Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
-
PROHARDVER!
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gombcomp
senior tag
válasz
akoska07
üzenetére
VR= változtatható ellenállás (potméter).
Az értékek 20k,50K = 20 KiloOhm,50KiloOhm.
Ezeknek a párhuzamos beforrasztásával az aktív chip tápfesz felé lévő ellenállására,
növelhető a tápfeszültség (a potméter értékének csökkentésével).
Ez a VoltMod egyik formája,de elég veszélyes megfelelő felkészültség nélkül belefogni!
-
jugeen
addikt
-
segitsetek egy kicsit...
modoláshoz kellene infó.
mit jelent az 20 vagy 50k VR ?
mivel és hogyan lehet azt előállitani ? -
Bagira01
veterán
Kupak nélkül nem lehet rárakni a hűtőt mert nem érintkeznek
Nem tom mi van ezzel, ezek szerint tleg ennyire kibaxott forró.Achill3us:Miért ne szenvednék vele, ha tönkreteszem legalább nem bukok nagyot, amúgy se 10k-s proci, kikéri magának

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Bagira01
üzenetére
és megéri ennyit szenvedni egy 10k-s procival?

egy wolfdale-en vagy york-on ugyse fogod megcsinálni mert az RMA többet ér egy 50k+ procinál mint hogy nyerj pár fokot / vagy még annyit sem. i7-ekre pedig úgy van felforrasztva, hogy egyáltalán nem lehet leszedni sérülésmentesen. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
TE ŐRÜLT

szép munka, a kéz bedarálás nekem is ismerős, majdnem elvéreztem mikor szedtem le a kupakot az E1200-ról

sztem csináld meg úgy a dolgot, hogy addig csiszolod a kupakot, amíg át nem lyukad.
a széleket szintbe hozod a mag tetejével és meg van oldva, így a kupak "minősége" már nem kavar be, és a mag se roppantod szét a hűtés alatt
egy példa, mégis hogy néz ez ki (Q6600)
-
Bagira01
veterán
Megtörtént az e2140 kupaktalanítás. Mit ne mondjak nem volt 1xű, a ragasztás nagyon nehezen adta magát, hála az égnek az elején szép mélyen bevágtam az ujjam az egyik pengével ennek örömére végig dőlt belőle a vér. Végszó: Nagyon dva hogy a proci kupak nélkül csak egy kis műanyagdarab súlya az semmi, kb a kupak adja az egész súly 3/4-ét ha nem többet, remélem nem ment tönkre mert brutál forró volt hajszárítózás közbe

-
-
subaruwrc
félisten
válasz
akoska07
üzenetére
igyekeztünk
idleben és alapfeszen mindegyik proci behült -68 fokig. Toyone 8500-as procija 1.88-t kapott load. volt egy 8.188s-es superpi eredményünk is csak screen nincsen
az én procim max 1.88v-t kapott a kis 2140-ről ADAM tud nyilatkozni.A QX pedig a képen látható 
jah őő a szünet egy hónapra szól kb. suli miegymás... -
válasz
subaruwrc
üzenetére
jól megküldtétek a cuccokat.
feszeket nem irtál hogy mi mennyit kapott.
hány fokra sikerült lehüteni a procikat ?
egyébként nagyon jó eredmények.
(E8400,E2140 felugrott a WR listára)Túl vagyunk egy újabb hétvégén, ami egyben X3DTH tesztelést is jelent, egy ideig utoljára.
ez mit is akar jelenteni pontosan ? -
subaruwrc
félisten
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
ADAM1337
üzenetére
na végre már.
szép, de még nagyon halvány a tervezetthez képest
serito : jegezik a baba

Bagira01 : nyugi, nem azért nem írnak mert kinyírták. csak teszt közben jobb nem netezgetni, mert leragad az ember és a jég meg elpárolog.
szerintem már valahol 4400 körül járnak vele, hacsak nem FSB Wallos valahol. -
Bagira01
veterán
2 és fél órája síri csend, mi van az e2140-em el

-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Bagira01
üzenetére
Apa kezdődik 1,74v

Nah megyek tovább nyúzni -
subaruwrc
félisten
DICE in da house
én meg most keltem 
-
ADAM1337
nagyúr
kis fsb nézés e2140-el
És a feszek [link] -
mcintosh
tag
Gondolom valakinek volt már itt dolga maximus2 formulával. Szerintetek érdemes UD3P helyett ezzel nyomulni? pl fsb-ben megy annyit?
-
subaruwrc
félisten
validoltam egyet srácok
voltmodded HD 4850 rulez -
ADAM1337
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
hétvégén meghajtjátok azt a procit úgy rendesen?
nálunk eksön lesz végre.
procik: 2140 8400 8500 qx9650
vga-k: 4850 voltmoddolva + 3870x2 cfx
lapok: giga ep45 ud3p rampage extreme
tápok hx 520 tx 650
ramok: crucail + supertalent ddr2 gskill ddr3
10kg szárazjég.
3 elszánt tuninger.
chips-redbull
-
szerintetek mi a max fesz ami adható a procinak,kompival ?
-
serito
senior tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Köszönöm, egész jól sikeredett de nem annyira mint szerettem volna.
Ezen a képen talán jobban látszik, hogy 3mm-es pellet volt a potban. Nem is a hideggel volt gond mert folyamatos -68 fokot tudtam tartani a procin, hanem a lap volt kevés még 2.0V felett is.
Viszont tegnap jó áron sikrült szereznem egy ASUS Commando lapot amivel megint megpróbálom a 6Ghz projectet egy 347-es celeronnal.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
akoska07
üzenetére
hajszárító szerintem elég neki, azzal ha megmelegíted a kupakot, akkor megpuhul alatta a paszta, és akkor a pengével szépen el tudod választani.
nem hiszem hogy annyira fel kéne melegíteni, az a fekete trutyi elég puha így natúrba is, én az E1200-asról pikkpakk leszedtem, még hajszárító se kellett hozzá

egy max FSB-t nézhetsz így is a procival, szorzó le 6-ra, adsz neki valami baráti feszt, lapnak is emelsz és beállítassz neki mondjuk 600FSB-t kezdetnek. ha bebootol akkor már fél siker, a maradék 30-at már ki lehet préselni belőle jéggel

-
válasz
subaruwrc
üzenetére
jaja
én is ugy gondolom,a procival kell majd ügyeskedni,hogy magas fsb-t menjen.
semmiképp sem akarnám tönkre tenni a procit.egyébként mivel lehet felmelegiteni a kupakot,ill. a cuccot ami odafogja ?
biztos hogy 95 fokig fel kell melegiteni ?
és ha felmelegedett,akkor mivel fogod meg ? -
winfier
senior tag
válasz
akoska07
üzenetére
Én se kínoztam nagyon amikor kint mínusz fok volt akkor ablak kinyit gép ablak alá azt kész.
hát azért egy 12cm vetivel küld meg az mch-t
különbben meg jó kis lap ez
600fsb alatt simán tudja tartani az iramot 600 fölött jönnek a gondok. Ja és nagyon érzékeny a mch ref-re. Minden fsb tartományba. -
-
Zé_Mester
őstag
válasz
akoska07
üzenetére
igen 2 tapétavágóval már szépen meg lehet operálni, de az elején kicsit nehézkesen menni.
igazából a legjobb a Gillette-penge, mert az nem olyan "vasrag" mint a tapétavágó pengéje.
elég jól fel vannak nyomva ezek a kupakok a zöld részre, necces alányúlni, de megy az, csak ügyeskedni kell
1,6V-ot pedig ne sajnálj tőle, pláne ne vapoval
én 1,6V-ot adtam neki a TX2-vel validra 
subaruwrc: visítós
, de ha kap egy kis jeget az NB is, akkor előfordulhat 
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mit tudok kezdeni a kupakkal
Az lenne jó ha tleg meg lehetne nézni, h csak a magok hűtöm, de a hűtő felfekszik az alaplap keretén és nem érintkezik a talppal, talán egy intel gyári hőtővel ok lenne.

azzigen... i7-el is megpróbálod? 

. Lehet a kupak vmi szarból van vagy nemtom 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De max fsb-t nézek még vele (van még jég..)