Hirdetés
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz dauphin #4098 üzenetére
Nem tudom, hogy mi az az említett vezérlő, de szerintem az lesz a megoldás ( de csak akkor ha nem a vörös eSata csatlakozóba van dugva az SSD véletlenül), hogy innen letöltöd az AMD Chipset Driver csomagot, de nem teszed fel az egészet, hanem csak kibontod egy mappába. Majd az eszközkezelőben jobb egér a kívánt AHCI driver-en/Illesztőprogram frissítésénél megadod az előbb említett mappa útvonalát, majd a telepítés és újraindítás után máris lesz egy friss , ropogós 2013 áprilisi AHCI drivered, mellyel megy a TRIM is és a tesztértékek is jók lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Viszont az akkor mitől lehet, hogy az alap Win7-es driverrel Trimmel lassabb az SSD mint az AMD Sata Controllerrel trim nélkül?
-
Bodor
veterán
válasz dauphin #4094 üzenetére
Ezek szerint csak sikerült rá felszenvedni az oprendszert. Mi volt a hiba?
Azt szólom hozzá, hogy nincs TRIM, mert rossz SATA vezérlő van fent, valószínű, hogy feltettél egy AMD-s chipset driver csomagot amit nem kellett volna.
Ezt a cikket olvasd el, benne van a megoldás.
Illetve erről beszélünk itt már két napja a topikban... -
Bozso68
őstag
Erre esetleg valaki?
-
Bodor
veterán
-
ScomComputer
veterán
válasz hegegabi80 #4090 üzenetére
Nekem -5mp-t jelent a bootban az intel ahci driver....
+30-70Mb/s írás,olvasási sebességet a tesztekben...de én szeretem mindenből kihozni a maximumot,már ha sikerül...
Bodor: EZT ,okozhatja az intel ahci??
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz hegegabi80 #4085 üzenetére
Tudod, ha az ember sokat, és/vagy sokadjára ugyanazt írja le a fórumba, akkor törekszik a legegyszerűbb, tömör és érthető megfogalmazásra a legkevesebb szóval, és idő ráfordítással.
Nem 2006-ban írták azt a drivert, szóval jó az, de tőlem már azt pakolsz fel amit akarsz, megjegyzem teljesen feleslegesen, mert semmit sem fog változni a rendszered a használat közben.
(#4087) scomcomputer: Inteles gépre sem teszek fel chipset drivert, mégis egész jól elvannak nélküle...
-
hegegabi80
addikt
válasz ScomComputer #4087 üzenetére
Elvileg az én alaplapomon (Asus P8H61-M LE) is intel vezérlő van, akkor mégis tegyem fel?
Na lehet csinálok egy mentést a gépről, felteszem, aztán ha nem jó akkor visszaállítom. -
hegegabi80
addikt
Ok értettem! (ez egy nagyon egyszerű, határozott és kemény válasz volt, de érthető )
Csak azért gondoltam, mert mégis csak kb 7 éves azaz ahci driver. Mondjuk amikor még HDD-n volt a rendszer, rádugtam az SSD formázás céljából, hogy ne legyen rejtett partíció. Akkor az alaplaphoz a legfrissebb driverek voltak fent, és minden ok volt. De azért most ez más, hiszen már rajta van az OS,
-
Bodor
veterán
válasz hegegabi80 #4083 üzenetére
Nem !
-
Impressa
őstag
válasz hegegabi80 #4081 üzenetére
Szerintem, már csak használnod kell. Bár azt nem értem, miért nem látok az SSDOK-ban írt/olvasott értéket, de ezt majd a Szakértők megmondják. ( lehet még nincs benne a támogatottak listájában )
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz hegegabi80 #4079 üzenetére
Sandforce vezérlős SSD-knél Fájl/Test Data/ All 0x00 (0Fill) módban kell mérni.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
hegegabi80
addikt
válasz hegegabi80 #4078 üzenetére
(Lejárt a szerk időm)
A gyártó oldalán 285/275 értékeke vannak.
-
hegegabi80
addikt
Nekem a friss telepítés után ezek az értékek jöttek ki:
Szerintem ettől jobbnak kéne lennie. A telepítést a leírtak szerint csináltam, chipset drivert nem babráltam, csak manuálisan amit kell. 2006-os ahci driver? Nem valami frissebbnek kéne lennie?
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Vasinger! #4076 üzenetére
Az nem az én leírásom, hanem Fire/SOUL/CD cikke.
Azért nem mennék bele a driver leírás kérdésbe, mert azok már neked feleslegesek, mivel látom az értékek rendben vannak.
Fire/SOUL/CD írja is ott: " Fontos! Amennyiben az OS AHCI driver-ével mért sebességeredmények elérik/megközelítik/nem maradnak el nagyságrendileg a gyártó által megadott sebességektől és ezen felül sem indokolja semmi, akkor ne cseréljétek le az OS AHCI driver-t."
-
Vasinger!
nagyúr
válasz ledgeri #4072 üzenetére
Ebben van valami, csak meglepően lassúnak tűnt valamiért...
Impressa:
Remélem, hogy így is marad...
Bodor:
Állj, én nem akartam felrakni az AHCI drivert, külön lett volna hozzá telepítő a DELL oldalán, de le se szedtem, de a chipset drivert muszáj volt feltenni, ezt Te is leírtad, hogy elengedhetetlen dolgok vannak benne. Nah most én azt nem tudtam, hogy lehet olyat is, hogy kibontom és csak azokat teszek fel amit akarok, ilyet bele lehetett volna írni igazán a leírásba.
Nah most visszaállítottam az alap AHCI drivert, minden gond nélkül, kicsit visszaestek a sebességek, de ezeket gondolom nem fogom megérezni:
Még valami. A leírásodban lévő linkek:
Le tudnád írni, hogy mi mit takar? A fájlnevük számomra nem eléggé beszédesek. Pontosan ezek mik is egyáltalán? Köszi előre is.SP1 van fent, így van Hibernálást egyelőre bekapcsolva hagyom, 6 giga nem oszt, nem szoroz, annó sokat használtam HDD-ről, SSD-nél még meglátom.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Bocsi, látom már, hogy az SP1 fent van...
-
Bodor
veterán
válasz Vasinger! #4071 üzenetére
Chipset drivert nem szabad feltelepíteni, ezerszer leírtuk már a topikban és a cikkeben is, de általában hederítenek rá azok is akik elolvassák, aztán meg megy a sírás-rívás...
Chipset driver csomagot ki kell bontani egy mappába, majd az eszközkezelőben a hiányzó driver (ek)-nél a mappa útvonalát megadni, egyesével kell feltelepíteni azt, amire szükség van, de csak azt.
Ha így telepít valaki, akkor marad az OS alap AHCI drivere, ami nem szokott gondot okozni.
Most két megoldás van számodra:
1: Ebben a cikkben megteszed, ami ezek a sorok alatt van: "5. Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?"
2: Felteszed innen az iata_cd.exe nevű drivert, és az talán megoldja a problémát.
( Azért nem az újabbat, mert én ezt tartom a legstabilabbnak)Ha ezek nem szüntetik meg a laggolást , és a hosszú telepítési időket, akkor akár lehet turkálni a bios-ban is, azt meg neked kell tudnod, mert a te géped...
Mellesleg nem ártana egy SP1-et is feltenni arra a Win7 -re...
Crystaldiskmark-al alap kell mérni, mert a Samsung nem Sandforce vezérlős.
Ha nem használod a hibernálást, akkor inkább tiltsd le.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Vasinger! #4071 üzenetére
A telepítés sebessége nem csak a célmeghajtótól függ hozzájátszik még hogy pl: hogy mennyire nyúl az OS-hez+ mennyire számításigényes: egy Frissítéstelepítés meg masszívan ilyen..
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Vasinger!
nagyúr
Na, élesbe beraktam az SSD-t a notiba, de nem muzsikál túl jól, néha hajlamos a beakadásra a rendszer, nem olyan eszeveszett a sebessége, mint amire számítottam. W7 frissítések telepítése órákig tartott, ami cseppet se mondható egészségesnek.
Crystaldiskmark:
Ki mit mond, mi lehet a baj?
Valami BIOS beállításra vagy energiagazdálkodási cuccra gondolok. BIOS-ban AHCI van állítva természetesen, chipset drivert fel kellett sajnos raknom, mert csomó mindent nem látott anélkül az eszközkelőben a rendszer, így valószínűleg SATA driver is felcsúszott, nem tudom.
Ki mit mond, mi lehet a baj?
-
Nixon18
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #4068 üzenetére
Értem. Ezek szerint a legfrissebb ubuntunál nem lesz gond az ssd-vel
-
ScomComputer
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #4068 üzenetére
Köszi,de közben megoldottam, újra formáztam, a win lemezkezelővel, előtte az acronis-al volt..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ScomComputer #4067 üzenetére
Valami nem lekezelt partíció attribútum van a partíción. Légy szíves küldj riportot és majd megnézem és javítom.
Nixon18
Nem fut Linux alatt a progi. Linux meghatározott kernel verzió felett támogatja a TRIM-t ill. bizonyos fájlrendszerek esetén külön be kell kapcsolni. A Linux disztrók is már rég óta (2008 tájéka óta talán) támogatják, szóval ez nem gond (EXT4 meg alap ugyebár)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ScomComputer
veterán
Egy kis segítséget kérnék, kipróbáltam a Fire/SOUL/CD mester által készített progit,nagyon jó, de a 2. Corsair ssd-re,ami tökéletesen müködik, logikai particióként van formázva,az alábbit írja:
KÉP!
Na most itt valami hiba van vagy a progi téved, hogy ismeretlen particót(RAW) ír ki?[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Erre valaki nálam jártasabb?
-
vlevi
nagyúr
Aztarohadt. Kaptam a pofámba egy kéket az új, ideiglenes gépen.
A gép be volt kapcsolva, de semmit nem csináltam vele, a közelében sem voltam. Egyszercsak azzal fogadott, hogy kékhalás miatt újraindult
Belenéztem az eseménynaplóba, meg a hiba megoldás bizbaszba, és azt írja, hogy nem tudta olvasni a lemezmeghajtót. Nem az SSD-t, mert az most ki van kötve, hanem helyette berakott 250-es vinyót.
És az eseménynapó írogat hibákat. -
ung.mario
tag
Sziasztok! Tavaly vettünk 2 ocz agility 3-as ssd-t. Olyan problémánk van, hogy néha megfagy a rendszer(egér mozog) aztán folytatja mintha semmi sem történt volna. Más-más firmware van az ssd-ken. Az egyik gép: 6 magos buldozer asrock lappal 8gb ddr3 rammal és 1 hdd van mellette. A mások phenom II x4 gigabyte lappal 4gb ddr2 rammal win8-al. Itt van mellette még 3 winyó. A phenomos konfigon egyre gyakrabban észlelek olyat, hogy lelassul a rendszer. Itteni leírások szerint vannak beállítva a gépek az ssd kezelésére. HDsentinel nem jelez problémát, de amikor leakad akkor maximális lemezkihasználtságot mutat. Valakinek van valami ötlete?
-
vlevi
nagyúr
Jajjdesz...r basszus
Sose próbáljátok ki, hogy SSD után milyen egy rendszert vinyóra telepíteni
Valami eszméletlen tetű így a gép, hiába az i5, meg a 8G RAM, ha a lemez ilyen lassú.
Egyelőre felment egy új win7x64 egy tartalék 250-es vinyóra, hát, lehet, hogy semmit sem fogok belőle megtudni. Mert most olyan, mint ami menni akar, de ez lehet, csak azért van, mert szivat.
Ha a jövő héten sem döglik meg, akkor lebackupolom a mostani "éles" rendszeremet, és felrakom újra a hetest, és elkezdem belakni, majd kiderül. -
Bozso68
őstag
Szevasztok!
Pár hónapja vettem egy A-DATA sx300-ast, ami kb 3 hónapot ment, majd elhalálozott. A BIOS-ban sem látszott. Kaptam helyette egy újat, ami kb 1 hónap után ma meghalt. A BIOS látja, de a win oldaláról nem tudom elérni. Éppen a Mad Max üldözési jelenetét néztem, aztán se szó, se beszéd, megfagyott a rendszerem. Egér mozgott, de semmit se reagált. Reset után már a HDD-ről inult a gép.
A laptopom egy Lenovo Y500, az SSD mSATA-ba van dugva. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi történt. Lehet kétszer is pechem? Mi lehet a gond?Köszi előre is:
Zsolt[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Ma kiakasztott ez a lefagyás dolog. Kétszer csinálta meg velem, nem tudom mitévő legyek.
Rakjam újra a rendszert?
Vagy vegyem elő a tartalék vinyómat, rakjak arra egy rendszert, SSD nélkül, és próbálgassam? Lehet az lesz, és ha akkor is megfagy, akkor nem SSD, hanem más.
Néztem az Asrock honlapján a drivereket, nincs frissebb. -
atish15
aktív tag
Sziasztok.Most vettem egy samsung 840 120gb-os ssd-t. Az lenne a kérdésem hogy meg lehet e azt csinálni hogy az ssd rendszernek illetve gyorsitotarnak hasznalnam?
-
ledgeri
nagyúr
Ezen és előzményein felbuzdulva én is felraktam az RTS-t
Sorrendbe: vadi új, új magican-régi firmware, új firmware, RST telepítve...
Érdekes...Hagyjam az RST-t?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Köszi, bár nincs pendriveom, cd-m meg régi, ha van egyáltalán megoldottam volna a bootot, ha a mostani induláskor nem látta volna a progi (ami eddig nem látta) az új firmvare-t... Most már a 8-as van fent a 840-hez!
Boldogság...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy most OFF-olni fogok az üzenetemmel, mert nem a témába vág, de segítségre lenne szükségem, és remélem ti tudtok valamilyen megoldással szolgálni. Hosszú az előzmény, azzal nem is untatlak benneteket, hogy mi vezetett ide, csak a lényegre hagyatkozom. Összeraktam egy félig-meddig új gépet (új ház, új alaplap, SSD, új procihűtő, új tápegység, a többi alkatrész a meglévő gépemből került át) egy fórumtárssal összeállva. De az oprendszert nem sikerült feltelepítenünk az SSD-re. Én nem értek hozzá, nem tudok hozzászólni ehhez. A fórumtárs sem tudta életre kelteni, pedig tényleg mindent megtett, ami tőle tellett. Nincs több ötlete, hogy hogyan tovább. Ezért próbálok ezúton egy szaki hozzáértő segítségéért esdekelni. Az a lényeg, hogy most itt vagyok egy egyelőre hasznavehetetlen géppel, és teljesen kivagyok, gépelvonásban szenvedek! Én magam egyedül nem merek hozzányúlni (távsegítséggel sem), mert tudom, hogy nem mennék vele semmire. Persze tisztességesen meghálálnám az önfeláldozását. Ha valamelyikőtök tudna megoldást, kérem keressen meg privátban. Köszönöm előre is. És mégegyszer bocsánat a nem fórumba/fórumhoz illő hozzászólásért.
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
Bodor
veterán
Szerintem tuti, hogy feltettél valami alaplapi chipset drivert, mert ami hajtja az SSD-t, az nem a Windows 7 alap AHCI drivere.
Első körben visszatenném az alap AHCI drivert.
Ebben a cikkben az 5-ös pontban le van írva, hogy kell.5. Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?...
Bár én úgy tudom, hogy chipset drivert ha már fent van, nem lehet eltávolítani, csak az újrainstall segít, reméljük hogy ezt nem kell megtenni.
A másik dolog, hogy van már W7-re SP1, én biztos, hogy feltenném.
8 GB RAM mellett meg ugyanannyi lapozófájl szerintem felesleges, de te tudod.Eszközkezelőben minden rendben van?
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
Elolvastam az első hsz.-ben ajánlott cikket, mely a telepítéssel foglalkozik. Nekem kicsit bonyolultnak hat, lehet még egyszer neki futok, de addig fel szeretnék tenni egy kérdést. Bonyolultabb mint HDD-re felrakni egy win7-et, vagy ugyanúgy megy minden?
-
Bodor
veterán
Érdekes, hogy a szekvenciális értékek meg rendben vannak..
Én bios vagy OS beállítás, driver hiányra gyanakszom. Eszközkezelőben minden driver fent van?
Dobj egy képet SSDOK-ról.(#4037) petyusz851: Jók azok az értékek.
(#4038) andris1602: örülök, hogy sikerült megoldani a problémát.
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok, erre valaki tudna mondani valamit esetleg?
Vagy akinek 840-e van, az meg tudná nekem nézni, hogy rendben van-e ez így?
Köszönöm.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Bodor
veterán
válasz andris1602 #4033 üzenetére
Az egy kissé régi cikk. Ezt olvasd el, és ha nem sikerült rendbe tenni, akkor dobj egy képet a cikkben is linkelt SSDOK programról .
-
andris1602
aktív tag
Üdv
Nemrég vettem egy ssd-t a laptopomba, remekül működik, a sebességével sincs semmi gond.
Feltettem egy HDSentinelt, és azt írta ki, hogy a TRIM támogatott, de inaktív.. Átnyálaztam a Mindent az ssd-ről írást itt a PH-n és ott volt egy leírás, hogy hogyan lehet megtudni, hogy aktív e a trim -> a parancssorba beírtam amit kellett, és azt dobta vissza hogy aktív.. Mi lehet az eltérés oka?
Köszi a választ előre is
Üdv -
sg22
senior tag
Koszonom a segitseged, igy mar jonak tunik az eredmeny
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 Shizuku Edition x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 259.356 MB/s
Sequential Write : 210.557 MB/s
Random Read 512KB : 246.806 MB/s
Random Write 512KB : 200.110 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.238 MB/s [ 5673.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 84.172 MB/s [ 20549.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 159.085 MB/s [ 38839.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 168.108 MB/s [ 41042.0 IOPS]Test : 1000 MB [C: 15.1% (12.7/83.8 GB)] (x5) <0Fill>
Date : 2013/06/15 10:10:57
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)what should I do about this?!
-
Bodor
veterán
Valószínű, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy a Vertex 2 is Sandforce vezérlős, mert a cikkben benne van, hogy:
"Sandforce vezérlős SSD-knél Fájl/Test Data/ All 0x00 (0Fill) módban kell indítani a mérést ahhoz, hogy a gyári, megadott értékeket lássuk viszont!"Vagy mérj ATTO-val.
(#4030) ledgeri: Innen töltsd le a megfelelő ISO fájl-t, és bootolj be róla. Ha nem bootolható, ( nem értem miért nem, ha ,már ISO) , akkor YUMI-val csinálhatsz az ISO-ból pendrive-ra bootolható médiát.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz ledgeri #4025 üzenetére
A beépített segédlet azt írja, hogy csinálhatnék boot cd-t/meghajtót, de nincs mivel (a progiból hiányzik..)
[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Srácok lenne egy kérdésem!
Fire porgramja, az SSDOK fut Linuxokon is? -
sg22
senior tag
Bocsi, lekestem a szerkesztest.
ez alapjan tettem fel a windowst, bios beallitasok rendben vannak.
HD sentinel 100/100%, semmilyen drivert nem tettem fel, illetve nem frissitettem FWt
Alaplap: Asus M4N78 Pro
[ Szerkesztve ]
what should I do about this?!
-
sg22
senior tag
Sziasztok!
Megvettem eletem elso SSD-jet! (ocz vertex 2 90gb)
Felraktam ra egy windows 7-et, es leteszteltem egybol.
Ezek eleg gyenge eredmenynek szamitanak, ahhoz kepest, amit tudnia kene elvileg.
Milyen beallitast kene eszkozolnom?-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 Shizuku Edition x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 148.271 MB/s
Sequential Write : 69.511 MB/s
Random Read 512KB : 141.181 MB/s
Random Write 512KB : 66.058 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 18.548 MB/s [ 4528.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 49.244 MB/s [ 12022.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 106.241 MB/s [ 25937.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 64.194 MB/s [ 15672.3 IOPS]Test : 1000 MB [C: 17.8% (15.0/83.8 GB)] (x5)
Date : 2013/06/14 13:43:23
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)what should I do about this?!
-
ledgeri
nagyúr
válasz radi8tor #4024 üzenetére
Csak annyi van Firmware-es amit látsz....(persze felülírta az addigi progit, ami ha futott Pop-up-polt, hogy van új vezérlőprogi...)
-
Vasinger!
nagyúr
Az SSD-k kb. mekkora hőmérsékletig bírják rendesen? Konkrétan egy 840-es Basic-ről lenne szó. 44 fokos most ahogy fut alatta a teszt HDS-ben, kicsit sokallom.
-
ledgeri
nagyúr
válasz ledgeri #4019 üzenetére
Eddig olvasgatva (keresés: 840 OR Samsung) arra jutottam , hogy firmware-t kell frissítenem... és csak ennyi...
-
Mulder_
tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy találkozott e valaki ilyen jellegű hibával.
Egy Corsair force 3-am van az egyik gépben a másikban egy ugyan ilyen csak GT3.
A hiba főként a Force 3nál fordul elő, néha megfagy a win 7, majd újra indul és nem látja a bios sem az SSD-t. Ki kell húznom a a tápot belőle majd vissza, gép újra indít és voálá látja a a bios és indul a windows.Esetleg valakinek valami ötlete? Fw-t már frissítettem meg már bios-t is de eddig nem javult meg. SSD life pedig semmi hibát nem ír rá.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Gigabyte alaplapom van, egy ilyen.
Idézet Fire/SOUL/CD kiváló cikkéből:
"Gigabyte - Lassabb vezérlő, nagy mértékben elmarad a kívánt sebességtől. Szintén stabil, nincsenek szélsőséges sebességértékei."
Esetleg ez lehet a probléma forrása?[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Bodor
veterán
válasz daveoff #4014 üzenetére
Az eredményekből nem feltétlenül látszik, hogy minden jól van-e beállítva, pl. TRIM ( főleg így RAID-nél), vagy alignálás. . .
Ezzel a programmal a legtöbb dolgot le lehet ellenőrizni, dobj egy képet róla.
-
-
sixpak
nagyúr
Biztos, hogy valami nem jó, mert megnéztem a csomagolását és azon is azt írják, hogy Read up to 86000, write up to 32000. Na az enyém az ennek a fele. Jó lenne tudni, hogy mi a probléma.
Esetleg akinek 840-es 120gb-os Samsungja van az megnézné nekem. Thx.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
daveoff
veterán
Ezek az eredmények így rendben vannak? Még sosem építettem RAID-et....
2 x Samsung 840 250GB RAID0
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz HZoli87 #4006 üzenetére
Ezt a megfelelő helyen kérdezd meg: Alkatrész beárazós topic
⭐ Stella
-
scope2007
addikt
válasz hegegabi80 #4004 üzenetére
szerintem nem érdemes külön partíció!
egyben kell hagyni az egészet!ja win7 telepítés után mehet az win update!
lesz egy rakat frissítés!
én külön szoktam feltenni a realtek hang drivert!
a vga is külön!
lan, wifi mehet win7 updaten keresztül!ha firefoxot használsz, akkor figyelni kell egy updatera, ami szétcseszi a betűket a firefoxban!
(firefox topikban megtalalod az update nevét, ie10hez valami dxes móka)chipsetet se érdemes feltenni, jobb a win7es ahci, főleg az alaplap gyártó által adott cdn lévőknél, azok regeiek trimet se tudjakr legtöbbször!
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
hegegabi80
addikt
SSD telepítés előtt állok és lenne pár kérdésem.
Egy 120Gb-os SSD-ről lenne szó. Erre menne az oprendszer. Érdemes-e kétfelé particionálni, egyet a rendszernek, egyet pedig a játékoknak pl 60-60 v 70-50.
A másik, hogy ha win 7 felment, utána az uptade frissítéseket érdemes ráfuttatni? Az alaplaphoz kapott vagy az alaplap oldaláról letöltött legfrissebb chipset drivert nem kell telepíteni? Elég csak a hangkártya meg háló? Vagy már azok se kellenek, elég ami a win7-el felmegy? -
Marci__
tag
Helló,
mi a véleményetek VHDX-ről bootoló rendszer SSD-n futtatásáról?
Tehát nem Hyper-V virtuális gép, hanem rendes fizikai, csak VHDX fájlba van telepítve.
Mennyire egészségtelen ezt a fájlt az SSD-n tartani TRIM szempontjából?
Köszi. -
sixpak
nagyúr
Sziasztok. Van egy kb egy hónapos Samsung 840 ssd-m. Eddig nem nézegettem a performance teszteket, de az előbb elindítottam egyet és azt látom, hogy a random read és a random write nem éri el azt a határt amit kéne neki. Vajon mitől lehet ez?
Mondjuk kicsomagolás után azonnal rányomtam az os-t, nem is formáztam, nem is particionáltam, esetleg ez lenne a gond?
Néha olyat is csinál, hogy kikapcsoláskor a hangjelzés után még egy fél percig megy a gép és a monitor is és csak ezután kapcsol ki. 10 esetből egyszer ezt csinálja, viszont ha rendben megy minden, akkor 10 másodperc alatt kikapcsol a gép.
Köszönöm a segítséget.
Kép:[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest