Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz arcitec #51798 üzenetére
Szívesen
Anno én is jártam így amikor nagyobb filmet akartam másolni, de csak nem jött össze.
Aztán a negyedik próbálkozás után megnéztem a fájlrendszert. Akkor esett le, hogy FAT32-re nem is fog sikerülni 5GB-os fájlokat másolni." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
Lenne egy ADATA 1TB GAMMIX S70 BLADE m.2 sata 2280 ssd PCIe 4.0, 7400/6800 mb/s
Erről mi a véleményetek? Jó vásárlás lehet rendszernek és játékoknak?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
-
arcitec
addikt
válasz Graphics #51795 üzenetére
Khümm, na de mennyi sok féle windows alapú file rendszer van? Tudom FAT32, NTFS
amin a pc is van stb... amiket a méret már elve meghatároz .... De ezt nem sok értelme volt írnod, mert konkrétum kell, bocsi de ez van ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Külső SSD-n gondolkodom, de mivel pl a lejátszó csak a külső házban lévő HDD-t látja a pendrivot nem, ezért nem tudom, hogy egy külső SSD-t látna-e. Miként jelenik meg egy külső SSD egy külső házban lévő HDD illetve pendrive-hoz képest?
U.I: Vagy egyáltalán azon múlik milyen file-rendszerre van formázva? A pen-t, most néztem meg exFAT. 126GB[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Lokii
aktív tag
válasz cyber86 #51753 üzenetére
Amikor még arany áron volt SSD akkor rendszernek és a nem nagy helyigeny programok és ha kell pár játék PL 250 gigara és ez miatt volt külön meghajtn a rendszer, és PL 1-2x 1-2 tb winyó
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
King Unique
titán
válasz ben-ga #51790 üzenetére
• Mármint szoftveresen inkább a milyen programmal, mert a klónozás az klónozás.
• Másik opció a hardveres klónozás pl. kétlemezes SATA / M.2 formátumot kezelő dokkolóval, attól függően hogy az SSD-k milyenek.
• Nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan milyen SSD-kről van szó, ami azért is lehet lényeges, mert egyes SSD gyártók ingyenes programot biztosítanak klónozási célra, lásd a már linkelt hozzászólásban lévő példákat.[ Szerkesztve ]
-
ben-ga
tag
Sziasztok,
van 1 új win11 egy 256-os ssd-n szeretném klónozni egy másik 256gb ssd-re.
Mi most a legegyszerűbb megoldás? -
nagyúr
válasz PROTRON #51788 üzenetére
A serverekbe szánt SSD-k minden szempontból tartósabbak, jobbak a consumer társaiknál és nem keverendők össze az OEM SSD-vel, amiket gyártók mondjuk notebookokba szerelik. Elég csak megnézni a Samsung 860 EVO árazását és a server megfelelőjének (PM883) az árazását, amikor lehet kapni kisker forgalomban is.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
PROTRON
addikt
#77446 ubyegon2
Felmerült némi felhasználási kérdés a server SSD-kkel kapcsolatban, gondoltam legyen nyilvános érvelgetés.Az én értelmezésemben egy server SSD-t arra fejlesztenek, hogy 24/7 bekapcsolva teljesítsen szolgálatot 10-20 évig, mely során akár folyamatos írást is el kell viseljen, de ugyanígy ezen időszakban írás mennyiségtől függetlenül, a legfontosabb hogy az adatok ne degradálódjanak. Ebből a szempontból szerintem mind1 hogy folyamatosan írnak rá, vagy havonta csak 1x kapcsolják be, az én értelmezésemben mind a két esetben biztonságos a felhasználás, de a jobb írástűrés miatti adatbiztonságból számomra az következik hogy csak a polcon tartva is tovább kéne kitartania az adat biztonságot.
Ugye régebben a pendriveokat ha 1-2 évig a polcon hagytad, már nem volt minden bit ugyanolyan kezdeti, emiatt állományok megnyitása problémássá válhatott.
Erre kérdeznek rá az emberek mert én is jártam így pendriveal, hogy 3 év után már nem tudtam elindítani a rajta tárolt videó fájlt, helyreállítani se sikerült maradéktalanul, jó pár másodperc elveszett.Tehát akik csak keveset használnák az SSD-t, mondjuk havonta 1x rámentenek 100GB biztonsági mentést 1 db képfájl formájában, amikből mondjuk 6-8at tárolnak egy időben rajta, mit ajánlunk ami biztosabb mint a HDD, 5-10 év távlatában?
Ugye ha kocsival szállítod a HDD-vel lehetnek meglepetések ha elfelejtkezel róla.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
King Unique
titán
válasz tpotyka #51784 üzenetére
• A 2 TB vs. 1863 GB / ~ 1,81 TiB a decimális - bináris prefixumok miatt van, a 2 TB az SI szerinti amolyan bruttó, az ~ 1,81 TiB pedig az IEC szerinti nettó tárolókapacitás, pl. a Windows és Linux operációs rendszerek helyesen az utóbbi szerint számolnak (példa). Ez pedig a fájlrendszerektől független, a 2 TB ugyanúgy 1863 GB lesz exFAT és NTFS használatánál is.
• Az exFAT fájlrendszernél a nagyobb lemezfoglalási egység miatt a foglalt lemezterület mérete is nagyobb lehet, amit a "(cluster size)/2 * (number of files)
" képlet szemléltet, meg ami főleg sok fájl esetén lehet problémás és fordulhat elő a linkelt példában lévő eset.
• A naplózó fájlrendszerek hibatűrése nagyobb, akár áramszünet esetén is, többek között ezért + a jogosultságkezelés és egyebek miatt is használatos operációs rendszerek rendszerpartícióján is naplózó NTFS / Ext4 / HFS+ stb. fájlrendszer a nem naplózó FAT32 és exFAT helyett, meg alapesetben adatpartíciókon is naplózó fájlrendszert javasolt használni belső és külső HDD / SSD meghajtóknál egyaránt.
• Az MBR / GPT partíciós séma is számíthat, ahol a GPT-nek eleve vanank bizonyos előnyei az MBR-rel szemben, lásd az összehasonlításnál. A Samsung T7 külső SSD már GPT szerint lehet inicializálva és particionálva.
• A szoftveres leválasztásra vonatkozóan Windows specifikusan a téma topikjában le lett írva a lényeg, azt itt külön nem fejtegetném, sőt az előbbiek is inkább oda tartoznak.
• Ha már 2 db Samsung T7 külső SSD lett vásárolva, akkor igen, az is egy opció, hogy egyiket NTFS-re formázva és biztonsági másolatok tárolására használni Windowson, míg a másik maradhat exFAT a Windows & macOS multiplatformos használathoz.[ Szerkesztve ]
-
tpotyka
tag
válasz King Unique #51781 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat.
Azt néztem én is, hogy a 2 TB-ból eleve 1863 GB-ot vall be, azaz hagy szabadon. De arányában ez nem olyan nagy veszteség (mint az általad linkelt példánál, ha pl. vki 500 GB-ból veszít kapásból 100 GB-ot), illetve valójában egyik SSD használatánál sincs kiélezve, hogy 2 TB pont rá is férjen. Elég az 1863 GB is.
A file méret és a kevesebb írás akkor tényleg nem kardinális tényező. Összefoglalva – a helyfoglalást nem firtatva - az exFAT esetében az áramszünetek jelenthetnek nagyobb kellemetlenséget. De laptop esetében egyáltalán lehet probléma ez? Azaz kb. 0 a valószínűsége, hogy egy hosszas áramszünet beáll + a brutál akksis laptop is lemerül, miközben én csakazértis épp ekkor akarnék 2 TB-ot kiírni. Holott a teljes 2 TB írása is lefutna 30 perc alatt (bizakodjunk). Tehát csak időben kell elkezdeni.
Arra a döntésre hajlok, hogy a kettő közül az egyiket, a magamnak biztonsági másolat szerepű archív SSD-t formázni NTFS-re. Annál inkább behatárolhatom, hogy ne is akarjon mackompatibilis lenni, és lehet szempont később a kimaxolt helyhasználat.
Szerk.: illetve ha vészforgatókönyvet néznénk, időben kérdezem: Mi van akkor, ha fél óra helyett sok óráig tartana az írás, s közben áramszünet és laptop lemerülés történik? Sőt, menjünk tovább: ráadásul terepen vagyok, s muszáj legalább lecsukni gépet, s elindulnom. Hovatovább, ha már benzin se lenne, tehát már gyalogolnom is kell esetleg. Mit lehet ilyenkor tenni? Leválasztható az SSD, vagy nem? Komolyan érdekel, jobb felkészülni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ricsip #51782 üzenetére
Mármint ez a program, aminél valami "védett területről" írnak nem a lemezfoglalási egységről, meg hogy azt állítólag nem formázza, ellenben más programokkal és az operációs rendszerek beépített formázó eszközeivel, a téma topikjában is ezt a programot javasolják.
SSD-knél viszont nem rémlik ilyen a formázásnál, ott nyilván nyugodtan használható a Windowsok beépített eszköze. -
ricsip
addikt
válasz King Unique #51781 üzenetére
Illetve nekem újdonság volt pár éve, h. SD kártyák formattálására van dedikált tool-ja az SDcardAssociation-nek. A megfelelő allocation unit kiválasztása miatt, mert azt elvileg windows beépített format tool-jával szabadon át lehet variálni. Akár olyanra is, ami nagyon nem jó az sdkártya belső működéséhez.
Azt mondjuk nem tudom h. egy relative modern windows (7-8-10-11) szólna-e ha nemoptimálisan akarná formattálni az ember?-
-
King Unique
titán
válasz tpotyka #51780 üzenetére
• Az exFAT fájlrendszert leginkább csak a Windows - macOS közötti kompatibilitás, átjárhatóság miatt erőltetik egyes gyártók, + mert a FAT32 már ciki lenne és annál a 4 GB-os fájlméretkorlát is probléma.
• Az exFAT fájlrendszernek még esetleg annyi előnye lehet, hogy mivel nem naplózó fájlrendszer, ezért kevesebb írást generálhat mint egy naplózó NTFS, ellenben ez inkább a silány, kis írásterhelhetőségű pendrive-oknál lehet téma, nem egy eleve nagyobb írásterhelhetőségű külső SSD-nél.
• Normál esetben belső és külső HDD / SSD meghajtóknál egyaránt eleve naplózó fájlrendszerek (pl. NTFS, Ext4, HFS+) használata javasolt, azok jobban tolerálják a különféle hibákat és pl. az áramszünetet, ellenben a nem naplózó FAT32 és exFAT fájlrendszerek alapesetben cserélhető lemezekre (memóriakártyák, pendrive-ok) valók az előző pontokban leírtak miatt.
• Az exFAT fájlrendszernél az eltérő lemezfoglalási egység is okozhat bizonyos esetekben problémát, mármint mivel jóval nagyobb mint az NTFS-nél, ezért nem feltétlen lehet rámásolni ugyanazt az adatmennyiséget, előbb betelhet a meghajtó. Példák: [link], [link].
• Ha tartósan windowsos PC-n lesz használva a külső SSD, akkor célszerű NTFS-re átformázni és úgy használni, exFAT-ra formázva hagyni max. akkor érdemes, ha pl. eleve multiplatformos (pl. Windows & macOS) használathoz kell.
• A Samsung T7 Shield külső SSD ugye USB 3.2 Gen 2x1 (10 Gb/s) interfészes és a max. 1 GB/s adatátviteli sebességet is nyilván legalább olyan porthoz csatlakoztatva tudja elérni, ellenben USB 3.2 Gen 1 (5 Gb/s | USB 3.0) porton értelemszerűen csak kb. a felét.[ Szerkesztve ]
-
tpotyka
tag
Sziasztok, friss pénteki beszerzésből figyel itt most 2db 2TB Samsung T7 Shield külső SSD. Az egyiket már csekkoltam, HDS és CrystalDisk szerint rendben. S innen látni, hogy exFAT a file rsz, míg a gépen és külső HDD-imen NTFS, szerintem mindegyiken. Tudom, hogy az exFAT átjárhatóságot nyújt, bár nincsen Mac – Apple kütyüm (s ha csak rajtam áll, nem is lesz). Mielőtt nekikezdenék állományokat rámásolni az SSD-kre, a kérdésem, hogy mac-nem-használattól függetlenül ugye maradhat az exFAT? Remélném, ahogy itt futólag utána olvastam. Vagy a nálam adott használatnál van-e az exFAT-nek megfontolandó extra hátránya, esetleg újkeletű infó e témában, amit gyorsan gondoljak át?
Egyébiránt nem szeretném az alapértelmezettből átállítani, átformázni és munkaügyben nem is esélytelen, hogy külső rácsatlakozás, adathordozás okán szükséges lehet az exFAT. Ami a biztonsági vonatkozásokat illeti: a jelszóbeállítás rendben, jó hosszú jelszót is lehetett, a működés is ellenőrizve, azaz sikerült nem kizárnom magam az SSD-ből.
A sebesség az elvi teszt alapján perpill hozza az elvárt ill. gyári 1000-1100 MB/s értéket, persze a laptop USB 3.2 Gen 2 Type-C csatlakozóinál (mindkettőnél, bár az egyikhez alapból az akksitöltő csatlakozik). A SS5-ös USB 3.2 Gen 1 Type-A csatlakozókkal nem vizsgáltam, hiszen nem az az érdekfeszítő gyorsaság (vagyis lassúság).
(Mivel külső HDD-k és Type-A volt eddig csak használatomban, tartottam amúgy picit a Type-C csatlakozótól, de ez meggyőzően erőteljes: kb. kétszer robusztusabb, mint az akksitöltős kábel, ami meg eleve rádupláz egy egér Type-C kábelére.)
-
tknof1871
őstag
Üdv!
500 GB Crucial SSD 2.5" SATA MX500
Klónozással rátettem a Windows 10-et. A video szerint a crucial.com/se oldalról letöltöttem a Storage Executive programot és telepítettem. A Momentum Cache-re kattintottam. Már vagy fél órája az a pop up ablak van fenn amin a fogaskerék forog és azt írja porcessing.
Az SSD a C partíció. Vannak még HDD-k a PC-ben. Le kellett volna húzni a HDD-kről a SATA kábeleket?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
-
jambiyya
őstag
-
jambiyya
őstag
válasz ***ANDRÁS*** #51769 üzenetére
Ez a maximum, egyikről másoltam a másikra, szóval terhelve volt. Jól szellőző helyen van. Gyár szerint "Operating Temperature. 0°C ~ 70°C", ebbe belefér, csak fura az ekkora difi, de oké, akkor nem izgulok emiatt, köszi a választ.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Sziasztok! Már régóta fúrja az oldalamat egy próbléma, amirre talán tudjátok a választ:
5-6 éve használok SK Hynix M.2 NVME PCI-E 3.0 és 4.0 SSD-ket, 512 GB - 2TB között.
Itt a hardveraprón vettem őket olcsón 1 hét vagy 1 hónap garanciával. Teljesen jól működnek, gyorsak, semmi probléma nincs velük, egy dolgot kivéve: észrevettem a PC301, PC401 és PC801 szériánál, hogy ha 70-90%-ban tele vannak írva, az írási sebesség visszaesik 40-60%-al. Olvasási sebesség stabil. Átlagos otthoni használatban észre se lehet venni, de egyik SSD-ről a másikra másolásnál igen, ott észlelhető a lassulás. A CrystalDiskMark 8-ban is szépen látszik. Most a PC801-ből van használatban 2 db 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0.
Az egyik nincs tele, sebessége 7149/6632, szóval hozzá a normális sebességi értékeket:
A másik viszont elégé kihasznált, annak a sebessége csak 7153/3299Ez jelent valami problémát? vagy ne is foglalkozzak vele a továbbiakban?
-
arcitec
addikt
De akkor már azt kérdezném, hogy egy külső házas usb SSD mennyivel fogyaszt többet egy u.a tárkapacitású pendrive-hoz képest.
Illetve ha egy készülék, pl médialejátszó usb-ről pendrive-ról le tud játszani, akkor usb-s ssd-től is?Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz ***ANDRÁS*** #51769 üzenetére
"Egyébként a normál műkődési hőmérsékletük 30-38 között van"
Akkor ha nincs használatban!Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz jambiyya #51768 üzenetére
nekem volt egy crucial ssd-m, amiben a hőmérséklet szenzor hibás volt, tiédnél jóval nagyobb értéket mutatot, de semmi baja, azóta is vígan megy. Egyébként a hagyományos sata SSD-k akkor szoktak ilyen értéket mutatni, ha szorosan közel vannak egymáshoz rakva, nem tudnak szellőzni. Nálam is volt ilyen egy 5.25-ös tartóra volt rakva 4 db. Egyébként a normál műkődési hőmérsékletük 30-38 között van. Esetleg gyárilag szarul van kialakítva a belseje és nem jó a hűtése.
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Tapintásra egyik sem meleg, még csak langyos is épphogycsak.
Miért mutat 51 fokot mégis? Ez hibára utal?
Köszi. -
nagyúr
válasz ricsip #51762 üzenetére
A controller szabad lemezterületet lát és használ, nem foglalkozik particiókkal, sem particionálatlan területekkel. Usernek ennyit elég tudnia, talán ezért is lett leírva itt is sokszor már. Ha még azt is tudod, hogy a NAND-ok mérete is azonos, ahogy imént kicsit túl bőven leírták, akkor mindent tudsz.
-
ricsip
addikt
-
King Unique
titán
válasz ricsip #51764 üzenetére
Az SSD tárolókapacitásából lehet rá következtetni, ami a linkelt cikkekben is le van írva.
"ugyanis az erre épülő SSD-k jellegzetessége, hogy a szokásos 64, 128, 256 és 512 GB helyett 60, 120, 240 és 480 GB-os tárkapacitással bírnak"
Tehát a 480 GB-osnál elég esélyes a gyárilag lefoglalt OP, de ilyen alapon lehet akár az 500 GB-osnál is, mert ugye alapesetben 512 GB lenne a tárolókapacitás. Bár az utóbbinál lehet nincsen, mert pl. az 500 GB-os Crucial MX500-nál a Storage Executive szoftverben van külön beállítási opció OP célra, ami nem lefoglalt területet választ le és alapértelmezetten 10%-át a teljes lemezterületnek.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz King Unique #51763 üzenetére
Ez kiderül bármilyen specsheet-ből, h. gyárilag van mennyi százalék reserved space? Vagy a 480GB és 500GB (vagy igazából 512GB?) közötti különbség egy suggallat- implicit jelzés a gyártó részéről, h. helyetted gondoskodott erről, de amúgy szövegesen ez kimondva sohasem lesz?
Diagnosztika elől gondolom totalisan rejtett ennek a részletei.[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz ricsip #51762 üzenetére
• Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
• SSD Over Provisioning (OP)Mindkét megoldás oké lehet.
Az előbbi, azaz a nem lefoglalt terület leválasztása OP célra inkább csak azon felhasználóknak javasolt, akik nem figyelnek oda arra, hogy mindig legyen kellő méretű szabad terület az SSD-n. Bár egy windowsos rendszermeghajtóként használt SSD-n amúgy is figyelni kell erre, máskülönben jön a figyelmeztetés és ilyen-olyan problémát okozhat, ha nincsen kellő méretű szabad terület a C rendszerpartíción.Egyébként az az 500 GB max. az SI szerinti amolyan bruttó tárolókapacitása az SSD-nek, ellenben IEC szerint az nettő 465 GB (GiB) lesz, annyi lesz használható.
Amelyik SSD meg pl. csak 480 GB-os névlegesen, akkor annál már elvileg gyárilag le van foglalva a tárolókapacitás egy része OP célra és azoknál elég max. 3-5% szabad területet hagyni.[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Lehet kicsit amatőr kérdés: mi számít "üresnek" egy SSD-n? Tehát ha pl. van egy 500GB-os, akkor nem particionálom az egészet egy 500Gb-os C: particióként, han csak 450GB-ként hozom létre. Akkor 50GB particionálatlan "szabad" területként jelenik meg a disk managerben. Akkor ez azt fogja eredményezni, h. folyton legalább 10% szabad kapacitásról fog tudni a controller, még ha a 450GB-os partició be is telik majdnem teljesen?
Ha nem hagyok szabad üres helyet, akkor csak szimplán annyi a feladat h. a C: meghajtón a látszólagos szabad hely mindig kegyen legalább 10% ?-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ricsip #51760 üzenetére
Ez attól függ melyik WD Green.
Mert már van vagy 2-3-4 széria.
Nekem egy M.2 SATA pihen az asztalon, mert valami problémája van.
WDS240G2G0B-00EPW0 - 2019-05-19 - Made in MalaysiaMegakasztja a gépet igazából. De most hogy említetted rádugtam és látja.
Lehet kéne egy FW frissítés neki.
De most a A fájl vagy könyvtár sérült és nem olvasható...
Formáztam, na majd tesztelgetem.
De úgy látom ez az FW frissítés már az újabbszéria. a G3 és T3
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
WD Green-nél futott bele ezekbe valaki?
https://support-en.wd.com/app/answers/detailweb/a_id/51127
Addresses an issue in which a drive may enter a read-only state.
Addresses an issue in which a drive may not be recognized by the computer.
-
-
Graphics
Jómunkásember
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Bocsánat ha rossz helyen kérdezősködök. M2 ssd-nél lényeges, hogy 2 legyen használva? Mármint 1 kis méretűt rendszernek a másik meg játékok stb...? Még annó a satas ssdket így használtam de fogalmam sincs, hogy m2 ssd-nél is így kéne használni őket?
-
Victorio
aktív tag
Frissen beszerzett Samsung 990 PRO 4TB SSD mérése egy Gigabyte B650I AORUS ULTRA alaplapban a procira csatlakozó (M2A_CPU) PCIe 4x4 foglalatban.
Összehasonlításként csináltam mérést ugyanebben a lapban a chipsetre csatlakozó (M2C_SB) PCIe 4x4 foglalatban egy Apacer AS280Q4 2TB SSD-vel.
Mindkettőt a Milyen SSD-t totyikban ajánlották, csak oda nem mertem feedbacket adni mert nagyon harapós a házigazda ha eltérünk a tárgytól. De hátha itt valakit érdekel.
Idáig elégedett vagyok a Samu 990-el.
Hosszabb távú tapasztalatok (melegedés, folyamatos írás sebessége) majd később.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
tknof1871
őstag
válasz King Unique #51744 üzenetére
vagyis vagy a SATA port / BIOS beállítása nem stimmelt, vagy a klónozóprogram kezelőfelületén sikerült benézni valamit.
A program működött, csak keservesen lassan haladt előre. Talán az Intel Core i3-6300 CPU-t is cserélni kellene.
A BIOS-ban semmihez se nyúltam. Ez talán baj, mert az admin fiókkal használva a Windows 10-et állandóan azt üzeni az OS, hogy a Személyes tár.Ink olyan karaktert tartalmaz ami nem jó és nem emlékszem ilyen hibára a klónozás előttről.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Zsocó
aktív tag
Annyira nem tapasztalatlan.
Lehet hozzá köze, hogy IDE módvan megy és nincs Trim, stb? -
Zsocó
aktív tag
Az egyik ismerősöm IDE módban használja az SSD-it AHCI helyett és a régen használt fájlok tűnnek elfele neki, mintha törlődnének. 2 gépen is tapasztalta. Valakinek ötlet, magyarázat?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #51744 üzenetére
Ezt tudom, de csak egy javaslat volt, ha végképp megakadna a folyamat.
-
King Unique
titán
válasz tknof1871 #51741 üzenetére
Egy másik topik hozzászólása alapján végül csak sikerült, vagyis vagy a SATA port / BIOS beállítása nem stimmelt, vagy a klónozóprogram kezelőfelületén sikerült benézni valamit.
(#51743) Graphics:
Nem szükséges sem a klónozás, sem a tiszta telepítés előtt külön formázni a célmeghajtót, az új SSD-t, majd megoldja azt a telepítő / klónozóprogram.[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz tknof1871 #51741 üzenetére
Akkor sem látja a program, ha az új SSD -t átrakod a SATA II portra?
A klónozás után elvileg úgyis az elsőn használod majd a régi helyén.
Szerintem az valami külön vezérlő lehet, amit éppen nem "szeret" a szoftver.Próbáld meg így csinálni:
A régi SSD legyen a SATA I -en, az új SSD pedig a SATA II -n.
Ha sikeresen átklónoztad, akkor a régit vedd ki, az újat pedig rakd át a SATA I -re.
Ha rendben elindul a windows, akkor kikapcsolás után már vissza kötheted majd a többi SATA eszközt is.[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
tknof1871
őstag
válasz King Unique #51739 üzenetére
Nem tudok klónozni az Acronis True Image-vel. Csak a régi SSD-t látja. Előtte Lehúztam minden HDD tápcsatlakozását. A BIOS-ban csak a régi SSD (SATA1 ACHI) és az új SSD (SATA5) látszik. A SATA5-öt nem lehet ACHI-ba tenni, csak a hot plug-ot lehet enabled vagy disabled-re tenni.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Brekkk
senior tag
Ha valaki vásárolt Kingston SSD-t amihez elvileg jár az Acronis True image klonozó szoftver és nem találná a kódot.
A szofver kódja a csomagoláson belül található ráragsztva a papír csomagolásra.
Ha kiszeded a műanyag csomagolást és szétfeszíted a papírokat ott lesz belül az egyik oldalon felragasztva.
Tegnap kerestem rá pont, hogy hol van a kód, mert már nem külön kis lapon adják, mint pár évvel ezelőtt.
Igen zavaró megoldás. Rengetegen dobhatták ki a kódot análkül, hogy tudták volna, hogy ez jár. -
King Unique
titán
válasz tknof1871 #51737 üzenetére
"Az OS most is egy SSD-n van. Már túl kicsi."
Csak az SSD cseréje miatt nem feltétlen muszáj újratelepíteni a Windows 10-et a 0-ról, mivel eleve adott a klónozás lehetősége a megfelelő célprogrammal, Crucial SSD-knél még ingyenes hozzáférést is biztosít a gyártó a fizetős Acronis True Image programhoz.
-
King Unique
titán
válasz tknof1871 #51737 üzenetére
• A hogyan kell Windows 10-et telepíteni pendrive-ról bootolva értelemszerűen a Windows 10 topik témája, ahol már le lett írva erre vonatkozóan a lényeg, linkelve Windows 10 specifikus útmutatók.
• Nem, nem kell formázni az SSD-t a Windows 10 telepítése előtt.
• Eleve több partíció lesz a Windows 10/11 telepítésénél (is) BIOS/MBR és UEFI/GPT séma függvényében.
• Az egyéb fizikai meghajtókat akkor javasolt mindenképpen leválasztani (lehúzni) a telepítés idejére, ha a felhasználó nem figyel oda az alábbi hozzászólásban leírtakra, egyéb esetben nyilván nem feltétlen kötelező.
• A "Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?" cikkben leírtakra javasolt odafigyelni, telepítés előtt megfelelően beállítani pl. az AHCI módot a BIOS-ban, telepítés után ellenőrizni pl. az alignálást és a TRIM működését, bár normál esetben ezek eleve rendben szoktak lenni.[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv! Bontatlan új 500 GB Crucial SSD 2.5" SATA MX500, Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer telepítése, x64-alapú processzor
A leírásban a Windows 7 telepítés más szemszögből avagy BI OS or not to BI OS 2012.02.12. cikk 11 éves. Ezért inkább rákérdezek.
Az OS most is egy SSD-n van. Már túl kicsi.
Mielőtt kiveszem a régi SSD-t, az új 500 GB Crucial SSD-t formázni kell azzal a Windows Lemezkezelés programmal? Nekem csak a C partíció kell rá, több partíciót nem akarok rajta.Merevlemezek is vannak a házban, 2 darab Tárolóhely (lényegében RAID 1 ha jól értem), + 1 merevlemez. Ezekről le kell húzni az adatkábelt a Windows telepítése előtt?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Brekkk
senior tag
válasz Pyttawrx #51733 üzenetére
7300 MB/s helyett 6500-et tudott olvasásban egy Kingston Fury Renegade 1 TB-os.
Irás 6000 helyett 5500 körül állt meg.
X570-es chipset korlát. Ezzel csak ennyi jön ki.
Tesztet már nem tudok csinálni, mert átalakítottam ma a gépet.
Kikerült az adapter. Az az NVME drive került bele amire szántam. Egy HP EX920-as.Az adapter most egy PCI 2.0 4x-es slotban üzemel egy ősrégi HP gépben a fent említett HP EX920-al.
Azért került ki a HP drive, mert azt hittem haldoklik. Maximum írási sebessége 460 MB/s-re korlátozódott az AMD-s rendszeremben.
#51591-es hozzáslásban látható.Ezzel az adapterrel és Intel rendszer alatt az írási lassulás megszünt. 1300 MB/s sebességgel ír. Ami PCI-e 2.0 4x módban teljesen rendben van.
AMD X570-hen ne használjunk SMI SM2262ENG vezérlővel ellátott NVME SSD-t.
Neten kutakodva többeknek is volt vele gond. Mindegy, hogy HP, Intel v Adata által gyártott SSD-ről volt szó ezzel a vezérlővel.
Bár ezek már kikoptak, újonnan már nemigen lehet ilyenhez jutni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Brekkk #51729 üzenetére
A gyári csomagoláson is csak 3.0 szerepel.
Elég durva figyelmetlenség az Axagon részéről, mivel ha 4.0 szerepelne, nem ugraná át, akinek arra van szüksége. Gondolom a műszaki paraméterek alapján került a dobozra az adat.
Ami borzasztóan zavaró rajta az a piros aktivitás jelző.
Az kegyetlen lehet, szerencsére a külső házaikon kék led van, nem annyira zavaró...
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Már ki si vettem a BOX-ból a cuccot. Mondtam is egy imát, hogy végre lesz hova instalálni a játékokat!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Graphics
Jómunkásember
Valaki találkozott már olyannal, hogy minden program jól látja az SSD méretét, de a Windows lemezkezelo a felét írja a méretének?
Elképzelésem sincs, nálam jó volt, elküldtem postán, majd irják hogy nem jó a mérete...
Micron 1300-as, új cucc.
Javasoltam a Minitool Partition Wizardot persze, hisz én azzal töröltem előtte.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Már az alzabox-ban a Seagate Firecuda 530 4TB
Végre lesz helyem.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Brekkk
senior tag
Vettem egy ilyen PCI-e NVME adaptert.
AXAGON PCEM2-N
A doboza szerint csak PCI-e 3.0 szabványú, de 4.0-ás módban megy.
Most egy Kingston Renegade 1 TB-os NVME SSD csücsül benne és szinte teljes sebességgel üzemel.
Mivel az X570 chipset-re PCI-e sávokra csatlakozik, nem pedig a CPU PCI-e sávokra KB 10% lassabb mint a gyári adat.
De ez így teljesen normális, ez ilyen.Csak infóként írom ide, hátha valakinek érdekes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Dalares #51720 üzenetére
OEM SSD, ezt nem kötik az orrunkra ebben az esetben.
Ez a 980 Pro OEM változata, 9A1 néven is megtalálható.
MAx tippelni lehet, de túl nagy jelentősége nincs. Valamivel kisebb szekvenciális sebességet tud.
~150TBW körül, de ez lényegtelen ebben az esetben, hisz erre nem a Samsung vállal garanciát és terméktámogatást, hanem a partner, azaz a HP.
[ Szerkesztve ]
-
Dalares
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy HP Elitebook 650 G9 notit. Ebben van egy Samsung MZVL2256HCHQ-00BH típusú 256 GB-os SSD. Nincs vele semmi baj, de a neten túl sok információt nem találok róla. Ez egy OEM SSD lenne? Csak azért kérdezem, mert kíváncsi lennék, mennyi a TBW értéke. Nem mintha sokat számítana, de jó lenne tudni.
Ne gondoljátok, hogy szerencse nincs, mert ti nem találtátok.
-
prsq
aktív tag
válasz orosziem81 #51685 üzenetére
Ajjaj, nekem ugyanez volt, megdöglött, most adták vissza az árát.
Tavaly évvégén vettem, apósomnak raktam be hp asztali gépbe. Telepítéskor nem volt hiba semmi, utána sem, elvittem a gépet az öregnek, aztán nála is ezt játszotta, hogy pár ki-be kapcs után automatikus javítás, de órák után sem indul el. RAM-ot teszteltem, semmi hiba, egyszer újratelepítettem két nap alatt, de csináltam image-et clonezillával, a következő ilyennél visszatoltam 20 perc alatt. Aztán még egyszer. (A fájlrendszer zuhant meg ilyenkor rajta, mert a dual boot - HDD-n lévő - Linux alól láttam a tartalmát, de hibák voltak rajta.) Olyan mintha leállásnál nem írta volna ki rendesen az adatot.
A harmadik visszarakás után nekem sem indult el rendesen, de már örültem, hogy végre nálam is hibázik, mert apóst vádoltam, hogy biztos valamit rosszul csinál, pedig nem.
Kivettem a PNY CS900-at (vettem a helyére egy Silicon Power A55-öt, az azóta is hibátlan), visszavittem a boltba (konzolvilág). 3 év gari volt rá, mondták, hogy vagy megcsinálják, vagy csere, vagy levásárolhatom az árát (ami jó lett volna, mert azóta lejjebb mentek az árak, kaptam volna nagyobbat).
Eltelt vagy másfél hónap, aztán végül visszautalták a vételárat.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz boskorelli #51714 üzenetére
Valamikor régebben beválasztottad tárolóhelynek azért hogy ne jelenjen meg a lemezkezelőben. Onnan töröld ki.
-
boskorelli
tag
Sziasztok.
Remélem találkozott már valaki hasonlóval. Szóval:
Adott egy Patriot Viper VPN110 M2 1TB SSD és egy TUF B460 Plus alaplap.
Az SSD-t a Bios látja, az eszközkezelő látja, az Intel Optane szoftver is látja, sőt az Aida64-ben és a HDsentinelben is megjelenik de a Windows telepítő nem látja. Lemezkezelőben szintén nem látszik és nem is tudom inicializálni, a cmd diskpart sem jeleníti meg. Próbáltam a Win telepítésekor a driverek telepítését az Asus oldaláról letöltött legfrissebb driverrel de nem segített. Próbáltam az m2 csatlakozók cserélgetésével nem segített. A Biosban kikapcsoltam a VMD-t az sem működött visszakapcsoltam de úgy sem jó. Létezik hogy az ssd halott lenne? Továbbiakban nincs ötletem.
Ha valaki esetleg tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
Kelvin
őstag
válasz PROTRON #51711 üzenetére
Szerintem múltkor sem a drive 1 volt a kiugró, hanem a drive 3 melletti érték. A képen is látszik, rávittem az egeret, hogy kiírja melyik részét méri ott.
Gyárilag minden ssd helyre beraktak egy hűtőbordát, /az üres helyre is/ úgyhogy mindkettőn azonos jelenleg. Azon volt egy gap pad, illetve egy fólia amit le kell húzni. Valami ilyesmi + a réz tetején még egy hasonló vastagságú fekete burkolat is van.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
PROTRON
addikt
válasz Kelvin #51710 üzenetére
Köszönjük a visszajelzést.
CPU hűtőkről is azt tartja a tapasztalat hogy kell 1-2 hét mire a paszta beáll az üzemi állapotra...
A drive 1-re írja továbbra is a 78 fok stress test alatti maxot?
A gap pad milyet felületre tud átadni?
Milyen jellegű a gap pad, 1 vastag lap, vagy amit 1-2x linkeltünk kicsi kockákból álló?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Kelvin
őstag
Úgy tűnik a Samsung 970 EVO Plus 2TB hőmérséklete szépen normalizálódott a laptop-ban. Már stress test alatt sem megy 78 c fok fölé, normál használat mellett pedig közel azonos a hőmérséklete mint az PM9A1-nek. Nem is értem, talán a gap pad -nak kellet egy kis idő vagy az új ssd-nek? Úgyhogy így utólag örülök, hogy ezt választottam és spóroltam, köszi a segítséget.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
PROTRON
addikt
válasz crysis88 #51707 üzenetére
Egyébként sem volt szerintem felesleges, ehhez ugyanis nem kellett kábelezned, kevesebb a meghibásodási kötési pont lehetőség.
Az aprófájl műveletekben lehet hogy gyorsabb a sata3-nál(már ha tényleg 3-as és nem 2-es volt a tényleges sata meghajtó), ez egy nagyon kicsivel "smoothabbá" teszi a winfos élményt, bár tény hogy nem nagyon lehet észrevenni.
Főként munkaállomás szintű, pl videó-fotós munkáknál jönne ki a sebesség.A gigabites etherneteden nem tud gyorsabban jönni az adat gigabitnél, ami kb 160-190MB/sec.
A sata meghajtó megint csak megszabja a sebességet---sata.
ugyanígy az USB 3 is.
Nem néztem meg, de ha van rajta 10G USB-c, akkor arról másolva adatot gyorsabb lesz.Annyi előny azért mindenképp van, hogy amikor sata-ről másolsz, marad még szabad átviteli sebesség kapacitás más honnan másolni is, pl usb-ről tehát párhuzamos műveletek esetén is jobb. Azért is mert elvileg direktbe a CPU-hoz és RAMokhoz csatlakozik a PCIe sínen keresztül, ami azt is jelenti hogy ha sok kisebb fájlt másolsz, akkor az egyes fájl átmenetekkor a ram elérése gyorsabb.
Tehát apróságokban erősebb, de mindennapokban még a gen 3 foglalat esetén is alig vennéd észre.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
crysis88
tag
válasz King Unique #51706 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Akkor feleslegesen vettem meg egyenlőre ezt az ssd-t.
Sebaj majd a következő konfigba jobb lesz.
De azért legalább csak gyorsabb mint a Sata 3-as ssdm...[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
King Unique
titán
válasz crysis88 #51705 üzenetére
Az alaplap hivatalos weboldala alapján csak 10 Gb/s az M.2 foglalat, ami 8b/10b alapon max. kb. 1 GB/s, vagyis ez esetben nincs min csodálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
crysis88
tag
Sziasztok.
Most vettem egy Samsung 980 500GB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280 Ssd-t.
Az alaplapom egy Asus Z97-A , proci i5 4690k.
Lehet hogy baromsagot kerdezek ,de valaki meg tudna mondani miert csak 830 az olvasasi es 790 az irasi sebessegem?
Crystaldisc Marc-al mertem.Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
nagyúr
válasz PROTRON #51703 üzenetére
Atyaég...egyre novellisztikusabbak a hsz-edig, így kihámozni ezekből, miről van szó....írhatnál inkább blogot!
Mindössze azt szerettem volna tudni, amire hivatkoztál, hogy adott azonosító x controllerrel érkezik... a multkori hsz-ben lévő reddit-es írást átbogarásztam egyébként, ha neked minden, amit ott írnak alap, akkor OK, én szkeptikusabb vagyok ilyen oldalakkal. A techoldalak tesztjei megbízhatóak, csak ott a dátum miatt már nem biztos, hogy fenáll a tesztekben jelzett állapota az eszköznek. Ennyi lett volna, nem kell feltétlen támadásként megélni, ha valaki rákérdez hosszú írásaid egyes tartalmi elemeire. (konklúzió: nem tudunk semmit, de tényközlünk...)
béka
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz ubyegon2 #51702 üzenetére
Átmentél offensebe!
Szerintem fuss neki még1x(vagy többször) az általad is belinkelt hszem-nek, mert olyan dolgokra is rákérdezel, amiket már tényleg 100%-ban egyértelműen beleírtam. Fel sem merült bennem hogy ezekre kérdezel, nem vagyok gondolatolvasó, nem így kérdezted előtte. Akkor egyértelműen visszairányítottalak volna oda, hogy olvasd el még1x, a belinkelt tartalmakkal együtt.
Pl az "1TB új revízió típusszáma: MZVL21T0HBLU"---ez van az SSD-re ragasztott címkén a "PN" számnál, part number.
Beleírtam az általad beidézett hszembe a linket a reddit folyamra(nem fogom megismételni), amiben csak le kellett volna nyitnod a "TLDR" alatti read more-t és ott van az újság cikkre link(!), amivel elindult az egész hír.
Az eredeti cikkben is egyértelműen ezt a számot találták a dobozt felnyitva, magán az SSD-n lévő címkén mint PART NUMBER.------> nem én találtam ki ezeket a számokat, amit 2 kattintással Te is beláthattál volna--->ezért jelöltem offensenek a hszed.A reddit folyamban pedig csak le kellett volna nyitnod a commenteket és ott megtalálod a a 2TB-hez tartozó part numbert, csak türelmesen végig kell olvasni a témát, feltételeztem hogy magadtól már utánajártál és nem olyan dologra kérdezel, ami meg lett válaszolva.
Valamint van hogy a Samsung part number nevezék tanában a fenti karakterek után még folytatódik pl kötőjel után 1-2 karakter, szóval ennek is még újra utána kéne nézned.
Ezt nem minden honlapon/újság cikkben/saját gyári honlapon jelzik megfelelően, ezért is lehet összekeverni azt amit.Pl az én régi(nem a mostani vásárlás, hanem 2 éves, ne keverjük össze) PM981a típusom esetében: MZVLB1T0HBLR után még folytatódik: -000L7 karakterekkel.
Valszeg az általad felnagyított helyzet is ilyen.A többi ezzel kapcsolatos észrevételedet, tehát hogy miért a más part numberek kerültek 970 evo plus-okra ahelyett hogy az eredeti szám végére biggyesztettek volna egy "V2" jelzést, beszéld meg a Samsunggal, nem én vagyok a logisztikusuk.
Ahogyan azt is, hogy ha már úgyis megváltoztatták a doboz kinézetét 2021-ben, akkor a lényegi változást is jelezhetnék kívülről, kíváncsian várom hogy mit válaszolnak az aggódó leveledre a Samsung központból hivatalosan.Beírtam egyértelműen, hogy csak a dobozt felnyitva, az SSD-n lévő címkén van a jelölés, ahogy azt is beírtam hogy 1-2 weblapot leszámítva sehol sem írják ki a part numbert, de ahol kiírták ott is végül másik példányt kapott a felhasználó--->még ott sem lehetett hinni a weebshopnak.
Nem értem hogy akkor miért engem kérdezel hogy hogyan tudják kideríteni az emberek vásárlás előtt, ha egyszer egyértelműen leírtam, hogy nincsen mód egyértelműen kideríteni, zsákbamacska.A feltételezésem személyesen, hogy csak átmeneti volt a csip hiány miatti kényszer csere, viszont azóta visszatértek az eredeti specifikációhoz. Hiszen ha a 970 evo plus és a 980 pro között ennyire elvékonyodik a teljesítmény, akkor az ilyen totyikokban érdeklődők mind az olcsóbbat fogják venni az újabb helyett. Ezért nem kapott új verzió számot, mert nem terveztek vele hosszútávon.
De ez csak feltételezés.
Így valószínű hogy mindenki az eredeti speckó szerinti verzióból fog kapni.De megint csak nem értem, hogyha egyszer világosan beleírtam az eredeti hszembe hogy mások tesztelték, akkor miért rajtam kéred számon hogy a "sebesség konfigurációtól is függ", miért nem az adott újságírótól kérded, vagy a reddit folyamban?
BTW azthittem hogy számodra egyértelmű, hogy adott konfigon belüli sebesség különbségről írok.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
nagyúr
válasz PROTRON #51658 üzenetére
Ez a 970 EVO Plus controller-csere téma már szóba került párszor, itt annyi a lényeg, hogy nem lett rosszabb tőle az eszköz. Az, hogy az adott eszköz tulajdonságai ettől hogyan módosulnak, erősen függ a hardverkörnyezettől, nem érdemes definiálni, hogy egyikkel gyorsabb szekvenciális írás lesz, hűvösebb lesz a másikkal, etc.
A kérdésem viszont az lett volna, hogyan lehet azonosító alapján tudni, hogy az eredetileg alkalmazott vagy már az új vezérlőt tartalmazza az eszköz? Sokan a hűvösebb SSD-ket keresik és állításod szerint valamelyik tipusszámú hűvösebb...no ez nem derült ki a válaszodból. Persze lehet jobb is ez így fentiek miatt, de ha már leírod, talán érdekes lehet, mi alapján tudható, Phoenix vagy Elpis!?
Szóval milyen azonosítókról van szó, mert itt is említesz SSD-re ragasztott azonosítókat a 970 EVO Plus-szal kapcsolatban, le is írsz kettőt, de azok küzöl egyik sem a 970 EVo Plus azonosítói, hanem a PM981 és PM9A1 tipusoké...
-
HARDVERAPRÓD
Miért is téma itt, hogy mi mennyibe kerül a boltoknál?
Lapozzatok kérlek, plusz kezd átmenni off cunamiba.
Köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest