- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
- Steam Deck
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
veterán
mielott lekattintom, fumigaljatok kicsit
ehhez eleg lenne a foldre allitani a 200 literes tartalyt az uveghaz mogott, delej adott, a csopogtetok szabalyozhatoak, mas nem kell
-
npera
addikt
Csak úgy világítanak a kompresszorlapátok a radaron. De amúgy nagyon szép gépmadár :wub:
-
-szabi-
addikt
válasz
blueboi69 #156130 üzenetére
Nekünk tizenvalahány éve volt hasonló, temetésen a család mikor hatalmas csattanás, teherautó belerongyolt a parkoló autókba.
Mivel a kerítésről nem lehetett látni kinek az autója sérült aki arrafelé parkolt az egy "nyugodjék békében" kíséretében hátrahagyta a szertartást és odasétált.Azért egy jó rajz a biztosítónak sokat tud segíteni.
#156191 Jahno
Ma olyan közel parkoltam a garázsajtóhoz amennyire tudtam, de még talán nem nyílik rá a kocsira.
Ami pozitív eddig kulturáltan intézzük a dolgot nincs veszekedés vádaskodás.
Eddig köszönésen kívül nem sokat beszéltem vele ma 2x beszéltünk mert a biztosítónak és a szerviznek ugye a cipőm mérete stb. minden szar is kell.Más:
SharePoint.
Ezt a problémát megoldottam.
Outlook létrehoztam a meetinget és elmentettem fájlként, mint outlook meeting formátum.
Feltöltöttem a SP-ra belinkeltem ha kell klikk, megnyitja az outlook kicserélem a dátumot és kész.
Nem túl elegáns de működik.Másik nyűg a pdf fájlok szerkesztése, aláírása.
SP 2016-ig kiválóan működött. SP linkelt pdf fájlt az acrobat nyitotta meg a módosított verzió az SP-ra mentődött.
SP frissítés után pdf fájlt edge nyitotta meg az meg nem támogat szerkesztést, aláírást.
A megnyitást nem is lehet hozzárendelni acrobathoz. A win fájl hozzárendelés nincs hatással SP működésre.
Másik opció ha letöltöm a fájlt, de ugye az is gáz.
Ha edge átállítom iexplorer módba akkor SP könyvtár tallózható winexplorer-rel és úgy acrobat nyitotta a pdf-t.
Viszont ez már körülményes sok kollegának.
Ha a linket vágólapra teszem akkor acrobat fájl megnyitása és működik, de Gizikének ez megint bonyolult.
Ezért visszaállt az emailben csatolt fájlként küldözgetés.
Szerintem ez még körülményesebb de mindegy.
Arra rájöttem ha az emailben linkelem a pdf fájlt de nem http link hanem "file://cegessharepoint.hu@SSL/DavWWWRoot/sites/mydoc/irddala.pdf"
Akkor azt újra acrobat nyitja meg SP-ről és oda mentődik vissza.
Ami nem sikerül, ezt kombinálni és SP-n szóval úgy beállítani a SP könyvtárat, hogy ne http linkként adja a fájlokat hanem fájlként, van erre ötlet?
De igazából a legnagyszerűbb az lenne ahogy eredetileg működött. -
eattila
őstag
Nekem mondjuk decathlonos van. Es popec. Kemeny tok, puha tok volt hozza.
-
Jahno
veterán
válasz
-szabi- #156115 üzenetére
Éppen tegnap mondtam asszonynak, hogy mennyi marharépa rohangál a világban aki nem is érti és kapja be. Faluban nekivágták az ajtót egy srác 1 napos kocsijának, le is pattant minden fényezés. Amúgy megvonta volna a vállát ha azt mondják, hogy húúúúbocs. De nem. Szólt a nőnek, az visszaugatott, hogy neki sem ért az ajtó. Jó, itt a kamera felvétel, tessék. Erre nekiállt hepciáskodni, hogy ez nem is most volt, meg az nem Ő volt hanem a szél, és különben is minek vesz valaki ilyen autót és mit képzel magáról és akadékoskodó tróger. És akkor ott állt lefagyva. Lidl parkoló Gödöllői dombság tanya felé lassan átmegy horrorba és roncsderbibe, annyira bontanak. Félelmetes.
Most meg éppen várok a sarkon, tolat egy csaj fura szögben, de gondoltam hátha tud valamit amit én nem és kiadja vagy másfelé szeretne kanyarodni. Alászedi, nos nem adta ki. Ellenfél kocsit nem ismerem fel pontosan, majd rendszám alapján lekérdezem, de RS-es Audi, RS4-6 környéke lehetett, elég új. Szóval biztos occsó. Szépen benyomta a hátsó lököst, oldalát, meg felette lévő elemet és megbaszódott az alufelni. Én végignéztem, hogy illedelmesen le is lépett. Írtam egy papírt az ablaktörlő alá és ez olyan környék, hogy általában ott lakik vagy valakihez megy, bekérdeztem a házba de pont egy olyan arcot fogtam ki aki fél órával ezelőtt még sosem járt a környéken mert ebben a percben költöznek ide. Aztán reméljük a legjobbakat. Évi 1-2 alkalommal kifogok hasonlót.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #156176 üzenetére
Tudja fene, 2 hetente rágjuk róla a gittet minden fórumon, de ellenfényben, szar fényben, fény nélkül azért egyszerűbb jobb cuccal. Azért találták ki japánok a kismanókat, amit beleépítettek a gépekbe lapátolni :-D Eleve nagy segítség, ha nem kell nézegetni, hogy jajj sikerült-e a kép, mert tudod, hogy sikerült vagy már keresőben is látod utólag. Többit majd gépészkedjük, de az sem mindegy, hogy egy ilyen konferencián végigcsattogom a teljes előadást, vagy megnyomom azt a 20 képet, abból 4 teljesen jó lesz, nem vicsorog, jó felé néz, én is megcsináltam a körítést aminek benne kell lennie és kész, aztán 70 darab kontra 2ezer képből válogatunk. Van követő és szélső fókuszpontom, ami négyzetes sötétben is műxik, ha sétálnak akkor leköveti, kész, profit. Mellé ha lehet legyen rajta vibrálásmentesen a projektoron / kijelzőkön látható anyag meg ilyesmik és ne foltos zajháború.
Esetleg van egy ilyen foltosra világított fos helyed és meg tudod oldani, mert tipikusan amatőr igény az is, hogy egy átlag kocsma pinyójában fotózzuk le a legénybúcsús haverokat, aztán ahhoz kell a pro felszerelés:
El is raktam ezt a képet mintának, dobtam is egy hátast mikor jöttek a nagy öreg fotósok nekiláttak hülyeséget magyarázni, hogy miképpen kellett volna. Nekem nem bonyolult, tanulható, ki kell gépészkedni, oszt a mostani konferenciák és egyéb előadások sem sikerültek az előttünk próbálkozóknak (MTI, rendesebb és sport- vagy sajtófotósok nyilván más liga azok tudják amit kell vastagon ). Fenti képnél még nem volt intelligens LR, ami felismeri a személyeket és maszkol, most azzal még könnyebb, csak tudni kell mit merre eressz el, hogy utómunkában megoldjad. Aztán vannak ennél csúnyábbak is bőven.Azon meg sem lepődöm, hogy ilyen helyre rakják a beszélő embert, bárminemű egyezés a valósággal csak a véletlen műve lehet :-D
A fenti sorból az egyik szélső gép az most éppen nem tudom mennyi, 2-3 millió környéke lehet (csúszott is az a rohadt márvány :-D), kis testvére használtan 1-1.5 millió körül tartozékok nélkül (még jó, hogy lehet kapni :-D), oszt mégis egy 7 éves cuccal csinálom a termelést aminek mostani új ára 600ezer körül van, meg rá egy 600ezres környéki obi (ez sem térül meg soha). Mert erre a feladatra az a megfelelőbb. Ennyin múlik, célhoz kell eszközt válogatni.
A nagyobb pakkunk az más, annak az költségéből szerintem 1-2 autót vagy vidéki házat szerintem lehetne venni és éppen ez a bajom. Főleg mert most videós kolléga is úgy társult, hogy ugyanaz a platform, közös bőrönd, belehajigáljuk a mindent is és szabadon lehet belőle válogatni, kinek éppen mi kell.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
2-More #156184 üzenetére
jajaja csak 100-120ha muvelheto fold is manapsag 1Mrd fabatka korul van
+ eszkozallomany melle meg 200-250
szoval ghecci sok zseton kell alljon benne
es akkor egyik evben lehet van 200-250milliod belole minusz a kiadasok, de nem lehet felelni, mert ha kovetkezo 2 ev kozepes vagy szarabb, akkor az el is fogyott nullara
ezert sem mind1, hogy egy adott teruletnek pl 15-20 ember kell eltartania, vagy kisebb gazdasagokban nezve 2-300-t -
válasz
2-More #156176 üzenetére
+ a végeredmény meglesz egy tízéves vázzal is (ha ügyes vagy), de nagyon kellemes dolog tudni, hogy ha nem figyelek oda, akkor is éles képekkel fogok hazajönni, és ha nagyon csúnyán félreexponál valamit a gép (nem szokott, max egy kicsit), azt is meg lehet menteni utómunkában. egyszerűen sokkal kevésbé stresszes az egész.
-
2-More
tag
válasz
hobizoli #156182 üzenetére
Valahogy így, nem vagyok egy kommancs, de a TSz mint elv, ezért lett volna egy jó dolog, ha nem párosult volna hozzá a magyaros leszaromság, hogy a traktort mindenki csak üti-vágja, meg akkor jó ha lehet belőle lopni a gázolajat, meg majd valaki más csinálja meg a munkát, de jajj elvették a nagypapa 3 négyzetméter földjét.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
2-More #156177 üzenetére
legfokeppen az a baj, hogy par tiz hektar foldekkel probalkozik a nagyja, ami reg keves barmire
mezogazdasaggal foglalkozok szoktak mondani, hogy manapsag ha nincs 100-120ha folded, akkor hagyd abba, mert a tamogatasbol elsz csak igazabol
150-200ha-tol "eri" meg csinalni, 5-600ha felett meg tamogatas nelkul is jo vagy mar, mert a fajlagos koltseged sokkal kisebb
....foleg ha beut 2-3 szarabb ev egymas utan
meg az anno kiepitett ontozocsatornak nagy resze el lett hanyagolva, fel lett toltve be lett szantva, mert qrvara nagyon kellett meg az a 5m-s foldsav is
na az ilyen helyekre tuti nem fizetnek ki egy ruppo aszalykart sem
volt egy YT video arrol, hogy kerdezi a riporter a nezotol, hogy tudjak mire szolgal ez a kis hidacska itt, amin allunk?
ez a ontozaocsatorna felett ativelo hid.....volt, csak a vizcsatorna mar nincs ott qrva reg ota
meg masik helyen, a 15-20m magas fak meg 2-300m hosszu bokros-dzsindzsas van, na az is azert nott pont ott, mert ott volt a vizcsatorna
de ahhoz, hogy ekkora fak kinojjenek belole tuti kellett par evtizednyi leszaromsag is
tavaly is votlak olyan videok meg kepek, hogy kukorica romma leszaradva, de kivetelesen mellette 5m-l(!!!) a csatornaban meg ott a viz
allam kifizeti nekik igy is az adofizetoi penzekbol, akkor minek torjek magukat, nemigaz? -
Sipi-
őstag
szallas.hu -n keresztül foglalt szállás lemondásával van tapasztalatotok? Foglaltam, utaltam előleget, lemondtam és azóta sem kaptam vissza a pénzt. Írtam már kétszer emailt a szállásadó ügynökségnek, nem válaszol. Most írtam a szallas.hu -nak is.
A feltételekben ez van: "Június 13.-ig kötbérmentesen lemondható a foglalás."
315 EUR-ról van szó. -
2-More
tag
válasz
-NoVa- #156171 üzenetére
Azon szoktam én is pislogni, hogy a mezőgazdaság az igazi mindenszarizmus, nem a liberális baloldal, ott ha sok az eső, az a baj, ha kevés, az a baj, ha meleg van az a baj, ha hideg akkor az, de valami indok mindig van, miért 3x annyi a kiskunsági szőlő, mint indiából az import.
-
2-More
tag
válasz
Jahno #156166 üzenetére
Ez a nem számít az eszköz meg úúú toljuk underdogban, ez nagyon sokszor működik, sokszor meg nem, de nemcsak fotózásban, kb mindenben. Egy ideig tudod a szart kompenzálni tudással és ha nem tudsz, hiába van jó cuccod nem lesz végeredmény, de ez már valahol középtájon összeér, és onnan minnél feljebb mész, annál jobban számít, mennyire jó a cuccod. Én úgy lettem a tavalyi versenyen ötödik PCC kategóriában másféltucat indulóból, egy 14" Diamonback-el, hogy aznap volt először ilyen a kezemben, és előtte képen láttam 2x hasonlót, kb bármilyen balfasz tud vele lőni. Pisztolynál meg fordítva, ha jó vagy, azért, ha szar vagy, akkor azért pont semmi értelme nincs venni 600 rongyért vasat.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #156173 üzenetére
Megtaláltam, -6ot itt nem bírta ki
Meg is kérdezem, szerintem a barackosát feladta. Nem olyan nagy gazdaság, de azért pár 100 kajszifáról lett volna mit aprítani
Eperben egész jó, de meg is kéri az árát és szállítanak országszerte kb. háztartási mennyiségeket csereládával. Idén kíváncsi leszek a szezonra. Aztán mikor kölkök óvodában rossz társaságba keveredtek, rögtön nekiállt családi- és PRnapot szervezni, mert ekkora helyen minden van és elférnek: -
Jahno
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69 #156169 üzenetére
A füst egy réteg hőtartó burokként megül, a tűz fűt, mostanság kialvatlanabbak a termelők, mint máskor.
Abban a felében fagy le az országnak, akik inkább a biztosítótól próbálnak könnyű pénzt leakasztani, és nem vesződnek a termésmegóvással. Vagy mittomén, bonyolult, 20 éve eladtam a termőföldem.
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #156161 üzenetére
Söröm sem elég nagy, csak a pofám
Próbálkozom. FF dolgozni atom jó, meg esti mindenfélére. Többi kérdéses, meg inkább az APSC-t cipelném. Gyutáv/szögekben is majd kitalálom mi lesz ha a Pana és a 14-140 szétesik. Kis kompozit ragasztó még segített hosszabbítani az élettartamát, de végtelenségig nem lehet művelni. Majd meglesem mennyi expó ment bele, éppen most 4 éves.
Itt már jönnek a gyakorlati példák, hogy a 14mm-es Samyanggal simán marháskodok civilben, sok bajom nincs vele de egy konferencia első sorát lehetetlen fényben nem bírtam vele lefotózni. A38ra meg pont kevés, oda egyiknek a kb. 16-30mm környéki táv lenne optimális. Aztán mondhatják, hogy nem a cucc számít, de 14 GM-re cserélve biztos hirtelen megtanultam fotózni ilyen egyszerű dolgot is,mint egy konferencia első sora :-D Még szerencse, hogy a 10x árkülönbözet sem az én zsebemen csapódik le, de azért azok atom jó cuccok. Majd jövőre lottózom mert ezen a Fujin az 50mm is akkora látószög, mint szürke szamár a sánta kutyát és fejben át sem tudom számolni nagy hirtelen.
Holnapra meg nem merem elvinni más cuccait, hátha valami baja lesz. Kockás pléd nincs, nemtom mutattam-e vagy mondtam, kaptam egy ilyet a bedolgozásokhoz
Ez nálam is maradt, többivel könnyű is meg nem is más táskájából matekozni mert ez is olyan, mint a 35mm Samyangod, 2 évente kellene pár órára, most ezzel a Sigmával lehet helyettesíteni és hiába "occsó" a 35ös Samyang, ebben a formában nem vennék.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #156157 üzenetére
Asszony 23 alatt már kicsit fázik, most reggelre 22ig lemegy, ha szellőztetek akkor alá. Lehet rálesek a radiátorra, szerintem nem fűt semmit :-D Múltkor próbáltam vele optimalizálni, de következő terv az, hogy ha a villanyos dolognak vége akkor a bejárati ajtót kicseréltetjük így nem lesz akkora huzat. Most úgyis jön a nyár (mondom jön!), nem az lesz a fő bajom, hogy mennyivel vagyunk 23 alatt...
Én valamennyire bírom a hűvöset, odahaza azért a 20-21 környéki már nem kellemes ha csak úgy van az ember.
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #156153 üzenetére
Tegnap gyárban hagytam a télikabátjaim, meg mindent, mert mondom olyan szépen süt a nap :-D Aztán kimentem a Duna mellé rendszert váltani, mert jónak tűnt az árfolyam:
Ami jó, hogy már van rá sok obim, nem kell matekozni, hogy 200-400ezres kínai bizonytalan vackokat, vagy fél milliós alap kiteket nézzek rá Ebayről. Az is jó, hogy nagy, nem nagyon hurcolnám. Meg az is jó, hogy jelenleg nem tudnám mire hipszter módon használni de cserébe még drága is :-D Hobbira nem jó, munkára alkalmatlan és nem tudnám mire használni, még kicsit nyomkodom aztán kiderül mi lesz a szint.
Viszont a G9re nincs L arca sín, ezekre pont lehet venni fasza pirosat olcsón. Hasznos.
-
-
blueboi69
őstag
válasz
qnadam #156139 üzenetére
Én is ezen gondolkodtam, hogy a szervízig volt kb 30p autózás, tuti, hogy forró volt a motor és az olaj is, lehet vannak olyan rutinosa, hogy ez nem okoz gondot. 38ezer km van az autóban, lehet papíron nem is kell cserélni, aztán leszarták... Nem kaptam semmi papírt az elvégzett és/vagy kiszámlázott dolgokról
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #156131 üzenetére
Nézd, itt áll ez a szarfészek a garázsban, vagy eladom fagombokért, vagy remélem, hogy telibevágnak vele és eurotaxon térít valamit a biztosító, de így, hogy áll benn a garázsban, max az lehet az esély hogy az ISS-ről lezuhanó WCdeszka kozmikus sebességgel telibeveri a házat, viszon akkor oda lenne a padlás a minikönyvtárammal, meg az egyéb motyóimmal.
-
blueboi69
őstag
válasz
Megálltam mosoly nélkül.. Épp meetingben voltam, hallottam a ház előtt a fékcsikorgást, a csattanást a murván csúszást. Kiszállok kinézni, látom, hogy a védőnő próbáll kiszállni az autóból ami félig az árokban van és össze van törve az autó... akkor már így néztem
El is köszöntem a meetingből, hogy bocs, de épp most törték össze az autómat. Jött rendőr is, mentő is. vagy 2órás fennforgás volt.
A fehér dobozos sofőrjét ismertem a konditeremből. Zöldésgeket szállított. Nem akarta elismerni a felelősségét, mondván, hogy a védőnő nem indexelt balra csak elkezdett fékezni. Megállt tanu is, aki mögöttük jött, ő meg állította, hogy a srác már többszáz méter óta előzni készült.... Emiatt kellett rendőr. Védőnő fájlalta a nyakát, kérésére én hívtam neki mentőt. Aztán betétlapot jó volt kitölteni meg lerajzolni a szitut. Biztosító végül fizetett, de azért na. Főleg amiatt volt még cink, hogy akkor nem e lépnek vissza a vételtől.
Meghát bakker ha 1m-rel hátrébbtolom, akkor megússza... Mint ahogy benned is felmerült, hogy ha 10centivel hátrébb parkolsz akkor megúszod. Annyi a különbség hogy ide ritkán csapódnak be autók, az utánfutós szomszédod meg elmondásod alapján fix jelenség. -
-
2-More
tag
válasz
Sipi- #156109 üzenetére
kb. Meghúztam a szomdész apjának a kocsiját tavalyelőtt nyáron, tolattam hátra, mögöttem ugrált a gyerekük, szedtem el, ebbe a szarba nincs parkradar, nyikorr. Minimális horpi a merevítésen, baloldali két ajtón volt a húzásnyom, nekem a kián semmi a világon. Ismerős szervíz/fényező felhív, zsebbe telefonba 200e, odavittem a szomszédék kocsiját, ott már 300e volt, de vállalnak biztosítási ügyintézést, inkább csináljuk arra, kijött a papír a végén meg a pótszemle, 570. Horpidoki kihúzta az ajtót, az nem tudtam eldönteni bele is ködöltek e vagy csak összepolírozták, de na.
-
zetor2000
őstag
válasz
eattila #156121 üzenetére
Volt szerencsém egy Cessnával menni egy kört Budapest felett. Az élmény.
Pláne, hogy nem a 100 éves műszerek voltak benne, hanem egy nagyon modern, kijelzőre alapuló izé. Volt benne Garmin navi, beépítve, meg - oktató gép lévén - előttem is akadt pedál / kormány. De én azért nem nyúltam bele.
Rezeg, mozog minden benne, de naon faszányos. Látni egy csomó kerti medencét... -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #156123 üzenetére
Óóó, az ugrótorony az nagyon para tud lenni. Mondjuk le is ugrottam. Második már könnyebb :-D Aztán lehet lépcsőzni. És mégöccör
1 méteres az játékszer. Napi pro tipp: 4-5 méter környékétől már nem érdemes hasat ugrani, mert masszív. Magasságban bírnám a 7+ métert is, csak nem találtam és az áll hülyén össze a fejemben, hogy fentről egyszerűen a medence kicsi és úgy néz ki, mint amit nehéz lenne eltalálni.
-
érdekes ez a tériszony, a magasság nem zavar, a két személynek szűkös kisrepülőben jól érzem magam, meg a helikopterben is, amiben a lábamig tart az üveg. megyeri híd tetejéről is boldogan nézelődtem lefelé meg ilyen helyekről is.
de ha nincs korlát előttem, az vissza tud venni a bátorságból akkor is, ha csak tíz méterre vagyok a víztől. ennél kijjebb nem mertem menni, pedig felfelé menet még az volt a terv, hogy lelógnak a lábujjaim a peremről
-
-NoVa-
veterán
A Mont Blanc megvolt lábon, az Everest repülőablakon át, a Calderon El Hondo vulkán néhol 20 centi széles peremén is végigsétáltam körbe, akad 8 méteres alulétrám, és voltam már a tetején ereszcsatornát javítani. De az ingó fa festőlétra az egy elmebeteg műfaj. Azt nem.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #156117 üzenetére
"de a festőlétrát utálom (nyeklik-nyaklik...),"
Ja, azt én is, alsó fokára nem merek felállni. Legyen stabil. Én kitámasztottam az 5 méteres mobil állványt is, oszt akkor +2-3 méter emeletet még lehet rá tenni, ott azért magasan van a súlypont és nincs benne bizodalmam.
Trebitsch (az igazi) is úgy volt vele, hogy még a sámlin is szédül, aztán mikor kiraktam a Puskás stadion karéjára egy doboz sört csalogatónak, akkor azért meggondolta magát :-P
-
zetor2000
őstag
Én fiatal hülyegyerek koromban úgy mentem létrára, hogy hálózatfelújítás volt. Kollega mondja, hogy:
- Na, akkor a feladat az, hogy oda felmész, aztán amikor úgy van, akkor húzod, meg adod tovább, meg lógatod, hogy a kábeltálcán végig... félsz a létrán?
- Fogalmam sincs...
- Itt egy sör, idd meg. Utána menj fel...
Megittam, felmentem, húztam, vontam, stb.Aztán így megszoktam a létrázást. Felmegyek, ha kell, de a festőlétrát utálom (nyeklik-nyaklik...), menni létrával nem tudok, az imbolygást nem szeretem, de ha kell, kilógok vele, meg képes vagyok ki is dőlni róla, de azt nem szeretem, amikor felborul velem. Falétra felső foka fölé is merek lépni, azzal sincs baj. Csak ne nagyon imbolyogjon, mert az nem nekem való, csak védőital után.
Azt se szeretem, amikor a padlón ilyen üvegbetétek vannak, és lelátok. Plázákban, meg itt-ott akad ilyesmi, azt valahogy megpróbálom kikerülni. Ha nincs más lehetőség, akkor persze erőt veszek, és átmászok rajta, de nekem az ilyesmi természetellenes. Ha ez rács, akkor nincs baj, de ha üveg, az nem okés...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
nekem PuntoGT volt olyan, hogy elso lokharito 6-7x volt cserelve rajta, abbol 2x tores miatt by me, a tobbinel beletolattak parkolas kozben
itt azt kell tudni, hogy a széles légbeomlos loki valo ra a gyari u.n. side intercooler es az olajhuto pozija miatt (a vizhuto sem kozepen van, hanem offset jobbra), plusz csak a GT-n van fenyszoro moso is....meg azert nem baj, ha szinazonos, mert metalra mar akkoris 30k-ert fujtak egy elemet
ugyhogy volt egy potvesztarcsi ELX elso lokharitom (klimas autokon is ez van), ami szinten szeles legbeomlos, de azon nincs moso, de tobbet volt az auton az, mint a GT lokik
volt hogy kicsereltem az "uj" GT elso lokre az ELX-t es 2 het mulva mar rotty volt megint
...ELX vissza
fel-egy evig az volt rajta amig nem volt megint egy kalyha ezust szinu GT elso lokiSada hozott be bontasra ilyeneket, volt hogy mar akkoris ramirt, hogy lesz egy ezust GT nala jovoheten, erdekel-e az elso lokije, amikor meg csak kifele mentek erte a trailer-l Svajc-ba...
-
-szabi-
addikt
válasz
blueboi69 #156113 üzenetére
Történhetett volna pár évvel később is kevésbé zavarna.
Leonnnál pl az utolsó pár évben már kb semmi sérülés nem bosszantott.
Pont azért parkoltam az udvarban nehogy az utcán beüssön a baj, nem jött be.
Ahogy mondod tehetsz bármi óvintézkedést aminek meg kell történnie...
Gondolom a bmw törést megálltad mosoly nélkül!? -
blueboi69
őstag
válasz
-szabi- #156112 üzenetére
Nézd, aminek meg kell történnie az megtörténik. Nekem a járóképtelen 5ös bmw állt az udvarban tutujgatva 1évig. Amikor jött volna érte a tréler, kitoltam a ház elé a füves placcra, mert a tréler nem fér be már az udvarra. Ez volt csütörtökön, merthogy pénteken jön az ember. Nem jött. Hétfőn reggel meg jött hozzánk a védőnő, kanyarodás közben egy fehér dobozos totálkárosra verte, amitől nekibaszta az autóját a bmw-nek és betört az eleje. Lámpa, géptető, lökhárító, ködlámpa....
Ja és közben már volt vevő az autóra, úgy kellett szólni, hogy van egy kis gond... szerencsére így is kellett neki az autó, de mondtam, hogy megcsináltatom, mert amikor megalkudtunk akkor egy ép autóról beszéltünk. -
-szabi-
addikt
válasz
Sipi- #156109 üzenetére
Ha nem mart volna bele csak felületi lenne valószínűleg el is engedném, de pont a csatja kapta el.
Mikor ide költözött megkért, hogy parkoljak már másképp.
Így nem tudom használni a garázsom de mindketten az udvaron tudunk parkolni, belementem.
Azóta nézem, hogy ezen a kicsi udvaron tolatgat azzal a nagy utánfutóval.
Végül megtörtént.#156111 blueboi69
Jah most azon jár a fejem parkolhattam e volna közelebb a garázshoz de akkor már a garázsajtó felnyitása is problémás. -
blueboi69
őstag
válasz
eattila #156108 üzenetére
Aha!
Fentről ilyen:
A liftről videom csak, hogy a torony keskeny mivolta miatt az út felében nincs a liftből kiszállási opció, mert üvegfal van és kész.
Itt konkrétan a padló az a liftnek az alja és az üvegajtó a lift ajtaja. Előtte nincs üveg asszem, de az a fém korlát is csak időnként van és nagyon közel. -
-szabi-
addikt
Tavaly lecseréltem a 19 éves Seat Leont egy új Toyotára.
Nah eddig volt sérülésmentes.
Most csöngetett a szomszéd, hogy bocsi de beletolatott az utánfutójával.
Leonnal évekig közlekedtem sérülés nélkül, persze a 19-ik évre azért volt rajta itt ott.
Toyota egy évig sem húzta.
Nem nagy a sérülés de az utánfutója fémcsatja belemart a kaszniba, így annyiban azért nem akarom hagyni. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Jahno #156097 üzenetére
nemet precizitas
8db M8 csavar fogja a 80mm-s cso egyik veget, masik vegen 4db M16-s van, de a csoatmero ugyanakkora amugy vegig
'szomé nem tudtak mindenhol akkor 4db M16-st hasznalni...?
ja es a nyomas az 5-6bar max
masik, meg itt voltak a germanok
nezzuk a tartaly oldalan megy be egy 100mm-s cso, es van par par vizcsepp, ami lassan csepeg
mutatjuk a projektmanageruknek...aszondja, az nem szamit
de mutattuk neki, hogy egy papirral letorolve egybol megjelenik a vizcsepp megint
par nap mulva levettek a csovet megnezni, hosszaban el volt repedve, es nem a heggesztesnel
masik, ~120mm atmeroju csovecske, van rajta ilyen a hoszigetelo fekete szivacs
abbol is csepeg 2-3sec-kent a viz ahol a fuggoleges iranybol vizsintesbe atforul
leszedik a csorol a csopogesi pontnal ezt a burkolatot, total vizes a cso
aszondja a joember, ez csak kondenzacio
hat egyreszt az a fekete szivacs azert van rajta, hogy ne is kondenzaljon, masreszt 24fok van csarnokban es abban 22.3fokos folyadek erkezik
szoval nem hinnem annak amugy egyatalan kondenzalnia kene a szigeteles nelkul is
de az tuti kondenzacio
OK
par nap mulva mar 1sec-kent cseppent a viz, na akkor lebontottak vissza 7-8m-n a csorol a szigetelest (ebbol 3-4m fuggoleges szakasz, annak az also pontjan cseppent a viz), es meg is lett a hibaforras... nem kondenzacio volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest