Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
A. Crowley #51027 üzenetére
Akkor itt jegyzem meg, hogy ket resz stabilstajan is szazaval lehet talalni a magyar neveket.
Digic Pictures.
-
FőDudu
veterán
válasz
ncc1701 #51091 üzenetére
Legalabb azt mondhatnak, hogy maradjon otthon es jojjon be ha nagyon beteg.
Vagy ha baj van, fogjanak egy 500 szobas szallodat (pl. Grand Hotel Hungaria) es legyen az a karanten. Minden szoba 1 beteg. Kajat kapnak, ki nem johetnek. Folyosonkent 1-1 or, kesz.
500 szobas korhaz tuti nincs, de egy 2 millios fovarosban siman lesz annyi beteg. Ne legyen igazam. -
FőDudu
veterán
válasz
JonesC #51088 üzenetére
Nem az a lenyeg. Fertozo betegsegre van bevett protokol.
Az meg biztosan nem azt irja elo, hogy maszk nelkul vizsgaljuk meg a betegetSzoval vagy nem volt protokol a koronavirusra (februar vegen), vagy nem volt vedofelszereles.
Egyik sem az orvosok hibaja - megis ok vannak karantenban.Mellesleg ilyenkor az elsodleges cel az orvosi szemelyzet vedelme (barmi aron), hiszen rajtuk mulik a jarvanyban az emberek elete es szukseg van a munkajukra, mert mas nem kepes ellatni a feladatukat.
Szoval a tortenet tobb sebbol verzik... Valaki hazudik - es ketlem, hogy a betegek akarnak betartani az orvosoknak....
Amugy is balfaszkodnak. Hivjak haza az embereket Olaszorszagbol, de a bejelentett 7 kontenerbol egy sincs Szlovenia felol amin at siman be lehet utazni az orszagba egyenesen Olaszorszagbol. Van Szerbia meg Ukrajna fele. Gratulalok.
-
FőDudu
veterán
válasz
JonesC #51084 üzenetére
Nyilvan. Nem meglepo, ezt mondom mar egy ideje. Olaszok nem tudnak megulni a seggukon.
De azert egy otszor akkora orszagban negyed annyi tesztet elvegezni hogyismondjam.... szegyen? Kozvetlen repulojarat a fertozott teruletekrol?
Mert kb 2-3 napja nincs legi forgalom Bergamorol...Meg a fertozott oreg fia es az irani diakok is azt nyilatkoztak, hogy az oket vizsgalo orvosok nem viseltek vedofelszerelest. Erre van pofajuk azt mondani, hogy minden rendben van? Nyilvan nem volt vedofelszerelesuk. Az orvos nem hulye, hogy magat veszelyeztesse.
Akkor miert karantenoztak be a 16 egeszsegugyi dolgozot (ha viseltek vedofelszerelest es a betegek hazudnak)? Ilyen helyeken nincs kamera?Elbasztak, csak nem merik bevallani. Jon a jarvany, a patas is megmondta
Amugy nemetek se normalisak, meg mindig lehet Munchenen keresztul jegyet foglalni Milanobol Budapestre.
-
FőDudu
veterán
Addigra szerintem lecseng. Par het amig atmegy minden orszagon, utana csokken es valoszinuleg el is tunik a sullyesztoben.
Az okosok erre tippelnek. En meg se virologus, se jarvanyugyi szakerto nem vagyok, hogy megkerdojelezzem a bizakodasukat
De azert bevasaroltunk.... mert hinni viszont senkinek nem hiszek.
Meg a gazpalackot kell kicserelnem, nincs mar sok benne.
Akkor bogracsolni is tudunk, ugyis van lefagyasztva jo porkolthus... -
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #51079 üzenetére
Valami spanyol blogra futottam ra delutan, ott is zarjak be az iskolakat, tanarok megfertozodtek, stb...
Erre nezem a szamokat a hirekben. Szlovenia csinalt kb 1700 tesztet, 30 pozitiv.
Magyarorszagon meg osszesen csinaltak haromszazvalamennyit. Egy otszor nepesebb orszagban. Johogy keves az igazolt eset, ha nem is tesztelik a gyanus eseteket....
Par havi fizumat ra mernem tenni, hogy tobb is van, csak nem tudnak rola, nem tesztelik.Itt az olasz hatar es a horvat is nekiallt ellenorizni az utazasok celjat, nincs turistaskodas, lehet hazamenni. Foleg ha a hatarorok homerseklet meroje bejelez.
A faluban ahol lakom, a rendorok allitottak le a horvat rendszamos autokat, lehet hazamenni.
Eleve ki van teve, hogy local traffic only - gondolom a horvat rendszam nem helyi lakose.Cegnel valami olyan homerot szereztek be ami szinekkel jelez.
Az LCD hattervilagitasa zold ha minden OK, piros ha laz van...Ha valaki szarul erzi magat, maradjon otthon.
Nalunk azert fennall a vendeg altal behurcolt fertozes eselye.Van eleg durva tisztitasi rendszer, de mindenre nem lehet felkeszulni.
-
zetor2000
őstag
Én sok mai 18-25 évesnek -kábé 99%uknak- kajak lezavarnék egy irtózatos nagy sallert. Esetleg a rosszabikaknak egy tolós és egy húzós kombót. A miértre még keresem a választ, de talán amiatt, ahogy viselkednek, beszélnek másokkal. Némelyiknek ahogy kinéz.
Ettől nem nagyon térnék el, nemre, bőrszínre való tekintet nélkül. Nagggyon kis kivétel lenne.
Ha már a szülei nem tanították meg mások tiszteletére, meg mittomén, ez talán helyrebillentené. -
-
FőDudu
veterán
válasz
ncc1701 #51071 üzenetére
Kovetkezetesnek kell lenni.
Ha a szulo ugy dont valamire, hogy NEM, akkor az akkor is nem ha foldhoz veri magat.Sok csaladnal latom, hogy a gyerek ha hisztizik akkor eleri a celjat.
Na ilyen hisztizes eseten kell a gyereket a szobajaban hagyni es nem figyelni ra.
Elobb-utobb rajon, hogy semmire nem megy a hisztizessel.
Addig kell kitartani... -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #51063 üzenetére
Es veletlenul sem megsajnalni ha ordit...
A szulok ott szurjak el, hogy ha sir a gyerek akkor rogton barmit elneznek/megcsinalnak/megengednek. Had sirjon, nem lesz baja.
Azert van a szaja, erosodik a tudeje.Tolem foldhoz is verhetne magat.... amig nincs valodi baja, csak akartatoskodik/hisztizik, addig nem kell komolyan venni.
(ismerek olyan csaladot is akinel megteszi a gyerek, ha nem kapja meg amit akar. Utcan is.)
-
FőDudu
veterán
En megfejelnem azzal, hogy a kozelukbe sem mehet.
Rossz volt, gondolkodjon magaban..... a szobajaban. Ha tombol, mehet a kisagyba (racsos agy csak van meg).
Lehet durvan hangzik, de ha a kozossegbol kiveszed, az a legnagyobb buntetes. Kb. szeretet megvonas. Rogton eszhez ter.
Kutyaknal is mukodik, ha kihagyjak oket a falkabol.....
-
npera
addikt
válasz
FőDudu #51050 üzenetére
Most beszéltem asszonnyal, hogy extra erősen fogja a gyereket otthon.
Ma jön egy másik kiscsaj vendégségbe. A fiam nem kap süteményt, amikor a csajok kapnak. És figyelje, hogy ne kezdje el vegzálni a csajokat, mert elég alamuszi módon tud nyomulni a kissrác. Mire a csajok elkezdenek ordítani vele addigra már elég sok játékukat el tudja venni vagy széttépni a rajzaikat vagy hasonló nyalánkságok.
Mire hazaérek majd meglátom mire jutottak.
Asszonnyal reggel is beszéltem, hogy nagyon erősen koncentráljon rá, hogy nem kérdőjelez meg a gyerek előtt, nem bírál felül semmit amikor fegyelmezem és nincsenek kis könnyítések vagy ajándékok neki suttyomban.
Ha meglátok a gyerek kezében valamit ami nem lett jóváhagyva, akkor azt azonnal megsemmisítem. Akár játék, akár édesség.
-
JonesC
tag
válasz
A. Crowley #51056 üzenetére
Akkor én csak most vettem észre. Mindenesetre nekem nagyon bejön.
-
Jahno
veterán
Alakul:
https://www.santana.com/news/carlos-santana-cancels-european-tour-dates-due-to-public-health-concerns/
Itt vaze kemény lesz. Megfejtésben és pénzben is.
-
FőDudu
veterán
Nyilvan nem ellened, csak a te nevelesi elveiddel ellentetesen.
Ilyen mindenutt elofordul.Sajnos nem lehet mindent szeretettel elintezni!
Neha buntetes is kell, es rossz ha valaki pont nem erti meg es felulbiral...Nekem is kepes lenne a gyerek egesz nap jatszani az ipaden - ha hagynank.
A rendszer nagyon fontos egy gyerek eleteben.
Hogy nem maradunk fent ejfeleig, nem indulas elott 5 perccel maszunk ki az agybol, stb..
Idoben le kell fekudni, idoben fel kell kelni, reggelizni kell, stb...
Alap dolgok, de ha ezek nincsenek berogzulve, akkor az egesz rendszer gyenge labakon all. -
npera
addikt
válasz
cyberde #51026 üzenetére
A kissrác eléggé szeretne dominálni, ez valóban így van. És jelenleg nem tudja még a határokat és az arányokat. Ez vélhetően a teljesen rosszul szinkronizált nevelési elvek miatt jutott el idáig, ez a mi sarunk erősen.
Ahogy más írta: számomra a gyerek nevelése széllel szemben pisálás amíg asszony gyakorlatilag ellenem neveli.
-
FőDudu
veterán
válasz
qnadam #51041 üzenetére
Sokaknal inkabb a beleszaras a baj...
A gyerek azt csinal amit akar, nem szolnak bele, nem uvoltik le a fejet, hadd fejlodjon amive csak tud. Aztan ha nincs szerencsejuk, akkor rossz iranyba fejlodik.
Szerintem jobb egyengetni az utjat, bizonyos dolgokat jobban tud a szulo.
Es akkor ismet eljutottunk oda, hogy a szulo dont. Mindenben.
Meg lehet kerdezni a gyereket, de nem o dont...Kellenek a szabalyok, kulonben egy kis zsarnok lesz belole akinek a szolgai a szulei.
-
-NoVa-
veterán
Az Aqua visszamondta egy rendelésem koronavírusra hivatkozva, hogy Aprilis végére talán ha tudnának szállítani. A bolt adatbázis 2 napos szállítást ígért
-
eattila
őstag
válasz
Na ezt nem tudtam nézni valamiért. De a Peaky Blinders az király. Meg az Altered Carbon. Bár annak a 2. évada kissé gyenge. Meg volt még pár netflixes ami nem volt rossz. Mind hunters pl.
-
eattila
őstag
válasz
cyberde #51026 üzenetére
Szerintem mindenkinek ismernie kell, hogy mivel tud hatni a gyerekére verés nélkül. És szerintem minden valamire való szülő ismeri ennyire a saját gyerekét. Ha nem, akkor eleve >/dev/null
De enpera sztorijában is az a fő lényeg, hogy a neveléshez kell egy partner, aki szintén következetes. Anélkül széllel szemben hugyozás esete foroghat fent.
-
cyberde
tag
-
-igu-
veterán
válasz
Én kicsit előrébb tartok, ajánlom én is.
-
FőDudu
veterán
válasz
cyberde #51017 üzenetére
Lattam ilyen csaladot, a szulo inkabb haver.
Pont ugy is kezelik a gyerekek, semmi tekintelye nincs, lehulyezi es lekurvazza az anyjat siman.Meg tan felsos sincs a gyerek, de 3-4 targybol bukott.
Persze kineziologushoz meg pszichiaterhez jar, suliba mar kevesbe.
Mert jajj biztos lelkibeteg.A liberalis neveles csodje.
Valoszinuleg egy rendes veressel tobbre mennenek - mondom ezt ugy, hogy soha nem utottem meg a fiamat.
-
A. Crowley
tag
Sorozatajánló következik. 3 rész után azt mondom, nagyon király.
Love, Death & Robots
[link] -
-
blueboi69
őstag
válasz
cyberde #51017 üzenetére
Igen, a nagyobbik is csak 2.5éves múlt, szóval még kezelhető. Később meglátjuk. Kamaszkor majd vicces lesz. Annyit felkészültem, hogy a most épített gyerekszobáknál az ajtótoknál dupla annyi acél oszlop van, mint az előírt és az ajtókba tettem nyitásérzékelőt
De egyébként igen, kamaszkor+rossz társaság az veszélyes kombináció. Mindenestre ahogy enpera írja, korán le kell fektetni a szabályokat és megtanulja, hogy mit jelent a szabály. Nagyon minimálisan rugalmasak vagyunk. Ha nagyon ellenkezik és sír, mert még alig tud beszélni, akkoris inkább leülünk mellé, megmondjuk, hogy nincs semmi baj és mondja el, hogy mi bántja. Nyilván még nem tudja elmondani, de szoktunk segíteni, hogy "most azért nem jó már semmi sem, mert nagyon fáradt vagy és ezért kell lefeküdni aludni."
Általában asszony türelmesebb nálunk. Én vagy, hogy leüvöltöm a gyerek fejét, főleg, mikor a másik az 110dB-el sír már hosszú percek óta + némi alváshiány + akkor a nagyobbik is elkezd vmin drámázni. Főleg amikor rossz napja van és egész nap csak a hiszi megy.
De egyébként az idő 90%-ban egy angyali kisgyerek. De amikor már 100adjára mondjuk, hogy ne ugráljon a kanapén, akkor azért néha a seggére csapok egyet, az kizökkenti.Mondjuk cimbi sztem rosszabb, az néha a 2-3éves gyereknek olyan taslikat ad, van, hogy a gyerek elesik és persze, hogy sír. Ez sem túl jó, elvégre nehogymár felnőtt emberként ez legyen az egyetlen dolog amivel uralni tud egy gyereket... vagyhát igazából így se.
-
eattila
őstag
válasz
cyberde #51011 üzenetére
Ha nincs szükség rá, minek a saller? Az én lányomnál nem kell. Szerencsére. Nem szókincs és tudás hatja meg. Megbüntetem (szidás, no mese, no játék, stb.) és aztán magyarázom el. Mert értelmes lényként kezelem. Mert tudom úgy kezelni.
És de, tudom a dominanciát kanapéról is. Verés nélkül. Szerintem az ver, akinek nincs más eszköze.Amelyik felnőttnek verésre lenne szüksége, azt veréssel tanították. Nem ésszel. Én maradok az észnél.
-
npera
addikt
válasz
cyberde #51011 üzenetére
+1, érteni vélem erősen.
Ha idejekorán le vannak fektetve a feltételek a dominancia körül, akkor a mindenkiben jelen levő állati ösztönök által diktált viselkedésminta a megfelelő parancsvonalra tud rendeződni.
Nem a gyerek diktál, hanem a szülő. Figyelembe lehet venni a gyerek szempontjait indokolt esetben, de alapvetően a szülőnek kell felnevelnie a gyereket és ehhez kell valamennyi auktoritás. Bármennyire is divat jelenleg a nagy liberalizmusban ettől eltekinteni.
-
npera
addikt
válasz
eattila #51004 üzenetére
Tudom, még sosem vertem meg gyereket. Bár kedvem néha lett volna hozzá.
Nagyon kicsit korában kapott a kezére, de az elég is volt. Tényleges csattanós pofon sem volt még. Én megpróbálok beszélni vele és hatni rá. Ha kell, akkor különféle büntetések kilátásba helyezésével.
Kemény fizikai erőszakban nem hiszek, az csak további problémákat okoz és rettentő aránytalan. Én vagyok 190 cm és 95 kg, ő pedig a combomig ér és nincs 30 kg sem. Nem nagy dicsőség megverni ilyen feltételek mellett.
-
cyberde
tag
válasz
blueboi69 #51013 üzenetére
"és kínálunk neki alternatívát, valami feltételhez kötjük."
Ezt ugy hivjak, hogy pozitiv megerosites. Jutiifali.
Kisgyereknel ez meg alkalmazhato. De majd ha olyan korba jut, vagy olyan kozossegbe kerul, amikor/amelyik mar kinotte ezt a fajta modszert, akkor kell kitalalni az okossagot.
Ismerek olyan csaladot, ahol nem, hogy nem verik, de meg csak le sem szidjak a gyereket uiszen o egy onallo individum es hagymi kell kiteljesedni.
Ja lattal mar neveletlen, szemtelen, kocsog, kis szarhazit az biztos gyenge kezdo sem lehetne emellett a kis gyoker mellett.Szerintem a gyereknek is konnyebb/stresszmentesebb az elete, ha tudja hol a helye es hanyas a kabatja.
-
npera
addikt
válasz
FőDudu #50998 üzenetére
Nincs semmiféle "kvarcjáték" és konzol. TV-ben csak olyan meséket nézhetnek, amik értelmesek és beszélnek bennük és nem erőszakos/villódzós.
Olvasunk meséket velük, festegetnek, ragasztgatnak. Nem csak lekúrjuk őket az iPad elé, aztán ha lemerült az akksi akkor jöjjenek vissza.
Az unalom szerintem inkább destruktív ilyen esetben, foglalkozni kell vele.
-
-
blueboi69
őstag
válasz
cyberde #51011 üzenetére
Mi egyelőre elég jól kezeljük a hisztiket és azt amikor a határokat feszegeti. Általában ha úgy üvölt, hogy azt sem tudja hol van, akkor igyekszünk tudomást sem venni róla. Szerencsére ez itthon fordul elő néha, nem pl boltban. Megvárjuk amíg kicsit lehiggad, aztán elmagyarázzuk neki, hogy "most ez nem lehet, de..." és kínálunk neki alternatívát, valami feltételhez kötjük. Pl, ha elpakolja a játékait akkor utána nézheti meg a mesét, ilyesmi.
Hisztivel nem szokott elérni sokmindent és erre hamar rájön.Viszont kulcsfontosságú, hogy asszonnyal összejátszunk. Tehát ha valamelyikünk nem enged valamit, akkor hiába rohan a másikhoz, egyikűnk sem engedi meg neki.
Aztán majd ha nagyobb lesz, majd meglátjuk kell-e neki észeheztérítő pofon.
-
cyberde
tag
válasz
eattila #51004 üzenetére
"büntetni verés nélkül is lehet."
Szerintem meg egy-ket saller belefer. Nem agyonverni kell es nem naponta haromszor, de van az a helyzet amelyik megkoveteli a foleny demonstralasat. Az, hogy nagyobb a szokincsed, a tudasod, meg a tapasztalatod, az egy gyerek szamara nem ertelmezheto.
Az embert 2 dolog kulonbozteti meg az allattol. Az ertelmes beszed es a tudatos munkavegzes. Azonkivul ugyanazok az onzo, neha kicsinyes osztonok motivaljak, mint barmelyik allatot. A dominanciat nem tudod a kanapen ulve, szepszoval elmagyarazni, mert nem erti az osztonvezerelt gyerek.Nemelyik felnottnek sem artana neha egy alapos verés, mert akkora arca tud lenni egyiknek-masiknak a semmire, hogy azt elmagyarazni nekik komoly szelmaromharc. A terrort viszont elsore megertik.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #51001 üzenetére
Jó, de nálatok is van két gyerek. Mienk most 170, én még el tudnék képni nagyobbat is, amit belakunk, de van 2gyerek is. El nem tudnám képzelni ugyanezt 54nm-en, valszeg a szerszámok és barkácscuccok, alkatrészek nagyrészét el kéne adnom, stb.
Azért ha csak ketten lennénk asszonnyal, elég lenne 100-120nm és akkor mindkettőnknek van hobbyszobája is.
-
blueboi69
őstag
-
eattila
őstag
Nem kell megverni. Nekem elég megkérdezni, mikor hisztiből sír, hogy adjak e okot a sírásra. Abbamarad. Pedig sosem bántottam.
Ha valamiért le van szidva, akkor van némi sírás. Ha sírt/elmélkedett kis ideig, akkor meg odamegyek, megölelem, elmagyarázom miért volt a keménykedés, ha nem volt világos, megnyugtatom, hogy szeretem, és megnyugszik. Igaz az enyém lány.
Ha olyan lenne, mint az egyik fiú unokatesója, akkor már nyakon hajítottam volna biztosan.De büntetni verés nélkül is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- XPEnology
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- További aktív témák...
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest