- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
2-More
tag
válasz
Jahno #156294 üzenetére
Ettől nem messze, kb a következő kanyarban eshetett le a polgár, ja, még keskenyebb, még meredekebb. Én is végigmentem, exassszony is, pedig rajta van alsó zajon +25kg az alap versenysúlyához képest, ha nem 30+, szóval, annyira nem vészes a hely, de tény, kajla kiscsávókkal nem életbiztosítás.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #156292 üzenetére
Én Gántom lementem egy gödörbe, onnan már nincs lentebb, aztán vakaróztam, hogy na most akkor fel is kellene mászni
Kb. ilyesmi a legdurvább esetem. Persze eltanyázni akármikor el lehet, Só-hegyen mikor utolért a hóesés, az fejvakarósra sikerült. Hasonló esetekre volt a táskámban 2x20 méter 150 kilóig terhelhető kötél, mert sosem tudni. Csak kikavarodott belőle, most tavasztól vissza is rakom. Úgyis mindig az kell, ami nincs, amíg elbírom addig belecsavartam a többi lom közé. 1-2 hely necces ahol nincs térerő, időnként szednek össze egyedül bóklászós turistákat is, meg eltévedősöket. Túlzottan nem kísértem az ördögöt, de előbb-utóbb be lehet szopni, nem szeretném kipróbálni milyen mikor engem szednek össze.
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #156290 üzenetére
Gondoltam ilyesmire, de félek hogy a tetőre a szélbe nem jó 5let egy vitorlát kirakni
Már megrendeltem a könyököt + véget, elsőre felrakom azt. Meg javítok a mérésemen is, hogy jobban láthassam ha keveredik a kettő, ezek a most használt szenzorok nem frissítenek úgy ahogy én szeretném.
[kép]
Ha nem lesz elég az új megoldás, akkor egyenes csővel távolabb tudom vinni. -
Jahno
veterán
válasz
2-More #156287 üzenetére
"l pilisszentlászlóról visegrádnak egy olyan túraútvonalon,"
Na, itt már mondani akartam, hogy Spartacus, ott most egymástól nem messze többen is lepotyogtak.
Elcseszett részek vannak arrafelé, fotós arcok közül mégis hetente megalakul valamelyik fejben, hogy menjünk oda, mert az jó. És hasonló helyekre. Én meg csak nézek ki a fejemből, hogy demiééééért. Mert a csodálatosmagyarország meg a 7+1 titkos kirándulós tipp oldal lehozza, milyen jó. De minek? Közben Gellért-hegyen kiköpik a tüdejüket és ki vannak készülve, vagy sírnak, hogy mekkora nyakig érő dzsindzsásban kell 180 kilométert menetelni -40fokban 80%os emelkedőnek felfelé... Értem, hogy romantikus idill ha elolvassuk a leírását, de minek, mikor nem erre van kitalálva és sáfrányt a Dabasi réteken nulla erőfeszítéssel is lehet fotózni. Vagy Tarnai pihenő, ahol körbe lehet nézni és kisebb eséllyel potyogunk le.
Hétvégén meg kellene lesni Gyadán az ösvényt, az bemelegítésnek jó lehet, mert 3 hét múlvára előirányoztam egy Schneeberget.
Spartacus is érdekes, legtöbb helyen írják, hogy haladó szint, elég a 3 jellemző képet meglesni, hogy milyen és én inkább azon csodálkozom, hogy ehhez képest kvázi nem potyognak a népek, minden marharépa civil nekilódul mert az poén, meg kirándulós csoportokban is húzzák egymást, hogy mehet babakocsival és 3 éves gyerekkel is. Persze van ahol jól néz ki, de mikor ez még a szolídabb része, akkor mégsem.
-
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #156287 üzenetére
Szép. Hozzám egy cigány nő jött oda kétségbeesetten, követte egy fenetudjami hatása alatt lévő fazon elég állati szintre egyszerűsödve agresszíven. Sikerült leválasztani róla, elég volt emlegetni rendőrt határozott nyugalommal, és visszavonult. Ami meglepett, és ritkább, fél óra múlva a nő visszajött hogy megköszönje.
-
2-More
tag
válasz
qnadam #156288 üzenetére
Azaz, gondolom, ezt muszáj kiirni, elvégre elég zord a lejtős rész, lásd, mellékelt ábra, évente takkra leesik ott amúgy 1-2-3 ember. Ez most annyival volt szar, hogy a lehető legrosszabb helyen esett le, nem is tudták felfele hozni, csak lefele 100 métereket a vízmosásban.
-
2-More
tag
Nahh, én nem bringáztam a hétvégén, hanem túráztam, fel pilisszentlászlóról visegrádnak egy olyan túraútvonalon, amire táblán írták hogy csak megfelelő felszerelés és erőnlét esetén. Erre kb a csapat minden tagja volt alkalmatlan, de sebaj. Van egy olyan ösvény, ami egy vízmosás felett megy, kb fél méter széles, lefele meg vagy 40 méter meredély jó 45 fokos lejtővel, görgetekövek, társai. Kanyar után ácsorog egy társaság, telefon kézben, mondják, hogy ésszel, mert egy csávó most zuhant le, egyik csaj pasija most mászott le mellé. 112 már vonalban, kopter, jön, vártunk egy 10 percet kell e még ember pantomimezni, kopter ofkorsz nem tud hova leszállni. Egyik ex-osztálytársnőm doki, mondtam neki, ha akar, másszunk le, lesegítem, lementünk, ember ott feküdt vagy 45 fokos lejtőn, srác aki előttünk lemászott, tartotta a lábát. Megvártunk a tüziseket meg a hegyimentőket, és segítettem az embert tartani, meg beszéltetni, osztálytásnőm nagyjából ellátta az embert, amennyire lehetett, nem kötöttük az orrukra hogy amúgy kórboncnok
, én közben csak egyszer tudtam elájulni, de azt mindig betudom az alacsony vérnyomás/alacsony vércukorszint/nagy megterhelésnek. Összeverte magát szemét módon, valszeg reccsent pár borda, meg a tarkójékon nézett ki csehül a feje, vérzett piszkosul, de magánál volt, kommunikált, nem állt keresztbe szeme, úgyhogy mikor jöttek a különlegesek, mondtuk hogy nem akarunk láb alatt lenni aztán leléptünk, illetve, felmásztunk alpinkötélen, aztán kocc a rendőröknek adataink megadása után. Summa summárum, mentem majd 15 kilómétert nehéz hegyi terepen, most is úgy megyek mint aki összeszarta magát.
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #156284 üzenetére
Ez volt a terven:
[kép]Ez lett a megvalósítás:
[kép]úgyhogy most veszek 2 könyököt, meg rá ilyen 45fokban vágott véget, akkor legalább 1 méter körüli távolság meglesz, ha nem elég akkor teszek majd bele plusz csövet...
Igen, a párásítás aránylag egyszerűen megoldható.
Homevap 200-at néztem, abban 2 évente kell betétet cserélni.
(vagy van gőzös légnedvesítő, hogy melyik a jobb az jó kérdés) -
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD #156276 üzenetére
10centire?? Én eleve két külön tetősíkra terveztem a kivizetéseket, nehogy keveredjen, nemhogy 10centire
Na kicsit bővebben akkor és le merem írni konkrétan, hogy a Nilan-nal kb egy hozzá nem értő sales-es bácsi volt, aki azzal érvelt, hogy azért nem rakják padlásra a gépet, mert egy ilyen drága gépnek nem ott van a helye ahol ekkora hőingás van. Végülis egy autó, bicikli meg úgy akármi is elvan kint az utcán is... ez azért elég gyenge érv. A kandalló használathoz azt mondta, hogy akkor alapból túlnyomásosra állítják be az egész rendszert.
Én viszont tudom, hogy - főleg szigetelés nélküli háznál - ilyenkor a falakon keresztül is megindul egy légcsere és a párás levegőt tolja a falba, ami nagyon nem tesz jót a téglának/betonnak, olyan mint egy nagyon lassú ázás. 3kérdés után eljöttem onnan, mert egyszerűen éreztem, hogy ott nem fognak segíteni.A legprofibb mind szakmai tudásban, mint technikai felkészültségben a Defro volt. Nem ismertem őket előtte. Ott pl a kandallós kérdésre mutatta, hogy az érintpkijelzőn van kandalló üzemmód, amit be tudsz kapcsolni és akkor csak arra az időre van túlnyomás, nem egész évben 0/24-ben...
A párás-száraz levegőnél az arcára volt írva tök őszintén, hogy ez egy nagyonis valós probléma amit tudnak is a gyártók. A száraz levegőre van megoldásuk! Bááár igényel kézi karbantartást, de a lényeg.
A beszívott levegőcsőben van egy spéci papírbetét. Méhrács szerkezetet képzelj el, de kb 10cm vastag, és az egész kb 40x40-es négyzet. Efölött van 3-4 vízfúvóka, ami gyakorlatilag ezt a papírbetétet nedvesíti porlasztott vízpermettel. Ehhez kell neki víz bemenet, lágyvízzel, mert a fúvókák a vízkőtől eldugulnak. Ehhez tartozik persze érzékelő is, meg alul kifolyó, hogy ha túl sok a víz, akkor el tudjon folyni. Az elvi működése az, hogy a beszívott levegő ezen a nedves papíron kerül átszívásra, ami növeli a páratartalmat. Erre mondta, hogy ez elég hatékonyan működik, de kb havonta kell cserélni a papírbetétet. A nyári párás levegőre nincs megoldása a gyártóknak, azt mondta, hogy azt klimával lehet kompenzálni, mert az meg kivonja a párát a levegőből. Ahol felülethűtés van, ott szívás.
A Vents-es srác nagyon lelkes volt és az első kérdés után érezte, hogy be kell vallania, hogy ő sales-es és nem tud válaszolni, de keressem meg később és kideríti a válaszokat. A füstbeszívásos kérdésnél láttam a szemén, hogy bakker ez valódi probléma és miért nem jut eszébe másnak
Nálam nem biztos, hogy 0-24ben menne a rendszer, erre mindenhol azt javasolták, hogy a belépő/kimenő pontoknál egy csapószelepet tegyek, az megoldja azt, hogy légáramlás ne legyen olyankor azt kész. -
eattila
őstag
válasz
Sipi- #156275 üzenetére
Ilyen van: https://www.bikecafe.hu/igpsport-bsc200-gps-kerekpar-computer?srsltid=AfmBOorr2JbFv6SeKjfzDWWg1hpvfrkgmobmc5VAWPnJ9DczU_FeqjAO
Én meg vagyok elégedve vele. 30 órás akksija van elvileg, de sose próbáltam ki
Stabil. Kompromisszumosan, de navigálni is lehet vele. tcx fájlt eszik, de komoot-ból ki lehet küldeni az appba az útvonalat.
Igazából bajom még nem volt vele. Ha nem megy a szerver akkor nem tudja letölteni a telefon az adatokat, meg néha beragad a szink, de amúgy tök jó.De ha csapatunk majd egy Balaton kiskört, megnyomkodhatod.
-
Jahno
veterán
válasz
WiZARD #156276 üzenetére
" és józan paraszti ésszel is belátható hogy ha a 2 cső egymástól 10 centire van akkor, keveredni fog a beszívott levegőbe a kifújt."
Pár helyen meg direkt van így, mikor azonos légmennyiség esetén oxigén is kellene, de ne legyen kintről annyi hideg levegő. Aztán tudja a fene, én csak mérni meg létrázni segítettem be ráadásul ehhez is szakember kell aki megnyomja a gombot és leolvassa a műszert. Az meg biztos, hogy ilyen 30ezer köbméter/órától kezdődő értékek főleg más ligában vannak.
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #156263 üzenetére
Írj, kiváncsi vagyok.
Én beraktam 2 plusz érzékelőt a szellőzetetőbe, hogy lássak pára adatokat is. Arra jó volt, hogy beigazolódott amit eddig csak sejtettem. A gépész szakember nem olyan végeket rakott a kifújó/beszívó csőre, amit kellett volna, így kicsit visszaszív a kifújt levegőből.
Nem világvége, de miért nekem kell ezt kitalálnom és kijavítanom, miért nem lehet magától jól megcsinálni.
A terven se így szerepelt, és józan paraszti ésszel is belátható hogy ha a 2 cső egymástól 10 centire van akkor, keveredni fog a beszívott levegőbe a kifújt. -
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #156273 üzenetére
Erős, de mást nem lehet. Lázárnak is túl nagy pofája lett és minden kis csipszarért másokat rugdal, amikor a hegy meg a fejére dől, akkor az nem számít, elpoénkodja vagy látványosan nem foglalkozik vele, max. megígéri a jövő hetet is. vagy olyan számokkal dobálózik ami csepp a tengerben, de mindig mindenki más hibás, saját maguk meg picit sem.
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #156271 üzenetére
Ez is olyan, hogy ezer évig senkit nem érdekelt, senkinek nem ugattak, hogy tegye rendbe, szépen ment a sunnyogás és a majomkodás. Most, hogy Pesté lett az egész egyből kinyílt a csipájuk és mindenki más hülye, megy a fröcsögős basztatás, hogy na, innentől a Tietek, oldjátok meg. Ez is ilyen kicsit hányós, hogy nem a hulladékot vették meg, hanem a területet.
Persze meg van a másik oldala is, mert Liget hasonló volt, azt teljesen jól kikalapálták oszt az összes sötétzöld ott sírt, hogy bokrok és fák milliárdjait pusztították ki és pusztán agyreccsent meggyőződésből máig fröcsögnek, hogy itten tönkretették azt a gyönyörűséges Ligetet és jajjizé meg hozé. Én már ezt nem értem vaze, de legalább a Pántlika túlélte, az fontos.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #156262 üzenetére
Szu27est egész odáig nem értettem, míg közel nem engedtek hozzá. Aztán nem volt több kérdésem
Bár képet sem találtam róla, meg akkor még kamerás mobil is éppen csak kanyarban volt 400x200as felbontással, de néha némi előnnyel is járnak a szopós melók. Hokedliről leszédülősök inkább nem tájolják be, hogy honnan készült a kép :-P
-
eattila
őstag
válasz
Sipi- #156264 üzenetére
Szerintem mindnek van némi csalása. Nekem az igpsport egész jól műxik, ha sok a felhő, lassabban talál műholdat, de nem veszti el. Ez már kínai műholdat is használ. (Meg ugye ott a felhője is, és nem műxik a szervere nélkül az app....)
A vezeték nélküli komputer nekem is megállt a mérésben néha.
-
Sipi-
őstag
válasz
eattila #156259 üzenetére
De melyik GPS?
Telefon 900 méterrel többet mért, mint a GPS-es óra.
A szenzorosnál mm-re meg lehetett adni a kerék kerületét, elvileg pontos. Gyakorlatilag az is xar, mert időnként nem mérEzért akartam valami pontosabbat.
Lehet, hogy visszaküldöm, még éppen benne vagyok a 14 napban (03.31-ei a számla). -
blueboi69
őstag
Tegnap voltam construma-n, Wizard, majd holnap összeírom, hogy miket tudtam meg a szellőztetés témában.
Ma gyerekeknek szereltem bringát, végre kipróbáltam a lidlis bringaszerelő állványt. Hát sajnálom, hogy korábban nem vettem meg, mert nagyon jó. Láncokat vettem le és tisztítottam ki, mert már kb a láncszemeket sem lehetett látni a retektől.
-
eattila
őstag
válasz
Sipi- #156252 üzenetére
A GPS-t tartanám pontosabnak. A kerékszenzoros beállítás nem pontos. Az oké, hogy megadod, hogy 28", vagy 700c... De számít a gumi ballonossága is. Abban van ennyi hibahatár simán.
Már jó ideje nem hordok órát tekerésnél, de amíg hortam, a T-rex az kb azt mutatta mint a Cycplus.
A strava meg a feltöltött max sebességet módosítja, igsporton 30, láttam is, hogy 30, stravan 35
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno #156241 üzenetére
Ott voltam ám, csak rövid ideig volt átfedés. Azért nem mentem, mert kiscsajnak "Medvematek" rendezvény volt a Városligetben reggel 9től 14-ig, kicsin múlt, hogy mégsem ment csapattársak betegsége miatt, de végül ketten maradtak, és végigrohanták (valami terepfutás, tájékozódási verseny és matek keveréke). Addig én kersztbekasul geocachingeltem a ligetet, üldögéltem itt-ott, és mire hazaértünk, volt bennem 14 km. Pont elég volt. De reggel azért szürke pólót vettem, hátha.
-
Grillo
őstag
válasz
-igu- #156246 üzenetére
Aztánnék árány színű-e? Ehhez egyébként valami rendes "ceruza", amivel lehet normálisan rajzolni?
Kiscsajnak kéne vennem valamit, mert most a céges Tab S6-ot használja néha, de biztosan örülne valami sajátnak. Mondjuk szülinapja októberben lesz, lehet addig nézelődök, meg visszaviszem a sörösüvegeket. -
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #156250 üzenetére
Erős kezdés, de fújtál már ki pár palack poroltót? Arányaiban lesz. Ugyanez 8 csepp ételfestékkel, amit kiborítottam és nem tudom hány hétig mosták fel a tözskocsmámban de lehet ezért dózerolták el.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #156248 üzenetére
Ma engem is beengedtek a konyhába. Anyagi kár nem túl jelentős, megint megálmodtam valamit, ami összességben sikerült. És mikor nekiláttam, akkor néztem meg 1 percben YT videót, hogy ne csak becsavarjam a hülyeségem, hanem adjon valami mintát meg kollégát hívtam fel, hogy érdemes lehet-e tojással megkenni sütés előtt. Ő mondta, hogy nem csak lehet, hanem azt szokták
Pizzatésztába csavartam virslit, bacont, sajtot, miazmás, csak előtte nem nyújtottam ki és csöppet kiadósan vastag lett. Elsőbe kicsit kevés volt a mustár, utolsóba a fehérborosból asszonynak kicsit sok. Egyikről nincs kép, de paradicsomos mozarella került bele, majd megpróbáltam hajtogatni:
Ez is csak egy szakma, mi merre áll kézre, hogy fogod meg, tégy lisztet a tészta alá és akkor nem ragad le, milyen arányú legyen a mustár/bacon, mekkora tésztát tegyünk alá, ami pont betakarja. Majd gyártok leveles tésztával egy zöldségeset is.
-
Sipi-
őstag
válasz
eattila #156248 üzenetére
Ma én is tekertem egy kicsit. Felfújtam 4 bar-ra a gumikat, sikerült úgy elkapnom egy rosszabb szakaszt, hogy a jobb kezem csuklótól felfelé belül fájt percekig.
Kipróbáltam az új mérőmet. Teljes tanácstalanságban vagyok.
Telefonon természetjáró app 23,56 km-t mért. Strava 23,6-ot, ezt vehetjük azonosnak. Órám 23,7-et, vegyük kerekítési hibának (pedig sokszor 5-10%-al is mást még mint a telefon).
A Cateye vezeték nélküli, de kerékszenzoros km órám szerint 23,85 km-t mentem. Legalább egyszer biztos volt, amikor nem mért semmit 100-200 méter hosszan.
A Cycplus G1-es órám szerint meg 22,7 km-t mentem. Ez utóbbi GPS-es óra és folyamatosan kb. 1 km/h-val kevesebbet mutatott, mint a Cateye. Ráadásul amikor konstans sebességgel mentem (Cateye-n nem változott a sebesség), akkor is ugrált össze vissza a sebesség fél - egy km/h -t. Ott is ahol semmi sem volt a közelben, tiszta szabad ég, semmi árnyékolás. -
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #156250 üzenetére
Még belegondolni is rossz. Nálunk volt amikor almaecet folyt ki. Ajándékba kaptunk, soha nem is használtuk, valószínűleg meg is romlott már addigra, amikor kifolyt. Olyan büdös volt, hogy alig bírtam ki nyitott ablaknál is. De az legalább nem volt sok.
-
eattila
őstag
válasz
Jahno #156247 üzenetére
Hanyinger ez a hazudotas de tenyleg.
En ma haver gyerekeinek bringait neztem at. Delutan meg mentem egy 25-ot az outival. Mivel f-s a bringaut, szetverte a hatsom meg a kezem. Visszafele szembeszel volt. Az neha kihivas volt.Meg itthon mikor kivettem a felesegem kajajat a sutobol, a jenai megcsuszott az uj kezstyunk, hirtelen hozzaszoritottam a hasamhoz, azt nem birtam sokaig rohoges nelkul, vegul elejtettem. Es hat nem szetpattant?
Vacsora nincs. Csempe a francba az van.
-
Jahno
veterán
válasz
npera #156245 üzenetére
Tovább nem is merem idézni:
"Gyorsan leszögezném, hogy minden olyan fotó, ami azt mutatja, hogy a Hősök tere tele volt - manipulált fotó! Párezer ember hallgatta a “nagyívű” beszédeket."
És így a minta:Felajánlottam ezres nagyságrendben nyers fotót, meg ahogy nézem elég sokan csak ezért mentek ki, szerintem 100ezer expóból és drón felvételekből lehetne gazdálkodni, de ez már senkit nem érdekel.
Rendőrségnek lehetnek átfogó statisztikái, mindenféle ipari kamerás cuccokkal és drónokkal voltak kint, felmértek mindent is amit csak lehetett
És biza tele volt rendesen, közelebb volt a 100ezerhez, mint a párhoz. Ilyen ez.
-
-igu-
veterán
válasz
Sipi- #156232 üzenetére
Igen, futott a Tidal mindket eszkozon.
Leginkabb az almaval van baj, es bar 3rd party megoldasok vannak az iPad-et Windows kiterjesztett kepernyojekent hasznalni, ezekbol az ingyenesek nem mukodnek, az elofizetosoktol hanyok, az egyszer fizetos 20 eurot meg kicsit soknak erzem azert, hogy kiprobaljam, mukodik-e.
Igazabol csak erre hasznalnam a tabletet, es ha nagyon nem megy, akkor inkabb felrakom a helyi jofogasra, mert csak a port fogja.ugyanitt keveset hasznalt iPad Air 3 elado, kizarolag szemelyes atvetellel
-
Jahno
veterán
Pénteken megnyomott Audi tulaja előkerült, pislogott rendesen. Elsőre azt hitte azért hagytam cetlit, mert én vagyok a károkozó. Megdumáltuk, besétált a rendőrségre, oszt most várunk, hogy mibe kavarodtam. Az már kiderült, hogy hátsó lökösön nem látszott, de teljesen letépte az ellenfél és nem csak megnyomta.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
npera #156238 üzenetére
Tegnap csak ilyen sima ruszki masinával bontottam az alkotmányos rendet, nyilván feketefehér békebeli Agfával :-D
Volt nálam még Szmen is, amibe elsőre a világhírű Phoenix márkanéven futó filmet fűztem, aztán kapott fosszar szürkés Fomapant.
Némileg felvonultunk, ebből sem lett meg életem sajtó fotója, mert sem vér nem folyt, semmi dráma és 5 sor könnyezős megbotránkoztatós baromságot sem lehet mellé költeni, az meg képen nehezen szerepel mikor a ruszki nagykövetség előtt 57millió magyar üvöltözte, hogy ruszkik vissza:
Nap végére még bedobtam a szürke mindent is: -
npera
addikt
Nova, egy kis kvaliti kontent.....
-
npera
addikt
válasz
-szabi- #156218 üzenetére
Ideálisan az ülés olyan széles, hogy a farcsontod alatt támaszt. A kemény ülést a nadrágban levő zselé tompítja. A kormány ideálisan szarv, akkor tudsz rajta mindenféle irányban fogni, lehet változtatni a terhelést a csuklón. És ugyebár a kormányon nem tehénkedik az ember, hanem hátból tartja a felsőtestet és a kormány "könnyű".
Na, ez az elv. Igazából az ember elkezd tehénkedni a kormányon, aztán akkor fáj a tenyér, a csukló, meg a lélek is egy idő után. Szarvkormányon lehet cserélgetni a fogást könnyen. Egyenes kormányra lehet a végére rakni fogót, amitől picit jobb, de az igazi szerintem akkor is a szarvkormány.
Ha az ülés szétnyomja a keringést a zacsi alatt, akkor egy idő után zsibbad a "kis generális" (Joey ahogy hívta a p@csét), erre megoldás lehet a mindenféle kivágsos ülés. Én annyit szoktam csinálni, hogy ha zsibbad, akkor kiülök lejtőn oldalra úgy, hogy az ülésen a combom van és "lógok" oldalt a bringán. Ha bedönti az ember ilyenkor, akkor egyenesen megy.
A legjobb móka "versenyen", ha lejtőn kiülsz oldalra, de le is húzódsz "cseppbe", így elég gyorsan lehet gurulni. Ha jól időzíted, akkor kanyarban lehet leelőzni valakit, aki csak simán gurul úgy, hogy te a rossz oldalon lógsz az ülésről és miközben a leelőzöd még meg is dícséred a kerékpárját, hogy milyen szép alumínium bringa (ami persze karbon). Ez a totális annihilácó...
Elsőre nem ajánlom, hogy ezt kipróbáld, de ha begyakorlod, akkor tudsz bal oldalon lógni az ülésről, miközben erősen döntve jobbra kanyarodsz. Vagy vice versa. Hatalmas móka
-
npera
addikt
-
npera
addikt
540A körül húz a kwad egy rövid időre. Jól felhúzza 300-ra
Jutúb videón nem látszik az áram, de a Team Blacksheap fórumon fenn van egy másik videó róla. Az viszont belépős, hiába linkelném.....
-
-
-igu-
veterán
válasz
Grillo #156228 üzenetére
Telepitettem a Tidal desktop verziot a Windows-ra, a tablet ugyanazon a halozaton van, mint a PC, VPN kikapcsolva.
A tableten kimenetkent valaszthato az iPad sajat hangszoroja, vagy BT/Airplay - utobbin viszont csak a nappaliban levo (standby-ban varakozo) AppleTV-t latja, a PC-t nem. Ezen az se segit, ha bekapcsolom a PC-n a wifi-t (alapertelmezetten vezeteken kapcsolodik).
-
Grillo
őstag
válasz
-igu- #156227 üzenetére
Ahogy nézem a Tidal is tudja ezt, bár élretemben nem használtam. Most ideraktam a monitor elé a telefont és a tabletet, hogy milyen jól megmutatom, de arra már lusta voltam, hogy a fényképezőt elővegyem kattintani, meg rohadtul nem látszott kb. semmi így, maradok a leírtaknál.
De ha van igény optikai megerősítésre, szólj.Ja, szerintem hálózat kell neki, mert nekem azt írja, hogy adott hálózaton milyen eszközöket lát
-
-igu-
veterán
válasz
Grillo #156226 üzenetére
igen, a PC-n kellene szolnia
azt mondod, probalkozzak az iPad-en futo Tidal app hangkimenetet valahogy atiranyitani a PC-re, ne pedig kiterjesztett kepernyokent a PC-n bongeszoablakban futtatott Tidal weboldallal? Szetnezek errefele is akkor.szerk: nos, a Tidal app nem mukodik egyaltalan, mindenkeppen free trial-t eroltet ram, mikozben be vagyok jelentkezve, latom a sajat tartalmaimat, playlist-ek, kedvencek, minden ott van, epp csak zenet nem jatszik le.
/uninstall/reinstall megoldotta - innen is udvozlom az Apple fejlesztoit, hogy egy popup-ot nem tudnak beletenni, hogy frissitsd mar te, barom, mar reg nem ugy mukodunk, mint eddigszerk2: egyebkent ha az iPad szolgaltatja a zenet, a PC meg a hangkimenet, akkor ezek hogyan kapcsolodnak egymashoz? Pl. iPhone es AppleTV kozott egyertelmu, ott a telefon csak taviranyitokent funkcional atiranyitas utan, a zenelejatszas az AppleTV-n tortenik.
Mindenkeppen a PC-n szeretnem a zenet lejatszani, a BT atvitel es egyeb hokuszpokolas nem opcio. -
Grillo
őstag
-
-igu-
veterán
#keresek es segitek
Holgyek/Urak,van valami jol bevalt (lehetoleg elofizetesmentes) megoldas arra, hogy Windows-os PC masodlagos monitorakent egy iPad-et hasznaljak? Teljesen jo volna a Tidal-t onnan vezerelni, ha mar itt van evek ota kihasznalatlanul (nehany havonta eszembe jut, es feltoltom, nagyjabol ennyit van hasznalatban).
Probaltam eddig a Spacedesk-et es a LetsView-t, de inkabb olyat megoldast keresek, ami mukodik is.
-
-igu-
veterán
válasz
-szabi- #156218 üzenetére
Eddig magam is csak kacsintgattam a dologra, de most, hogy felidoben dolgozom, akar bele is ferhet szebb napokon az a 2x30km.
Az utobbi evekben kb. 30km volt az a hatar, amit meg egy seggel letudtam, ennel hosszabb tavon mar kell egy par perces szusszanas, nyujtozkodas (es mindegy, melyik bringaval megyek).
Nalam is olyan 20 km, ami kenyelmesen megvan egy szuszra, az 56km-es Jegesmedve koron pl. 2 fix megallonk van, a 35 km-es Corgi-n viszont csak egy, es az eppen 19.9km-nel. -
-
-szabi-
addikt
válasz
npera #156217 üzenetére
Bejárni munkába bringával már számtalanszor felmerült bennem, de végül sosem lett belőle semmi.
Ez a ~20km nálam is határ, utána kezdődik amit írsz.
Mindenesetre jó látni, hogy nem csak nálam van így.
Gondolkodtam rajta, hogy a bringa, vagy a beállításai, vagy bármi más de akkor nálad is 20km felett kezdődik. -
npera
addikt
válasz
-szabi- #156213 üzenetére
Én csalok, mert a melóba egy oda vissza az kábé 31 km, de mivel közben dolgozom, ezért kipihenem magam
Amikor egy menetben megyek valami távot, akkor kábé 20 km körül érződik, ha az ülés nem jó és kábé 30 után kezd elviselhetetlen lenni, ha a kormány nem jó. Nekem a kemény verseny ülés és a szarvkormány jön be, azzal elég sokáig el lehet menni. A szűk keresztmetszet a véráram szokott lenni a zacsi felé. Néha ki kell ülni oldalra és hagyni áramolni a keringést. Ezt leginkább lejtőn lehet.
-
-szabi-
addikt
Ma tekertem 28km-t.
Kevesebb volt tervben de elnavigáltam magam.
Megéreztem ezt a plusz 5-6km-t.
Térdem, az ülepem és a tenyerem.
Mivel a közepe felé már láttam, hogy ez nem az amit kinéztem azért 2-3x megálltam.
A fél liter víz amit vittem elfogyott.
Viszont rátaláltam erre a földútra végre nem aszfalton gurulok egy montival.Mondjuk egy full suspension lehet segítene de az ugye 3x annyi lett volna.
Viszont senki nem vitathatja megérdemlem a jutalom söröm.
Ha már fotó, mivel többször is olvastam, hogy ekv. 35mm igazi story telling látószög és olyat érdemes tartani kísérleteztem vele a gépemmel, hogy adja ki az a látószög, de nekem nem akar működni. A képeim kb 90%-a ekv. 24mm készültek, ezek után az a 35mm -t szűknek találtam.
Egészségetekre. -
npera
addikt
-
npera
addikt
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #156169 üzenetére
Sokkal rosszabb, hogy a kajszinak is lőttek.
Legvárnak is okés, de pálinkának szerintem az a jobb, mint az őszi.Cserkó engem annyira nem érint meg, szilva az meg szerintem nagy túlélő, abból mindig van lekvár is meg pálesz is. Ha nagyon nincs, akkor ott a tavalyi maradék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged