Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thea
csendes tag
válasz
xandrush0831 #19298 üzenetére
a fizika? a kifutópályán, ha nem nyomok semmit csak kiengedem a féket, elindul magától és hiába nem nyomok semmit, fel is emeli helyettem. Teljesen mindegy milyen gép. A levegőben is emelgeti felfele random helyettem, tehát leszállnom esélytelen.
-
xandrush0831
aktív tag
Hány csomónál száll fel helyetted? Biztos hogy nem csak a fizika száll fel helyetted?
Kapcsolj ki mindent a menüben ami assist, vagy AI.
Az hogy te csinálsz-e valamit rosszul, nehéz megmondani látatlanban. Ha csinálsz videót egy full repülésedről (programozástól megközelítésig), és leírod hogy hol van a gond, páran biztos szívesen ránézünk, hátha látható hogy mi a bibi. -
Thea
csendes tag
Múltkor azt írtátok, hogy csak ki kell kapcsolnom az AI Auto-Trimet és nem lesz robotpilóta vagy mi ez ami belenyúlkál a repülésbe. Ahhoz képest ugyanaz a helyzet, ráadásul fel is száll helyettem. Ebben semmi élvezet nincsen, nekem a 2020-as játék ilyeneket nem csinált..
Lehet, hogy én vagyok a béna?? -
bunnyhu
senior tag
Én támogatásként megvettem az XP12-t is meg előtte az XP11-et, most a 2024-et is, de mivel én VR légi világnézegető vagyok, jelenleg fs2020-at használom leginkább, mint a legszebb és működő programot. XP12 arra nem alkalmas, hogy azt nézegessem, hogy a házunk előtt a hintaágyon én ülök-e vagy a barátnőm
Vagy hogy ha elutazom valahova, előtte berepkedem a-z-ig, megnézve a látványosságokat, mi merre hány méter, mint egy 3D-s streetview kb.
De ha nagyon feketeöves szimulátorélményt szeretnék valószínűleg XP12-t elővenném, fent volt sokáig de kb csak azért indítottam el, hogy frissítse magát.
A topicot meg bátran át lehetne nevezni akár általánosabb címre is, szerintem kb ugyanazok az emberek repülnek minden szimulátorral, legalábbis az SG fórumban pl. kb ugyanaz a néhány ember ír mindenhova, jónéhányuk meg ide is. Nincs értelme a széttagoltságnak, szerintem ha van kb. 20-30 ember akkor lehet sokat mondok aki repül. -
energomatt
őstag
Az a kérésem, hogy legyetek szívesek szavazzatok ti is erre a problémára (a Voted-et kell klikkelni), hátha jobban észreveszik, mert csak három szavazat van rá eddig! https://forums.flightsimulator.com/t/tbm-930-door-opens-automatic-after-take-off-in-carrer-mode-mission-crash/676785 [link]
Köszönöm. -
doc
nagyúr
Egyebkent ha mar XPlane 12, nekem ujdonsag volt hogy van benne apaly-dagaly (bar nem tudom hogy ezt csak bizonyos helyeken csinaltak meg, vagy altalanosan mukodik): [link]
(teljesen gyari scenery, most screenshotoltam)
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19291 üzenetére
"azért az MSFS látványvilágát nem éri el, de össze sem lehet hasonlítani az elődjével!" - ez teljesen korrekt megallapitas
BTW van belole ingyenes demo, en is azzal probaltam ki eloszor, szoval megnezni hogy mit tud tokeletesen eleg az is.Erdemes amugy kicsit utananezni a modoknak, brutalis mennyiseg van, mindenre van egy marekkal (kinezet, mukodes, scenery, stb). Ja, van ortho streaming is, mint FS2024-hez, bar helyenkent maceras tud lenni a sok scenery megfelelo sorrendbe allitasa, ha az ember egyszer megerti akkor mar nem problema
Ja, meg valami: lejjebb irtam az Air Manager problemat MSFS2024-gyel, rajottem mi nem jo.
Szoval eloszor is az aktualis Air Manager verzio (4.x) nem tamogatja a MSFS2024-et. Az 5.x BETA-ja igen, viszont az nem beszelget az iPad-es verzioval, szoval ugy tunik jelenleg egyedul a gepen futo AirManager Desktop hasznalhato a MSFS2024-gyel (ebben viszont en nem tudtam beuzemelni a pop out kivagasokat, streaming meg csak XPlane 12-ben van). Remeljuk azert idovel mukodik, nagyon sokat hozzaad a realizmushoz es a kenyelemhez. -
HantekDSO
aktív tag
"Engem gyíkká változtatott - de már elmúlt!"
Megvettem a steam-en az X-Plane 12-t - vissza az egész! Anno a 11-est próbáltam, az alapján ítéltem meg, de a 12-es valóban egy teljesen más kategória! (Persze azért az MSFS látványvilágát nem éri el, de össze sem lehet hasonlítani az elődjével!) Bocs, fiúk!
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19289 üzenetére
Hat az ha nem eri el a minimumot, nalam azt jelenti hogy nem megy
Repuloszimulatornal absozlut nem alapkovetelmeny (nekem) a 60FPS.
"diavetítéssel, HD felbontással és LOW beállításokkal" - low/medium beallitasok (nehany felhuzva high/ultra-ra), 1440p, 35-40 FPS-em van. NAGYON messze vagyok a 4090 alatt
Amugy nem tudom mi nalad ez az elemi X-Plane gyulolet -
HantekDSO
aktív tag
Nem azt mondtam, hogy nem megy 4080-ason! De normális (60 feletti) FPS-t nem érsz el egy 4090-esnél gyengébb kártyával ULTRA beállítások és kikapcsolt FG mellett. (Persze ha megelégszel diavetítéssel, HD felbontással és LOW beállításokkal, akkor más kártya is jó - de akkor látványban ott leszel, mint az X-Plane...
)
-
macy
addikt
Erre most mit mondjak? Ez a 2024
A hídnál egyébként felhajlik a víz a híd szintjéig, olyan mint egy domboldal -
Korcsii
őstag
válasz
HantekDSO #19277 üzenetére
Hát, hasonló, de nehéz rekreálni az időjárást:
X-Plane 12, minden alap + HungaryVFR.
MSFS-ben többet kap az ember alap VFR scenery-ben, az biztos.
Részemről FS2020-at anno nem tudtam megszokni, így minimális VFR repkedés után az új gépre már nem tettem fel. Maradt az XP12, amikor kijött. Minimálisat repülök, azt is IFR, úgyhogy az igényeimet kiszolgálja. Naplementék a felhőkben brutálisak, alaprepterek földi része pontos, az alap épületek vegyesek (LHBP-t azért anno odatettem). Innentől én már megvagyok. Ha viszont kedvet kapnék sok VFR-hez, akkor valószínűleg megvenném az FS2024-et.
-
doc
nagyúr
Autopilotot használsz? Trim hogy all?
Az Airbus tud elég önfejű lenni ha úgy gondolja hogy hülyeséget csinalsz, siman kiveszi a kezedbol az irányítást, lezuhanni sem olyan könnyű vele mint egy Boeinggalxandrush: a kockasodast tudja orvosolni a High/Ultra felhő felhobeallitas (aztán Paks meg leolvad), de sokszor teljesen természetellenes formájuk van a felhőknek, mintha valaki egy kocka alakú dobozból kivett vattapamacsokbol próbálna felhőket építeni
-
Thea
csendes tag
még nagyon új vagyok ebben a 2024-es Flight Simulator-ban, és nem értem sokszor miért indul felfele magától az utasszállító amikor repülök vele, pl az A320-as. Esélytelen így leszállni vele...
-
doc
nagyúr
válasz
Lasd amit lejjebb irtam. Ha neked csak es kizarolag a latvany szamit, akkor arra ott az MSFS.
Engem a repules technikai oldalrol erdekel elsosorban. Meg elvarom hogy ne kelljen elb@szni egy orat azzal hogy probalok kitaxizni a kifutopalyaig (aztan vegul feladom es abortalom a kuldetest). Erre az X-Plane jelenleg messze a legjobb azok kozul amit probaltam. Nezelodni meg ott a MSFS
" Az MSFS minimális igénye egy 4090-es, de jobb, ha 5080-es kártya." - hat ezen most NAGYON rohogokTehat RTX4080-on nem megy az FS2024?
-
sheep
addikt
válasz
Csak ugye az az érdekes hogy pl. a DCS lazán fut nálam 90 fps-sel és a látvány is szép, emellett ott elég komplex fegyver fizikát és sérülésmodellt is kell számolnia. Az FS-ben meg 'csak' a látvány van, mégis közepes grafikán dlss-el 45 fps-nél többet nem nagyon tudok kicsiholni belőle.
Nem értem mi fogja le ennyire az erőforrásokat. Valszeg a programozók lustasága. -
HantekDSO
aktív tag
válasz
xandrush0831 #19276 üzenetére
XBox-on a Mario és a Passians fut rendesen... és az egyéb bohóckodásokat is felejtsük el! (DLSS, FG és társai) Az MSFS minimális igénye egy 4090-es, de jobb, ha 5080-es kártya. Lehet azon vitatkozni, hogy ez a programozók lustasága, trehánysága, hozzá nem értése, avagy ennyi kell az adatok millióinak real time kiszámításához - de a lényegen nem változtat. Majd ha ezt a látványvilágot megkapom az X-Plane nnn-től akkor váltok:
-
xandrush0831
aktív tag
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19272 üzenetére
Marmint melyikrol?
na majd megprobalok csinalni ha megint jonnek a kockafelhok MSFS2024-ben
Meg X-Plane-ben is, ha latok valami szepet, bar ebbol eleg sok van pl FB csoportokban.Korcsii: "Hogy melyik a jobb, azt meg mindenkinek magának kell eldönteni. " - szerintem nincs "jobb". mindegyik mas
A kuldetesek az FSX-ben a legjobbak, baromira ossze van rakva - cserebe borzalmasan csunya.
Az X-Plane a legjobb szimulacio, kiforrott, brutal modon modolhato, igazabol olyan mint egy platform, barmit osszerakhatsz benne amit akarsz. Remekul mukodik, beallitod a controlokat ahogy tetszik, elkepesztoen rugalmas. Cserebe sem missionok, sem carreer nincs benne (bar vannak pl. Mission-os modok).
Az FS2024 dobbenetesen gyonyoru, van benne carreer mod, cserebe olyan botranyosan bugos, hogy gyakran ereztem azt mikozben probaltam mindenfele restartokkal meg egyebekkel elerni hogy vegre el tudjak indulni a nyomorult geppel, ami alatt meg a kifuton is itt voltak a chock-ok pl, hogy falhozb@xnam legszivesebben, ez meg az alpha allapotot sem eri el.
Az Aerofly meg egy hamutarton is elfut 4x 120 FPS-sel, emiatt VR-ra tokeletes, es raadasul az epuletek baromi jol neznek ki, rengeteg kuldetes van benne, bar azok nagy resze nagyon-nagyon rovid, de tok jo otleteket tud adni hogy mit nezzek meg X-Plane-benHantekDSO: "a 83'-as évektől kezdve végig követve " - nekem is a C64-es A.C.E. volt az egyik 'repuloszimulatorom', haverral ketten gyilkoltuk az ellent, meg tankoltunk a levegoben, de jo is volt
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
Korcsii #19273 üzenetére
"Azért a mai szimulátorokkal és hardverrel biztosan még többet szimulátoroznék (azon belül is VFR), ha újra gyerek lehetnék végtelen szabadidővel és lelkesedéssel."
Ezért is bánom én is azt, hogy 70 felett már nem sokáig tudom majd azt élvezni, amit a szimulátorok 20-30 év múlva képesek majd nyújtani...
A több száz scenery készítésébe fektetett több ezer óráról nem is beszélve... De jó volt ez így, a 83'-as évektől kezdve végig követve - néha aktívan bele is avatkozva - a fejlődés útját.
-
Korcsii
őstag
Igazából ez a gyűjtőtopik minden polgári szimulátorra, mert a repülés elméleti és gyakorlati része ugyanaz, a gépigénye mindegyiknek nagy, és szerintem elég sokan próbáltunk már elég sok szimulátort.
Anno Cypresss topikgazdával beszéltük, hogy bele kéne venni az X-Plane 11-et is a téma összefoglalóba, mert akkor kb az volt a favorit. Aztán ez elmaradt, közben jött FS2020, ami látványban odavert, így arra fele terelődött a topik. Aztán jött az X-Plane 12, FS2024, igazából mind hiányoznak a leírásból, az FSX meg szerintem már irreleváns, talán a P3D is.
Hogy melyik a jobb, azt meg mindenkinek magának kell eldönteni. Ha épp alapból nem tetszik valami vagy épp gyengébben van megvalósítva az adott szimulátorban, akkor mindegyikhez van ezeregy kiegészítő.
Összességében szerintem örülnünk kell: végre van több aktív fejlesztőcsapat, verseny van, minden fejlődik szépen. Mit megadtunk volna ezért az FSX érában. De akkor is élveztük, sőt... nem akarom tudni hány óra repülést raktam bele, és annak hányszorosát szántam bütykölésére, hogy egyáltalán fusson és nézzen is ki valahogy. Ma meg már csak a havi 1 kötelezőt repülöm, arra meg igazából mindegy mi van, csak ne kelljen vele foglalkozni AIRAC frissítésen túl. Azért a mai szimulátorokkal és hardverrel biztosan még többet szimulátoroznék (azon belül is VFR), ha újra gyerek lehetnék végtelen szabadidővel és lelkesedéssel.
