibavissza #28110 üzenetére
Szerintem lehet rá vadászni nagyobb, ráilleszkedő párnát
Szerk.: Nem. Bkercsonál a pont. :Đ
-
bkercso
nagyúr
válasz
hibavissza #28110 üzenetére
Mindenre van megoldás.
-
bkercso
nagyúr
válasz
hibavissza #28107 üzenetére
hajlítsd meg a fémet, hogy jól feküdjön fel a Retro DJ. Vagy nem fér bele a füled?
-
Bodz
nagyúr
Ha már szóba került nemrég az xmos... NAD D1050-et próbált már valaki Linux alatt?
-
Bodz
nagyúr
válasz
honfoglalo #28097 üzenetére
Aztán majd várjuk az beszámolót róla.
-
SsPL711
őstag
Rendben, köszi srácok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest