Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
2:29-től figyeljétek. A lengyel csóka valami elképesztő eleganciával "száll ki" a kocsiból. Bámulatos.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #70490 üzenetére
Jaja, ezt lesem. Intenek ki a sorból valakit, vagy sorban szednek ki hármat, erre a barom negyediknek is belemegy szájjal abba
Meg szirénézó rendőrautót próbál záróvonalon megelőzni... Ááááááaaaaaa. Adják csak, tuti bevétel, mert ahogy nézem ezek örökké és tovább teremnek.
-
hobizoli
nagyúr
a legutobbi pofatlanitas videoban, amit asszem fokent szegeden vettek fel, all a ket motorosrendor a balra kanyaradoban, mellette a joember az egyenes iranyban at a piroson
egybol utana mentek es kiszedtek
jar a dabzs
az meg hogy vki a civic rendor autonal atmegy, mert nem latja a rendort... de baze, ket motorosrendor mellett? ehhez mennyire kell hulyenek lenni -
Jahno
veterán
Itt most megy a szopatás, már drónnal is ellenőrzik. Azt nem látják, mint a rendőrautót. Betolják a kereszteződés fölé kamerázni, aztán pógárt 200 méterrel odább leintik és mutatják a felvételt.
Bár a rendőrautó sem érdekel semmit, éjjel míg vettem pár baklavát hazaútra, addig egy román furgon kanyarodott 4 sávon át a tilosban, amit rögtön le is intettek. Erre kereszteződés közepén villogó rendőrautó mellett még ketten el akartak sunnyogni a tilosban... Észmegáll vaze. Aki ennyire hülye az tényleg csengessen.
Múlt hát amúgy is erős volt az ittas, jogsi nélküli, autóúton szembe sávban közlekedőkkel.
-
npera
addikt
Ez elég szomorú, mert így a közlekedés alapvető bizalmi elve vész el.
Göteborgban az alap, hogy mikor nekem zöld, akkor még 2-3-4 autó (napszaktól függően) átmegy keresztbe. Nekik akkor már legalább 2 másodperce masszívan piros volt ugye.....
Én sz@rrábüntetném az ilyet. Svédországban a piroson áthajtás jogsi el. És pénzbünti. De annyira kevés rendőr jut közlekedést ellenőrizni, hogy gyakorlatilag azt csinálsz amit akarsz. És a kedves polgárok ezzel élnek is.
-
Jahno
veterán
Yujjj :wub: Meg sokszor wub.
Ha lehet válogatni, akkor valami Bronica vagy occsóbb Mamiya. És akkor jó arc voltam, mert tizede ár alatt megúszod, mint ha Sonyt mondtam volna. Sonyra meg előbb-utóbb sajátból is költök, csak jöjjön végre a nyugdíj :-D Bronicát viszont sosem vennék csak úgy hirtelen felindulásból, pedig kellene...
Az, hogy 635 vagy 645 vagy mifene, azon szerintem nem veszünk össze:
Főleg mert most az A7-III úgy néz ki, hogy kevés expóval is csúnya szériahibákba fut bele, csoportban is sorban döglik meg és más technikai csoportokban is sorban jönnek a hasonló hibák. Jópárnak már lejárt a garija is, aztán nem egészen olyan elegánsan intézik, mint pld. a Nikon tette a D600at, hogy nem a legdrágább cucca volt és kb. 7 évig akkor is támogatta, cserélte ha a hibajelenség nem jött elő...
Ez a Sonys meg eléggé odabasz :-/
-
Sipi-
őstag
Nemrég majdnem összetörték a Yarisunkat, benne velem. Odaértem a lámpához, megálltam és éppen zöldre váltott én meg elindultam. Egy postás nagy dobozos elhúzott még előttem keresztbe, utána meg még egy C4 Picasso is. Addigra én már a kereszteződésben voltam rendesen, 1-2 méterrel ment el előttem. Minden lámpa fölé kellene figyelő, hogy ha piroson megy át, akkor 150ezer forintos fizetési felszólítás automatikusan megy. Lassacskán már ott tartunk, hogy 5 másodperce zöldnél is meg kell állni és körülnézni.
-
npera
addikt
válasz
FőDudu #70481 üzenetére
Itt simán van 30-35 fok is hétvégén. 15-17 szombaton és ugyanannyi vasárnap.
Mondjuk most kezd bedurranni az idő, ma 22-fokon tetőzött a hőmérséklet. Mellé persze úgy süt a Nap, hogy megolvadsz, így kell a póló és a napsapka. Gyerekek vedelik a vizet a játszótéren, mint a gép.
-
npera
addikt
Ez nem tudom hogyan jött fel, de k*rva jó!
SOYES S7+ 400mAh 1.5 inches Anti-lost bluetooth Dialer Ultra-thin Portable Mini Card Phone - Green
-
npera
addikt
válasz
FőDudu #70463 üzenetére
Svédország olyan korrupt, mint állat, azon belül Göteborg egy külön gócpont. Itt minden lehetséges. Valami alvállalkozónak az alvállalkozója odataknyolja, az átvétel lefut okosba, aztán a cég fizet.
Mindezt úgy csinálták, hogy mi még ott laktunk egy fél éves csecsemővel és egy 2-éves gyerekkel. Jó móka volt. A végén írtam egy egész oldalas levelet a cégnek, akitől béreltük, hogy most lőtt ki a biztosíték. Bemondtam nekik, hogy ennyi szopatás után (kértük, hogy várjanak 3 hetet és akkor már ki is költöztünk volna és lett volna közel egy hónapjuk a munkára) nem akarom kifizetni az utolsó hónapot és ők fogják kitakarítani ezt sz@rt, mert én nem fogok festéket és maltert kapargatni.
A levelemet elég hamar eszkalálták valami körzeti felügyeleti igazgatóhoz a lokális irodából, aztán azzal megalkudtam, hogy kifizetem az utolsó bért, de a végső takarítást ők csinálják. Ez mondjuk jó üzlet is volt, mert ha olyan standard szerint kell kitakarítanod, hogy a következő bérlő ne pampogjon, akkor az kisipari módszerekkel kábé 2 nap és elképesztő mennyiségű hagyományos takarítószer. Ha meg céget bérelsz fel, akkor az svéd áron fut. A malter és festék nélkül még kijött volna kábé másfél havi bérleti díjból, de azzal a károkozással amit a "mesterek"' csináltak szerintem lett volna felár rendesen.
Nehéz szavakban leírni mennyire jó érzés volt leadni végül a kulcsokat a helyi irodában, miután mindent kipakoltunk.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #70461 üzenetére
Viszont lehet vele pásztázni. Túl nagy pászma nem lehet belőle, ahhoz kicsi a fegyver. Szép az biztos, kipróbálnám de van rá egy söröm, hogy ebben már mindenféle okosság van és optikai mellé valami elektronikus célra vezetés is.
Vagy csak ijesztegetik vele a civileket és van egy, automata torony fegyver ami megoldja
-
FőDudu
veterán
Ez a csoka biztos tud kezbol kitartva fotozni is....
Tobb kilometerre levo celpontot lezerrel elvakitani kicsit biztos kezet igenyel. Meg akkor is, ha a sugar meteresre tagul. -
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #70455 üzenetére
Nem azon múlik, hogy tetszetős-e, hanem ott lesz reklámban a havi 500 Euró, és majd a pontos ajánlatban kérnek egy 2ezer Eurós belépti díjat, meg pár más apróbetűs, kezelési költség, ilyenolyan miazmás és leshetünk. Vagy benne van a szervíz, de adott helyről hozzák-viszik és az adott hely kiindulási pontja hozzád képest pont 40 kilométerre lesz.
-
FőDudu
veterán
Pedig ranezesre a DS3 Crossback tetszetos darab....
Aztan ennyit tudok rola. Az orra kicsit Lexis hibridnek tunik...Epp szembejott az egyik hirdetesben. Citromom ugysem volt meg....
Aztan ugyis lesz vele valami gebasz.... mert olyan nincs, hogy valami stimmeljen.
Reggel felraktam a kotyogost viz nelkul.... 10 perc utan gyanus volt, hogy hol a kave illat..
Es szet tudtam szedni anelkul, hogy szetegettem volna a kezemet.
Igy jar aki hagyja, hogy a neje elrakja a kapszulas kavegepet a spajzba ;)
-
Jahno
veterán
Na, ezért kell az autós lízinges cégektől is konkrét, írásos ajánlatot kérni. Itt volt egy mega kedvező balatoni hírlevél, gondotlam akkor kitöltöm.
Visszaigazolva nincs az a szoba, csak egy picit drágább, de valahogy az árak is elcsúsztak:
"Létszám: 1 felnőtt és 1 gyermek (életkor: 6)
Ár a felnőtteknek: 101.500 Ft / 1 felnőtt / 5 éj
Gyerekár: 50.750 Ft / 1 gyermek (6 éves) / 5 éj" -
npera
addikt
Ja, az valami csodajó volt. Valahol meg is vannak a képek. Ez a város egyik legnagyobb bérlakás kiadójának valami alvállalkozója volt. Sosem láttam őket érdemben, mert mindig akkor dolgoztak, amikor én melóztam a portán.
Ez az átadott meló volt. Velünk mondjuk nem vetették át, csak át lett adva.
Itt egy fagyasztó volt 30 évig, de csináltak belőle egy szekrényt. És a narancs-barna gempa a hátsó falon az a 30-éves konyhai zsiradék és por egyben.
Itt pár generációnyi díszléc találkozik. A végtelenben.
Ez a mosogató alatt volt, a 30 éve aktuális tűzhely mérete más, így odébbrakták az egyik fiókos részt. És kimaradt egy kis padló. Jó lesz az úgy.
A konyhai munkalap le volt csöpögtetve malterral és festékkel, ami rá is száradt jól. Az egészet kábé csak lehányták és kész volt.
-
npera
addikt
Szerintem a svéd áraktól hátrahőkölnél, ha ezt emberrel akarnád megcsináltatni. Ha saját magad csinálod az peanut a vállalkozóhoz árához képest.
Az utána következő menet a kerítés a hát előtt és mögött. Aztán pedig lassan jön majd a hátsó fa dekk is, az sem egy dekopíros művelet lesz.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #70440 üzenetére
1. nyár van.
2. kitolják a céges szabikat meg sok más opcióból most van rá idő
3. most van rá lehetőség is, mert eddig ugye nem lehetett, jövőbe sem látunkMi ebben a meglepő? Sorban jönnek a levelek, hogy sok napod van vedd ki, akit tavasszal nem küldtek kényszerpihenőre, az most 2-3 hetekkel gazdálkodik a feleslegből.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gabibácsi #70438 üzenetére
Nem tudom mi van, mindenki nyaralni akar.
Ma reggel fel nyolc korul mar eros sor allt kifele a hataron. Nem a szokasos hetfo reggeli tomeg, sokkal durvabb. Nalunk a hotelben is kb nincs szabad szoba. Es aki foglal az is ilyen 7-14 napokat. Regebben altalanos volt a 3 napos tartozkodas, most joval tobb a hosszu foglalas.
Lehet felnek az emberek a masodik hullamtol es gyorsan nyaralni akarnak.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #70436 üzenetére
Szemben szomszéd lakást újít felfelé, éppen végeztek a padló lerakásával, mikor elrepedt a csap és 2 naposan el is ázott az egész. Azt mondja, hogy 107ezer forint a csap cseréje... Részleteket nem is mertem kérdezni, de majd kifaggatom. Kicsit kezd szétcsúszni, már jó pár hete kalapálnak.
Kolléganő meg Balatonra menne nyaralni, de minden is tele van, pedig másik mellettem ülő éppen most esett haza onann, azt mondja még úgy látszik idejében foglaltak 10ezer pénz/éjszakás szállást egy jobb helyre, mert most már nincs de az is drága :-D Jöhet a 30ezer alatt nincs semmi félm
-
-NoVa-
addikt
Pusztán a géphasználatból eredő boldogságig még értem is, de a fatelepen méretre rendelés biztonságosabb tud lenni a körfűrésznél. Aztán hobbisták youtubeon úgyis csinálnak hozzá asztalt, amiből kiáll, rögzłt rá fent vezetődeszkát, és úgy tolja a fát custom fakanállal, hogy ne az ujját vigye, és sok órányi lelkes videót csinálnak róla. Valószínűleg ha valami nagyobb garázs méretű műhelyem lenne rengeteg kihasználatlan térrel, még látnám is értelmét.
-
ncc1701
veterán
Uzuki szervízben. Kollega 2006-os swiftjét elcsakliztam, úgyis 2-3 hetente használja csak. Feltűnt, h ótvar büdös van benne, hétvégén 6 órát pucoltam belülről, mert a gumi alkatrészeken penész volt, és nem kellenek nekem a spórák.
A takarításhoz összemixeltem egy ütős koktélt, alapja domesztosz lett, de került bele tusfürdő, és öblítő is, h ne legyen annyira okádék szaga. Betöltöttem egy kis spricnis flakonba, kb 1:5 arányba higítottam, ebből kellett 2 liter. A beltéri műanyag elemekről lejött 3 vödör retkes víz, 1 az ülésekről (nem akartam mutertól áthozni a kárpit tisztítót, plusz ki sem száradt volna a hétvégén, de ráfért volna a kocsira), 1 vödör retkes víz a kárpitokról, és 1 vödör víz az ajtó falcokról, de ott már slagot is használtam. Itt-ott teli volt falevéllel, amik már komposztálódtak szépen. Amikor a plafont töröltem, csak szállt a fehér por mindenfelé, jó sok spóra lehetett, fel is vettem egy rendes 3M maszkot. Az ózon generátor dolgozott ezek után 3x30 percet a kocsiban, bár a mocit csak fél óráig hajtottam neki egy helyben. A büdös a tizedére csökkent, de még érzem.
A kollega meg ki van akadva, h csak nem képzelem, h ő takarítja a céges autót, mikor nem is használja. Érdekes, mert nekem heti 15 perc a porszívó + belső körbe törlése, de ez nyilván vállalhatatlanul sok idő.Javasoltam, h azért vigye el egy szakihoz legalább kárpitot tisztítani. A dolog azért kacifántos, mert a 2-3 éves gyereket meg hozza-viszi benne, gondolom a spórák által okozott asztma elég ütős. Ja, meg a srác az elején a bokáját is lefosta a lófütyi covid19 miatt. Na, ehhez képest érdekes, h a reális veszélyt okozó penészt a kocsiban meg ignorálja.
A négy évszakos gumik félrekopva, kirepedezve, le kéne cserélni őket, plusz futómű állítás sem ártana, elöl a futóműben néha valami kopog szar úton, rezonál/mozog a kipuff, sofőr ülés kiülve. Emlékeztem én, h a vele egy kiadásu yaris mennyivel minőségibb, de az idő megkoptatta, h mennyivel. És van a verdában 128ekm 2006 óta.Remélem hamar meglesz a kocsim.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #70422 üzenetére
Tényleg, csipeszek. Végén csak összeadjuk, bár ezeket a drága és nagy gépeket elsőre én sem értem. Azért nem tipikusan hobbi cuccok meg azok, amit ilyen kis mókolgatós otthoni melóért érdemes megvásárolni. Persze géppel gyors, egyszerű és precíz, de lehet érteni sem ártana hozzá. Ismerősnél segítettem már ilyesmikkel darabolni, lehet elsőre azt em tudnámi mi a szakszerű felfogatási és kezelési módszertana. És most nagy vagányan be akartam dobni annak a Makitának a típusát, amivel daraboltam de sehol nem találom :-D
-
Sipi-
őstag
Apukám telefont akar cserélni, a 10+ éves telefonja mostmár tényleg megadja magát. Nem kell neki okostelefon, alap nyomógombos, sok üzemidős telefont keres. Bluetooth, wifi, kamera, memóriakártya sem kell. Viszont a készenléti ideje jó legyen. A mostani még mindig bír majdnem egy hetet, pedig elég régi és még gyári az akkuja.
Nokia 230 milyen? -
-NoVa-
addikt
Körfűrésztől én félnék, meg fölöslegesnek is tűnik. Legalábbis én igen hamar döntöttem úgy, hogy képes vagyok nyílegyenesen vágni szemre szabad kézzel dekopirral is, nem szórakoztam vezetősínekkel meg ilyesmikkel. Amennyi egyenetlenség marad, a végén Bosch PSM 80 A deltacsiszolóval megoldom hamar. Olyat tegyél a listádba, musthave.
Illetve nem látok a listádban szorítókat, párhuzamszorító, gyorsszorító sosem elég. Van 4, az kompromisszumosan elég minimális barkácsra, de elférne kétszer annyi is. Derékszögszorító, meg fúrószárvezető lyukas fémbetétes izé sem árt, fúróállvány meg mókás dolog ugyan, de sok helyet is foglal, meg tényleg annyit használnád, hogy megérje?
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #70415 üzenetére
Még két emailosra várok, aztán csipogok, mert a kisebb alap szobát kapásból visszadobták. Ezek szerint nyomkodod, helyes. Már éppen be akartam ugatni, hogy csinálom itt helyetted, de az úgy nem jó, mer' nem kapok sört, szóval nem ugatok be :-D
Még valami laza nyár végi szabadtéri kockabulit csinálunk, jössz-e?
-
Samott
addikt
#comic pictures
Kedvencem a: Soros Gyorgy processzorgyarat vett, ezert a kormany betiltja a szamitogepeket cim...
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #70396 üzenetére
Figyejjémán hisztiske!
Beesett két akciós hírlevél nyaralásos opciókra, aug első 2 hetébe belefér. Lessek még? Mert akkor nyomkodom az "érdekel" gombot. Elvégre szomjas vagyok :-D
Egyik wellnes, 4*, medence, meg minden de nem Balaton. Másik Balaton de részletek után lehet szar lesz. Ellenben occsónak néz ki, meg hírlevélnek nem, hiszünk :-D
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #70346 üzenetére
Vigyázni kell vele, mert a G5 alapban NTSC-s de van szervíz módja :-D Viszont a kisebbik értelmes kit járt hozzá, ha minden igaz akkor gyári fényellenzővel, amiért már megéri. Végén még licitálok rá én is.
G7+14-140 rendben lehetne Grillonak. Én nem vagyok mérvadó, de ha jól sejtem ilyen obid van Neked is, akkor valamire csak jó lehet
-
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #70345 üzenetére
Fotózás lehet olcsóbb, bár ha elkap a filmes világ akkor lehet vakarni a fejet. Múltkor aszsony is felvetette, hogy kinek miből van többb pénze, hogy ilyen 9 milliós új autókban mer matekozni és nálunk merrefelé tűnik el. Most vakartam a fejem, hogy azért baze kb. 140ezrest simán elvertem filmekre meg hasonló analóg cuccokra. Aztán megnéztem a naptárat és arra is rájöttem, hogy ezt kb. 6 év alatt, így meg már más az arány (:- Vannak nálam durvább arcok, de kezdhetted volna, hogy Bridge nem (bár Panából is van nagyobb) mert éppen egy Sony RX-et akartam ajánlani, azok azért marha jó kis zsebgépek. Időd sem lesz rá, de ha mégis akkor gyere fotós meg bármilyen klubba (:-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Saab, Volvo topik
- Politika
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...