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19269 üzenetére
Azert a 11 mar majdnem egy evtizedes, az X-Plane 12 SOKKAL jobban nez ki. Az alap scenery nem annyira jo mint a MSFS (azert az FSX-en nagyon-nagyon-nagyon magasan veri), bar ha pl a FS2024 felhoit nezem, az nagyjabol a kilencvenes evek eleje szint, X-Plane-ben fenomenalisak. Es rengeteg plugin/addon van (pl. ott is hasznalhatsz ortho streaminget, stb), amivel eleg durvan oda lehet verni a latvanynak. Maga a scenery annyira nem lesz szep mint a FS2024 - cserebe mukodik
-
HantekDSO
aktív tag
Megvan a Radio és a Multipanel is tőlük - mindkettővel vannak problémák - igaz több mint 10 éves szoftverekkel. Gondolkodom rajta, hogy beléjük implantálok egy-egy Arduino-t és felprogramozom Mobiflight alá őket. Ezzel csak az a probléma, hogy "ahány ház, annyi szokás" - szinte minden géptípushoz más és más FW kell(ene)
X-Plane-t használtam (11-ig bezárólag) de látványban kb. annyira le van maradva, mint az FSX-től a C64 "szimulátora". OK, tudom, hogy így a repülésdinamika, úgy az aerodinamika - de mivel soha nem repültem merevszárnyú géppel, így összehasonlítási alap nélkül azt kell mondjam, többre értékelem a vizualitást az esetleges aerodinamikai hiányosságoknál.
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19263 üzenetére
A radios panel esetleg nincs meg tőlük? Kiváncsi lennék a tapasztalatokra.
Amugy én a mappelos szopásokat feladtam, faszan beállítottam a macropadet meg a StreamDeck-koppintast, aztán a következő repülőnel minden teljesen fejreall, balra hat switchre néz jobbra, a Shift-A lenyomasara aktivalodnak az A-hoz rendelt funkciók, stb.
inkabb átmentem XPlane-ezni, ott minden mukodik tökéletesenBTW X-Plane-t itt csak én hasznalom? A topic leírása alapján csak MS flight simualtorral foglalkozik, erősen kirekesztő :p
-
HantekDSO
aktív tag
-
HantekDSO
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A problémám: A320 NEO, standard edition. A főfutók behúzás után a Logitech Saitek Pro Flight Switch Panel szerint kint maradnak. FSUIPC offset (0x0BF4) és a vizuális ellenőrzés, valamint a cockpit visszajelzése szerint minden OK. Találkozott valaki már ezzel a jelenséggel?
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energomatt #19260 üzenetére
nem
-
doc
nagyúr
válasz
bunnyhu #19259 üzenetére
Nekem egy kis AMD-s miniPC-m van windows-only jatekokhoz, 680M GPU-val, az egesz gep kompletten kevesebbe kerult mint egy erosebb videokartya. Ehhez kepest az MSFS2024 egy kis buveszkedes utan Low-Medium beallitasok mellett 30-40 FPS-t produkal (felszallasnal azert ez tud joval kevesebb lenni), ami szerintem dobbenet
-
bunnyhu
senior tag
Viccesek ezek az integrált GPU-k, amikor váltottam AMD-Nvidia volt egy pár hetes no GPU időszak, poénból megnéztem az akkor kijött AC mirage-t, nem mondom, hogy hasított de teljesen élvezhető sebességű volt és a grafika se volt lego minőség, főleg miután felraktam az intel ARC(K?) drivert. Ez a 10600K GPU-val készült. Vagy 13600K, már nem rémlik mikor váltottam.
-
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19257 üzenetére
2020-szal nem sokat toltam, kb csak megneztem (nem volt meg legálisan, kiváncsi voltam megy-e a gepemen így kikölcsönöztem a virágboltból egy kis időre). Aztán mikor kiderült hogy tok jól megy a kis integrált GPU-n, megneztem a 2024-et is a kéthetes Game Pass triál triállal és megdöbbentem hogy az is megy teljesen elvezhetoen. Olyannyira, hogy jobban megy mint a 20 eves FSX
szoval az engine baromi jol sikerült (azzal együtt, hogy valami egészen elképesztő brutalis mennyiségű bug van benne).
A control viszont döntés kérdése. A tervezéskor valaki kitalálta hogy legyen ez a megoldás, más meg rábólintott hogy igen, ez tok jó lesz. Ez szerintem teljesen védhetetlen és megbocsathatatlan. Azt pl ma vettem észre hogy egy csomoszor keveri a kombokat (pl CTRL-ALT-N kombinációt ALT-N-kent is elfogad)… botrány, de tényleg. Szerintem ez sokkal súlyosabb hiba mint a rengeteg bug meg az összeomló serverek, mert ezt eleve ILYENRE AKARTAK bakker
-
bunnyhu
senior tag
Ahogy nézem, nem kell rohanni az 5000-res kártyákért, ha VR repül az ember. Amiből igazán profitál a széria az pont nincs a VR-ben, a DLSS4 meg jön a 4000-re is. Asszem maradok annál ami van, monitoron mindenre is elég VR-ban meg nem fogok százezreket beruházni 1-2FPS-ért.
[link] -
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19254 üzenetére
ezt a rendszert nem javitani kell, hanem teljsen kidobni es nullarol megcsinalni normalisan...
-
energomatt
őstag
Ezek kényelmetlenségek és általában a korábbi tapasztalatok alapján csak sokadik javítás után javítják a fontos és kézenfekvő dolgokat. Ami most a leginkább probléma nálam, hogy csak a pályáról tudok indulni, mert a covereket nem lehet levenni a gépről, vagyis nincs cool & dark lehetőség.
-
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19252 üzenetére
megnyomtam azt is, meg azt is hogy legyen default. Valami mukodik, de a trim invertet pl mindig visszaveszi
-
sheep
addikt
Nálam is az a probléma hogy mindig a default kiosztást rakja be repülésnél, újra ki kell választanom a megfelelő profilt (glider/general/heli), külön a joy/throttel/pedálhoz, de utána legalább működik minden jól.
Elég idegesítő de mivel a toolbarban ingame benne van a vezérlő gyorsgomb is így csak pár mp beállítani. -
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19249 üzenetére
nekem a legnagyobb bajom hogy hiaba allitom be amit akarok, amikor masik gepet kapok akkor azok egy resze nem mukodik es megint be kell allitgatni, a trimet pl hiaba allitom invertaltra, rendszeresen elfelejti. Nem tudni hogy hova mi van beallitva, mert csak kriptikus szamokat irogat, en meg nyilvan nem tudom fejbol hogy pl a throttle 17-es gombja pontosan melyik...
Borzalom, foleg a remekul mukodo XPlane-hez kepest
BTW Air Managert hasznal valamelyikotok? az ipades verzio peldaul egyaltalan nem talalja meg a FS2024-et (XPlane-nel mukodik tokeletesen), a desktop verziobol csak az ingyenes beta verziom van, es nem tudom hogy emiatt nem mukodik a popout vagy en csinalok rosszul valamit (amugy ebben MEGINTCSAK az XPlane a nyero, ott a teljes G1000-est ki lehet popolni gombokkal egyutt, kirakom a touchscreenre es kesz, itt meg buveszkedni kell kivagasokkal meg egyeb baromsagokkal)
-
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19245 üzenetére
Szerintem soha, sehol nem lattam a kozel fel evszazadom alatt ennyire tragikusan hulladek control beallitasokat
-
energomatt
őstag
Megnézné valaki, hogy melyik az a parancs ami az Esc billenytyűhöz van rendelve és azzal ki lehet lépni a repülésből a főmenübe? Nekem ugyanis "sikerült" kitörölnöm.
-
-
energomatt
őstag
Végül, ha nehezen is, de rászántam magam a szenvedésre és megvettem a félkész programot a Steamen. A vezérlő beállításokkal már majdnem kész voltam, amikor is sikerült mindent kitörölnöm és kezdhetem az egészet előröl. A 2020 esetében van egy remote könyvtár a vezérlő beállításokkal, amit mindig mentettem , de itt nem tudom mi lenne ennek a megfelelője?
-
bunnyhu
senior tag
Ja, az nekem se ment. Egyébként nem értem miért lett volna nehéz megoldaniuk, minimális gesztus de fontos lett volna sok embernek, aki beletett rakás órás a 2020-ba. No mindegy, egyelőre a shop se működik, szerintem van elég bajuk, lehet későbbiekben áthozhatóvá válik a logbook.
-
doc
nagyúr
Jelenleg a Game Pass 1USD/14 napos trialjaval probalgatom a MSFS2024-et, tetszik. Megvennem, de azert az a 80 ojro eleg eros
az eddigi tapasztalatok alapjan mikorra varhato hogy megjelennek Steames akciok?
Van esetleg valami olcsobb beszerzesi forras Steames kulcsra? (steam accountot nem veszek, szoval az kizarva).
Illetve masik kerdes: a jelenlegi, Game Passon keresztul jatszott carrier profilt at tudom vinni pl. Steames MSFS2024 ala, esetleg masik Game Pass profilban megvasarolt MSFS ala, hogy ott tudjam folytatni? -
doc
nagyúr
válasz
csaba951 #19230 üzenetére
"mindig balra fordul - Ez nem normális."
En ugyan igencsak lama vagyok egyelore a temahoz, de szerintem de, normalis. Az egyetlen legcsavar 'tekeri' balra az egesz gepet, ugyanigy viselkedik X-Plane-ben is. gondolom ha be vannak kapcsolva mindenfele assistok akkor az egyenesben tartja (mint ahogy a robotpilota is). -
csaba951
veterán
válasz
cog777 #19229 üzenetére
>Viszont mas jatekmodok eseten "Bush trip"
>maskeppen van, a kereso Leg-eket emleget.Bush tip-et egyáltalán nem repültem még. Discovery-s repüléseknél úgy van, hogy mondjuk van egy dániai körutazásod (álljon mondjuk 12 állomásból). Na, ezt a baromi hosszú utat nyilván nem egyben repülöd le, hanem be van osztva szakaszokra. 1-1 leg 1-1 ilyen szakaszt jelöl. Repüljünk A-ból B-be, itt vége is van az adott szakasznak. Lehet repülni a következő szakaszt B-ből C-be.
"Normál" repülésnél simán azt jelenti hogy A repülőtérről felszállva menjen el B pontba, majd menjen rögtön tovább C pontba, majd D pontba, utána pedig szálljon le E repülőtéren. Tehát a leg simán azt jelenti, hogy ne közvetlenül menjen A-ból E-be, hanem B-C-D pontokat érintve.
>Autopilotat is nezegettem, lattam be lehet allitani a navigacios
>utvonalat, magassagot is vegye figyelembe, de ez utobbit valahogy
>nem teszi, hiaba allitom be pl 8000-as magassagot.Pedig de, csak kezdőként nem tudod, hogyan kell beállítani a Garmin G1000NXI-t .
GARMIN G1000NXI Ismertetése | Útvonaltervezés | Eljárások | Autopilot | Working Title
Ez itt egy jó kis magyar nyelvű ismertető anyag.A videóban 23:06-tól van az, hogy a magassághoz mit kell még beállítanod.
>de nem talaltam oldalkormany trimmet
XBox kontrolleren a Bal Ravasz (LT) és a Jobb Ravasz (RT).
>mindig balra fordul
Ez nem normális. Azért fordul, mert nincs pontosan vízszintesre állítva a gép és/vagy a szél elfújja az egyik irányba. Ha állandóan csak 1 irányba fordul, akkor az inkább arra utal, hogy valami beállítás problémád lehet.
>Bush trip-nel van egy konnyu kis 2 szemelyes gep, ha leszallok nagyon nehez
>fekezni, mert megnyomom a feket es orra bukik egybol, pedig csak 20-30-al gurul.Vannak könnyebben és nehezebben irányítható gépek. Egyszerűen csinálj meg egy másik Bush tripet, mert ez a gép túl nehéz egy kezdőnek.
>Steam-en vett jatekkal lehet multizni ha nekem Xbox-on es PC-n
>van meg MS Store-bol?Igen.
>XBox kontroller eseten hogyan tudok legkonnyebben a muszerfalra nezni?
Passz. Én a helyedben megpróbálnám az XBox-ra kötni a billentyűzetet és az egeret.
-
cog777
senior tag
Udv mindenkinek! Szerencsere Freiherr segitsegevel idetalatam.
Karacsonyi akciok alkalmaval megvettem az MSFS 2020-at es XBox-on es Laptopon kezdtem jatszani vele. Komolyabb es hosszabb uton nem voltam es egyelore a Cessna 172-t tanulom.Par kerdes:
Ha a vilagterkepen jatszok, akkor tudok kesziteni utvonalat menteni es kesobb visszatolteni, erre rajottem. Viszont mas jatekmodok eseten "Bush trip" maskeppen van, a kereso Leg-eket emleget. Azok micsodak? Reptereket erintek (leszallok) es onnan tudom folytatni legkozelebb?
Amugy repteri leszallaskor ujratolti az uzemanyagot?
Autopilotat is nezegettem, lattam be lehet allitani a navigacios utvonalat, magassagot is vegye figyelembe, de ez utobbit valahogy nem teszi, hiaba allitom be pl 8000-as magassagot.XBox kontroller eseten hogyan tudok legkonnyebben a muszerfalra nezni? Kicsit korulmenyesnek erzem a bal felso gomb, majd oda iranyitom a kamerat ahova kell modszert - foleg ha hirtelen kell kapcsolni valamit.
A Cessna 172-nel van magassag trimm, de nem talaltam oldalkormany trimmet ... mindig balra fordul, es vagy manualisan korrigalok vagy auto pilotat kapcsolok.
Bush trip-nel van egy konnyu kis 2 szemelyes gep, ha leszallok nagyon nehez fekezni, mert megnyomom a feket es orra bukik egybol, pedig csak 20-30-al gurul.
Ja, meg egy kerdes, Steam-en vett jatekkal lehet multizni ha nekem Xbox-on es PC-n van meg MS Store-bol?
Nekem nagyon bejon az Xbox-on jatszas a nagy TV-n, viszont barmikor tudom folytatni PC-n ha esetleg foglalt lenne az Xbox... ez jo pont.
-
sheep
addikt
válasz
xandrush0831 #19227 üzenetére
Nálam állandóan ilyen az ATC, nem is használom. Kell még pár hónap neki minimum.
-
xandrush0831
aktív tag
Tegnapelőtt rápróbáltam a gyári ATC-re. Simbrief-ben tervezve, minden királyul megadva. Engine start engedélyt nem tudtam kérni, de hát ennyi baj legyen, lehet csak én nem találtam. Közvetlen felszállás után elszállt az egész, csendben maradt, és 1 opcióm maradt a klikkelhető menüben: cancel landing intentions. MIVAN.
Oké akkor cancel, és request flight following. Soha többet nem szóltak hozzám, csak 1 percenként rádióztak a többi gépnek, akik nem válaszoltak.
Ez rosszabb lett mint volt a 2020-ban. -
sheep
addikt
válasz
MzperX07 #19225 üzenetére
Köszi, rosszul emlékeztem.
Kiváncsi leszek észreveszünk-e bármi különbséget FS-ben a dlss3-hoz képest.
Nekem azért is fontos mert vr-ban a TAA a legjobb, viszont nagyon erőforrás igényes.
Ha egy picivel élesebb képet ad mint a dlss3 már megéri.
Most egy Pimax Crystal Light-ot használok és bokánfosom magam annyira szép képet ad, de 30 fps-re van korlátozva és még így is 100 C ° -ba belenyal a gpu hotspot. DLSS alatt 80.....viszont a képminőség olyan gyönyörű hogy nem akarom beáldozni. -
bunnyhu
senior tag
Biztos fog számítani, én szoktam cserélni és volt már, hogy tényleg érezhetően helyrerázta az FPS-t a DLL csere. Azt nem értem, hogy a játék fejlesztők ezt miért nem teszik meg? Jön a frissítés, és azt látod, hogy visszaállt egy régi verzióra, lehet megint cserélni, miközben javulást hoz és nincs vele gond. Stabilitásra nehéz hivatkozni manapság, amikor a legtöbb gáma esik-kel sokszor még fél évvel is a kiadás után
-
-
macy
addikt
Big Bear City
-
sheep
addikt
-
bunnyhu
senior tag
Most közben indítottam egy 2020-at, ég és föld, ott tök jó a kép. Az lesz amit linkeltem és amire más is panaszkodik. Remélem javítják, vagy egy off funkcióval vagy finomabb hangolás vagy ha bug akkor bugfix. Egyelőre ez van annyira zavaró, hogy max csak próbálgassam a 24-et de nem fogok áttérni, nekem a VFR low level repülés a lényeg és pont a látványt baxxa szét ez a hülyeség. Ezért lenne jó, ha lenne valami beállítási hack ami megoldaná.
-
-
bunnyhu
senior tag
válasz
xandrush0831 #19211 üzenetére
HDR nem hiszem, ez akkora fekete téglalap mint a dialog ablakok pl. amit a repülés előtt kapsz, hogy nyomd meg a fly gombot. Mintha ott ragadna a dialog.
Fátyol (reflection stb) úgy emlékszem vagy a 2020-ban vagy a DCS-ben de valahol kikapcsolható volt, marhára rontja az élményt szerintem. Ami reflection beállítás volt próbáltam matatni meg a shadow-t is, de nem sokat értek. Mondjuk mást is zavar.
-
bunnyhu
senior tag
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19209 üzenetére
1. Nálam nincs ilyesmi, milyen hmd-d van?
2. Mindegyik gépnél? Pl. az ATR 72 ablakain egy fehéres bevonat van, talán a jégtelenítés miatt, és többeknek elég zavaró. Én nem tapasztaltam olyasmit amit te mondasz. Vagy arra gondolsz hogy nagyon karcos / koszos a szélvédő? Én nem láttam hogy fátyolszerű lenne.
3.Hogy érted hogy vár? Ha jól emléxem nálam ugyanilyen volt a 2020 is, csak ott vr-ban ugrott egyet a view ha lekapcsoltam az akkut, itt meg szerencsére már javították ezt.
4. A toolbarra gondolsz vagy az EFB-re? A toolbar nálam műxik vr alatt csak az efb nem. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu #19209 üzenetére
1. Probald meg a jatekban es a win-ben is kikapcsolni a HDR-t.
4. Ezt nekem is csinalja random, megoldani nem sikerult. Szerintem bug...
A tobbit en passzolom. A feher fatyol engem is idegesit, bar az IRL repcsiben is igy nez ki. Viszont a szimben nekem is jobban tetszene nelkule. -
bunnyhu
senior tag
válasz
xandrush0831 #19206 üzenetére
Épp ellenkező bemutatóval promózták, hogy pont a késleltetést csökkenti drasztikusan. Nem találom a videót, de ott azt mutatták, hogy a gyorsan mozgó célpontot így könnyebb eltalálni, mert nem esnek ki képkockát a szemedben meg a mozgásvektorok alapján a gpu kiszámolja a hiányzó frameket.
Más. Kicsit repkedtem VR meg monitoron, pár kérdés.
1. VR-ban rendszeresen ott marad egy fekete táglalap a képernyő közepén jó nagy méretben. Másnál is? Egy restart segít egyébként.
2. A szélvédő fehér fátyolt rak a képre, borzalmasan ócska a látvány, VR és monitor is. Néztem több gépben, ugyanaz. Ha kihajolok frankó a kép. Valami megoldás?
3. Leszállás után ha lekapcsolok mindent az fs2020 befejezte a repülést, ez vár. Nem lehet valahogy ezt visszavarázsolni?
4. Valamiért a menubar (toolbar?) nekem nem működik, hiába bindeltem se VR se monitor. Monitoron ha felviszem az egeret előjön, de amúgy nem. -
sheep
addikt
válasz
xandrush0831 #19206 üzenetére
Igen a vezérlőpultban be lehet állítani, én most csak általánosságban mondtam hogy a frame gen kilövi a vsyncet alapból minden játékban.
Sajnos vr fronton nem lett nagy előrelépés ez a gpu generáció, majd talán legközelebb, addig meg marad a tweakelés D:
Bár lehet hogy a DLSS4 is hoz még javulást. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu #19204 üzenetére
VR alatt van hasonló dolog, steamVR-ban pl motion smoothingnak hívják.
Az a framegen amiről itt most szó van, rohadt nagy latencyt generál. VR-ban használhatatlan lenne akkora késleltetés. Nem láttam még számokat hogy hány miliszekundum a differencia az eddigi framegenhez képest, de nem hiszem hogy használható szintre fog lemenni.@sheep: nv vezérlőpultban vsync on, meg fps limit. És van vsync framgennel is.
-
bunnyhu
senior tag
Más. Minden tele a DLSS4 újításával a Multi Frame Generation-nal. Elég jól hangzik papíron, baromi jó lenne, ha bekerülne a játékba, mert nyilván egy indiana jones játéknál is jól esik a négyszeres gyorsulás, de az nekem most is stabil 100fps-t hozott QHD-n és csak azért nem többet, mert belimitáltam ne dolgozzon a GPU feleslegesen, de igazán az ilyen cuccoknál lenne hatalmas különbség mint a repszim VR-ben, ahol tényleg a minimum fps-ért küzdünk. Egy natív fix 90fps ultra minőséggel VR-ben maga lenne a megtestesült édenkert a reverbem számára, simán venném akár első nap ezért a 5000-res szériát.
-
bunnyhu
senior tag
Igen, a játékban megvan, már a 2020-ban is. Egyébként szuper ez a tervező, pl. a chartok nagyon tetszenek, és a nagyobb reptereink mint budapest vagy kecsó ott vannak. Gombnyomásra hozzáad egy szabályos behelyezkedési patternt, szóval az olyan koca pilótáknak mint én nagyon űrkorszak ahoz képest, hogy eddig a max az volt, hogy beszóltam rádión, hogy jövök aztán jöttem ahogy puffant
Ha már karrier módot felhoztad, van jelentősége szerintetek, hogy hol kezdjük? Én azt gondolnám egy drágább, tengerparti hely mondjuk Dubai több lehetőséget ad, több pénzt lehet keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- HP EliteBook 650 G9 12. generációs i5 / 32GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB Lavender Purple, Karcmentes, Újszerű, Lila, Garanciális
- Gyári állapot !! Macbook Pro Retina 16" M1 Pro 10C CPU / 16C GPU / 32 GB MEMÓRIA/ 512 SSD / Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB Lavender Purple, Karcmentes, Újszerű, Lila, Garanciális
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!