Hirdetés
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimi82
aktív tag
Sziasztok!
Spanom vett egy olcsó BluePanther BP821 HD DVB-T vevőt.
Régi tetőantennával összekötünk,de nem adja az adást.
Nem akar sokat költeni,mivel albérletben lakik.
Ha ezt meg veszi működni fog?
Szeged(Sándor utca) adótoronytól (2,5-4km) közel lakik.Előre is köszönöm!
Üdv.:Imre
-
csendes
addikt
DAB+ vétel az sdr-j [link] (Linux, Windows) 0.977 verziójával, RTL2832U tunerrel. Ez a verzió már alapból felismeri a mgyar karakterkészletet, a kimeneti puffer túlcsordulással is próbáltak valamit kezdeni. Arch Linux alatt a fordítás qmake-kel elsőre hiba nélkül sikerült [link], más disztribúciókkal lehetnek kompatibilitási gondok. Ezzel együtt az eredmény még nem tökéletes, időnként megdöccen, recseg, (a demodulált AAC streamet külső lejátszóval pl. mplayer-rel dekódolva jobb), és eléggé CPU igényes:
-
superg
senior tag
Hali!
Adott egy tv amiben nincs time shift+felvétel funkció,és adott egy digi tv kábeles adás.Mi is kell ahhoz hogy tudjak felvenni time shiftelni a tévével?Egy dvb-c tuner pvr funkcióval?Ha igen melyik az ajánlott az olcsóbb kategóriából?Köszi. -
Kernel
nagyúr
válasz
Tegla80 #15791 üzenetére
Az IPTV-szolgáltatót kell felhívni, hogy adjanak HDMI-kimenetes boxot, ha nem tudnak, akkor nem lesz. T-Home-nál van például.
Tányért én nem használok, arról más talán többet tud írni. Vagy ezen a fórumon esetleg, de már nem tudom, melyik topikban volt erről szó: [link]
-
Tegla80
addikt
Sziasztok
Lenne szamotokra ket alap kerdesem.
1. dvb-s es s2 -t tudo tv eseten,lenne e lehetosegem az eterbol ingyenes dolgok eleresere??(barmi jo ha van,de hd-t keresnek leginkabb )
Ha igen,akkor mit kellene vennem,h elerjem oket?2. baratom ip-tv nez (vagy mifenet
) es megdobbenve hallottam tole,h xar a kepe az uj tv-n.(A tv brutal jo,nekem is ua van) Kiderult,h a boxbol scart al taplalja a tv-t,
mert ezt adta a szolg.....(horror ossszegert)
Mivel tudnam kivaltani nala,h hdmi-n tudja nezni a musort??Koszonok a raero forumtarsaknak minden elejtett infot,linket.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Mike88 #15789 üzenetére
De felgyűrted az orrod... Szemtől szembe is megmondanám, hogy a kínai gagyik ilyen esetben sokat nem érnek. Sima PC-s DVB-T esetén igen, mert vannak programok, amik kezelik és nincs nagy szükség terméktámogatásra, elég ha van hozzá driver. Egy Android-os cuccnál azért már nem mindegy, hogy milyent vesz az ember. De miattam azt csinálsz, amit akarsz, senki nem mondta, hogy vedd meg, csak ajánlottam egyet, amihez létezik program is az operációs rendszerre...
Esetleg megoldható úgy a dolog, hogy a PC-n megy a DVBViewer Recording Service és onnan tudsz streamelni normálisan más eszközre is, ahhoz van Android-os kliens is. -
Mike88
senior tag
Ezt a stílust a haverjaidnak add le! Idegenek nem beszélnek így egymással! Ha szemtől szembe állnánk, függetlenül egymás közötti korkülönbségtől, erőviszonyoktól, farokmérettől, ilyen stílussal nyilván nem indítanál. Úgy gondolom ezt mindenkinek tartania kellene a neten is, itt sem másabb a helyzet, nem kell egymásba gyalogolni.
Fogalmad sincs, hogy hol s mire használnám föl, fogalmad sincs, hogy eddig mennyi pénzt költöttem erre (semmit!). Miből gondolod, hogy felelőtlen vásárló vagyok, miből jött ez le, miből mertél erre következtetni? Épp arra várok, hogy legyen végre egy kínai "szar", ami nem 13 ezer forint, mert nekem ennyit nem ér meg a dolog, 2. tunernak lenne egy DVB-S boxba (ami androidos). Itt nem arról van szó, hogy kitudom-e fizetni vagy sem, hanem arról, hogy nem adok érte ennyit 2. tunerként, ha ennyiért már kapok egy komplett boxot is, amibe nyilván több mindent kellett beleszórni, szóval ezért tartom irreálisnak a 10 ezer feletti összeget. Van egy RTL2832U+R820T chipes stickem, de ezt is windowshoz vettem, nem androidhoz, viszont azzal nem számoltam, hogy le kell ezt írnom ahhoz, hogy ne legyen velem bárki is arrogáns. -
Mike88
senior tag
Működik nálunk is, sőt Nexus-ra kernel cserével megoldották már a Tv-t is, de ne kérdezd hogy, utána kell nézni.
Nekem pont ez a problémám, hogy csak FM-et tudok összehozni androidon. Jó lenne végre egy olyan dongle, amivel mindenféle mókolás nélkül tudok androidon DVB-T rendszeren TV-zni, s megfizethető áron, mert 10 ezreket nem adnék ki ilyesmiért. Olcsó eszköz annyi, mint égen a csillag, s mindegyiknél ígérik androidra az applikációt, de csak ígérgetés megy hónapok sőt akár évek óta. -
csendes
addikt
Nálunk is van FM is és a DAB+ is. Linux alatt működik (nálam is), tehát androiddal is megoldható elvileg. Rövid keresés után FM vételre valóban az SDR Touch vagy az RFAnalyzer alkalmazás érhető el androidra [link], illetve a Wavesink Plus (ingyenes verziója a Wavesink) az FM-en felül a DAB+-t is tudja [link].
-
Samee
tag
Sziasztok!
FM rádiót szeretnék felügyeskedni egy Nexus 7-re, utánanéztem a gugliban és azt olvastam, hogy egy DVB-t USB dongle + SDR Touch android appal ezt meg lehet oldani (+OTG kábel). Csinált mar valaki ilyet? Vagy csak külföldön működik, nálunk nem?
Köszi!!
-
golya87
őstag
válasz
k_petya #15779 üzenetére
Én mondjuk Ubuntu 14.04/12.04-en valósítottam meg az egészet. Oscam + Omnikey olvasó + Tvheadend. Működött MindigTV-vel, Azbest leírását felhasználva és működik UPC Direct-el.
Nem tiszta számomra, hogy használsz-e most kódkártyát, vagy sem. Amennyiben használsz, most ilyen módon működik a rendszered?
-
k_petya
tag
válasz
golya87 #15776 üzenetére
t-homenál vagyok kábeltv előfizető vagyis dvb-ct kellene müködtetni. A linuxot is túlélem vhogy mert vagy költözik minden a nas-ra vagy virtuális gépen fog futni.
Egy kicsivel komplettebb leirás nem lenne vhol, hogy pl milyen linux javasolt stb.
smartcard olvasóból kishazánkban vmi Manhattan tipusút találtam, az is jó?
-
k_petya
tag
Üdv,
hogyan és milyen smartcard olvasót lehet használni előfizetői kártyához és milyen sw kell hozzá
-
Dobos91
csendes tag
Tudtok ajánlani valamilyen jó ár/érték arányú DVB-C STB-ot?
Ami fontos:
full hd
.TS fájlba rögzítsen, és NE darabolja a felvételt -
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Milyen megfizethető DVB-T-t tudnátok ajánlani a nonametől a kb. 20 ezresig bezárólag ami jó is? -
azbest
félisten
picit a keresőt is használhatnád, mert nem te vagy az első, aki hasonlót kérdez és ha jól látom legalább három helyen feltetted már
Tipikusan az a válasz, hogy a tuner hardverében nincs nagy különbség. A szoftveres körítés szokott jobb lenni a márkásabb és ezért drágább tunereknél. A kínainál meg 2 ezres körül kapni már dvb-T tunert,
Viszont, ha jól emlékszem a másik topicban mintha kábeles tévéről beszélgettünk volna, az meg dvb-C fajta.Ja bocs, az nem te voltál, csak a kép hasonló.Remélem tudod, hogy a kábeltévés (C), műholdas (S) és földfelszíni (T - mindigtv) adáshoz más fajta tuner kell. Van persze olyan, ami tud kezelni digitális kábeltévét és földfelszínit is. Abból is van kínai kb 6 ezresért.
Az olcsó tunerekhez lehet használni ingyenes programokat is, igények és szokások alapján többféle is van. Akár beépített windows media center vagy smartdvb vagy akár vlc playerrel is megoldható sok máshoz hasonlóan. Persze vannak külön megvehető fizetős programok is.
-
Kernel
nagyúr
Működni működik, nekem is van két ehhez hasonló, csak távszabályzó nélküli kivitelben. De a távszabályzó egyébként úgyis csak a saját programjával működik Total Media vagy Blaze, ami helyett vannak jobb programok is.
Érzékenységet nehéz lenne megmondani, többféle belseje van ezeknek, OneChip tuner, általában elég érzékenyek, nekem sincs vele gondom.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
DVB tunert szeretnék vásárolni.
Használ vagy próbált már valaki itt ilyen ezközt, mennyire működőképesek a 4-7000ft.os usb.s kütyük?
Laptoppal üzemeltetném.
Elég a pár alap csatorna, lényeg, hogy ha nem muszáj ne kelljen neki tetőantenna, tehát erősen fogja a dolgokat akár egy darab dróttal is mivel munkahelyen használnám.
Ezt nézegetem így talán tesztelhető mielött megveszem. -
wassermann
Topikgazda
válasz
lazioforever #15762 üzenetére
A legegyszerübb biquad-antenna, ami helyből ver sok szoba antennát. Ezzel próbálkozhatsz DVB-T-s csatornákat fogni. Kell hozzá egy A4-es lap vagy karton, vezeték (és tű/cérna a rögzítéshez):
-
Kernel
nagyúr
válasz
lazioforever #15762 üzenetére
Menüben kell lenni valahol az 5 V be/ki kapcsolását szolgáló funkciónak, Antenna Power vagy hasonló, értelemszerű néven.
Nem tudom, mekkora az adóteljesítmény, mert attól is függ, hogy akár egy darab dróttal, műszerzsinórral is érdemes-e próbálkozni, tesztelni, mindenesetre egy drót még nem kerül semmibe.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Vettem egy kis LED tv-t, és szeretnék hozzá egy (lehetőleg) beltéri antennát, amivel az ingyenes csatornákat lehet fogni.
A szombathelyi adótoronytól 10km-re lakom, elvileg légtávolban csak családi házak vannak.A kérdéseim a következők lennének:
Érdemes beltéri antennával próbálkozni ilyen távolságban? Tudtok esetleg konkrét típust ajánlani?
Mire érdemes odafigyelni választáskor? Erősítős legyen az antenna? Mekkora erősítés legyen benne?+1 kérdés: azt honnan lehet tudni, hogy a tv-m meg tudja-e táplálni az antennát koaxon keresztül? Vagy ezt már minden tv tudja?
-
golya87
őstag
válasz
zichie #15758 üzenetére
Nem tudom mire jó a blindscan, így nem hiszem, hogy használtam volna. Tvheadend-ben favágó módszerrel egyesével vettem fel a 17 TP-t.
Ha van egy jó leírás, akkor ment volna, de a tbs féle leírás nálam nem működött. Crazycat scriptje pedig takarítást is tartalmaz, ígyaz simán felment.
Szabad tudni melyik TBS DVB-C tunert használod?Nekem kb 2-3mp a váltás, de boxnál én gyorsabbnak érzékeltem. De valszeg az xbmc+rpi frontend és a tvheadend+n40l backend koncepció miatt ennyi az annyi.
-
zichie
senior tag
válasz
golya87 #15757 üzenetére
Én sokat szívtam a TBS linux driver felrakásánál, mivel linuxban nem vagyok nagyon otthon. Nem tudtam, hogy lett volna más alternatíva is, ami talán egyszerűbb. Nekem a csatornaváltás a Popcornon (aminek a linuxos tvheadend streamel) 5-10 másodperc, de ez a Popcorn hibája, mert nem erre lett kitalálva.
-
golya87
őstag
válasz
zichie #15756 üzenetére
Én egy TBS6982-t használok UPC Direct-hez. A gyári drivert nem tudtam 14.04-re felvarázsolni (user error), csak Crazycat driver-ét, viszont ezzel lassabb volt a csatornaváltás és voltak szakadásaim csatornaváltáskor. Utána kipróbáltam LJ Alves Tvheadend-hez módosított driverét és minden megjavult.Bár boxhoz viszonyítva lassúnak találom a csatornaváltást.
-
zichie
senior tag
válasz
golya87 #15755 üzenetére
A VLC-t windows alatt használom, korábban így streameltem.
A Tvheadend-et Lubuntu alatt használom a TBS honlapjáról letöltött Linuxos driverrel: TBS DVB-C USB Stick Linux Driver v141019
Annyi érdekesség van linux alatt, hogy a tuneren működés közben nem világít a led, míg windows alatt igen.
-
zichie
senior tag
Én batch file-okat írtam a vlc-hez.
Batch file (Digisport1HD.bat) a DigiSport 1-hez:
C:
cd "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\"
vlc dvb-c://frequency=354000000 :dvb-srate=6900 :program=26 :sout=#std{access=http,mux=ts,dst=0.0.0.0:48777}A DigiSport 2-hőz (Digisport2HD.bat):
C:
cd "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\"
vlc dvb-c://frequency=402000000 :dvb-srate=6900 :program=28 :sout=#std{access=http,mux=ts,dst=0.0.0.0:48777}A 48777-es porton megy a http stream, de értelemszerűen ezt átírva a batch file-ban más portot is meg lehet adni. Nekem TBS tunerem van, de vélhetően Cinergy tunerrel menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest