Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pluto1969
aktív tag
-
pluto1969
aktív tag
Előítéletes vagy az Adatával szemben. Olyan ez mint a kingston. Mindkettőnek vannak hulladék , és nagyon jó szériái is.Mindig azt kell nézni, mi van belül. Példaként felhozott adata xpg sx8200 pro Samsung nand, SM vezérlő, és Crucial Dram. ha ez sem jó, akkor mi? van élet a samsung-on kívül is. nem kötekedés, csak a véleményem. Persze ilyen adata su650 vagy su630 én sem vennék soha.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Akinek nincs saját gyártósora, az is attól veszi, akinek van. Miért hozod ezt fel előnynek? Komolyan érdekelne. Gondolod hogy aki másét építi be, az gyengébb minőségű? A specifikációnak szerintem mindegyik megfelel. PL ADATA XPG SX8200 PRO van több is nekem, SM vezérlő és Samsung TLC nandok vannak az 1TB verzión, míg a 2TB Crucial TLC nand-dal van. Miért kellene saját gyártósor?
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Szóba került valamely nap, hogy mi lehet a DAHUA C800A 512GB ssd-ben. Igaz én az 512GB verziót vettem, ma jött meg. SM2259XA és Hynix 176L TLC nandok. Ahhoz képest, hogy az egyik legolcsóbb, nem rossz belsővel van. Vigyázat Az 1TB már QLC, de a kisebbek szerintem vehetőek.
-
pluto1969
aktív tag
Nem vennék QLC-t tárolásra, mikor itt van a pl a Western Digital Blue SN580 1TB ami nem sokkal drágább, és TLC. QLC-n nagyobb az esélye az adatok sérülésének, vagy elvesztésének mint egy TLC meghajtón, és nem is olyan tartós a technológia-ból kifolyólag.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Raymond #56208 üzenetére
Ezt szomorúan olvastam, nem hallottam ezt a hírt, még jó hogy tegnap vettem még egy MX500 500gb-ost. Gondolom túl jó volt, nagyobb nyereségük van a QLC ssd-vel, meg minek a Dram is bele. Így is veszik a BX500-at QLC-vel, és Dram nélkül. Azon nagyobb a nyereség, és nem sokkal olcsóbb a BX500
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz UberMutant #56168 üzenetére
15600 ft volt az MX500 500GB verzió, de elkapkodták. Most már tényleg nincs.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Megérkezett az alzán vett MX500 500gb akciós ssd. Örömmel látom, hogy semmit nem változott a belseje a kiadás óta, ami nem most volt. Továbbra is SM2259AB és Micron 176L TLC nandok egy 512gb Micron Dram társaságában. A legújabb 046 firmware. Ráadásul még mindig fémházas. Ezt még mindig érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #56124 üzenetére
Éppen nézegetem a fiókomat, és találtam egy bontatlan A2000 500gb példányt. Lassan eszmei értéke lesz, sajnálom is felbontani. Persze a garancia bontatlan állapotában, már rég lejárt róla, vagy ha 5 évet adtak, akkor sem tudom hol vettem már.
Rowon. nincs A2000 512gb, csak A2000 500gb van.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Az ufós boltban most az MX500 512GB jó akcióban van 15 690 ft-ért. Csak gondoltam szólok, mert ez egy jó ssd, jó áron most.
-
pluto1969
aktív tag
Inkább azt írtad volna le, hogy milyen vezérlő és nand-ot tartalmaz. Ez a fontos, nem az hogy mi van ráírva. Nekem is van belőle több, semmi bajuk. Ebből van nekem pl Dahua C800A az 512GB verzió SM2259 vezérlő, és Hynix 176L TLC, ami elég jó. Ez a lényeg, nem a felirat. Jó ssd nincs vele baj, több darab van nekem, de sajnos az 1TB verzió az már QLC azt már nem veszem, de a kisebbek jók, ha még nem változott a belső. Ezért lett volna jobb, ha ezt írod meg, hogy mi van benne.
-
pluto1969
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #56099 üzenetére
Mert régi 120-as V200 az nem QLC nand
-
pluto1969
aktív tag
Itt egy ritkán látott KODAK M2 NVMe X350 PCIE M.2 512GB összetevői. Temu vásárlás volt tegnap érkezett 10700 ft. Csak akcióban érdemes megvenni. Nem rossz ez annyira.
-
pluto1969
aktív tag
válasz funkmester #55890 üzenetére
Film és zene szempontjából, semmi jelentősége. A lassabb is tökéletes.
-
pluto1969
aktív tag
válasz amargo #55808 üzenetére
Ne aggódj, az egyik legjobb ssd a ADATA XPG SX8200 PRO Dram-mal. Samsung nand az 1 tb és Micron TLC a 2 TB verzió. Semmi ok az aggodalomra, persze 1 mentés nem mentés, bármiről is van szó. Nekem is van belőle jó pár darab.SM 2262EN vezérlő, elég régi kiadás, de megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz ricsip #55629 üzenetére
Mivel több órát írt a tesztre, így 250GB írás után leállítottam. Így majd valós életben tesztelem, teleírom filmekkel és játékokkal, és majd akkor kiderül.
Graphics Igen, én is így gondolom. Azóta már 15 000 ft a temu-n ismét, ez a 9600 ft csak egy szerencsés akciós pillanat volt. Közben rendeltem egy https://www.kodakflash.com/en/ssd/external/kodak-portable-ssd-x200 na ettől jobban tartok. Ezt tényleg letesztelem majd. Ebben nagyobb a rizikó. 8 300 ft volt, de azóta már ez is 20 000 ft.[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
-
pluto1969
aktív tag
válasz ricsip #55595 üzenetére
A program nem csak pendrive-ra jó?, mert ssd-vel nem indul el. A gyors írástesztet mivel gondolod, mert a HDS tudná, de nem regisztrált, így nem működik az sem. Pedig már én is kíváncsi lettem. Valakinek ötlete esetleg, mivel lehet ssd valós kapacitását megnézni, lehetőleg ingyenes programmal. Kínából rendelt ssd-nél lehet nem ártana, mert lehet hogy csak egy 128 gb az a 512 gb-t.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Kis érdekesség. Temu-ról rendeltem Kodak x350 nvme ssd-t. Az 512 GB verziót, 9600 ft volt akcióban. Vezérlő SM 2263xt és Intel 96L TLC nandok. Gondoltam valakit érdekel, hogy milyen belsővel vannak szerelve, mert itthon nem túl gyakoriak.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #55317 üzenetére
Jogos. Igaz, hogy nem ér semmit, mert az A400 1TB azt írja, hogy Toshiba TLC, mikor tudom, hogy Intel 144L QLC, mert szétszedtem, és más programok is annak azonosították be. Tehát ebből is látszik, hogy régi adatbázisból dolgozik, és nem konkrétan azonosítja be a nand-ot. Sajnos így semmit nem ér.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #55312 üzenetére
Aida régi adatbázisból dolgozik, már nagyon régóta QLC a BX500. Azt nem hiszem, hogy egy több éve elfekvő készletből vetted volna.
-
pluto1969
aktív tag
válasz attilav2 #55308 üzenetére
Biztos hogy van Dram a Kioxia Exceria G2 NVMe ssd-n?, mert én sehol sem látom hogy lenne. A Kioxia Exceria Plus G2 2 TB SSD van, ami nem ez.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Ez csak a Kingston A400-al fordul elő, ha nem a legfrissebb HD sentinelt használod. Mióta Phison S11 és intel 144L QLC nandokat használnak. Semmi baja az ssd-nek, nekem is ez volt, és még sokaknak, majd a legújabb sentinel-lel hopp, eltűntek az adatkapcsolati hibák. próbáld ki, és írd meg ide az eredményt. A V6.20 verzió már nem mutat adatkapcsolati hibát.
-
pluto1969
aktív tag
válasz togaba #54987 üzenetére
Még terhelés nélkül is azt mondom, nem sok az 50c alapon, tekintve, hogy 30c a szobahőmérséklet, gondolom nálad is. 62-68c-ig melegszik terhelés alatt elmondásod szerint, ez nem rossz egy thinkbook-ban meg főleg. A techpowerup tesztje szerint 63c mértek terhelés alatt, ez teljesen jó, nem nagyon tudsz ettől hűvösebbet venni. Ha szétoszlatod a hőt, nem fog ártani a többi alkatrésznek, de mint írták egy thermal pad, és letudtad amit tehetsz. Nekem most egy Transcend nvme alapon 55c megy évek óta, terhelve 70-75c is felmegy de nincs baja, pedig asztali pc-ben van.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #54984 üzenetére
Tehát amit írt (Kingston NV2S 500GB) ilyen nincs. Mert a megnevezés van keverve a hivatalos kódjával. A márka megnevezéséből és a termék kódjából született egy hibrid megnevezés. Mint a prociknál a T betű, azt hittem itt is lett valami laptop, vagy energia takarékos verzió.
-
pluto1969
aktív tag
válasz togaba #54980 üzenetére
Ez valami új fajta?Kingston NV2S 500GB, mert én csak Kingston NV2 500GB M.2 hallottam eddig. Thinkbook-ban használod, ott ez nem drasztikusan sok terhelés alatt, sima asztali pc-ben pont hogy a hűvösségét dicsérik. Szerintem bármilyen nvme ssd sem lenne hűvösebb, egy nehezen szellőző helyen.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #54971 üzenetére
Igen, mert mindig csak ugyanazok vannak ajánlva. Például a ADATA XPG SX8200 Pro 1TB M.2 PCIe, melyből többet is vettem 1 és 2 Tb méretben. Silicon Motion vezérlő, Samsung TLC nandok, és mikron Dram. Az ára is jó, de soha nem volt ajánlva. Tudom, adata, már jó nem lehet. A 2TB annyi a változás, hogy a nand-ok is Micron gyártmány, és TLC természetesen ez is.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz DarthSun #54910 üzenetére
Nincs baj az NV2-vel, azt leszámítva, hogy QLC. Még kiadáskor volt belőle TLC is, de hamar átváltottak. A Sata A400 már nem az ami volt régen a Toshiba TLC nandok-kal. Jelenleg Intel 144L qlc nandok-kal szerelik, de a nagyobb baj, hogy maradt továbbra is a Phison S11 vezérlő. ami hajlamos még mindig a satafirm hibára. Saját tapasztalat. Graphics sokat tudna erről mesélni, benne volt a témában.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Vettem egy INTEL OPTANE H10 NVME PCIE SSD 32GB+512GB ssd-t. Elég érdekes szerkezet, intel qlc nand és SM 2263 vezérlő. Ez egy hibrid ssd, mert a másik végén tartalmaz optane memóriát a gyorsításhoz, és az ssd részének van még hynix dram-ja is. Csak érdekességképpen írtam, mert elég fura szerkezet, eléggé melegszik amúgy 46c volt usb3 külső házban, terhelés nélkül üresen.
https://ipon.hu/magazin/cikk/bemutatkozott-az-intel-optane-memory-h10-hibrid-ssd-sorozat[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Sajnos az SSD-vel egy időben érkezett egy használt alaplap és cpu is. Próbálom kizárni, hogy melyik hardver lehet hibás.
Tehát akkor a vga eddig jó volt, az ssd kizárva, a cpu nem szokott elromlani, akkor az alaplap maradt a gyanús. A tápegység új, és jó nevű, nem túl valószínű, hogy az lenne hibás. Az alaplap cpu érintkezői tökéletesek?, mert használt alaplapoknál igen gyakori a sérülésük, és az már okozhatja az általad leírt hibákat. Csak egy ötlet, de azt megnézném azért.[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Dr. Akula #54663 üzenetére
A használt alaplap és táp esetén sokkal nagyobb értéket képes tönkre tenni, ha mégis hibás. Ha te ellenvéleményen vagy, nincs vele probléma. Persze mindenre van ellenpélda. Én is vettem már bontatlan 1tb patriot ssd-t, és kb 20 percig működött, vga kártyákat is többet, és mind jó volt. de tápegységet akkor sem. Lehet ezzel ezek szerint csak én vagyok így.
-
pluto1969
aktív tag
Okozhatja hibás ssd, és alaplap is. A cpu nem valószínű, azok igen ritkán romlanak el. Egyszerű, kipróbálod másik ssd-vel, és máris megvan a hibás. Használt alaplap, és tápegység, amelyet nem nagyon ajánlatos venni, ez ilyen íratlan szabály. Silicon Power bár egy belépő fapados, nem rosszabb mint a többi. Van 4-5 vezérlő, és kb nand gyártó, ugyanazok vannak az ssd-k nagy részében. Régen szerettem az SP ssd-ket, de már vagy 5 verzióban is van ugyanazon a név alatt, mindig az a mérvadó, hogy éppen mit tartalmaz belül. Nem a név számít, hanem a belső, így rámondani hogy a Silicon Power ssd-k rosszak nem helyénvaló .
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Pyttawrx #54559 üzenetére
Ez engem is érdekelne mitől jobb az MX500 a 870 evo-tól. A samsung firmware hibát már régen kijavították. A 870 evo 500gb verziónál 300 TBW, míg az MX500-nál 180 TBW, csak számít valamit ha már oda írták, ez tetemes különbség. E kettő közül akar venni, azt írta.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Midway #54530 üzenetére
512GB SILICON POWER 2,5" ACE A55
Régen volt ajánlott, már nem az. Az utóbbi időben QLC lett, azóta nem veszem én sem. Régebben szerettem. WD BLUE 500 GB 3D NAND Ebben sincs Dram, a régebbi kiadásában volt. Redditen igen sok panasz volt rá. Vegyél egy crucial mx500-at, és nem fogsz csalódni. De ne a BX-et, mert az is QLC lett. -
pluto1969
aktív tag
Nem az áramszünetbe, hanem a pár másodperces kimaradásokba, mikor kikapcsol, de 1 másodperc múlva vissza is jön. Ilyenkor mindig kap egy nagyobb áramerősséget, pillanatnyi áramlökést, ezenkívül véd még az alacsony és magas feszültségtől is , ami ugyanolyan veszélyes. A tápok nem mindig tudják ezt lekezelni megfelelő szinten. De ez tényleg másik topik téma..
-
pluto1969
aktív tag
Vettem egy Dahua C800A 1TB ssd-t. A nand-ot H25G9TC18CX488 azonosítja. Annyit tudtam meg, hogy Hynix. De nem tudtam kideríteni , hogy ez QLC vagy TLC. A vezérlő MAS1102 ha valakit érdekel. De milyen lehet a nand? Ha valaki tudja ne tartsa magába.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz ubyegon2 #54373 üzenetére
A Samsung kivétel, és még néhány WD. De az ssd-k 90%-ra igaz, hogy csak sima papírcímke van rajta 1 db, és az is a vezérlőre, és nandokra van ragasztva. Itt ezt nehezményeztük, hogy az aljára is lehetne, mert az egy sima felület, és semmi sincs rajta. Miért kellene egy papírra ragasztani a hűtőbordát, ha közvetlenül is hűthetné a vezérlőt, azért az mégis csak jobb, mint egy papíron keresztül, még ha elvileg nem is sokat számít, a gyártónak meg semmibe sem kerül. Ez olyan mint a sata ssd-ket műanyag tokba teszik fém helyett, hogy nyerjenek pár centet, ott sem érdekli őket a jobb hűtés, még ha azok nem is melegednek annyira nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz 5leteseN #54363 üzenetére
Elvileg a tesztek szerint nem számít túl sokat kb 3-5 fokot ront rajta. Nagyobb probléma szerintem, hogy mindenféle jelzés és azonosító nélkül cserélgetik az összetevőket. Egy QLC minden szempontból rosszabb mint egy TLC, és simán kicserélik, még csak nem is írnak róla semmit a gyártói oldalon sem. 3d nand ennyit írnak, ami lehet bármi. Leírják a TLC-hez tartozó TBW értéket, majd kicserélik, és változatlanul marad az érték az oldalukon, pedig biztos hogy nincs ugyanannyi egy QLC mint egy TLC nand TBW értéke. Ez már inkább megérne egy pert. Változtasson, de akkor adjon neki más típus jelzést, ne sunnyogjanak.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz 5leteseN #54357 üzenetére
Vagy miért nem teszik az 1 oldalas ssd-nek az aljára, sima egyenes felület, simán ragaszthatnák oda is. Mivel szeretik cserélgetni az alkatrészeket, lehet így akarják letakarni, mert nem mindenki szedi ám le a papírt, hogy megnézze mit csere-berélgettek rajta. Mint pl Kingston NV2 ami az elején TLC volt kiadáskor, majd szépen QLC lett. Sokan nem ismerik a programokat amelyekkel meg lehet nézni, és ha a papírt nem szedik le, titokban is maradhat a vezérlő cserével együtt..
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz z123456z #54355 üzenetére
Jó helyre tetted, arra figyelj, hogy inkább a vezérlőt hűtse, (gyakran nem olyan a magassága mint a nand-nak) mert az melegszik jobban. Én is leszedem a papírt mindig róla, mert a papír elég jó hőszigetelő, bár így ugrik a garancia, de ahol nem számít, ott leszedem..
-
pluto1969
aktív tag
válasz Raymond #54180 üzenetére
Bonusz - a Kingston is ugyanazokat a Kioxia NAND-okat hasznalja mint a WD.
Ez kissé pontatlan. A Kingston sokféle nandot használ, többek közt pl intel ,a sok közül az egyik lehet a Kioxia. Ahogy írod az azt sugalta, mintha a Kingston mindig csak ugyanazt használná. A Kingston milyen nandot is tudna gyártani házon belül?, ő is csak egy összeszerelő üzem.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Eddig vettem a Dahua C800A 512GB ssd-t , mert tetszett a SM2259xt és a hynix 176L TLC nand. Mai rendelés alapján már Maxio1102 és NAND string : MT29F512G08EBLEE [well - not quite accurately, though this is direct Micron's equivalent of these SpecTek PF707 chips, I guess] Sikerült ezt is leamortizálni a Micron másod osztályú nandjára. Abban sem vagyok biztos, hogy TLC. Na ilyet sem veszek többet.Mindenütt folyamatosan változnak az összetevők, és nem a jó irányba. Változik a vezérlő, és a nand is, és mégis ugyanazon a néven fut tovább. Na ezt nem tartom korrektnek.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Pyttawrx #53996 üzenetére
Patriot burst gyengéje a Phison S11 vezérlő volt. A nand Toshiba TLC volt, azokkal semmi gond nem volt. Nekem még mindig van belőle bontatlanul még 480 és 960 GB verzió is, pedig nem mostanában mentek ki a gyártásból.
SunMount3r
Mind a két verzióról beszéltem már, de már én is elvesztettem a fonalat.[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz SunMount3r #53993 üzenetére
Könnyen elképzelhető, elvileg sokkal többet is bírnak, mint a rájuk írt TBW értékek. Nekem egy Patriot Burst megy 513 nap üzemidővel évek óta, és 12TB írás van rajta, pedig majd minden nap megy a gép. Átlagos felhasználásnál nem hiszem, hogy könnyű elérni még a 100TBW-t is. Szerintem emiatt ne aggódj, de vannak jobb vételek is tőle nem sokkal drágábban. Ugyanannyiba kerül mint a WD Black SN770 NVMe 2TB és azért nem egy kategória.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz SunMount3r #53990 üzenetére
Akkor vettem őket amikor az egyik legolcsóbbak közé tartozott, ami nem Phison S11 vezérlővel rendelkezett, és TLC-ek voltak. Mivel az áruk igencsak feldrágult a normális ssd-hez képest, így már nem vennék semmilyen Green verziót sem. Az nvme green-nek brutálisan alacsony a TBW értéke. PL WD Green SN350 2TB 100TBW egyszerűen nevetséges.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz SunMount3r #53988 üzenetére
Igazad van, direkt megnéztem most a dobozát, és 480 GB a méretük. 2.5 verziók. Az Nvme wd green-t akkor sem vennék ha ütnének.
-
pluto1969
aktív tag
válasz SunMount3r #53980 üzenetére
Nekem van vagy 5-6 db wd green az 512 GB verzióból, és azok TLC-ek, de manapság semmi sem biztos. Vettem Apacer AS350X ssd-ét párat, és minden rendelésnél más vezérlő és nand volt benne. 1-2 hetes eltéréssel. Ugyanez volt a Team Group CX2. Itt semmi sem biztos, mert egyfolytában váltogatják a vezérlőt és nand-ot, gondolom mikor melyik az olcsóbb.
-
pluto1969
aktív tag
válasz TechN7ne #53978 üzenetére
Ugyanaz mint az enyém. Csak a legelején voltak TLC-ek. Annyi vigasztaljon, hogy elvileg a QLC között, az intel 144L qlc a jobbak közé tartozik. A vezérlő egy régi, bevált darab. Nekem nincs nagy bajom vele, csak ne akarj egyszerre sok nagy fájlt másolni. Emlékeim alapján elég hamar elfogy az slc cache, és leesik a sebessége. Onnan már csak 50-60mb/s a másolási sebesség.
-
-
pluto1969
aktív tag
-
pluto1969
aktív tag
-
pluto1969
aktív tag
válasz Grampy #53696 üzenetére
Nekem is volt egyszer ilyen. Akkor kerül RAW formátumba, ha a fájlrendszer valamiért megsérül, jellemzően NTFS. Annak idején valamely program vissza tudta állítani (nem emlékszem melyik progi volt), és elég sok fájlt megtudtam menteni, de nem mindet. Megpróbálod lementeni ha tudod, és egy format után újra rendben lesz minden.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #53670 üzenetére
Megelőztél, pont ezt akartam írni. Én mindig a legfrissebb infót írom, de Adata SU 650-et nem veszek, mert igen szerették használni a másod osztályú (Spectek) Micron nandokat. Teljesen lottó, de az SM vezérlőket ennek ellenére szeretik az adatánál, még nem láttam Phison S11-el verziót. Ma vettem át az újabb Dahua C800A 2.5 és még mindig SM2259xt és Hynix 176L TLC. Még nem változott.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Nekem egy Patriot Burst 480gb a rendszer lemez, és 527 napja megy 12,5 TB írt adattal, és még mindig 100/100. Akár egy Phison S11 is mehet évekig gond nélkül. PNY CS900 is S11, és azért volt ajánlott, mert ha jól emlékszem, a topikgazda gyakorlati tapasztalata alapján ajánlotta, mert nem voltak vele gondok.
870 evo 500GB és 1TB 2021-esek, ezek friss fw-rel teljesen megbízhatóak?
Igen, de ha előtte már kialakultak a rossz szektorok, akkor már az megmarad, csak további nem alakul ki.(remélhetőleg)[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
Gigabyte GP-STFS311220GNTD Phison S11vezérlő
Burst Elite Az 512gb SM vezérlős intel 144L QLC, de az 960gb az már Phison S11 és QLC. (nekem volt ilyen és 10 perc másolás után előjött a Satafirm S11 hiba, és kakukk lett neki.
Apacer AS350x szerettem mert SM 2259xt és Micron 176L TLC volt, de a legutóbbi vételem már Phison S11 volt benne, és a nand is változott, azóta ezt sem veszem , mert lottó hogy mit kapsz. (1TB verzióról van szó). 512gb SM2259xt és intel 144L QLC.
870 evo A gyártási időből ami fel van tüntetve a dobozon kideríthető. 2022 novemberben javították, én amennyit vettem mind frissebb volt. Nincs sok esély, hogy nem a frissítettet veszed, vagy csinálsz egy firmware update.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
-
pluto1969
aktív tag
válasz mark777 #53625 üzenetére
Nincs Dram egyikben sem. Nem venném meg egyiket sem. Kingmax és Silicon QLC, bár a 128gb nem tudom biztosra, mert ilyen kicsi nincs belőle. Adata az TLC, de nem a legjobb minőségűek, átcímkézett nandok. Tennék kicsit hozzá, és vennék jobbat. Ajánlanám a Dahua C800A, bár ebben sincs Dram, de SM2259xt és Hynix 176L TLC. nagyon jó árban vannak most.
-
pluto1969
aktív tag
Megérkezett a DAHUA C800AS 512GB. SM2259xt vezérlő, és Hynix 176L TLC nand. Nekem ez nem tűnik rossznak. Dram természetesen nincs rajta. Továbbá érkezett a ADATA XPG SX8200 PRO 2TB is. Továbbra is TLC, csak míg az 1TB-os Samsung, addig ez Micron 96L TLC-t tartalmaz. A vezérlő továbbra is SM2262 egy Samsung Dram-mal megtámogatva.
-
pluto1969
aktív tag
Többen érdeklődtek már a Dahua ssd-ről, semmi infót nem találtam róluk, az összetevőket gondosan titkolják. Ezért rendeltem egy Dahua c800as 512gb kíváncsiságból jövő héten ha megjön, akkor megírom, hogy mi van benne, már engem is kezd érdekelni. Nehogy egy elfeledett gyöngyszem legyen, mint az AGI ssd-k.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Icamingo #53515 üzenetére
A a 4 hibás szektor semmi, de nem jó előjel. Még nem lehet garanciáztatni. Ez egy belépő ssd, a WD egyik alap ssd-je. Nekem még soha nem volt szektor hibás ssd-m, de ha lenne már nem bíznék benne. Ennek ellenére nem biztos, hogy szaporodni fog a rossz szektor mint a HDD-nél. Ott nagy esélye lenne.
-
pluto1969
aktív tag
válasz kory24 #53499 üzenetére
Ne aggódj rajta, ez ilyen, mivel már QLC nandok vannak rajta. Nekem is van ilyen. Ha elfogy a cache, akkor sajnos ilyen a qlc direktbe írásának a sebessége. Ne aggódj, olvasáskor gyors, ez nem befolyásolja, csak ha nagy mennyiséget írsz egyszerre, akkor kellemetlen. Nagyon sok ssd ugyanilyen a belépő szinten. Játék közben nem veszel észre semmit, sem általános felhasználáskor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest