Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
Ne kezdjuk a remhirterjesztest...
-
Sipi-
őstag
Aki el akarja hagyni Budapestet, az lehet, hogy jobb ha most teszi meg... Nemsoká lesz a szokásos sajtótájékoztató, bármit bejelenthetnek ott még.
-
-
WiZARD
addikt
válasz
FőDudu #51483 üzenetére
https://mfor.hu/cikkek/makro/itt-lehet-maganuton-korona-virus-tesztet-vegeztetni.html
Miért adnák olcsóbban?
Ez ugyanaz mint a munkás, két oldala van a kapitalizmusnak -
npera
addikt
-
Sipi-
őstag
-
-
FőDudu
veterán
Allitolag sem a magyar sem az osztrak sem a horvat hataron nem engedik at az olaszoktol erkezo barmit, igy a fuvarosok szivatasa helyett be sem engedik oket.
Szivatas lenne, ha beengedne, de aztan a magyar/horvat/osztrak hataron allnanak kilometeres sorokban. Igy legalabb van lehetoseguk kerulni....
Legalabbis ezt magyaraztak.
-
ncc1701
veterán
Nálunk a muter olyannyira figyeli az akciókat, h olyankor ha teheti fél évre, 1 évre előre bevásárol, konkrétan annyit vesz, ami a lejárati időbe belefér. Ebből következik, h konkrétan (de teljesen) egy mini abc-t tudna nyitni.
Nálunk otthon 1 heti kaja szokott lenni, most asszony hívott, ezt kb dupláztuk. Mondjuk lisztünk nincs, mert gyakorlatilag nem eszünk kenyeret.Én elvagyok húson, zöldségen, rizsen, tojáson, túrón, meg kb almán bármeddig. Lett most otthon vagy 30db tonhalkonzerv, olajos magvak. Tegnap megérkezett egy 5 kilós vödör fehérje, hozzá egy kalap vitamin, egy darabig jól leszek. Csak edzeni tudjak járni, mert nélküle teljesen idegbeteg leszek, az nekem a stressz levezetéshez muszáj. Ez az egyetlen parám, mi lesz, ha bezárják a konditermet. Mondjuk a tulaj az haver, tán ki tudom tőle kunyizni a kulcsot.
-
WiZARD
addikt
válasz
Samott #51457 üzenetére
Azt amennyit fizetnek egy rakás helyen ahol van elvárás is.
Hogy mennyire van munkaerő hiány, az jó kérdés. Általánosságban kijelenteni szerintem túlzás. Terület függő (mind fölrajzi, mind szakmai részről).
Mint láthatjuk működik minden, a bérek csomó területen nem emelkednek. Nekem ez nem mutat akkora hiányt.
Igen, a multiknál, a nemzetközi piacon versenyző szereplőknél volt némi bér növekedés, és talán valamennyi hiány is van. -
-NoVa-
veterán
válasz
A. Crowley #51458 üzenetére
Árpád híd közeli irodaház a rendőrpalota/nyugdíjfolyósító mellett, hogy közelítsek
Elvileg nem mentek be dolgozni hazatutazás után, szóval az épület maradhat nyitva, ennyit hallottam. -
WiZARD
addikt
Asszonynak mára volt időpont a védőnőhöz. Hívta hogy inkább nem megy, mert igazából minek menjen oda a váróba a rakás ember közé...
Erre a védőnő: Ok, akkor mikor megy, jövőhéten? -
-NoVa-
veterán
Na, asszonyéknál van 2 hivatalos teszten eredményesen beteg kolléga, de a hivatalos listában nem jelentek meg. Kezd vicces lenni a helyzet.
-
-NoVa-
veterán
válasz
ncc1701 #51447 üzenetére
Szereti hogy abból, amit csinál, beutazhatja bármikor a világot, megveheti ami megtetszik, és bátran megmondhatja a főnökeinek, ha bármivel nem ért egyet, mert anyagilag független.
Az egyetemi csoporttársai közül is látszik a kontraszt, a szülőfalujába visszaremetésedett tanárnőtől a multi igazgatóságig minden van, nem úgy tűnik személyesen összefutva, hogy az a pár tanár lenne a legboldogabb kiegyensúlyozott ember közöttük.
-
WiZARD
addikt
válasz
Samott #51446 üzenetére
De, szerintem annak is a kérdése, hisz ide bárki mehet, és kb örülni kéne hogy mehet, és nulla elvárással, nulla munkára kap ennyit a jelenlegi viszonyok közt.
A többivel egyetértek. Ha nem lesz elég ember akkor emelni fognak, de úgy látszik még mindig bőven akad elég hülye, aki ennyiért is vállal x munkát. (és az x helyére nagyon sok mindent be lehet helyettesíteni)
kb 15 éve volt egy melóm, ahova új embert kerestek, mert akivel párban csináltam az lelépett. Én tudtam hogy az új ember jó alku pozícióban van, és tudna 3 egység helyett 5 egység pénzt kérni simán. Nagyon fel akarták venni, nem volt más alternatíva, azonnal kellett ember, bőven belefért, kb szó nélkül megkapta volna. Mielőtt bement a megbeszélésre mondtam neki hogy ragaszkodjon 5höz és ne vállalja el az alatt, biztos megkapja.
Kijön 10 perc múlva. Kérdem na mennyi? Hát maradt a 3 mert az is jó pénz és neki kell a munka és ezt ajánlották és kb mondani se merte hogy többet akarna.
1 hét múlva leléptem... -
-igu-
veterán
válasz
ncc1701 #51437 üzenetére
Ezt mondom. Nem érzem úgy, hogy nagyon elrugaszkodtunk volna a megszokott napi életünktől. Ha víz van meg villany, akkor minden van.
Családi örökség mindkettőnknél, hogy legyen itthon valamennyi tartalék mindenből. Liszt például van itthon 10-12 kg, de az véletlen: az észt liszt olcsóbb és jobb minőségű, mint a finn, és pár hete voltunk Tallinn-ban, így nem volt kérdés, hogy betárazunk. A legközelebbi problémás dátum az a nap lenne, amikor elfogy a tej, ami kell Amea kávéjához. Tartós tej mindig van itthon, de csak fél liter, ha véletlenül elfelejtenénk rendes tejet venni.
Töményet nem számoltam, de szerintem 10L fölött vagyunk. És ez fontosch! -
Samott
addikt
válasz
WiZARD #51421 üzenetére
Ez nem kepzettseg meg ber kerdese. Egy pultban barki tud ulni a kerdes hogy akar-e. Ennyiert ugy nez ki nem akar. Az meg aki elmegy a kozszferaba ennyiert dolgozni az csak magat hibaztathatja. Ha nem lesz eleg ember kenytelenek lesznek emelni. Es mivel sokan leleptek nyugatra nincs is eleg ember szinte sehol.
-
Gabibácsi
őstag
válasz
A. Crowley #51441 üzenetére
Én csakis safarit, teljesen jó
emailozni is az alapot használom -
A. Crowley
tag
Böngésző Chrome, jól használható.
Email mittudomén, nem mailezek rajta, arra van a gép és a telefon.
Tényleg csak tartalomfogyasztok.
Ellenben nem azt mondtam, hogy ez az ultimate eszköz. Leírtam, hogy *nálunk* bejött, mindketten szeretjük. Ettől még lehet olyan, akinek nem felel meg, vagy nem tetszik neki. -
FőDudu
veterán
válasz
Gabibácsi #51434 üzenetére
Itt a radio bemondta, hogy az aruszallito kamionokat es vonat kozlekedest korlatozzak.
Aminel a cel nem Szlovenia, azt nem engedik be az orszagba.
Megpedig azert, mert ugysem tudja elhagyni az orszagot a horvat/magyar/osztrak hataron at.
Ott ugyanis ugyanugy visszatartjak ahogyan itt. -
Gabibácsi
őstag
én majd lesétálok a sarokra a kisboltba ha kell valami
-
FőDudu
veterán
Gazpalack, gazzsamoly, bogracs.
En meg a palackot kicserelem, veszek ilyen preselt fureszpor rudat is (olyan 10 centi atmeroju es 3 centi hosszu cuccbol van 8 egy dobozban - 2 eleg egy bogracsolashoz, mert jo lassan eg).
Fa is akadna eleg a kornyeken, de az majd ha madmaxbe fordul a helyzet...
-
Sipi-
őstag
-
WiZARD
addikt
válasz
Samott #51420 üzenetére
Na de erre a melóra valószínűleg nem azokat várják akik túl nagy képzéssel, szakmai ismerettel rendelkeznek. Mégis mennyi lenne a reális bér, ha megnézzük hogy máshol mennyiket keresnek az emberek?
Asszony kapott 5 év egyetem után, jogászként az emmi-ben nettó 150 körül. Olyan munkakörben ahol elvárás volt a jogi diploma.
Egy nővér, orvos, tanár mennyit kap és mit tanult/csinál egy pultoshoz képest? -
Samott
addikt
Jol van, suli se lesz hetfotol, szvsz: Senki sem segít a koronavírus miatt kétségbeesett szülőknek egy érintett budapesti gimnáziumban
-
WiZARD
addikt
Amúgy itthon vajon mi a kormányzati cél a koronavírussal? Elsők akarunk lenni fertőzöttségben?
Mennyibe kerül 1 teszt? Miért spórolnak rajta ennyire?szerk:
Kezdem érteni... -
ncc1701
veterán
válasz
zetor2000 #51414 üzenetére
Nálunk sincs ingyen, de én nem szálltam bele, kollegával ketten a főni vették a kávéfőzőt, meg váltva hozzák bele a kávét.
De ennél sokkal nagyobb helyen is spúrkodtak vele, úgyhogy nem csodálom. De azért én úgy gondolom, h az a cég, amelyik nem tud fenntartani egy kávéfőzőt, az kb zárjon befele, mert bajok vannak.
-
ncc1701
veterán
Haver konditerembe keres embert pultosnak. Nettó 200e, bejelentve, 8 órás meló. Takarítgatni is kell, nincs se turmixolás, semmi, ott kell lenni, kulcsot kiadni. Nem talál, de többet meg nem tud fizetni.
-
zetor2000
őstag
Az nálunk sincs. Felénk mindenki hoz, de a főzőt a cég adta. Ilyen darálós automata.
Nálunk most szóltak, hogy aki hazajön külföldről, annak kötelező 10 munkanap otthon. Szabadság, mert nincs home office. Akihez esetleg hazajön külföldről családtag / ismerős / rokon / akárki, annak is.
-
hobizoli
nagyúr
hat atlagos irodai felhasznalas kozben kb 20W korul lehet, amikor a CPU idle uzemben megy nagyjabol
kulonben akksirol a notebook nem igazan birna ki ket orat sem
nyilvan halozatrol kicsit jobban tud harapni a CPU (is), ha kell, de nem jellemzo, hogy uveghangon kene mennie sokat
na most ilyen 20W-bol 50oranyi felhasznalas alatt lesz egy kWh, ami ~40Ft
ha 168 oraval szamolod a jomunkasembert, akkor kb 140Ft-nyi aramot fogyaszt el nala otthon a gep, ha homeoffice-ozik -
BobaHWSW
aktív tag
Motor szervizben. Meg 600 kilometer es huzhatom leszabalyzasig. Elojon mind az a ~60(?) elkepeszto loero.
-
WiZARD
addikt
Áá, már semmi nem lep meg.
Elég egyszerű munka, szerintem korrektül fizetek. Mégse találok rá embert. Kb 10 jelentkezőből 1 tudja és akarja rendesen csinálni, és az is meg szokta unni 2-3 hónap után. Olyankor egy darabig csinálom én (mert akkor legalább tényleg jó az eredmény), aztán amikor nagyon elegem van abból hogy ilyen legalja szarral is nekem kell küzdeni akkor megint keresek embert...
A többség nem is igazán akar dolgozni -
-
enpera, ezt a szomszéd topikban találtam neked:
Párbeszéd Svédországban, egy múzeum bejáratánál:
- Mennyibe kerül a belépő?
- Két korona.
- Na, annyit még kiköhögök...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest