- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
válasz
Csorbi #18998 üzenetére
Én nem találtam olyat hogy upgrade standard -> premium deluxe. Nekem teljes áron adná a nagyobb csomagot, most ellenőriztem. (Microsoft Store)
Mostmár mondjuk mindegy is, mert jön az új verzió így arra szeretnék átlépni. Viszont ha a 2024-ben nem kell csomagot megvennem hanem csak adott géppel is bővíthetem a meglévő standard csomagot, az még szebb megoldás lenne. Kíváncsi leszek így lesz-e illetve milyen áron.
-
Jadro
veterán
Ezzel nagyrészt egyetértek, csak egy probléma van a jelenlegi verzióban nekem. A 787-10 Dreamliner. Mivel az nincs meg a standard csomag miatt, így az arra épülő modifikációk sem működnek. Lehet, hogy a csomagban lévő nem az igazi, de szükséges lehet. Ezt a hibát nem szeretném elkövetni az új verziónál.
Baromi jó lenne, ha meg lehetne venni külön is, mert a többi nem anynira érdekel. Persze értem az üzleti modellt is a csomagban vásárlás mögött...
-
sheep
addikt
válasz
BigBlackDog #18991 üzenetére
A 2020-ból kiindulva (és az előrendelős CL 415-öt elnézve) én maradok a standard változatnál, egy fillért sem vagyok hajlandó fizetni az alap Asobo cuccokért, tőlem adhatnak százat is belőlük, együtt nem érnek annyit mint egy normális modul.
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #18987 üzenetére
Gyakorlatilag már régóta nincs igazi támogatás. Ettől még ugyanúgy használható lesz továbbra is ugyanazokkal a kijavítatlan hibákkal, amik a "támogatás" ellenére sem lettek javítva. Már ebből is látszik, hogy a 2024 nem lehet igazi előrelépés, azt csupán a piaci szemlélet hozta létre.
-
Jadro
veterán
válasz
Nálam is ez a kardinális kérdés, ami majd eldönti hogy melyik csomagra fizessek be.
-
HantekDSO
tag
válasz
Nemsokára kiderül!
-
HantekDSO
tag
válasz
BigBlackDog #18988 üzenetére
Szerintem a 2024 ára teljesen elfogadható - főleg annak a függvényében, hogy némelyik gép kerül ennyibe (MSFS 2024: 70 USD, iFly Boeing 737 Max úgyszintén ennyi)
-
Freiherr
őstag
válasz
BigBlackDog #18988 üzenetére
Nem lesz.
-
cintula187
addikt
Meglátjuk, hogy fog muzsikálni, 2020-ra még lesz egy ideig támogatás aztán úgyis csak a 2024 marad. P3d re biztos nem megyek vissza
Xplane mókolásához, meg nincs türelmem/ időm. -
wollnerd
aktív tag
és 23 gb adat a vinyón, minden update, gép és egyéb leszedve, és ezután lehet repülni.
Majdnem minden megy a rolling cache-be
Akkor a rendszerköveteménynek miért írnak 50 GB-ot? Gondolom vagy rolling cache-vel együtt értendő vagy egy jövőbeli helyigény.
Én örülök a helyigény zsugorodásnak. Jelenleg a 2020 150 GB-ot foglal, úgy hogy CompactGUI-val tömörítettem is a mappáját... 2024-el talán majd kevésbé kell majd zsonglőrködni a hellyel, az egyes különböző játékok letörlésével s újratelepítésével.(Tervben van a jövőben további/nagyobb SSD beszerzése.
)
-
HantekDSO
tag
Na, akkor én maradok a 2020 mellett. Ami jogosan maradna a felhőben, az a Photogrammetry, semmi más! Az egész másról nem szól, mint ha az "Úrnak" úgy tetszik, egy pillanat alatt elérje, hogy ne tudj játszani... Szerencsére ez (is) megkerülhető - csak sajnos minőségromlás árán.
-
sheep
addikt
Meghallgattam a tegnapi másfél órás Global Preview Event -et hogy nektek ne kelljen
A lényeg hogy megerősítették a "thin client" módszert, a game mindent a felhőből fog stremelni, nagyon kevés dolog lesz a gépen tárolva. A 2020 install kb. 2 óra volt és 160gb-ot szedett le a world updates nélkül, a 2024 kb. 5 perc install és 23 gb adat a vinyón, minden update, gép és egyéb leszedve, és ezután lehet repülni.
Majdnem minden megy a rolling cache-be, ha van update abból is csak azt szedi le ami neked kell (ahol repülsz).
Ezek szemléltetésére két kép a preziből:Ezen kívül számos update lesz (avionika, repmodell, új gps variánsok, aerodinamika, sokkal élethűbb -részletesebb textúrák, ray-tracing, stb).
Véleményük szerint átlagos nettel simán fog működni, persze a puding próbája az evés. -
-
Đusty
addikt
Nekem majd akkor szóljatok ha:
1. be lehet ülni online ketten egy repülőbe mint ahogy az normális lenne
2. vissza lehet nézni a repülést bármilyen kameranézetből (jó itt lehet némi időkorlát)
-
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #18976 üzenetére
Félreérted, én sem azt írtam hogy ez így fog működni.
Csupán annyi biztos hogy a játék kb fele akkora lesz a vinyón mint a 2020 (50-60 gb), és a többit streameli. És hogy ez hogyan fog megvalósulni a gyakorlatban azt majd a játék megjelenése után tudjuk meg. Feleslegen most ezen rugózni hogy pontosan hogyan lesz megoldva a world update, ha egyáltalán ebben a formában lesz mint a mostani. -
HantekDSO
tag
válasz
fatal` #18975 üzenetére
Ez tiszta és világos - de ez sem ad magyarázatot arra, hogy a Wold Update-eket miért kell(ene) minden egyes alkalommal újra és újra letölteni??? (Ez olyan, mintha pl. a Windows 11 is a megjelenéskori állapotában lenne a gépeden és ahányszor bekapcsolod, le kellene tölteni hozzá az azóta megjelent update-eket!
- semmi, de semmi értelmét nem látom!) (Az időjárás és a térképadatok teljesen jogos - na de a World Update-ek??? Na mindegy, meglátjuk - ezek úgyis csak találgatások...)
-
fatal`
titán
válasz
HantekDSO #18974 üzenetére
A 2020-as is töltött rengeteget, az egész sceneryt a felhőből húzta (photogrammetry stb.), a kézzel készített objecteket kivéve. Ha az egész bolygót le akartad volna tölteni offline használatra (elvileg az opció meg van rá), akkor ~2 PB körüli tárhely kellett volna.
Most fene tudja minek, de megcsinálták a többi cuccra is. Szerintem egyébként ez főleg az xbox miatt van, PC-n érdemesebb offline tárolni, amit lehetséges.
-
HantekDSO
tag
Az időjárás az természetes, hogy online kell legyen - de azt nem értem, hogy a World Update-eket miért kell(ene) letölteni újra és újra minden egyes repülésnél? Miért nem jó, ahogyan a 2020-asnál volt: Ha megjött egy új update, azt letöltöttem a localra - és amíg nem jött egy újabb, az jó volt. Induláskor ellenőrizte, van-e újabb - ha nem volt irány a repülés!
A nettel kapcsolatban tökéletesen osztom a nézeted - ha az MS egyszer valamiért úgy gondolja, hogy leállítja a szervereit, akkor pá-pá, repülés! (Legalábbis látvány terén visszatérünk az FSX-hez...)
-
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #18971 üzenetére
Végighallgattam a tegnapi dev stream-et és a következőket mondták a fejlesztők:
-ha megveszel egy gépet a Marketplace-n akkor nem kell letölteni, a felhőből azonnal elérhető lesz, de ha akarod le is töltheted. Ugyanígy streameli a földi karaktereket, skineket, etc. Mégha be van kapcsolva a rolling cache akkor is tölt folyamatosan valamicskét, pl. időjárást. Ha ez így lesz akkor elképzelhetőnek tartom amit mondtál, hogy a world update-ket sem tölti le hanem csak ők updatelik a szervereket az új adattal és minden repülésnél letöltöd -feltéve ha nincs bent a rolling cache -ben. Igazából a játéknak teljesem mindegy hogy egy régi vagy egy új grafikát tölt-e le, a kérdés a hogyan.
-csak azokat a textúrákat tölti be a játék amelyek épp láthatóak, semmi egyéb adatot, és a távolság függvényében rajzolja ki egyre részletesebben ha közelebb repülsz. A fejlesztett motorral ez nem fog fennakadást okozni a tesztek szerint, még rosszabb nettel sem.
Meglátjuk mi sül ki belőle, személy szerint jobban örülnék ha a 2024 függetlenebb lenne az internettől de úgy látszik inkább még jobban rá leszépülve. -
Freiherr
őstag
Nem tudom elképzelni, hogy ez a streaming majd zökkenőmentesen müködjön 0-24
Bár az MS- nél nagyobb koponyák dolgoznak ezen, mint én, de na.:
-
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #18966 üzenetére
Rolling cache nincsen (viszonylag ritkán repülök ugyanazon területek felett) - ezek a gépek, sceneryk és repülőterek, valamint egyéb kiegészítők.
-
HantekDSO
tag
OK, köszi - de akkor ez a "menet közbeni" letöltés a photogrammetria adataira vonatkozik, az pedig a 2020-ban is online volt! A kiegészítő repterek, repülők, festések, stb. továbbra is tárolhatók lokálisan, nem? (Most kb. 6TB adatom van, 2 db 4TB-os M.2-esen - azt ne kérdezd, hány százalékát (ezrelékét?) használom rendszeresen...
)
-
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #18963 üzenetére
Igen, én így értelmezem. Mondák egyik videóban hogy a 2024 alap mérete kb 50gb, és a többi adatot a netről húzza le real time amikor repülsz. Szóval sokkal jobban támaszkodik a netre mint a 2020. De ennek ellenére le is töltheted és akkor kell a hely. Úgy gondolom hogy kiválasztod mit akarsz letölteni, de nem kell mindent ha nem akarod.
-
HantekDSO
tag
"-ha minden world updatet és egyebet le akarsz tölteni hogy ne a netről húzza le az adatokat akkor kb 2 terabyte hely kell"
Ez mit jelent pontosan? Ha nem töltöm le lokálra, akkor minden egyes alkalommal repülés előtt/alatt tölti a kiegészítőket és az update-eket? Akkor azt hiszem, maradok a 2020 mellett - ott lehúzom a netről és legközelebb már ott van.
-
sheep
addikt
Néhány infó a 2024-ről az alábbi videó alapján [link]
-észrevehetően jobban fog futni az új game, dx12, optimalizálás, árnyékok, stb. miatt
-blackshark ai-t is átdolgozzák, ez évek óta nem lett fejlesztve és pontosabb, szebb mapokat fog adni
-elvileg drag&drop community folder a 2020 ás a 2024 között, a fejlesztőknek minimális dolgokat kell csak updatelniük (ez részemről felveti a kérdéset hogy akkor most mégis átállhatok gond nélkül a Steam-es változara ha eddig Store volt?)
-ha minden world updatet és egyebet le akarsz tölteni hogy ne a netről húzza le az adatokat akkor kb 2 terabyte hely kell
-flight modell javulni fog, a földi mozgás, takeoff/landing, wake turbulenece a felszálló gép után, stb. A fejlesztők szerint a 2020 kb 80% okés, az új 90-95%
-újra lesz gondolva a turbulencia megjelenítése a pilótafülkében is de ez még nem működik megjelenéskor, később implementálják (kb mint az fsrealistic)
-kezdéskor nem fog működni a weather radar de később megoldják
-felhőket átdolgozták, javították
-ablaktörlő működik és törli a vizet
-vízre szállás sokkal nehezebb, életszerűbb
-felveheted a saját hangodat mint pilóta ha az atc-vel beszélsz -
lo_jo
senior tag
válasz
Freiherr #18960 üzenetére
Egyébként is sejthető volt, mivel ami nem teljesen új vagy a 2020 valamelyik kiadásából való gép, azok mind elérhetők a marketplace-en. Szerencsére megerősítették (korábban is elhangzott, a linkelt videódban 1:35:13-nál megint), hogy egyesével megvásárolható bármelyik edition bármelyik gépe külön.
-
Freiherr
őstag
Meglehet majd venni külön a Premium Deluxe gépeket egyesével is.
-
cintula187
addikt
2020 trailerek is mesésen szépek voltak, itt még fentebb van a léc. Akarom, igénylem hogy elragadtasson végre valamilyen termék. Nyivákolás lesz, én se fogok kimaradni belőle. Drága lesz de más game -re ennyit úgyse költök és megnyugtat hogy legalább nálunk a net jobb. Amcsi játékosok sokat panaszkodnak miatta, "csak" szerver hosting oldalròl legyen rendben.
-
energomatt
őstag
Nemsokára beindul a sírás-rívás, hogy mi minden nem működik jól. (Előtte meg lesz több tucat fontos hozzászólás, hogy kinél, hol tart a letöltés). De ez megint csak néhány évig tart majd. ebben a verzióban, ami a már láthatóan örökké csak félig kész FS2020 szimulátort még jobban játék irányba fejleszti vissza.
-
HantekDSO
tag
Nem arról volt szó [link] hogy ma jelenik meg a Boeing 707 MSFS2020 alá? Nem látom a szimben, mint letöltési lehetőséget!
-
csaba951
veterán
-
Jadro
veterán
válasz
cintula187 #18940 üzenetére
Én is ezen gondolkozom, pont ugyanígy érzek.
Hosszú távra lesz úgyis a játék, kell az a 787.
-
csaba951
veterán
válasz
cintula187 #18937 üzenetére
Helyedben a török, indiai, argentin régiókkal nem próbálkoznék. Az izlandi bolttal viszont nincs semmi gond, ha EU-s országból vásárolsz. És itt nem kell trükközni se az ip címmel, se a fizetési eszközzel. Teljesen legális. 2020 esetén ezzel 27%-39%-ot lehetett spórolni, kiadástól függően. Ez a 2024 esetén már csak 11%-12%. Plusz ugye nagyon megdrágultak az egyes csomagok is. Most már sokkal pontosabban látják, hogy kb. mennyit kell supportra, meg felhő infrastruktúrára költeni.
Aviator csomag nagyon megéri ha még nem vettél meg belőle semmit. Izlandi vásárlással kb. 860 Ft-ra jön ki a 30 plusz repülő darabja. Ennyiért gyakorlatilag soha nem lesznek akciózva. Most jellemzően 15 EUR körül vannak teljesen áron, amiből kapsz kb. -33% engedményt ha 2020 deluxe vagy deluxe premium kiadásod van.
-
Freiherr
őstag
válasz
cintula187 #18940 üzenetére
Nekem is, túl nagy az Aviator felára.
-
Freiherr
őstag
Többszáz órát fogok belerakni minimum, eszembe sem jutna ügyeskedni.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18937 üzenetére
Ajánlanám alaposan átnyálazni a felhasználási és vásárlási feltételeket.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #18936 üzenetére
Kipróbáltam Török régióval és egy huszassal olcsóbb a premium deluxe így.
-
cintula187
addikt
2020-al lehetett trükközni hogy más időzónára állítva hamarabb szedje le megjelenéskor a simet.
Továbbmenve xbox store régiót átállítani és úgy beszerezni olcsóbban a 2024-et adhat bannolásra okot a készítőnek?
-
sheep
addikt
válasz
cintula187 #18933 üzenetére
Na igen az érdekes lesz. Azt mondta az egyik fejlesztő hogy próbálgatták különféle konfigokkal és még DSL nettel sem volt nagyon probléma, persze hiszem ha látom. És ha jól értettem le lehet tölteni külön csomagokban azt a régiót amerre repkedni szoktál.
Mindenesetre nagyon meggyőző volt a töltési idő és ahogy real time betöltötte a kiválasztott repteret és gépet az állóhelyre pár mp alatt. Persze meglátjuk majd mire megy a PMDG-vel
Ami engem érdekelt az a vr support és úgy néz ki arra nagyon ráfeküdtek, mellette a többszálas proci támogatás is működik.
Rengeteg review jött ki most de ez volt nekem a leg informatívabb (a tag ATC az USA-ban és a legnagyobb MSFS vr Fb csoport adminja):
[link] -
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18933 üzenetére
Ez volt a 2020.
Hát az a 150 se 150, legalábbis nálam nagyon nem. -
cintula187
addikt
Egyre több infó kezd beesni az MSFS 2024-ről. Van ami pozitív;pl. a beigért látványhoz képest érthető HW követelmények, de a "csak" 50gb szükséges tárhely és a tulzottan a felhőre támaszkodó működés még gigabites netnél is aggodalomra ad okot nekem. Meglássuk
-
sheep
addikt
Az utóbbi pár napban offline hajlandó csak elindulni a game, nem tudok átváltani online-ba és rettenetes ronda minden mert nem tölti be a térképeket sem.
Ötlet? -
sheep
addikt
válasz
energomatt #18928 üzenetére
Örülök ha tetszik, én is tesztelgetem, eddig meg vagyok elégedve. Azt észrevettem hogy a photogrammetry területekkel nem kompatibilis, eléggé láthatóan elüt a talaj textúrája azokétól színben, de ezzel együtt tudok élni.
-
energomatt
őstag
Jó tippet adtál. Feltelepítettem, nem állítottam be semmit, csak kiválasztottam a új Bing térképet. Egy LOWW - LOWG VFR útvonalat repültem, abban a hiszemben, hogy ez a terület jól fényképezett lehet, elhanyagolt közép-kelet európa-i területekkel szemben, amiért persze mi is sokat tettünk és teszünk. Meggyőzően jó volt a látvány, amit tapasztaltam.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18926 üzenetére
Ez alapján csináltam:
[link] -
sheep
addikt
Kipróbáltam az új Bing mapot, szerintem sokkal élethűbb, legalábbis VR-ban mindig a túlzottan világos képpel volt gond, úgy néz ki ez most megoldódott.
Default game:Latest Bing:
-
Korcsii
őstag
British Airways Virtual-nál visszarakták a menetrendbe a megszűnt World Cargo üzletág járatait, illetve kijött az X-Plane 12.1.0 is, így gondoltam megyek egy EGSS-EDDF cargot...
Jajj de imádom még mindig ezt a gépet. -
cintula187
addikt
GSX pro ismeretekben gazdag személy akad itt a fórumon ?
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #18918 üzenetére
Vannak hibák és problémák, amiket 4 év alatt sem sikerült kijavítani. Gondolom, azokat már nem is fogják. Azután volt sok olyan, egyébként többnyire bizonyára könnyen megoldható javítás, amire éveket kellett várni. Akkor mire számíthatsz egy vadonat újtól? Rengeteg bosszúságra mindenképpen. Mi az, ami annyval jobb lesz, a közepes erejű konfigodon?
-
v!ct0y
veterán
Végre megjelent a PMDG 777-300ER. És nem is vészes az ára. De a "kipróbálható verzió" is fent van már.
-
cintula187
addikt
Nem hittem volna, hogy a 2020-as trailer után ennyire fel tudnak majd csigázni ilyen rövid időn belűl. Azt gondoltam, hát akkor ugrottunk egy nagyot az FSX hez képest és most nyugika lesz, folyamatos update- ekkel. Erre BAMMM.
-
v!ct0y
veterán
válasz
cintula187 #18913 üzenetére
Június 25.
-
sheep
addikt
Bing data outage van, rajta vannak a javításon, ha esetleg más is tapasztalja az alábbi grafikát. Fagyás is van.
-
Exkolléga - 777-F cpt - fotózta tegnap érdekességként, 777-F ferry flight.
-
fatal`
titán
Csodálkozom, hogy ez még nem volt:
-
Moonline.
aktív tag
válasz
Moonline. #18903 üzenetére
...és ez is volt a baj, itt a megoldás, egy boxot kellett bejelölni hozzá, fú...:
To do that, you have to go to “Control Panel” --> “Clock and Region” --> “Region” --> “Administrative” Tab --> “Change system regional configuration…” --> and check the “Beta version: Use UTF-8 for language compatibility” checkbox.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest