- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt #19682 üzenetére
Nekem is visszább esett a teljesítményem a 3 héttel ezelőtti állapothoz képest.
BeyondATC amúgy szerintem megéri azt a 10.000-et.A premium AI hangok nagyon jók, igaz fizetős de az alap pakkhoz van ingyen 50.000 szó. Nagyon valósághű, néha "őőő"-zik az irányító, full természetes. Az ingyenes hang nyilván gyengébb, de még az is elfogadható. Tesztelgettem most még a billentyűvel "chatelést". Abszolút nem scriptelt, mármint abból a szempontból hogy értelmezi amit írok, és ha teljesen hétköznapi nyelven írok neki, akkor is tudja hogy merre van arccal. Eljátszottam neki hogy nem tudom hol vagyok, és szépen elirányított a következő waypointhoz. Érti a nem-hivatalos megfogalmazást is, elég neki annyit beírni hogy "mi a magasságom?", és válaszol. Amikor beírtam neki hogy most láttam egy repülő csészealjat, értelmezte hogy trollkodok és lecseszett. Amikor azt mondtam hogy lángol a hajtómű, akkor meg mondta hogy emergency még nincs, de majd egy future updateben lesz.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt #19680 üzenetére
Lehet valamit félreérthetően fogalmaztam meg, mert nem írtam konkrétan hogy mekkora különbség volt teljesítményben. De nagy.
Szerk.:ja, az ezerszer szó miatt, értem már.
Mármint mi a kérdés? Lehet neki beszélni, előre megadott válaszokra ráklikkelni, és billentyűzettel is lehet neki írni, mintha chatelnél. Mindhárom tökéletesen működik. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt #19551 üzenetére
Nem a konfigom miatt volt rossz a photogrammetry.
Remélem AIG azóta már tudja a világítást, és nem sötét égbolton kell repkedni. FSHud szerintem is nagyon jó cucc amúgy, 2024 megjelenésekor ami rossz volt vele, az is csak a traffic injektorok inkompatibilitása miatt volt.
Bár mivel egyre kevesebbet repkedek, gondolkozom a BATC-re váltáson. Ahhoz nem kell AIRAC előfizu ha jól tudom, meg elvileg kevesebb FPS-t zabál fel. FSHud mellé sajna valami őskövület AIRAC van csomagolva, nem az ingyenes Simbriefes. A fejlesztő kiutáltatta magát onnan is mint a Flight1-ból, aztán elvették tőle. -
sheep
addikt
válasz
energomatt #19511 üzenetére
A PC12-NG-ben a középkonzol legalján van vagy 5-6 tekerőgomb amivel a fülke és a panelek világítása változtatható-elvileg ezekkel lehet állítani. Van amelyik tekerőgomb 2 részes. Nálam működnek de én most a bétán vagyok.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19509 üzenetére
Nálam nincs ilyen probléma bár én vr-ban repülök, ha ráérek megnézem majd monitoron. Alul a tekerőgombokkal próbáltad a fényerőket állítani? Nem reagál rá a kijelző?
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt #19500 üzenetére
Van már futó az AIG repülőkön? Van már fényük a levegőben?
Megjelenés után nem sokkal megvettem az FSHud-ot, jó cucc, csak decemberben még szenvedős volt. A landing gear hiánya még csak-csak, de rohadt illuzióromboló volt hogy éjjel körbenéztem és úgy nézett ki mintha egyedül repülnék. -
válasz
energomatt #19500 üzenetére
Kipróbálom! -
cintula187
addikt
válasz
energomatt #19498 üzenetére
Persze, személyes review sosem árt.
-
cintula187
addikt
válasz
energomatt #19493 üzenetére
HEllo!
MI az fshud árazára? csak regisztráció után adják a tudtomra?
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19495 üzenetére
Köszi, sztem akkor tényleg elérhetőek külön, asszem a Pilatus is deluxe gép.
-
energomatt
őstag
válasz
energomatt #19493 üzenetére
Ezek szerint csak én. Délelőttől estig sikerült belőnöm. Ilyen ATC úgysem lesz mint ez, az FS2020 példája jól mutatja.
Sheep. Már kiléptem amikor olvastam a postodat így nem tudtam megnézni, de láttam ilyen gépeket külön, pl. a Pilatus 24-esre emlékszem.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt #19481 üzenetére
Köszönöm, egyelőre még csak 4 géppel végeztem, de úgy néz ki, működik a dolog! (Hogy miért kell ehhez minden egyes új gép beállításához kilépni és a PC-t újraindítani, az változatlanul rejtély (miképpen az is, miért nem volt jó a 2020-asnál már bevált metódus) - de a lényeg, hogy működik.) Ismételten köszönöm!
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt #19481 üzenetére
Nagyon köszönöm, holnap ki is próbálom!
"Ha ezt a gépet használtad, mielőtt egy másikat állítanál be, kilépsz a szimulátorból és újraindítod a PC-t!"
Valószínűleg ez a kulcsmondat - én kilépés és újraindítás nélkül duplikáltam és neveztem át a profilokat a következő géphez. (De hogy miért kellett a bevált 2020-as konfiguráción változtatni...) -
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt #19479 üzenetére
OK, köszönöm - várom!
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt #19475 üzenetére
OK, értem! Tehát akkor Neked is minden alkalommal be kell az adott típushoz az érzékenységet állítani (már ha más, mint amit addig használtál). Nekem olyasmire lenne szükségem, ami a 2020-asban már tökéletesen működött: Minden profilhoz más és más érzékenység állítható be, melyek az adott profil betöltésekor automatikusan hozzárendelődnek. Nem értem, miért nem lehetett ezt így hagyni a 2024-esben is - most le kellett írnom a főbb profilok érzékenységi értékeit és ha gépet váltok, állítgathatom be kézzel újra...
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt #19472 üzenetére
Tehát ha jól értem, létrehoztál egy profilt, beállítottad az érzékenységet, elmentetted, majd egy újabb profilt beállítva másik érzékenységet rendeltél hozzá és ennel a mentése után az előző profilban beállított érzékenység megmaradt, nem vette át az új értékeket?
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt #19449 üzenetére
Nem tudom, az előző verziót kihagytam.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energomatt #19414 üzenetére
Igen, erősen szubjektív dolog a vélemény, pont ez a lényege
Ezért is vettem meg, igaz nem 0 day de azért még tavaly. Sajnos VR-ben a tapasztalat az, hogy hiában szebb sok esetben a játék, az élményt erősen lerontja sok minden. Úgyhogy részemről inkább legyen fluid VR élmény mint szavannán futkosó zsiráf. De amint a VR eléri a 2020 szintjét váltani fogok. Ezért is vettem meg és raktam fel, hogy saját véleményt alakítsak ki és döntsek megfontoltan.
Nekem nem kell sok, legyen meg az az FPS ami a 2020-on és javítsák ki a szélvédő irgalmatlan tükröződéses ködösítő effektjék. Ha ez a kettő kész már hajlandó vagyok szívni a többi dologgal, mint a kontroller kezelés és a többi, mert ami pluszt ad a képi világban vagy épp a gépmadarak terén az egyébként kéne. -
sheep
addikt
válasz
energomatt #19393 üzenetére
Nem hangzik egyszerűnek, de a lényeg hogy megoldódott.
Mondjuk azt sem értem hogy miért így oldotta meg az Asobo ezt az egészet, agyf*szt kap az ember ezektől a beállításoktól néha. -
sheep
addikt
válasz
energomatt #19388 üzenetére
Hát igazából én sem értem hogy nálad mi a probléma, azért próbáltam elmagyarázni hogy én hogy csinálom. Van 3 különféle controls lehetőség egymás alatt:
General Controls
Airplane Controls
Specific controls (az éppen repült géphez).
Amikor pl. egy helivel repülök és el akarok menteni egy gombot a joystickra és rányomok a save-re akkor egyből feldobja hogy a heli profilra rakja, és ez okés is így. Amikor pedig betöltök egy helit akkor kiválasztom a középső Airplanes controls-ból a heli profilt és ennyi, működik az összes helinél amit egyszer beállítottam.
Ha jól értem neked a legalsó Specific résszel van gondod, én erre írtam hogy én azt nem használom, csak a felette lévő kettőt, ezért nem tudom hogy mi lehet a gond. -
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19388 üzenetére
En feladtam a FS2024 controljaival valo szivast. Ami mukodik mukodik, ami nem, azzal igy jartam... Az egyetlen amire esetleg majd hajlando leszek, hogy ha elkeszul a sajat gyartasu autopilot panelem, akkor talan csinalok hozza plugint MSFS2024-hez is (bar meg nem neztem utana hogy mukodik, szoval ha nagy szivasnak tunik, amit a MS-bol siman kinezek, akkor lesz X-Plane 12 only es kesz
)
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19385 üzenetére
Én nem szoktam beállítani egyedi profilt a gépekhez a legalsó fülön, csak a General és az Airplane controlst az egyes gépcsoportokhoz (pl heli, vitorlázó, turboprop, stb).
Ahogy látod a képen is nincs speciális beállítva.
Amikor elindítok egy free fligh-ot és indítom a repülést akkor általában üres mindkét opció és ki kell választanom hozzájuk a default profilokat.
Igazából ennyi, minden gépnél működik.
Speciális controls az adott géphez sehol sincs beállítva. -
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19384 üzenetére
Ja, ertem. Igy volt amugy, de pont mivel az autopilot elallitgatta, amikor kikapcsoltam es hozzaertem a trimhez, azonnal az analog tengelynek megfelelore allitotta, ami mondjuk egy +60 -> -20 valtasnal nem volt egeszseges
szoval most mar csak sima gombnyomkodos trim-allitasom van.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19376 üzenetére
Nem biztos h jó értem amit kérdezel, az nálad nem működik megfelelően amikor a játékban behozod a toolbar/controls menüt és ott kiválasztod a profilt amit akarsz használni? Erre gondolok ahol a nyilakkal ki tudod választani a profilokat:
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energomatt #19364 üzenetére
Szerintem elég rosszul olvasod a posztokat, mindenki dícséri mert rohadt nagy előrelépés a DLSS3-ról. De látom már csak meglépted te is.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt #19364 üzenetére
Ez mondjuk minden új dologról (legyen az HW avagy SW) elmondható!
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19351 üzenetére
Nincs különösebb sorrend, töltsd le az inspectort, xml-t, állítsd be, utána a swapperben is állítsd át.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt #19347 üzenetére
Elfér, enni nem kér...
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19340 üzenetére
Még nem jelent meg hivatalosan a dlss4, asszem holnap fog az új nvidia driverrel, de a Cyberpunk frissitésből ki lehetett szedni ami már megjelent kb egy hete.
Úgy emlékszem menni fog a 3xxx kártyákkal is, én dlss swapperrel használom.
Baromi jó, sokkal élesebb a kép mint taa-val, jóval több az fps és semmi zavaró artifact/elmosódás nincs. Dlss balanced-del ugyanolyan a vr kép mint a monitoron, egyszerűen fantasztikus.
Semmi értelme már taa-t használni ezek után. -
Freiherr
őstag
válasz
energomatt #19336 üzenetére
Nem véletlenül GA- zik sok airliner pilóta.
Meló után irány a kisgép vagy vitorla, ahol tényleg lehet repülni is a szó jó értelmében. -
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19336 üzenetére
miert kell egyet valasztani?
egyebkent ha vezetesi elmeny kell, akkor en a motorra szavazok
Nekem X-Plane-ben a kedvencekbe be van rakva tobb gep is:
- Cessna 172 a klasszikus radios cockpittel: az igazi klasszikus alap, a tobbmillios peldanyszamu "kezdorepcsi", hangulatos, lassu, alacsony repkedeshez tok jo
- Cirrus Vision Jet: baromi konnyen kezelheto, gyors, jo a G1000, kb barmikor barhova tok jo
- Boeing 737: a mondhatni tipikus, "klasszikus" airliner, minden a kezedben van
- Airbus A320: a repulo szamitogep, elmondod neki hogy mit akarsz es megcsinalja. Neha mondjuk eleg onfeju, ismerni kell a lelket es egyutt dolgozni vele, inkabb mint "iranyitani"en mondjuk szivesebben hasznalom a 737-et, az valahogy direktebb, "gepesebb" erzes (kicsit olyan, ha mar motorrol volt szo, mint a ket motorom kozti kulonbseg: az egyik egy lassan 30 eves mernoki muremek, igazi VAS, a masik egy modern, szamitogepekkel es mindenfele tech kutyuvel telezsufolt, kifinomult muszer. mindketto masra igazan jo, mast ad)
-
válasz
energomatt #19307 üzenetére
Ezek hibák nálam is megvannak!
Három hétig a kijelzők nappali fényben való rossz láhatósága kivételével mondhatni tökéletesen működött a PMDG 737! (többnyire 1-1.5 h utakat repültem LOWW, EHEH, LOWI,LOWS környékén szinte hiba és bug mentes környezetben többnyire LIVE időjárással.)
Aztán tegnap előtt jelentkezett ez az össze gabalyodás. Azán behalt a PMDG is! Most töröltem az egész vackot és elkezdtem újra telepíteni.
Meglátjuk mi lesz. -
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19307 üzenetére
Szerintem alapjaiban van totálisan elkefelve az egész input rendszer, én feladtam, hasznalom amennyire az adott pillanatban éppen mukodik, ami nem az egerrel, aztán kész, ez ilyen, per-alfa változat
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energomatt #19260 üzenetére
nem
-
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19257 üzenetére
2020-szal nem sokat toltam, kb csak megneztem (nem volt meg legálisan, kiváncsi voltam megy-e a gepemen így kikölcsönöztem a virágboltból egy kis időre). Aztán mikor kiderült hogy tok jól megy a kis integrált GPU-n, megneztem a 2024-et is a kéthetes Game Pass triál triállal és megdöbbentem hogy az is megy teljesen elvezhetoen. Olyannyira, hogy jobban megy mint a 20 eves FSX
szoval az engine baromi jol sikerült (azzal együtt, hogy valami egészen elképesztő brutalis mennyiségű bug van benne).
A control viszont döntés kérdése. A tervezéskor valaki kitalálta hogy legyen ez a megoldás, más meg rábólintott hogy igen, ez tok jó lesz. Ez szerintem teljesen védhetetlen és megbocsathatatlan. Azt pl ma vettem észre hogy egy csomoszor keveri a kombokat (pl CTRL-ALT-N kombinációt ALT-N-kent is elfogad)… botrány, de tényleg. Szerintem ez sokkal súlyosabb hiba mint a rengeteg bug meg az összeomló serverek, mert ezt eleve ILYENRE AKARTAK bakker
-
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19254 üzenetére
ezt a rendszert nem javitani kell, hanem teljsen kidobni es nullarol megcsinalni normalisan...
-
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19252 üzenetére
megnyomtam azt is, meg azt is hogy legyen default. Valami mukodik, de a trim invertet pl mindig visszaveszi
-
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19249 üzenetére
nekem a legnagyobb bajom hogy hiaba allitom be amit akarok, amikor masik gepet kapok akkor azok egy resze nem mukodik es megint be kell allitgatni, a trimet pl hiaba allitom invertaltra, rendszeresen elfelejti. Nem tudni hogy hova mi van beallitva, mert csak kriptikus szamokat irogat, en meg nyilvan nem tudom fejbol hogy pl a throttle 17-es gombja pontosan melyik...
Borzalom, foleg a remekul mukodo XPlane-hez kepest
BTW Air Managert hasznal valamelyikotok? az ipades verzio peldaul egyaltalan nem talalja meg a FS2024-et (XPlane-nel mukodik tokeletesen), a desktop verziobol csak az ingyenes beta verziom van, es nem tudom hogy emiatt nem mukodik a popout vagy en csinalok rosszul valamit (amugy ebben MEGINTCSAK az XPlane a nyero, ott a teljes G1000-est ki lehet popolni gombokkal egyutt, kirakom a touchscreenre es kesz, itt meg buveszkedni kell kivagasokkal meg egyeb baromsagokkal)
-
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19245 üzenetére
Szerintem soha, sehol nem lattam a kozel fel evszazadom alatt ennyire tragikusan hulladek control beallitasokat
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19183 üzenetére
Én egyelőre csak tesztelem gamepassban, és a mostani állapotában biztos hogy nem fogom megvenni. Majd márciusban ha lejár a pass és játszható állapotban lesz elgondolkodom a megvételén.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt #19168 üzenetére
Nekem amúgy nem fér a fejembe ez az egész ATC mizéria. 1-2 fős "csapatok" fejlesztenek fullos irányításokat mindenféle belsős hozzáférés nélkül, ezek meg nem foglalkoznak vele pedig szerintem a top5 legfontosabb dolgok egyike egy repszimben az ATC. De legalábbis biztos előrébb van, mint a beépített videórögzítő, meg a séta funkció. Ha ezek az 1-2 fős fejlesztők megcsinálják, akkor mennyiből tartana Asoboéknak? Ráküldenének 10 embert 1-2 hónapra, aztán jó is lenne. De neeeeem. Pedig mennyivel jobb lenne, mint ezek a külsős CPU gyilkosok.
Mondjuk még nem próbáltam az újban, úgyhogy félig feltételesen szidom őket. Majd hétvégén kipróbálom. -
macy
addikt
válasz
energomatt #19120 üzenetére
Pl. én
Na megvettem az első ócskavasat. Azt mondták jó állapotban van. Mindent is szerelni kell rajta
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt #19105 üzenetére
Menj utalj neki gyorsan 200 eurot legalabb.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18928 üzenetére
Örülök ha tetszik, én is tesztelgetem, eddig meg vagyok elégedve. Azt észrevettem hogy a photogrammetry területekkel nem kompatibilis, eléggé láthatóan elüt a talaj textúrája azokétól színben, de ezzel együtt tudok élni.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18926 üzenetére
Ez alapján csináltam:
[link] -
sheep
addikt
válasz
energomatt #18892 üzenetére
Én most kiváncsiságból lemértem, 2 perc alatt tölt be a játék a főképernyőig.
Csináltam egy gyors útvonalat BP-Berlin A320, FSLT, 30 mp(!) alatt betöltötte a repteret és onnan még kb 30 mp a traffic.
Ezelőtt csak a főmenü betöltés volt 3-4 perc nálam, az útvonal is vagy 2.
Szóval az update előtt nálam ez 6-7 perc volt mindennel együtt, most meg 3. -
cintula187
addikt
válasz
energomatt #18889 üzenetére
Ritkán szokott szerencsére ilyen iszonyat beakadás lenni. Eddig kétszer volt 1 hónapon belül.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18886 üzenetére
Amit én megfigyeltem hogy hihetetlenül gyorsan betölt a szim, induláskor is és repülés betöltésekor is. LOD és egyebekről nem tudok nyilatkozni, örülök ha megvan a 30 fps folyamatosan vr-ban. ATC hullámvasút sajna maradt.
-
cintula187
addikt
válasz
energomatt #18886 üzenetére
A310 el repültem és kiakadtak a kijelzők egy idő után.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18794 üzenetére
Igen a süllyedési szakaszon.
Pl. megadja az atc hogy süllyedjek mondjuk 16e-ről 4e lábra, nyugtázom, és beállítok egy vertical speedet. Amint nyugtáztam, egyből szól megint hogy süllyedjek 4500 lábra. Nyugta, megint szól hogy 5200. Nyugta, 5500. És így megy megállás nélkül, váltogatva a target magasságot, perceken kersztül, amíg át nem adnak a következő kontaktnak.
nagyon idegesítő, mert ha nem nyugtázod akkor ifr cancelled, ha nyugtázod akkor új magasságot ad.
Nálad nem ilyen? Mert nálam ez sajnos vagy egy éve így működik és nem találtam rá megoldást a fórumokban sem. -
sheep
addikt
válasz
energomatt #18792 üzenetére
Az összes problémára gondolok ami a fórumon van. A fő problémám nekem az hogy egymás után darálja az atc a magassági adatokat és mindig mást ad meg. Lehetetlen követni. Ha ez nem lenne számomra egész tűrhető lenne.
A 2024-től meg nem várok sokat, sztem kb. ugyanez lesz mint a 2020, biztos vagyok benne hogy semmi forradalmi újítás nem lesz benne, kb. rókabőr. -
sheep
addikt
válasz
energomatt #18773 üzenetére
Működik így, köszi!
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18773 üzenetére
Megnézem majd, köszi a tippeket!
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18768 üzenetére
Ezt jó tudni, ahogy zoomolok egyet a térképen már ki is vág. Kipróbálom a filter átállítást hátha segít.
Arra esetleg tudsz vmi megoldást hogy ha kiválasztok egy induló SID-et akkor ne a kifutóra rakjon ? -
nonsen5e
veterán
válasz
energomatt #18768 üzenetére
"Az, hogy sok mindent kipróbáltál már nem jelenti azt, hogy ne lehetne mégis valahogy megoldani ezt a problémát."
- Épp ezért vagyok itt és kérdezek, hátha van valakinek még valami ötlete.Amúgy nem csak térképen, hanem pl. landing challenge betöltésekor/után is, az meg ugye semmilyen térképesdit vagy szűrőt nem használ
-
válasz
energomatt #18728 üzenetére
Azert lehetne meg javulas, mert felvaltva CPU limites es GPU limites a jatek folyton. A 30-40FPS messze nem normalis ezen a hardveren.
-
cintula187
addikt
válasz
energomatt #18724 üzenetére
bocsi most látom nemide
-
válasz
Szerintem nincs kint a konfigom, de egyébként 7800x3D es RTX4080.
-
cintula187
addikt
válasz
igen. Végre bemerészkedtem EGLL, KJFK-ra FSLTL trafficcal.
-
válasz
energomatt #18720 üzenetére
Nekem a PMDG katasztrofa lett. Rosszabb a performanciaja az SU13 utan mint a Fenix. Pedig korabban 10-15 FPS elonye volt. De egyebkent nagyjabol semmit nem valtozott a performancia, 4k-ban jatszom, minden ultra-n.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18720 üzenetére
Sokan mondják ugyanezt amit te, de nálam először rosszabb lett az overall performance vr alatt. Kezdődött azzal hogy fel sem tudtam rakni az updatet csak némi hekkeléssel.
Viszont mióta töröltem az nvidia shader fájlokat pöpec minden, sokkal jobban fut. -
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18709 üzenetére
Vagy Millenniumon!
Ne csináld már!
-
cintula187
addikt
válasz
energomatt #18704 üzenetére
A release notesban főleg kis gépekre vonatkozó / +garmin frissítést írt.
-
cintula187
addikt
válasz
energomatt #18702 üzenetére
Hali. Felrakott nekem ma valamit és nem vagyok beta tag. (héten nem igazán játszottam )
Fura hogy az xbox szerint júniusi a verzió: -
lo_jo
senior tag
válasz
energomatt #18692 üzenetére
Lejárt a szerkeszési idő, most csak így munka közben gyorsan elindítottam az MSFS-t, hogy legyen egy friss, így néz ki a Benchmark.txt tartalma:
15-08-2023, 11:20:49 FlightSimulator.exe benchmark completed, 2600 frames rendered in 50.328 s
Average framerate : 51.6 FPS
Minimum framerate : 45.8 FPS
Maximum framerate : 59.5 FPS
1% low framerate : 34.2 FPS
0.1% low framerate : 19.2 FPS -
lo_jo
senior tag
válasz
energomatt #18690 üzenetére
Ha csak az FPS kell, akkor arra szintén jó az AB. Beállítod a Benchmark tabon a be és kikapcsolást egy-egy kombinációra. Ez generál egy txt file-t, benne avg, min, max, 1%low, 0.1%low értékekkel.
-
lo_jo
senior tag
válasz
energomatt #18688 üzenetére
MSI AB+RTSS. Amikor használom, akkor nézem FPS mellé a GPU órajelet, hőfokot, VRAM órajelet, foglaltságot (nem használatot), CPU hőmérsékletet és kihasználtságot magonként, RAM foglaltságot és a frametime-ot, grafikonon is.
Ismerek személyesen is olyat, aki folyamatosan, mindennel úgy játszik, hogy ezeket overlayben nézi mellé, én csak akkor szoktam, ha FPS problémám van és ki akarom deríteni, mi a bottleneck.
-
lo_jo
senior tag
válasz
energomatt #18682 üzenetére
Persze, nem vagyunk egyformák, nekem a world map több sebből vérzik. SID/STAR választás nagyon lassú és szenvedős (meg most így bugos is), ehhez képest egy Navigrap charts másik dimenzió és legalább olyan jól, ha nem jobban kezelhető. Persze ez előfizetéshez kötött, de nekem megéri, bőven kihasználom a teljes tudását, főleg a chartokkal, SimBrieffel, FBW A32NX importtal.
A LNM elsőre borzasztónak tűnik, nagyon ósdi a UI, ráadásul annyi infót tol az arcunkba, hogy sokakat elrettent. Viszont ha megtanulsz pár alap dolgot a kezelésében, igazi kezesbáránnyá válik, sebességben meg mindent ver.
Nálam mindkettőnél nagy előny, hogy a simen kívül össze tudom rakni, amit akarok, gyakorlatilag minimális CPU és GPU használat mellett, utána pedig simán csak importálom a kész flight plant, ráadásul a SimBrief még payload és fuel számításban is jó. A Navigraphnál pedig a mobil app is nagyon jól használható még tervezésre is (ha jól emlékszem, a LNM csak webszervert tud, ami követésre jó, másra nem), múltkor még haza se értem, már össze volt dobva a plan. A desktop appban egy kattintással importálom a mobilon összerakottat, exportálom pln-be és már húzható is be a world mapen, aztán repülés közben ráhúzhatók transparencyvel a chartok a térképre, látom szépen a korlátozásokat, könnyebben tudok előre tervezni a süllyedésnél.
Egyébként nem akarok senkit megtéríteni, mindenki azt használ, ami neki kényelmes, inkább csak szeretném megmutatni, hogy milyen, szerintem jobban használható vagy többet tudó toolokat lehet találni, akár előfizetéses, akár ingyenes rendszerben.
@sheep: Régóta nem repülök ATC-vel, mert engem sokszor félrevezetett, de úgy tudom, hogy arra fog vinni, amerre te kéred. Ha összerakod LNM-ben a plant, utána SID és STAR választás a gépben, majd erre kérsz IFR-t az ATC-től, akkor azt fogja adni, legfeljebb a TOD nem ott lesz, de az összes constraint figyelembe van véve.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18679 üzenetére
Nyugi értem
-
BigBlackDog
veterán
válasz
energomatt #18653 üzenetére
Nem vártam javulást, csak láttam.
Nagy magasságokban nálam GPU limit van/volt a 3070-el. CPU csere nem sokat segít ezen. Viszont nagy reptereken a main thread limitál. Procikihasználtság nem lesz nagyobb, viszont a 3D cache nagyon sokat dobott az élményen az 5800X3D esetén.
Nálam a gépcsere egy alaplap+proci cseréjét jelentette. Memória és többi alkatrész mind maradt és oprendszert sem telepítettem újra, első indítás után töprengett kicsit, majd működött minden normálisan.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
energomatt #18651 üzenetére
Én próbáltam 11600K, 11700K és 11900K mellett is az FS2020-at. Mindegyik kicsit húzva volt (~ +10%). Lényegi különbséget nem igazán vettem észre FPSben kis, vagy közepes méretű repülő esetén.
Videókártya korábban egy 5600 XT volt, aztán 3070 lett. Ennél a váltásnál érezhető volt javulást, különösen nagyobb magasságokban, repülés közben.
Aztán váltottam AM4-re, egy 5800X3D-re. Nagyobb magasságokban némi javulás ismét mutatkozott, de igazán a forgalmasabb, nagyobb reptereken jött az FPS növekedés. Ha jól rémlik, 25-40% között volt (értelemszerűen ott, ahol CPU limites volt). Ami még feltűnt váltás után, hogy kisimult az FPS, nem voltak már beesések, lagok. Anyagilag sem volt vészes a váltás, gyakorlatilag 11900K árából megvolt az X3D és egy megbízható AM4-es lap sincs vészes árban.
Én első körben megnézném, hogy az általad használt szituációkban, reptereken, gépeknél mi limitálja az FPS-t. Ehhez be kell kapcsolni a General Options > Developers > Developer Mode-ot, majd a megjelenő fenti menüsorban a Debug > Display FPS opciót bekapcsolni. Jobb fent megjelenik az FPS ablak. Ebben írja, hogy "Limited by ...", ami jó kiindulás lehet, hogy CPU vagy GPU irányba kezdd a fejlesztést.
-
lo_jo
senior tag
válasz
energomatt #18640 üzenetére
Nekem fullscreen módban is pörgette a GPU-t, mintha nem lenne holnap, gyakorlatilag teljes 3D profilban (200W, 2000MHz órajellel), utána pedig sima 2D profilban (800MHz, töredék fogyasztás) tökéletesen működött. Ha jól emlékszem, a Dx12 update kicsit bezavart ebbe, de az is lehet, hogy akinek még mindig 3D-ben ragad, az perf módot erőltet a GPU-ra (Windows profil, MSI AB fix órajel, stb) vagy driver problémája van.
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18642 üzenetére
Rengeteg különbség van. Elég egy GPU-Z-vel megnézni közben a GPU használatot+hőfok+fogyasztás, de a hűtésen is bőven hallani.
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18640 üzenetére
Melyik hozzászólásokat?
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18612 üzenetére
Na így már értem. És ezt honnan tudom letölteni? Mert nekem nem dob fel semmilyen update-t a játékon belül a content managerben.
Annyit látok hogy pl. a Halászbástya egy lapos textúra, a hidak pedig uhgyanolyan alap modellek mindenhol. Akkor ezek szerinte ennek nem így kéne kinéznie? -
sheep
addikt
válasz
energomatt #18609 üzenetére
Mivan? Hol írtam hogy nem lehetett Mo felett repülni? Bocs de nekem erre nincs időm kibogozni mit akarsz, és nem akarok offolni. Inkább privátban írj pls.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18606 üzenetére
Ha nem töltődött volna le hogyan tudnék játszani? Amúgy sem értem idedobott fél mondatokból hogy ezt mire írtad.
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18558 üzenetére
Lehet velem van a baj, de én még mindig nem nagyon értem mit szeretnél mondani
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18554 üzenetére
Pardon...?
-
válasz
energomatt #18549 üzenetére
Igen, de Te még fiatal vagy és jó a szemed.
Sajnos nem tudok szemüveget hordani és mikor az PFD-n már nem látom a számokat az nagyon rossz érzés. Próbáltam lejjebb vinni a felbontást, de akkor már össze esnek a karakterek az én szememmel. Szóval ragaszkodnék a 4k-hoz. Egyébként még szeretnék egy 65" kijelzőt, mert ez az 55" elképesztő élményt ad és kiváncsi lennék a 65" ra.
Évekig egy hajlított 35" monitorom volt, de nagyon örülök, hogy kipróbáltam ezt a LCD tv-t monitornak. Fantasztikus! -
fatal`
titán
válasz
energomatt #18547 üzenetére
Bocs, nem esett le.
-
fatal`
titán
válasz
energomatt #18541 üzenetére
Nem vagyok elfogult, azért van ilyen CPU-m, mert a saját felhasználásomra jobb, nagyrészt szimulátorozok, ha játék. Price/perfben jobb lenne az Intel, mert lényegesen olcsóbb.
Voltak Intel configjaim is és, ha úgy alakul még lesz is.
Részemről mindenki azt vesz, amit jól esik
GPU-ból nem vettem AMD-t, mert VR-ban pocsék és a szoftveres körítés se az igazi.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energomatt #18535 üzenetére
Abban nem tudok segíteni. Mondjuk én nem korlátozom magam fs2020-ra (amúgy a topic se "FS topic"
) , részemről főleg a DCS MT miatt lépek, úgy néz ki végre érdemes alárakni rendes procit és a GPU-m is talán jobban kifutja magát. DE meló miatt is kell extra sebesség, szóval mindenképp cserélek.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energomatt #18520 üzenetére
Én most állok át 13600K-ra ha végre lesz a nagykerekben, nagyon komoly ugrásnak tűnik a tesztek alapján a 13.gen. főleg a mostani 10600K-hoz képest. Jön a DCS-is MT végre, szóval úgy gondolom most érdemes CPU-ra is hangsúlyt helyezni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
energomatt #18518 üzenetére
Nálam érezhető az előny. Mármint nem feltétlen FPSben, hanem GPU frametimeban. Szerintem Nálad procilimites lehe a szituáció. Én esetemben is hiába van ott a 11900k 5.0 GHz allcore-al, csomó helyen a mainthread megfogja (egy magot kiterhel és kész) és 45-55 FPS körül urgál. Frametimeok alapján a GPU pedig tudna 60-70 FPS-t is TLAA-val, míg DLSS-el 80-95-öt is.
-
solti_imre
tag
válasz
energomatt #18485 üzenetére
Ugyanez a helyzet nálam is!
-
lo_jo
senior tag
válasz
energomatt #18479 üzenetére
Ugyan nálam még VGA problémát nem okozott win update, de a szépen belőtt virtual audio cable setupot egyszer teljesen szétbarmolta, ráadásul nem is nagy féléves frissítés volt.
Alapvetően az MSI AB sem kéne, hogy probléma legyen annak ellenére sem, hogy sajnos megszűnt a támogatása (szankciós hercehurca az orosz fejlesztő miatt), de egy driver és win update be tud kavarni. Nálam szerencsére még ez is rendben van mindenhol (kopp kopp kopp), de amint anomáliát észlelek, ez lesz az első, amit nézni fogok. Ráadásul az AB egy “trükkös” jószág, elvileg nem ír bele a driverbe, firmware-be, BIOS-ba, de az uninstall előtt kell egy visszaállítás, különben megmarad a voltage curve config valahol.
cintula187: Nem CPU limited van? Egy szálon nem a legerősebb az adatlapodon lévő ryzen 2600. Nézd meg a developer mode-ban a grafikont. Ha a limited by main thread sokszor jelenik meg, főleg, amikor a GPU kihasználtság beesik, akkor sajnos vissza kell venni a CPU igényes beállításokból vagy el kell gondolkozni egy CPU cserén, az alaplapod egy BIOS update után megy 5000 szériás, egy szálon jóval erősebb procikkal is (5600X kb 50%-kal jobb egy szálon nyers erőben).
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18479 üzenetére
Nagyon sok lehet adott esetben, mivel a havi kumulatív és összesített update-k elég sok változ(tat)ással járnak, néha becsúsznak kellemetlen dolgok is, mint pl bizonyos rendszereknél most is: [link]
De nem ritkán belefutok olyanba is (ez a szakmám) hogy a felhasználónál valamilyen okból leragad az OS főverzió frissítése pl a 1803-nál, szegénynek erről halvány lila gőze sincs, aztán csak pislog, hogy miért nem úgy mennek nála a dolgok, mint egy 22H2-n. -
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18455 üzenetére
Ha ezekről esetleg egy képernyőmentést be tudnál ide tenni, az nagyon sokat segítene. Egy kép többet mond száz szónál...
-
macy
addikt
válasz
energomatt #18455 üzenetére
Nyomj egy alt+entert, hogy ablakos módba kerüljön az msfs, utána elvileg rá tudsz kattintani a belépésre.
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18437 üzenetére
Azért olvass utánuk, illetve nézd meg az ismert hibák részt is. Ha pedig nálad egyedi hiba, nyiss egy ticketet a honlapjukon.
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18434 üzenetére
Elolvastad a changelogot? A Longitude-höz kismillió változtatás jött ki, pl ilyenek:
Fully featured autothrottle system with correct AT modes/functionality and communication to and from the FMS
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18432 üzenetére
Tudsz már konkrétumot, amit elrontottak most ezzel a frissítéssel?
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18430 üzenetére
Mivel Store-ból/Steam-ről automatikusan frissül maga az app, így nem kérdés hogy kötelező-e vagy sem.
Egyébként attól, hogy ezek az adatok nem elérhetőek, miért nem lehet telepíteni? Miért zárja ki a kettő egymást? -
energomatt
őstag
válasz
energomatt #18427 üzenetére
Megvan: 15/3=5, vagyis +4 esetén 0.20, vagy +10-nél 0.50.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energomatt #18379 üzenetére
Cool, na majd kipróbálom amit Freiherr belinkelt (köszi!), a betöltési idő gyorsítás az mindig jól jön az fs2020-nál
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energomatt #18375 üzenetére
Na ez nekem is új, miért és mivel?
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18375 üzenetére
És mi ez a kezelő program? Még nem hallottam ilyenről.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #18353 üzenetére
Próbaképp mentem egy rövid Graz-BP útvonalat úgy hogy nem adtam meg megközelítést, és tényleg faszán szólt az atc hogy vordme 13 l -re készüljek. Azt kiválasztottam az fmc-ben és simán levitt aszerint.
Köszi a tippet, ezentúl így csinálom, sokkal élvezetesebb így repülni. -
Korcsii
őstag
válasz
energomatt #18353 üzenetére
A legtöbb valós repülési terv manapság már tartalmazza a SID/STAR eljárásokat is. Ezt persze az élet, meg az irányító felülírhatja. Pálya vagy pályairány váltás, baleset, vagy nagyobb reptereken forgalom stb.
Annyiból szerencsésebb megadni jó előre a STAR-t FMC-ben is, hogy akkor süllyedési profilt (illetve Top of Descent pontot) is az alapján számol, ami hasznos, ha nincs irányítás (persze most arról beszélünk, hogy van, vagy gép vagy IVAO/VATSIM, akkor meg úgyis az süllyeszt, hacsak nem "descent when ready").
Ami a süllyedési profilt még kukába dobhatja, az a rövidítés, főleg itt a környékben jellemző maximális forgalomra tervezett S kanyarokkal büszkélkedő STAR-oknál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Jogász topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest