Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
isti732712 #49997 üzenetére
Egy darabig nem is mérek.
A lazúr nem keni fel magát a fára.
-
-
somsan2
újonc
válasz
Harbinger85 #49960 üzenetére
Szia!
Ezt én is tapasztaltam egy SN570 1TB-os példánnyal!Szintén Steam, bár nem játékot hanem az EZ Bench tesz programot szedtem le vele, de ugyan ezt csinálta. A feladatkezelő szerint 100%-os SSD terhelés, az írási sebesség a béka segge alatt, de annyira, hogy a steam letöltés grafikonja is kinullázódott egy időre, amíg ki nem tudta írni az adatokat az SSD-re. Aztán megint töltött és megint behalás.
A hibát régebben tapasztaltam, most próbáltam újra előhozni, de csak egyszer sikerült, erről van egy is egy béna képem
[kép]
Egy másik régen használt játékot frissít éppen, a probléma kezdetekor készült a kép, a lényeges dolgokat bekereteztem. Látszik, hogy már régóta 100%-os a terhelés, miközben csak 60MB/s-al ír. Az adott pillanatban ez leesik 20MB/s-alá, a letöltés is leáll. Ennél még jobban is belassult, volt 5MB/s-is úgy 5-10s-ig, aztán helyreállt és csinálta rendesen.Érdekes módon az Epic Games Laucher nem csinálja ezt, abban van egy játék amit rendszeresen játszok és nincs gond ha frissítést tölt. Annál jön az adat a netről max sebességgel (250Mbit), az SSD meg szépen írogat/olvasgat ahogy frissíti a fájlokat nincsen 10%-ra sem leterhelve.
Sajna mivel ez is DRAM nélküli így előfordulhat ilyen, talán ha HMB-et lehetne nagyobbra állítani az segíthetne rajta.
A windows-os nvme driver (storport.sys) valami max. 67MB-ot foglal le HMB-nek, de az az eszköz 209MB környékit preferálna, talán ezt nem szereti ha túl sok random írást kap.
[kép]
Próbáltam állítgatni ez alapján de, nvme drivert kellene cserélni, hogy többet tudjon:
[link]A gépen minden friss (BIOS, Win10), a WD Dashboard meg azt írja, hogy nincsen frissebb firmware az SSD-hez.
Szóval ez ilyen, talán a többiek tudnak valami okosságot mondani, hogy mit lehetne még tesztelni vele, főleg, hogy ez egy ajánlott típus a topicban.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Doky586 #49990 üzenetére
Borda nélkül nem tudom mi változik, ezt mindenki tudni fogja, hogy melegszik...
Azonnal 65 fokig felugrik.
Elveszi a teljesítményt is hűtés nélkül.
Bármennyire is a papírlapban láttad a problémát, a hűtés nélküliség a gond, nem az, hogy van-e papírlap vagy nincs.
A4-esből kivágott papírral is hűthető maradt az SSD. Nem okozott a hőmérsékletben kiemelendő változást.
Köszönöm a figyelmet.
De összefoglalva:
Az SSD-n rajta lévő GYÁRI matrica nem okoz a hűtésben problémát, többféle mérés kapcsán is a hűtés a lényeg, hogy legyen, ha melegszik az SSD.
-
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Doky586 #49986 üzenetére
Ugyanoda tettem vissza bordát, és mivel thermal pad van rajta, plusz gumi szorító, így hozzáért.
Hidd el, figyeltem a részletekre.
A thermalpad rugalmas, így megfelelően illeszkedik.
Ne akarj minden mást belemagyarázni. Egy direkt melegedősebb SSD-t választottam, mert a PM961-es az.Egy Icybox hűtést tettem rá, thermalpad segítségével.
A gyári Samsung matrica nem oszt, nem szoroz a hőfok során.
Pont.Mondtam, a lehetőség adott, cáfolj meg.
"Ha a procin pl 30% hőmérséklet emelkedést okoz egy papírcetli, akkor itt is." - mondtad Te.
De nem okoz...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Doky586 #49983 üzenetére
Nézd, én amit kellett lemértem.
A téma az volt ,hogy az SSD matrica okoz-e a különbség.
Fent ott az eredmény, minden adatot percre pontosan látsz.
Én ezt a részét bizonyítottam, nem okozott különbséget. Te írtál 30%-ot, nincs semmi ilyen.
Ha akarod leméred a procis dolgot Te, az SSDnél ez nem okozott eltérést.
A mérésre a HDS-t használtam, minden érték adott, lehet hitetlenkedni, fogod és akkor megméred Te magad is.
Gondolom a következő az lenne, hogy videóval bizonygassam neked.
Bocs, de nem volt igazad. Fektettem ebbe kellő időt... Mit szeretnél, hogyan mérjem le úgy, hogy neked megfelelő legyen?
Leírtam hogyan teszteltem, mi nem jó neked azon? Volt egy elméleted, megcáfoltam.
Ha van lehetőséged, akkor cáfolj vissza. Mérj, linkelj, bármi.
A meggyőződés - elképzelés nem jött be. Én mértem, sőt még direkt bordát is cseréltem, hogy kerek legyen a történet. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Doky586 #49980 üzenetére
Megtörtént a teszt.
Icybox-ot tettem rá.
A mérési metódus röviden-tömören.
A gép indítása után 5 perc AIDA stress teszt , minden bepipálva.
Utána 1 perc pihenő, majd atto disk 1GB-is fájlmérettel futtatva, majd a teszt végén 5 perc pihenési idő.A két mérés között a hardverek visszahűtve.
Első képen látható a matricával állapot, másodikon pedig a matrica nélküli.
Matrica nélkül volt egy throttling, ott be is esett a hőfok..
A különbség hibahatáron se mozog... A grafikon torzulása ne zavarjon meg senkit, az alsó ablak nem volt teljes szélességen, igyekeztem percenként monitorozni a mért hőmérsékletet.
A csúcs ugyanott volt, a visszahűlés mértéke sem volt intenzívebb.
Én nem tapasztalok hőmérsékleti eltérést a matrica vs matrica nélküliség között, tehát nemhogy 30% ,de 5% eltérés nincs..
@pluto1969: NEm ront a hűtésen
A ház légmozgása fontosabb, mint a van-e rajta matrica avagy nincs...És ennek a kis gépnek nincs légmozgása, ezért is voltam kíváncsi az eredményre.
-
pluto1969
aktív tag
válasz
Graphics #49975 üzenetére
Én is kíváncsi vagyok az eredményre. Sok Nvme vezérlő fémkupakos, a jó hőleadás végett, nem szerencsés papírlappal leszigetelni, mert így a gépház légáramlása nem éri a vezérlőt közvetlenül. Még ha a nand-ra rá is teszik, legalább a forrófejű vezérlőket hagynák szabadon. Várjuk a tesztet
30%-ot biztos nem, de 5-10% szerintem biztosan ront a hűtésen.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Doky586 #49977 üzenetére
Oksa, akkor megvan a délutáni feladat.
Csak a Te kedvedért letesztelem azonos hardverkorulmenyek mellett cetlivel és anélkül.
30%-ot akkor tartod?
( kicsit nagy szám szerintem, de ha ezt mondod, legyen.)
Samsung PM961 gyari matricaval és nélküle.
Hűtéssel egy mini Optiplexben.Megnézem a forrófejű Micront is, ha nincs matricaja, teszek rá egyet.
( Csak mert én már itthon ezt teszteltem, és az általad vázolt dolgokat nem tapasztaltam, de fotó és képernyőmentések persze lesznek )
@apszi: Megnézem, nekem ennyit megér a dolog, kíváncsi vagyok a fizika mit mutat.
-
pluto1969
aktív tag
válasz
Graphics #49967 üzenetére
Ha még az elején vette, akkor van esély TLC nand-ra, de ha mostanában, akkor tuti a QLC. Az elején gyártották nagyon rövid ideig TLC-vel, de nagyon gyorsan QLC-re váltottak, de ezt a Kingston imádja eljátszani igen gyakran. Nekem is van 1 NV2-es (1TB), de én még akkor vettem, amikor 30 000 körül volt az áruk, most meg ugye 20 000 körül van. De hogy mi van benne nem tudom, mert azóta sincs felbontva.
-
pluto1969
aktív tag
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #49959 üzenetére
Az NVME SSD flash id (Ochkin Vadim) féle programon kívül nem tud véletlenül valaki egy másik programot (Windows), amivel meg lehetne nézni az SSD chip típusát, hogy TLC, vagy QLC?
Lefotóztam az SSD-t, de a matricán nincs ilyen infó, csak számok, kódok... pl, 004.A00G Taiwan.
Külföldi fórumokon próbálták azonosítani az ilyen sorszámok és a gyártási hely alapján ,de még azonos számom belül is lehet mindkettő fajta. -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Jobb topicot nem találtam. Vettem egy WD Blue SN570 SSD-t, itt is ajánlották jó teszteket olvastam jó ár és ugye NVMe. Windows kb. 2 perc alatt fent is volt, amitől a falra mászok: Steamen játék letöltés behal fél percenként. Dettó mint a DRAM nélküli SATA-s meghajtóim, egyedül a 8 éves BX100-as nem csinálja ezt. Hőmérséklet 50 fok, Windows 10.
Ez normális? Gond van az SSD-vel vagy szoftveres? -
Met
nagyúr
Egy 2018-as Adata SU800 256GB SSD Sata, mennyire számít megbízhatónak?
Sentinel: 100-95
Működési idő: 366 nap
Írt adatmennyiség: 4,48 TB2 SSD-t eladtam a gépből, ez még meg van.
Gondolkozok rajta hogy feltelepítenék rá egy windowst, amikor van kedvem időm szórakozni vele. És ha kész, lecserélném a még régebbi OCZ Vertex-em.
Nem követem ezeknek az élettartamáról a visszajelzéseket. -
tasiadam
veterán
válasz
Graphics #49948 üzenetére
Nem a TLCkategoriazva hanem maga az ssd. Mind a 2 TLC. A 980 (sima) ugye nem gen4, hanem gen3, ami azert olcsobb, mint a evo vagy a pro, mert nem 1 nagy durranas. Az Evo plus meg 1 magasabb kategoriaju ssd, mint a sima jelzes nelkuli. Ugye elvegre ugy nez ki a samsung portfolio, vagy a QVO az QLC, az EVO az TLC, a PRO az MLC. Legalabbis eddig ez volt, es a 980 valahol az Evo, vagy az ala van pozicionalva. Elozo heten olvasgattam utanuk, hogy mire is jo a jelzes nelkuli samsung.
-
PROTRON
addikt
Igen, ez ebbe a topicba való.
Az egyes típusok esetén az ssd technológiai sajátossága hogy az 1TB egységek szekvenciális sebességei gyorsabbak azonos széria 500-asokénál.
De ehhez utána kell olvasni. Ha 980-asból is 1TB-set használnál, ott már erősebb sebességet tapasztalnál. -
xmad
őstag
megírom ide.
samsung 980 500gb SSD sebessége nálam 3100/2200 volt
most samsung 970 evo plus 1tb 3500/3300
ennyivel gyorsabb illetve lassabb lenne egyik a másiknál?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Van egy 120gb-os noname ssd nálam. A hdsentinel 27%-os kondíciót ír csak rá, pedig ali volt hazsnálva. van valami progi amivel le lehetne ellenőrizni, esetleg a hibás részeket tiltani vagy valami módon úgy használhatóvá tenni, hogy pl zenékettároljak stb. Így sajnos nem jó, mert van hibás olvasás/írás
-
tasiadam
veterán
válasz
isti732712 #49937 üzenetére
Nem lesz. De nekem pl a posta tokitette el a cuccot
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
isti732712 #49937 üzenetére
Szállítási mód függő a dolog.
Aliexpresses topic temaosszefoglaloban le van irva melyik szállítás hogy néz
ki.
-
pluto1969
aktív tag
APACER AS340 PANTHER 960GB
APACER - AS350X 1TB
Nem vett valaki mostanában valaki ezek közül? Érdekelne a belsejük, főleg a vezérlő. -
pluto1969
aktív tag
Akit érdekel most néztem Team Group CX2 512 GB SM 2258xt vezérlő, és Sandisk 96L TLC nand van benne. Eltér az 1 TB verziótól, mert abban SM 2259xt, és Mikron TLC nand van.
-
Rockland
tag
Megoldódott a problémám. Annyi volt a gond hogy Win7-em volt, de uefi-be tettem egy Win10-et és ott látta már. Úgy hogy csak a windows volt a gond.
Köszi mindenkinek!! -
cigam
titán
Köszi! Megpróbálom becseréltetni.
-
King Unique
titán
Előfordulhat egyes beszámolók alapján (példa), amit ha a BIOS frissítése vagy a RAID / IDE / AHCI váltás nem old meg, akkor az szívás. Már ha valóban erről van szó és nem egyéb az oka (pl. hibás SSD), mert az ASUS X541 azért nem éppen muzeális laptop és eleve van 2,5" SATA SSD-vel szerelt változata is.
-
cigam
titán
Létezik olyan, hogy nem mindegyik SSD-t szereti a laptop (Asus X541)? A régi SSD elromlott, és lett belevéve egy másik (256GB-os Samsung 870evo) A csere után kiteszi az Asus logót, és úgy marad, nem megy tovább. A fiók mélyén találtam egy Kingston-t, azzal meg pöc röf működik.
Túl sokat fogyaszt a Sansung, vagy miért nem ismeri fel/akasztja meg?
Külső tápos USB bölcsőben másik gép simán felismeri, látja, kezeli a Samsungot. Szóval azt, hogy gyárilag hibás az SSD, azt kizárnám. -
abdulka1
őstag
válasz
Graphics #49832 üzenetére
Szia!
Elkiabáltam a dolgot.
Eddig tartott az Apacer AS2280P4U Pro.
Tegnap este, minden előjel nélkül azt tapasztaltam, hogy nem tudok rákattintani se asztal parancsikonra, se gombra a tálcán.
Először valami fagyásra gondoltam, és próbáltam elindítani a feladatkezelőt, de az se ment. 2-3 próbálkozás után dobott egy kék képernyőt, "A számítógép problémát észlelt, ezért újraindul. Összegyűjtünk néhány információt, aztán újraindítjuk a rendszert" hibaüzenettel. A számláló nem mozdult el 0%-ról, ezért néhány perc múlva reseteltem.
Újraindult, egyenesen az UEFI-be lépett, ahol az SSD nem látszott.
Kikapcsolás és hideg indítás után már az UEFI-be sem tudtam belépni, csak egy üzenet jelent meg a monitoron miszerint "Press <CTRL+P> to Enter MEBX setup menu".
Megnyomtam de sajnos se ez, se a Boot menübe jutásra tett kísérletre, nem történt semmi.
Átraktam egy másik ASUS lapba, de ott is ugyan ez a helyzet, ha a rendszerben van ez az SSD. Ha kiveszem, megy mindkét gép probléma nélkül.
Ha az M.2 NVMe mellett van egy SATAIII rendszerlemez kábelen, akkor arról sem hajlandó elindulni a rendszer, és az UEFI-be sem tudok belépni. -
Zamma
őstag
Van valakinek tapasztalata arról hogy normális-e az Apacer SSD esetében mondjuk Crystal Disk Mark full bench közben néha - ez ha jól láttam a linear read-re igaz valószínűleg - 50%-os proci terhelés?
Ugyanez ugyanott Samsung 970 EVO Plus esetében 33%.
Ezt sem nevezem tyű, de jónak, de az 50%...Egyébiránt az Apacer hőmérsékletével és gyorsaságával is nagyon meg vagyok elégedve, köszönöm szépen Graphics-nak az ajánlást!
nem akarom betenni az ajánlós topikba, mert akkor irgumburgum lesz!
Ja, és az árával is! -
Armagedown
őstag
válasz
myshka74 #49911 üzenetére
Mint ahogy már írták, nem valós a 16 TB tárolókapacitása.
Itt van egy videó egy hasonló cuccról, ez éppen kamu 64 TB, de ezen kívül rengeteg van ezekről a csalásokról, csak keresni kell.
Gondolom a vevő sem gondolhatta komolyan, hogy 8 dollárért ekkora ssdt kap, amikor napjainkban egy ilyen 2400 dollár.
Vagy mégis? -
tasiadam
veterán
Hasonló SD kártyát már vettem, 128gb-nek adták, 64 volt a valós, és felülírta az adatokat a második 64gb. Szóval valóban 128gb írás ment rá, ami matematikailag 2x64gb volt.
-
fatal`
titán
válasz
Valószínűleg Kínából rendelt hamis cuccot kaptál, nem létezik 16TB consumer SSD (és ha létezne is kb. félmillióba kerülne).
Általában az SSD házba egy kisebb microsd kártyát raknak és átírják, hogy a kapacitást nagyobbnak mutatja. Valójában ahogy másolsz rá, felülírja amit korábban másoltál rá, ha szétszeditek látható mi van belül és mekkora valójában.
Sajnos csalás áldozata lettél, ha van rá lehetőség akkor kérjetek chargebacket a bankkártyára vagy paypalra amiről fizetve lett.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Kamu termék.
Nem valós fájlméret.
Átvertek röviden.
Mehet a kukába, egy microSD van benne, ha szétszeded.
Semmitérő vacak, aruljak minden szar weboldalon, meg aliexpressen is.
Ne reménykedj, tudom nyers, de ez tanulópenz, nem kapsz annyiert 16TB-ot.Bárkitől is vetted, nyomd le a torkán.
-
myshka74
csendes tag
Sziasztok! Szeretnek tanacsot kerni az alabbi problemaban: van egy 16TB SSD kulso hattertaram. Most kaptam, exFat fajlrendszeren formaztam. Elkezdtem filmeket masolni ra. Idoben es tarhely lefoglalasban ugy tunt, hogy minden rendben. A fajlok egy ideig latszottak is az uj helyukon, de egy ido utan eltuntek. Fogalmam sincs mi tortenhetet, de foleg, hogyan oldhatnam meg ezt a problemat. Minden megoldast szivesen fogadok. Koszonottel: Melinda
-
PROTRON
addikt
Nem az inicializálással van gondja a kollegának?
-
fatal`
titán
Ha a BIOS látja, de a lemezkezelő nem, akkor valamilyen OS oldali probléma van.
Én nem használtam Windows 7-en M.2 ssd-t, egyáltalán kezeli? Chipset driver telepítve van?
A fájlkezelőt hiába állítgatjátok, ha a lemezkezelő sem látja a lemezt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest