Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • attila9988

    őstag

    válasz Tirexi #40558 üzenetére

    6 év alatt nem volt rá szükségem akkor most sem lesz.

    Ezt mondják azok is, akik nem kapcsolják be a biztonsági övet... ;]

    Az, hogy ki hogyan barmolja el a rendszerét az az ő dolga és az olyanok meg is érdemlik

    Én ezt megértem, és még egyet is értenék vele, ha valami nehézkes megoldásról volna szó. Csak hogy a windows rendszervisszaállítás megoldása egy csaknem észrevétlenül működő szolgáltatás, aminek semmilyen hátránya sincsen, ezért nem igazán tiszta hogy miért kellene kikapcsolni, vagy milyen gondot okoz neked a hétköznapokban.
    Ha kaphatsz egy plusz biztonsági "kapaszkodót" akkor miért kellene azt elhagyni? Csak mert pár agyatlan szerint ezzel megnövelhető az ssd élettartama? Elárulom neked, kb semmivel nem lesz hosszabb életű ha egy ilyen kisigényű alkalmazást kikapcsolsz, és semmilyen hasznod nem lesz ebből. (ha meg nem akarsz írni az ssd -re, akkor mi a fenének vetted?)

    Sokan azt sem tudják mi az a Csoport házirend vagy az msconfig. Ezekben én már csukott szemmel ellavírozok és csuklóból kapcsolom ki a haszontalan memória zabáló programokat mint Előtöltés meg Windows Search és társaik. Feleslegesek, sőt SSD-n ki is kell őket kapcsolni. (angol weboldalak szerint)

    A windows search az egyáltalán nem haszontalan, és bár vista -n kezdeti időben sz@r volt, de manapság semmi baja. Egy indexelt adatbázis mindig sokkal gyorsabb, mint akármelyik ssd, ÉS a hdd -n lévő tartalmat is érinti, így mindenképpen hasznos. A sok idióta aki mindent át akar helyezni a hdd -re, az találja ki ezt a sok marhaságot is. (mi a francnak az ssd, ha nincs lassan rajta semmi???) A prefetch, és a superfetch, valamint a defrag tényleg nem kell, bár előbbiekkel azért még van pár érdekes kérdés, pl hogy ha neked van hdd -d is, akkor pont nem biztos hogy jó ha a superfetch -et is kilövöd, mert az bizony betöltene előre sok hasznos dolgot a hdd -kről is, ami viszont hasznos. Ezzel szemben a sok hülye meg elkezd ramdisk -ekkel trükközni, holott ott van a megoldás ami automatikusan működne, és nem rövidítené meg az ssd -d élettartamát SEMMIVEL. Ami tényleg nem kell, az a prefetch. Az valóban haszontalan ssd -n.

    SSD esetében meg úgy tudom, hogy tilos futtatni mert csak tönkre vágja arra való a TRIM funkció ami ezt helyettesíti.

    ŐŐŐŐŐŐ itt van egy nagy tévedés. A trim -nek semmi köze a defrag -hoz. Az igaz hogy ssd -t nem kell töredezettségmentesíteni, de a trim -nek ehhez semmi köze.

    Tehát. A rendszervisszaállítás hasznos, és ha neked nem kell, azért ne terjeszd el nagyon hogy kapcsolják ki, mert........ mert marhaság. Bocs. :D

    [ Szerkesztve ]

    „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

Aktív témák