Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windowsos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
Global Rank 28th - SPi 1M: 7.031s
Új magyar 05 & 01 rekord: 40830 | 120657ha hwbot befrissül belinkelem a 01, 03, 05 első helyet (1x) 4890-el

-
Achill3uS
nagyúr
többet vártam tőle. ugyanilyen fpo-val tartják a 720BE WR-t mint ez volt, másrészt coldbug és coldboot-ba is futottam, ami elvileg phenom II-nél már nem kéne hogy legyen. így nem pazaroltam ln2-t hogy tesztet futtassak rajta, amugy semmi gond nem volt vele csak én voltam elégedetlen

old gray: se a több vcore se a 4. mag kikapcsolása nem segített feljebb, ennek a cpu-nak itt volt a vége

-
old gray
addikt
Pedig durva lett volna 1,45V-al ilyen eredmény.
Bár az 1,8V sem tűnik olyan soknak, nézegettem a ripping.org-on, küldték 1,93V-al is. Meg lehet az X3 to X4 mod nélkül még magasabb órajelet is el tudtaok volna vele érni.Ill. látom a 3Dmark '06 rekordot már nem a finnek tartják a Phenom II-vel, hanem Xeon cpu 3db 4890-el.

-
-
-
Cadal
őstag
válasz
old gray
üzenetére
Én úgy látom, hogy az X3-as 1,80V-ot kapott!
Amúgy szép eredmény, Grat! -
Zé_Mester
őstag
-
P00By
nagyúr
-
Zé_Mester
őstag
köszi szépen, csüggedni annyira nincs okunk, mert nagyon jól éreztük magunkat és rengeteg tapasztalatot szereztünk.
jó volt látni hogy más csapatok milyen módszereket alkalmaznak, volt közte nagyon őrült megoldás is, de működött
az eredmény kicsit elszomorított, mert ettől többre is képesek lettünk volna, de ez most ilyen lett
majd legközelebb.
a Gigabyte-os srácok és az Újságíró srác viszont mondta, hogy nincs okunk szomorkodni (pedig nagyon le voltunk hangolva), mert az, hogy kijutottunk az se kis dolog.
meg úgyis megyünk inni, azt meg csak vidáman lehet
úgyhogy összességében nagyon örül mindenki, így viszont még elszántabbak lettünk és márpedig megmutatjuk akkor is, hogy megy ez jobban is.
az AMD-s rendszert pont egy ilyen "akkor is megmutatjuk" tesztnek tervezzük

-
serito
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Szép!
Hamarosan én is csinálok egy összeállítás a 3x4890 XFX kártyákról és tesztekről.
Ha már fogyasztás akkor itt van az általam clampmeterrel mért a hálózatból felvett 2.9A ami volt 3.1A is ( sajnos azt nem sikerült lekapnom
) . Vantage alatt 3x4890@965/4660Mhz, CPU
4011Mhz (sajnos magasabb órajelen nem tudtam stabilizálni ). Mindezt egy 650W Corsair táp látta el.
Hamarosan blog.

-
old gray
addikt
válasz
Achill3uS
üzenetére
Az X3 a nagy hidegben elég jól érzi magát!
Ráadásul 1,45V-al? Az még 24/7-re is elfogadható.
Tesztek nem készültek?Zé_Mester: gratula a versenyhez, az eredmény ne keserítsen el, nem ti vagytok a hibásak, nem nagyon értek a témához, de aki egy ilyen rendezvényen szerepel, az gondolom a kellő tudás birtokában van. Az AMD tesztelésre kíváncsi vagyok.
-
subaruwrc
félisten
-
Achill3uS
nagyúr
thx mindenkinek
jövő héten sub 7 
Zé: pretestedként vettem. na és te milyen cpu-t fogsz küldeni?

toyone, subaru, akoska grat

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Achill3uS
üzenetére
köszi
szép eredmények, az X3-at csak úgy találomra választottad és így is ment a 4. mag, vagy tutira mentél vele és kipróbált darabot vettél ?
szép eredmény mindkettő, gratula hozzá

subaruwrc : gratt, csinos FSB

akoska07 : gratt, már csak egy jobb lap kellene alá, és menne az bőven 600 felett is
gratulaui.: jövőhéten ha minden jól megy, akkor nekünk is beesik egy elég izgalmas, ritka proci, a lap már megvan hozzá

-
serito
senior tag
[OFF]Megnéztem mit fogyaszt a 3GPU + i7 @ 4095Mhz.
Hálózati feszültség 230 volt
Idle 1.6A az-az 230x1.6=368W
Load 3GPU 2.5A az-az 2.5x230=575WEzek szerint ha a 650TX le tud adni ( persze szálakra osztva ) összesen legalább 600W-nyi teljesítményt akkor lehet vele tesztelni.
Bár már elég határon táncolhat a táp ezért csak 2GPU-s teszteket fogok csinálni. Nagyobb tápom nincs.
[/OFF] -
Achill3uS
nagyúr
Zé, Szatesz: hogy az IHM-től idézzek "szerintem nem a résztvétel, nem a győzelem, hanem a fontos"
ezek a live versenyek, időre eredményt produkálni nem a saját hw-ekkel mindig ilyenek, fel a fejjel 
gooc alatt énis teszteltem tegnap hosszú kihagyás után végre ln2-vel, kicsit mást mint mostanában

(sajnos a honlapunk szervere beteg, ugyhogy publikálni jelenleg nem tudunk, de dolgozunk rajta, úgyhogy addigis ide...)AMD
Phenom II X3 720BE @ X4
Asus M4A79T DeluxeE8600
Core2Duo E8600 Q828A
Asus Rampage Extreme -
-
DemonDani
addikt
Gart Zé, jók voltatok.
A technika meg már csak ilyen... Vigasztaljon az a tény, hogy a Kínaiknál már elsők lettetek volna így is PIben
Milyen Win7-el dolgoztatok volna?
Mármint verzió -
Zé_Mester
őstag
maga az áramkört már készen hozták, azzal nem is volt bajuk, mert pikkpakk meglett a felrakása.
ők forrasztották a lapot, a vga-t még meg nemtom még miket, de elvoltak.náluk is szintén a proci volt a hibaforrás, ahogy láttam a monitorjukon a végén már 4600-on se nagyon bootolt a rendszerük.
pi eredményük is épp az uccsó pillanatba lett asszem
-
Zé_Mester
őstag
válasz
akoska07
üzenetére
"ami elromolhat,el is romlik"
ez való igaz, ma minden kinyúvadt, csodálkoztam hogy a táp még nem hisztizett valamiért
jugeen : való igaz, a listát mi is néztük egy darabig hogy most ezt milyen quantumfizika alapján szémolták, és rájöttünk, hogy ők a Total Pont részt vették figyelembe.
igy a 7.-től lefele mindenki 0 pontos, ezért az eredmények beadási idejét vették alapul.
ezért a kavarás
ALL : köszi még egyszer mindenkinek
tényleg jól esik

ui.: egy kis furcsaság amin meglepődtünk:
közvetlen a hely sorsolása után kiderült hogy a görögök az orrunk előtt fognak ülni.
rögtün beszéltük is atissal hogy látni fogunk akkor 1-2 csudát asszem.
erre : behoztak egy bazi nagy fém koffert, leültek, 2 pillanat alatt összegórták a gépet mindenféle lekvárság nélkül, beindtották, szétnéztek winbe és OFF.
dirib-darabra szedték és 2 órán keresztül csak a forrasztás füstjét láttuk az asztaluktól
én azt hittem betekeredek, ezek sz.rtak az alkotmányra hogy eredmény vagy valami, ültek és molyoltak
voltak még érdekes fazonok, de ha azt vesszük akkor mindenki érdekes volt, mert mindenkinél láttunk elmebeteg ötleteket. tapasztalatszerzésnek viszont kiváló volt minden

-
jugeen
addikt
válasz
Zé_Mester
üzenetére
sajnálattal tapasztaltuk, hogy nem jártatok szerencsével. sovány vigasz, de a részvétel a fontos....
btw érdekes a Gigabyte számítási algoritmusa az biztos. 11. helyezést értétek el PI-ben, még is összetettben 9. helyen rangsoroltak.
szerény véleményem szerint a matek nem volt erősségük egyiküknek sem.az oroszok, meg akiknek jobb eredményük lett a cseheknél, azok meg 11. helyezést kapták meg a 8. helyett.
-
válasz
Zé_Mester
üzenetére
még hogy bocsi

örüljenek hogy ott voltatok .
ill. sokan szerettek volna oda kijutni
ugyhogy nincs miért lógatni az orrotokat.
igy is szép eredmény a 9. hely is.
"ami elromolhat,el is romlik"
sajna ez örök törvény,csak még azt nem tudta seki megfejteni,hogy mikor és hol következnek be ezek a dolgok.
ez most ilyen lett. a köv. már tuti szerencsésebb lesz hardware tekintetében.
és a szerencse mégjobban mellétek fog állni.
szóval, gartulálok a kijutáshoz és az eredményekhez
köszönjük hogy képviseltetek "minket"
-
Zé_Mester
őstag
üdv mindenkinek.
először is jó olvasni hogy ennyien néztétek a versenyt és szurkoltatok nekünk, nagyon szépen köszönjük.
sajnos a verseny nem úgy alakult ahogy terveztük, pedig az elején még minden jónak tűnt.
superpi-ben sikerült a verseny elején összehozni egy eredményt, nem volt valami nagy, de legalább volt.
4920MHz-en sikerült letolni a 8M-et, ami akkor az elején a 4. eredmény volt.
aztán kezdődtek a problémák, restart után a rendszer még 4500-on se volt hajlandó felállni.
pedig mentett beállitás volt a 4921mhz-es eredmény, gondoltuk majd 3dmark-ra finumitjuk még és akkor rendben lesz. de nem, valamiért postolni se volt hajlandó vele.
szépen lassan megdöglött a proci, a vége felé már 4200MHz-en se volt hajlandó menni, pedig 1,592V-ot kapott maxra.a tegnap este megkapott versenyszabályzat szerint, minden alkatrészt 1x lehet cserélni, kivéve a vga-t mert ott csak az egyik cseréje megoldható, nem mindkettő.

igy a procink cserére került, de ha már új proci akkor legyen új lap is, mert a proci utáni mászkálás miatt a lap szépen bederesedett és csupa vit lett. úgyhogy ezeket cseréltettük.
szatesz ment a prociért, és kissé görbe szájjal jött vissza, és mondja hogy csupa maszat a proci, ilyet adtak.
nem derült ki pontosan, de valszeg PI után visszaadott gyenge procik közül kaptunk, mert mint a 4 amiből választani lehetett már használt volt.
a lap legalább új volt.
mire megkaptuk a 2 alkatrészt és összeszereltük addig eltelt majd 25 perc, és már javába mentek a 3dmark-ok a többi asztalnál.nekikezdtünk mi is, először a vga-kat néztük meg hogy mizujs velük, de az egyik olyan gyengén ment hogy kicseréltettük. a cserekártya szintén új volt, már csak a procit kellett babrálni.
ami ugyebár már használva volt és úgy lett visszadobva a közösbe.
aztán rájöttünk hogy miért lett visszadobva, 4600MHz felett képtelen volt menni, még 1,7V-tal se.
mire sikerült belőni valami értelmes eredményre, addig nagyon eltelt az idő és már csak percek voltak hátra a végétől.
a 3dmarkunk gyönyörűen megindult, a kártyák -65 fokon mentek, a proci szintén kellemes -58 fokon, és már kezdtünk örülni hogy a vége előtt pár perccel még sikerül egy eredményt összehozni, de a legutolsú tesztben gyönyörűen megfagyott a kép, és kékhalállal restartolt

itt majdnem felrúgtam az egész gépet, de Szatesz fogta és lenyomta az elosztót az asztal alatt, és ennyi.
sajna szerencse az ma nagyon nem jutott nekünk, pedig reggel már amikor bementünk a terembe akkor a belgák 'helyén' táboroztunk le, az valahogy megtetszett......igy utólag jó megérzés volt odamenni, csak kár hogy utána sorsolás alapján helyezkedtünk el.

mindenesetre nagyon tanulságos és jó verseny volt, legközelebb remélem több szerencsénk lesz, és nem kell ennyit bajlódni.
köszi mindenkinek, és bocsi hogy csak 9. hely, sajna ez most ennyire sikerült.
-
old gray
addikt
Én melóban nézegettem a közvetítést, az egyik emberke (szakállas, idősebb, baseball-sapkában) olyan hevesen szerelt, hogy felborított két széket.
Illetve itt sokkal több jó p.nát láttam mint a régebbi oc események képein. Amikor a kamerának háttal álltak kapásból zoomoltak. 
-
subaruwrc
félisten
baaaah. vége
ezekszerint nem kaptak új procit....

-
kicsigeri
senior tag
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Oksa köszi

-
hunfranco
csendes tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Hát 3Dmark 06 totalban a 2. helyen vannak a belgák mögött!
Folyamatosan nézem az élőképet, akiket korábban láttatok idősebb figurákat forrasztópálcával, az valóban Hipro5 és társa volt!
A videókártyával mahinálnak leginkább, a különbség SuperPi-ben nem jön ki.
3d mark-ban ki fog jönni, és ki is jött, most a másodikak jelenleg.Nem tudom időközben mi lehet a magyarokkal, közvetlen a Superpi után beszéltem Zé-vel, akkor azt mondta, hogy lesz csere, de azóta nem sikerült pontot elérniük.
Reméljük a legjobbakat!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
2. OC-er a világon szval ja elég nagy. mostmár 2. ok 06-ba de a belgák procija nagyon durva...
hunfranco
sokat mahinálnak és Szatesz fejét elnézve nem mennek jól a dolgok. lehet ez a proci se megy rendesen vagy egyszerűen az idő szorításában izgulnak ami érthető. 1 óra 40 perc nem olyan sok idő ha vadi új a proci és se coldbugot se tuningpotenciált nem ismersz...
-
serito
senior tag
Ha most nézitek akkor pont a kép jobb felső sarkában látható Zé és Szatesz!

-
johniee
senior tag
Zsír új cuccokat kaptak? Pont a mieink fogtak ki egy antituning példányt ami meg is hótt

Akiket mutatott a kamera dél körül (idősebb pasasok) azok mit műveltek ott a forrasztópákával??

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
hunfranco
üzenetére
látjuk mi is: gooc live scoreboard
egyébként a táblázat szerint 11.-ek lettek pi-ben. de ha meghalt a cpu-juk hogy maradtak versenyben? tudtommal cpu-ból nincs backup. -
hunfranco
csendes tag
Prága GOOC!
10. helyen zárt a magyar csapat SuperPi-ben.
A helyszínről Zé_mester számolt be nekem. Meghalt a prociuk még az elején, nem volt idő kicserélni az alkatrészt...
4800 felett nem akart menni sajnos.Az elsők a belgák lettek!
Sok sikert Szatesznek és Zé-mesternek a továbbiakra.
-
-
kicsigeri
senior tag
Hali ez belefér ez extrém kategóriába? Bár a hűtése, nem egyedi, csak annyi hogy alatta van egy 12 cm venti légkeverésnek

-
hunfranco
csendes tag
Prága: GOOC
Jelenleg Magyarország az 5. helyen áll a SuperPi-ben. 1m 37s 265ms -os eredménnyel!Szatesz és Zé_mester részvételével!
-
old gray
addikt
Egy új magyar gyártmányú POT: [link]

-
johniee
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Lelkesen öntögetik a folyékony hideget

-
Szűk egy óra múlva kezdődik a GOOC 2009 EU Final
-
Zé_Mester
őstag
üdv Urak Prága City-ből.
igaz még nincs semmilyen extrém eredmény, de pár képet azért berakok igy előzetesbe
holnap pedig teljes megbolondulás
http://images.netbag.hu/20090416/21362975716.JPG
http://images.netbag.hu/20090416/21381223467.JPG
http://images.netbag.hu/20090416/21375563766.JPG
http://images.netbag.hu/20090416/21370631855.JPG
http://images.netbag.hu/20090416/21364675886.JPG
http://images.netbag.hu/20090416/21372274732.JPG
http://images.netbag.hu/20090416/21360683238.JPG
holnap majd alkotunk, most megyünk inni

-
serito
senior tag
Már csak azért is ide tatozik mert az egyik legismertebb lap a tuningosok között!
Eladom ASUS Commando lapomat! -
h.adam.92
őstag
hy
pár hsz-el feljebb láttam szerver proci tuningokat. akkor vki megtudná mondani, h mi a különbség a szerver és a "sima" procik között? -
-
Laraxior
titán
válasz
Overlocker
üzenetére
meghalt?

-
válasz
Overlocker
üzenetére
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
kétségem nem akadt felőle

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) . Vantage alatt 3x4890@965/4660Mhz, CPU

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Illetve itt sokkal több jó p.nát láttam mint a régebbi oc események képein. Amikor a kamerának háttal álltak kapásból zoomoltak.
ezekszerint nem kaptak új procit....