Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #52064 üzenetére
Mondom mégegyszer:
Ugyanaz a kábel, ugyanaz a csati, minden ugyanaz, csak sokkal lassabb -
pluto1969
aktív tag
Silicon Power s55 960gb helyzetjelentés. Maxio vezérlő YMTC QLC nand. Az slc cache a meghajtó 10%-a. Utána beesik a sebesség 60-70 mb/s-ra és ezt tartja végig. Teleírni egyszerre gyötrelmes, több óráig tart.
-
King Unique
titán
válasz
DaVE-1 #52089 üzenetére
A "Milyen SSD-t vegyek?" topikban javasolt a melyiket felől érdeklődni, vagy az ottani téma összefoglalóban lévő ajánlott típusok közül választani valamelyiket, mert ugye nem feltétlen a leggagyibbat kellene megvenni.
-
DaVE-1
senior tag
válasz
King Unique #52088 üzenetére
Akkor ok megnyugodtam. Veszek valami olcsót erre a célra
-
King Unique
titán
válasz
DaVE-1 #52085 üzenetére
Mármint kb. a 10 évvel ezelőtti kommentekből, mert mostanában (évek óta) nem rémlik, hogy bárki is olyat írt volna itt, hogy SSD-re egyáltalán nem lehet torrentezni.
Ha 8 év alatt sikerült kb. 4 TB-os írásmennyiséget generálni, akkor az semmi, azt még a legalja QLC SSD is röhögve kibírja, sőt annak a sokszorosát is. Ha 1-2 db 0-val több lenne utána, akkor lehetne ez téma, de így.
-
-
mereteycs
csendes tag
válasz
Pyttawrx #52084 üzenetére
Szia
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Most találtam meg a számlát: ez pont cégre lett véve - ergo 1 év lett/volt a gari; így jártam.
Még megpróbálom teljesen leformázni, hátha az dob valamit, de nem nagyon reménykedem.
Már lekapkodtam róla minden adatot - ahogy néztem a hűtőbordát lesz még érdekes leműteni, de ez már magánügy... -
DaVE-1
senior tag
Rákerestem a torrent szóra ,de inkább csak "az aggodást" olvastam ki a kommentekből...
Aki több éve torrentezik SSD-n valami tapasztalat ,hogy mennyire nyírja ki a tárhelyet?
A HDD már idegbeteggé tesz mert állandóan kerreg meg dolgoztatja a windows holott nincs is semmi tevékenyésg a HDD-n ezért SSD-t szeretnék ami csendben van és azt gyorsan is teszi.(Nem vagyok extrém letöltő mert van streaming előfizetés játékokat nem warezolok, szóval 1-2 film meg sorozat lenne ami nincs fent amire elő vagyok fizetve. A torrent progi a géppel indul szóval sokat megy)
Ez a statom a windows 10 megjelenése óta -
mereteycs
csendes tag
Sziasztok!
Sajnálatos módon a 970 EVO Plus 1TB-os driveomon megszaporodtak a bad sectorok (Magician hozta ki).
2021 novembernben került egy DELL mini-pcbe, napi használat: Win10 system drive, internet, filmnézés, 11T írásnál tart.
Próbáltam másolni fájlokat és olvasási hibát dobott, ráeresztettem a Magiciant és e szerint van egy csomó bad sector
A legfrissebb firmware van rajta, most már Samu driver is, de a recovery nem megy
1 év gari volt rá (eMag)
Eddig bíztam ebben a márkában, ez ajánlott, megbízható típus, de ez elég ciki (8 éves SSD-im simán mennek)Crystal 100%-ot mutat, de annak soha nem hittem
Találkozott már valaki ilyesmivel / tudtok valami megoldást?
Köszi
MCs -
ricsip
addikt
válasz
arcitec #52081 üzenetére
Elég 128GB a windowsnak? Valószínűleg elég lesz.
Elég 64GB a windowsnak? Ha a papírt nézzük, akkor IGEN, mert éppen teljesíti a MINIMUM követelményeket. Igen, a minimumhoz elég. Lesz-e vele gond rövid használat után? Lesz. Külön tutujgatni kell winsxs takarítással, lemezkarbantartó varázslóval rendszeresen? Igen.
Élmény lesz a használata hosszú távon is ilyen szűk helyen? Fix hogy nem.
A kérdező ezeket a kérdéseket nem tette fel. De aki a tanácsot adja, attól elvárható h. elébe menjen ezeknek.
Ez nem a bíróság, nem jogász-kurzus végi vizsga, h. betűszerint abba kössenek bele a válaszolók, ami kérdés betűszerint elhangzott, cinikusan elhallgatva azt, ami köztudott, de éppen a kérdező nincs tisztában vele, ezért nem tette fel azokat is kérdésként.
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #52079 üzenetére
Értelek, de legyünk reálisak, a 64GB egy mezei halandónak nagyon is megtévesztő lehet.
UFF .... -
válasz
King Unique #52079 üzenetére
És arcitec ezt már ne folytassátok, minden ki/meg lett beszélve. Lapozzatok kérlek.
Köszi -
King Unique
titán
válasz
arcitec #52077 üzenetére
Eleve onnan indult, hogy megkérdezte a fórumtag elég-e Windows 11 alá a 128 GB-os SSD, amire az volt a válasz, hogy igen, majd a vessző után írták azt, hogy akár még egy 64 GB-os is elég lehet. Ami ugye nem feltétlen téves állítás, mivel eleve annyi a hivatalos rendszerkövetelmény és az előbb linkelt példa is világosan szemlélteti, hogy akár akkora is elég lehet. Erre jössz te és írod kapásból hogy ez eleve "marhaság", holott az előbbiek alapján nem feltétlen írt hülyeséget, majd utána jön az hogy nálad és másnál mennyit foglal a rendszer, holott az pont irreleváns lehet, mivel nem biztos hogy a kérdezőnél is pont ugyanaz lesz a helyzet, meg eleve nem is részletezte a felhasználási szokásait, pontosan mi mennyit foglal jelenleg, pontosan miket telepít és tárol a C-n, stb.
Tehát nem arról volt szó, hogy a 64 GB-os SSD minden felhasználónak, minden felhasználási szokásnál biztosan elég lehet, hanem hogy hivatalosan annyi a rendszerkövetelmény és elférhet akkora tárolókapacitású SSD is a Windows 11, amit a linkelt példa szemléltet.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
King Unique #52074 üzenetére
Köszi,ment a gyűjteménybe.
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #52076 üzenetére
De miért nem érted mire gondolok. NEKED ad abszolút igazad van, igazat adok, ha valaki érti a dolgokat az TE vagy. De alant is írtam, hogy pl a laptopomon vagy 70GB a foglalás és nincs sok + prg telepítve. + helyet foglalnak dokumentumok, képek, hasonlók.
De lehet bármi, ami használatos, kinek mi.(Írtam a Gamint is igaz? Mert nem csak a win van használva, hiszen az egy op. rendszer, ami lehetővé teszi az egyéb programok használatát. Csak hát napjainkra túlhízta magát, nem véletlen a win11 fogyókúra több kevesebb sikerrel.) Szóval az említett használati szokásokhoz értettem én a hozzászólásomat és nem ahhoz, hogy nem fut el akár 64GB-on a win. Tudom lehet csatol ni külső tárolót is, bár én ezeket adatmozgatásra használom. stb ... stb ..
De mindenképp hasznos infókat tettél és teszel közzé.... -
King Unique
titán
válasz
arcitec #52075 üzenetére
Akkor szinted amit a Microsoft ír az talán marhaság, valamint az előbb leírtakat - pl. a C meghajtóra utólag telepített 3rd party programok, ott tárolt egyéb fájlok tárhelyfoglalását ne keverjük a Windows tárhelyfoglalásával, tárhelyszükségletével - talán nem sikerült értelmezni + szükség esetére az ebben ismertetett módszereket, továbbá ha más konkrét példákkal szemlélteti hogy Windows 10-nél és Windows 11-nél elférhet a rendszer akár 32 és 64 GB-os SSD-n is, akkor olyan egyáltalán nem is lehet?
Igen, vannak itt bajok. -
arcitec
addikt
válasz
King Unique #52074 üzenetére
Már bocsi, de te is, ezt a marhaságot bővíted? Mások is írták, hogy átlagos használatban nem elég. Persze fel lehet telepíteni, mint ahogy írod, de az nem egyenértékű az átlagos user használattal. Azé vannak itt is bajok ám ...
-
King Unique
titán
válasz
arcitec #52058 üzenetére
• Nem világos miért írt volna "marhaságokat", amikor köztudott, hogy a hivatalos rendszerkövetelmény a Windows 11-nél a minimum 64 GB-os háttértár, maga a rendszer elfér nyilván akkorán, egy 120 / 128 GB-os SSD-n meg pláne.
• A C meghajtóra utólag telepített 3rd party programok, ott tárolt egyéb fájlok tárhelyfoglalását ne keverjük a Windows tárhelyfoglalásával, tárhelyszükségletével.
• Ez a "simán meg tud szaladni" normál esetben és megfelelő karbantartás (lásd a következő pontot) mellett nem feltétlen úgy van, meg itt megint ne keverjük az utólag a C-re telepített 3rd party programok, ott tárolt egyéb fájlok tárhelyfoglalását a Windows tárhelyfoglalásával, tárhelyszükségletével.
• Létezik lemezkarbantartó és tárterületsegéd is, amikkel szükség esetén törölhető a felesleg, sőt az utóbbi működése eleve automatizálható és úgy pláne kevésbé van miről beszélni.
(#52072) Pityu.:
Mondjuk ez és az előbbi is eleve az érintett Windows topikok temája, ahol pl. ebben is le lettek írva a lehetőségek lemezterület felszabadítására, ebben a listában van külön útmutató szükség esetén a WinSxS mappa takarításához, stb. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #52066 üzenetére
Na ezt a karbantartás dolgot én is mindig csinálom xy időnként bár a ccleanerrel hülyének néznek pláne most,hogy elméletileg támadás érte bár azt mondják csak az előfizetők adatai vannak csak veszélyben.Meg másod gépre azért annyi szoftvert nem rakok fel mint a fő gépre másodra csak a legszükségesebbeket lehet én parázom túl a dolgot,most egyenlőre csak ram bővítést kap még 8gb-t a 8gb mellé.A WinSxS mappa karbantartásról írhatnál nekem mert a főgépen most néztem 10gb felett van és jó pár giga hely eltűnt ami korábban megvolt.
-
tibaimp
nagyúr
Én most cseréltem le a 128GB-os Kingston rendszer SSD-met egy 500GB-os WD Red-re. Egy oka volt, a TBW értéke jóval nagyobb az utóbbinak. A 128-as már 70% körül járt a HDS szerint és ez engem zavart. Most így ~400GB üres hely van a C-n.
-
arcitec
addikt
válasz
RoyBatty #52068 üzenetére
Hát de még is, mert megint csak marhaságokat írsz, ennek így nincs értelme.
'"Nem, nem olyan mint az autók fogyasztása" nem hát hiszen ez nem autó, ügye az csak analógia volt, de ha nem érted ez jön ki belőle. Azon túl megint csak te magyarázod bele,
hogy mi volt a kérdés és ki mit válaszolt. Mint írtad a kérdés a 128GB-ra vonatkozott és nem a 64GB-ra. OK? De részemről itt a vége és persze nem akarlak bántani, de a ferdítéseket nem szeretem.Santi22: A laptopon nálam is hasonló, most 70GB win11 + office és pár apróság.
Azon túl simán meg tud szaladni, mert volt, hogy a PC-re 120-as SSD pl a Garmin felrakott vagy 10-20GB-ot és úgy, hogy nem kérdezett. És lehetnek még garázda alkalmazások.
Úgy, hogy a 120-ast is kotorászni kellett, hogy miért tellik. Ja és a win11-en már semmiféle CCleaner(amit itt a fő szakértő pont nem ajánl és más egyebet sem.), csak windows.
Lemez tükrözés előtt van némi win file kezelő is Edge takarítás. -
Santi22
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52066 üzenetére
A témához egy másik oldali tapasztalatot is hozzátennék igaz nálam win10-ről van szó, de olyan felhasználó vagyok, aki használja ahogy az van, nem pucolgatja nem futtat rajta ccleanert meg semmiféle karbantartót, szóval egy sima mezei felhasználásról beszélünk.
Kb 3 éves telepítés 82 gigát foglalok jelenleg a rendszermeghajtón 16 gigás page file-al. (khmm warzone khmm).
A meghajtón csak a rendszer és az irodai programok vannak (a nagyobbak pl office kb 2,5GB, nod kb 1GB, chrome, thunderbird, firefox pár 100 megák, a többi kisebb). Semmilyen játék ezen nincs, azok mind egy másik ssd-n foglalnak.Magyarul, ha kényelmesen el akarsz férni a rendszereddel és pár alapvető programmal, akkor nem veszel már 64 gigást (bár egy kis odafigyeléssel megoldható ahogy az előttem szól példája mutatja), a 128asnál viszont kényelmes lesz, oda mehet mellé akár 1-2 kisebb játék is.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
arcitec #52067 üzenetére
Nem, nem olyan mint az autók fogyasztása, mivel a GYAKORLATBAN is el lehet férni 64 GB-on. A kérdező kérdését ha elolvastad volna, abból kiderült, hogy ő a 128 GB-os méretre kérdezett rá, azon pedig kényelmesen el lehet férni oprendszer szinten. Persze ha valaki 4k-s többórás videókat szeretne vágni a rendszer SSD-n arra nem lesz elég
-
arcitec
addikt
válasz
RoyBatty #52065 üzenetére
Aha és te ilyenek szerint cselekszel? Mert akkor nem szeretnék egy csónakban lenni
veled. Kérdezz ha ki kell fejteni...
Fire/SOUL/CD: Köszi a részletes kifejtés, igazán tanári. Ellenben nyilván TE is tudod, hogy ez is olyan mint az autók gyári fogyasztása, gyári papíron használata, ami a gyakorlatban nem működik, max olyanoknál mint TE. Jómagam nem tudtam volna így kifejteni, csak tömören egy mondatban volt, mi a gyakorlati célszerűség, mert a kérdezőt talán inkább az érdekelte. -
válasz
arcitec #52058 üzenetére
Mindenek előtt, Én sem javasolnék senkinek 120/128GB SSD-nél kisebbet, ezt csak a "történelmi hűség" kedvéért osztom meg.
# az OS (W11 x64 Pro) és minden egyéb szoftver uptodate
# le van tiltva a hibernálás, ezért nem létezik a hiberfil.sys fájl, ami RAM-tól függően több GB-os is lehet
# karbantartott OS
- Firefox memóriába szemetel, nem az SSD-re
- minden, ami szemetel az CCleaner-l és a beépített Lemez karbantartóval van tisztítva (pár hét hibátlan működés esetén a rendszerfájlok és az update-k is törölve véglegesen)
- WinSxS mappa időszakosan (kb. 3 havonta) karbantartott, megfelelően paraméterezett DISM parancs futtatásával, még véletlenül sem kézzel törölgetek belőle semmi
# 3rd part programokat csak korlátozott számban használok: zene/kép/videó/kodek/tömörítő/fájlkezelő/virtualbox/sync/skype/Commodore 64/VS Code stb stb. Ezek ~3GB-t foglalnak összesen, de ezt nem kell levonni majd a hsz alján képen látható szabad helyből, hisz legtöbben azért hozzám hasonlóan használnak külső programokat
# speciális szoftverek vannak telepítve, amit átlagfelhasználók nem vagy nem feltétlenül használnak: Office 2021 Pro Plus full, Adobe Master Collection egyes összetevői (Photoshop, Dreamviewer stb), Embarcadero RAD Studio. Csak ezen 3 progi ~15GB foglal, ez viszont levonható a képen látható szabad helybőlSzóval, a hsz elején leírt dolgokat figyelembe véve, nem lehetetlen elférni egy 64GB-os SSD-n, -de mint ahogy a hsz-t kezdtem is- érdemesebb 120/128GB alá nem menni, pláne, hogy jelenleg 6-8K egy 120-as SSD, 8-13K körül meg 256GB-os NVME-k is elérhetőek.
-
RoyBatty
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
makoss #52061 üzenetére
Miért, most a legutóbbi mérésnél 20 Gb/s USB 3.2 porthoz volt csatlakoztatva a külső SSD 20 Gb/s USB 3.2 kábellel? Csak mert az értékek USB 2.0 szintet mutatnak...
Aztán ki lett próbálva az újratesztelés, előtte a külső SSD leválasztása és újracsatlakoztatása, Windows újraindítása, tesztelés másik programmal, stb?
-
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #52044 üzenetére
Oké, de akkor korábban ugyanezen kábelen, ugyanezen a csatin miért mértem jóval magasabb értékeket?
-
5leteseN
senior tag
válasz
ricsip #52047 üzenetére
Az a "W11 átállítás menet közben AHCI-ra a Legacy-ról" dolog érdekelne. Mivel írtad, hogy többször volt beírva, nem kérném újra beírni, hanem inkább privátban el tudnád küldeni, hogy mi(hilvan, stb...)?
A meglepően gyors 600GB-os HDD meg egy ATA szerveres sepckójú vinyó(adták az ML350p G8-cal
), a maga speckós (ATA-SCSI ?) illesztőjével. Valószínűleg ezért tudja a hasonló méretű civil őskövületekhez képest jobb sebességet.
Gondolom én.
-
5leteseN
senior tag
Még mindig a SATA2-re csatlakoztatott SATA3-as Samsung 840-es SSD-n rugózok. Ilyen másolási statisztikája van egy 8GB-os állománynál,
amikor a tartósan legjobb sebessége 160MB/s, ami kb 3GB-onként leesik 25-35MB/s-ra de "tudja" a pár száz kB/s is valahol a háromnegyed másolás körüli szakadéknál.
Ez normális? -
ekkold
őstag
ADATA SP900 -al kapcsolatban (asp900s7-256GM-DL2) mik a tapasztalatok? Mennyire üzembiztos típus, megbízható adattároló?
-
Pityu.
nagyúr
Ez a intenso márkájú ssd mennyire megbízható?Gyári leírása szerint slc árúkeresőn meg mlc azt tudom,hogy mind kettő tartósabb mint pl a tlc de ugye olcsó az ára szóval nem tudom így a minősége milyen lehet?Csak neten olvasgattam kicsit van aki panaszkodott,hogy hamar meghalt de sokan meg dicsérték ár érték arányban teljesítményben.Vagy lehet más márkájú ssd-k is ugyan olyan arányban halnak meg mint ez?
-
válasz
ricsip #52046 üzenetére
Nem lehet egyetlen gyártót hibáztatni, ahogy változnak a PC platformok, minden gyártó minden komponensének megnevezése idegen lesz a usernek, ha nem kifejezetten szakmabeli! Itt most a marketinges leírások nem lényegesek, minden CPU, alaplap, RAM, etc... gyártói adatlapján ott vannak azok az adatok, amikre szükség van a pontos beazonosításhoz, ha ezek a usernek kínaiak, akkor érdemes rákérdezni szakmai fórumokon, itt a PH-n is mindenre is van megfelelő topik.
Fire/SOUL/CD ft itt kb mindent leírt és igaza van ebben.
Egyébként bármilyen műszaki terméket veszel, érdemes tájékozódni a paramétereit illetően és bizony számítástechnikában ez hatványozottan igaz! Ezt nem lehet megúszni, ez van...
-
Wilks
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52048 üzenetére
Ezzel egyetertek.
Par hete gondolkoztam,hogy veszek egy 5600g-t.
Mert ugye 5000 szerias,es tud PCIE4.0 gent.........
Meg jo,hogy raneztem a "hivatalos" oldalan. -
válasz
ricsip #52046 üzenetére
1. Ez egy szakma, mint a pap, holtig tanulsz benne.
2. Nem, nem wikizünk, gyártónál vagy régóta elismert szakmai oldalakon nézünk utána pl. CPU-knak (ha fejből nem megy)
3. AMD Ryzen 5 5600g
Nem kell CPU család, codename meg semmi, oda van írva, hogy PCIE3.0 támogatott, teljesen mindegy, hogy mi a kódneve, de ha valaki mégis kíváncsi rá, akkor See full specification.Ha valaki nem néz utána/nem kérdez ilyen topikokban vásárlás előtt (itt konrétan pl. M.2 NVME SSD-k/alaplap támogatja-e stb stb kapcsán), akkor lehet azt rákenni bárkire/bármire, az akkor is user error és pötty.
-
ricsip
addikt
válasz
5leteseN #52003 üzenetére
Ott van feketén-fehéren, h. SATA 6Gbit/s támogat az eszköz, de valószínűleg az alaplapi SATA csatlakozó miatt csak fele-sebességen 3Gbit/s megy jelenleg.
viszont feltűnt, hogy a BIOS-ban Legacy az aktív beállítás, az AGCI a másik. Ezek mik is pontosabban? Ezen is múlhat?
Az AHCI lesz, és SATA-n az kell hogy az SSD-ket teljesen kihajtsa. De vigyázz, mert ha már telepített windows alatt állítod át bios-ban legacy-ról AHCI-re, onnantól a telepített windows nem fog tudni elindulni, boot hibával le fog állni az elején. Ez szerencsére visszacsinálható, ha bios-ban visszaállítod legacy-re, akkor megint el fog tudni indulni. A telepített windows átállítására van trükk, ha AHCI-ben akarod tovább használni: rákeresel itt a fórumban h. AHCI, és meg fogod találni, volt rá régebben sok példa.
Az ősöreg 600gb-os hdd tud olvasni 250mb/s-el, írni meg 200mb/s-el, na az viszont szerintem kb a scifi kategória kellene h. legyen.
-
ricsip
addikt
válasz
ubyegon2 #52025 üzenetére
Amúgy ezt lehet köszönni a faszkalap köcsög görény amd-nek, h. kiad 5600-at, meg 5600g-t is, teljesen eltérő generációs belsővel. Megcsinálták a hasonló szarkavarást a 3000-es desktop vs 4000-es mobilryzen szériánál is. Ugye az 5000-es szériánál is folytatódott a kavar ld. mostani példa. És talán még a legutolsó 7000-nél is van mismatch desktop, APU, mobil között. Aki meg nem az informatikai szakportálokon él 0-24, beszopja mint a pinty. Wikipedia Ryzen szócikke alatt kell a táblázatokat túrni és bújni h. kiderüljön az átbaszás, mert a modellkódok a laikusnak úgy hazudnak, ahogy azt az amd marketingesei kitalálták.
-
válasz
starius #52041 üzenetére
Ezért javasoltam, hogy másik alaplapba betenni, szerencsére volt kéznél egy PS5 (játékkonzolok világában nem vagyok túl jártas, nem tudom, hogy a PS5 NTFS-re formázta-e le vagy épp exfat-re, de ezt nem tudom) ami PCIE4-es... Egyes gyártók/egyes modelljeit ilyen "tetszhalott" állapotban adják ki, akkor fog "feléledni", amikor először bekerül egy alaplapba, és a BIOS hozzáfér. Csak épp az a gond, hogy PCIE4-es meghajtó(egyes gyártók/egyes modelljei) csak PCIE4-t támogató deszkában fog feléledni, PCIE3-on nem, noha visszafele kompatibilis is.
A Te alaplapod PCIE3-as, vélhetően ezért nem "éledt fel"...
Mivel a deszkád PCIE3-as, ezért az SSD nem fogja hozni a gyári sebességadatokat, szóval ha mérsz majd sebességet, akkor tudd, hogy ezért lesz. -
makoss
veterán
válasz
King Unique #52038 üzenetére
Érdekes. Most a mérés is jóval rosszabb
Mi okozza ezt?
Nemrég még a mérés is sokkal jobb volt az xs2000-ren -
makoss
veterán
válasz
King Unique #52038 üzenetére
A mérés sajnos nem ugyanaz a másolással
-
starius
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52035 üzenetére
Másik gépbe nem sikerült berakni, de PS5be igen, ami látja rendesen
-
King Unique
titán
válasz
makoss #52037 üzenetére
Mit akarsz rajta javítani, amikor a korábbi hozzászólásod alapján kb. hozta a papírformát, ami a válaszban is le lett írva?
Ha arra célzol, hogy fájlmásolásnál X GB után belassul, akkor az annyira nem meglepő, mivel az alábbi teszt alapján nincsen DRAM cache és ezért max. az SLC cache-t használja.
-
makoss
veterán
Üdv!
Ezzel a Kingston XS2000 sebességén nem lehet javítani?
Próbáltam már az eszközkezelőt is, de nem segítettX5-nél bevált.
Nincs valami rejtett beállítás a winben amivel javítani lehet rajta? -
Santi22
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52034 üzenetére
2B2QEXM7 van
Úgy kb az idő felében játszok, biztosan használva van, minden játékom oda van telepítve. -
-
-
Santi22
aktív tag
Sentineles kérdéssel jövök, próbáltam keresni, de nem találtam még hasonlót sem.
Adott két m2 SSD a gépben:
Apacer 2280P4 256MB - rendszer
Samsung 970 Evo Plus 1TB - steam, játékok erre vannak telepítveNa most megy a gép átlagban úgy napi 8 órát. Az Apacerbe szépen megy is bele az üzemidő, a Samsungba viszont valamiért nem számolja rendesen.
S.M.A.R.T.-ban a Power On Hours-t megnézve az elmúlt 1 hétben az Apacerbe ment +58 óra, a Samsungba meg +3
Mitől lehet ez?
-
starius
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52028 üzenetére
Sajnos semmi változás
-
-
starius
tag
Rendeltem egy Kingston FURY Renegade NVMe 2TB SSDt, Asrock b450m pro 4 lapom van, a felső "ultra " m.2 slotba raktam , és sehogy se ismeri fel. Ezen kívül van egy sata hdd meg ssd, amiket lecsatlakoztattam. Olvastam , hogy van ami csak win11 uefi módban műküdik , az enyém legacy, bár ahogy mondtam, hogyha lekapcsolok minden más sata meghajtót akkor se látja biosban. Van esetleg valami ötlet? Köszi
-
válasz
kacsaarc #52024 üzenetére
Mert a CPU-d (AMD Ryzen 5 5600G) csak PCI3.0-t támogat, Cezanne proci családhoz tartozik.
"- 1 x Hyper M.2 Socket (M2_1), supports M Key type 2242/2260/2280 M.2 PCI Express module up to Gen4x4 (64 Gb/s) (with Vermeer, Matisse) or Gen3x4 (32 Gb/s) (with Cezanne, Renoir and Picasso)*"
-
válasz
kacsaarc #52024 üzenetére
Ha már belinkelted az alaplapod leírását, meg is nézhetted volna mit ír a két m.2 csatlakozásnál megjegyzésként!
- 1 x Hyper M.2 Socket (M2_1), supports M Key type 2242/2260/2280 M.2 PCI Express module up to Gen4x4 (64 Gb/s) (with Vermeer, Matisse) or Gen3x4 (32 Gb/s) (with Cezanne, Renoir and Picasso
G - nálad ez a plusz betű a gond. AMD Ryzen 5 5600 - ezzel menne, mert codename: Vermeer.
AMD Ryzen 5 5600G - ez viszont csak codename: Cezanne.
Megúsztad a tesztelés képeit meg mi is...
-
kacsaarc
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Az alábbi konfigom van:CPU: AMD Ryzen 5 5600G
Alaplap: Asrock B550 Taichi [link]
SSD1: 1TB SAMSUNG 990 PRO M.2 NVME SSD MEGHAJTÓ (MZ-V9P1T0BW) [link]
SSD2: 500GB SAMSUNG 980 M.2 SSD MEGHAJTÓ (MZ-V8V500BW) [link]Az alaplapomnak kettő M.2 foglalata van, a gyorsabb Hyper M.2 (PCIe gen4 x4) és a lassabb Ultra M.2 (PCIe gen3 x4).
Az SSD1-et a gyorsabb foglalatba használom az SSD2-t pedig a lassabba. Mégis írási és olvasási teszten közel egyforma adatokat produkálnak az SSD-k és ezt tapasztalati uton is meg tudom erősíteni. Holott névlegesen elvileg a 990pro kétszer gyorsabb mint a 980. Mit tudok tenni, hogy ne 3600MB/s legyen az olvasása a 990promnak?Képet a tesztről csak később tudok küldeni, jelenleg melóban vagyok
-
5leteseN
senior tag
Van ilyen infó :
"HP Smart Array P420i Controller-Specification
Disk Drive and Enclosure
6 Gb/s SAS (Serial Attached SCSI)
Interface - Transfer rate
3 Gb/s SATA (Serial ATA)"és ilyen is:
"Disk drive and enclosure6 Gb/s SAS (Serial Attached SCSI)Interface - transfer rate6 Gb/s SATA (Serial ATA)"
.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52008 üzenetére
Ezt tudja most a 840-esem:
és ez a jobb eredmény tőled a szintén 840-esről:
Amellett, hogy az írási sebességek nálad érdekesen alakulnak, egyértelmű a különbség.
Keresgélem, hogy a HP Proliant ML350p G8-nak milyen SATA-i vannak, de nem nagyon találok számokat. Ez érdekes, mert pár éve emlékszem PDF-ekre ezzel az adattal is, de hogy konkrétan mi volt az már nincs meg. Lehet, hogy a gyártói oldalakon már nincs meg ez a pdf adatlap, mert kifutó típus lett. Keresgélem még ezt típusomra vonatkozó a SATA2, vagy SATA3 infót.
Köszönettel -
KROK640
nagyúr
válasz
Graphics #52018 üzenetére
Értem, értettem eddig is, de most kifejtem, hogy miért nem rohanok a garanciával :
Perpill (hiába van itthon több) másik SSD-t nem tudok befogni a helyére, tehát akkor át kell költöznöm HDD-re. Kissebbik baj, de baj. Ebből a szempontból a nagyobbik, hogy hétvégétől karácsonyig Ausztriában leszek. Tehát hiába küldöm vissza ezt az SSD-t, miután átklónoztam egy HDD-re a tartalmát (aminek ráadásul min 1TB-os HDD kéne ami az egyik régi gépben hordoz egy azon jól működő rendszert tehát nagyon bolygatni nem kéne) mire visszajön garanciában a cucc, addigra nem leszek itt, és nem lesz ki átvegye.De mivel 2022 dec 28-as vétel (ráadásul az Ipon 3 év garanciát ír rá az oldalon), egyszerűbb lesz rendelnem egy másik SSD-t ami ideér karácsonyra, karácsony alatt megtudom csinálni a klónozást stb, majd ezt visszaküldöm, és levásárlást kérek. Időben nagyon szűk és necces lesz (ha valamiért mégis csak egy év), de nagyon más megoldásom nincs.
Mert mint mondtam a B variáció, hogy minimum egy jól működő rendszert borítok, fél napig telepítgetek / beszántom a mostani jó rendszerem, visszaküldöm az SSD-t, és reménykedek, hogy senki nem fogja hetekig kilopni a postaládámból a visszaküldött új SSD-t.
-
KROK640
nagyúr
válasz
King Unique #51998 üzenetére
"néha akadozott is a működés" - azért az nem arra utal, hogy minden OK. Az ADATA szoftvere meg azt is mutathat amit ők akarnak, hogy mutasson. (nyilván nem érdekük, hogy egy rakás meghajtót vegyenek vissza ami mondjuk "kishibás" vagy az sem).
Érdekes, hogy nálam is voltak kékhalálok, főleg ha sok/nagy file-t mozgattam az SSD-n belül (több partició van rajta), és akkor mikor újraindul a gép, a Bios nem látta az SSD-t, amíg ki és vissza nem kapcsoltam a gépet (reset nem segített).Viszont már napok óta 0%-os és semmi kékhalál, pedig direkt még jó sokat is írtam rá a minap.
Szóval én részemről elengedtem ezt a "hibát".
-
KROK640
nagyúr
válasz
mefistofeles #51979 üzenetére
Hali!
Nagyon hasonló a helyzet nálam is, szintén ADATA csak 1TB-os :
-
arcitec
addikt
-
Lajmund
őstag
válasz
Pyttawrx #52012 üzenetére
Köszi de már úton van így már nem variálok meg másik boltbol se akartam rendelni egy helyen akartam és ennyit max rászánni. Remélem csak nem megy tönkre a gumi csak hőállora csinálták legalábbis arra kéne
kb évente szoktam takarítani a gépet akkor majd ránézek kíváncsi vagyok meddig birja majd.
-
Lajmund
őstag
Holnap jön a kingston kc3000 1 tb m2 és érdeklődnék hogy a hütést ami jelen esetben ez [link] hogy rakjam rá? Nem tudom hogy a gyári alu lapot milyen egyszerű eltávolitani. Csak tegyem arra ugy ahogy a képen van közé azt a kék cuccot. Vagy csak natur a bordát tegyem rá? Vagy vegyem le a gyárit ami kétséges hogy jön le és arra a kék bizbaszt és arra a bordát?(sose láttam kiszedve m2 ssdt sehogy élőben) Amúgy tudom nem első osztályú borda de sok mindent vettem az alzánál és gondoltam nem árt egy kis plusz hűtés akkor is ha nem a legjobb amit a piacon kapni ár értékben de ennyit még rászántam és nem akartam külön helyről rendelni szállitás stb azt akartam egybe jöjjön boxba.
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
5leteseN #52004 üzenetére
Tele van a lemezed, illetve amit már írtam, ennek az SSD-nek volt sebesség gondja.
De a valamiért akkor is Sata2-es tempón vagy.Biosban kéne szétnézni meg.
Vagy másik gépben Sata porton mérni egyet.Meg egy kis helyet felszabadítani.
Amúgy ér valami hátrány most ezen a tempón? Szekvencális sebesség a mindennapok során nem igazán jelentős.
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #52002 üzenetére
A háromból egy másik SATA-ra csatlakozva sem duplázódott meg a sebesség:
Az viszont feltűnt, hogy a BIOS-ban Legacy az aktív beállítás, az AGCI a másik. Ezek mik is pontosabban? Ezen is múlhat?Az alaplapon 3 SATA van, és 2 mikro-SATA, de azok a cserélhetőkhöz vannak, ha jól tudom.
Ha valakinek van kis ideje segíteni, akkor végig bogarásznám ezt a dolgot.
A Firmware frissítés is érdekes lehet! Az Hogyan is megy?Rögtön jövök, átdugom a harmadik SATA-ra az SSD-t
-
5leteseN
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #52000 üzenetére
Gyorsan leellenőrzöm, az lenne a kisebbik rossz hír, hogy pont egy SATA2-es csiga-bigára csatlakoztattam.
Graphics :Már folyamatban van a megoldás.
Gyors segítség, mindenkinek:
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- PS Plus előfizetések
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest