Hirdetés
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Degeneratív kapcsolóval készül a Firefox
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Asus Maximum II Gene alaplapom és egy E8400-as procim, Scythe Mugen hűtővel és minőségi pasztával. A tápom is jó (Seasonic 430W). Ezek biztos alapot nyújtanak a jó tuninghoz, de nem értek hozzá. Hozzáértésem egyenlő azzal, h emelem a feszültséget és az FSB-t. Alapfeszen 3.60 GHz-t megy a procim stabiln 24/7-ben. Viszont feszemeléssel csak 3.80 GHz-ig sikerült jutnom stabilan. Nagyon minimális feszemeléssel. Viszont 3.80 GHz fölé nem tudok eljutni, hiába emelem a feszt, vagy nem indul be a gép vagy hamar kifagyok. 4.0 Ghz lenne a cél stabilan 24/7-ben. Szerintem ha alapfeszen megy 3.60 Ghz-t stabilan a gép, akkor a 4 is elérhető lenne, de ehhez sztem a feszemelésen kívül mást is meg kéne piszkálni. Rengeteg beállítás van, de fogalmam sincs mihez nyúljak.
Ja, a RAM-ok. 2x2GB CSX 800Mhz. 3.6 Ghz-en pont 1:1-be mennek. 4 GHz-hez 889 MHz-en mennének. Ennyit szerintem bírnia kell. Nem egyszerre vásároltam őket. De szerencsére megy a dual-channel is, szóval egyformának kell lenniük.
A tuninggal kapcsolatos segítség nyújtást előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen AM5 Procik
- GYÁRI GARANCIÁVAL! Xiaomi Electric Scooter 5 Pro ELEKTROMOS ROLLER
- 196 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ZALMAN Z10 PLUS Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs