- OLED TV topic
- Duplán 4K: a TCL tudja, hogy gyártson monitort
- Milyen monitort vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
Aktív témák
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap szereztem be első SSD-met, egy Samsung 830 128GB képében. Még a telepítés előtt a BIOS-ban átállítottam két dolgot is:
- SATA AHCI Mode : AHCI
- Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: AHCI
Így megváltozott a szokásos boot kép, mert mindig megkeresi a meghajtóimat. Ez nem tetszik, mert kicsit tovább tart a boot első szakasza, mint eddig. Első kérdésem, hogy ennek így kell-e lennie?Eddig egy 500 gigás vinyó működött a gépben, 3 részre particiónálva:
- C: 50 GB
- D: 250 GB
- E: 200 GB
A Win7 létrehozott korábban is (és az SSD-re telepítvén a Win7-et is az SSD-n, ezzel nincs is baj) egy 100 megás rendszernek fenntartott részt, ami (miután az 500 gigás vinyó tárolómeghajtóként lett üzemeltetve) nagyon zavart, mivel lett egy 100 megás D: meghajtóm, így fogtam és összefűztem az 50 GB-os korábbi rendszer-partícióval. Ezek után, a legközelebbi restartnál nem volt képes bebootolni az SSD, és egy kellemetlen "Hiányzó Bootmgr Újraindítás: Ctrl+Alt+Del" örvendeztetett meg.
A második kérdésem ebből következik: Mi köze van a "tárolóvinyó" újraparticionálásának az SSD működéséhez? Illetve szerintetek miért omlott így össze az SSD-ről történő bootolás?
Próbálkoztam win7 dvdről javítással, mindennel, de csak az újrainstall segített, ami azért volt szomorú, mert épp befejeztem az összes programom telepítést, már az utolsó csavart is "meghúztam"
Előre is köszi
Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Villanyszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Duplán 4K: a TCL tudja, hogy gyártson monitort
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- AKCIÓ! Asus H310M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 Super 8GB Corsair Crystal 550W
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest