Új hozzászólás Aktív témák
-
Grillo
őstag
válasz
2-More #162037 üzenetére
Ez a fegyverlakatos volt nem, írtad korábban. De az a hobbid, meg érdekel. De amúgy van egy szakmád, vagy legalábbis 8 munkahelyed. És emellé gondoltad.
ITt pályakezdő diplomásokról van szó, aki adott területen mennének tovább doktori képzésre, amivel a megpályázott munkahelyen semmivel nincsenek előbbre, a munkáltató szempontjából nem jelent előnyt, és már úgy jön felvételi interjúra, hogy bejelenti, hogy amúgy heti 40 órás állásra jelentkezik, de ebből 4-8-at had ne kelljen ledolgoznia. És nem tud semmi olyat mondani, amivel ezt ellensúlyozni tudná, nincs speciális szaktudása, tapasztalata nulla még az olyan dolgokban is, amit egyébként az elmúlt 5 évben illet volna megtanulnia akkor is, ha amúgy az egyetemi oktatásban épp leszarják.
Szóval nem az a baj, ha szeretne továbbtanulni, hanem az, hogy azt gondolja, ez neki akkor is jár, ha egyébként nincs semmi alapja erre.
Mert ha azzal jön, hogy szeretné ezt elvégezni, felére kivenne szabit, másik felére meg ha lehet, akkor előre ledolgozná, működhet-e?
És akkor másik 30 hülye meg dolgozzon helyette is úgy, hogy egyébként 5-8-10 év után is max bruttó 100-zal keres többet, mint a kezdő. Csak ő elviszi a fél céget a hátán... -
blueboi69
őstag
válasz
2-More #162037 üzenetére
" érdekelt, már régóta, 1 évet vártam a helyre mert évente 30 embert vesznek fel felnőttképzésre, rohadtul rétegszakma, de legalább nem hiány, megélni belőle nem lehet, és CSAK buktatói vannak. "
ha nem olvasom el, hogy ezt ki írta, akkoris tudtam volna, hogy rólad szól
-
zetor2000
őstag
válasz
2-More #162028 üzenetére
Ha Windows van/volt rajta, akkor lehet, hogy a start menü, shift+kikapcs után oda jut, hogy a szervíz menüből beenged, de ez se biztos. Aztán lehet, hogy del / F2 / F10 / F12 a bűvös gomb, de lehet, hogy tényleg a szétszedés a legjárhatóbb.
Nekem egy Microsoft Surface Pro 4 táblagépem van, amibe nem jutok be, mert le van jelszavazva. Akitől vettem, váltig állítja, hogy de nincs jelszavazva, amikor küldtem neki a képernyőfotót, akkor meg azt mondta, hogy nem tudja a jelszót, sajnos.
Ez is szétszedős móka lenne, de ez elég szopolós szétszedni, így nem álltam még neki. Félek, hogy szétreped a kijelző... -
zetor2000
őstag
válasz
2-More #161917 üzenetére
Valószínű azért (is), mert jön belőle a pénz rendesen. Ha nem működne rendesen, akkor mégtöbb bliccmen lenne, mint mostanában.
Az azért nekem nehezen emészthető, hogy a sima Budapest bérlet és a teljes megyére is használható bérlet ára közt 500Ft a difi... Ebben mi a vitamin?
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #161911 üzenetére
Aztán most sorban rakják fel az olvasót meg a kódos billentyűzetet. Nem is tudom melyik a legjobb, most Alzánál tetszett, hogy telefonszámot kell írni, listázza a tételeket, leokézod, heló. QR kóddal sokat bírok baszakodni, van mikor még oda sem rakom rendesen a telefont de már csippan és kész, új MOHU automatánál már kotorásznom kellett egy darabig. Meg fényerő fel, akkor telefon van úgy marad vagy nem, elfordul a kijelző volt itt nekem már minden is a két véglet közt.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #161900 üzenetére
Póóósta előtti téren néztem, hogy lenne valami interaktív ésvagy digitális kiállítás, jól szétrohadva, de rendesen meg van csinálva bent a villanyászkodás és a málna, valami iparinak kinéző kijelzővel. Csak nem műxik
Itt-ott a fagyi/sör kombó nem is olyan drága, mint amire számítottam.
-
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #161877 üzenetére
Anno amikor átminősítették, egyirányúsították, meg mindent is csináltak az addig kétfelől átjárható korzóval, én pont jöttem szembe a gyerekekért. Tele volt figyelmeztető mindenféle tiltó táblákkal, meg nagy sárga figyelmeztetésekkel, amiket nem vettem észre, mert azt néztem, hogy mi a fenét keres itt többszáz egyenruhás rendőr, nem a táblákat. A többszáz egyenruhás rendőr meg annyira megdöbbent az év idiótáján, hogy simán visszafordítottak és elzavartak, meg sem büntettek. Valami avatós esemény volt, kicsit feldobtam.
Kilométeróraválasztékot áttúrtam, benzineshez csak mérföldes skálás van, vagy drága, a drágának meg a javítás már alternatíva árban. Majd még átfutom, mire lesz időm foglalkozni vele.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #161883 üzenetére
SUPot majdnem kipróbáltam itt a Duna túloldalán, aztán asszem jövőre halasztottam :-D
Elsőre megtaláltam a bérlős cég weboldalát, ahol mindenáron csak rizsa van és viszonteladókat keresnek, a civileknek szóló nemzetközi oldalán van aloldal Budapestnek, ahol kiválasztom, hogy Budapesten keresek, majd kiválasztom, hogy Budapesten keresek, aztán regisztrálni kell ahhoz is, hogy bármit mondjon csak a regisztrálós gombot nem lehet megnyomni.
Ezek is saját maguk ellenségeik vaze. Első három kuglis találat meg persze fizetős hirdetésre vinne a világ másik végére. Másik aloldalon Budapestet kiválasztom térképen és van rögtön pár közeli ajánlata
Minnyá írok valami hosszabb jelszót, hátha az a baja.
Gyárban kiskölköknek bemutató lenne, eddig magamra vettem és megmutattam a szerverszobát, ezt-ezt kinyithattak, bekapcsolhattak gépeket, szereltünk kártyákat, meg vincsiket apróra. Most nem tudom mi lesz, van 3 üres rackünk és pár modulnyi switch, ezzel itt nem nagyon leszek előbbre.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #161869 üzenetére
Anyámhoz lenéztünk 3 napra, oda céges laptop, saját laptop meg egy utazós kis mindenes, ha heggeszteni kellene vagy TV-t nézni. 1-2szer azért vettem már HDMI kábelt a közértben, persze a másik lapos meg DP portos, hogy rohadjon meg, napokban valahova elraktam az DP-HDMI adaptert és első hárommal nem is működött rendesen, nesze szabványok meg minden.
-
-szabi-
addikt
válasz
2-More #161796 üzenetére
#161779 eattila
Meglesem majd Jahno listájáról valamelyiket.#161786 Jahno
Évek óta Shotcut, néha Avidemux de most gondolkodom a váltáson.Platformot nem akartam váltani gondoltam ha cserélem a procit az elég lesz egy ideig.
Már 4 éve használom ezt a gépet csak megérkezett hevc + 4k és kevés lett az erő.
Megvettem az első procit nem ment visszaküldtem 2 héten belül.
Megvettem a másikat kb ugyanaz lett.
Akkor kezdtem jobban belemenni miért is van ez.
Furcsa is volt, ennyit a bios beállításokkal a 2000-es évek közepe óra nem sz@rakodtam.
Megszoktam, hogy minden auto módban és megy a gép, itt meg napokig csak a jó beállítást kerestem.
Kaptam, hogy biztos rosszul rakom fel a hűtőt meg rosszul pasztázom.
Furcsa módon mikor visszatettem a régi procit akkor jól csináltam de az új procinál nem.
Vettem új hűtőt mert biztos a régim kevés, nah az se jött be.
Vettem plusz házventit mert biztos az nem szellőzik át.
Meg se tudom mondani hányszor szedtem ki az asztal alól, bütyköltem aztán toltam vissza, tényleg tiszta 2000-es évek feelingem volt, csak így öregebben már kevesebb a lelkesedés. Most azt preferálom ha beteszem és működik, ennyi.
Végül vagy 6-7 videó kódolása után ahol írtam excelbe az adatokat elkezdett egy minta látszani.
Így a következő lépés tesztelni esetleg másik videószoftver jobban használja e a sok szálat.#161798 qnadam
Erre nem gondoltam még. -
-szabi-
addikt
válasz
2-More #161720 üzenetére
Persze bátor vagyok.
Kiváló benchmarkra de valós körülmények között, mint videókódolás a magok használata nem túl egyenletesen történik.
Az egyik 8 magos blokk agyonmelózza magát a másik blokk meg lazsálgat.
Ettől meg jól megborul a procin belül a hőeloszlás. Kialakulnak ilyen hőtüskék amire a proci gyorsan visszaveszi az órajeleket. Ez így megy egész videó alatt aztán végül az idő alig jobb, mint előző procimnál.
Mindez felbontás és beállítás függő tipikusan ha 4k alá megyek akkor jön elő.#161684 eattila
Milyen szoftverrel tologatsz csúszkát raw-on? -
Jahno
veterán
válasz
2-More #161666 üzenetére
2 órát kibírok, nem ezen múlik, hanem majd az odavissza út. Az lassan már kiderült, hogy visszafelé nem kell sietnem, kurva fotós meló lógott a levegőben, végül nem mondtak semmit, közben pont lehetett volna egy kicsit lazább napot csinálni és akkor ma este is tekeregnék, mert lassan vége a szezonnank, Hold sincs....
-
Sipi-
őstag
válasz
2-More #161640 üzenetére
Félreértetted, 30k a horvát(h) matrica, ENC lenyúlásfaktorral növelve és még kb. 80e a benzin (nekem kijött kb. 65ezerből). Meg még magyar matrica, ha nincs egyébként. Reggel fél 7-kor indultunk Siófokról egy hétfői napon és délután fél 4-kor fizettem a szálláshoz közeli Plodine-ben kb. 620 km-rel távolabb. Egyszer tankoltam és egyébként is megálltunk néhányszor. Meg volt némi dugó is, de nagy részét kis falukon keresztül elkerültük.
-
Tim82
félisten
válasz
2-More #161622 üzenetére
Ha megszakad benne a vezérlőszál, akkor igen
De akkor a C2D, illetve 5. gen Core i-s Dell vasaknak is hisztizniük kellene az amúgy 90W-os töltőkre. Amúgy pontosítom: az újabbakat is töltik ezek, de azok úgy veszik, hogy akkor ez nem gyári töltő, csökkentett órajelen vagyunk hajlandóak csak üzemelni.
-
Tim82
félisten
válasz
2-More #161619 üzenetére
megszopatták ott ők is, ne aggódja
Én nem aggódom, én csak arra reagáltam, hogy "még" Magsafe töltője van a vacsiúj MacBook M4-nek. Jó lesz az "már", "újra"-nak is.
Miközben a kurva Dell elvolt 20 évig
Közben meg a 6. gen és 8. gen Core i-s vas közli a C2D-s vas, de jobbat mondok, az 5. gen Core i-s vas gyári Dell töltőjére is, hogy az nem gyári és nem igazán akar vele tölteni. Been there, done that.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #161606 üzenetére
Érdekes, nekem a cseheknél itthoni pénztárban 8millió éve még azt is megcsinálták, hogy befoglalták a köztes helyet, ugyanis volt jegy amihez egyből járt a hely, másik meg rugalmas időpont amihez akkor még nem lehetett helyet foglalni. Így kb. 1 hónap eltéréssel is sikerült egymás mellé lőni mindent.
Azért a nemzetközi menetrendbe, foglalásba is szó szerint belekavarodtam, ott volt az akciós gomb, megnyomtam, rögtön 3 helyre regisztrálni kellett, csak jegyet nem lehetett venni, végül bementem lábon a pénztárba és lehet úgy jobb is volt.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #161587 üzenetére
Hát vett egy univerzálisat, az gondolom nyomja a kakaót, ha kell ha nem. Pár hónapja volt gond a táppal, akkor elvitte valami bótba ahol szervízelnek, 5p hümmögés után rávágták, hogy nincs baja. Hazavittek, utána jó volt a saját töltője és hónapokig nem is volt vele gond. Akkor vett egy univerzálisat, de nem próbálta ki. Aztán most megint előjött a töltés baj, bedugta az újat és azzal sem tölt.
-
-NoVa-
veterán
válasz
2-More #161545 üzenetére
Ó, mókásnak hangzik. Bár én mazochista állatként pont kedvelem az idegesebb franciák futóművét, pörgettem meg a Clio Sportot eleget. A Subaru most stabil, tudja a kellemes állásból 1 másodperc döbbenet után békés utazósebességben közlekedést, ha már 90 fokon van az olaj, most jöhet a Volvonak egy kis törődés. Az még téli gumikon áll letéve, pár hetente picit gurultam vele hogy ne álljon be teljesen, de alapvetően tyúkólként funkcionál. Most váltottam rakta kgfb-t, 135k-t akart az egyik, 37k pont elég lesz.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #161494 üzenetére
Egyetértek, megelőztél. És ezt nem fogod multiméterrel kimérni.
Én az e30-nál a létező összes indítási hibát végigszívtam.
- Ha immo, akkor nem is térdelne le és a műszerfal sem halványodna el, szimplán nem csinál semmit. Tudom,az e39-nél volt szórakozás az immo tekerccsel.- Az utólagos riasztós/proxy akármi megszakíthatja vagy az önindítót vagy az AC pumpát vagy mindkettőt. Általában a benzint szokták elzárni, akkor az autó vígan teker, a kezdő tolvaj csodálkozik, hogy a motor nem röffen, esetleg köszörül míg az akksi bírja, aztán adja fel.
- Ha önindító, akkor annak lenne előjele, hogy néha csak kattan, de nem történik semmi ÉS a műszerfal sem halványul el, max egy nagyon kicsit. E30-ban jóideig nem akartam elhinni, hogy az önindítóm a hibás, ha pont úgy állt meg a behúzómotorja, akkor tudott indulni, ellenkező esetben kalapáccsal kellett jobb belátásra bírni, majd elindult, végül csere lett.
- Multiméter nem segít az akksinál, ha már töltötted akár butatöltővel is, a feszültség meglesz benne. Akksis ember is terheléses izémizével mér rá, akkor derül ki, hogy elment belőle a kakaó.
Ilyen esetekre jó az ilyen gyorsindítós powerbank féleség, de ezt írtad, hogy most nincs kéznél. Én kiszedném az akksit, elvinném a másik autóval egy akkushoz, hogy nézzen rá és adjon bele egy jót. Vagy ha még garis, akkor meg főleg.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #161436 üzenetére
"Mint a hegymászók, hogy felmegy otthon két gyerekkel megdögleni a himalájába, "
Fúúú ezek nálam is pont ez a kategória, hogy marhára nem értem ezt. Meg azt a nőt sem, aki ilyen ember mellé családot tervez, mert az ilyen elmeroggyantaknál borítékolható, hogy egyszer nem ér haza. Másoknál is persze, de az ilyenek keresik a meghalási lehetőséget.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #161302 üzenetére
Ja, mondjuk írtam, de akkor mindegy. Gyárból kukáztam békebeli első szériás Garmin GPS készüléket:
15 éve még jól is jött volna, most vakarózom kicsit és Aliról rendeltem hozzá kábelt. Fapados, egyszerű menü, célcucc, meglátjuk. Másik dobozban volt újabb verzió, jobb háttérvilágítással és színes kijelzővel, de ezen már túl sok az ikon és bal kezes pöcökegeret is tartalmaz.
Az újabb is kb. 2007es modell, de simán volt hozzá FW frissítés, na mondom rádugom és meglesem felismeri-e egyáltalán a gép. Még driver sem kellett, webről frissített a szoftverével, simán van hozzá támogatás. Csaptam bele egy kicsi microSD kártyát, rá Garmin formátumú országos térkép aztán házból sem vittem ki, de mivel kiírta, hogy 2025 Augusztus frissítés és voltak utak meg pontok, hát mi baj lehet. Majd kirakom ablakba 1 órára, hogy kapjon pozíciót és almanachot, de persze ezt sem terveztem be tegnap estére. Ha nem is vakhajnalig, de reszelgettem egy darabig. Már csak azt tudnám, hogy minek :-D
Annó mikor ezek a repteres/egyéb dolgok voltak ott jó lett volna terepre, akkor kezdett 30ezres környékén néhány megjelenni használtan Jófogáson, mert első HP PDA-m nagyon merült és minimálisan volt ellátva alkalmazásokkal, következő mobil sem volt helyzet magaslatán terepi navigációval aztán nem vettem semmit, már nem is kellene, túléltem célcucc nélkül az időszakot. Erre beesnek ezek. De szép sárga, időjárásálló, jópofa :-P
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #161233 üzenetére
Na, én is ezt szopóztam, hogy másik böngésző, régebbi valami, újabb Java, izé, meg ugye elhinni sem kell ha júzer azt mondja, hogy a gépén még reggel működött, mert lehet nem is ez volt.
Aztán csak jogosultság, céges fiók sok júzerrel, az aktuálisnak meg elvették a jogosultságát. És ezt így közli.
-
zetor2000
őstag
válasz
2-More #161218 üzenetére
Ja, ismerem...
Átéltem azt a korszakot úgy, hogy volt gépem, meg pár ismerősnek / rokonnak, azt telepítettem nekik néha újra.
Ma odaadtam a gazdájának, hogy használja, de a 10 éves vasra a jelen oprendszer eléggé... "szuboptimális". És akkor nem mondtam túl sok csúnyát. Meghagytam neki, hogy vegyen egy SSD-t, azt akkor ez a masina azért gyorsabb lesz.
A cél egy Office csomag, abból is a MS féle, mert azt ismeri ő is, meg a családja is, meg mindenki. Szóval Vördekcell...
Ha meg úgy sem, akkor mán megy a hardverapró, lövünk neki megfelelő vasat. -
válasz
2-More #161218 üzenetére
HDDre már W7/8 nettó agyhalál volt
ja, ezer éve használtam egy ilyen gépet arra, hogy videót vegyek fel rá közvetlenül. mondjuk az egy üres rendszer volt, rajta egy pár száz kbájtos programmal, ami annyit csinált, hogy a firewire-ön bejövő 25 megabites hdv videóstreamet kiírja, meg néha total commanderrel adatot másolni.
na erre elég volt hdd-vel is -
Sipi-
őstag
válasz
2-More #161032 üzenetére
Nem kell légmentesen zárni. A belső nyílás 335 mm széles, a szélső "keret" 30-30 mm-es. Ezért gondoltam egy kb. 360-370 mm szélesre, ami rácsukódna a keretre félig. Arra kellene megoldás, hogy ott is maradjon függőlegesen és egy kézzel, sütőkesztyűvel lehessen nyitni, lenyitni és becsukni.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #161032 üzenetére
Felül zsanérozás a lehető legrosszabb ötlet. Kinyitod, felfelé megy a meleg, ott kell tartani egyik kezeddel. Másrészt amikor hozod a pizzát betenni akkoris az egyik kezednek tartnia kell.
Amit én mondok az mehet 2-5mm-es vaslemezből is, mivel az egész cucc grillen van, így van mellette rács/hely ahová leteszed, amíg a pizzával mókolsz. -
-szabi-
addikt
válasz
2-More #161019 üzenetére
Így van a6-3400m proci.
Elsődleges kiszemelt egy HP T620 plus vagy Dell Wyse 5070 mini pc.
Találtam is az aprón de aztán lehalt az oldal.
Ezt most el kell halasztanom, legközelebb ezzel ősszel tudok újra foglalkozni.
Szerintem HomeAssistant OS-ra jobb a mini pc, mint egy laptop.
Laptop csak azért merült fel mert az van háznál.
Köszi az ajánlatot, egyenlőre nem szükséges.
Majd újra téma lesz 3 hónap múlva. -
-szabi-
addikt
válasz
2-More #161013 üzenetére
Annak idején ez alapján vettem: A középkategória csúcsa: Lenovo Z575.
Szegényt ma már egy telefon megeszi teljesítményben.
Ezen akartam HAOS-t futtatni de az se gond ha eladom és lesz helyette mini pc. -
Sipi-
őstag
válasz
2-More #160984 üzenetére
Voltak valami BKV-s kapuk meg lélegeztetőgépek is. Bár az utóbbiak pont nem is voltak jók semmire, mintha úgy emlékeznék...
De hasonló volt az előző munkahelyemen is. Blueboi a csapatával külsősként lefejlesztette újra azt, amit én házon belül összeraktam (ingyen) és még utána páran raktak hozzá (szintén ingyen). Blueboi-ék lefejlesztették, sok meeting, sprintek, sprint demok, egyeztetések, (gondolom) jó vaskos számla. Majd nem lett feltelepítve és használva. Soha. Semmikor. Azóta sem.
Már senki sincs annál a cégnél akik csinálták, bár meglepődnék, ha egyeltalán a kód és dokumentáció meglenne még valakinél.
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest