-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
DAC+fülest tervezek venni a közeljövőben. Elsősorban az amazon.de kínálatából válogatok mert itt van elhasználható keretem. Egy Fiio E10-es DAC-ot néztem ki mert sokan ajánlják és valószínűleg az alaplapi zajkeltőim után így is egészen más dimenziót fog jelenteni.
Bajban vagyok viszont a fejhallgató választással. A zenék amiket főleg hallgatok az elektronikus irányba sorolhatóak, de van sok mainstream pop, dance és a rock zenét sem vetem meg. Alapvetően szeretem ha a akarom dübörögnek a mélyek és a magasakat is ki lehet kissé emelni a 10kHz feletti tartományba, de a vokál jó ha karakteres és szépen szeparált a sztereó. Gondolom ennek nem lesz egyszerű megfelelni.
Jelenleg egy ilyen Phillips zárt fülest használok: [link] Ezt a fajta kialakítást is tartom kényelmesnek, amikor a fejhallgató körül öleli a fület. Tehát valami hasonlót szeretnék a komolyabbik füles esetében is.
Első blikkre ezt néztem ki: [link] Ötletem sincs mennyire jó választás. Igazság szerint jó lenne ha le tudnám tesztelni valahol Szegeden.
Nagyon megköszönném ha mondanátok pár szót erről a felállításról, illetve ha van hasonló összeárazású összeállításotok a problémámra akkor azt megosztanátok velem
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz baluka26 #14840 üzenetére
DAC-al és fülessel együtt durván max. 60 ezret (~220 EUR) szánnék a dologra. Ez amit most összeraktam kombinációt durván 40 ezer (140 EUR) amazon.de-ről. Persze ha indokolt akkor még hajlandó vagyok hozzátenni. Viszont annyira nem szeretnék elszállni mert a HiFi világ mint olyan amúgy is újdonság szóval egy apróbb előrelépés is valószínűleg arcon fog vágni.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz baluka26 #14843 üzenetére
Sajna a Shure-öket ide nem tudják kiszállítani, de a Sennheiser-eket úgy látom igen.
Mi a különbség a Sennheiser HD25 és a HD25 SP II között?
Mert ebből az utóbbi szimpatikusabb. -
DarkByte
addikt
válasz DarkByte #14912 üzenetére
Viszont félek hogy ez kényelmetlen lenne a fejemen. A mostani Phillips-nél a fül kényelmesen elfér a zárt részben, hozzá sem ér a fülcimpához, bőven nagyobbnak tűnik az átmérő. Ez a Sennhesier már majdnem olyan mintha rajta ülne a fülön.
Esetleg valami ennek megfelelőt tudsz/tudtok ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz DarkByte #14913 üzenetére
(Kicsúsztam a limitből még keresgéltem)
Pl. a Sennheiser HD 518? Ez nagyobbnak tűnik.(viszont ezzel lehet már a nagy fejhallgató topikba kellene mennem )
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Megjött a Fiio E10 és a füles mint a másik témában is írtam. Egyelőre örülök mint majom a farkának
Kíváncsiságból megnéztem mit kezd OTG kábellel az SGS2-mmel. Meglepetésemre simán tud neki adni elég naftát, viszont sajnos a hangokat nem irányítja át. A legtöbb amit eddig tudtam csinálni vele hogy Play Store-ról letöltöttem az USB Audio Test nevű progit ami látja is, viszont csak - az egyébként nem bekötött - felvevő részét tudná használni. Remélem valamit majd kezd vele a közösség, elég népszerű DAC és örülnék neki ha összehoznák rendesen Android-al.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Hallgatom két napja a Fiio E10 + Beyer 770 párost és nem tudom egyszerűen lerakni. Amit viszont most már én is észrevettem hogy a Fiio potijának van egy kis sziszegése ha tekergetem. De ez tényleg csak akkor vehető észre ha semmi nem szól. Remélem hogy hosszabb használat alatt nem fog rosszabbá válni és nem szed össze egy csomó port.
Felraktam ellenben a WASAPI plugint Foobar-hoz és időnként vannak apró kihagyások a zenében. Event módban használom, azt olvastam valamelyik fórumon hogy az USB-s DAC-okhoz talán ez jobban működik. Eclipse-ezek mellette, és az hajlamos jócskán megfogni a notimat, pedig egy Core i5-ös gép. Elképzelhető hogy nem bírja mindig etetni eléggé a DAC-ot ha a rendszer kimenet 96kHz 24 bit stereo módban van? Most megpróbálom hogy 44kHz / 16 bit / Stereo-ra visszaveszem, úgy is a gyűjteményem nagy része ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Van Winamp-om is DSP Spectrum Tool miatt. Azzal szoktam a lossless anyagokat leellenőrizni hogy tényleg azok-e. (Bár erre már használhatnám a Spek-et is csak megszokásból maradtam még a ST-nél) Bár ez egyébként egyre kevésbé mérvadó mert csomó olyan gyári lemez van amire mp3-ból vagy wma-ból masterelnek Másrészt AAC-vel vagy WavPack lossy-val simán lehet úgy kódolni hogy már nem lehet a szokásos mennyire lukas felülről a spektrum módszerrel megállapítani hogy tényleg lossless-ről beszélünk-e.
Viszont a foobar-t nagyon megszoktam az elmúlt pár évben. Fürgébb, egyszerűbb, kevesebb a sallang. Előtte én is nagy Winamp-os voltam. Mondjuk a váltáshoz az is hozzájárult hogy pár Hydrogenaudio-s arc írt arról hogy mennyire alacsony prioritásba esett vissza a Winamp gondozása az utóbbi években. Én pl. a HD-AAC dekóder/enkóder-re várok amit ígérnek egy ideje, de mint kiderült még az Android-os player is prioritásosabb mint az asztali verzió (mobil appokon most gondolom többet lehet kaszálni).
Erről a MusicBee-ről viszont még nem hallottam, kicsit utána nézek
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Imádom ezt a szettet. Kicsit olyan mintha a magasak erősödtek volna, a közepek pedig hátrébb vonultak volna most hogy használom már pár napja. Vagy csak megszoktam a hangzását A lényeg hogy nagyon köszönöm a tippet. Már csak azt kellene megoldani hogy valami védő cuccban hordjam a fülest mert félek hogy egyszer csak eltöröm majd a táskámban. A DAC pont befér pluszban a külső vinyó hordtáskájába amit vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest