Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabibácsi
őstag
Csak én látom úgy hogy meredeken felszöktek a belföldi szállásárak? Nézem hová menjek a gyerekkel kb 7 éjszakára... és itthoni panzió árából pl Bécsben jó szállodát kapnék.
a wellnesses helyekről ne is beszéljünk, 3-400 ezerért...
persze főszezon, de én nem választhatok mikor megyek, mikor van nálam a gyerek -
npera
addikt
válasz
JonesC #69983 üzenetére
Ja, normál vezetési stílus mellett nem szokott ebből akadály lenni.
De ha valaki csak a padlógáz-padlófék stílust ismeri és minden lehetséges lyukba be akarja fúrni magát (potenciális résztvevő a következő dashcam kompilésünben), akkor gondolom zavaró a lehelletnyi szünet.
-
npera
addikt
Youtube alatt elképesztő mennyiségű reklám jön már fel. Amikor lehet értékelni, akkor azonnal benyomom a lefelé ujjat, majd amint ki lehet nyomni kinyomom. Múltkor feljött kérdőív, hogy milyen a reklámokkal kapcsolatos élményem és azonnal ment nekik a feedback, hogy horrible.
-
npera
addikt
válasz
JonesC #69979 üzenetére
Ezen gyanakodom, hogy itt valami félreértés vagy user error van. Terhelés közben nem kapcsolhatja le.
Ha kinyomott kuplunggal kettesben gurigázik és bizonyos sebesség alatt az automatika azt hiszi, hogy most fogunk egy óriásit spórolni, majd lelövi a motort az legális, csak idegesítő.
De ha bármilyen terhelés alatt lelövi az életveszély. Szerintem a kedves újságíró nem barátkozott még meg a modern technikával.
-
npera
addikt
válasz
JonesC #69977 üzenetére
A viziparkos menet előtt körbenéztünk egy S2000 Hondát a fiammal. Végigmentünk a hajtásláncon, motor hosszában, utána váltó, hol a váltókar, aztán kardán és RWD. Majd a tető lenyitását magyaráztam el és utána mentünk be jegyet venni a pancsolóba.
A kissrác nem alapfokon van oda az autókért, akkor már el is magyarázom neki az alapokat
-
npera
addikt
Megismétlődni látszott a tizenhárom évvel ezelőtti túra-Harley-vel szerzett élmény, amit nem a legkedvesebb fiókban tartok: arra emlékszem belőle, hogy a heréim leolvadtak a hőtől, ami a blokkjából ömlött, alapjáraton szétrázta az ízületeimet, kanyarban mindig úgy éreztem, mintha kilazult volna valami a futóművében, húzatni meg nem lehetett, mert azt nem engedte a motor. Igen, voltak pillanatai, amikor megcsapott rajta valami jó érzés, egyenes, sík úton, valahol a 104 és 106 km/h közötti keskeny tartományban megvolt már a Harley-pillanat. De feladtam a keresését, mert Magyarországon az ilyen átélésére nincs elég, hely, út, domborzat. Igazából szűk egyhétnyi birkózás volt az a teszt, nem más.
-
npera
addikt
Ez user error vagy tényleg ennyire el lett kefélve az autó?
A start-stop rendszer is elég izgalmasan működik, ugyanis sose tudni, mikor fogja leállítani a motort. Üresben, egyesben, sőt, még néha kettesben is úgy dönt a technika, hogy működésbe lép – igazi orosz rulett. Szerencsére van rá gomb, amivel gyorsan orvosolni lehet a problémát, mégis igyekeztem minél később kikapcsolni, hátha én csinálok valamit rosszul. Simán lehet, hogy így volt, de miután körforgalomba sorolások kettesben lekapcsolta a motort, úgy döntöttem, bőven elég tapasztalatot szereztem.
-
npera
addikt
válasz
BobaHWSW #69971 üzenetére
Múltkor a közeli kisvárosban (Lerum a neve) egy viziparkban csapattunk a két malaccal (picik, puhák, rózsaszínek és néha röfögnek, az asszociáció teljesen jogos...) és a szárazföldről tartottunk visszafelé a szigetre. Az alagútban jött egy vélhetően Aprilia Tuono vagy valami más V4-es szörnyeteg. A csávó 2 sávval balra jött, így nem láttam jól a típust, de tutira V4 volt. Lelassított a megengedett alá, hogy hagyjon helyet maga előtt, majd az alagút teljes hosszában rágyorsított vélhetően kettesben. Nem jutott el a leforgatásig, mert vége lett az alagútnak, de A HANG az lúdbőröztetett erősen. Le voltak húzva az ablakok résnyire, hogy szellőztessünk, így nem volt akadály a műélvezetben.
Nem vagyok benne biztos, hogy az egész alagút összes autósa ugyanúgy élvezte, mint én, de nekem tetszett. A fiam utána sápítozott, hogy milyen hangos volt, pedig szerintem ez még csak nem is valami kiherélt (dB-killer kihúzva) kidörrentő volt, csak az alap cucc.
Más alkalommal egy Akrapovic rendszeres Tuono húzott el mellettünk úgy, hogy mire mellénk ért már csak motorfékkel hörgött és durrogott és csattogott. Ott is erősen nyáladzottam.
Rettentő civilizálatlan dolog kiherélt vagy extra hangos rendszerekkel csapatni, de rövid ideig a hangja azért eléggé lúdbőröztető tud lenni. Ha nagyvárosban egész éjjel ez visszhangzik a házak között az viszont tényleg túl sok. Szóval bármennyire is tetszik a hangja én sem herélném ki a dB-killert....
-
npera
addikt
válasz
eattila #69901 üzenetére
Mi tegnap mentünk a gyerekekkel vásárolni és csomagot felvenni és a parkolóban volt egy Mk IV. MX-5 a szép vörös-metál színben. Odaálltam mellé (egy helyet kihagyva), hogy a fiammal körbe tudjuk nézni. Amikor elkezdtük nézegetni, akkor jött a tulaj, lehajtotta a tetőt és beindította. A fiam teljesen készen volt, hogy brümmög a motorja és milyen gyorsan megy....
-
zetor2000
őstag
Nálunk fater hozott nyomdából mindenféle csapágyakat.
Tesóm meg csinált a haverjával ilyen "gokartot". Egy raklap féle rétegelt lemez, hátul egy léc rögzítve ehhez, két szélén csapágy ráütve, elöl meg szintén egy léc, de az valahogy el tudott forogni, és annak a két végén is voltak csapágyak. Ülőke nem voltAzt azzal csapattuk.
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #69939 üzenetére
BMX is csak unokatesónál volt, nem villanyozott fel. Pár éves korig gokart és háromkerekű, utána meg rendes bicajok. Ellenben most mentem egy kört, ez jó kicsi
És térdem is bevertem a kormányba. Éppen volt kéznél na, mégis csak 1980at írunk.
Előző cégnél volt pár arc aki ezt a BMXes kormány tekerős, hátrafelé menős akrobatikát nyomta, az azért kemény. Én asszem maradok a nem tudom minél :-P
-
BobaHWSW
aktív tag
Mi Ujzelandi szimfonikusok vs Bach Goldberg variationst neztunk/hallgattunk. Fu de zsenialis volt.
-
Jahno
veterán
A operában voltunk a zasszonnyal. Neki annyira nem jött be. Ilyen mini előadások, részletek kis színpadon, szabadtéren. Aztán jöttem DJ haver bulijába trógerolni. Jól csapatja. Csak túl kell éljem a holnapi napot
Éppen szőke csaj mellett nyomom a videójátékos Ferrarit a tengerparton, de nem is vagyok 8 éves
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #69901 üzenetére
Nekem meg a legszakadtabb céges dobozos jön be. Az sem baj ha városban nyugger módra gyorsul. Bár úgy látom van ellenfelem, egyik kolléga már akkor is a nagyobbat foglalja ha egy telefont kell vidékre vinni
Lehet tud valamit.
Ma Ő durvábban járt, Bp-Nyíregy-Miskolc-Eger-Salgótarján körút
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #69952 üzenetére
Szülőknek az sem mindig jön be, hogy szerintem előbb lőttem ki légpuskával az ablakot, mint legót kaptam :-D Meg lehet később unokatesók segítettek rá a dolgokra, elvégre Majic12es környék volt. Ahogy ezt később megtudtam. Nem, vershez semmi közöm családilag
Mondom NEM! Nincs! Csak a szomszéd faluban lakott....
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #69923 üzenetére
Engem spec túlzottan nem érdekelt. Fém építő az ment rendesen. Igaz 8 éves korom körül az már elektromos volt, autóval mindennel. Fogalmam sincs honnan lőttem motort. Perion még csakcsak akadt a ház körül. Le is égettem, ott megtanultam gyakorlatban amit később fizika órán elméletben
-
-NoVa-
addikt
válasz
Beba Snake #69955 üzenetére
Nem a neve volt a gond, csak kicsit sáros lett az ablaktörlője.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bujdy81 #69944 üzenetére
Lego eleg sok van neki. Meg megvaz az osszes Tomas mozdonyos/allomasos/sines/valtos/mindenseg is.
De a lego mar nem koti le.
Szamitogep, iPad, dron, taviranyitos autok, helikopter, repulogep - ilyemi ami tetszik neki.Egyik unokaocsemnek megvan kb az osszes technics lego - a durvabbak is (csillagrombolo, sebessegvaltos versenyauto, stb). Megnezte, nyugtazta, ennyi.
Egyke gyerekkent inkabb a kozossegi dolgokat szereti - nem ul le egyedul legot osszerakni.
Inkabb kimegy tekerni egyet. Vagy elviszi a kutyat setalni. Vagy elmennek focizni a jatszoterre.Van kreativitasa, de nem legoban eli ki.
Fozni azt szeret. Van amikor reggelit keszit nekunk. -
zetor2000
őstag
válasz
Bujdy81 #69944 üzenetére
A modellvasút igen nagy pénztemető.
Faterom vásárolt belőle eleget, kábé egy lakás ára van mindenféle mozdonyban, vagonban, sínekben és váltókban. Emellett nem biztos, hogy gyerekeknek való. Persze, nézegetni, meg akármi, okés, de olyan apró kis vackok vannak rajta, hogy ha ránézel, már eltörik. Ami nem volna baj, ha nem ~20 ropi lenne egy akármilyen vagon, hanem mondjuk 800Ft.
És már a gyerekkori Piko és Vero cuccok se ugyanazok, mind nyugati lett, minőségben is meg árban is. Mondjuk Vero házakat nem láttam jóideje. -
blueboi69
őstag
Macsek megint felmászott a fára. Múltkor alig tudtam lehozni a lombseprűvel, gondoltam majd rámászik és leeresztem. Most nem mászott rá. Mivel úgyis a teraszt mostam le éppen, gondoltam majd slaggal megmotiválom, hátha akkor hirtelen talál utat lefelé.
Nem így lett
Felmászott a fa tetejére. Na mondom fasza, akkor majd ha lejjebb jön, segítek valahogy.
Eltelik kb 5 perc, erre leesik a magasból. Nem volt baja, de kicsit lefagyott, meg furán tekergette a nyakát. Felvettem, megtörölgettem száraz ruhával, majd beraktam a helyére.Ha most nem gyűlölt meg akkor soha. Lehet bosszút forral.
Kicsit később még odamentem hozzá, szólításra kijött, dorombolt.
Tegnap kapott oltást is. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #69921 üzenetére
Félre is lehet neki tenni bankszámlán a jövőjére.
Vagy venni neki 653872632 db-os Lego szettet, amit összerakhat egy hét alatt, aztán átépíthet, stb.
Modellvasútba is lehet ölni százezreket, digitális vezérléssel, bármi.És akkor az ultimate téma, a fotózás fel sem jött, mint pénznyelő!
-
Sipi-
őstag
válasz
FőDudu #69921 üzenetére
Csak pénzt kap, ajándékot nem?
Mi nem szoktunk pénzt adni, kapni sem kapnak, csak locsolkodáskor kaptak 1-1 ezrest. Apósomék a MÁK-nál vezetett babakötvényre utalják a nekik szánt pénzt. Egyébként ajándékot kapnak.
Van némi pénzük is a srácoknak, mert az otthoni gyakorlásért kaptak keveset (20-50-100 forint körül oldalanként). Azt összegyűjtötték és egy Lego-t vettek közösen belőle. -
Gabibácsi
őstag
Nekem alapból fura hogy pénze van egy kisgyereknek. De ha lehet választani, akkor switch
a fiamnak van pár éve ipadja, az én régim, de nagyon ritkán kapja meg, remélem
szabályok kellenek és nincs gondlego meg már annyi van mint egy lego shopban
meg van sluban orosz készlet is vagy 20, mind katonai nyilván, tankvadász, bombázó, stb
meg star wars minden IS -
Samott
addikt
Kis Tesla: Ismét nyereséges a Tesla (immaron 4. negyedeve folyamatosan) es Giga Austin, új aksik, különleges európai Model 3
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #69887 üzenetére
Én a családdal beszélgetnék el, hogy ne zsetont adjon, hanem olyat, amit szeretne kapni. Erről meg lehet kérdezni, mondjuk 2-3 héttel az előtt, hogy látogatás lenne, azalatt csak elfelejti... aztán, ha találkozás van, akkor lesz meglepetés.
Ilyen számítógép(szerű) dolgok előtt ülhet még eleget, de neki szerintem is másra van szüksége. Én a Legó-t jó ötletnek tartom, nekem is volt, és elég sokat játszottam vele. Nem csak meghatározott készleteim voltak, hanem ilyen építőkocka ömlesztvények is, hogy 2x2es, 2x3as, 2x4es, 2x8as... kék, sárga, piros... Ebből lehetett mindent is készíteni. Persze volt az aktuális katalógusból is sokféle, meg a régebbiekből is.
Meg az ilyen csavaros fémépítőket is szerettem, de az odahaza nem volt, csak az általánosban. Abból viszont jó sok kellett, mert 1 szett nem volt elég semmire.Rollert szerintem ki lehet próbálni a Lurdy-ban, a Xiaomi boltban, de az előtte egy telefont megér, hogy van e épp. Más ilyen villanyos g*cit nem tudom, idehaza hol lehet venni. Taposós roller szokott lenni a Decathlonban, de azok alap termékek, izomfejlesztők. Rollerből amúgy is nemrég jelentettek be újat a kínaiak.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #69917 üzenetére
Nem tudom :-D 8 éves koromban is csak azért nyomkodtam sokat a számítógépet (egész nap) mert egyedül nem engedtek el bicajozni túl messzire. Aztán hamar alakult a dolog, azon kívül, hogy fél nyáron a Videoton teniszt nyomtuk egész nap, mellé egész nap a környéken bicajoztunk, erdőben bóklásztunk, nyulat kergettünk, vizes árkokban
fürödtünksaraztunk meg a jó ég tudja mit nem csináltunk. Egész nap :-D Ha összeadom, akkor nincs is ennyi egész nap. Meg belekergetett a kakas a rózsabokorba és hintáztunk a birsalmafán. És később felgyújtottam unokatesóm haját, tesóm meg kifejelte az erkélyajtó üvegétVolt itt minden na, szóval én ennyire nem tiltakoznék, de látom ismerősöket akik napi 20 órát is el vannak a Minecraft/WoW vonalon, meg durvábbakat is.
-
zetor2000
őstag
válasz
Gabibácsi #69896 üzenetére
Felénk szerencsére nem. Ráadásul 2 kaputelefon van, egy a bejárat mögé enged, ott vannak a postaládák, meg a szórólap tartó, egy meg beljebb, a lift előtt.
Ha felcsengetel, hogy újságot hoztál, vidáman beengedlek. Tovább nem.
Ha a jód ott van a földön, akkor még kell tudni, hogy az melyik bejárat, mert nálunk pl. 4 lépcsőház van, nagyjából eltérő kódokkal. Másik lépcsőház ajtón nem tudok bemenni a kódommal, pedig a belső udvaron át teljesen, illetve a körfolyosókon is majdnem teljesen átjárható a ház. -
FőDudu
veterán
válasz
qnadam #69918 üzenetére
Probalunk nem minden szart megvenni neki, erre csalad jol kitomi penzzel mert jajj ritkan jossz, meg majd karacsonyra, stb...
Nem orulunk, de csak nem mondhatjuk azt, hogy ne adjanak semmit a gyereknek.... Egyszem unoka, szerinted mennyire imadjak? ;)
Szerencsere eddig kimaradt a ps/xbox vonalbol, bar szomszed gyereknek van de oda nem megy at jatszani.
Jobb, ha mozog, medencezik, biciklizik, kutyat setaltat.
-
eattila
őstag
-
Jahno
veterán
"A kocsiba alig fértem el, a féket hirtelen lenyomva (vészfékezés) padlógázt is nyomtam."
SuperBnél is rálóg a lábam a gáz szélére. Érdekes. Ráadásul majdnem függőleges szögben áll, már a sarkan kell a tengelynek támasztani, úgy viszont a fék nem adja ki.
Azért tetszik. Szép nagy autó csak nehéz vele lassan menni. És szűk helyen parkolni. Még szerencse, hogy egy sávos pályán olyan ment előttem, aki betartotta a sebességkorlátot :-D És kerestem vagy 5 percig, hogy miképpen nyílik a tankolófedél. Blááááá.
-
-NoVa-
addikt
Abban a pillanatban, ahogy azzal érvel, hogy az az. övé, és megdolgozott érte, máris egy brutálisan megosztó szülő-gyerek ellentétet tud generálni éveken át. Ráér erre tiniként. 8 évesnek ez korai. Nem azért, mert hülye, nem azért, mert nem lenne képes bármelyik játékot megérteni, és jól szórakozni vele, viszont nagyon nem abban a fejlődési szakaszban van, amikor ezt kéne neki nyomatni.
-
Sipi-
őstag
A mágneses autós telefontartók nem okoznak problémát a telefonnak? Én még úgy tudtam, hogy a mágnest nem annyira jó ötlet telefonhoz, kijelzőhöz odarakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Trollok komolyan
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Villanyszerelés
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...