Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
viktor108 #11642 üzenetére
Azt, hogy mint a digi esetében, ezek a a digitális adások kódolatlanok.
A UPC digitális adásai kódoltak, és csak a UPC-s box-al, vagy olyan vevővel amiben van CI+ foglalat.Arról már ne is essék szó, hogy ez az EVOLVE Arcadia, egy dvb-t vevő. Ezzel csak a földfelszini digitális adásokat tudod nézni (MinDigTV). A kábeles digitális adásokhoz dvb-c vevő szükséges.
-
nfsu17
veterán
Te csak azt kérdezted működik-e.
Nem tudom a beregelés módszerét, mert egy ezeréves k-lite codec pakk része ez a monogram és a smartdvb-ben kiválasztva a monogramot, működik. Én VLC-t használok újabban nézésre, vagyis már azt se, mert dvb-c-zem, így nem vagyok már képben mi merre meddig. Anno belőttem, hogy tudjam nézni a mindigtv-t, azóta is megy a smartdvb-vel, de nem használom. -
nfsu17
veterán
válasz
Samott #11614 üzenetére
"Felvétel egy csatornáról és a Time Shifting egy másik csatornán (opcionális)"
Szerintem ez akkor lehetséges, ha egy adott MUX-on (TP-n) belül van a két csatorna.
Magyarán: adott mondjuk a 354Mhz. Ezen ugye lehet akár 10 SD csatorna is. Nálunk azt hiszem pont ennyi van. Bizonyos boxok akár az egész MUX-ot is feltudják venni, azaz mind a 10 csatornát egyszerre és visszanézéskor te választod ki melyiket akarod nézni. Mindigtv-vel is lehet ilyen csinálni.
Tehát ha az m1, m2 a 354MHz-en van, akkor felveszed az m1-et és nézed az m2-őt.
Ha az m1 a 354-en van, az m2 a 794-en, akkor nem megy a dolog, talán ezért "opcionális".Nekem Golden Media 9080-asom van dvb-c tunerrel és elégedett vagyok vele. Az újabb softokkal már tud avit, mkv-t is játszani, de nekem még nincs ilyen sw-em.
-
Samott
addikt
Engem is jol bevalt DVB-C doboz erdekelne, digi kabel vetelhez, ha jol latom a piacon ezek elerhetoek:
Synaps CHD-3100 CX
Synaps CHD-3100 CI CX
Synaps CHD-3100M CX
Synaps CHD-3000 CI CX PVR(18-25e)
Optibox Gekko Cable HD DVB-C (27e)
Optibox Raptor HD (60e)AMIKO CHD-8240 CI CX - 22e
ALMA C2200 CXE (22e)A synaps belteriknel ezt irjak: "Felvétel egy csatornáról és a Time Shifting egy másik csatornán (opcionális)" ezt hogy oldjak meg? Ket tuner kellene hozza, nem? Melyiket erdemes ebbol a kinalatbol valasztani? Raptor megeri a felarat?
Melyikkel van jo tapasztalat? Mi a kulonbseg koztuk?
Szerk: igazabol csak a DVB-C vetel (+PVR kepessegek) erdekelne, a medialejatszo meg egyeb szolgaltatasok nem fontosak nekem.
Koszi,
Samott -
Lackki
őstag
sziasztok,
dvb-c box érdekelne, amiben olyan média lejátszó van, ami használható is, nem csak dísznek van.
jelenleg synaps chd3000-em van, de hazahoztam egy 3100at is próbára, ami már avit is lejátszik, de ugyanúgy shit az egész. Képarányt nem lehet állítani, és kb 5 perc volt mire felismerte az 500gb-s külső vinyót.
25-30k körül érdekelne -
zichie
senior tag
-
válasz
tothimre1988 #11515 üzenetére
Igen, a kábeles digitv-hez dvb-c kell. Pár hozzászólással korábban linkeltem is párat.
-
tothimre1988
csendes tag
válasz
Watt25 #11514 üzenetére
Segítségnek is örülnék. Arra már sikerült rájönnöm, hogy elszúrtam, nem kell megerősíteni benne.
http://itarena.hu/2011/01/15/rakjunk-rendet-digitalis-es-analog-tv-dvb-t-dvb-s-dvb-c-dvb-h-digitv-mindigtv-iptv-sd-hd-mpeg2-mpeg4-hellohd-dab/
Ez a cikk alapján biztos, hogy dvb-c kellene ugye?
Abszolút nem vagyok jártas a témában, azért kérdezem, mert nem szeretnék másodjára is rossz terméket rendelni, mielőtt ezt visszaküldeném -
tothimre1988
csendes tag
Sziasztok,
Ma vásároltam egy Leadtek DTV DONGLE Mini-t. Sajnos egyetlen egy csatornát sem sikerült vele befognom. A TV szolgáltatunk a Digi.
Ahogy olvastam fórumokon (vásárlás után persze...), hogy ennek a TV jele: DVB-T. Ahhoz, hogy TV Tunerrel digitálisan tudjam fogni a csatornákat, ahhoz DVB-C kell?
Attól tartok, hogy nem voltam elég körültekintő vásárlás ügyileg..Antenna is van hozzá, azzal sikerült fogni jelet, de nekem be van húzva a kábel, és azon kellene.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Jb001
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, létezik-e ilyen box ami médialejátszóként is teljesen használható?
Hetek óta nyomozok utána, de vagy nem elég részletesek a specifikációk v. egyszerűen nincs ilyen cucc DVB-C-vel
Ha ti se tudtok ilyet, feladom.
Novatronból van ilyen médialejátszó, de ugye DVB-T-s ...C-s médialejátszót nem csinál senki v. fordítva: olyan C-s stb-t ami médialejátszóként is tuti?- DVB-C
- NTFS filerendszert kezelő USB
- PVR
- HD, stb. filmek akadozásmentes lejátszása (DTS hanggal rendelkező filmet is vigye)Olvastam róla hogy van olyan Blu-ray lejátszó ami elvileg tudja ezt, még nem volt időm ebben a témában is nyomozni, de úgy tudom azok drágák is nagyon.
-
Armagedown
őstag
hol usb-s lehet dvb-c vevőt kapni ?megnéztem több netes boltban is de sehol sincs ilyesmi
-
válasz
unravel #11490 üzenetére
És ugyanezen oldal tanulsága szerint van benne (parabola) forgatómotor vezérlés "DiSEqC 1.0, 1.2 és USALS kompatibilis"
A hivatalos oldalon szó sem esik mpeg4-ről, ugyanakkor az mkv konténer ismerete az sugalja, hogy megeszi az mpeg4-et is.
+a 2200 és a 2200cxe nem összekeverendő, mivel az cxe végződésű, az műholdvevő, és a linkelt oldalon értelmet nyer a forgatómotor vezérlés kitétel, és értelmetlenné válik a "Full HD Digital Cable Receiver MPEG4 DVB-C".
Te vennél olyan eladótól hogy azt se tudja mit árul? Vegyél olyan helyről (szakbolt), ahol tudják mit árulnak, tudnak tanácsot adni, az igényednek megfelelő készüléket ajánlani.[link],[link]
-
unravel
őstag
válasz
unravel #11489 üzenetére
ALMA S2200 CX E
"Full HD Digital Cable Receiver MPEG4 DVB-C" -
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Keresnék DVB-C tunerrel ellátott STB-t!
Tudtok ajánlani vamlami jót?Köszi!
-
Jb001
tag
Na, "segíts magadon..."
A Synaps chd-3100 pl. tudja az NTFS-t.
Viszont amit fogalmam sincs, hogyan lehet kideríteni és gond szokott velük lenni:
- viszi ez az AC3-as, DTS-es mkv-kat is?
- van amelyik lejátszásnál akadozik, ez is?Ha ez nem oké, tudna vki ajánlani egy olyan boxot ami tudja a következőket:
- dvb-c,
- pvr,
- akadozásmentes mkv lejátszás kodektől függetlenül? -
Jb001
tag
válasz
wassermann #11480 üzenetére
Aha, esetleg tudnád ajánlani valamelyik DVB-C-st? Mennyivel drágábbak ezek?
-
Ciripke
tag
Esetleg valaki használ itt Media Portal-t?
Az a gondom, hogy a Cinergy HTC stick-kel sehogyan sem talál egy DVB-C csatornát sem, bármely másik (pl. ProgDVB) progi pedig megtalálja a csatornákat.
Azt sem tudom, hogy lehet-e bele saját csatorna listát szerkeszteni valahogy, pl. .ini fájlban, hogy ott keressen, mert az országok között nem vagyunk benne. -
Kernel
nagyúr
válasz
unravel #11440 üzenetére
Nem jelenti ki szó szerint, hogy analógot venne a szerkezet, csak egy általános szöveg van középen, amit más tunereknél ugyanúgy leír.
Én is voltam egy helyen, ahol UPC-kábelen simán fogták a DVB-T adást, de azt nem tudtam tisztázni, hogy csak beszűrődik a kábelbe, vagy a padláson összegányoltak valamit, mert nagyon laikus emberek, fogalmuk sincs semmiről.
Az biztos, hogy a UPC digitális adóit ezzel nem tudod befogni, mert az nem csak DVB-C, de kódolt is, vagyis a MinDigTV-t fogtad meg.
-
unravel
őstag
A médiacenter alatt a Windows Media Centert értjük?
Több helyen olvasható a neten, hogy Európában nem lehet behangolni a Win Media Centerrel a DVB-C csatornákat. pl. ITT
(az én DVB-C kártyámmal sem megy)ITT azt írják megoldásnak, hogy használd a DVBLink TVSource szoftver és akkor működhet a WMC-vel. De szerintem az körülményes úgy.
Én DVBViewvert vagy ProgDVB-t javaslok.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Van tapasztalatotok Terratec Cinergy HTC Stick-el kapcsolatban?
A DVB-C csatikat nem találja, csak az analógokat, (digi kábel).
Van valami tapasztalatotok? -
Kernel
nagyúr
válasz
#93794560 #11397 üzenetére
Talán nem ártana tisztázni pár dolgot:
Ha viszont bedugom a kis botantennát, ami a MinDig TV-hez van, azokat simán behozza, tehát a digitális tuner jó. Nem tudom, hogy a DIGI ingyenes digitális csatornái bejönnek-e box nélkül.
Bejönnek box nélkül, csak be kell dugni a kábelt a TV-be, viszont DVB-C kompatibilis készülék szükséges (Cable).
DVB-T (Terrestrial) nem alkalmas, csak a MinDigTV-hez, mert ezek némiképp eltérő rendszerek.
Lehet, hogy ha csak analóg előfizetés van, akkor az elosztószekrényben egy szűrővel csak az analóg csatornák frekvenciáit engedik át, hiába vannak ingyenes digitális adók.
Nem tudom, nálatok hogy van, de a Digikábelen nem szokták külön szűrni az analógot. Sávszűrőt alkalmaznak, ahol az adott sávon belül ugyanazokat a műsorokat analóg és digitális formában egyaránt biztosítják:
http://digi.hu/uploads/documents/aszf/20110501-4_csatornakiosztas.pdf
Mint látható, csoportokba vannak rendezve a digitális adások, sárga szín jelzi. A PDF dokumentum végén külön kifejtik a digitális multiplexek tartalmát is. A földi adáshoz hasonlóan, itt is több műsort továbbítanak egy frekvencián (azért multiplex).
Példának okáért, ahol a szűrő a lakásba csak a DIGI MINI csomagot engedi be, akkor azt analóg és digitális jelként egyaránt, így innen kezdve már csak az ügyfélen múlik, hogy milyen készüléken nézi.
-
unravel
őstag
Set top box
Bérelj vagy vásárolj a DIGItől egy DVB-C STB-t [link]
Vagy ha nem a digitől veszed, arra ügyelj hogy DVB-C és MPEG4 támogatású legyen.
-
zhagyma
őstag
válasz
nimbusz #11390 üzenetére
Az ASZF csatornakiosztás mellékletében keresd meg a szegedi frekvencia kiosztást. A DVB-C frekvenciák kellenek neked (sárga): [link]
Három paramétert kell beállítani egyidejűleg egy multiplex vételéhez (frekvencia, moduláció, szimbólumsebesség).
A frekvenciák az ASZF szerinti. A moduláció minden esetben QAM-256. A szimbólumsebesség mindig 6900 Ksym/sec kivéve 121,5 MHz / 128,5 MHz frekvenciákat ahol 6000 Ksym/sec.
-
laszlohu
addikt
válasz
hitman, #11380 üzenetére
Azon nem csodálkozom, én is láttam olyan régi, 15 éves
crt Videoton TV - t ami nem tudott bizonyos frekvencián keresni, vagyis egyes TV csatornák nem jöttek be vele.Megoldás :
Új TV beszerzése, amiben van DVB-C és DVB-T tuner( a legtöbben van), mert így az analóg és a digitális adások is vehetők. -
azbest
félisten
válasz
hitman, #11377 üzenetére
aham... a kábeltévé az analóg vagy digitális? Ha analóg, akkor léteznek külső analóg tunerek, amiket nem nagyon kapni manapság már. Innen meríthetsz ötletet, hogy milyet - már ha sikerül egyáltalán szerezni: [link]
Ha kódolatlan digitális a kábel, akkor dvb-c box-ot kell keresni.
-
Eugene2
csendes tag
Sziasztok,
Valaki le tudná írni, hogy a DVBViewer 8-as verziójával hogyan kell DVB-C digikábeles adásokat befogni?
A fentieket (ini file) megcsináltam a digikábel rám vonatkozó digitális frekvenciáira, de sajnos így sem tudtam a scanneléssel megtalálni a csatornákat.Mivel a menüje más, mint amik fentebb taglalva vannak, ezért nem tudom, hogy mit ronthattam el.
Valaki legyen szíves a 8-as verzió Settings menüpontját részletesen leírni, hogy mit hova kell állítani, hogy legyen adásom.
Előre is köszönöm.
(Terratec Cinergy T PCIe Dual-om van.) -
zsigus
őstag
válasz
marchello1 #11292 üzenetére
DVB-S tunnert nem igazán építenek a TV-kbe (kivéve a Németországba szánt modelleket).
A TV-nek ki kell írnia a forrást (DVB-T (földfelszíni), DVB-S (műholdas), DVB-C (kábel), HDMI, AV stb.) akkor amikor bekapcsolod és elvileg a távirányító i (infó) gombjával is ki lehet íratni (ott van ahol a felbontás: 1080p/50Hz vagy 720p/50Hz).
De gondolom a TV használati utasításában is benne kell lennie (ha elérhető a szállodákban).
Ha van beltéri (set-top-box) akkor vagy DVB-S vagy DVB-C lehet.
-
azbest
félisten
válasz
marchello1 #11289 üzenetére
dvb-s az műholdas. Nem dvb-c -re gondolsz? A hybrid pinnacle meg dvb-t és analóg, gondolom.
-
zichie
senior tag
válasz
torrentszaki #11286 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy ő nem újabb drivert rakott fel, hanem régebbit. Ez volt a hozzászólása lényege. Persze mindhármunknak más dvb-c tunere van. A jó megoldást talán egy Cablestar hd2-es kártyát használó fórumozó tudná megmondani.
-
zichie
senior tag
válasz
torrentszaki #11275 üzenetére
Más tunerrel próbáltad? Pl. dvb-c tuneres tv. Ha azzal sem megy, akkor kábelezés gond lehet.
-
korfa
aktív tag
Sziasztok,
Nemtudjátok véletlenül hogy magyarországon hol lehet venni ilyent:
TBS6618 DVB-C TV Tuner CI PCIe CardKöszi.
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
A problémámat felvetettem az Ubuntu topikban is de láttam, hogy vannak itt, akik használnak Mythtv-t és ezért beteszem ide is, hátha előbb kapok választ.
Szóval, nem vagyok egy nagy Linux guru de mivel a windows-os MCE nem kezeli a DVB-C kártyákat így arra gondoltam, hogy szétnézek ezen a vonalon.
Meg is találtam az Ubuntu HTPC-re készített változatát a Mythbuntut.
Ebből a 12.04 64bites verziót szedtem le és installáltam egy szűz vinyóra.A gondom a Mythtv beüzemelésével van. A tunerkártyám egy Technisat Cablestar HD2, amit lát is sőt egy másik DVB alkalmazással még adás is volt, fel is vettem vele (Me TV).
Nekem azonban a Mythtv kellene, hogy normál HTPC-ként üzemeljen a dolog és a setupnál elakadok.
Csatornakeresésre mindig a "failed to find any channels" hibaüzenetet kapom.
Találtam DVB-C kártya beállításához ezt a leírást: [link] ami alapján a channels.conf-ot le is generáltam.
Ha a channels.conf importálását választom, akkor megtalálja a csatornákat de nem menti le, mert a Channel Editor az üres...Innen nem tudok tovább menni.
Van valakinek ötlete?Köszönettel:
Traptor
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok,
olyan DVB-T olcsó set top boxot keresek, amivel a kódolatlan adásokat tudnám nézni (nem fontos a kártyaolvasó). HDMI-n legyen a kép, és a hangot ki tudjam vezetni aktív hangfalra.Jelenleg is így használok Digin egy dvb-c boxot monitorral és pc-s hangfallal (rca-n keresztül), de havi egy sportesemény az egyébként alacsony díjat sem éri meg
Budapesten, xi. kerben menne ez vmi egyszerű botantennával?
Köszönöm
-
zichie
senior tag
UPC Direct box nem tud Olcsó TV vagy Hello HD kártyát fogadni, mert a UPC Cryptoworks és Nagravision rendszert használ, a Hello HD és Olcsó TV pedig Conax-ot.
Ami a dvb-s(2) tuner márkákat illeti én ezeket preferálom: [Tevii] és [TBS], vagy esetleg a [ProfTuners]. Sajnos nem olcsók. Nekem Tevii van műholdra (dvb-s2) és TBS kábelre (dvb-c).
-
zichie
senior tag
Igen egyszerre. Külön csatornákat is, de ehhez twin LNB is kell, amiből két kábel jön le, az egyik a linuxos boxba, a másik a pc-be. Már elég rég lejárt a kártyám, így csak egy-két csatornát nyit: a két kereskedelmit és az m1-et, m1HD-t. Korábban használtam ezt a megoldást felvételre, mert a box PVR funkciója teljesen megbízhatatlan volt, a PC-s tuner meg nem tudott kártyát fogadni. Ezért kellett a megosztás, hogy pc-vel kódolt adásból tudjak rögzíteni. Mivel már van Digikábel (dvb-c), így nem használom.
-
-
Parano1d
tag
Üdv!
Tud valaki/létezik olyan Mpeg4, AC3, DVB-C képes dekóder, amit bele tudnák dugni a TV-men lévő PCMCIA csatlakozóba, set top box helyett?
-
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #11097 üzenetére
"Ahogy korábban is írták bármelyik digitális tuner képes HD-ben felvenni. Egyszerűen rögzíteni kell a HD stream-t."
Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de van olyan kártya, ami nem képes h264 hd (és sd) vételre. Ilyen pl. a Skystar 1 és a Hauppauge WinTV Nexus-S.
Nekem az utóbbi volt és akkor vettem, amikor Európában még nem volt HD adás. A lényege, hogy hardveres mpeg2 dekóder van benne és full TS mentésre sem volt alkalmas a kártya, mert a jelfeldolgozás egy részét mindenképpen ő végezte. A kártya megvétel után pár évvel elindult az első HD adás, az Euro1080, ami eleinte még mpeg2-ben ment. Azt tudta venni, igaz szoftveresen. Egy-két év múlva indult be a h264 hd kezdetben még sima dvb-s szabvány (azaz nem dvb-s2) szerint. Ezeket az ismertebb dvb progik (AltDVB, ProgDVB...) újabb verziói támogatták már, azonban a kártya csak a régebbi verziókkal ment együtt. Azt AltDVB első h264 vételi lehetőséget is biztosító verziójában írták is, hogy ettől a verziótól megszűnt a Skystar 1 és WinTV Nexus-S kártyák támogatása.
Összefoglalva én WinTV Nexus-S kártyával semmilyen módon nem tudtam h264 HD adást nézni és lementeni. Amikor lecseréltem egy Technotrend S2-3200 kártyára, akkor gond nélkül ment a h264 hd.
Úgy tudom, hogy hasonló, de dvb-c szabvány szerinti kártya a TechnoTrend Premium C-2300 ([link]). Ebben is hardveres mpeg2 dekóder van. Azt nem tudom, hogy itt is ugyanaz a helyzet, mint a műholdas WinTV Nexus-S esetében, azaz sehogy sem lehet rávenni h264 (mpeg4) vételre. Ami még érdekes, hogy a kártyának nincs BDA drivere: [link] [link]
Ugyan ez volt a gondom a Nexussal is, nem volt BDA driver. -
zichie
senior tag
válasz
superg #11082 üzenetére
Szerintem is digikábelre egyértelműen dvb-c tuner kell. Dvb-t esetében antenna is kell és emiatt már majdnem árban ugyan ott van, mint a dvb-c.
Dvb-t esetében 7 kódolatlan csatornát tud fogni, míg dvb-c tunerrel több, mint 90-et, amiben benne van a 4 közszolgálati hd is.
Szerintem egyértelmű, hogy melyik a jobb választás. -
superg
senior tag
válasz
mosquit0 #11078 üzenetére
Ha már digi tv-d van egy dvb-c tuner kell a gépedbe és kész.
pl egy pci-os [link]
vagy zhagyma listájából:[link] válassz dvb-c tunert amit be lehet szerezni.
itt sajnos pci -osok nem szerepelnek
Mivel digid van dekódolással (CI slotos tuner)nemkell foglalkoznod
persze egy dvb-t olcsóbb de kevés (földi) csatornára jó csak -
azbest
félisten
válasz
mosquit0 #11078 üzenetére
minden digitális tuner képes egy-az-egyben rögzíteni az adás, ugyanabban a minőségben, ahogyan a szolgáltató adja.
A dvb-c és dvb-s adás kapcsán is az a nagy kérdés, hogy a szolgáltató engedi-e saját eszköz használatát. Vannak olyan szolgáltatók, ahol kódolatlanul jön a digitális kábeles adás. Sok esetbe össze van párosítva az előfizetői kártya a szolgáltatótól kapott eszközzel. Ha cam modult is lehet kérni a szolgáltatáshoz, akkor van olyan dvb-c vagy dvb-s eszköz, amivel használható lehet számítógéppel is.
Ha az m1, m2, duna által közvetített digitális hd adást szeretnéd rögzíteni és olyan helyen laksz, ahol jó a dvb-t (mindigtv) lefedettség, akkor érdemes lehet elgondolkodni dvb-t tuneren is, mivel ez olcsóbb és kódolatlan.
-
mosquit0
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám, amivel a fórum olvasása közben egyre jobban mélyül:
Digikábelem van, DVB-C tunert keresek a számítógépembe, amivel HD minőségű adásokat rögzíthetek HD/FULLHD minőségben (pl.: olimpia). Így kiiktathatnám a HDboxomat. Egyetlen ilyen tunert találtam: Terratec Cinergy C PCI HD, melynek az oldalán az áll, hogy "Record HDTV programmes in full high-definition resolution and in H.264 format with the push of a button or via timer."
Ez nagyjából azt jelenti, hogy tudok vele felvenni is HD-s TV adásokat, ugye?
Nézegettem még a Terratec Cinergy HTC Stick HD tunert is, de a leírásaiban sehol sem találtam, hogy alkalmas lenne HD minőségben rögzíteni.
Aztán tovább olvasgattam a topicot, és találkoztam egy hasonló kérdéssel, amire kb. az a válasz jött, hogy miért nem veszel inkább egy DVB-s tunert+tányért+fejet? Nos, nekem van korábbi UPC direct-es (asszem a 60 cm-s) tányérom és fejem is. Kérdezem, hogy velük és egy TechniSat SkyStar HD2 PCI tunerrel tudnám fogni a műholdas adásokat? (asszem a Thor-ra van állítva az antenna) Ez a TechniSat SkyStar HD2 PCI kártya is tud HD-ben rögzíteni? Ha nem, van ilyen?
Még egy lehetőségre gondoltam: a jelenlegi HDboxomat HDMI-n keresztül összekötném egy Skydigital Capture-X HDMI 1080p vagy egy Avermedia H727 HD AverTV Capture HD PCI-e kártyával, amivel készíthetném a HD felvételeimet a TV csatornákról.Kérlek, segítsetek, melyik út a legjárhatóbb, esetleg van-e jobb ötletetek!
Ja, a gépem: P4 dual core E5700 3GHz proci, HD4850 1GB videókártya, 2GB memória, Gigabyte GA-G31M-ES2C alaplap.
Előre is köszönöm!
Mosquito
-
Lemgo
csendes tag
Sziasztok!
Milyen dvb-c vevőt ajánlotok az alábbiak alapján?
Most kötötték be a DIGI digitális kábeltv szolgáltatását. Van egy régebbi LG 32LC2R tv-m, amiben sajnos nincs digitális tuner...
DVB-C vevő: Nem baj, ha van LAN csatlakozása, így NAS-ről tudnék közvetlenül filmeket lejátszani.
Amit néztem: Optibox Gekko... csak egy kicsit necc az ára...
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
zhagyma
őstag
válasz
P.O.C. #11004 üzenetére
Nem valószínű. A vas az USA piacára készült ahol az Europai DVB-C rendszer helyett ClearQAM rendszer van a kábelszolgáltatóknál (csak a QAM moduláció a közös). A UPC titkosított csatornái az európai DVB rendszerre épülnek míg az USA-ban CableCARD rendszert használnak erre célra.
Ui.: Hopp. PeterPH kolléga megelőzött.
-
Watt25
veterán
válasz
SajtiPeti83 #10995 üzenetére
Akkor máshogy írom. Szinte mindegy, hogy milyen tuner-t veszel. (Feltéve, hogy DVB-C -s tuner.)
-
SajtiPeti83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Kábeles Digim van! Venni szeretnék egy tuner kártyát, hogy HD-ben tudjak rögzíteni!
Egy ilyet ajánlottak: Technisat Cablestar HD2 (DVB-C) tuner kártya. Véleményeket szeretnék kérni róla! Ezzel biztosan HD-ben fogok tudni rögzíteni?
Köszönöm a segítséget!Üdv: sajtipeti
-
zichie
senior tag
válasz
laca500 #10969 üzenetére
"Egy normálisabb PVR-es DVB-C-s STB is 30-60 között van, amit csak addig tudok használni amíg a DIGI-nél vagyok."
Ha van benne conax kártyaolvasó és/vagy CI modulfogadó, akkor más szolgáltatók esetében is jó (pl.: Vidanet, T-Home, Invitel), sőt ha CI+ modul fogadására is alkalmas, akkor még a UPC is megy vele.
-
laca500
aktív tag
válasz
Joke21 #10965 üzenetére
Köszönöm mindenki válaszát. Ahogy látom még van mit tanulnom.
Hát az STB-hez csatolt HDD-vel nem lenne semmi bajom, ha bele lehetne tenni. Az usb-sel meg csak annyi, hogy jó esetben 1, rossz esetben kettő kábel lógna pluszban a nappaliban a tv állványon, ami már így is rengeteg kábelt tartalmaz, amit nem győzök dugdosni, illetve még egy plusz doboz. Még ha parányi is, de doboz. A másik amiért zavarna, hogy azt is kellene egyet venni. Ugyan van itthon egy 3,5-es batár, ami egy régebbi típus és külső tápos és nem lehet csak manuálisan lekapcsolni. Szóval venni kellene egy 2,5-es valamit. A mai wincsi árakat nézve olyan 25K körül lenne. Próbálom a lehető legjobb megoldást megtalálni, minél olcsóbban. Ha valamire nem kell, akkor arra nem költenék, persze ha muszáj akkor nincs mese zsebbe kell nyúlni. Egy normálisabb PVR-es DVB-C-s STB is 30-60 között van, amit csak addig tudok használni amíg a DIGI-nél vagyok. Ha bármi miatt valami változás lenne és szolgáltatót váltanék, (nincs ugyan szándékomban) akkor rakhatom az egészet a sufniba. Ezért keresem az olcsób, de jó megoldást. Így jutottam el a pc-s megoldáshoz, bár nem igazán tetszik. -
laca500
aktív tag
Tényleg nem láttam még ilyet és tényleg pont ez a problémám, hogy ez miatt nem tudom hogyan is működnek a TV tunerek. Ezért próbálok infókat szerezni. A legjobban egy olyan DVB-C-s STB-nak örülnék amiben van, vagy betehető egy winchester. De, mivel eddig csak olyat sikerült találnom amihez usb-n lehet külső HDD-t csatlakoztatni, ami nekem nem tetszik, ezért kezdtem el érdeklődni a PC-hez csatlakoztatható tunerek után. Ha viszont úgy működik az ilyen tunerek többsége mint ez, amit egy pár perce találtam, akkor már értem a dolgot. Legalább is azt hiszem.
Ennél a tunernál ezt írják:
akár az interneten keresztül is programozható az otthoni gépünkben működő tuner, de a kikapcsolt gépet időben el is indítja, ha majd fel kell vennie a tévéből.
Már csak az ára zavar.
Tudnátok valami hasonlót ajánlani ami olcsóbb, de ilyesmi a tudása? -
laca500
aktív tag
válasz
Watt25 #10950 üzenetére
Én is köszönöm a válaszokat, de nem ilyen megoldásra gondoltam.
Inkább valami olyanra, mint amikor összeraktam egy HTPC-t és az infra vevőrésze rá volt kötve az egyik belső usb csatira, amin keresztül a távkapcs megnyomásakor elindította a win 7-et, vagy az xbmc-t.
Hát valami ilyesmire gondolok. Hátha van valami DVB-C USB-s vevő kütyü, ami beprogramozható, és a megadott időben feltudja éleszteni az USB-n keresztül a PC-t.
Szerintem kell lenni ilyennek. Vagy ez csak úgy működhet, hogy bekapcsolom a pc-t, majd beállítom a felvételt valamelyik progiban, elmegyek dolgozni a pc-t meg bekapcsolva hagyom? Aztán ha végzett a felvétellel, már le áll magától?
Csak ilyen megoldás létezne? -
laca500
aktív tag
Sziasztok.
PCI-e-s vagy USB-s DVB-C kártyához, létezik olyan progi, amit ha beállítok felvételre, akkor abban a bizonyos időpontban bekapcsolja a PC-t és felvegye a műsort, majd a végén le is állítsa? -
zichie
senior tag
TBS USB dvb-c tunrre van valami megoldás, hogy felismerje a TSReader? A TBS honlapjáról letölthető TSReaderSources DLL csomag legújabb (V1.0.8.3.) verziójával sem megy. Szinte az összes TBS termékhez van TSReader támogatás, csak az usb stick-hez nincs.
-
-
soldner
tag
válasz
P.O.C. #10804 üzenetére
Ezt a 4 DVB-C képes boxot tudom ajánlani:
Orchid Maxevo CT CICX HD PVR
Synaps CHD-3000
Alma C2200
Optibox Gekko Cable HDA nagy mennyiségű HD adás rögzítésére azt tudom mondani, hogy kicsit még gyerekcipőben járnak ezek a boxok.
Sok bennük a szoftver hiba.Nem akarok marhaságokat írni, de mintha a UPC hálózatán nem működnének.
Mivel ott a szolgáltató által hozzárendelt készülék szükséges. De ez nem 100%, majd valaki aki UPC-s megerősíti vagy cáfolja. -
P.O.C.
tag
Üdv Urak!
Nem vagyok otthon a témában, így egy ilyen egyszerű kérdésem lenne:
Milyen DVB-C tunert ajánlanátok? Mindenféleképpen belső kéne, a szolgáltató valószínűleg Digi, de befigyelhet a UPC is...A cél nagy mennyiségű adás rögzítése.
köszi
-
Male
nagyúr
-
Bloksma
aktív tag
válasz
Armagedown #10740 üzenetére
Szerintem azért drágább már, mert ez egy újabb verzió. Ebben már van DVB-C tuner is, D525 processzor, stb
-
gsc73
aktív tag
Háááááát, beleizzadtam, de legalább a sikerélmény pótolhatatlan. Sokat keresgéltem, de valahogy nem állt össze a kép, hogy mi is kell ahhoz, hogy egy USB-s DVB-C tunerrel DIGI-s TV-t lehessen nézni, és mint tudjuk az ördög a részletekben van, és sehol sem találtam meg összeszedve a dolgokat.
Azért válaszolok magamnak, mert hátha valaki ez alapján tudja majd megoldani a jövőben a problémákat a DVBViewer programmal kapcsolatban. (és mert senki sem tudott segíteni)Több kritikus pont volt:
1: Telepíteni kellett valamilyen codec pack-ot (én a K-lite-ot telepítettem)
2: a „digi.ini” file helye XP esetén: „C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\CMUV\DVBViewer.\Transponders”, különben nem jelenik meg a listában, ahol kellene.
3: a file megszerkesztése is külön mutatvány volt, mert bár minta sok van itt, ebben a topikban is, de a frekvencia értékek sem könnyen elérhetőek a DIGI honlapján……(google)
3a: 121MHz-es frekin nem 6900, hanem 6000-es értéket kell beállítani, azaz helyesen a digi. ini file tartalma, most Budapesten:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=12
1=121000,5,6000
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=386000,5,6900
7=394000,5,6900
8=402000,5,6900
9=770000,5,6900
10=778000,5,6900
11=786000,5,6900
12=794000,5,6900Üdv: g.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy „Pinnacle PCTV Quatro Stick (510e)” –t, DVB-C tunernek. Digi-s (www.digi.hu) tévénézés céljából.
A Digi oldalán az alábbi olvasható:
„A DVB-C digitális kábeltévé szolgáltatásunk kézi beállításhoz szükséges paraméterei:
Symbol rate: 6900
Moduláció: 256 QAM
A hálózati azonosító: 1001”
A stickhez adott TVCenter Pro úgy látszik, mintha csak analóg csatornákat találna, és a képminőség is ennek megfelelő. Gondoltam inkább próbálkozom mással:
- SmartDVB: nem sikerült beüzemelni, mintha csak DVB-T-t ismerne. Lehet egyáltalán DVB-C-re használni? Talán valami .ini file kellene hozzá? Azt hogyan, honnan?
- DVBViewer (Pro v4.5): ígéretesnek indult, meg is találta a csatornákat, kiválasztás után hang van, kép nincs, és meg is fagy.
- DVBDream: mintha csak DVB-T-t ismerne.
- ProgDVB: mintha csak DVB-T-t ismerne.
Letöltenék még sok-sok programot, de nincs kedvem tovább próbálkozni.
Legjobb lenne a SmartDVB-t beüzemelni, vagy esetleg a DVBViewer-t, tudnátok segíteni?
Üdv: g.
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
DVB-T + DVB-C vevőből most mi az ajánlott típus? Elsősorban PCI-e -s kártya érdekelne, de USB-s is szóba jöhet (sima PCI kizárva, nincs hová tenni).
MinDigTV + Digi kábel a célpont. Analóg rész nem kell.Az ár is szempont, de nem ez a leglényegesebb, inkább:
- képminőség (ez inkább érzékenység itt... szóval bejöjjenek a csatornák rendesen)
- ne fagyjon, akadozzon, stb. Szépen stabilan tegye a dolgát... ez az egyik legfontosabb (a csak ritkán fagy sem oké).
- Win7 x64-en tökéletesen működjön
- távirányítója ne csak a saját programjában menjen... bár nem kritikus, de jó lenne, ha mindenütt működne
- jó lenne, ha egyszerre rámenne a szobaantenna és a kábel, bár ez nem kritikus pont azértTerratec Cinergy T PCIe Dual, ezt néztem ki... sajnos túl sok infót nem találtam róla itt. (Az utolsó pont biztosan nem teljesül vele, de ettől még jó lehet.)
Előre is köszönöm a tippeket!
-
Joke21
aktív tag
Én úgy tudom, minden kábeltévé szolgáltatónak kötelező a mindigtv adásait is adni a kábelen. Nálunk a tarr legalábbis adja a dvb-t-s csatornákat. Úgyhogy én igaz, hogy beltérit vettem, de dvb-c és dvb-t tunerest, de csak egy bemenettel. Így tudom nézni a dvb-c és a dvb-t csatikat is. Gondolom így neked is elég egy bemenetes, de azért előtte érdeklődj.
-
szabi__memo
nagyúr
Érdeklődnékl manapság milyen tuner(eke)t javasolnátok arra az esetre ha DVB-t és DVB-C-t is szeretnék streamelni? (Ha jól tudom ehhez legalább 2 antennabemenetes vevő kellene)
Usb-s és PCIe-s verzióra is várnék javaslatot, bár lehet csak usb-s jöhet szóba a végén.
Gondolom USB-sből nincs két bemenetes...
Természetesen jó árú kombinációban, win és linux alatt is működjön.
Köszi
-
azbest
félisten
válasz
szabi__memo #10676 üzenetére
A cam modul-ok gyakorlatilag mini számítógépek, azokon is valamilyen szoftver fut. A smartkártya az smarkártya, szabványosak. Nameg persze körülnéztem a neten, hogy miket írnak hasonló témában, így lett meg a megfelelő kártyakezelő program.
A upc kártya is működhet benne elvileg, úgy tudom a tvheadend és a newcs a nagra kódolást is támogatja. Hogy a ci+ kapcsán tesznek e megkötéseket, azt nem tudom. Valakinek ki kéne próbálnia. De ettől még lehet, hogy a upc kártya és a cam modul egymáshoz van rendelve, így csak olyan pc-s tunerrel megy, aminek ci slotja is van és beletehető a cam modul. Ci slotos dvb-c tunerekről gyűjtött már valaki listát: zhagyma listája
-
soldner
tag
válasz
zazenke #10672 üzenetére
DVB-C vevők:
A #10624 hozzászólásomban felsoroltam 3 itthon kapható típust.
Ezenkívül az Optibox Gekko Cable készüléke is alkalmas az általad elvárt funkciókra.
[link]Egy lényeges dolog lemaradt.
Ha felveszel egy csstornát, akkor csak olyan másik csatornát tudsz nézni, ami ugyanazon a frekvencián jön.
Pl.: az M1, M2, ezek HD verziója és a Duna csatornákk és ezek HD verziója + a Pax jön egy frekvencián.Általában 5-11 csatorna van egy-egy frekvencián.
Az Optiboxnál említenek egy PIP funkciót. Ebből arra következetek, hogy talán tudja amit szeretnél, talán nem.
-
soldner
tag
válasz
stevyhard #10643 üzenetére
Üzletben próbáltam ki az Optiboxot is és az Alma-t is.
Számomra is az egyik legfontosabb a rögzítés. De mivel szerettem volna, ha egy médialejátszóhoz is jutok 2 az 1-ben alapon, ezért gondoltam az optiboxra.Rögzítés az ment, de csak felvettem egy rövid részt és visszanéztem.
A média lejátszással többféle gond volt.
ALMA:
XVID-es cuccokat vitte, de ameliyk DX50-es kodeket használt azt nem játszotta le.
XVID és MKV esetében is, az AC3 hangkodek használata esetén nem volt hang.
MKV DTS esetében sem volt hang.
Tehát Alma-n 6 MKV file-om volt, de egyiknek sem volt hangja.
F4V - ezt nem ismerte fel.
MOV - szépen lejátszotta mindet.GEKKO:
Minden XVID-es cuccot jól lejátszott.
Volt olyan ahol az aspect ratio-val gondja volt. Felhúzta teljes képernyőre.
Nem találtam olyan opciót ahol ezt állítani lehetett volna. De nem volt túl sok időm a próbára.
Az általam vitt TS formátumot nem játszotta le. (Az Alma igen.)
MKV és DTS hang esetében szakadozott a lejátszás.
MKV esetében is volt ahol gondja volt az aspect ratioval.
F4V és MOV file-okat nem ismerte fel.Beletekerést meg pillanat állj funkciót az Optiboxon próbáltam csak.
MKV esetében általában nem sikerült neki, vagy változó eredménnyel.
Tehát vagy nem is tekert, vagy nem tudta folytatni a lejátszást.Egyéb funkciók kipróbálására nem volt lehetőségem.
A lejátszó rész számomra mindkét készülék esetében nagy csalódás volt.
Itt a fórumon ajánlottak Egreat R6C médialejátszót.
10.990 Ft -ért az összes tesztfile-omat tökéletesen lejátsza. Az elmúlt 2 nap alatt is vitt mindent.
Tény, hogy nagyon egyszerű cucc, de a fenti két set-top box sem tűnt komolyabbnak.Egyébként még nem vettem meg a DVB-C-s cuccot, mert egy régi Panasonic DVD-RAM-ot használok, ami analógban rögzít. A digitális csatornákat így nem tudom időzítve felvenni jelenleg. De az analóg csatornák rögzítése így meg van oldva.
-
stevyhard
csendes tag
válasz
soldner #10642 üzenetére
Hello,
Én is az optibox és az alma között vacilálok. Nekem főleg a rögzítés lenne fontos. Már majdnem ott tartottam, hogy a pc-be vegyek kábeltunert, de azt alvó állapotban kell hagyni. Visszanézéshez meg be kell kapcsolni a gépet. Ráadásul a pc-s dvb-c tuner is 20e körül van, mint az alma C2200.
Kedves soldner!
Megköszönném ha pontosítanád tapasztalataidat az említett készülékek (stb-k) lejátszási problémái ügyében. Mivel nem boldogult? MKV? A lejátszókra is felrakják külön az ikont, de akkor minek?
Amennyiben a felvett anyag pc-n nem visszajátszható, akkor inkább tényleg pc-s tuner.
(Teszem azt reklámot kivágni, stb.)Nem elhanyagolható az sem, hogy a youtube is fut rajtuk, amiért ismét nem kapcsolnám be a pc-t. Itt persze hozzá kell tenni, néhol azt írják egyes készülékek billentyűzettel is használhatók, máshogy nem is használnám.
És ott van a DLNA a gekko-ban, amiért az is szimpi. A felvett tv adást utána bármin le tudnám játszani, de ha nem is azt mást, pl: okostelefonon.:-)Előre is köszönöm a véleményed, véleményeket.
-
soldner
tag
Sziasztok!
Hasonlóan balhamster kollégához, olyan Set-Top Box-ot keresek amely DIGI kábel vételére alkalmas, az alábbi paramétereknek megfelel:
- DVB-C vevővel rendelkezik (DIGI kábel vételére)
- PVR funkció (felvétel USB-re)
- Média lejátszás (lehetőleg minden ismertebb formátumot szakadozás nélkül)
- Scart kimenet
- * HD felbontás (jó ha van)
- * HDMI kimenet (jó ha van)
- ** DVB-T vevő (jó ha van, de ha nincs az sem gond)
- ** Beépített Conax (jó ha van, de ha nincs az sem gond)Keresgélve és visszaolvasva az alábbi - számomra ismeretlen - márkákat találtam:
Orchid Maxevo CT CICX HD PVR
[link]Synaps CHD-3000
[link]Alma C2200
[link]A kábeltévé digitális adásainak rögzítésén felül viszonylag fontos lenne számomra, hogy a média lejátszó része is használható legyen. (Tehát szakadozásmentesen boldoguljon az elterjedt média formátumokkal. Ha még a felirat fileokkal is elboldugulna, az külön öröm lenne.)
Ha valakinek van konkrét tapasztalata a fenti készülékekkel, vagy tud ajánlani másik típust az előre is köszönöm!
@balhamster: Sikerült megvásárolnod valamelyi készüléket? Ha igen mik a tapasztalataid?
-
gulyasa
őstag
válasz
balhamster #10583 üzenetére
És ehhez mit szólnál?
Orchid Maxevo CT CICX HD PVR Földi digitális és Kábel TV vevő
(Digi kábelen kívül MinDigTV-hez is jó lehet)Egy dolog, ami nem tetszik benne, hogy csak FAT32-őt támogat az USB-re csatlakoztatott tárolón.
De nekem is a betacom-osoktól van beltérim - egy másik márka - Digi kábelhez és nagyon meg vagyok vele elégedve. Sajnos most csak a fentebb linkelt egyetlen fajta készülék van náluk most raktáron DVB-C-hez, viszont érdemes időről-időre visszanézni az oldalukra, mert folyamatosak a beszerzések és más márka/típusok is megjelenhetnek (újra). -
balhamster
csendes tag
Sziasztok! Kérdésem lenne DVB-C-s set-top boxszal kapcsolatban.
Kettőt néztem ki: Alma c2200 http://www.almadigital.tv/?q=product&id=151
Tuner & Demodulation
System standard: Fully MPEGII/DVB-C Compliant
Input Frequency: 51~860Mhz
Input level Range: 44-90dBuV
Tip QAM: QAM16/QAM32/QAM64/QAM128/QAM256
Bandwidth: 8MHz
A/V Mode
Video format: MPEG-II Main pro�le/Main level
Audio format: MPEG-II layer I&IIés
Synaps chd-3000 http://www.synaps.tv/?q=product&id=10
MPEG TS A/V Decoding
Transport Stream: MPEG-2, H.264
Input Rate: Max.120Mbit/s
Aspect Radio: 4:3, 16:9, Letter Box
Video Decoding: MPEG-2, MP@ML, MPEG-4 part 10/H264Leginkább az mpeg2 és 4 érdekelne, nem igazán értek hozzá, de hogy lehet hd az első ha nem tud mpeg4-et? Az első olcsóbb és van LAN kapcsolat (mondjuk csak youtube)
Melyiket érdemes? Miért?
Köszi! -
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
USB-s DVB-C MPEG-4-es tunert keresek Digi-s TV nézéshez. (rögzíteni nem fogok)
Korábban csak analóg PCI-os tunerem volt (D-Scaler-t használtam), és most azt sem tudom merre induljak. Mit ajánlotok (HW/SW/ hol)? (nem lenne baj, ha olcsó is lenne)
Üdv: g.
-
Ciripke
tag
Vásárolt mostanában valaki hazai forgalmazótól USB-s DVB-C tunert?
Nem látom raktáron sehol, és tudom, hogy feltüntetett "2-3 munkanap" csak marketing, ezért kérdem, hogy vett-e mostanában valaki, van-e tapasztalata, hogy hol szerzik be tényleg gyorsan. -
Jetpilot
csendes tag
sziasztok!
kártya: technisat cablestar hd2
szolgáltató: digikeresek valakit aki tudja hogyan kell beállítani a win7 media centert dvb-c csatornák vételére.
kártyát látja, driverek jók, de nem talál csatornát. nem támogatja a wmc a dvb-c -t?
dvbviewerrel jó, de a media centert jobban szeretem. -
zsigus
őstag
válasz
Ciripke #10475 üzenetére
Az MPEG dekódolás történhet hardveresen, tökmindegy szerintem, hogy DVB-C vagy DVB-T.
Nézz meg egy olcsó DVB-T tunnert, P4 3,0 Ghz kell neki a HDTV-hez, ezzel szemben a drágábbakhoz (amikben már két tunner is van!, pl. Terratec DVB-T+C) 2 Ghz-el elmegy, mert valószínűleg hardveres a dekódolás.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
HTPC-be tervezek dVB-C tunert, hogy a kábeles digit onna varázsoljam a plazmára.
Ahogy visszaolvastam, a digitálisnál mind1 a csatolófelület, (PCI, PCI-e, USB).
A krédésem az lenne, hogy a TimeShift funkcióhoz, vagy az egyiket nézem/másikat felveszem opcióhoz két tuner kell?
Ha igen, akkor van szerepe annak, hogy az a két eszköz u.olyan-e?Köszi az infót!
-
wassermann
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #10412 üzenetére
PC mellé, ha ritkán vennél csak fel, tényleg a DVB-C-vel és DVB-T-vel szerelt monitor TV a legoptimálisabb megoldás.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #10401 üzenetére
Edisionnak vannak jó és megbízható készülékei (német márka), amikhez elég sok moddolft fw elérhető (német és olasz sat oldalakon elérhetőek a moddok, illetve www.ichliebe.tv a fő oldal, de az nem mindig érhető el).
Én most vettem a napokban dvb-s/dvb-t combót (mini 2in1), van benne minden, pvr, hdmi, scart, spidf, timeshift, lejátszik kb minden filmet, és még sorolhatnám.
Lehet felvenni adónként és transponder/muxonként is, 2 kártyaolvasó és két ci modul befogadóhelye van.A drágább ip verziónak lan csatlakozója is van.
Azt hiszem van dvb-c/dvb-t combójuk is, de kétlem, hogy lenne hármas eszközük.
Nem olcsó készülékek, de nagyon megbízhatóak, esetleg ha olcsóbban érdekel, nézz körbe a néme ebayen.
Upc májusban vezeti be az stb nélküli előfizetést, ott viszont majd a ci modult kell bérelni (továbbra is pofátlanság, de legalább van egy kis előrehaladás).
zsigus: 100k-ért butaság hd ready plazmát venni, annyiért már kapsz full hd lcd-t is, ami nem hulladék.
De igen, digitális adás mellé mindenképpen érdemes "lapos tv-t" venni. -
zsigus
őstag
válasz
CoolBoy323 #10397 üzenetére
Örülök neki, hogy lebeszéltek. Egy TV-t TV-nek, egy monitort monitornak ajánlatos használni (már csak a mérete miatt is). Vész esetére és SD-hez még talán elég egy 24 colos monitor is, de ha HD csatornákat - netalántán Blu-Ray filmet - szeretnél nézni megfelelő minőségben akkor egy normális mérettel rendelkező HD Ready TV is sokkal többet nyújt mint egy átlag monitor (főleg ha TN paneles).
Általában ha ezt leírom mindig beleköt valaki (jellemzően az, aki kis TV-t vesz), ezért spórolok egy hsz.-t: Optimális nézési távolság a HDTV-khez a THX szerint. Ebből mindenki kiszámolhatja, hogy mekkora TV-t érdemes venni a saját körülményeihez.
Ha a médialejátszó (és a ronda menü) miatt nem kell az Alcor akkor ne is nagyon nézegess hasonlókat - mert ahogy írtam is - egy TV és egy STB sem megfelelő médialejátszónak, és ezért az árért ne várj az átlagnál többet.
Bár már tárgytalan a MindigTV Extra.
DVB-C-nél pedig vagy fizetsz extra pénzt a rögzítés/megállítás miatt - vagy az esetek többségében nem lesz ilyen funkciód. -
zsigus
őstag
válasz
CoolBoy323 #10392 üzenetére
Először is döntsd el, hogy mit szeretnél (a földfelszíni DVB-T-hez antenna kell, a kábeles DVB-C-hez a panelházba/lakásba bekötött kábel, a DVB-S-hez pedig parabola antenna).
De ha nincs antennád/parabolád, és felszerelni sem tudsz akkor csak a DVB-C marad, ha van ott ahová költözni akarsz.
Másodszor döntsd el, hogy milyen szolgáltatónál fizetsz elő, mert ahogy korábban is mondtam - valamelyik szolgáltatónál csak a szolgáltató által adott STB-ket használhatod, hiába veszel másikat nem fog működni vele.
Watt25: Én ebből indultam ki:
"kábeles Tv-hez keresnék nagyon fullos set top boxot!"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged