Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Chromecast topic
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
MSFS WU 7 (Ausztrália) megjelent. Verzió: 1.22.2.0
A Marketplace-ból ne felejtsétek el lekérni külön a Free kiegészítők közül! -
ToMy_
tag
válasz
BigBlackDog #18194 üzenetére
Custom weathernél biztosan tudsz ilyet definiálni, a valós idő/időjárás esetén meg mintha valami rémlene, hogy ígértek olyat, hogy nem csak metar-ból fog dolgozni, hanem vmelyik nagy weather-szolgáltató adataiból, amiben benne van a talajon lévő hómennyiség is. Hogy ez most már benne van-e vagy csak future update lesz, azt nem tudom, már kb. fél éve nincs a gépemen.
-
ToMy_
tag
válasz
BigBlackDog #18192 üzenetére
Valós időben valós időjárás esetén ha van hó az adott területen, akkor azt kezeli. Nyilván a két hete esett hó nem fog meglátszani (legalábbis a tavaly év eleji build-ben nem volt ilyen feature, lehet azóta ezt is kipofozták, én meg nem vagyok naprakész FS2020-ból), de ha keresel olyan helyet, ahol perpill esik a hó, ott látni kell a tájon is.
Illetve ha custom időjárást állítasz havazással, ott is látszódnia kellene, a hó mennyiségét is tudod állítani, ami látszódik is.
[link] -
BigBlackDog
veterán
FS2020-hoz elérhető HungaryVFR és az LHSimulations féle Budapest sceneryvel van valakinek tapasztalata? HungaryVFR fent van, tetszetős szerintem (kicsit GPU igényes érzésre), viszont érdekelne, hogy mennyivel jobb az LHSimulations terméke (elsősorban VFR repülésnél)?
Illetve FS2020 alatt létezik téli változata a default scenerynek? Valós időben repülők, viszont a fák mindenhol tiszta lombosak, téli tájnak, esetleg hónak nyomát sem látni. Ha jól rémlik FSX-FS9 alatt ez meg volt oldva.
-
sheep
addikt
A live traffic nálatok sem működik? Elvileg minden be van állítva, data, traffic, de mégsem megy.
-
sheep
addikt
válasz
Korcsii #18188 üzenetére
Szép lesz az biztos.
Amúgy nekem egy bajom van a FS 2020-al, a fizika, az egyszerüsített repmodell. Tudom még az elején vagyunk, kell pár év mire kiforrja magát, de bárcsak ötvözni lehetne az X plane 11 részletesen modellezett gépeit és a FS grafikáját.
Amikor előveszem az X plane-t mindig szörnyülködök hogy milyen ronda. Viszont sokkal jobb repülni. De valahogy nincs kedvem a kopár tájat bámulni az FS után, hiába jobbak a gépek. -
Korcsii
őstag
Ez azért nem rossz kép... X-Plane 12 [link]
Ray Tracing ?! -
BigBlackDog
veterán
válasz
energomatt #18186 üzenetére
Az lenne az ideális, csak kérdés, hogy milyen kiegészítő képes erre?
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18185 üzenetére
Miért nem kötöd össze a kettőt? Kiértékelés az utasok véleménye alapján.
-
BigBlackDog
veterán
FS2020 alá létezik FSPassengerhez hasonló kiegészítő? Vagy esetleg van olyan opció, hogy kiértékelésre kerüljön az utolsó repült út?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
cintula187 #18182 üzenetére
Ahhoz is, meg emlékeim szerint FSX alatt jól érezhető volt pl. az oldalszél, illetve egyéb helyzetekben is volt ellentartás. Mondjuk a motoros középre térítése eléggé pocsék a Logi Force 3D pronak, a rugós Extreme változat élvezetesebb ilyen szempontból. De így, hogy nincs egyelőre FF, marad az Extreme 3D Pro.
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187 #18182 üzenetére
Gondolom,
volt valami újítás mostanában? -
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #18180 üzenetére
Az amúgy mire szükséges? Stickshakerhez?
-
sheep
addikt
válasz
BigBlackDog #18180 üzenetére
Nincs benne hivatalosan. Mókolni lehet mindenféle addonokkal, aztán vagy műxik vagy nem...
-
BigBlackDog
veterán
FS2020-ban a force feedback beállítások merrefelé vannak? Vagy létezik, hogy kimaradt belőle?
-
sheep
addikt
Meglett a megoldás de egy napom ráment, mindig összecsesz valamit az update. Az options/general/camera/cockpit camera résznél a "toggle home cockpit mode" be volt kapcsolva és ezért nem működött az egér. Hogy ez mit takar arról halvány fingom sincs, de a lényeg h megjavult.
-
sheep
addikt
Valaki el tudja magyarázni hogyan kell a cockpit view-t változatani Fs2020-ban billentyűzettel és egérrel? Nálam semmire sem reagál, már vagy 20 videót megnéztem, a default kiosztás van, de egyszerűen semmi nem történik. Mi a rákot kell beállítanom hogy ez a tetves kameranézet változzon?
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18173 üzenetére
Valóban nem, ha nincs arányban a többi összetevővel. A "K" sem fontos, tuning nélkül is nagyon pörög néha. Érdemes csendes hűtést biztosítani, megfelelő házzal és ennek megfelelő ventikkel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
energomatt #18172 üzenetére
Megpróbálok első körben nekifutni ezzel, fullHD feletti felbontások egyelőre úgysem működnének. Prociból ezek szerint akkor nem érdemes csak emiatt i7-re, vagy i9-re lőni, ha jól értem, emiatt valószínűleg egy 10600k-11600k körül nézlődök.
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18160 üzenetére
Az 5600XT kis kompromisszumos beállítással már jó lehet HD-ben. A processzor igény kevésbé dominál mint a korábbi FS-ek esetében, de a két évnél korábbi rendszereknél már megfontolandó a teljes rendszer cseréje. Intel, vagy AMD ár érték arány kérdése csupán. Én az Intelt választottam.
-
bunnyhu
senior tag
Nem tudom él-e még, de ha veszel 300ft-ért xbox game pass-t , akkor kedvezményes áron lehet(ett) megvenni mindenféle sale időszak nélkül.
-
fatal`
titán
válasz
BigBlackDog #18166 üzenetére
Ez a második alkalom, valamikor novemberben volt az első. Szerintem salek alkalmával egy ideig ez a 20%-os akció lesz. Azt hittem csak Karácsonykor lesz, de ezekszerint nem. Megvettem most, láttam már olyat, hogy a karácsonyi akcióból kimaradt valami.
Már csak 40 megabittel tölti, ráadásul nem telepít és tölt párhuzamosan. Azért elég szégyen, hogy ekkora infrastruktúrával ezt a megjelenés óta nem sikerült megoldani.
-
wollnerd
aktív tag
válasz
fatal` #18161 üzenetére
És a repcsik?
Engem kezdettől fogva érdekelt a classic C172 és majd elkezdett érdekelni a Cessna Citation Longitude is, el is lettem árasztva a látogatott weboldalakon Longitude-s "Sky is Calling" és társai hirdetésekkel is.
Így upgradeltem a Premium edition-ra és nem bántam meg.
Szerk: megelőztél és már döntöttél is, ahogy látom
-
fatal`
titán
válasz
cintula187 #18162 üzenetére
Gyári gépekből csak a kicsik érdekelnek.
A Deluxeban van a C172, azt biztosan behúzom, a nagygépek nem mozgatnak. A Premium Deluxeból egyedül a repterek és esetleg a Cirrus SR22 érdekel.
Végülis összesen ~7 ezer forintról beszélünk, sztem megveszem a nagyot, mert utólag upgradelni jóval drágább.
-
fatal`
titán
Na, végre kapott egy 20%-os akciót úgyhogy most megveszem. Kérdés, hogy melyik verziót?
A hand crafted plusz repterek milyenek, hozzák legalább egy közepes addon reptér szintjét?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Régebben elég sokat nyúztam az FS2004-et és FSX-et, de jó pár éve nem foglalkoztam a témával. Aktuális Microsoft Flight Simulator mennyit változott az FSX-hez képest? Ahogy látom, FSX helyett elég sok helyen már ez a verzió került előtérbe.
Gyakorlati gépigény terén mennyire vállalható pl. egy 5600XT-vel? Procikból inkább Intel, vagy AMD a szerencsésebb választás, inkább a magok száma, vagy a nyers erő számít?
-
macy
addikt
Ejj, a haverok sóherek, nem veszik meg a H-145-öst, pedig a 135-ös tetszik nekik. De így meg nem tudunk együtt repülni, mert ők repülőként látnak engem. Érdekes látvány egy helyből felszálló repcsi.
-
sheep
addikt
Jó képek. Én is helizek néha, bár a DCS után eléggé árkád a repmodell
Amúgy egy kérdés mindenkihez: A Ju 52 (és amúgy minden gép) számomra nagyon halk. Akkor is ha lejjebb veszem a többi hangot és feljjebb a motorzajt. Szerintem nem realisztikus, pl. Cessna 150-vel élőben repülve szinte ordítani kell a fülkében, itt a játékban meg alig hallod a motort.
Ezzel lehet valamit csinálni? -
macy
addikt
Ki akartam próbálni a vízre landolást, de nincs benne az a menü amit a videóban láttam. A műszerfalról is hiányzik két kapcsoló. A 127-es stabil verzióban sincs, meg a 129-es dev buildben se.
-
macy
addikt
Rio és a H-145. Jó ez a heli, azt hittem rosszabb lesz
-
sheep
addikt
Na az egér műxik, ha esetleg valaki más is belefutna ebbe a bugba vr-ban:
-ha a földgömb nem forog és nem tudsz repteret választani akkor két lehetőség van: a numpad billentyűivel lehet forgatni, vagy a beállításokban az egér default profilt kell beállítani és újra lehet forgatni (contols/preset manager/mouse/reset to default)
-a quick toolbar pedig működik egérrel, csak előtte egy ctrl+0 kombót kell nyomni -
cintula187
addikt
Ezt az AIG live traffic magert használja itt valaki?
-
sheep
addikt
Vr-ban szívás repülni, az update óta nem nagyon működik az egér.
Ehh remélem jön vmi fix hamar. -
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18148 üzenetére
Cirka 13-14 hónap telt el azóta, annyi idő alatt, ennyi pénzből lehet infrát fejleszteni
Engem még mindig rohadtul zavar ez a "letölt-kicsomagol-letölt-kicsomagol-letölt-kicsomagol" sorminta.Letolhatná egyben az egészet, sokkal optimálisabb lenne a sávszélhasználat.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18146 üzenetére
Passz. Letöltöd és kiderül - mivel még csak 14 perce jött ki, én is a frissítésnél tartok.
-
Csorbi
addikt
-
Rakamaz
tag
válasz
cintula187 #18140 üzenetére
Nálam is többször előfordul, hogy nem látszódnak, hiányosak, vagy vibrálnak a pálya fények.
Volt hogy a pálya túl oldalán akartam leszállni, mert csak a túloldali PAPI látszott a pálya mellett. -
Korcsii
őstag
Funfact: Steam-en 2 óra játékidőig lehet refundot kérni. Letöltőképernyő rulz...
PMDG 737 NG3 képek, megjelenés még idén
747 szim hamarosan nyílik BP-n
X-Plane 12 infók szállingóznak
#rövidhírek -
macy
addikt
Jó lenne ez a google térkép de sajnos ilyen hibák vannak benne.
És ez a játékban is ugyanígy látszik. -
cintula187
addikt
FS2020 ban szokott nálatok olyan előfordulni (most láttam ilyet előszőr helyszín KBOI), hogy bizonyos szögből a levegőben nem látszódnak a pályafények? CSak kékesen a taxiway.
-
macy
addikt
Kijött az Aerosoft CRJ 900/1000.
-
Jorus
nagyúr
válasz
wollnerd #18137 üzenetére
Igen, a valóságban is hallod az adott frekin az összes gép és az ATC forgalmazását, és a callsignra kell figyelni, hogy mikor szólnak hozzád. Volt, hogy jöttünk LHPB-re valahonnan, és a TMA-n belül a forgalmazásból hallottuk, hogy a BRU járat bő óra késéssel jön meg épp előttünk, és akkor jött a duma, hogy na, a Gyuri (a BRU járat kapitánya) felesége megint pipa lesz, mert nem ér haza időben.
-
wollnerd
aktív tag
Végül is igen, az állandó statikus zaj csak akkor nagyon hallatszik aktív freq mellett, ha még nincs beindítva a motor pl. C172-ben, de azért üresben járó motornál is jobban feltűnik nekem, de állandóan van a szimulátorban, akkor is amikor csend van a ATC részéről. Bug? Tovább játszadoztam a hangcsúszkákkal a hangbeállításokkal, pl. környezeti hangerőt is levettem, így még jobb számomra.
"hozzád vagy a többi körzeten belüli géphez beszélnek"
Akkor az nem bug hogy a szimben az összes repcsinek atc kommunikációját is hallom adott freq-án? A való életben is meg kell (kénytelenek) hallgatniuk a közelükben lévő repcsikhez kötődő kommunikációt a pilótáknak és így mindig figyelniük kell a callsing-re? -
wollnerd
aktív tag
Azok akik főleg fejhallgatóval vagy bármely másodlagos eszközzel repülnek, pláne pl. communication out beállítással. (3. opció) Azoknak nem idegesítő egy aktív ATC frekvenciánál ott van ez az állandó (recsegő?) statikus zaj, pláne akik felhangosítva hallgatják az ATC-t is? Ez normális? Való életben is ez van? Engem idegesít, mert kiakartam próbálni ezt a 3. opciót, igencsak felerősítve hisz hallássérült vagyok..
Hangszóróból defaultban nem annyira feltűnő. -
macy
addikt
Nem tudom mi van ezzel a túróval, de napok óta próbálunk együtt repülni haverral és nem megy. 1-2 hónapja működött a multi, de most invitnél csak azt írja invitation pending.
-
fatal`
titán
20% sale van a héten, ha valakit még érdekel.
-
wollnerd
aktív tag
Másnak is előjött olyan bug a tegnapi update óta hogy TBM930-ben a folyamatosan sípol a figyelmeztető hang, amikor bekapcsoljuk az elektronikát? Hiába nyomom be a 'master alert' gombot, sose hagyja abba, hiába ellenőriztem minden mást is, folyamatosan csipog.
Longitude-vel is ez a helyzet...
Az eddigi workaround amit felfedeztem hogy leveszem teljesen a warnings hangcsúszkát, de akkor ugye nem halljuk a figyelmeztető rendszereket... -
Csorbi
addikt
-
Rakamaz
tag
válasz
cintula187 #18120 üzenetére
FBW A320 experimental verzió?
Dolgoznak rajta:
https://forums.flightsimulator.com/t/a320nx-fbw-experimental-latest-09-19-2021-7de8f12-not-allowing-changing-sim-rate/455304/33Én visszaálltam a stabil v0.6.3-ra. (A 0.7.x-ben mintha a fogyasztással is problémák lennének.)
-
cintula187
addikt
Időgíorsítás nem működik nektek furán? 1-2 perc múlva magától visszaáll normál időre. Beraktak evvel kapcsolatban valami beállítást vagy csak bug?
-
BB9000
senior tag
válasz
Kaci84 #18117 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt. Csütörtökön többször megpróbáltam a frissítést, de nem ment. Neten rákerestem a problémára, de csak tavalyi posztokat találtam és az MS válasza szerint már tavaly megoldották ezt. Nem sikerülhetett valami jól a tavalyi javítás, mert pont ugyanúgy nem lehetett letölteni, mint ahogy tavaly leírták.
Péntek délután már sikerült a frissítés. Először a store-ban kellett frissíteni, az kb 3 perc volt, utána a játék indítóképernyő közben a megszokott módon letöltött 5 GB-ot, (kb 35 perc) majd magában a játékban kellett frissíteni a World Update-eket. Az újabb 5GB (35 perc) volt.
Ma már minden jó. Próbáld meg újra, a fenti sorrendben. -
Kaci84
őstag
Hali tudnátok segíteni? A játék kiírja frissítés elérhető viszont a storeban nem volt frissítési lehetőség vagy már megtörtént de csak nem engedett játtszani. Leszedtem az egész játékot és letöltöttem újra. El is indult tegnap. Ma akarok játtszani megint ugyanazt írja, hogy új mandatory frissítés elérhető. Tele a hócipőm ezzel a Microsoft szarakodásokkal. Forzánál is volt valami korábban. Nálatok volt ilyen vagy tudjátok mi lehet a megoldás?
-
Cypresss
senior tag
Honeycomb cuccai mai naptól az Aerosoftnál 30 százalékkal drágábban vásárolhatók meg.
Indokok: chip-hiány, gyártási és szállítási költségek emelkedése. -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #18113 üzenetére
Hmm, köszi, hasznos opciók vannak ezen a menü oldalon, úgy látom!
-
Korcsii
őstag
Srácok, elővettem megint az MSFS-t, pár napos frissítgetés után próbáltam repülni, de sajnos nem jutottam sokáig.
Itt most mit kellene csinálni? Gondolom a beállításoknál kellene valamelyik értéket a bal egérgombhoz társítani, de melyiknél? Találtam 3 féle interactot, egyikhez próbáltam, azt írta, hogy at Axis X+ már használatban van.
-
Cypresss
senior tag
válasz
energomatt #18107 üzenetére
Kisgépes világban tájékoztató szolgálat van, ez annyiban más a normál irányításhoz képest, hogy nincsenek kötelezően betartandó utasítások, csak ajánlások.
Az AUX-nak semmi köze az időhöz. Milyen helyi időt szeretnél beállítani, annak a reptérnek a LCL idejét, ahonnan a géppel indulsz, vagy azt szeretnéd, hogy folyamatosan a magyar időt mutassa? Utóbbinak nem igazán látom értelmét, de lehet hogy neked ez kell.
-
wollnerd
aktív tag
Srácok, a G1000-es repcsiken hogy lehet átállítani az órát a képernyő jobb alsó sarkában?
Mert nálam UTC-ben van és nem LCL-ben (local time) van. Így nem pontos az óra, Mo.-n 2-3 óra késésben van...
Próbáltam utánanézni, mind szimulátoros megközelítésből, mind IRL megközelítéssel... Semmit nem találtam... Csak annyit hogy talán az AUX gombon keresztül lehetne az órát módosítani, viszont szimben elakadtam, semmi nem történt AUX-ra kattintva.
Illetve azt se értettem hogy szinte az összes MSFS2020 tutorialos videóban LCL-re van állítva az idő... Nálam miért van akkor UTC-ben??? -
Rakamaz
tag
Kisebb repterek is be vannak csillagozva.
Kis reptereknél csak szimplán bejelented a fel- és a leszállást a megadott frekvencián, nincs légi forgalmi irányító. Így az közelben lévő éppen fel-, vagy leszálló gépek is tudnak a műveletedről.
Kis segítség lehet kezdetben mondjuk ez: http://vacchun.hu/elso-lepesek/bushback: "shift+P" Ja, hogy xbox? Próbáld meg valamelyik gombkombinációra rátenni a pushback-et.
-
wollnerd
aktív tag
A kis(ebb) repülőtereknél szokott lenni hogy nincs reakció a szimulátorban, mivel ott csak Traffic van a Tower/Ground helyett.
Engem érdekelne hogy IRL hogy van a kis repülőtereknél az irányítás?Ha van ott vki aki irányít, akkor van reakció, ha nincs, akkor nincs?
IFR esetén tudom h segít a megközelítésig a légiforgalomirányító, de amikor azt mondaná hogy "contact ... Traffic on ...." akkor ott (a szim szerint alapból) megáll a történet. -
lmno
őstag
FS-ben néha hiába kommunikálok az ATC-vel, pl. felszállásnál, nem reagálnak semmit.
Ez valami bug, vagy mit csinálok rosszul? Xboxos verzió ha ez számít. -
Kaci84
őstag
válasz
Csorbi #18099 üzenetére
Köszi, így már egy fokkal jobb. Viszont néztem YT-on is magyar videót is és ott egy csomó olyan gombon is állít dolgokat amik nálam inaktívak. Ugyanazon gépen A320.
Továbbá ami idegesítő, hogy sokszor bekapcsolja magától az auto gázt, persze kiélezett helyzetben, nem tudom a valóságban is így van-e.
Továbbá a magaásság, sebesség, irány gombokal se tudom eléri amit szeretnék. Néha az alapján megy néha nem. Pedig próbáltam már robotpilot ki be meg talán az összes gombvariációt is, de nem. Nyílván valami be/ki van kapcsolva vagy állítva, de rá nem jövök mi lehet. -
BB9000
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Gaming notebook topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple asztali gépek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Apple Airpods Max 2nd Gen. (2024) USB-C Starlight, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512 SSD FHD/IPS/TOUCH
- Asus TuF 17 Gaming Notebook! Ryzen 7735HS / Rtx 4060 / 32GB DDR5 / 1TB! BeszámítOK
- Apple Airpods Max 2nd Gen. (2024) USB-C Starlight, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA