Hirdetés

Aktív témák

• neverless

tag

Sziasztok

Egy AT3IONT-I DELUXE típusú kis ION csipszetes atomos gépbe betettem most egy Crucial C300 64 GB-os SSD-t.
    Új win7 feltelepítése után a következő eredményeim vannak ebben a kisgépben:

Referenciának itt van az eredmény ugyanerről az SSD-ről az asztali gépemben: (core2 duo 3GHz)

Valójában egy kicsit jobb eredményeket vártam a kisgépnél. Gondoltam javítok egy kicsit intel RST driverrel, de sajnos az nem települ fel azt mondván, hogy a gépem nem támogatja. Olvastam az RST readme.txt ben, hogy: "The 'Intel(R) Chipset Software Installation Utility' must be installed prior to installing Intel(R) Rapid Storage Technology." Na ezt is megpróbáltam feltenni, de ez sem akar felmászni hasonló kifogással. Szóval marad a win7 saját AHCI drivere, az sem szar. Nem támogatná az ION chipsetet az Intel RST? Néztem Intel oldalát, nem találam egyértelmű utalást erre vonatkozóan, vagy csak béna vagyok.

Pár nfó: (win7 x64-es oprendszer, megfelelő x64es drivert szedtem, az eredeti ASUS chipset drivert direkt nem raktam fel, mert Win7 újabbat rak. Asztali gépemben mindent könnyen belőttem, ott hasít az ugyanilyen SSD és bár az atomos kisgép is gyorsult, alulmúlta a várakozásaim. Mind a kisgépem, mind az asztalim csak sata2-es, de ez nem lehet baj, az elméleti 350es olvasási tempót levágja 265re, de ettől még zsír a cucc. TRIM megy, partíció alignálás rendben, biosban AHCI beállítás megvan

Van esetleg valami ötletetek, hogy miért ilyen "lassú"? :F

Keresgéltem itt a fórumban, hogy próbált-e valaki ION chipsetes gépbe SSD-t rakni és találtam, van teszteremény is és bár az asszem egy kingston SSD volt, de ott hozta a kb 240es read sebességet pl sequntialban, ami itt a kisgépem esetében csak 130. (Pedig az asztaliban 265 ugyanezzel az SSDvel) :W :W :W

Üdv

Aktív témák