-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus72
őstag
Tegnap sikerült beüzemelni az SM961 256GB-os SSD-t, mivel itt a topikban még nem volt ilyen így mellékelek
egy benchmark-ot is:clean WINDOWS 10 PRO x64
Ez egy OEM SSD, így sajnos a Samsung Magician nem tud adatokat kiolvasni az SSD-ről és hivatalos
firmware támogatás sincs, meglátjuk beválik-e, itthon még nem lehet kapni, német shopból lett rendelve. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AeSDé Team #26095 üzenetére
Állítsd. Érezhetően úgysem lesz rövidebb az SSD élettartama.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Mióta fix 768 MB-re van állítva a gyorsítótáram, játék közben többször is megkaptam már ezt a hibaüzenetet:
Kevés a szabad memória a számítógépen.
A programok megfelelő működéséhez elegendő memória visszaállításához mentse a fájlokat, majd zárjon be vagy indítson újra minden futó programot.Mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül terminálja a játékot, ami nem valami szép dolog...
Mit tegyek, állítsam újra automatára?
-
Bodor
veterán
Uhh...40 hozzászólást végigolvastam, ami egy csavar hiányáról szólt...
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Maradjunk az SSD témánál, ha kérhetem!
-
-
jeni
félisten
válasz
atus72 #26079 üzenetére
csak példának jelöltem be.
de ha van ilyen 3-4-5000Ft akkor se biztos,hogy jó mert itt korábban lett írva,hogy az alsó csavar az Asus alaplaphoz miként van rögzítve ,lehet bele se menne a furatba!Doky586
kétlem,hogy a menetet is rávarázsolja a 3Dnyomtató.
arról nem is szólva mennyit is kérnének ezért?
-
jeni
félisten
-
atus72
őstag
Igen, ezt a boltot találtam ahogy írtam is, a távtartó a kisebb probléma mert ahogy te is írod azt egy nagyobb átmérőjűvel lehet helyettesíteni mert hely van az alaplapon. Veszel 20mm-est is max levágok belőle de elvileg a 10mm-esnek jónak kell lennie.
Naívan azt hittem hogy számtech szervízben/bontóban tudnak nekem ilyen csavart adni
Már csak idő kérdése a dolog és megoldódik a probléma, igaz némi szívással -
jeni
félisten
válasz
atus72 #26073 üzenetére
ez jó oda,jobb esetben le kell vágni belőle
Ellenben a távtartó alsó menete nagyobb,mert ott 2,5 van megadva. az alaplapon az m2? Mert akkor oda nem tudsz olyan távtartót venni,mivel akkor elnyírod a menetet.
Ez meg a 2,5 belső menetes táv tartó különböző méretekben. Az nem baj ha az adott távtartó nem rögzül az alaplapod előre oda rögzített anyához. Egy hosszabb M2 csavarral ezt megtudod oldani.
Ha az M2,5 belső menetű távtartóban szorulna az M2 csavar (kérdés az a 10mm M2 csavar elég hosszú lenne oda?) akkor egy 3 átmérőjű fúróval átfúrod.Az m1,6 és az M1,8 szerintem nem azok vannak benne. Ezt kitudod deríteni ha otthoni csavarral kipróbálod melyik menne bele? Amúgy egy vonalzó is elegendő annak megmérésére csak nem lesz tízed pontos.
Ha nagyon kell még ma este vagy holnap tudok adni neked M2(?) csavarokat de ehhez el kell jönnöd a Keletibe. -
válasz
atus72 #26073 üzenetére
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, szóval (most megnéztem az alaplap képeit is)
1. Van benn, az alaplapba gyárilag becsavarozva 4 db menetes tuskó (azért 4, mert nyilván 4 különböző méretű(hosszúságú) M.2 SSD lehet benne rögzíteni.
2. Mivel azt tudod, hogy az adott SSD-t melyik menetes tuskóba lehetne rögzíteni, ezért tekerj ki 1 olyan menetes tuskót az alaplapból, amire az SSD rögzítéséhez nincs szükség és próbáld meg beletekerni (simán bele megy, ha arról van szó, amiről írtam, nem lesz szükség, hogy izomból beletörd...) a másik menetes tuskóba...Vagy azért írtad, amit, mert próbáltad, de az nem járható út?
-
atus72
őstag
Persze próbálkozni lehet de mire válaszolnak, esetleg megjön az 1 hónap
Ahogy írtam van shop ahol van csak elsőre megpróbáltam azonnal beszerezni, holnap elmegyek még egy laptopszervízbe mert ma már bezárt és lehet ott tudnak adni, ha nem akkor marad a másik shop jövőhéten.
MIndenesetre vicc az egész, már a porszívó porzsákját is szétvégtam hátha benne van, ez volt az utolsó porzsákom így porzsákért is mehettem de szerencséra azt is az Aqua-nál vettem anno
Ez egy igen komoly eseménylánccá fajuló szánalmas történet már...
Itt lehet kapni M2-es 10mm-es csavart:
[link]
Még egy csavar(!) lehet a történetben hogy kiderül hogy nem M2-es menet kell az alaplapba mivel nincs tolómérőm igy csak találgattam hogy M2-es, de lehet M1.6, M1.8, M2.2 is -
atus72
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #26071 üzenetére
De hasonló, egy menetes távtartó amibe betekernek egy M2-es 3mm-es csavart, mivel mindkettő egy csomagban volt amit az alaplaphoz adtak állítólag (én nem láttam, nem találom) így marad a barkács megoldás, ehhez kell egy M2-es 10mm-es csavar meg pár alátét távtartónak (ilyen van itthon).
Jövő héten megtudom oldani mert találtam egy boltot (HESTORE) ahol van raktáron ilyen csavar csak azonnal nem lehet átvenni mert nem így működik a bolt, én szerettem volna hogy hétvégén a kezemben legyen hogy az installt végre megcsináljam de ebben a nyomorban nem tudtam ma szerezni csavart -
jeni
félisten
válasz
atus72 #26068 üzenetére
Radi8tor
Egy szóval sem mondtam, hogy venned kell ilyen csavart ASUS-tól. Jelezned feléjük, hogy nem kaptál ilyen csavart az alaplaphoz és adjanak neked.ahogy írva lett,mivel a megvételénél meg sem fordult a tudatodban ,hogy egy ilyen pici csavarnak kell még lenni a tételek közt.
Nem is kerested.
Valóban filléres dolog de az a gond,hogy ilyent az ember nem is keress meg elsőnek.
Talán egy jó esztergályos-t megkérni erre?
Írni kell az Asus supportjának,hogy vettél egy ilyen lapot és a utólag vettél egy Ultra m.2 csatiba egy SSD-t és nem tudod rögzíteni. Lehet esélyed,hogy kapsz postán egy másikat.
Amúgy van egy másik ötletem.
Van itthon Asus notebook márkaszerviz,és ott érdemes még megpróbálni. Talán ők jobban tudnának ebben segíteni. Még akár meg is rendelhetik,mert ott más több tételek is vannak szerviz tevékenységük, rendelésük során.Fire/SOUL/CD
aAhosszabb és ezzel meg is van a rögzítése vagy egy kiürült toll betétből egy darab hosszat levágni és azzal is van tartása a hosszabb m2 csavarnak.
A szívószál is elvileg jó,de az hajlik bár ez még nem baj mert a csavarnak van tartása,a gond,hogy összenyomható,ezért ezt elvetetném. -
válasz
atus72 #26068 üzenetére
Nem ilyen screw-in-screw (ez nem hivatalos elnevezés, csak mi, hardveresek adtuk neki) az alaplap?
Ez azt jelenti, hogy több csavar van az alaplapban, az M.2 SSD méretétől hosszától) függően. Viszont ha ezen csavarok teteje is menetes(a csavar "tetejében is van egy menetes furat), akkor 2 ilyen csavart egymásba lehet tekerni és az pont olyan magas lesz, amekkora kell.UI: gyakran feltüntetik, hogy mellékelnek M.2 csavarkészletet is ilyen deszkákhoz, de a fent említett esetben már nem.
-
atus72
őstag
válasz
atus72 #26064 üzenetére
Cumi van, voltsm az Aqua Karinthy uti uzleteben ott nincs de menjek a Dohany utcai boltba mert ott szerviz is van es tuti lesz, elmentem, kozben lattam egy csavarboltot ott nem volt, talaltam egy pc bontot, 10 percig kerestuk a halomban,nem volt, eljutottam a Dohany utcai szervizbe, ott szettarta a kezet az emberke, menjek esetleg egy laptop szervizbe, meg a fasz ki van mar teljesen...
-
atus72
őstag
Nem porszivoztam fel mert arra emlékeznék, ki sem bontottam a csavar zacskóját. 14 nap már rég letelt, csak most kaptam meg az SSD-t így most lett aktuális. Próbálom az eladót hívni, nem veszik fel egyelőre.
Nem gondoltam volna hogy ekkora szopás lesz egy csavarból. Mivel az alaplapon már rajta van a hűtő/proci így nem szívesen akarom már cipelni, találtam egy csavart ami pont jó bele de rövid a szára, ez legalább mintának jó lesz csak hosszabb szárút kell keresni meg egy távtartót -
jeni
félisten
válasz
atus72 #26055 üzenetére
Nézd meg nem-e porszívóztad fel?
Postán kaptad,lakásra hozták?
Mert még ebben az esetben is vissza viheted a lapot,hogy nem mellékelték a kicsi rögzítő csavart a dobozba gyárilag.
14 napon belül ha neten vetted vissza vihető ezzel az indoklással.
Jobb ha személyesen mész be oda. Lehet,hogy talán tudnak adni olyan csavar testet.Én is az Aquacomp boltban vettem az Asrock lapomat és ott helyben megnéztem minden meg van-e hozzá? Meg volt rendesen,még a srác a proci lábakat is megnézte.
Ha nem jársz vele sikerrel,hogy adnak-e vagy vissza veszik-e.
Megoldható a javítás egy kicsi erősebb műanyag csővel (megfelelő hosszal) és egy adott hosszúságú m2 csavarral.
-
atus72
őstag
válasz
Anonymus23 #26058 üzenetére
Igen ez az ami nincs meg
Az Aqua-tól vettem az alaplapot, egyelőre őket próbáltam hívni sikertelenül de még nem volt 10 óra -
Anonymus23
veterán
-
atus72
őstag
válasz
Raymond #26054 üzenetére
Hidd el körülnéztem, tegnap este óta ezt a szart keresem, nem kicsit vagyok felhúzva hogy egy szaros csavar miatt nem tudom végre beüzemelni a cuccot, minden més megvan a dobozban, semmit nem szoktam kidobni, fogalmam nincs hova lett ha volt egyáltalán benne, most a megoldást keresem
nem adod el?
-
atus72
őstag
válasz
Anonymus23 #26050 üzenetére
Az alaplaphoz ahogy látom a gyári képeket csak ezt a csavart adják hozzá külön egy zacskóban, azt nem találom, más csavar nem jár az alaplaphoz, és nem csak egy kis csavarról beszélünk hanem egy csavartalpról is, ha ilyen egyszerű lenne akkor megoldottam volna már.
-
atus72
őstag
Sziasztok!
Tegnap végre megjött az SM961-es SSD-m de nem találom (lehet nem is volt az alaplap dobozában) a
rögzítő csavarokat és így kicsit bajban vagyok.
Hol lehet ilyet szererni?
ASUS Z170 Pro Gaming alaplapba kellene, van itthon sok kis csavarom de ilyen speciális méretű és kialakítású nincs -
jeni
félisten
válasz
Kolondrum #26046 üzenetére
pozitívan csak az tud írni,akinek sose volt gondja az SSD-kel.
de mi van azokkal akiknek gyári hibásak lettek? nekik bármit írhatunk az lehetett a világ egyik legjobbja azt nem nagyon fogja érdekelni,hogy milyen jó paripája volt neki mégis elbotlott.a népnek egy kell! sokáig tudja használni és jó áron jusson hozzá.
és azt sem fogja érdekelni,hogy MLC vagy TLC-s az SSD-je.
leginkább a SMART adatokkal sem fog bíbelődni.max. amit megnéznek majd,hogy a kondíció mit is mutat 1 vagy két év esetleg 3. évében.
na jó lesz 1000-ből 5 fő akik a legapróbb részletekre is kíváncsiak lesznek,hogy mi fán teremnek azok az adatot.
-
Az igazat megvallva egy éppen postán lévő notiban olyan van aminek csoda, hogy smartja van, írása 200megát sem haladja meg seq-ban, de veri bootban az én gépemet. Korábbi széria, kis cpu, kevés ram, de veri. Annak kondinak 97%-de mutat, de miért azt nem tudni, a wear level decimális 3, ennyit tudtam meg, ja meg, hogy 4x volt indítva élete során.
Teszi a dolgát a gép, villám gyors, 2011-es az SSD. Akkor meg minek itt sírni a modern hülyére okosított SMARTokkal amik ha fingok már kondi csökkenést mutatnak? Lehet nekem nem nagy tétel, de egy ilyen 120-as SSD ma már nem nagy pénz. Jó egy 256-os, 480-as más dolog, de úgy tudom a mérettel nő az össz várható élettartam is és egyes esetekben a sebesség is.
Sőt van aki azt sem vágja mi ez az írás téma, meg SMART meg TBW meg kondíció, meg szabad terület hagyás, meg TRIM, meg SLC-MLC-TLC. Ezeket a fogalmakat nem ismerik páran, úgy veszik, hogy olyan HDD ami nem forog, mert memóriákból épül fel és slussz. Mennyire egyszerű az életük mi?Jó engem is érdekel mi miért van csökken stb, de attól még megy. Van 2 hibás szektorom és ha jól látom még 64 ha gáz lenne, van éppen 686 hirtelen áramkimaradásom ami jééé épp a be-ki kapcsolások számával egyezik meg, meg van még itt pár furcsa dolog, de tény: Seq maxon megy, nincs több hibás szektor és ha 45 fokon főzöm egész nap akkor sem sír a szája, hogy kiparucanok.
Merem állítani ami jön 6.5Tb-os Intel 96%-al és megy eladóba a notiba, az biztosan majd óbégatás tárgya lesz.
Jah és még valami. Egy másik nonames SSD-n úgy frissült a F/W, hogy közeben frissült a win10, nem kellett boot lemezt írni meg semmi, elment 100-ig boot előtt egy dos ablak szerűség és kész. Kritikus hibát javított, ennyit tudtam csak meg. Köszöni megy most is és veri az intel 530-asom (bocsi korábbi 530-asom mert máshol van már). Azt tudni kell, hogy minden szóba került SSD ugyan olyan notiban volt, annyira egyformában, hogy SSD cserével észre sem vették a gépek a cserét. Kivétel az enyém, az izmosabb darab.
Ez a kis gizda 2430M 4gb rammal megelőzte bootban a 3720QM-et 8gigával. 200-al sem ír seq, az enyém meg közel 500-al. Nincs igazság. -
jeni
félisten
válasz
Kolondrum #26043 üzenetére
A Corsair Force GT 120Gb az egyik legjobb volt anno mikor kijött. Pro kiemelt kategóriás,nekem is volt több mint 3 éven át szinte nem esett semmit se az értékéből,lejárt a garija már kicsinek gondoltam és lett helyette egy 256GB. Nem volt kedvem figyelni,hogy mikor megy kritikus szint alá.
Emiatt adtam el és lett nagyobb tárházú SSD.
-
Én a 3.5Tb 96%-os verzió voltam Intel 530-a. Még mindig azt mondom a ForceGT 120-as volt a legjobb eddigi SSD-m. 6.5Tb és jelét nem mutatta degradálódásnak.
Most majd kapok egy olyan Intel 1500 PRO-t 180Gb, az 96%-os 6.5Tb-al. Ugyan olyan gyors meg minden, de csak 96-os. A saját ha nem lenne 2 hibás szektorom akkor még 100-as lenne 2.6Tb-al. -
Bodor
veterán
válasz
betyarr #26040 üzenetére
Ez elég érdekes, mert sok-sok éve eset-et használok én is, de valószínű, hogy más beállításokkal, mert nekem nem volt ilyen problémám, és másnak sem, akinek SSD-t tettem a gépébe és eset-tet használ. Azért jó ,hogy meg van a ludas, megy is be az egyedi esetek közé.
-
betyarr
veterán
köszönöm mindenkinek a fáradságos segítségét.végül sikerült kiderítenem,hogy mi okozta a rengeteg írást az ssd-n és azóta visszaállt a rend.tehát,ha valaki legközelebb hasonló problémával küzd,akkor nézzen utána a vírusírtójának,mert nekem az eset nod av generálta a tömérdek írást a tétlen állapotban való víruskereséssel.mióta kikapcsoltam ezt a szolgáltatást,azóta megszűnt a probléma.(valami temp tárolója lehet az av-nek,mert 60000000B/s-al szaporította az írást az ssd-n).
-
jeni
félisten
válasz
Laraxior #26038 üzenetére
lapot kéne cserélnie?
Asrock Z87M Extreme4
vagy
Asrock Z97M Pro4 -
-
Laraxior
titán
Az mi az már, hogy a Win7 telepítő engedi az SSD-re feltelepíteni a rendszert, de utána nem hajlandó bootolni róla?
NVMe-s M2 SSDről van szó, adapterrel, egy Z87-es alaplap PCIE foglalatban.
Tőlem vasaroltak az SSDt, garanciat vallaltam ra, most ezert kell visszavennem?
Mondjuk az SSD hibatlan... -
Raymond
titán
válasz
Kolondrum #26024 üzenetére
Volt valami hasonlo marhasag amikor az m4-et probaltam updateelni, de sajnos nem emlekszem pontosan mi volt csak annyi hogy nem egeszen intuitiv a dolog, vannak megkotesek a Windows-or updater-nel (csak a C: meghatorolo mukodik vagy hasonlo). De nem kell egyebkent CD/DVD, az ISO-t kiirhatod USB-re mint barmilyen masik linux live CD-t peldaul. Megtalatam megint a Crucial utmutatot es valami remlik hogy anno is azt neztem meg: [link]
-
válasz
Raymond #26023 üzenetére
Néztem a cuccot, 0005-ös F/W van rajta. A 0007 a végleges, de nem megy fel. Hiába írom ki kiírja nem érzékel OS-t meg csatlakoztassam le a többi maghajtót bla bla. Csakogy maga a frissítő DVD-re kiírás téma, én memkarira írtam ki nem eszi meg. Marad így, eddog is ment ezután is fog.
-
Raymond
titán
válasz
Kolondrum #26022 üzenetére
Egy orokkevalosagig tartott a Micron/Crucial-nal amig valami management szoftvert kiadtak a cuccaikhoz. Kiprobalhatod, de a RealSSD C300-as mar nagyon regi termek, lehet ugy voltak vele "out of support" amikor kiadtak a Storage Executive elso valtozatat is. Abbol gondolom hogy az utolso firmware update is mar 2011-ben jelent meg hozza.
-
MTFDBAK128MAG-1G1 - Egy újabb gyöngyszem! Semmi smart info kb.
-
Pokesz007
senior tag
Egy Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD nek mennyi az átlag irási adata? Most raktam a gépbe újraraktam a win10 hirtelen lett 35GB
Sok program nincs fent,nem is lesz rajta. Böngészés lesz. A HDD van a film,zene stb..
-
margithid
veterán
Sajnos megint ez az üzenet fogad pár nap után, hogy újratelepítettem a windowst...
Valószínű, hogy az ssd van elszállva? Egymás után kétszer erre áll le, érdekes azért...
Gariba igy visszaküldjem? Ha nem lenne vele baj, akkor nem írná másodszorra is ezt ki, nem?
Mert ha valami csatlakozási gond lenne, akkor az rögtön kdierülne. -
kory24
őstag
Sziasztok!
itthon az egyik régebbi gép fagyogat, és az SSD-re gyanakszom.
Az alaplap: ASUS P5KPL-CM
A setup-ban nincs kimondottan AHCI opció, csak IDE módban kezeli ssd-t, de látszólag minden ok.
ssdok kép:
Ám mintha kb azóta, hogy megvan ssd lennének fagyások.
Azaz a windows egyszerűen lefagy. Nem kék halál, semmi üzenet csak megáll kép, egér se billentyűzet semmi, csak állókép látom és a HDD led folyamat pirosan világít.Ilyenkor ha újraindítom gép sokszor elsőre el se indul, hanem a Non-Boot disk press any key üzenet jön.
Ez lehet attól, hogy a lap túl régi, nem túl kompatibilis az ssd-vel?
A kompatibilis listája az alaplapnak: link
A Kingston Fury ott van, akkor csak kompatibilisnek kéne lennie a v300-al is, nem?
Vagy lehet maga az ssd hibája is ez?
Vagy lehet semmi köze ssd-hez?
Plusszba sajnos nincs most itthon hdd-m, hogy azzal kipróbáljam.
Meg gondoltam előtte rákérdek, hátha valaki tud vmi konkrétat.Köszi
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Gondoltam megkerdezem itt is.Fater gepebe raktam egy adata930as ssd-t. Pendriverol menne a win telepítés. Rufuszal meg is csinaltat. A gép bootol ssd formazas megvolt win telepítés elindul de amikor nyomom, hogy telepítés utána bejon egy ablak, hogy vmi cd/dvd illsztoprogi kell neki. De cd/dvd nincs is benne. Mit szúrtam el?
Előre is köszönöm.
Üdv: Sfefe -
Raymond
titán
válasz
lalakov #26003 üzenetére
En ezt ugy szoktam anno megoldani hogy egy ujabb Windows (W7) install DVD-rol boot, csinaltam egy particiot es aztan reboot az XP telepitojevel es megadni neki hogy az elobb letrehozott letezo particiot hasznaljon telepitesre. Igy OKs lesz az alignment. Ez csak egy modszer, hasznalhatsz mast is a particio letrehozasara, peldaul valamilyen Linux Live CD/DVD-t. A legjobb ha ezt csak egyszer csinalod meg, lekapcsolod a VM-et az XP install elott es csnalsz egy masolatot a HDD file-rol. Aztan amikor uj telepites kene uj VM-hez bemasolod oda a mar particionalt HDD file-t es azt hasznalod a telepitesre.
-
lalakov
senior tag
válasz
King Unique #26008 üzenetére
Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
lalakov #26003 üzenetére
Az XP partícionálás tekintetében azért gond, mert nem (jól) csinálja meg az alignálást (eltolás), ellenben az újabb Windows rendszerekkel. Viszont egy virtuális gép eleve más tészta, ott a host rendszer kezeli a dolgokat, ahogyan korábban másnak is említették a TRIM kapcsán.
-
SP920 vagy Intel 1500 pro?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest