Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #53798 üzenetére
Pfúbaze, kemény lesz a többi is. Itt már csak kampány és ellenkampányok vannak, meg a cáfolatnak a szétcincálása, meg a háborúk, hogy mi nem úgy van. Ember legyen a talpán aki most bármin kiigazodik. Én is most tiltódtam le pár közepesen értelmesnél, akiktől a tőzsdei manipulációt idéztem, hogy Kína megvette a világot és kész, erre ment ki minden. Papaírok nem igazolják, ahol éppen dolgoztam ott annak az egy befektetőnek 50x nagyobb volt az értéke, mint amit a komplett amcsi+EU piacra írtak és ilyesmik, de hát itt tök mindegy. Ne pofázz bele, nekem is lehet véleményem, mi ezt tudjuk és a vak is látja. Aztán kész.
Szerintem 2 napja még lehet azt sem tudták mi az a tőzsde (én sem :-P), mit jelent a nyereség és a vagyon nem azt jelenti, hogy van egy raktár tele kis címletűekkel, mint a filmekben. Mi lesz itt még vaze.
-
Samott
addikt
Alakul ez:
Fideszes hazmester...
-
-
cyberde
tag
Van már vagy 10 éve (vagy több), voltam Fiery-nél ( https://www.aida64.hu/ ) már akinek mond még ez valamit. Nála már akkor úgy nézett ki a nagyszoba, mintha egy irodában dolgozna együtt a csajával.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
eattila #53785 üzenetére
aztan Kinaba sem jarkalsz ki cuccokert, ha meg akarod venni, hanem megrendeled onnan
utazo ugynokok halala lesz ez a koronyvirus dolog
ismi is ilyen ugynok vmi csoszerelvenygyarto cegnel, erteni nem ertem mit tud egy-ket 90fokos konyokbol meg hollanderekrol ugy eloadni, hogy a fizikai jelenlete nelkul is ne vegyek meg egy webshop-bol is szazasaval
foleg amikor mar 5+ eve a partneruk a vevo
es ezert utazgat az orszagban
mekkora koltseg uzemanyagban a napi 4-500km-s furikazasa meg a kocsi szervize, ami bele van epitve igy a termek darab araba
a ceg webshop-jabol siman berendelnek mi lenne? ugyanaz a csomag erkezne meg akkoris -
cyberde
tag
Van egy haverom, (vmi telko alvállalkozónál dolgozik) neki már régóta olyan a HomeOffice, hogy ki kellett alakítania egy elszeparált -irodára hasonlító- irodarészt a lakásában, amit ellenőriztek/jóváhagytak és egy webkamerával figyelni is tudják a melóideje alatt.
Magyarul, nincs konyhaasztal, kanpén- / ágyonfetrengés, tévézés, 4 éves gyerek szoptatása a háttérben,
miazmás. Meló van, mintha egy irodában keccsölne, de nem kell elmennie otthonról és kerülgetnie a sok félnótás irodistát.
-
zetor2000
őstag
#Comic pictures:
Lassan aktuális lesz: -
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69 #53756 üzenetére
ilyenkor azert felmerul bennem, hogyha HO-bol ennyi minden frankon megoldhato, akkor azokra a csicsás uvegpalota irodahazakra mi szukseg is van igazabol?
mert pl egy meetingre berelheto volt targyalo terem egyebkent eddig is, egy virtualis meg megoldhato szelessavu nettel most is
es pl abbol itthon pont eleg jol allnak a szolgaltatok, meg a sima home juzereknel is -
npera
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz
FőDudu #53775 üzenetére
Nincsenek ezek tulbonyolitva, megszokták már az atlagusert.
Kell kérni egy duplapresszot, nem kell sokat variálni. (Esetleg valami tejes lottyot - cappuccino, flatwhite, de ezekről nem tudok nyilatkozni, sose iszok) mondhatnám hogy v60at vagy egyéb filtert, de az már más világ a többségnek...Kontakt mondjuk ilyen szempontból jó, ott még cukor sincs hogy elronthassa a user és tejet se adnak ahhoz amihez nem való
-
npera
addikt
válasz
FőDudu #53771 üzenetére
Én is így számoltam, amikor egy pontból próbáltam extrapolálni a benzinköltségeket. Aztán nem annyi lett
Most kezd az agyam átállni, hogy jön a svéd tavasz és minimum 2 hónapig 3-napos munkaidő lesz 4-napos hétvégékkel. Itt az erdő a háztól kábé 50 méterre, valamint az összes kerékpáros és futóösvény.
Ha el is maradnak a kerékpáros futamok ki tudok ruccanni zéró virológiai kockázattal tekerni. Az utcán legurulok és kint vagyok egy főúton, ahonnan emberek közelsége nélkül le tudok tekerni különféle távokat. Kávézónál vagy fagyizónál sosem állok meg, egy lovarda mellett szoktam megállni dobni egy sárgát és elfogyasztani kis energiaszeletet. Aztán tekerés tovább.
Fakultatíve a legelők mellett is meg tudok állni hallgatni, hogy miként legelnek és kérődzenek a tehenek.
Most valahogy megérintett a lelki béke, amikor erre gondoltam....
-
WiZARD
addikt
Jaa.
Tessék:Espresso Embassy - ők még nyitva is vannak este 6ig.
Kontakt !!!
Mantra Specialty Coffee Bar
Tamp&Pull
Madal Cafe
Kelet Kávézó és Galéria
My Little Melbourne Coffee and Brew Bar
Budapest Baristas
Partisan Coffee Shop
Double Shot Partisan Coffee
Addicted2Caffeine
Butter Brothers - mondjuk ők nem kávézó, náluk a kakaóscsiga a number1, a kávé csak szimplán jó.
Dorado Café
Flow Specialty Coffee Bar & Bistro
FeketeEzek tuti jók.
Van még pár jó hely, de sajnos ezen a listán akad olyan is, akit nem ajánlok, meg egy csomó akit nem ismerek.
-
-
Sipi-
őstag
válasz
Samott #53712 üzenetére
Én régóta sokat dolgozok otthnoról, a konyhaasztalnál, 14"-es laptopon. De amikor az irodában voltam, akkor is csak a monitort használtam, a két kijelzős megoldást nem szoktam használni.
Asszony amikor bejelentették a sulik bezárását, akkor még éjszaka írt a főnökeinke, hogy akkor Ő most innentől WFH és el lehet-e hozni a monitort haza? Néhány órán belül mindegyik válaszolt, hogy persze. El is hoztuk még akkor szombaton, azóta kapott jobb asztalt is és be van rendezve egy sarokba neki az asztal, rajta a monitorral és laptoppal. -
blueboi69
őstag
-
blueboi69
őstag
Ez a Mogács, nekem olyan mint az indexen a napirajz. Annyira, de annyira nem találom viccesnek, hogy megnézni sem pazarlok rá energiát. Najó, a Mogácsot megnéztem, vártam, hátha lesz vmi poén, de aztán vége lett a videonak és én meg fapofával ültem végig, mintha vmi szentmisét néztem volna.
-
blueboi69
őstag
KATA az jó dolog, csak pont az ilyen alvállalkozókkal a legkönnyebb bontani a kapcsolatot, ha valami gikszer van. Van előnye a rendes munkaszerződésnek is.
Én egy fokkal nyugodtabb vagyok és inkább kérek annyi lóvát nettoban, hogy megérje
Azon a projekten ahol én vagyok, senki sem KATA-s és nem is akarnak ilyet, mert az pont megbízhatatlan. Ha épp úgy dönt, hogy nem akar dolgozni, vagy máshova is dolgozik, akkor a project sikere kudarcra van itélve és ez kockázat a cégnek.Lezli, nem a kormányra kell hallgatni. Van pár olasz/spanyol video a neten, amiben hétköznapi emberek üzennek haza, magyarul, mert ők előbbre vannak 2-3héttel.
Érdemes rájuk hallgatni, de igazából szerintem már mindegy.
Itt nem az a legnagyobb baj, ha te elkapod. Ti pont nem vagytok veszélyeztetve, gyerek sincs már otthon, szülőkről nem tudok, de anyukád ahol az astra van, ő biztős idősebb és veszélyeztetett korban van.
Tehát simán lehetsz vírushordozó és elviheted a vírust olyanoknak akiknél van otthon nagyszülő, vagy átadod olyannak aki átadja olyannak, aki továbbadja és végül eljut olyanhoz, aki belehal.
Szóval menjetek ki valóban, de lehetőleg ne találkozzatok mással. Menjél bringázni, de ne sok ember közé és pláne ne ülj be kávézgatni, meg sütizni emberek közé. Minden egyes kontaktus más emberrel az továbbviszi a vírust. Ha átveszel pénzt, vagy a másik fél köhög és nincs rajtatok maszk, akármi.
Ne a kormány meg Orbán kérésére tedd ezt, hanem azért, mert a józan ész ezt diktálja.Az meg, hogy 2020-ban tényleg kapsz pénzt zsebbe az no comment. De ami még ennél is mégrosszabb, hogy mi a tetves lófasznak kell egy irodában ücsörögnöd, ha ugyanazt a gépet nyomkodod, mint amit otthon is nyomkodnál?
Az olaszoknál nem volt még semmi komoly, én már akkor szóltam, hogy mostantól fulltime HO. Eleinte kicsit furán pislotak, aztán 2nap múlva már kötelező volt az egész csapatnak, és rá 1 hétre az egész cégnek. Ez volt 2hete, szóval én már kb 2.5-3hete itthonról dolgozom és 3bevásárláson kívül nem voltam emberek között.
De megfordítom a dolgot. Most nem hallgatsz a rablóbanda Orbánékra, oké. Majd ha tényleg kijárási tilalom lesz, akkor sem fogsz otthon maradni? Akkorsem fogsz rájukhallgatni? -
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #53740 üzenetére
Én ezekből eddig kimaradtam, mert általában a mögöttes infrastruktúra kialakítása a feladatom egy része (drótozás), meg inkább telefonos vonal. Ahhoz se értek sokat már, csak csinálom, amit mondanak, vagy amit kell.
Ilyen policy buzerát 8 éve vagy hogy csináltam egy MDM cuccon, ott ment flottul.
Voltak cudar dolgok vele, de a rendszer volt béndzsa.
Vállalati házirendekhez csak távolról ugatok, amikor nem tudok valamit megoldani. Szerencsére nincsenek messze ezek a komák, hogy mókoljanak nekem. Meg van gép, amin mindent is lehet csinálni, gyakorlatilag szóló. Ha kell valami okosság, azon meg lehet csinálni. -
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #53738 üzenetére
Rendes policy pl nem is engedi a titkositatlan wifi halozatra csatlakozast.
Ceges ugyfeleknel elofordul, hogy a hotel titkositatlan halozatara fel sem tud csatlakozni.
Nalunk 'session separation' oldja meg, hogy egyik user ne tudja meghackelni a tobbit - igy a kenyelem erdekeben nem kell jelszo a csatlakozashoz.Ugyanez miatt nem megy se halozati nyomtato se p2p bebi kamera.
Valamit valamiert.Es az auditor ki volt akadva, hogy nem tud megszopatni egy telefonon fellott FING screenshottal. Rossz esetben ott az osszes letezo MAC - ilyen cuccnal meg a sajatjat es a GW-t latja osszvissz.
-
zetor2000
őstag
Engem ismi nyaggatott múlt héten, hogy neje kapott bentről gépet, amit addig használt. Home Office-ra. Csatlakoztatták a routerre, de nincs net, meg nem lát a gép semmit.
Jó, alapvető hálózati problémák után kiderült, hogy egy vállalati tartományba tartozó gép, amihez nem volt megfelelő felhasználói jogosultság... szóval mondtam, hogy keressék a vállalati bubust és kérjék meg, hogy segítsen a csatlakozásban.
Néha azért nem olyan egyszerű kitépni a gépet a vállalatból, hogy csak felkapom, és viszem haza. Rendes helyen 1000+1 házirend van, hogy megvédje az usert meg a vállalatot különféle fszságoktól, amit otthonra elég macerás átültetni. Nem lehetetlen, csak macerás. -
FőDudu
veterán
facsen nalunk is nagyon porog a 'domaci' reszleg. Azaz hazi/haztaji termekek.
Az osszes pek/hentes/salatas/zoldseges/savanyukaposztas/tejes/sajtos/halas ott ajanlgatja a portekajat.Hazhoz szallitva, vagy a cimukon atveve. (utobbi a lakhely elhagyasi miatt mar csapagyas, hacsak nem a szomszedod).
Mondjuk eleve szoktunk rendelni hazi tejet/sajtot - az a kis hutokocsival minden heten jon erre. Tehat idealisan meg kb itt a halal faszan sem kene kimozdulni - csak csippantani a kartyat es joido...
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Bujdy81 #53725 üzenetére
Epp azon matekozok, mennyi laptopot/tabletet tudnank nelkulozni. Mindannyiunknak minimum 2 van mindenbol - lehet van ahol jobban hasznat vennek.
Gyerek regi iPad-ja is hasznalhato meg - meg akarom tudakolni hatha valahol jol jon.
Mindenutt elofordul a szegenyebb csalad - nekunk meg ugysem hianyozna amit amugy sem hasznalunk. -
npera
addikt
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #53714 üzenetére
Voltam futni kedden és szombaton is. Nem a szokott úton a faluban/kerékpárúton, hanem terepen/erdőben.
Amúgy megvagyunk, kicsit megborult a rend, mert 9-én született a kistesó és csak 8 naposan jött haza. Addig azt hittem befonom a hajam. A legjobb a múlt hét hétfő volt, amikor már elvileg kezdtem dolgozni, de közben be kellene ugrani a kórházba is, viszont már home office-ban volt a két iskolás, plusz az óvodás. Ja, és rakjak rendet, mert ha anya rumlira jön haza, akkor nem lesz lelkes.
De a lényeg, hogy már sínen vagyunk, mint József Attila, mázli, hogy minden kölöknek tudok adni laptopot, szóval alakulunk...
-
Bujdy81
aktív tag
Mondjuk ha kötelező a home office, akkor tényleg illene biztosítani hozzá körülményeket is.
Le kellene tárgyalni az IKEA-val, hogy egy kamion állítható magasságú asztal rendel kedvezménnyel, plusz mindenki vihet haza egy monitort és akkor pipa minden. Esetleg egy IKEA szék is (nem a stoki, hanem az itthon 40-50 ezer közötti. Nekem az elég egész nap ülni benne).
-
Bujdy81
aktív tag
Nem nulla, csak kvázi nulla. 500 ezer esetén pl. 5%, de 250 ezer esetén is csak 10%.
Ha a zsebbe lét nem zsebbe kapná, hanem KATA-s vállalkozóként, akkor havi 25 ezresért nem kellene aggódnia, hogy esetleg megzsanettozzák. Azzal havi 1 millióig le van fedve.
Van ismerős a NAV-nál elég magas szinten, ők is látnak folyamatokat, ha leslie havi 2-3-400 ezer Ft-ot kap feketén és folyamatosan elkölti/megtakarítja, annak nyoma van. És ők (NAV) is érti már, hogy van értelme összefolyatni az adatbázisokat, szóval van esély arra, hogy belátható időn belül az ilyen arcok megkapják a kérdést, hogy "hogyan tetszik megélni havi -30 ezerből évek óta?" Miközben ott van a KATA, mint legális kiskapu és ha valaki nem használja arcátlanul, akkor nem is fogják az orrára csukni...
-
FőDudu
veterán
Mi meg beinditottuk mindket autot - nejeme mar vagy 2 hete nem volt beroffentve, enyem is 1 hete allt a helyen. Mindketto beindult. Jarattuk 5-5 percet.
Lehet holnapra osszeirjuk a szukseges dolgokat - megnezem allatosnal nyitva vannak-e es van-e valami szivattyu az akvariumhoz....
Itt nagyon szep napos ido van, csak a burja miatt a szel letepi az ember fejet. 9 fok van, de meg lehet fagyni.
-
Jahno
veterán
Nálunk nyilván az IT-n csapódik le, de persze. Két cégnél kihirdettünk mindent, igény hétfőig érkezzen be (tudtuk, hogy ebből szerda lesz). Kiszolgálás keddig, k. gyorsan. Persze senki nem próbálta ki és elég kevesen adták le, más meg önhatalmúlag hazavitte a komplett céges asztali gépet.
Nem is akarja felfogni, hogy próbálunk fent maradni a szarkupac tetején és nem belemerülni fejtetőig, akkor ne akadjunk fent apróságokon és bármin. Találd ki, oldjad meg, mittomén, nem a mi és én hatáskörünk.
Aztán persze még pénteken is jöttek volna a le nem adott igénylésekért, mert van 200 levél, ezer megfejtés, elolvasni luxus, főnök meg annyit mond a jómunkásoknak, hogy menjen le az ITre, kap gépet és mindent, ott meg is mutatják. Csak más ne akarjon vele foglalkozni, toljuk tovább. Köfi!
És akkor jönne Blubesz megmondani, hogy azt kell mondani, hogy nem. Ahamm, persze.
-
Samott
addikt
Mondjuk ez valos problema, nalunk az indiai expatnak nincs irodaszeke a berelt kecoban. Es hat nem kenyelmes a napi melo ugy. Es 12"-es notin visual studiozik. A szekre nem tudom milyen megoldas lesz, de a cegnel csomagoljak es futarral kuldik a monitort/egeret/billentyuzetet annak aki keri.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #53709 üzenetére
Jelentem itt a Frei (tudom, mosogatólé, de még várom wizard listáját :-P) már 3ig sem tart nyitva, szépen ki van írva, hogy ez meg az. Csomó kisvállalkozó ismerősnek akinek a napi ezer pénz is számítana inkább becsuk, mert jó fej és nem kibúvót keres. Sportolós/bicajos dühöngők viszont csapatostól jönnek, Bujdy a gyanús ha ennyire kilóg a sorból :-D
-
npera
addikt
Jahno, szerintem itt is befonnád a hajad.
Ma reggeli team meeting, pár felvetés:
- nincs otthon számítógépe, hogyan dolgozzon otthonról huzamosabb ideig. Nincs kijelzője. Nincs íróasztala, nincs egere. A 12"-os laptop nem jó.
- lehet-e hazavinni monitort és dokkolót? 2 hét karantén után már fáj a háta.
- csak egy kis dohányzóasztala van otthon és a TV. A szófán ülve dolgozik otthonról. Fog a vállalat változtatható magasságú és szögű ergonómikus asztalt és széket biztosítani?
- mivel a team manager a dolgozók állapotáért felel el tudja kezdeni a TM tárgyalni a vezetőséggel, hogy haza lehet-e hordani az irodai felszerelést ameddig otthonról kell dolgozni? (honlapon ott van feketével fehéren, hogy nem lehet, BTW)
- mit csináljon az, ahol van ugyan "irodai" sarok a lakásban, de mind a két szülő otthonról dolgozik és meg kell osztani az erőforrásokat?És a fentiek lineáris kombinációja. Ezt mondjuk nem az IT-nek mondják, hanem a csoportvezetőnek. Jó móka lehet.
Én befogom a pofám. Van íróasztal, van rajta monitor. Van valahol egy HDMI-kábelem, ami ugyan csak FullHD felbontást tud a monitoron, de legalább megy vele. A natív 1440p csak DP-n megy, de letojom. Ha van a lapos kis kijelzője (14") és a 27" mellette, akkor már lehet két kijelzőn dolgozni és akkor nem kapok idegzsábát.
-
Vodike
tag
válasz
Bujdy81 #53679 üzenetére
Mondom, kórházakba is lehet menni segíteni, kurva szar a 63 éves Anyukámnak cipekedni már 1 hete, hogy berendezzék a kijelölt osztályokat korona képesre, mert az ilyen magatartásúaknak köszönhetően, mint leslie várható a tömeges a csoportos megbetegedések után. Tömegesnél pedig már elkerülhetetlen lesz, hogy ne 0 db beteg legyen a kipakolt és átalakított osztályokon.
-
ncc1701
veterán
Egyelőre még bejárás van. Jövő héttől az a mondás, h elég egy embernek az irodában lenni, ha hoznak/visznek valamit, akkor legyen bent ember. De plö holnap is megyek üffélhez. Elkezdett felújítani, mikor még semmi sem volt, mire összedől a világ, addigra ki akar nyitni. Mondjuk pizzéria, náluk megy a kiszállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest