Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
halapidori #51772 üzenetére
VIszont offline is meg tudják nézni, utólag.
Most még megy a vidámkodás náluk, de én mondom az összes gyereknek, aki örül, h nincs suli, h ez valahol be lesz majd pótolva. Max a nyári szünetben. Nem lesz ez senkinek sem jó.
-
ncc1701
veterán
Életkorod alapján 80% esélyed van arra, h megúszod, esetleg max kis orrfolyással. Aztán nyilván ebben benne van az immunrendszer állapota, egyéb betegségek, súlyosbító tényezők, stb. Mindenki maga kell eldöntse, mennyire fosik. Én az aktuális influenzát se szoktam elkapni, jellemzően van évi 1 orrfolyásom, de az is igazolhatóan saját fasság miatt, mikor alulöltözve erölködök a kertbe tavasszal/ősszel, leizzadva.
-
ncc1701
veterán
válasz
Bujdy81 #51784 üzenetére
Május 23 ugye a szerverezz balcsi kerülés dátuma. Jött a mail tőlük, h ha úgy alakul, akkor le kell fújni, mert 3e fő, de még odébb van, stb. Mi ugye 10 feletti létszámmal megyünk. Erre viberen összhang volt, mindenképp megyünk, max közértben veszünk banánt.
De a konditerembe is sokan járnak, bár azért érezni a visszaesést, de aki jár az úgy van vele, h csak hagyjanak békén edzeni. A tulaj srác azt mondta, h nem tudják bezáratni, mert gyakorlatilag ott lakik. Készülődök is edzeni. -
Jahno
veterán
Idehaza is ezzel takaróznak, sok haverom magyarázza, hogy jaaaaaj mit fostok egy kis náthától, meg blábláblá. Azért ez ennél csúnyább tud lenni. Főleg ha izomból terjed. Mert mit ugrálunk azon a pár 10 betegen, felesleges pánik, satöbbi, satöbbi.
A zállatporvos most kinyomott egy videót, azt hamarosan megnézem mert előreláthatólag értelmes lesz. Engem az arány/lefolyás érdekelne, az zűrös, hogy átlag embert mennyire tud lenyomni és erről még ismerős cégnél sem nyilatkoztak.
-
Jahno
veterán
Akár paranoia, akár nem, de nem tudom. Erre azt mondom, hogy simán igazatok is lehet Tesóék az aktuális alap influenzával is megdöglősen fetrengtek 4 hétig, de dulván. Nem merek benne eszet osztani. Én nem nyomom ennyire keményen, de úgy mosok kezet, mint ha muszáj lenne. Mert az is :-D
Teszkóban maszkos arcokat nem láttam, kesztyűben egy pár volt csak. Tojás volt bőven és tej, egyéb tejtermék is. Mélyhűtött pizza, borsó, spenót, hasonló zöldségkeverkes cuccok, falatkás panírozott bigyók meg pizza az rogyásig.
-
-igu-
veterán
Megvolt az éjszakai bevásárlás. Élesztő, száraz élesztő egy darab se, fagyasztott krumpli dettó. Tartós kenyeres polcok kb. 20%-on, papirzsepkendő szintén. Budipapíros részleg kiürítve, de ott állt 3 raklapnyi, nálam magasabb stóc kipakolásra várva. Tartós tej, tojás szintén raklapos, reggelre ki lesz pakolva a helyére.
Meglepő módon elég sok ember próbálta hasonlóképpen elkerülni a tömeget, mint mi, de azért így is csak töredéke volt egy átlagos nappali bevásárlás közben látott tömegnek. Néhányan maszkban. Mi eldobható gumikesztyűben, egyikünk pakolt, másik tolta a kocsit. A kesztyűket az autóba szállás előtt kukáztuk. Hazafelé az ajtónyitó számkódos panelt, kilincset, lifthívó gombot, lift belső gombjait fertőtlenítettük (szívesen, köcsögök).
Paranoia? Lehet. Leszarom. Ha nem muszáj, nem megyünk most egy darabig bevásárolni. -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #51780 üzenetére
Nálunk most kapcsolták ki a két faktort, mert azt sem tudták kezelni. Pedig nem bonyolult :-/ De valóban, szeretik bonyolítani vagy néha így adja ki. Ellenben most egyszerűbb az élet, csomó ilyen helyen tilos a távmunka és kész :-D
Nálunk pld. usernév/jelszó ismeretében Teams és egyéb cuccok bármilyen gépen működnek VPN nélkül is, valamint a VPN direkt lassú, de ha csatlakozva vagy akkor ez a forgalom nem megy át rajta. Viszont más meg nálunk bonyolult.
-
túlbonyolítás: anyám ksh-ban dolgozott, anno valami projektben volt home office, kapott egy csinos elitebookot is hozzá. cél a levelezés elérése, a következő megoldást bírták kitalálni:
vpn be a gyárba, ehhez név, jelszó, hardveres token. majd webes outlook (user+jelszó) (igazi levelező persze kizárva), és hogy ne legyen annyira kényelmes a világ, a vpn-en csak az outookot lehetett elérni, semmi mást. a melóhoz persze kellett volna a minden más is, így lehetett folyamatosan lépkedni vpn-re (tokent használva természetesen). -
Jahno
veterán
Ehh, szomszédnál még akadt minimál luk, ott figyeltek benne felém pislogva bazi nagy csótányok. Hisztis vagyok, holnap megkeresem a pinyó tulaját és megverem.
Elsőre nem volt kéznél rendes irtószer, így adtam rá kis folttisztítót. Hatékonyabbnak tűnik, mint bármi
Fél csepp mellé esett erre feldobta a talpát. Kicsit meglocsoltam a környéket, aztán ahogy felém menekült volna a maradék azt felszívta a porszívó. Réshez öntöztem kis klórmeszet erős hipóval higítva, hátha j valamire. Közben előkerült a spré, abból adtam át egy nagy nyomással a szomszéd felé, majd nagy levegőt vettem megküldtem a porszívót aztán kész is, ajtó becsuk. Fákin.
-
Jahno
veterán
válasz
ncc1701 #51770 üzenetére
Mindegyik interjúmon részletes kérdés volt. Akadt ahol azért csóválták a fejüket mert a csomagból 1-1 alkalmazást nem ismertem részletesen. Intune, Jammer, Planner, meg a többi közel 25 egyéb cucca, amiből átlag admin nagy nehezen szerintem kb. 5öt fel bírna sorolni, de sokan a levelezésen túl nem látnak. Júzer meg bírja tanulni, üzemeltetni nem is nagyon lehet menni ha ezt vagy másik két elődjét nem ismerted. És marhára lehet vele veszteni, mert baromi jó cucc, sok helyen rosszul implementálják vagy túlbonyolítják, vagy a vonalak/tűzfalak miatt döcögős és persze akkor mindeki a Teamset szidja, összességében egy teljesen jó és értelmes cucc.
-
válasz
halapidori #51772 üzenetére
de legalább könnyebb némítani, ha ordít.
-
Jahno
veterán
válasz
halapidori #51765 üzenetére
" ahogy ülök otthon a kanapén,"
Egyik régebbi főnököm még arra sem bírt figyelni, hogy olyankor család ne rendetlenkedjen körülötte vagy asszony egy szál pólókban ne rohangáljon át a képen.
-
ncc1701
veterán
válasz
Jól hangzik, de ha valami interaktív cuccot használnál, ott azért el lehet képzelni, h a gyerekek mennyire lennének fegyelmezettek. Visszadumálás, és társai ugye.
-
FőDudu
veterán
válasz
Hatha segit.
[link] -
npera
addikt
Boba és Nova. Kis japán motoros videó. Vélhetően nem DJI Spark drónt használtak a légi felvételekhez...
-
halapidori
tag
válasz
ncc1701 #51750 üzenetére
Jajaja, van soksok lehetőség, délután kiokosítottam magam. Én már teljesen rápörögtem, tök inspiráló és vagány lehetőségek vannak... El tudom képzelni magam, ahogy ülök otthon a kanapén, iszom a kakaót
vagyabort, mellettem az agarak és megbeszéljük a tutit a gyerekekkel. Oktatási reform.
Szép részlet, hogy a hallássérült gyerekeinknek azonnali feliratozás és/vagy hanggal-képpel teljesen szinkronban levő szájról olvasási lehetőség kellene, máshogy nem fogják megérteni. Csak a gyakorlatból derül majd ki, hogy mi működik náluk... Az ovisoknál szinte esélytelenA vakodát mondjuk nem irigylem.
-
npera
addikt
Nova, minőségi kontent.
-
Jahno
veterán
válasz
halapidori #51747 üzenetére
Uff: nem hivatalos információ, hogy majd lesz megoldás és hivatalos. nkp.hu-t ismered?
-
ncc1701
veterán
válasz
halapidori #51747 üzenetére
Youtubon, illetve twitchen tuti tudnád streamelni az órát. Még egy telefonról is tudják nézni. Csak a chatre kell egy segítség, h válaszolgasson.
-
npera
addikt
Nekem a fejem kábé dinnye, akkora sisak csak gigantikus táskába fér el. Vannak olyanok, amikor valami gyorszáras konzolra csúszik rá a táska és akkor még csomagtartó sem kell. De ezek már számomra komplikáltak.
Én egy Ortlieb hátizsákkal nyomulok, ha vásárolni megyek hazafelé, akkor pedig simán viszem kézben a sisakot. Vagy berakom a bevásárlókosárba. Mondjuk én már áttoltam a versenygépet a komplett bolton is, amikor akcióból hazatérve kellett 2 kg
krumpligrumbl asszonynak. -
halapidori
tag
Nálunk közoktatásban még nem jött hivatalos értesítés a tankerülettől. Azt sem tudjuk, hogy nekünk be kell-e menni hétfőn. Vagy hogy mennyi fizetést kapunk... A kollégistáink várják, hogy jöhetnek-e a cuccaikért, amik bent maradtak. Saját hatáskörben írtam a szülőknek nyugi-mindenjólesz üzenetet.
A digitális oktatás jól hangzik, de az átlag 54éves tanári kar jórészének még az email olvasás sem triviális. A gyerekeknél sok családban nincs is számítógép.
Délelőtt lelkesen kérdeztem az egyik kolleginát, hogy akkor hogy streamelünk majd, viszek gépet, csináljuk, találjunk ki órákat, tele vagyok ötletekkel... Erre csak annyit mondott, hogy innentől a szülő felelőssége a gyerek, ott a füzet, gyakoroljanak, ennyi.
A tanárok ki vannak égve, az igazgatóknak és a helyi tanerőknek kellene kitalálni, hogy oldják meg hirtelen váltást. Kiváncsi vagyok a hétfői közhangulatra. -
ismerős lányzó orvos bécsben, tervezett hazajönni látogatóba, de már nem.
mondjuk ott is vannak vicces ötletek, gondolkoztak olyanon, ha majd sűrűsödik a helyzet, akkor mindenki 4 napot tölt a koronásokkal, egyet meg a saját osztályán (esetében onkológia). szerencsére az ő főnökük meg tudta győzni a valakit, hogyez mekkora faszságlesz még ennél jobb ötletük, nem kell itt leragadni. -
Jahno
veterán
Nekem csomagartóra jó lenne valami kisebb méretű gyorscsatlakozós. Tipikus sisak tartó, vagy mittomén... Még keresgetek, de lehet jó lenne élőben meglesni és kipróbálni, bár Ebayen akad 2ezresért is, ott erős a kísértés, mint idehaza majdem 10esért. De lehet valamelyik régebbi táskám alját kinyírom és húzok rá valami pántot.
-
-
ncc1701
veterán
Ezzel én is így vagyok. Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni. És akkor már inkább szemből, állva, és nem hátulról, térdelve kapjon el.
-
Samott
addikt
válasz
Gabibácsi #51732 üzenetére
Ma reggel a mi tesconk is ilyen volt, a lisztes resz le volt rabolva teljesen, konzerves is erosen hianyos volt. Viszont cukor volt rengeteg, es tisztabol, rizsbol is volt valasztek. Eleszto se friss, se szaritott nem volt az egesz uzletben.
A multheten meg egy mazsa (+1 kilo) cukrot tolt ki valaki elottem.
-
npera
addikt
Boba, még azt sem tudom, hogy mikor és milyen géppel kezdek majd erdei utakon tekeregni, de az Enduristan táskák jónak tűnnek.
-
FőDudu
veterán
válasz
hobizoli #51720 üzenetére
Nalunk a hataratkeleshez keszitettek valami pappert.
Marmint azoknak akik Horvat(h)orszagbol vagy Olaszorszagbol jarnak be dolgozni.
En nem kaptam, nekem ott az allando lakhelyem ahol a munkahelyem (legalabbis abban az orszagban).Illetve akik kertek azok kaptak szobat is, ha netan nem akarjak megkockaztatni a tavolletuket egy hatarzar eseten...
Kollega nemet, horvathoktol jar at. Eleve mar ez is gyanus a hataron. Es van egy ervenyes kinai vizum is az utleveleben. Na arra racuppantak a hataron. Homeres, stb, mikor jart ott, stb.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
FőDudu #51707 üzenetére
nekunk mar bekertek a sz.ig szamot, hogy elelmiszeripar miatt mozoghassunk akkoris, ha masnak mar nem feltetlenul kene az utcan lennie
ezzel azonositanak majd egy lista alapjan, ha megallit a rendor
korabban volt olyan 1x, hogy Lengyelorszagban vmi zoral arviz miatt elaztak elelmiszer uzemek is, akkor gyartottunk sima palackos vizet par napig, egy sima egyszeru cimkevel, egyeb jelzesek nelkul
azt a gyartast kamionokra raktak egybol, ahogy lejott a raklapfoliazo geprol -
npera
addikt
válasz
FőDudu #51715 üzenetére
Csavart tészta, aztán csokornyakkendős alakú. Utána autós, majd betűs. A gyerekek is élvezik.
Igazából ezen gondolkodtam, miközben sétáltam a lerabolt boltban: ezek az emberek megeszik az összes kaját, amit megvettek, vagy majd egyszerűen kidobják a szemétbe?
Mérhetetlen pocsékolásnak tűnik ez a fajta harácsolás, eléggé céltalan.
A helyi aprónet már letiltotta kábé egy hete a kézfertőtlenítős és maszkos hirdetéseket. Marketplace most dobott fel valami IQ-fightert aki 899 SEK-ért árul licitre WC-papírt... (remélem csak vicc)
-
-
npera
addikt
Ma egyébként álomszép nap volt. Reggel -3, délutánra +4. Szikrázó napsütés, kis szél. Délelőtt kimentünk sétálni a gyerekekkel, aztán körbenmentünk a faluban és játszótérről játszótérre mentünk. A lurkók kihajtották magukat, aztán délután pedig vittem őket úszótanfolyamra. A fiam órája közvetlenül zárás előtt van, akkor csak ő volt a csoportban. Így személyes trénere volt gyakorlatilag...
Ezután mentem vásárolni, addigra volt lerabolva a LIDL.
-
Jahno
veterán
Én is dupla adag tésztát vettem, bár asszony csúnyán nézett, hogy nem lehet minden nap tésztát enni (pedig szerintem de) és műszószból sem szokott kaját gyártani. Én meg azt lesem, hogy itt ház mellett a közértben minden is van, de ha jövő hét végén is maradunk akkor azért gyorsan fog fogyni minden. Fene sem akar annyit boltba mászkálni.
Jahh, pld. füstölt, főtt tarjából 1 tonnát tudtam volna venni. És nem is drága.
-
FőDudu
veterán
válasz
JonesC #51708 üzenetére
Persze, ki mas lennek
Majd visszaterunk erre a joslatra - nem en szamoltam ki. Csak nagyon latvanyosan hasonlitanak azok a gorbek egymasra. Ha igaza van a szerzonek, akkor kb mindenhol ugyanaz varhato - hiszen nem valtozik a kornyezet a virus terjedesehez.
Iranban ugyis kb kicsit melegebb van a mostani Europanal - megis durvan terjed.
Szoval kb. alomnak jo lesz a "melegebb ido majd megallitja a virust" szoveg. -
FőDudu
veterán
Ugyanez volt itt is tegnap. Lidl/Hofer lerabolva, kisebb uzletben meg minden volt delutan.
A riportok szerint 18 szoros forgalom volt tegnap.Ma nem tudom, itthon voltunk egesz nap.
Lattunk kepeket a facsen az ures plazarol...
Tengerparti kepek is kb. uresek. Talan az emberek megfogadtak a tanacsot.Kiveve az osztrakok. Most ok vettek at az olaszok helyet - ugy tunik menekulnek Ausztriabol.
Legalabbis a jelentesek szerint most osztrak van nagyon sok a korzetunkben. -
FőDudu
veterán
Fertotlenito mindenutt van. Nalunk pl. minden uzlet bejaratanal, utcan, stb.
Szobak alapfelszerelese lett a fujos kezfertotlenito.
Cegnel mindenki kapott mindent (pumpas kezfertotlenito, spray ugyanarra, torlokendo, maszk, stb). Legfontosabb a dolgozok vedelme.Az aprili bulidat majd talan juliusban meg lehet tartani. Aprilisig epp bedurvul a helyzet nalatok - ez csak elozetes meg. Bar en 25-ot mar joval tobbre tippelen, nincs eleg teszt elvegezve.
Ha most van 25 fertozott, akkor 7 nap mulva 500 lesz, 10 nap mulva meg 2000. Marcius vegere siman 100e. Onnan meg nincs megallas amig fertozni tud. Azaz aki tud maradjon otthon, vagy tovabb no a fertozottek szama. Legkesobb ekkor kihirdetik, hogy minden zarva - max elelmiszer uzlet es gyogyszertar, dolgozni sem kell mar menni a veszhelyzet miatt.
Ha nem szigoritjak most az utazas/gyulekezes modjait, akkor kesobb nagyobb baj lesz.
Minden egyes nap szamit, kb dupla sullyal. -
npera
addikt
-
npera
addikt
Szokásos LIDL boltot lerabolták. Valaki teljesen megőrült és kábé alig volt valami a polcokon:
- liszt
- rízs
- tej
- tejszín
- konzervek
- fagyasztott cuccokSzerencsére én a következőkért mentem csak:
- ekológikus tej
- hotdog buci
- 85%-os virsli
- értelmesebb sajt
- pulykafelvágott
- alma
- füstölt szalonnaBeszélgettem egy arab házaspárral és ők is csak hüledeztek. Mondta a nő, hogy "hülyenap van vélhetően"... Igazat adtam neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest