Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
janos666
nagyúr
válasz varmi2 #51190 üzenetére
Lehet, hogy kamu, de vannak ilyenek Ebay-en (több eladótól is hasonló áron): [link]
Egyébként korábban láttam már használt Samsung M.2 NVMe 4Tb SSD-ket is (több darabot) ~9k/db, csak nem találtam olcsón PCI-e kártyát, amire ráfér legalább 5db.
Amúgy nem tudom miért ilyen drágák még mindig a régi SATA3 SSD-k, konkrétan drágábbak, mint a ~0 perces M.2 SSD-k (pl. Samsung OEM).
Biztos, hogy a legolcsóbb QLC NAND valami gagyi vezérlővel, de HDD-hez képest biztos gyorsabb, főleg mikor töredezett a filerendszer, vagy tele van pakolva a HDD sok régi kvázi-statikus dologgal, így mindig a lassabb végét használod a lemeznek...[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
isti732712
aktív tag
válasz varmi2 #50120 üzenetére
Nem rugózok rajta csak számomra érthetetlen ha a crystal disk mark-ban 1GB van beállítva mint tesztelendó adatmennyiség, akkor mérésnél miért ír 100GB ot és ezáltal miért olvas 100GB ot.
Csak meg szeretném érteni, nem harcolni akarok elleneCsak erre az egyre ha valaki ad ésszerű magyarázatot én nem is firtatom tovább a dolgot.
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
tasiadam
veterán
válasz varmi2 #49791 üzenetére
Nem csak a win10 miatt, hanem le akarom cserélgetni az SSD-ket. A 128ast 500-asra, és 128gb maradna a win10nek, esetleg 256gb, a maradék meg Photoshop-Illustrator meg egyéb munkára használt cucc. Az 1TB A2000 maradna a játékoknak gen2 slotban, kb 1800/1800at tud, amúgy meg enm sokkal többet. A harmadik disken egy WD RED laptop HDD, ezt is cserélném, viszont sima SATA, 1, vagy 2TB. Ide töltök meg rakom az adatokat. Azért cserélném ezt le, mert ha egyszerre töltök meg túrok benne cuccokat, akkor 1-2 elfogy a tudása, ja meg a hangja és a pár ezer nap már benne van.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
válasz varmi2 #49788 üzenetére
Akkor viszont megéri váltanom, mert a 128as nem kevés win10 alá, de egy gyorsabb 500asra cserélném, de gen4ből majdnem több akad, ami gyorsabb és amivel ki is lehetne maxolni a gen3 tudását, míg a gen3 ritkán maxolná ki.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Ajándékok
aktív tag
válasz varmi2 #49750 üzenetére
Akkor az eredeti kérdéseimre kaptam választ. Köszönöm.
Már csak az új kérdésem maradt, hogy valahogyan kikapcsolható-e az SLC cache?#49752 Graphics
Neked is köszönöm ezt és az előző válaszokat is.[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Ajándékok
aktív tag
válasz varmi2 #49747 üzenetére
És fizikailag is belefér bármelyik helyre a 2 oldalas nyákon, mindkét oldalt fedő hűtőborda esetén is?
#49748 Raymond
Írtam 1 példát, ami nem így működik. Nem harcolok, de nem tetszik, ezért megkérdeztem, hogy van-e valami megoldás a kikapcsolására. Azt gondoltam azért van a fórum, hogy ha nem tudunk valamit, kérdezhessünk.".... 2bit MLC": Az SLC pedig 1bit.
[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
-
isti732712
aktív tag
válasz varmi2 #48747 üzenetére
Az oké, de az én lapomba ez a kártya jó lesz? Mind slotban mind sebességben? Magyarul jó bele a kártya és hozni fogja a sebességet is?
Bocsi kicsit hiányosan tettem fel a kérdést az előző hsz ben
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Pityu.
nagyúr
válasz varmi2 #48657 üzenetére
Mindegy szerintem jobb ha maradok a 2,5" ssd-nél aztán átalakítóval meg berakom a dvd meghajtó helyére a hdd-t.Isten igazán csak azért kérdeztem,hogy feleslegesen ne dobjak ki pénzt ha úgy is bukó a sebesség viszont már jóval gyorsabb lesz a 2,5" ssd is mint a hdd.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
ClioRS
őstag
válasz varmi2 #48526 üzenetére
A legfrissebbet szedtem le.
@King Unique
Köszi, ezt ismerem, és nagyjából az SSD élettartam/működésével is képben vagyok, viszont nagyon kevés használat mellett, alig 3 év alatt 32%-ot "romlott" a kondíció. Van 5 évnél idősebb SSD-m ami pár százalékot esett több írás mellett. Ezért gondoltam rákérdezni, hogy izguljak-e, még garis a gép január közepéig, vigyem-e el gariztatni, vagy normális és jó lesz ez így még egy darabig.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz varmi2 #47925 üzenetére
Vastag gumi fogja rá, esélytelen hogy ne lenne rajta jól. Ráadásul beépített helyen van, nehéz szétszedni.
Valszeg inkább az van, hogy mivel a vga bordázata alatt van az m2 foglalat, attól nem tud lehűlni a borda, esetleg kicsi rá a 3 mm-es borda (vagy mondjuk szar a hőmérő szenzor).
Van ebből a bordából 6 mm-es is, de az már nagyon határeset, hogy befér-e a vga bordázata alá. Nagyobb szelet meg nem akarok a gépházban, cél a nagyjából hangtalan működés.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
pilu01
senior tag
válasz varmi2 #47810 üzenetére
Ahogy elküldtem a hozzászólásomat ellenőriztem a linket, és akkor lett gyanús a lap leírásában a m.2 slot típusa, visszajöttem de lejárt a szerkesztési idő.
Ez nagyon gáz de benéztem a foglalatokat.
A wint szerettem volna klónozni, de akkor ez így ebben a formában nem fog menni. -
Sir Riccio
addikt
válasz varmi2 #47572 üzenetére
Akkor nem volt jó a logikám (HDD-nél ez még valid volt, teszteltem), ettől függetlenül tartom azt a véleményemet, hogy ha ennyire külön akarja választani a munkát és a játékot akkor jobb ha két külön SSD-t használ, elkülönítve, két külön rendszerrel (ismertem fotóst akinél a munkára használt OS-en még a hálózati kapcsolat is le volt tiltva biztos ami biztos ).
De ha már itt vagyok. Feljebb volt gondom az ADATA SSD-mmel, azóta kicseréltem ugye egy Samsung 980-asra és egy csapásra minden gondom megoldódott, viszont jött egy másik. Azóta a PUBG folyamatosan kifagy, hol Unknown crash-re hol pedig a játékfájlok korrupciójára hivatkozva. Már újratelepítettem a játékot, majd újratelepítettem másik könyvtárba is, mégis ugyanaz a hibajelenség. Tuti, hogy a klónozás óta csinálja, előtte nem volt ilyen gond. Van valami tippetek, hogy mi lehet?Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
válasz varmi2 #47437 üzenetére
Én azt biztos nem, bár ilyen 500GB méretben sok hasznát nem venném, 2TB a nyerő.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
Márton
nagyúr
válasz varmi2 #47314 üzenetére
Én pl. épp a napokban módosítottam több 50 gigás mp4 videó metaadatát az exiftool-lal.
Sajnos direktben nem tud a fájlba írni, csak egy újat hoz létre és a végén törli az eredetit.
Na most számold ki, mennyi ideig is tart ez, ha két ssd között megy a művelet és az egyik esetben kb 500, a másikban meg 3000MB/sec az adatsebesség..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ledgeri
nagyúr
válasz varmi2 #46894 üzenetére
Szerintem SSD-nél is van standby (merevlemez nem pörög megfelelője), és ready (merevlemez pörög megfelelője) energiaállapot, amit ez kapcsol, és minusz X watt. Oké, hogy jóval kevesebb abszolut értékben, de pont emiatt lehet, hogy relatívban is jelentős (az ssd szintjén), de PC szinten persze nem.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Hegyirabló
veterán
válasz varmi2 #46894 üzenetére
Szia, köszi!
Azért merült fel a dolog, mert a Total Commander néha meghülyül, és csigalassan hajlandó csak elindulni. Megfordult a fejemben, hogy ennek lehet köze hozzá, bár az is igaz, hogy a lemezeket villámgyorsan elérem Windows intézőből.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
pilu85
őstag
válasz varmi2 #46084 üzenetére
Én azért bízom benne, hogy szerver ssd-jez méltóan nem holnap után fog tönkremenni. :)
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
bombibmw
veterán
válasz varmi2 #45524 üzenetére
Megcsináltam a klónozást külső HDD-re, majd beraktam a régi SSD helyére az újat.
Hosszas ki-be szerelgetések után kiderült, hogy hiàba cseréltem ki a HDD-t is egy SSD-re, majd klónoztam arra is egyet, csakis az M.2 foglalatban lévő SSD-ről bootol a gép.
Viszont mivel az új SSD-n nincs Win, nem lát a rendszer boot eszközt, külső lemezről pedig nem enged, ezért most meg vagyok lőve.
A rendszer látja az új memóriát és az új SSD-t is, de nem tudok bootolni, hogy átrakjam a rendszert rá.
Mit javasolnátok?
Csak usb-n keresztüli új rendszer lehet a megoldás?
Köszi a választ! -
pilu85
őstag
-
pilu85
őstag
válasz varmi2 #43525 üzenetére
A windowsos illetve az alaplapi chipset driver...valamelyik nemmkezeli jól a sata es m2-ssdt ha jól értem? Miben nyilvánul meg?
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Dobi 562
addikt
válasz varmi2 #42822 üzenetére
Koszi a valaszt!
Gondolom a 3.0-rol 4.0-ra lepesre erted, hogy nem ereznek kulonbseget de en Sata III-rol fogok valtani, Samsung 850 EVO-t hasznaltam eddig.
A lenyeg, hogy fogom tudni hasznalni addig is amig meg nem jon az uj proci. Majd nezek teszteket, venni akarok meg egy nagyobb NVme SSD-t a jatekoknak, lehet akkor veszek majd egy gen 3-asat.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz varmi2 #42112 üzenetére
Majd ha lesz kéznél egy jobb fajta m2 es ssd akkor letesztelem vele ,de az alaplapom minden ki és bemenete hibátlan ,én 99% ra az A2000 ret mondom gáznak ,amúgy is úgy esik a kondíciója havonta hogy eszméletlen ,nem szabadott volna vennem alsó kategóriás m2 t ,Kingston ék ssd téren nem a legjobbak ezt már a sata s időszakban is bebizonyították.
Pyttawrx
Arra is gondoltam ,le is írtam ,inkább a te álláspontod lehet még valós.
[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz varmi2 #41880 üzenetére
Na jó értem és jogos, én csak hírtelen azt írtam amit BIOS-ban lehet állítani. Sajons ez egy noti, nem valam menő gamer alaplap... Itt bizony csak két lehetőséget ad a háttértárakhoz 1. AHCI, 2. RAID, nothig else
Szóval bár nem helyes amit írtam de jogos... Bocs ha pongyolán fogalmaztam.Maradnak RAID nélküli konfigban. AHCI-t felejtsétek el...
[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
Stitch
őstag
válasz varmi2 #41594 üzenetére
Igen, más a konfig, de random olvasásnál, ahol 50-60 MB/s sebességű olvasás történik, nem gondolom, hogy bármilyen modern alaplap+cpu páros szűk keresztmetszet lenne.
Sajnos nem tudom már melyik tesztben, de külön kiemelték, hogy vártak egy adott időt két teszt között (úgy rémlik valami buffer rendezés céljából...ezt jó lenne tudni pontosan?).
Van benne valami, mert most boot utáni első futásra visszakaptam a linkelt tesztbeli eredményeket (egy hangyányit még jobbat is). Másodikra viszont megint a gyengébb értékek jöttek. Igazatok van, hogy felhasználói szempontból nem sok eleje van tesztelgetni, így is, úgy is rohadt gyors. Szakmai ártalom a részemről. Ezek szerint nincsen driver problémám.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz varmi2 #40999 üzenetére
A Gygabyte H77M tudná az NVMe bootot, csak a BIOS nem. De léteznek rá nem hivatalos hackelős leírások, amivel lehet moddolt BIOS-t csinálni, ami tudja. Elég körülményes, hosszú folyamat, csak informatikailag haladóknak érdemes próbálkozni, és még akkor sem garantált, hogy megfelelően fog működni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Horgász topik
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Telekom mobilszolgáltatások
- Star Trek
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest