Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baro32
aktív tag
válasz Kristof93 #50998 üzenetére
Szia szerintem te MBR-re formáztad az SSD-t azért lát csak 2TB-ot rajta de a lemezkezelőben akkor van még egyszer ennyi helyed amit külön partícióra le tudsz foglalni más betűjellel,vagy törlöd az SSD-t és GPT-re formázol ahol egyben lesz a 4TB remélem jól írtam
Olvasd át ezt és majd megérted : [link]HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Kristof93
senior tag
Egy furcsa problémám merült fel. Vettem egy 4TB-os Samsung QVO-t, alap beállításokkal formatáltam, aztán átmásoltam 2TB adatot a régi merevlemezemről ami le szeretnék cserélni. A másolás végére az SSD teljesen betelt, de Windows szerint csak 2TB adat van rajta. Samsung magician-ben minden oké, nem hamisított (amazonról van), összesen 2TB volt írva. Még a tömörítés is be van kapcsolva. Valami ötlet?
-
HARDVERAPRÓD
válasz LLKobe #50992 üzenetére
Mivel lehet erre SSD-t venni, ezért irányítottalak oda.
Erre én pl WD BLIE 3D SSD-t használok- Előtte egy rajtam maradt Kingston A400 volt, ezen nem volt fontos adat, csak torrent. Most hogy már NAS-t vettem, és tárolok rajta más adatot is, így 2 WD BLUE 3D SSD-vel oldottam meg. Később cserélem, de ez most nem ide tartozik.
Szóval nem rossz ötlet -
King Unique
titán
Az előző válaszban már le lett írva, hogy az mSATA SSD, amihez értelemszerűen mSATA - USB 3.X külső ház kell, aminek az RaidSonic (ICY BOX) kínálatában jelenleg az IB-182aMU3 felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
neo81
senior tag
válasz UberMutant #50989 üzenetére
Hm... és ez a fajta jó lenne hozzá?: [link]
-
-
ricsip
addikt
Épp most cserélem a lenovo t490-ben a gyári samsung oem sata m.2 ssd-t a 980 (nempro)-ra.
A gyári samsung oem az alaplapra ragasztott vékony rózsaszín thermal pad-nak tűnő hártyavékony fólián feküdt. Na most a 980 alján van magán az ssd-n is valami kiálló fél mm magas lemez amit szürke matrica takar. Így hogy szorosan becsavaroztam a helyére, szemmel láthatóan kipúposodik azon a részen, ahol alatta az alaplapon az a rózsaszín thermal fólia van. Kaparjam le azt a rózsaszín fóliát különben meg fog törni a 980 a becsavarozás után?
Közben leszedtem, és úgy már szépen rafeküdt az alaplapra, nem áll úgy ki mint előtte.-
-
King Unique
titán
válasz LLKobe #50986 üzenetére
A seedelés az feltöltés, vagyis olvasás, aminek okán annak kérdésnek sem kellene lenni, hogy azt bírja-e az SSD, mert nyilván igen...
Ha letöltés, vagyis írás történne, akkor lenne ez téma, vagy akkor sem feltétlen egy strapabíróbb SSD-nél, aminél magas a TBW.
+ Nyilván attól is függhet az erre a célra való SSD, hogy milyen mértékű torrentezés, mármint "nagyüzemi" sok torrenttel, vagy csak "kocatorretezés" pár-néhány torrenttel.
+ Az internetkapcsolat sebességétől is függhet, hogy elég-e ilyen célra egy olcsó | DRAM-less | QLC SSD, vagy inkább egy drágább | TLC | DRAM cache modell vásárlása lenne célszerűbb.A pontosan "milyen" SSD-t ilyen célra meg értelemszerűen a már linkelt "Milyen SSD-t vegyek?" ropik témája.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Remélhetőleg jó topikban teszem fel a kérdést: 0-24-ben ketyegő torrent seedre gondoltam hogy vennék egy 1TB-os 2,5"-es occsó ssd-t. Jól gondolom hogy ez nem egy elvetemült ötlet? Mai ssd-k már nem fekszenek meg tőle ugye?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
King Unique
titán
A Kingston mS200 pont szívás, mert az mSATA SSD, ellenben a legtöbb külső ház eleve vagy 2,5" SATA, vagy M.2 SATA és / vagy M.2 PCIe NVMe SSD-ket kezel. De azért akadnak olyanok is pl. a Delock kínálatában, amik mSATA SSD-khez valók.
Legközelebb a téma összefoglaló elolvasásával kellene kezdeni...
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Egy Kingston SMS200S3/60G SSD-hez szeretnék egy külső olvasót, ami USB 3.0-ás csatlakozású legyen.
Ehhez a fajtához csak ezek lehetnek a lehetőségeim?: [link]
Vagy melyik fajták lennének jók hozzá?
Köszi! -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Adott egy Asrock DeskMini X300 minigép amiben jelenleg egy 512GB-s A-Data XPG Gammix S11 Pro nvme és egy 500GB-s Samsung 860 EVO s-ata ssd.
Fentiek mellé vettem egy 1TB Samsung 980-ast az itteni ajánlások alapján
A minigépben a második nvme slot az alaplap hátoldalán található, kb. 1 cm levegő van a gép hátlapja és az alaplap között, ráadásul a hátlap másik oldalán van kialakítva a 2 db 2,5"-os s-ata ssd/hdd hely (ott 1TB-s notivinyó és az 500GB-s 860 evo van)Kérdések:
1. Klónozzam az XPG-n lévő rendszert és menjen az első m.2 slotba a 980 az XPG pedig a hátlapra, mert azon gyárilag van borda? (tudom, hogy 2 nvme-nél a második csak Gen3 2x sebességet fog tudni, ez amúgy adattárolás esetén gondolom nem akkora gond )
2. vagy klónozás után XPG formáz és mehet apróra (még garis, 99/100-as, 27 napot ment, 4,2TB írt mennyiséggel), így is nőtt a tárhelyem és nem lesz melegedési gond?
3. vagy a 960 EVO-t adjam el (ha 5 év volt anno a gari még ez is garis) így nem lesz a hátlap túloldalán az ssd-vel "szemben" semmi ami szintén meleget termel?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HARDVERAPRÓD
válasz balazska92 #50980 üzenetére
Hogy az SSD ami nem látszik a boot menüben, arra mibe lett telepítve az OS. Illetve az hogy akkor amikor telepítetted azt, akkor mi volt még rajta.
Dobsz képet a Boot beállításról a Biosban? Uefi meg Legacy. Illetve a Storage beállításokról? Köszi[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
válasz balazska92 #50978 üzenetére
NVMe meghajtóknál az AHCI és a CSM nem nagyon rúgnak labdába. UEFI bootnál meg (normál esetben) nem meghajtót, hanem operációs rendszert kell kijelölni. Probléma leginkább abból lehet, ha telepítéskor másik meghajtó is csatlakoztatva volt, és a rendszerindító EFI partíció nem az SSD-re került. Vissza kell dugni mindegyiket, és úgy ellenőrizni, hogy van-e "Windows Boot Manager" a boot opciók között.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
HARDVERAPRÓD
válasz balazska92 #50978 üzenetére
Szia. Uefi vagy legacy a telepítés az ssd-n?
-
balazska92
senior tag
Sziasztok.
Win10 64 bit, SSD -re oprendszer probléma.
Ez a konfig: MSi z590 mag torpedo lap, i9-11900k proci, samsung 970 EVO Plus NVMe™ M.2 SSD 1 terra.
Nem tudom boot priorityben kivalasztani a samsung ssd-t.
Fel van rá telepítve az oprendszer, AHCI-re van allitva, secure boot kikapcsolva, bios frissítve. A bios látja az ssd-t storage infóban mutatja. Minden más merevlemez le van húzva. Bárhova is dugom be az ssd-t fizikailag, nem jó, nem látom boot prioritynél. Van egy régebbi sata ssdm, arra is feltepitettem a windowst, azt felismeri, onnan tudok bootolni. Valamilyen ötlet valakinek? Pont azért vettem ezt az ssd-t, hogy ezen legyen a windows, erről bootoljon.[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Kiegészíteném azzal, hogy csak akkor normális a szektor hiba , ha 2022.november előtti gyártás, és nem történt rögtön firmware update, mert csak akkor javították. Ha utáni, akkor már az új firmware van rajta, és akkor nem normális. Ha jól tudom ha ebben az állapotban frissít valaki, akkor a szektor hibák már megmaradnak (vagy tartalék területre helyeződnek át, és nem látszanak), csak nem nő tovább.
[ Szerkesztve ]
-
fister
tag
Normális ez egy 870 evo 1TB esetén? Költői kérdés volt, persze hogy nem normális, de mi van ezzel? Hardveraprorol vettem, bontatlan volt. Addattárolás, letöltés, játékra használtam csak, nem is rendszermeghajtó
szerk: [link] közben rájöttem.. szar batch, és frissíteni kéne a firmwaret, amit egyébként már megtettem és azóta külső meghajtóként használom filmezésre
[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Az mennyire van rendben, hogy egy full null km-es 2TB-os 970 evo nvme-t beraktam a gépbe, megformáztam, és már rögtön 118 giga írott adat van rajta?
Illetve a rendszer egy 250 gigás szintén 970 evo-n van, ezt gyakorlatilag amikor megvettem, csak cloneoztam rá az oprendszert az előző 120 gigásról, azóta semmilyen programot nem raktam fel, lomtár nincs rajta, és 57 nap működési idő alatt 5,15TB írott mennyiség. Amit én irreálisan soknak tartok ahhoz képest, hogy van egy 500 gigás 860evom játékokra, amit intenzíven használtam 802 nap működés alatt 15TB írott mennyiség.. Lövésem sincs mi az ami ennyire írja az adatokat rá, a windows frissítések , nvidia driver, tuti nem írtak rá ennyit ennyi idő alatt. -
-
Doky586
nagyúr
Nektek a Ventoy-al nincs olyan gondotok hogy csak 800x600 ban futtatja az iso-kat?
Egy buta telepítőnél ez még elmegy, de egy LiveLinux vagy WinPE felületnél igen hátrányos csúnya.
Én visszatértem arra hogy fat32 penre filekezelővel másolom az isok tartalmát. Amit épp nem akarok futtatni azt külön könyvtárba. Így a linux is win is fhd-ban fut róla felváltva.[ Szerkesztve ]
-
pidzse4
aktív tag
Én a Rufust használom főleg laptopnál jön jól mert ott ha nem ugy particonálsz meg minden ahogy kell akkor nem ismeri fel az usb meghajtódat a laptop és nem tudod instalálni a windowst sem.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Nah igen ezért írtam, a ventoy-t, mert elsőnek csak azt írtad, hogy OS telepítőnek. Az meg azért valjuk be nem feltétlen = a Ventoy telepítővel alap esetben.
Én is használom mind két variációt. Nah ezt kiveséztükIgen jó megoldás amit írsz (2,5" micron SSD), de ha van szabad m.2 SSD, akkor annak is vehetsz pl Axagon házat. az meg hogy nem gazdaságos azt te tudod, de ha használod, és kihasználod, akkor be is hozhatja az árát.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok,
Itt folytatnám a választ, hogy ne offoljak az SSD ajánlós topikban. Tehát erre válaszolva:
Értelek, viszont Én Ventoy-jal telepítek (pardon, most olvasom, hogy Te is). Rárakom az összes Linux és Windows iso-t, amim van, az szerintem olyan 100-200 GB között van valahol. Ezért gondolkoztam M.2 megoldáson, de lehet, hogy nincs is értelme már akkora sebességnek. Illetve nem jól fogalmazok. Nem nincs értelme, hanem nem biztos, hogy gazdaságos.
Van egy Axagon 2,5" külső házam, lehet abba belerakom az egyik 120 gigás Micron SSD-met, oszt "jóvanazúgy". Az egy 120 gigás MLC-s SSD, egyébként jelen ismereteim szerint egy elég jól összerakott kis SSD. Bár telepítőnél gondolom csak olvasás van, így kb. majdnem mindegy, hogy mit rakok bele, a lényeg gondolom az lenne hosszabb távon, hogy nem melegedős SSD-t rakjak bele?
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
King Unique
titán
válasz aquark #50959 üzenetére
Pontosan milyen SSD-ről van szó, mennyi annál a TBW, mennyi jelenleg az összes írásmennyiség, mennyi az SSD-nél a napi átlagos írás pl. a HDS szerint?
Csak mert itt is vélhetően az a helyzet, mint egy korábbi esetnél, vagyis hogy jóval előbb jár le a garanciaidő és megy tönkre az SSD egyéb okból (pl. vezérlő hibája), mintsem hogy az írásmennyiség okozzon problémát.
A Chrome egyébként valóban viszonylag sokat írhat az SSD-re és a böngésző cache áthelyezése vagy a böngésző eleve másik meghajtóra telepítése ezen segíthet, de ha nem kritikusan nagy az az írásmenyiség, akkor felesleges piszkálni, mint az előbb linkelt példa is mutatja.[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
válasz aquark #50959 üzenetére
Érdemes foglalkozni vele? Olyan mennyiségű az írás, hogy problémát okoz?
Esetleg kezd elhasználódni az SSD, ezért akarsz spórolni vele?Telepítheted pl. a Chrome Portable változatát a HDD-re, az oda menti a dolgait (cache, felhasználói adatok, stb.).
Másik lehetőség, ha tudod melyik mappá(k)ba megy a sok írás, azt átrakod HDD-re, az eredeti helyen meg csinálsz neki egy hivatkozást (junction, reparse point) az új helyre (MKLINK /J eredeti_mappa áthelyezett_mappa).
-
tjsz
senior tag
válasz King Unique #50951 üzenetére
Köszönöm!
-
Sziasztok!
ESET Internet Security és Google Chrome írja a legtöbb adatot SSD-mre, ezt nem lehet valahogy csökkenteni? -Köszi
3 adattárolóm van, egy usb-s HDD, egy sata HDD és egy sata SSD. Mivel lehetne megnézni, hogy CSAK AZ SSD-re külön figyelve melyik programok mennyit írnak? (a feladatkezelő sztem a 3 adattároló összegét írja...)
[ Szerkesztve ]
-
válasz GoodSpeed #50939 üzenetére
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #50943 üzenetére
Elkészült a videó, ebben benne vannak a tesztek:
Samsung 980 PRO 1TB M.2 MZ-V8P1T0BW PCIe 4.0 SSD - Asus ROG Strix G17 G713QM
8:54 Sebességteszt (Samsung Magician)
11:55 CrystalDiskMark - SK Hynix HFM001TD3JX013N
16:57 CrystalDiskMark Samsung 980 PRO 1TB M.2 MZ-V8P1T0BW
22:03 Hard Disk Sentinel (S.M.A.R.T stb)
24:53 HDS Rövid önteszt
28:02 Adatmozgatás a két NVMe-s SSD között
34:07 Adatolvasás (EA App)
36:46 CHKDSK
48:07 ATTO
56:43 AS SSD Benchmark
1:00:02 Samsung Magician
1:05:24 HDS Felület tesztEgyetlen az ATTO amelyik nem illik a képbe
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
makoss
veterán
válasz King Unique #50952 üzenetére
Köszönöm a választ.
Azért kérdeztem mert ezek a csatlakozók számítógépen 90%-ban a gépház hátulján helyezkednek el, és az SSD-hez adott kábellel hátulról sehogy nem ér el előre
Esetleg ötlet erre vonatkozóan?
Asus Prime Z790 P DDR5 -ös laphoz lenne majd...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
King Unique
titán
válasz makoss #50944 üzenetére
2,5" / M.2 Külső SSD-hez és 2,5"-os külső HDD-khez nem nagyon mellékelnek gyárilag X méteres kábeleket, mivel az akár tápellátási és adatkapcsolati problémákhoz vezethet, pont ezért a rövidebb kábel a standard.
Találni USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) Type-C kábelt is (példa).
Az általad linkelt is elvileg oké lehet, ha USB4 (40 Gb/s). Viszont ha Thunderbolt 4 (40 Gb/s), akkor passz, meg ugye a standard Thunderbolt 3 / 4 (40 Gb/s) port (és kábel) USB-nél max. csak 10 Gb/s adatátviteli sebességet támogat.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
A HDS és a Samsung Magician programoknál is adott a lehetőség futtatni ilyenkor a teszteket (diagnostic scan), + javasolt mindig a legújabb programverziót használni, ami a HDS-nél a 6.10 a 6.01 helyett.
"Itt pedig az látható, hogy a Samsung Magician ki sem tudja olvasni a gyári számát."
"USB-SATA átalakítóval néha elindul (10-ből 1x), néha nem (maradék 9 esetben)"Persze hogy nem, ha SATA-USB adapterrel van csatlakoztatva az SSD és az USB-s csatlakozás nem, vagy csak részlegesen támogatott, valamint a Windows USB-s bootolásához alapesetben Windows To Go szerint telepítés szükséges. Pont ezért lehetőleg SATA-n kellene csatlakoztatni az SSD-t, majd úgy tesztelni, szükség esetén frissíteni a firmware-t, stb.
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
2022. februárban vásárolt "Samsung 870 EVO 500GB" SSD egyszercsak gondolt egyet és nem akart boot-olni egy Dell Optiplex géppel. A bios dumált, hogy nem lát semmiféle disk-et. Szerencsére volt mindenről mentés.
Amikor még a Dell Optiplex gépben volt, akkor a háttérben folyamatosan futó HDSentinel 5.70-es jelezte, hogy 99%-ra csökkent a kondició (kb. június közepén), de mást nem.
Most egy másik gépre kötve egy USB-SATA átalakítóval néha elindul (10-ből 1x), néha nem (maradék 9 esetben), az ott futó HDSentinel 6.01 szintén 99%-osnak mutatja.
Lehet ezzel bármit is kezdeni? Vagy kuka?
Itt pedig az látható, hogy a Samsung Magician ki sem tudja olvasni a gyári számát.
-
Gausz
aktív tag
Igen
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Samsung 990 Pro M.2 SSD-t, ami PCI-E 4.0-át támogat, viszont az alaplapom másik M.2 slotja, amibe belekerült, csak 3.0át tud. Ennek köszönhető, hogy alig több, mint 3 gigás adatátviteli sebességre képes a 6-7 helyett, amire képes lenne 4.0-val? -
makoss
veterán
válasz makoss #50944 üzenetére
Az amit találtam Thunderbolt-os, nem tudom a Kingston SXS2000 SSD-hez jó-e, mert a USB 3.2 Gen 2x2 részéhez fog kelleni.
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Létezik Kingston SXS2000 SSD-hez olyan hosszabb kábel ami aktív?
Mert ami van gyári kábele az eléggé rövidKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Vagyis összegezve: van két NVM-es SSD (SK Hynix HFM001TD3JX013N és Samsung 980 PRO 1TB M.2 MZ-V8P1T0BW) az ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T laptopban (PCIe 3.0), négy programmal megnézve CDM, AS, ATTO, + Samsung Magician. A négyből jó eredményt mutat három, plusz a a feladatkezelő is az elméleti maximumhoz közeli írást. Az ötödikkel monitoroztam folyamatosan azaz a Hard Disk Sentinellel ott a hőmérséklet is normál tartományban volt.
Az, hogy mind a két SSD hibás lenne kizárható, viszont garanciális keretek között volt cserélve a laptop alaplapja. A kérdés: Az ATTO mérne hibásan, vagy a többi írja be azt amit elvárna az ember? Esetleg érdemes e újból a szervizbe beküldeni a laptopot?
A magam részéről azt gondolom, hogy az ATTO lehet valamiér problémás, mert a többi szerint rendben vannak az értékek.
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
tudni valamit az "új"-generációs meghajtókról? Elvileg már több mint fél éve BICS6-t kellene használnia WD-nek, de valahogy nagyon nem találok ilyen terméket.
-
válasz GoodSpeed #50940 üzenetére
-
válasz GoodSpeed #50939 üzenetére
CDM szerint oké, de ATTO-nál mind a két meghajtó ilyen eredményeket produkál.
-
No az ATTO eredmények:
Samsung 980 PRO 1TB M.2 MZ-V8P1T0BW
Samsung 980 PRO 1TB M.2 MZ-V8P1T0BW
SK Hynix HFM001TD3JX013Nbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Doky586
nagyúr
válasz 69Raizen69 #50936 üzenetére
Ha érdekel akkor a kép alsó részről ne spórold le azt a részt ahol szintén szerepel ez csak hexában. A gyártó specifikációja szerint számold át valós értékre. Ebben a CDI sosem volt erős.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz 69Raizen69 #50936 üzenetére
Ez sok mindent jelenthet. Lehet tényleg ennyi Írás van benne, de az is lehet hogy nem ismeri ezt az ssd-t vagy ezt a firmwart és hülyeséget ír. Sajnos ezt innen nem lehet eldönteni.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
PROTRON
addikt
Neten kint vannak a leírások hogy rendes kikapcsolás.
Amúgy miért okozna problémát hogy hibernált PCt áramtalanítasz? Én mindennap hibernálom a PCm majd a hosszabbítót lekapcsolom, monitorral együtt, nincs komoly gond.
De ott a win10 totyik, ezeket ott kéne kérdezgetni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Lehet előbb a win10 topicban kéne érdeklődnöd, lehet valami beállítás véletlen elállítódott tőled függetlenül.
Pl én szándékosan átkapcsoltam, hogy ha ki akarom kapcsolni akkor rendesen kikapcsolja a gépet és ne ilyen "fél hibernálást" csináljon mint amit alapból csinál, a gyors bekapcsolás érdekében. Ennek eredményeképp lassabban kapcsol ki.
Alapbeállításként a "normál kikapcsolás" nem lő le minden folyamatot, van amit hibernációban eltárol, hogy legközelebb hamarabb betudjon kapcsolni. Az újraindítás lő le mindent, hogy szoftver telepítéskor jobb legyen.
De ez csak egy tipp, ne vedd készpénznek, mondják meg az okosok a win10 totyikban.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
apszi
őstag
Az szerintetek miért van, hogy mióta beraktam egy m.2-es ssd-t, lassabb lett a gép leállítása (W10). Tapasztalt bárki ilyesmit? A rendszer egyébként klónozva lett. Tudok vele élni, de ha van rá megoldás, jó lenne ezen változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
_Balee_
aktív tag
Ehhez feltétlenül kell heatsink? A videókártya miatt nem fér el heatsink-kel.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
válasz Pyttawrx #50926 üzenetére
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz King Unique #50916 üzenetére
-
válasz Pyttawrx #50920 üzenetére
Ja csak mert régen egyértelmű volt az 1024 váltónak. Köszi
-
zizidor
őstag
válasz Wolfskin #50918 üzenetére
Ne foglalkozz vele, nincs sok értelme. Ezeket már rábízhatod a Win10-re.
Én legfeljebb a hibernálást kapcsolnám ki, ha nincs rá szükség.3 óra használatból nem lehet sok következtetést levonni. A 35 GB kb. a Windows telepítés, teljesen normális.
-
válasz GoodSpeed #50917 üzenetére
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
ssd beüzemeléssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Érdemes még felülbírálni a win10-t ssd kezelésben? Egy régi, itteni cikkből vettem ki az infókat, van egy lista, amit mindig végig csináltam telepítés után. Haverom szerint felesleges, a win 10 már jobban tudja, mi jó az ssd-nek.-------------------------------------------------------------------------------
1. be kell kapcsolni a TRIM-et
2. HIBERNÁCIÓ letiltása
3. partíció alignálása
4. Töredezettségmentesítés kikapcsolása
5. Indexelés kikapcsolása
6. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása
7. A fájlok utolsó elérési idejének naplózásának kikapcsolása
8. Gyorsítótár pufferürítés kikapcsolása
9. Rendszervisszaállítás letiltása
10. Virtuális memória (lapozófájl) kikapcsolása
11. Böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre
-------------------------------------------------------------------------------Erről mi a tudomány mai álláspontja? Melyik ponton érdemes felülbírálni a win.-t:
Már csak azért is kérdezem, mert tegnap felraktam a wint, 1-3 driver és a HDS szerint 3 óra özemidő alatt 35GB az írt adatmennyiség, Az mennyire normális?(Az ssd egy m.2 1TB Kingston Fury)
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
válasz GoodSpeed #45474 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz Don.Corleone #50914 üzenetére
Az SSDOK mit mutat, a TRIM parancs küldése és továbbítása működik?
Valamint más tesztprogram mit mutat, meghajtóoptimalizálás (trimmelés) futtatása után mi a helyzet, ha megoldható akkor újraformázás után mi a helyzet? Ami épp nemrég volt téma egy másik topikban NVMe SSD lassú írási sebessége kapcsán. -
HARDVERAPRÓD
válasz Don.Corleone #50914 üzenetére
Szia. Teszteld live linux alatt is ha van lehetőséged.
Vagy más gépbe[ Szerkesztve ]
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok, Hozzám jutott egy Crucial BX500 (CT480BX500SSD1) és gondoltam játékot futtatni tökéletes lesz. Beépítésre került, teszteltem, úgy 3 hete és nagyjából szépen, valamelyest nüanszokkal a gyári értékek alatt futott az írás/olvasás, amire kellett azt tudta, viszont az utóbbi napokban észre vettem nagyon vissza esett az írása illetve a steam is 10 mb/s-es frissített, no futtattam egy tesztet és döbbentem pislogok, mi a fészkes fenétől lehet ez? Olvasása rendben van, de az írás?! Próbáltam új kábellel, másik csatlakozóba, detto ezek az értékek. Sentinel szerint 100% teljesímény és 92% kondíció. Mire érdemes ilyenkor ránézni, illetve hol érdemes a hibát keresni? Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
-
csaba17
senior tag
válasz UberMutant #50911 üzenetére
a legújabbat letöltöttem, de ez free verzió(ami nekem van 5.01 az eredeti) így nem engedi a felület tesztet, a 6.1 annyiban különbözik, hogy legalább ír egy ilyet:
1 % of the reserved spare area used instead of the discovered bad sectors on the disk.
ugyanúgy 99%-osnak írja a kondiciót mint a másik.
media and date integrity errors 9156db
illetve amit írtam, hogy mióta megvan azóta voltak érdekes dolgok(ha pl egy game fájljai megsérültek update nélkül, a tegnapi macrium klónozás is crc hibával ért véget, amikor image fájlt csináltam, hogy tudjam klónozni hdd-re, akkor ott is írt 9xx db hibát, mind crc)
az utolsó posztom óta hagytam még futni egy kicsit: 339db szektorból 206 zöld, 133 piros...szerk: közben rendeltem egy samsung evo 970-et az aqua-ból, ezt meg majd beviszem gariztatni.
[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
válasz csaba17 #50909 üzenetére
sajnos nem tudom szerkeszteni az előző hozzászólásom.
szóval hd sentinel 5.01 van a gépen, az ssd-re ráküldtem egy felület tesztet, 0,69%nál 51 db jó és 18 rossz szektort talált.
remélem csak kifogtam egy gyári hibásat, bár a következő samsung lesz, meg is rendelem, ezt meg küldöm vissza gariztatni... -
csaba17
senior tag
sziasztok!
neten keresgélve magyar nyelvű írást nemigazán találtam az alábbira:
ma klónozni akartam hdd-re(biztonsági mentés gyanánt) a SILICON POWER 2TB P34A80 ssd-met, a macrium reflect állandóan elszállt crc hibával, de azonnal ahogyan az adat particióhoz ért a művelet.
futtattam chddsk /r parancsot, 2 óra alatt végzett is, a végén nem voltam gép előtt, csak az újraindulásra értem vissza, bő 2 órán át csinálta.
ezután vettem észre, hogy a hd sentinelben a smart adatoknál az alábbi sorban:media and data integrity errors
9156 az érték.
ez az érték gyanítom azért nem jó, illetve az ssd december óta van meg, azóta azért jópár nagyobb game-nél észrevettem, hogy szokott kelleni pl steam-ben fájl ellenőrzés, majd utána le is tölti a megsérült, hiányzó fájlokat.
csak gondolom, hogy összefügg a két dolog.
lehet vissza kellene vinnem gariztatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest