Hirdetés
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Léghűtés topik
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freiherr
őstag
100- on teker a proci, pedig még csak telepít.
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Gyors kérdés: shared cockpit lesz a játékban? (FS2020) -
akyyy
senior tag
sóvárgok egész nap hogy talán 22:00-től tölthető, vagy éjféltől, erre most vettem észre, hogy kiribati régió, oszt had szóljon. launcher lejőtt, és most szedi a 90 gb-ot
(én még januárba előfizettem, és most kb 3 havonta levon 4000 ft-ot. nem sok, és tele van játékkal, és kb semmit nem használtam eddig, bár a Fallout 76 ki van nézve)na de majd mostantól...
-
bazccka
tag
Launch alkalmából akciós az EGCL orbx-on
-
Freiherr
őstag
Ki vette meg? Vagy mindenki gamepassból futtatja?
-
sqpp
őstag
Srácok.. csak nyissátok meg a régió beállításokat a Windows-ban és New Zealand, ennyi, utána már indul a kliens is.
-
bazccka
tag
válasz
m0h0senator #16283 üzenetére
Én már a perceket számolom a felszállásig... (<~14Gb)
-
bazccka
tag
válasz
cintula187 #16275 üzenetére
Persze. Már töltöm lefelé.
-
wollnerd
aktív tag
Köszi, végül a megoldás csak annyi volt h még nagyobb deadzone-t kellett adni a fékeknek s így már perfect.
Viszont a switch kapcsolók programozásához, úgy látom h a YokeInput nevű szoftver a megoldás, amivel eddig ismeretlen változókkal lehet társítani a kívánt funkciókat... -
wollnerd
aktív tag
válasz
Korcsii #16274 üzenetére
"Nincs FS2020 preload, talán éjféltől tölthető."
Ja elég gáz egy 150 gigás játék esetében...
Mindegy, úgyis egy magyar videóstól (Nessaj) láttam hogy még a játékon belül is le kell tölteni ~90 gigát...
Csak tényleg legyen a Steamen is éjféltől elérhető. Nem bánom hogy egész éjjel a letöltéssel foglalkozik a gép. -
Korcsii
őstag
Nincs FS2020 preload, talán éjféltől tölthető.
De te jó ég, mennyi idióta videós kapta meg előre hypolási célzattal... minditthalunk multiban!
Vagy csak nekem túl magas a mérce (mondjuk pl ebből a topikból kiindulva)? -
wollnerd
aktív tag
Próbálgattam ma az új Honecomb Yoke-t és a Thrustmaster rudder-t a FSX alatt.
Első látásra kicsit vegyesek az érzéseim, biztos azért mert elég szokatlan még. Valamit nem értek: Direkt jól van az úgy, hogy ha lenyomom a bal/jobb toe féket, akkor bekapcsolódik az összes differenciálfék (is) ?!Biztos nem... és így csak a parkolófékkel tudom megszüntetni. Azt hittem, csak akkor van fékezés ha benyomom, és ha elengedem fék is megszűnik... de így akár egy icipici bal féktől is bekapcsolva marad az összes fék, ez taxizás közben zavaró. Ja és bizony elején elég nehéz koncentrálni hogy tényleg megfelelő irányba és intenzitással toljam a pedált (a Z tengelyt), ahogy nézem.
Másik dolog: A HoneycombYoke-nak vannak kapcsolói, amit úgy nézki a FSX nem igazán támogatja... Mivel egy olyan hogy egy kapcsoló állás más számú gombként definálódik és másik gombként az ellenkező állás is. A FSX controls beállításokban nem találok olyan parancsokat mint pl. Landing gear retact vs Landing gear depoy, AP on vs AP off, switch to NAV mode vs Switch to GPS mode. Csak egybevolt on/off parancsokat találok, ami nem jó az ilyen rocker kapcsolóhoz. (vagy rossz helyen keresem?)
Remélem a FS2020-ban sokkal szélesebb skála.
Köszi a válaszokat előre is! -
jozsi252
veterán
válasz
Korcsii #16269 üzenetére
Igen erre nemrég rájöttem én is, csak már módosítani nem tudtam a hozzászólást. Néztem még egy videót, és akkor láttam hogyha egyikre rámegy, akkor a másik 2 lesz kékkel jelölve, így tudtam meg hogy az aktív amelyik fehérrel van jelölve.
Bár azt még nem tudtam meg hogy a Live Players meg All Players mit jelent. Lehetséges lenne hogy berak mindenkit a játékba aki játszana vele? Bár ezt nehezen kétlem azért hogy több tízezer vagy százezer játékos bent lenne az adott játékba.hun-man
Az időjárást meg szabályokat vegyük ki, mert azokat értem. A live players meg all players-t nem értem. Tényleg berakna mindenkit a játékba akik játszanak vele? -
jozsi252
veterán
Sziasztok
FS2020 streameket nézegettem a legutóbbi napokba, és van egy ami nem tiszta.
Na most itt a Multiplayer rész ami nem tiszta. Itt be van jelölve a Live Players illetve All Players, Off pedig nincs bejelölve. A szöveg mellette azt írja hogy más játékosok nem lesznek láthatóak, kivéve a csoporttagokat.
Ezt nem értem hogy van. Live Players illetve All Players alatt pontosan milyen játékosokat ért? Akiket behívok esetleg játszani egy csoportba? -
sheep
addikt
Ha jól emlékszem a vr támogatás valamikor ősszel érkezik, nem a megjelenéskor ugye?
-
cintula187
addikt
Kedden ki jönnek multizni msfs 2020 ban?
Kitalálunk egy útvonalat akár Kis hazánkon belül -
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16262 üzenetére
De csak 1x kellene kifizetni, meg amennyit elcseszünk addonokra, annyiból úgyis kijönne
-
cintula187
addikt
válasz
LimaBravo69 #16261 üzenetére
Akkor egy nullát hozzá csapnának a vételárhoz.
-
Razor18
tag
válasz
LimaBravo69 #16255 üzenetére
2:30-nál a hangárajtókra ki is van írva. Lukla is ott van egyébként a videóban, 3:30-nál.
-
Korcsii
őstag
Érdekes a integrálás módja: alapból benne van, de igazából ránézésre ugyan azt a vPilot addon ablakot dobja fel, mint a korábbi szimek.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16256 üzenetére
Engine start nekem kicsit kiábrándító, hangja is furcsa, meg igaz árnyékban van így nehezen látható, de mintha FS2004-es megoldással 3D lapátok helyett csak egy 2D tárcsa forogna.
17:27-nél álló helyzetben szépen süvít a ground chart az ND-n.
17:48 aileron meg csak szerintem működik hibásan? Mintha a flaperont fordítva kötötték volna be.
Meg azért az látszik, hogy a rwy/twy edge lightokra majd mehet a nocollision ha nem akarunk áttaxinzni rajtuk mindenhol. Alpha alatt is lehetett látni taxi sign-okat a twy közepén, de nem akartam megemlíteni. De basszus, 4 nap az indulásig!
-
cintula187
addikt
Nem rossze, de az EFB hiányzik.
-
válasz
LimaBravo69 #16253 üzenetére
LFLJ (Courchevel).
-
wollnerd
aktív tag
Oké... Ez döbbenetes!
Showcase camera funkció lehetővé teszi ezt is.
Microsoft Flight Simulator 2020 | Walking In The Environment | Hands On Beta Preview! -
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #16249 üzenetére
Tárgytalan. megjelent
-
cintula187
addikt
Xboss game pass for PC -vel próbálta más a kosárba rakni a FS2020 standard verziót? Nekem semmit se csinált.
-
wollnerd
aktív tag
válasz
cintula187 #16246 üzenetére
+sqpp
Én tudtam hogy az.
Annak idején jóóó sokat TDU/TDU2-őztem.(Hajh, de szép régi idők...
)
Szerk.: De a képen lévő repcsit nem értem.
Nyilván ez nem a FS2020. War Thunder? Annak van még megközelítő graf-ja.
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16244 üzenetére
LOL, Hawaii, Honolulu
-
LWhite
tag
ORBX termékek az FS2020-ra.
-
fatal`
titán
Nekem is T16000 van, szerencsére jó, de keveset nyüstöltem, nem nagyon volt időm mióta megvettem (illetve mással töltöm)
Viszont a pedált sajnos el kellett raknom, mert nem fér az asztal alá (merevítés meg polcok vannak középen) és ezzel nem számoltam. Elvagyok a gázkar + joystick comboval, nose wheel a joy forgatáson (A320), rudder meg a hotason lévő kis ujjal mozgatható valamin (ezt minek hívják egyébként?
).
-
sqpp
őstag
Nekem is hibás a yaw a T16000M joysticknál, annyi a mákom, hogy ugye ott a rudder pedal, de sajna ezt használtam anno az A320 nosewheel-re
így meg most magától megy balra.
-
sheep
addikt
Érdekes hogy nekem is a twist ment tönkre a T16000-n, úgy látszik ez gyárilag hibás tervezés. Ráadásul nem is használtam sokat. Az X52-nél jobb ár/érték arányú cucc szerintem még ma sem létezik, pedig már vagy 20 éve is gyártásban voltak.
A lefogatást én úgy oldottam meg, hogy a warthoghoz csináltattam egy asztalra szerelhető tartót és a joyt és a gázkart is arra erősítettem fel az asztal két szélére, és sima pillanat szorítóval erősítettem oda. Nem szép de kit érdekel, a feladatát tökéletesen ellátja. -
wollnerd
aktív tag
Nekem volt T1600m hotas-om. Szerettem, de sajnos kb. max. 3/4 év után tönkre ment, az is hozzájárul hogy túl sokat használtam. Állandóan nyüstöltem vele az Elite Dangerous-t.
Egyébként is csak szinte csak a csavartengelye ment tönkre, nem volt rudder pedál mellé, (most lesz.) ezért váltottam x52pro-ra. Arra kéne figyelni még hogy a gázkart valahogy rögzíteni ajánlott, mert elég (túl) könnyű és nálam csúszkált és így lejöttek a gumi "tapadó"korongok...Egyébként is az első HOTAS-om szintén T.Flight volt és azt is nagyon szerettem, annak kb. fél év alatt (szintén rengeteg óra az ED-ben) szintén csak a csavartengelye ment tönkre.
De mivel a rudder pedállal együttesen tervezel venni, nem számít, a rudder lesz a csavartengely helyett.
SZERINTEM a T.flight-es verzió is jól megéri, de majd mások is megmondják.
+ Kérdezz a joystick topic-ban is. -
Hát igen, sajnos én hirtelen felindulásból eladtam az enyémet, nem kellett volna.....
Közben rájöttem, hogy a T16000 hall szenzoros, így nem egy kategória a kettő, bár a 40eFt-s felárat azért még mindig indokolatlannak tartom (már ha a teljes szettek árát hasonlítom össze).
-
Nézegetem a joyokat és a pedálokat, a Thrustmaster T.Flight pack, és a T.16000M pack jöhetne szóba. A rudder mindegyiknél ugyanaz, a két pakk között van viszont kb. 40eFt difi. Megéri ennyit rádobni? A tesztek alapján úgy látom, hogy akkora minőségi eltérés nincs a két joy között, a T.16000M pakkban levő TWCS Throttle dobja meg inkább az árat, viszont az annyira nem is jönne be így a képek alapján. Aki esetleg használta mindkettőt, annak mi a véleménye a fentiekről?
BTW: túrtam kicsit annak kapcsán, hogy miért tűntek el a force feedbackes joystickok a piacról (6-7 éve sikerült szereznem egy 0km-es MS Sidewinder FB 2-őt, amit én hülye eladtam, ezért is kellene most valami). Gyakorlatilag egy Immersion nevű patent troll cég sikeresen rátette a kezét a szbadalomra, és elég vastag licencedíjakat kértek érte, az MS is ezért hagyta abba. A szabadalom viszont 2019 novemberében lejárt, szóval ennek, meg az FS2020-nak köszönhetően talán találkozhatunk újra ilyen termékekkel a consumer piacon is. Persze a nagyvasaknál már a valóságban is minden fly-by-wire lesz lassan, de én szívesebben repkedek GA gépekkel, vitorlákkal, ott nagyon jó lenne az FB.
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16225 üzenetére
Nekem a szim maga bejon, de a sceneryk... A Miami Beach... 🤮
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16206 üzenetére
Igen
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #16219 üzenetére
Volt egy interjú a fejlesztőkkel, ott azt mondták, hogy gyakorlatilag DX11-re írtak maguknak egy raytracing szerűséget a jelenlegi effektekhez. De nem zárkóznak el a későbbi DX12-re váltástól sem.
-
válasz
cintula187 #16219 üzenetére
Béta tesztelés fut, ez már nem lesz DX12 két hét alatt. Ez nem NDA-s, hanem nyilvános infó.
Majd valamikor talán 2021-ben. Ez meg csupán spekuláció, nincs semmi hír róla.
Én is bétás és NDA-s vagyok, az alfa tesztelés mindenhol véget ért. NDA maradt. Sok újság felmentést kaphatott az NDA alól, gondolom. A bétát már érdemes lehet hivatalosan is bemutatni.
-
válasz
schawo #16210 üzenetére
Nem tudok konkrétumot az NDA-ról, de ugye elkezdték a beta kulcsokat kiszórni 1 hete, 07.30-tól pedig tölthette/indíthatta aki kapott ezekből. Én arra tippeltem, hogy itt már nem lesz NDA. Ha te is a betaban vagy és nem az alphaban, akkor ezt meg tudod erősíteni vagy cáfolni. Viszont annyi bizonyos, hogy 07.30-tól hirtelen nagyon sok infó és videó lett.
A raytracinget benéztem, akkor ez a kérdés okafogyott. Viszont a kikapcsolásával sem lehet nyerni így semmit, mivel nincs mit kikapcsolni
-
nonsen5e
veterán
válasz
cintula187 #16215 üzenetére
Igen, ez az egyetlen amit találtam, csak kiment a fejemből.
Ez is elég szépen "the way its meant to be played" címnek tűnik, nyeh. -
válasz
cintula187 #16213 üzenetére
AMD VGÁra gondolt.
-
nonsen5e
veterán
Érdekes is amúgy, hogy yt videót nem is láttam olyat akinek 2070 alatt lett volna, olyat meg egyáltalán nem akinek amd volt a gépében.
Kezdek félni de nagyon.. -
nonsen5e
veterán
Valami videóban pont láttam a 2070 supert, hogy írták.
1440p kimaxolt grafika 40-45 fps.
Ultra és high között meg átlagosan 30-35% performance különbség van, és sok esetben alig lehet meglátni a különbséget.Talán a digital foundry videó volt az...?
-
Nem nagyon voltam gépközelben az elmúlt héten, látom szépen elindult a beta titoktartási nélkül. Aki esetleg sok benchmark és hw kötödésű videót megnézett, annak mi a véleménye, egy 2070 super + ryzen 3600 párossal 1440p-ben elérhető lenne a 60fps high/ultra környékén, raytracing nélkül?
Pár videót megnéztem, azok alapján nekem úgy tűnik, hogy nem igazán lenne ez megugorható, inkább a 2080ti tudná ezt. Viszont az RT-ről nem igazán tesznek említést, és ugye ha az be van kapcsolva, akkor lefelezi bármelyik RTX kártya teljesítményét, szóval nagyon nem mindegy a dolog. Persze tudom, hogy ezzel lenne az igazi, de szerintem itt majd a 30xx-es kártyák fognak tudni igazán labdába rúgni majd. Addig is én együtt tudnék élni egy 2070s-el, ha tudja raytracing nélkül a fentieket. -
Cypresss
senior tag
Squirrel repült egyet az [Alpokban] az MSFS 2020-al és hát parádé.
A felszállás is, a jegesedés, a mesh, kb minden. Nekem egyedül a felhők nem tetszenek, de személyes ízlés kérdése. Van még pár textúra betöltési hiba, de még csak bétát repült, aug 18-ig remélem lesznek még javítások.
A videóban is elmondja, hogy a GPU terhelése a csúcson 90 százalék volt, az átlag pedig 70 százalék körül mozgott (átlag 60 fps). A CPU pedig mindössze 27 százalék volt.Tehát végre elértünk oda, hogy a GPU kapja a brutál terhelést, ha jól emléxem valami efféle hardver optimalizálás volt a cél az FSX-el is, csak hát az nem sikerült túl jól.
Két dolog biztosan kelleni fog a szimhez nagyon széles sáv és bika gpu, a többi - úgy látom a videókból - olcsón megúszható.
Még annyit elmondott a videóban, hogy párszor találkozott CTD-vel, de nem jellemző.
-
3L1T3
addikt
Xbox Game Pass 300 huf ga akcios ha nem akkor 3000 forint es nyomod benne megjelenéstől!
mellesleg windows store de ha xbox game pass alkalmazasbol telepited is megkerdezi h hova telepitsen.
-
wollnerd
aktív tag
sqpp, meg tudod mondani nekem hogy a te 1050-ed mekkora hőmérséklettel megy a FS alatt a más játékokhoz képest? A videóban hallottam/olvastam hogy a (4k felbontáson neki) a gpu-ja mellegebben, sokkal melegebben megy. És ez engem egy kis aggodalommal tölt el engem... Sajna az én 1080Ti-m elég melegen dolgozik így is a játékokban...
-
sqpp
őstag
válasz
cintula187 #16200 üzenetére
Inkább azt hagyjuk... tökmindegy milyen beállításokat állítok, ugyan úgy fut a szim, ha lejebb veszem, ha feljebb, kb ugyan annyi az FPS. De a VGA mindig 100%
De ezt sokan mondják is a fórumon...
Kicsit érdekesek a dolgok itt
LWhite
Nyugi New York-ban ott is max 20 FPS van, aztán CTD
-
LWhite
tag
válasz
cintula187 #16200 üzenetére
Azért jó, hogy már egy 1060-al is van élet. Már azzal is több, mint elfogadható a látvány (a laptopos, 1050-ről nem tudok nyilatkozni
).
Új hozzászólás Aktív témák
- Petíció a Modern Warfare 2 dedikált szerverekért
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Cipő topic
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Léghűtés topik
- Bluetooth hangszórók
- World of Tanks - MMO
- Milyen routert?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest