Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18498 üzenetére
Game Pass van? Azon belül használod az MSFS-t?
-
cintula187
addikt
Sose kaptam még, de most Insert game disc hiba fogad MSFS indításnál. Xbox bol ki és beléptem. Kilőtt netttel is ezt kapom.
CPU cseréhez ehhez gondolom nincs köze. Azóta tudtam már vele játszani
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #18496 üzenetére
nvm, megjelentek
-
cintula187
addikt
Szokásos próbakör az üres majd visszapakolt community mappával megvolt. Eddig nincs gond. Hungary VFR nál viszont mintha nem látnék a villamos megállókban járműveket.
-
Csorbi
addikt
Sim Update 12 megjelent, Release Notes
Ajánlom mindenkinek alapos tanulmányozásra a meglepetések elkerülése végett, van bőséggel!
-
sheep
addikt
válasz
cintula187 #18492 üzenetére
Ingyé nem, de megveheted az An-2 -t 3500 pénzért.
Ezt a gépet vártam már egy éve, én be is húztam. -
cintula187
addikt
válasz
solti_imre #18491 üzenetére
Ancsa? Antonov lesz benne ingyé?
-
solti_imre
tag
Már csak alig több, mint 8 órát kell várni az Ancsára!!!
"Sim Update 12 is landing on Tuesday, March 21 at 15 UTC. The next official Developer Stream is scheduled for Wednesday, March 22 at 17:30 UTC."
-
cintula187
addikt
Így néz ki most a helyzet. Végülis épp pörög a GPU kihasználtság és sürű területen ezt nem mondanám rossznak jelenleg. A limited by Main Thread és GPU pörög váltakozva
5800x -en gondolkodtam, de erősebb chipsettel rendelkező alaplapban. De ha van értelme a jelenlegi deszkába is lehet megteszem a cserét ha dob a GPU-n is kicsit.
-
solti_imre
tag
válasz
energomatt #18485 üzenetére
Ugyanez a helyzet nálam is!
-
solti_imre
tag
Nálam ez: [link] 4-5fps javulást hozott RTX3080 és RTX3090 esetében is.
-
lo_jo
senior tag
válasz
energomatt #18479 üzenetére
Ugyan nálam még VGA problémát nem okozott win update, de a szépen belőtt virtual audio cable setupot egyszer teljesen szétbarmolta, ráadásul nem is nagy féléves frissítés volt.
Alapvetően az MSI AB sem kéne, hogy probléma legyen annak ellenére sem, hogy sajnos megszűnt a támogatása (szankciós hercehurca az orosz fejlesztő miatt), de egy driver és win update be tud kavarni. Nálam szerencsére még ez is rendben van mindenhol (kopp kopp kopp), de amint anomáliát észlelek, ez lesz az első, amit nézni fogok. Ráadásul az AB egy “trükkös” jószág, elvileg nem ír bele a driverbe, firmware-be, BIOS-ba, de az uninstall előtt kell egy visszaállítás, különben megmarad a voltage curve config valahol.
cintula187: Nem CPU limited van? Egy szálon nem a legerősebb az adatlapodon lévő ryzen 2600. Nézd meg a developer mode-ban a grafikont. Ha a limited by main thread sokszor jelenik meg, főleg, amikor a GPU kihasználtság beesik, akkor sajnos vissza kell venni a CPU igényes beállításokból vagy el kell gondolkozni egy CPU cserén, az alaplapod egy BIOS update után megy 5000 szériás, egy szálon jóval erősebb procikkal is (5600X kb 50%-kal jobb egy szálon nyers erőben).
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18479 üzenetére
Nagyon sok lehet adott esetben, mivel a havi kumulatív és összesített update-k elég sok változ(tat)ással járnak, néha becsúsznak kellemetlen dolgok is, mint pl bizonyos rendszereknél most is: [link]
De nem ritkán belefutok olyanba is (ez a szakmám) hogy a felhasználónál valamilyen okból leragad az OS főverzió frissítése pl a 1803-nál, szegénynek erről halvány lila gőze sincs, aztán csak pislog, hogy miért nem úgy mennek nála a dolgok, mint egy 22H2-n. -
sheep
addikt
Úgy tudom Pesten van többféle profi szimulátor amiket ki lehet próbálni. Kiépített pilótafülke, mozgó platform.
Tudnátok ajánlani valamit közülük? Szülinapi meglepetés lenne, olyannak aki már nem kezdő. -
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18476 üzenetére
OS: Win 10 22H2 -> ez csak a főverzió száma. A build számot a winver paranccsal kapod meg.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18474 üzenetére
Az Afterburnert felejtsd el, régóta nem ajánlott, nincs igazán frissítve sem és az utóbbi időkben több galibát okoz. Nézd meg nélküle, nem kikapcsolva hanem eltávolítva.
NV driver verzió melyik? Az OS pontos buildszáma? -
cintula187
addikt
Sziasztok!
Nvidia driver, MSFS vagy azon belül a jelenlegi SU baromsága, hogy egy idő után 90% -ról visszaesik a GPU load 50% alá. Nincs power limit beállítva pl. Afterburnerben sem
-
sheep
addikt
válasz
Triathlete #18469 üzenetére
Lényeg hogy megoldódott
Amúgy én nem értem miért nem tudja az Asobo megoldani hogy jobban el legyenek szeparálva a vezérlők.
Én hülyét kapok attól hogy pl. hiába van helikopter kollektív beállítva (fordított gázkar), nem veszi figyelembe és amikor váltok helikopter /merevszárnyú között mindig át kell állítanom az adott géphez való vezérlést is.
Ezt a DCS pl tök jól megoldotta, itt meg semmi értelme.
Miért nem állítja át a játék magától ha egyszer helivel repülök...miért a merevszárnyú kiosztást használja. -
Csorbi
addikt
válasz
Triathlete #18469 üzenetére
Akkor ez a pár hetes kihagyás előtt is így lehetett...?
-
sheep
addikt
válasz
Triathlete #18467 üzenetére
Próbáltad esetleg üres community mappával?
Úgy hangzik mintha a egy funkcióhoz több vezérlő is tartozna. -
dareal
tag
A honlap mellett elindult a HungaryVFR Fórum is!
Bátran írjatok a tapasztalataitokról, ha ötletetek van vagy hiányzik valami, azt az erre külön készített topicban megírhatjátok - eddigi kéréseket már átvittem.
A fórum angol- és magyar nyelvű - tartalmat tekintve!
Használjátok bátran, még alig van rajta valami, de ez idővel bővülni fog!
Aki béta felhasználó, az a béta fiókjával beléphet, a fiók elő van készítve, ráláttok a béta fórumra! -
sheep
addikt
válasz
Triathlete #18462 üzenetére
Nálam nincs gond a TBM-mel, kanyarodik ahogy kell. Sztem nálad akad össze a vezérlés valamivel.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Triathlete #18462 üzenetére
Huhh, azzal mióta rászoktam az FBW-re nem nagyon játszottam, de előtte elég sokat. Nem rémlik, hogy lett volna ilyen problémám. Este megnézem neked.
-
Triathlete
senior tag
Ellenőriztem mindent újra, és az összes beállítás helyénvalónak tűnik. Amikor fordulnék megvan belső nézetben az animáció is, viszont alig fordul valamit. 40Kt felett viszont jó
-
Triathlete
senior tag
Köszönöm!
DAHER TBM 930-nél tapasztaltam. Persze in-game is néztem ellenőriztem a beállításokat. Kanyarodik csak alig észrevehetően, viszont 60 csomó felett működik rendesen. Ránézek majd mégegyszer hátha a frissítés resetelt valamit, de ilyen problémám eddig nem volt. -
nonsen5e
veterán
válasz
Triathlete #18459 üzenetére
In-game nézted az érzékenységet a controls fül alatt? Azt is konfirmáltad, hogy valóban be van állítva az adott stick axis rudder / nose wheel steeringre?
Milyen géppel próbáltad?
Géptől függően bizonyos sebesség alatt nem (a szokásos helyen) mutatja a sebességet.
Pl. A320 PFD speed tape csak 30kts IAS fölött mutatja a sebességet, és addig az ND bal felső sarkában írja numerikusan a GS-t. -
Csorbi
addikt
válasz
Triathlete #18459 üzenetére
Csekkold az esetleg időközben érkezett frissítések changelogjait, meglepő dolgokon változtatnak néha ami utánállítást, vagy "új felfogást" igényel.
Pl a legutóbbi: Aircraft & Avionics I Release Notes -
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Pár hetes kihagyás után leültem a játék elé, Ferihegyről indultam volna, gép elindít minden OK, viszont kanyarodni taxizás közben nem akar. Joystick érzékenységét néztem, deadzone rendben. Mit csinálok rosszul?
Továbbá megyek kb 15 csomóval és még mindig 0-t ír ki sebességre. -
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18455 üzenetére
Ha ezekről esetleg egy képernyőmentést be tudnál ide tenni, az nagyon sokat segítene. Egy kép többet mond száz szónál...
-
macy
addikt
válasz
energomatt #18455 üzenetére
Nyomj egy alt+entert, hogy ablakos módba kerüljön az msfs, utána elvileg rá tudsz kattintani a belépésre.
-
energomatt
őstag
Egy komoly problémába futottam bele tegnap a Steam-es verzióm kapcsán, ami két és fél éve jól működik. A PC-n csak az FS van és az ahhoz tartozó dolgok. Amikor a program indul, normál esetben megjelenik az FS háttérképe és a kép közepén felvillan rövid időre egy kis fekete négyzet, ami azután rögtön el is tűnik. Eddig nem tudtam mi ez, most sajnos már tudom, mert nem tűnik el. Az Xbox ablaka ez. A következőt tartalmazza mióta nem idul el a program, csak homokórázik: "Segítünk bejelentkezni". Alul pedig a belépés gomb, amire hiába kattintok. Egyéként be vagyok jelentkezve az Xboxba ez Windows indításkor megtörténik. Próbáltam a fájlokat ellenőriztetni a Steam-el, rendben vannak, azután uninstalláltam a Steamből az FS-t, majd újra telepítettem a régi helyére, de ugyanez a probléma áll fenn. Még egyelőre nincs kedvem Windows telepítéstől újra indulni és mindent törölni, mert lehet, hogy a rengeteg munka után akkor is ide jutnék.(?)
-
Csorbi
addikt
Ez a funkció amiről beszélsz (Reset & Repair), a Windows 10 1803-as főverziójával érkezett még 2018 tavaszán. Az MSFS meg 2020. augusztusi kiadású
Másrészt a "titkosítás", amiről szintén beszélsz, azoknál létezett, akik Game Pass keretein belül használták az MSFS-t, mivel egy virtuális diszk környezetben működött (pl. lemezkezelőben volt is ehhez egy vagy több külön XVD lemez, xbox virtual disk), tök érthető hogy egy zárt, előfizetéses rendszerben működő játékba ne akarj belenyúlni. Amint megvetted, kifizetted a teljes árat, onnantól kikerül az XVD égisze alól és azt csinálsz vele amit akarsz. -
lo_jo
senior tag
válasz
Csorbi #18452 üzenetére
És ehhez melyik wc-re kellett ülni? A passzív-agresszív feliratúra? Nem is akartad megérteni, hogy miért nem volt ajánlott egy időben a MS store, ha van más alternatíva. Nem csak MSFS-ból, hanem bármilyen appból. Ráadásul sikerült teljesen téves következtetést is levonni.
Röviden: Kezdetben az MS store appok file-jai teljesen titkosítottak voltak, később ezen lazított a MS és körülményesen, de olvashatóak lettek. Ezért ha volt bármiből más platformon elérhető verzió, az volt az ajánlott, mert pl. Steam esetén bármelyik file másolható volt, a megfelelő programmal olvasható volt, ha pedig valami elcsesződött, ott volt a verify és a repair.
Mára ez már változott, lett verify és repair, az MS engedi, hogy hozzáférj a file-okhoz, stb, így már mindegy. Ettől nálam még mindig az utolsók között van a MS store, ahol pénzt szeretnék költeni.
-
Csorbi
addikt
Tehát, volt egy, a MSFS-el totálisan inkompatibilis Logitech cucc (hiszen nem ment a "dobozból kijött", Store-os verzióval, de ha jól értem a Steam-es verziónál is ERŐSEN mókolni kellett vele egy 3rd party appal)
És aztán ebből következik az, hogy a Steam-es verzió többet "tud"?
Hát...vak komondor legyek.... -
lo_jo
senior tag
válasz
Csorbi #18449 üzenetére
Elkezdtem keresni a cikket, ami részletezi, hogy hogyan lehet hozzáférni MS Store játékokhoz, de közben megtaláltam, hogy végre már bárhova telepíthetők a cuccok és nem kell folder ownershippel vacakolni. Halleluja!
Én is GP-ban kezdtem a flight simet, aztán két dolog miatt is a file-ok között kellett matatnom. Az első egy taxi ribbon mod még 2020-ban, ami csak úgy működött, ha a core file-ok között cserélted a gyárit. E nélkül még tudtam élni, de a másik már sokkal zavaróbb volt. A Logitech switch panellel belefutottam egy nagyon idegesítő CTD bugba, az kínkeserves szenvedés volt. Rejtett mappa, amire ownership kell, de ha megcsinálod, akkor hajlamos elfelejteni frissíteni a store a nem megfelelő owner miatt. Végül nem kellett ez sem, csak logokat másoltam ki, a megoldásra pedig elég volt egy SPAD.neXt megvásárlása és összelövése, hogy ne vegye a Logitech plug-in fals inputját (20-30ms-enként panel fényerő le-fel állítás). Nyitottam ticketet a Logitechnél (nem létező inputtal spameli a plug-in a játékot) és a MS-nál (túl sok inputt miatt CTD) is a problémával, logokkal, screenshotokkal, stb, válaszra sem méltattak. Végül 2021 tavaszán Steamen vettem meg, a MS pedig 2021 novemberében feloldotta a korlátozást, de engem ez már nem érintett.
-
ToMy_
tag
válasz
laczo111 #18446 üzenetére
Ha az MS Store-ból veszed meg, és ugyanazzal a fiókkal, amelyikkel a Gamepass előfizetés volt, akkor elvileg nem kell újra letölteni semmit, mivel gyakorlatilag ugyanaz a program.
A Gamepass-ben is az 40thAnniversary verzió van benne, és ha ugyanezt veszed, akkor minden marad ugyanúgy. -
lo_jo
senior tag
válasz
Csorbi #18444 üzenetére
Ha jól tudom, a winstore játékok core file-jaihoz való hozzáférés még mindig macera, Steam esetén így sokkal könnyebb nem csak community folderes modokat berakni, hanem olyanokat is, amik a core-hoz is hozzányúlnak. Persze ez több problémát is jelent frissítések idején.
-
-
laczo111
friss újonc
Sziasztok! Idősebb mérnök vagyok, ezért a mai nyelvezetet nem mindig értem pontosan, kérlek benneteket, hogy egyszerűen próbáljatok magyarázni. Az unokámat érdekli a rep. szimulátor, ezért 1 hónapra előfizettem az Xbox Game Pass Ultimate-re, és letöltöttem a FS 40th Anniversary-t, összesen 230 GB az SSD-n. Most a Game Passt lemondtam és meg akarom venni a programot a Steam-ből. A kérdésem: Mindent le kell törölnöm és mindent nulláról kezdeni, vagy bizonyos részeket meg kell/lehet hagyni? Már csak 160GB hely van az SSD-n.
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18437 üzenetére
Azért olvass utánuk, illetve nézd meg az ismert hibák részt is. Ha pedig nálad egyedi hiba, nyiss egy ticketet a honlapjukon.
-
energomatt
őstag
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18434 üzenetére
Elolvastad a changelogot? A Longitude-höz kismillió változtatás jött ki, pl ilyenek:
Fully featured autothrottle system with correct AT modes/functionality and communication to and from the FMS
-
energomatt
őstag
válasz
Csorbi #18433 üzenetére
Számomra legalábbis mindenképpen. Még csak egy alkalommal tudtam vele kísérletezni. Longitude-al repülök általában. Az auto-throttle funkció, amit joy-ról is tudtam ki-be kapcsolni, ráadásul led-es visszajelzéssel, most nem működik. Manuálisan próbáltam szabályozni a sebességet, de még nem jöttem rá, hogyan működhetne úgy mint korábban, amikor semmi gondom nem volt vele. Rendesen le is zuhantam a leszállópálya előtt.
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18432 üzenetére
Tudsz már konkrétumot, amit elrontottak most ezzel a frissítéssel?
-
Csorbi
addikt
válasz
energomatt #18430 üzenetére
Mivel Store-ból/Steam-ről automatikusan frissül maga az app, így nem kérdés hogy kötelező-e vagy sem.
Egyébként attól, hogy ezek az adatok nem elérhetőek, miért nem lehet telepíteni? Miért zárja ki a kettő egymást? -
energomatt
őstag
válasz
Csorbi #18429 üzenetére
Én még biztosan megvárok legalább három hibajavítást, hacsak nem kötelezően települ.
Ma teszteltem próbaképpen néhány ingyenes repteret abból a szempontból, hogy elérhetőek -e az ILS adatok a VFR Map-on. Sajnos az esetek nagy többségében nem. Csak példaképpen az LHBP is ilyen. Prága, vagy Genf viszont jó. -
Csorbi
addikt
-
energomatt
őstag
válasz
energomatt #18427 üzenetére
Megvan: 15/3=5, vagyis +4 esetén 0.20, vagy +10-nél 0.50.
-
energomatt
őstag
Újabb kérdés új válaszok :-) (A béta azóta törölve.)
Az fsltl-trafficinjector-config.json adatai parkoló gépek tekintetében számomra nem világosak. Pl. 3 megadása esetén a beállító ablakban, 0.15 van rögzítve a fájlban, ha bármelyik számot a config fájlban javítom érthetetlen eredményeket kapok. Valamilyen százalékos értékről van szó. Ugyanakkor a leírásban szereplő paraméterek egy részét egyáltalán nem látom. Lehet, hogy nem a legújabb verzió ez?
Így néz ki nálam:
{"ifraircraftlimit":80,"vfraircraftlimit":5,"staticaircraftlimit":0.15,"secstilremove":120,"flightplannerdbapikey":"használom","modeloveride":"","consoledebug":"","silent":"yes"} -
energomatt
őstag
A TBM930 és a Longitude új béta verzióit vezette már valamelyikőtök? Nálam a billentyűkiosztások és a Joystick gombok egyes fontos funkciói egyiknél sem működnek. Pl. a Toggle autopilot, vagy egyes további autopilot funkciók, miközben a többi gépen ezek továbbra is jól működnek.
-
sheep
addikt
válasz
Triathlete #18423 üzenetére
Hello
ha a gamepass nem működik akkor nálad lesz vmi probléma, én is így próbáltam ki annó és még sokan. Ha a C meghajtóra rakod akkor ne legyen ékezet a mappanévben, ez szokott általában probléma lenni.
Az F22, F35 nincs benne a játékban, fizetős addonként lehet megvenni. A Top Gun, vitorlázók, 40th anniversary cuccokat tartalmazza az alapjáték is, bővel elég ha az azt megveszed. -
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
40th Anniversary Edition vásárlása esetén az érkezett DLC tartalmakhoz hozzáférhetek? Youtube-on úgy láttam, hogy van Top Gun DLC ami tartalmaz többek között F-22, F-35, Darkstart. Ezek az alap 70€ leszurkolása ellenében használhatók? Továbbá a vitorlázók is? Vagy ezek további mikrotranzakciót igényelnek?
Steamen a leírásban a Deluxe és Premium Deluxe verzióhoz olyan tartalmakat láttam mint a Dreamliner és társai ami annyira nem vonz, emiatt kérdezem. Gamepass, hogy belenézzek nem opció semmit sem tölt le, elcsesztem már pár órát, hogy megjavítsam, nem ment.
Köszönöm a válaszokat! -
Eep 101
csendes tag
Köszi sheep, hogy felhívtad a figyelmemet-figyelmünket-! Letöltöttem, kipróbáltam, igényes nagyon szép munka, forró gratulációm !!! Léggömb, vonatok, villamos, Dohány utcai zsinagóga, stb-stb. Igazi karácsonyi ajándék kedves EKRE, köszönjük szépen!!!
-
sheep
addikt
Na de nagy a csend, senki nem rakta még ki hogy megjelent a Hungary VFR 9?
[link]
A készítőknek köszönet! -
Korcsii
őstag
X-plane 12 Trailer [link]
-
vlevi
nagyúr
válasz
wollnerd #18414 üzenetére
"Van erre műszer, ami segíti a pilótákat?"
Van. Másodpilótának hívják
De viccet félretéve, a kutató-mentő helikoptereknél a személyzet többi tagja segíti a pilótát a pontos helyre függeszkedésben.
A valóságban azért kicsit egyszerűbb, mert a játékban nincs tér érzet, ezért nem érzékeled azt, hogy pl. a H betűre leszálláskor nem a közepét célzod meg, hanem tudod, hogy előre, oldalra x méterrel kell lenned.
Ahogy a saját kocsiddal, a garázsba beállás se sikerülne akkor, ha úgy próbálod, hogy pont középen legyél -
sheep
addikt
válasz
Szia,
nem kell rotor brake és a throttle sem. A helikopterben nem kell a gázkart birizgálni, nagyon leegyszerüsítve a helik mindig optimális gázzal repülnek és ezt automata szabályozza (van kivétel de kevés, az MSFS-ben automatikus). Ami fontos az a rotor fordulatszáma és ezt a governor szabályozza, az adott repülési helyzethez adagolja a gázt. Neked csak a kollektívvel és a ciklikussal kell törődnöd, meg persze a farokrotor pedállal.
Pl. a Bell 407-nél a kollektíven a gázkart elforgatod a 'fly' pozícióba és ennyi, ezt az automata tartani fogja. Utána már a kollektív fel-le mozgatásával szabályozod az emelkedést süllyedést. Ezt nagyon finoman kell csinálni, mm-t mozdítva, gyakorolni kell meg nem árt egy jó joytstick.
A kollektívvel meg jobbra-balra, előre/hátra döntöd a gépet. A pedál is másként működik mint a repülőgépeken ahol repülés közben nem is nagyon kell, itt viszont a farokrotor állásszögét állítod vele, és ezt folyamatosan használni kell, szóval egy helinél mindkét kezed és a lábad is folyamtosan használni kell az egyensúlyhoz.
A beállításokban van rotor trim, én ezt rákonfiguráltam a jojra mintha repülőgép trim lenne, a bólintást/dőlést lehet trimmelni minden sebességhez (és kell is)
Ha jól beállítod és repülés közben trimmelsz akkor elengedett kézzel is stabilan repül a heli. -
ToMy_
tag
válasz
Rotor brake: a rotor "rögzítőféke". Azt ne használd repülés közben.
Throttle: gépfüggő, de ökölszabályként általában 75-95% repülés közben.
Collective: na ezt kell használni, ezzel állítod a rotorlapátok állásszögét, azaz ezzel emelkedsz és süllyedsz. Kizárólag ezzel. -
wollnerd
aktív tag
Sziasztok!
Helikoptereseket kérdezném:
Egy-két dolgot nem értek a helikopterekkel kapcsán. Eltartott egy ideig mire jobban elsajátítottam az irányításukat, a testreszabott HOTAS x52Pro-val. (assist-ok bekapcsolva) De:
Amikor landolnék, akkor az optimális süllyedési sebességet elég nehéz "eltalálnom". Tudom van 3 dolog: A Collective tengely, a Helicopter Throttle tengely és a Rotor brake. (A trimm-ek kezelését is vágom) Általában a rotorfékkel próbálkozom, optimális collective teljesítménnyel, de így is gyakran szerintem igen keményen érek földet, de néha van, hogy tényleg olyan magas süllyedéssel esek a földnek hogy aircraft crash üzenet a vége...
Erre van tipp, vagy csak rengeteg gyakorlás?
A másik dolog ami jobban foglalkoztat engem: A valódi helikopter pilóták is honnan/hogyan a fenébe tudnak PONTOSAN HELYRE landolni a magasságból??? Pl. a karikás "H" betűjel közepére.
Mert ezt én VR-ben se látom át! Hiába lehet jól látni a helikopterből, ha lefele nézni nem lehet (pl. nincs üveg a pedáloknál :P ) ! Honnan tudjam egy ismeretlen terület felett hogy ha pl. fák vagy épületek között tenném le a gépet, függőlegesen süllyedve nem fogok véletlenül egy fa objektumra ütközni? Van erre műszer, ami segíti a pilótákat?
Ja és nyilván a landolás közben nagyon finoman kell kezelni a botkormányt, hogy pontosítsunk a landolási helyzetünkön. -
dareal
tag
-
MasterMind
tag
Köszi! Időközben frissítettem az LNM-et és automatikusan feldobta pont ezt a problémát. Mostmár minden stimmel! Mondjuk ettől függetlenül, az MCDU ugyanúgy a legfrissebb verziót mutatja. Navigraph biztos fasza, viszont nekem jelenleg még nem éri meg.
CPDLC-vel meg ismerkedem, elvileg Hoppie-val működik, de még nem látom át teljesen a témát.
-
lo_jo
senior tag
válasz
MasterMind #18408 üzenetére
Első: A CPDLC rendszerhez egy kijelző. Ha jól emlékszem, az FBW A32NX-ben nincs még lefejlesztve.
Második: 2 lehetőséged van:
- LNM-ben válaszd a Do not use Navigraph Database opciót a Navigation Databases-ben
- Fizess elő Navigraphra, akkor lesz mindig friss AIRAC cylce ingame és LNM-ben is, ekkor válaszd a Use Navigraph for all Features vagy a Use Navigraph for Navaids and Procedures opciók valamelyikét.
Itt le van írva részletesen, hogy mit hogyan: [link] -
MasterMind
tag
Sziasztok!
Néhány pár évvel ezelőtti fellángolás után, most komolyabban elkezdtem nyomkodni az MFS2020-at, azon belül is a FBW A320neo-ját.
Két kérdésem lenne:
- Mi az az instrument az MCDU felett az alsó ECAM kijelzőtől két oldalra? Látszólag az MCDU-hoz tartozik, de nem mutat semmit pár elválasztóvonalon kívül.
- Másik kicsit kacinfántosabb dolog. A Little Navmap-et használom tervezésre, de a benne lévő Departure/Approaching eljárások, legalábbis az elnevezésük (?) mindig teljesen mások, mint amik az MCDU-ban vannak. Ez mitől van?Köszönöm előre is!
-
macy
addikt
Használ valamelyikőtök vr-hoz openxr toolkitet? Mennyi fps javulást hoz? Mert nálam semmit nem számít, hogy azzal használom-e a játékot. Amit mondjuk nem nagyon értek, nem tudom 30-35 fps-ről feljebb tornászni az fps-t.
-
dareal
tag
gondoltam, hogy ezt itt hagyom
messze még a kiadás, de nagyon szépen halad!
-
lo_jo
senior tag
válasz
Freiherr #18400 üzenetére
Velem nem járnál jól, én rongyosra szoktam hajtani a legtöbb perifériámat.
Nem veszek mindenből felsőpolcost, de a régi Logitech kormányom (Wingman Formula Force GP) szó szerint már rojtosodott, elkezdett kicsapódni a piros gumi részből a trutyi, ami a kézről beszívott izzadsággal keveredve egy lemoshatatlan kombót alkotott és még foszlott is.
Az a baj, hogy az a 60k a covid+msfs2020 kombó előtt már bőven megvehető volt 32-ért, de úgy rémlik, hogy láttam valahol offline boltban akciósan épp 30 alatt 10 forinttal is. A csúcson meg 100 környékét is kértek érte. 30ért még agyaltam is rajta, hogy a HOTAS X helyett jól jönne (amit én 12-ért vettem), de végül volt más, ami előrébb került a guilty pleasure listán. Aztán amikor kijött a 2020, nem volt választásom, nagyon kellett az upgrade és végül a yoke mellett döntöttem. Akkor is ment az agyalás, hogy megéri-e nekem egy Honeycomb Alpha, de végül maradt a
SaitekLogitech és különbözet inkább ment a pedál+switch panel árába.Az is igaz, hogy ki lehet fogni nagyon szép állapotú használt dolgokat értelmes áron, csak nálam olyankor már jön a "viszketés", hogy ez alatt az idő alatt már használhatnék egy újat a boltból. A használt szerencse és türelem kérdése, szerencsében nem bízok, türelmem meg sok dologban van, a szórakozásban épp nincs.
-
sheep
addikt
Általában én is így vagyok vele ahogy te is mondod, viszont ez pont egy kivétel nálam.
Az elmúlt 20 évben szinte csak használt joyt vettem, x52-től kezde a mostani Warthogig, és soha egyikkel sem volt probléma, pedig használtam őket rendesen. Legutoljára (jópár éve ) egy X 52 60e ft körül volt újan, én 15-ért vettem az aprón és azóta is vígan teszi a dolgát. Ha belegondolsz az egy kiforrott technika, hall szenzor, műanyag az egész, sok baja nem lehet. A gázkar poti szokott zajosodni de azt is meg lehet oldani könnyen. Szóval ebben az esetben a legjobb vételnek én még mindig az általam linkelt cuccot tartom 21e ft-ért, külön joy és gázkar, kismillió gomb és tekerentyű.
Ellenben volt pl.Thrustmaster T16000m joyom is és alig használtan, két hónaposan tönkrement a z tengely. Gariban cserélték, aztán egy hónapra rá az is tönkrement, olvasgattam a neten és ez a hiba sokaknál előfordult. Annak visszakértem az árát és nem is vettem többet.
Szóval ezt a joyt úgy ajánlottam itt a topikban hogy ha most kellene vennem akkor magamnak is azt venném, gondolkodás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest