Hirdetés
Aktív témák
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap szereztem be első SSD-met, egy Samsung 830 128GB képében. Még a telepítés előtt a BIOS-ban átállítottam két dolgot is:
- SATA AHCI Mode : AHCI
- Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: AHCI
Így megváltozott a szokásos boot kép, mert mindig megkeresi a meghajtóimat. Ez nem tetszik, mert kicsit tovább tart a boot első szakasza, mint eddig. Első kérdésem, hogy ennek így kell-e lennie?Eddig egy 500 gigás vinyó működött a gépben, 3 részre particiónálva:
- C: 50 GB
- D: 250 GB
- E: 200 GB
A Win7 létrehozott korábban is (és az SSD-re telepítvén a Win7-et is az SSD-n, ezzel nincs is baj) egy 100 megás rendszernek fenntartott részt, ami (miután az 500 gigás vinyó tárolómeghajtóként lett üzemeltetve) nagyon zavart, mivel lett egy 100 megás D: meghajtóm, így fogtam és összefűztem az 50 GB-os korábbi rendszer-partícióval. Ezek után, a legközelebbi restartnál nem volt képes bebootolni az SSD, és egy kellemetlen "Hiányzó Bootmgr Újraindítás: Ctrl+Alt+Del" örvendeztetett meg.
A második kérdésem ebből következik: Mi köze van a "tárolóvinyó" újraparticionálásának az SSD működéséhez? Illetve szerintetek miért omlott így össze az SSD-ről történő bootolás?
Próbálkoztam win7 dvdről javítással, mindennel, de csak az újrainstall segített, ami azért volt szomorú, mert épp befejeztem az összes programom telepítést, már az utolsó csavart is "meghúztam"
Előre is köszi
Aktív témák
- Rekord negyedévet zárt az Apple
- Arc Raiders
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nintendo Switch
- EAFC 26
- 3D nyomtatás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Csere-Beszámítás! WD Black SN850X 4TB Nvme SSD!
- SAMSUNG 2TB PM9F1 M.2 NVME Gen4 x4 SSD! 7000 MB/s 5200 MB/s
- Western Digital WD Red 3.5 3TB 64MB SATA3 (WD30EFRX) NAS HDD - több darab
- SATA ÉS IDE (PATA) 2,5" , illetve 3,5" HDD BAZÁR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs