Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tonio123

csendes tag

Sziasztok!

Segítséget kérek egy Asus 904HD kütyühöz. Két éven keresztül működött, utóbbi időben megbolondult. Először csak néha adta be a képernyő a feketét random időközönként, miközben a WiFi jelzőt is bekapcsolta - Fn+F2-vel ki sem lehet kapcsolni. Sajnos ezen állapotban a külső képernyő sem működik. Pár napja már addig jutott, hogy amint bejön a WinXP desktop azonnal bevágja a feketét a WiFi lámpával. További jelenség, hogy bekapcs.után a képernyőt feketén tartotta addig, amíg a Win logo nem jött be. Mostanság, már látható az első képernyő - talán a videókártya bejelentkezése, amely a BIOS elérhetőségét tartalmazza a logóval együtt. Amiket eddig próbáltam netes ötletek alapján:
    1. Víruskeresés mindenhol, ahol lehetett a legfrissebb adatbázissal (esettől) - többször is
    2. VGA driver frissítés - recoverynek adott CD-ről - többször is
    3. BIOS frissítés Asus oldalról 904HD-hez - több verzió is
    Minden fenti dolog után ideig-óráig működött, majd ismét fekete képernyő. Ugyanakkor csökkentett módban remekül elmegy az idők végezetéig mint ahogy a BIOS-ban is órákat lehet állomásozni anélkül, hogy előjönne a feketeség.
    4. Hétvégén olvastam, hogy a proci lötyögése is okozhat ilyet. Próbáltam szétszedni, de nem akarom eltörni a műanyagokat, csapdák helyét meg nem ismerem, neten nem találtam leírást.

Kifogytam az ötletekből. Valaki találkozott ilyen jelenséggel? Mit lehetne még kipróbálni? Tud valaki segíteni vagy irányt mutatni ebben a "feketeségben".
    Előre is köszönöm!
    Tonio

Új hozzászólás Aktív témák