Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
válasz
Gabibácsi #50580 üzenetére
Az edzőbringát minden menet után lemosom. Itt a recept.
A falon lóg, de nem a nappaliban, hanem sufniban. Viszont olyan tisztára mosom, hogy lehetne a szófa felett is.
-
blueboi69
őstag
válasz
Gabibácsi #50584 üzenetére
Kádárkocka az az egyik legrosszabb, mert ezermillió dologra kell költeni.
A mi kecónk is olyan volt, hogy azonnal költözhető, tényleg még csak festeni sem kellett. Gyakorlatilag minden olyan patent volt, hogy csak hoztuk a saját bútorunkat meg párat még vettünk hozzá 1hónappal később már jött a rokonság gyereknek az első szülinapját ünnepelni, kertipartyval stb.
Ehhez képest már annyi fejleszteni való dolog jött elő, hogy pár évre előre beterveztem, hogy éppen mit fogok felújítani, átalakítani, stb. + a váratlanul elromló dolgok.
Egy kádárkocka az még egy 25+éves bmw-nél is rosszabb, mert a bmw-be legalább bele lehet szeretni, de a kádárkockába nem igazán. Az akkori igénytelen tervezés és kivitelezés nagyon nagyon messze van a mostani műszaki és esztétikai igényektől. -
zetor2000
őstag
válasz
JonesC #50587 üzenetére
Ja. A képen a ház jól néz ki, elsőre. Aztán a szöveget olvasva előjön, hogy mégse.
Felújítandó és nem költözhető. Azaz vagy el kéne dózerolni, vagy nagyon sokat bele kell ölni, hogy lakhatóvá váljon.
Persze az igények sokfélék, a dzsumbuj ettől szerintem rosszabb volt, vagy a Hős utcai fekete folt is rosszabb, azt mégis lakják.
Én olyan "újépítésű"-nek gondolnám, hogy laknék benne. Azaz olyanná kéne felújítani. Az meg annyi, mint a vételár - alsó hangon. -
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #50583 üzenetére
Kérdés melyik irányba volt messze a tömegköz, de ja, falun belül sokan mennek autóval csak az állomásig. 25 perc az este a város széle. Újpestre/XVI. kerültbe ide-oda jöttem be, az valóban fél óra mondjuk szombat délelőtt vagy vasárnap később este. Lefelé Csepelről kb. 50 perc, ha este 8-9 után indulunk, ha munkanapon 15-18 óra közt, akkor inkább 1.5 óra. Pest szélétől a 20 perces táv nől meg annyira, hogy csak a Szada-Veres bír 30-40 perc lenni.
-
zetor2000
őstag
Kezdtem örülni, hogy van értelmes ingatlan 20M alatt, de látom, hogy nincs. Erre a 18.9re még ugyanennyit el kell költeni, hogy az jó is legyen. Vagy többet, mert lehet, el kell bontani.
Leírás alapján viszont van benne potenciál. De ez a Budapest 25-45 perc eléggé büdös. Kolégám járt be Veresegyházról kocsival, azt mondta, hanem indul időben, akkor szopó, és ~1,5 óra. Hazafelé szintén. Mindezt persze autóval. Tömegköz messze volt neki. -
Jahno
veterán
Ja, elírás. Ha minimál áron kiraknak egy olyan 29mm Sigmát, akkor szoktam rá licitálni. Igaz még 20ezresig is meg fölé elmentek, 30ezer felett meg szinte bolti ár, így néha 23-30ezer körül szokott megállni, de mivel annyira még nem kell, mint amennyire nem akarok rá költeni, így nem bonyolítom.
Ráérek egy darabig, hátha lesz egy ajánlat amit nem vesznek észre (:- Megállok 10-15ezer körül, vagy ahogy adja és max. anyázok, hogy alig 20ezer felett vitte el más, mert ennyiért azért bőven jó lett volna. Olyankor meg már nem nézek rá a licitre, hogy bűnbe ne essek és vigyem el bolti ár felett :-D
Na, most valaki kirakta 200 forintért, mondom benyomok egy 5ezres max. licitet.
Este nézem, már 15ezer felett jár az ára, de még mindig én vagyok a nyerő, itt valami nem okés. Hát persze, hogy nem volt okés:
Vakartam a fejem, rágtam a körmöm, hullott a hajam, mert sehol nem bírtam módosítani, lemondani, de végül túl nagy baj nem lett belőle.
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #50573 üzenetére
Tegnap a városban akadtak fennforgások, csak kapkodtam a fejem, aztán mentem járdán meg összevissza. Ott meg gyalogok vannak és padka.
Nyugati-Boráros közt lassabb volt bicajjal, mint villamossal, de legalább kipróbáltam :-D
Dráva utcai megszűnő sáv is teljesen agyrém, vagy mikor kettő mikor egyirányú kérdéskör (itt már legalább van külön behajtani tilos a bicajnak) tisztára, mint egy nyomozós játék lapozgatós könyvekkel, mert találd ki merrefel fog tovább menni és az jó-e, vagy mikor kell visszafordulni és meddig.
-
Jahno
veterán
-
-
ncc1701
veterán
válasz
ezittketto #50558 üzenetére
Jó szórakozást.
Nálunk már nagyon pezsegnek a bicajos srácok, de most még hétvégén nem lesz az a kimondottan szép idő.
-
ncc1701
veterán
válasz
ezittketto #50554 üzenetére
A kapcsolat oldalukon van térkép.
Pestről mész kifele, lesz bal oldalt egy bazi kék medence felállítva, asszem a következőnél kell balra bemenni, 50m földút, utána parkoló, közvetlen mellette a bicaj út.
-
Gabibácsi
őstag
válasz
ncc1701 #50547 üzenetére
Jah, jó konstrukció, meg lehet tudok vezetni. Még az eredeti van benne. És most is inkább a kinyomóizére gyanakszom, nem magára a tárcsára, szaga nincs, csak nagy gáznál néha felpörög, és utána áll vissza a normálra, nem tudom normálisan leírni. Amúgy rendesen fog a kuplunk, összezár, viszi a 140-et, csak gyorsításnál csinál néha ilyet.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #50542 üzenetére
Művészet, nem művészet, asszony eddig 2 db gyorshajtást tudott összeszedni, mióta vezet, azaz kb. 15 év alatt.
Egyiket az M1/M7 bevezetőn lévő fix ponton, a másikat a 81-esen a sörédi elágazás előtti VÉDA kapunál.
Nekem eddig egyet sikerült, de azt mobil mérőpont csinálta és meg is állítottak.
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD #50539 üzenetére
Ez túl utopisztikus. Nem csoda, hogy lövöldöznek meg robbantgatnak arrafelé. Gondold el itt is lenne egy rendes kormány, amit semmiért nem lehet utálni, nincsenek büntetések, nincsen semmi ami megkeserítené az emberek életét, akkor előbb utóbb nekiállsz utálni valaki mást és azt gyilkolni
-
npera
addikt
válasz
WiZARD #50505 üzenetére
Itt a behajtási adó úgy megy, hogy amikor bevezették, akkor ha elhaladtál egy kapu alatt, akkor kiróttak egy összeget napszaktól függően az adott rendszámra. Aztán a nap végére gyűlik egy összes. 1 óra alatt ha több kapu alatt haladsz át, akkor a legdrágább elhaladás számít. És egy nap maximum 60 SEK-et tudtál összegyűjteni.
A hónap végére összegyűlt egy összeg, amire egy papír alapú számlát kiküldtek a rendszámhoz kötött üzemeltetőnek.
Ha akartad, akkor lehetett tovább nyomulni a papír számlával, de akkor minden hónapban volt egy 25 SEK-es papírszámla költség. Ha kötöttél autogirót, akkor viszont onnantól automatikusan vonják hónap végén.
Ha meg akarod nézni, hogy éppen hol tartasz, akkor a Közlekedési Hatóság appjában látod. Ott tudod a kocsit átruházni másra (eladáskor) vagy forgalomból kivonni és visszarakni. Meg akármilyen svéd rendszám alapján lekérdezéseket csinálni a járműre. Vagy megnézni az éppen aktuális behajtási adós kvótádat.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
-
blueboi69
őstag
válasz
-NoVa- #50501 üzenetére
Egyébként persze. Milyen jó lenne már, hogy eltörölnék a büntetés fogalmát. Automatikusan levonódna mindig a megfelelő díj. Bkv-n vonaton, autopályán, parkoláskor is ha jön a parkolóőr, majd ő becsippantja a rendszámot és indul a parkolás. Vagy az autó megálláskor intelligensen intézi ezt.
És amúgy igen, autópályánál is mindig szívás, ha egnyapi utazásra kell megvenni azt a 10napos matricát, aztán 9 napig nem használod.
Csakhát itthon bele van kalkulálva, hogy a büntetés is bevételi forrás.Elvégre ha az autokban lenne gps alapú sebességszabályozás akkor nem kellene trafipax sem, mert akkor senki nem hajtjat gyorsabban a megengedettnél.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
ncc1701 #50513 üzenetére
Eszembe jutottal a heten.
Volt egy randim egy csajjal aki az ujzelandi hadseregben kikepzo. Mutatott par videot. 140kiloval guggolva nyom, 25kilot a labara kotve szeriazva huzodzkodik es ilyen nyalanksagok.
Bujdynak meg... 50kilometeres erdei futas 30kiloval a hatan. Csinalt 42kilis maratont de evezve, 100kilometer bringazas utan.
Extremebb dolgokat nem is irom.
Nem lesz masodik randi. Felek tole. Kocsival mentem erte kerdeztem tole randi utan nem volt e para idegen autojaba elso talalkozasra beulni. Mondta felholtra tud verni elobb, minthogy en kirakjam az indexet ugyhogy nem, nem fel.
Meg elfutni se tudnek elole...
-
eattila
őstag
Thx!
-
ncc1701
veterán
Waze, gúgli map megmondja, mikor indulni akarsz.
-
eattila
őstag
Az M0 mennyire problémás mostanság? mondjuk dél és 3 között pénteken?
Mert vagy BP felé megyek Velencére, vagy Dunaföldvár felé. Utóbbi +1 óra elvileg. De az M0 híre elég tré balesetileg és/vagy közlekedésileg. -
-NoVa-
veterán
válasz
WiZARD #50505 üzenetére
Hagyjuk a csekket már, hozzáférnek a bankszámlámhoz. Zárolják felhasználás alapján, havi/éves plafonnal az összeget realtime, és kész. Parkolás ugyanez.
Vírushelyzet update, beelőztem nperát a jelentkezési listán. Feleség egyik kollégáját most zavarták haza openspaceből, annyira köhögött külföldi kiküldetés után. A mellette ülőnek meg a lánya most jött haza Észak-Olaszországból, a fia meg az egyik Iráni évfolyamtársa egyetemen, szóval
-
WiZARD
addikt
válasz
-NoVa- #50501 üzenetére
Na igen, itt nem is annyira a fizetés a lényeg, hanem a büntetés.
Pont azzal az energiabefektetéssel, ahogy rendszám alapján kiküldik a büntetést, akár küldhetnék a sima díjról is a csekket.
Nyilván teljesen a balkáni valóságtól elrugaszkodott példa, de pl usaban béreltem autót. Kérdeztem hogy kell útdíjat fizetni? ááá azzal ne törődjek, arra ott az E-Zpass és majd utólag fizetem az alapján hogy merre jártam. Jéé így is lehet.
-
Gabibácsi
őstag
sőt, én csak félórát használnám, legyen 30 perces jegy is
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest