- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
€uro
őstag
válasz
garga01 #20470 üzenetére
"az OSCam webif-en látom h dekódol"
Ezt hol tudom én is megnézni, ellenőrizni? Mit kell nézni ehhez?
...Azt hiszem, látom. Gyakorlatilag 10 másodpercenként új sort naplóz. Ilyesmiket:
2023/07/02 15:56:42 78EA8FBB c (ecm) dvbapiau (P: 1802:000000:791E:1956:0000: #ECM_L:92 #CW=51FE5DACEA34B3D1A7865A87FC271E41 HOP:02): found (484 ms) by MyCcCam_3 (P/2/3/3) - M4 HD
-
€uro
őstag
Olyan problémával szembesültem, hogy kódolt műholdas adások esetén Standby módban nem működik a dekódolás. Márpedig erre szükség lenne, amikor az Uclan Ustym 4K beltéri egységgel időzített felvételeket szeretnék készíteni. A készülék ugyanis rendszerint Deep Standby módban van. A felvételek indítása előtt pedig csak Standby módba kapcsolja magát.
Enigma-2 Softcam OSCam 11.719 plugin-t használok. Standby módban a helyi hálózaton elérem a Webinterface-t. Szóval elvileg működnie kellene.
Kódolatlan adások esetén semmi gond, Standby módban is működik a felvétel.
Mi lehet a gond? Van ötletetek?
-
€uro
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Mostanra sikerült végre "belőni" az antennát megfelelően.
Több napos kihagyásokkal tudtam csak vele foglalkozni - ezért is tartott eddig. Ezen túl elég nagy szopás volt - már bocsánat a jelzőért.
Voltak alapvető problémáim, miszerint minden új volt számomra, nem ismertem a rendszer működését, a fogalmakat - gyakorlatilag semmit. Utoljára húsz évvel ezelőtt játszottam a szüleim motoros parabolájával, azt én állítottam be. De ez most kicsit más volt...
Nem értettem, hogy miért olyan nehéz rátalálni egy műholdra! Lassan rájöttem, hogy sűrűn vannak a műholdak, könnyű mellé-lőni. Oké.
De csak hogy kicsit érzékeltessem - a teljesség igénye nélkül - azok számára, akik még mindig olvasnak, hogy milyen akadályokba ütköztem és, hogy min mentem keresztül:
- Van egy sípolós műszerem, ami segített az antenna jelkeresésében. Sípol meg potméterrel állítható az érzékenysége - tök jó amúgy. Csak ugye ez nem tudja, hogy éppen jó műholdon vagy-e. Sípol, ha műhold jelet lát. Ok, ez még rendben van...
- Ráálltam egy műholdra a műszerrel. (Természetesen a telefonom iránytűje alapján a Thor-t, a venni kívánt műholdat céloztam meg. A sípolós műszerrel meg megkerestem a legerősebb sípoló jelet.) Utána Blind Scan-nel tudtam csak lehívni csatornákat a beltérivel. Bejöttek csatornák. Az alapján azonosítottam, hogy éppen melyik műholdon vagyok. Konstatáltam, hogy a talált műhold az az Eutelsat 9B.
- Gondoltam, hogy már van egy viszonyítási pontom, hogy már tudom, hogy milyen irányba nézek. Mert amúgy nagyon nem volt egyértelmű az irány. Nem tudom, hogy a szakemberek hogy csinálják, de nálam például a parabola antenna síkja nem teljesen merőleges a fejtartó karral. Nem sok agyalás után rájöttem, hogy nem a fejtartó kart kell ráirányítanom a műholdra, hanem az antenna síkját...
- Szóval, ott voltam, hogy megvan az Eutelsat 9B. Király! Ekkor elővettem a Satellite Pointer programot, hogy lássam, mi a helyzet. Hozzáértők biztosan megmosolyogtok, de az appon belül nem találtam ilyen nevű műholdat. Tudtam, hogy csak más néven van a programban. Nem gond... keresgéltem, rájöttem, hogy ez az Eutelsa KA-SAT 9A. Ok, semmi gond, nyomon vagyok - bár azért bazdmegoltam eleget...
- Következő lépés az volt, hogy mivel már tudtam, hogy jelenleg melyik műholdra nézek, tudtam, hogy pontosan 12,5 fokot kell jobbra mozdítanom az antennát. Megtettem. És az első sikerélményem ekkor történt!
- A Blind Scan talált 600 csatornát. Hurrá! - gondoltam. És megvolt az U Tv is! Jujj, de örültem! Bár szaggatott, gyenge volt a jel. Ha jól emlékszem, valahol 10-20% körül mozgott nagyon magas jelveszteség mellett. Na de ekkor már éreztem, hogy nyomon vagyok. És mivel megvolt ez a 600 csatorna, főleg az U Tv, így le is mentettem a csatornalistát.
- Gondoltam, hogy innen már sima az út, csak picit kell finomítanom az antennán. És utólag tudom, hogy ez így is volt. De a gyakorlati út egy kicsit rögösebb volt, mint arra számítottam. Mondom tovább...
- Azért örültem nagyon annak, hogy megvan az U Tv beállítása, mert ez egy támpont. Illetve, ha a beltéri egység ezt a csatornát veszi, akkor a dreamDroid mobilos program jelerősség-mérő (Signal meter) funkciójával végre látom a tényleges vételi erősséget.
Ennek tudatában most már ezen program segítségével szerettem volna finomhangolni a beállítást. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az antenna mellől a telefonommal nem tudtam csatlakozni közvetlenül a helyi wifi hálózatra. Szóval még azt is meg kellett oldanom, hogy a routerem megfelelő módon irányítsa át a beltéri egységre a külső IP címről jövő csatlakozás ezen dreamDroid-on belül.)- Ott álltam az antenna előtt. Eddig ugye szaggatva jött az U Tv. Mobilról láttam, hogy gyenge a jel. Szuper.
Na ekkor először a parabola fejegysége elé bekötöttem a sípolós analóg jelkeresőt. Innentől kezdve már nem volt semmi jelem a beltérin. A mobil telefonos programra már nem számíthattam. Nem kaptam jelet. Nem értettem, mi a probléma. Arra gyanakodtam, hogy a jelerősségmérő gyengíti a jelet a beltéri felé. Mindenesetre már megint vakon kellett keresgélnem. Ráadásul még meg is löktem a parabolát kicsit és kimozdítottam az eredeti helyében. Fogalmam sem volt, hogy pontosan hova kell visszamozdítani. Vagyis, csak nagyjából tudtam. És megint csak a sípolós jelkeresőre hagyatkozhattam... faszom...- A sípolós analóg jelkeresővel meg a mobilos iránytűmmel kerestem egy jól-sípolós pozíciót. De amúgy már a tököm ki volt ekkor... na mindegy... Mert hiába találtam jól sípolós jelet a műszerrel - és döntöttem is az antennát meg forgattam is a vevőfejet... - amikor ránéztem a beltéri egységre, nem jött már többet kép az U Tv-n. Teljesen elveszítettem az U Tv jelét...
- Nem értettem, hogy ha egyszer megvolt az U Tv, akkor utána már miért nem találom. Nem lehet, hogy ennyire milliméter pontosan kelljen beállítani a parabola pozícióját. Ha igen, akkor is a műszeremmel a legnagyobb sípolás ellenére is miért nem jön be a csatorna?!
- Tanácstalan voltam, hogy mi a fasz van... Majd rájöttem, hogy amikor legelőször rossz minőségben - úgymond szaggatva - jött be az U Tv, akkor a beltéri a frekvenciát 1 egységgel elmérte. Horizontális helyett meg Vertikálisan rögzítette a csatornát. Ti jobban értetek ehhez, el tudjátok képzelni, hogy akkor mennyire a sötétben tapogatóztam korábban.
- Mindenesetre ekkor már (a sípolós műszer segítségével) jó műholdon voltam. Úgyhogy csak a beltéri egységen kellett futtatnom újra egy vak keresést. És lám! 1000 csatornát talált a rendszer. Siker!
Szóval, most úgy néz ki, hogy minden rendben működik. Jön minden csatorna megfelelő módon. Még picit mindig fogok finomítani a parabola pozícióján. Mert az U Tv 60% körül van. Azt írtátok, hogy ennek 99%-nál kell lennie. Szóval majd még kicsit állítok az antennán. Egyébként minden más csatorna jól jön. Nincsenek szaggatások már így sem.
- Egy mellékes megjegyzés még a jelkeresés kapcsán. Egy amolyan 21-es csapdára hívnám fel a figyelmet. Szóval, ugye a mobilos dreamDroid és hasonló programokban van jelerősség-mérő: Signal Meter. Igen, ez tök szuper akkor, ha már előre be van programozva egy csatornád a megfelelő beállításokkal.
De ha nincs előre beállított csatornád, akkor semmit sem ér.
Azt meg nem tudom - bár biztos lehetséges -, hogy egy csatornának a beállításait manuálisan felvegyük. Számomra ez nehezítette meg a feladatot, mert így nem volt egy fix kiindulási alapom.
Ok, hogy mondtátok, hogy U Tv, jaja. De hiába tudtam a frekvenciáját meg az adatait, a beltérint nem tudtam manuálisa felvenni semmilyen csatornát. Valószínűleg én nem ismerem a módját - ja, lehet. Mindenesetre csak arra akarok kitérni, hogy nagyon nincs megkönnyítve a műholdkeresés még egy ilyen fain mobilos programmal sem, ami csatlakozik a beltérire. Mert amúgy maga a program tényleg tök jó. Csak jelkeresésre nem használható. Szerintem...Köszönöm újra nektek az eddigi segítséget! Készségesen, hasznos tanácsokkal láttatok el. Tényleg köszönöm! Én csak segítségért jöttem ide, nem valószínű, hogy rendszeres, aktív tagja maradok a közösségnek, de úgy látom, hogy ennek a topinak a kemény magja fain emberekből áll.
-
€uro
őstag
Dream EPG-t találtam. Úgy látom, ez is jó lesz.
-
€uro
őstag
válasz
garga01 #20444 üzenetére
Nem tudom telepíteni a mobilomra a Enigma Signal Meter-Sat Finder-t. Próbáltam rákeresni a neten. Letöltöttem egy .APK file-t, de azzal sem működik.
Létezik valamilyen egyéb alternatíva? Mert maga a program hasznos lenne.
Egyébként még nem jutottam oda, hogy állítgassam az antennát, mert holnap le lesz szerelve a parabola. A konzolt meg kell erősíteni. L-vas szelvényből készült és van egy kis kilengése. Rendbe lesz téve, hogy stabilan tartson.
-
€uro
őstag
válasz
Atomantiii #20441 üzenetére
Köszönöm. Akkor állítok majd az antennán...
-
€uro
őstag
A beltéri egység beállításaival kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Megérkezett a parabola antennám. A héten felszereltem. Beállítottam a Thor-6 műholdra. Egy műszer segítségével elvileg pontosan be lett lőve. Nem én csináltam, nem ismerem. Egy olyan készülék volt, ami mutatóval mutatta a jelerősséget és sípolt is. Szóval elvileg az antenna jól be lett állítva.
Beltéri típusa: uClan USTYM 4K Pro Combo
Parabola: 100 cm-es hálós antenna
Fej: INVERTO Black Premium Single LNBA beltéri tuner egysége (ez alatt a menüpont alatt: Main menu / Setup / Reception / Tuner configuration / Tuner A: Si2166D (DVB-S2X)) így van beállítva:
Majd, ha erre a menüpontra megyek: Main menu / Setup / Reception / Signal Finder, akkor ezt látom:
A probléma nyilván az, hogy nem látok jelerősséget, SNR, AGC mindkettő 0%.
Mi van rosszul beállítva, mit rontok el? Milyen irányban induljak el, mit ellenőrizzek le?
-
€uro
őstag
Parabola antenna választásban segítsetek, légy szíves!
Thor-6 műholdat szeretném fogni. 100 cm-es átmérőt választok. Adott két lehetőség: normál parabola és hálós.
A hálós antennával kapcsolatban vagyok kíváncsi a véleményetekre, hogy annak kisebb-e a teljesítménye, alacsonyabb-e az ellenállása a zajokkal és interferenciákkal szemben. Illetve, ha van különbség, akkor ez milyen mértékű?
A normál és a hálós antennának a technikai paraméterei elvileg egyeznek:
- Típus: Offset
- Offset látószög: 26,37°
- Vételi frekvencia: 10,70-12,75 GHz
- Erősítés Antenna (Ku Band): 38,9 dB - 39,8 dB
- Anyaga: Acél cink foszforilezett
- Bevonat: poliészter
- Kis tengely átmérő: 87 cm
- Hosszú tengely átmérő: 97 cm -
€uro
őstag
válasz
Kenderice #20407 üzenetére
Tegnap este még én is a 6.4-es OpenATV-vel játszadoztam - ez volt eredetileg a boxon. Ma reggel jöttem rá, hogy van újabb verzió, 7.3-ra frissítettem. YouTube és egyéb előre telepített Plugin-ek szempontjából a két verziónál nincs eltérés.
A 7.3 főmenüje így néz ki nálam:
Plugin oldal, ahova a Kodi-t és a YouTube-ot telepítettem utólag:
Infó az OpenATV-ről:
Ez utóbbi képen azt látom, hogy a skin felbontása 1280x720. Na akkor valószínűleg ezért van ugyanilyen felbontásom Kodi alatt is!
-
€uro
őstag
válasz
Kenderice #20404 üzenetére
Ha alap funkciókkal működni fog a videólejátszás, azzal egyelőre beérem. Gyakorlatilag azért kezdtem a Kodi-val foglalkozni, mert erről tudtam, hogy automatikusan le tud hívni információkat a filmekről és a kiegészítőin keresztül jól konfigurálható. De lassan kezdek rájönni, hogy ezt valószínűleg más - Enigma2-vel kompatibilisebb - lejátszók is tudhatják.
"Openatv-ben alapból benne van egy teljes értékű YT a megfelelő hardverrel rendelkező boxokra."
Telepítettem OpenATV 7.4-et. Valóban többet tud, mint az OpenPLi - már így az első tapasztalatok után is. Viszont YouTube-ot nem találtam benne. Alapból legalábbis nincs rajta. Ahogyan az OpenPLi esetében, itt is csak külön tudom telepíteni a Plugins\Extensions listából. Elképzelhető, hogy akkor nem megfelelő a készülék hardvere?
-
€uro
őstag
válasz
David888 #20400 üzenetére
Igen? Nahát...
Úgyis kezd meggyűlni a bajom a Kodi-val... Majd szép lassan elkezdem nézegetni az OpenATV-t is. Szerencsére még nagyon az elején vagyok mindennek, mert gyakorlatilag egyáltalán nem foglalkoztam még ilyen készülékekkel. Úgyhogy kicsit lassan haladok.
-
€uro
őstag
válasz
Kenderice #20398 üzenetére
Alapból OpenATV volt/van rajta. Meghagytam. Második slot helyre tettem az OpenPLi-t. Egyikkel sem találkoztam még korábban, úgyhogy még csak ismerkedem velük. Bár őszintén szólva, inkább csak eggyel foglalkoznék - azzal, amelyik a legtöbb lehetőséget rejti, még ha mókolni is kell vele.
Nem rég ajánlottatok a készülékhez egy írást. Az illető OpenPLi-t használ. Ezért választottam én is ezt így elsőre.
-
€uro
őstag
válasz
Atomantiii #20395 üzenetére
Rendben, fogok készíteni mentéseket.
Lesz majd műhold is. Örülök neki, hogy a DreamBoxEdit-tel egyszerűen lehet majd szerkesztgetni a dolgokat.
Igen, a 8.3-as a legújabb - nekem is azt telepítette alapból a készülék. Kedden is kijött hozzá egy új verzió.
-
€uro
őstag
válasz
Atomantiii #20393 üzenetére
Köszönöm!
Igen, Enigma-2 OpenPLi. Találkoztam már ezzel a DreamBoxEdit-tel a neten vagy talán itt említette korábban valaki. Szuper, biztos jó lesz!
-
€uro
őstag
Megvettem az uClan USTYM 4K Pro Combo beltéri egységet. A hét elején érkezett. Végül Magyarországról lett rendelve. A szlovák bolt ajánlata a kis hazánkban alkalmazott 27%-os ÁFA és egy 8 €uros szállítási költség miatt ugyanis már csak ezerötszáz forinttal lett volna kedvezőbb. Pedig most még viszonylag erős is a Forint.
Első benyomásaim pozitívak. Úgy látom, tényleg nagyon sok minden testreszabható lesz. Külön tetszik például, hogy konfigurálható a box kijelzőjének és Power gombjának a világítása - színe, fényereje a különböző állapotokban.
Örülök, hogy már sikerült beállítani, hogy a csatornák felvételeit a helyi hálózaton lévő NAS-ra rögzítse. A TimeShift funkció is ezt a mount-olt hálózati könyvtárat használja tárhelyként.Egyelőre csak DVB-T csatornalistám van. Még nem jöttem rá, hogy egy-egy adót hogy tudok a kedvencek közé tenni. Van arra lehetőség, hogy magát a csatornalistát és a kedvenc csatornák listáját file-okon keresztül kezeljem, szerkesszem? Kell ehhez valamilyen extra plugint telepíteni vagy valamelyik már jelenleg is meglévő file-on keresztül megoldható?
Telepítettem a készülékre egy YouTube plugint. Ezzel egyelőre nem vagyok elégedett. Nem olyan teljes értékű programot kaptam, mint amire vágyok. De ha jól tudom, ezt majd a Kodi megoldja. Mert ezt is raktam rá - még csak egy alap installációval, kiegészítők nélkül. Így a videókat még nem játssza le, a képernyő fekete. Gondolom, codec-eket kell majd hozzá telepíteni. Kodi-ban is kezdő vagyok, úgyhogy még csak ismerkedem vele.
Egyetlen nem túl marginális, de azért engem mégis kicsit zavaró dolgot vettem észre. A készülék fogyasztását alapvetően jónak tartom: 5,0-5,5 watt körül van működés közben, ha például egy FHD-s DVB-T csatornát nézek. Deep Standby módban 0,1 watt - ami szintén rendben van. Viszont sima Standby módban is 5 wattot fogyaszt gyakorlatilag ugyanannyit, mint amikor normál módban működik. Ezt kicsit furcsállom, mert így nem tudom, mi értelme van ennek a Standby módnak.
-
€uro
őstag
válasz
garga01 #20387 üzenetére
És valóban! Megtaláltam a beállítást. Érdekes, hogy míg a HDMI-3-ra csatlakozó PC-nél menüből választhattam ki HDMI-PC opciót, addig a HDMI-1-re kötött médialejátszónál nekem kellett beírnom, hogy milyen nevet szeretnék neki adni. Így végül megoldódott a képméretezési probléma.
Köszönöm a segítséget!
Külön köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az új firmware-re. Be volt kapcsolva a hálózati automata frissítés, de már másfél éves szoftver volt rajta - nem frissített magától.
-
€uro
őstag
válasz
qnadam #20383 üzenetére
Ilyen beállításról nem tudok. A Samsung UE55H6410 tévén az alábbi képernyő-méretezési opciók közül lehet választani:
- 16:9
- Széles nagyítás
- Nagyítás
- 4:3
- Képernyőhöz igazít
- 1. intell. nézet
- 2. intell. nézetA "képernyőhöz igazít" beállítással igazítja mindig a forrás videó jel szélességéhez a képet. Teszi ezt függetlenül attól, hogy a beltéri egységen már hogyan torzítottam azt.
A 16:9-es opciót gondolnám natív FHD-nek. De ilyenkor sem egy PC-ről, sem bármilyen beltéri egységről érkező jelnél nem stimmelnek a sarkok - mindenhol kicsinyítenem kell az érkező jelen.
-
€uro
őstag
Adott egy Full-HD felbontású tévé, amire a beltéri egység Full-HD felbontású képet küld HDMI kábelen keresztül. Miért van az, hogy a kép széleit hozzá kell igazítani (kicsit nagyítani vagy kicsinyíteni) a kijelzőhöz? Azt gondolnám, hogy ha ugyanolyan felbontású és képarányú jel érkezik a beltéri egységből a tévére, akkor natív módon minden pixelnek a helyén kellene lennie anélkül, hogy bármilyen korrekciót végre kelljen hajtani.
-
€uro
őstag
Még egy kérdés a készülékkel kapcsolatban. Egy ilyen Bluetooth-os távirányítót fogok tudni használni hozzá?
-
€uro
őstag
UClan Ustym 4K PRO készüléket médialejátszóként is szeretném használni. 3D-s tartalmakkal kapcsolatban szeretnék kérdezni vele kapcsolatban.
Azt látom az ilyen-olyan leírásokban, hogy valamilyen 3D-s Mali450-es GPU-ja van, ami fogalmam sincs mit takar. Azzal kapcsolatban szeretnék megerősítést, hogy a készülék alkalmas arra, hogy SBS (Side-By-Side) 3840x1080 méretű 3D-s videó jelet küldjön a tévére. Samsung UE55H6410 tévén szeretnék vele 3D-s filmeket nézni. Ez a tévé aktív 3D-s szemüveges. Nem tudom, hogy ez a kérdés szempontjából releváns információ-e.
Röviden: a készülékkel le tudom majd játszani a 3D-s SBS filmjeimet a tévén?
Szerk:
Azt egyébként jól gondolom, hogy egy médialejátszó akkor már úgymond 3D kompatibilis, ha az adott felbontásra képes? Esetemben a dupla FULL HD-s méret miatt ez ugye 3840x1080-as felbontást jelent. Ez alapján az összes 4K-s lejátszó e tekintetben tudja a FULL HD 3D-t, ugye? Mert utána már magát a 3D-s képet a tévé fogja előállítani. Jól gondolom?
-
€uro
őstag
válasz
Atomantiii #20361 üzenetére
Az antennák levehetők? Nem lesz rá szükségem, csak útban lennének.
-
€uro
őstag
válasz
Atomantiii #20361 üzenetére
Köszönöm szépen!
Úgy látom, valóban közkedvelt, sokat tudó beltéri. Valószínűleg ezt fogom választani.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Ajánljatok légy szíves műholdas beltéri egységet, melyek az alábbi elvárásoknak megfelelnek:
1.) Támogasson UHD felbontást.
2.) Ne csak műholdas, hanem földfelszíni digitális adások vételére is alkalmas legyen.
3.) Rögzíteni lehessen a felvételeket LAN hálózaton megosztott tárhelyre (Synology NAS).
4.) Felvételek készítése közben a TimeShift működjön.
5.) Tudjon kódolt műholdas adásokat fogni úgy, hogy a dekódoláshoz szükséges kódokat távoli szerverről kapja. (Nem tudom, hogy nevezik ezt a funkciót.)
6.) Örülnék neki, ha egy 20-25 ezer forintos készülék az előző pontokat gond nélkül hozná. (Alapvetően nagyon keveset lesz használva az eszköz. Sőt, eleinte csak földfelszíni antenna lesz rákötve, amin csak a Forma-1 adásait fogom felvenni/visszanézni.) Indokolt esetben - hasznos további funkciókét - elmegyek 40-45 ezerig is.Valami ilyesmire gondoltam: Amiko Mini 4K UHD STC Combo
-
€uro
őstag
válasz
farkas-j #19976 üzenetére
Próbáltam már, sajnos nem tud ilyet. Ez egy már majdnem nyolc éves Samsung UE55H6410 tévé. Az aktív 3D miatt ragaszkodom hozzá.
-
€uro
őstag
válasz
garga01 #19974 üzenetére
Köszönöm. Ezek valószínűleg nekem nem érik meg - jól fogalmaztál.
Az egész úgy indult, hogy felmerült bennem, hogy a Forma-1 adásait jó lenne rögzíteni. (Persze tudom, torrent oldalakról egy-két óra múlva le tudom tölteni őket.) A tévén egyébként semmilyen más élő adást nem nézek. A tévé viszont csak akkor tud adást rögzíteni, ha be van kapcsolva. Úgyhogy rákerestem a set-top boxokra és gyorsan találtam egy kedvező árú dupla DVB-T tuneres készüléket: Sencor SDB 5104TD Ez volt a kiindulási alap. Bár megjegyzem még, hogy a dupla tunerhez sem feltétlenül ragaszkodom. De ha már ilyen áron is van, akkor miért ne?
Mivel a jelenlegi Mede8er MED600X3D médialejátszóm - amivel még tökéletesen elégedett vagyok - nem támogatja a H.265-ös videókat, ezért gondoltam, hogy hátha találok olyan DVB-T készüléket, ami az ilyen kódolású file-ok hálózaton keresztül történő lejátszására is képes. Megszerettem a yaDIS által nyújtott tartalomböngészést. Ezért az is fontos lenne, hogy ha már H.265, akkor támogassa az új készülék is ezt vagy valamilyen ehhez hasonló szolgáltatást.
Megvehetném a Sencor SDB 5104TD-t és mellé vásárolhatnék egy szintén olcsó médialejátszót a H.265-ös filmekhez. Viszont a Mede8er MED600X3D-t is meg akarom tartani a 3D-s tartalmak miatt. Így viszont már három készülék gubbasztana egymás mellett... -
€uro
őstag
Sziasztok!
Olyan lehetőleg két darab DVB-T tunerrel rendelkező egységet keresek, ami médialejátszóként is funkcionál.
Médialejátszóként H.265-ös kódolású filmeket szeretnék vele nézni UTP hálózaton keresztül. Örülnék neki, ha együtt működne a yaDIS programmal.
4K támogatás nem fontos, FHD is elegendő.
Szerintetek találok ilyen készüléket? Vagy gondolkozzak inkább külön DVB-tunerben és külön médialejátszóban? -
€uro
őstag
Szia Scrym!
Az alábbi programot én az analóg tuner kártyám videó bemenetére kötött VHS magnó képét nézem:
A 4.1.19-es verziót töltsd le.
Ez egy nagyon jól konfigurálható kis program. Hogy a digitális adásokhoz mennyire alkalmas azt nem tudom, de egy próbát talán megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest