- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogyo74
tag
válasz
egykettő #10498 üzenetére
Nem. De keresd ki a legalacsonyabb frekvenciát, amit fogni akarsz, töltsd le a TSReaderLite című költeményt, és abba beírva az adott frekit, kezdd el mozgatni az antennát. Keresd meg a legnagyobb jelszintet (már az jó, ha megjelennek a csíkok).
Tehát először az antenna pozícióját kell jól beállítanod, utána jöhet a csatorna keresés, persze lehetőleg kézzel, ahogy már ajánlották neked. -
bogyo74
tag
válasz
Zirowe #10493 üzenetére
Az Astra 1N-hez önmagában kell neked legalább egy 150-es "lavór". Az ország keleti részein küzdenek 240-esekkel is, és még sikerélményük sincs mindig. Fontos tudni, hogy kb. 1 év múlva leváltja az ideiglenes 1N-t a 2F, ahol még kisebb footprint-et ígérnek.
A monoblock fejjel az a gond, hogy az egy bizonyos antennamérethez van kitalálva (olyan 80 cm körül), és főleg nem 15 fok átfogására. Szerintem nagyon nagy lesz a távolság a két fej között, ami egy nagy tányéron kiemelten jelentkezik. A jó hír viszont, hogy ha az 1N fejét egy nagy tányéron a fókuszba teszed, akkor a másik fejet nagyjából elég lesz beállítani, és jönni fog a HB.
Tehát hozzávalók két személyre:
- min 150-es antenna, lehetőleg jó minőségű (és ez sem garancia),
- multi fejtartó sín, vagy második fejtartó valami állítható mechanikával,
- két twin fej,
- két bármilyen DiSeqC kapcsoló, amit persze mindkét beltéri ismer.
- jó sok türelem az 1N beállításához. -
egykettő
aktív tag
válasz
azbest #10490 üzenetére
Ok, na sztem folytassuk inkább itt a beszélgetést, ezt többen olvassák.
Tehát fenn van a legfrissebb aláírt driver, egyenlőre csak ez a kis bot antenna van amit hozzá adtak.
Budapest, XIII. kerületben próbálom, a rendőrpalotával szembeni paneldzsungelből(Kassák Lajos utca 72.), az ablakomból látom a budai hegyeket.
tehát ilyen helyzetben ezzel az antennával esélytelen vagyok? -
bogyo74
tag
Az olcso.tv antenna igényét nem a hotbird, hanem az EB9A határozza meg, az gyengébb mifelénk, az olcso.tv által használt frekvencia meg még inkább. Arról nem is beszélve, hogy ott két fej van, a HB nincs fókuszban. Ez alapján (http://www.sat-tv-radio.hu/muholdismertetok/hot-bird-rendszer.html?Itemid=34) és a tapasztalatok alapján is, bőven elég egy 60-as.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Zirowe #10495 üzenetére
Dupla fejtartó ASTRA-HOTBIRD vételére, ezek szerint megoldhato.
Dupla fejtartó ASTRA-HOTBIRD vételére normál 90-es parabolához.
-
Zirowe
nagyúr
Akkor ha már itt vagyok, kérdezek egy nehezebbet.
Milyen feltételek szükségesek a hotbird és az astra 1n forgatás nélküli vételéhez két beltérin?
Tehát elég és megbízható egy monoblock twin fej, és mekkora átmérőjű antenna kell?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, szeretnék parabolát rakni a nyaralóra is.
Nem tudjátok véletlenül, hogy Velence/Gárdony környékén milyen átmérőjű antennára van szükség hotbird vételhez?
-
Watt25
veterán
válasz
egykettő #10482 üzenetére
Hagyd a fenébe az automata keresést és írd be kézzel a frekvenciákat. (Itt válaszd a frekvenciatáblázat fület.) Egyébként a hozzá adott Blaze szerintem simán rossz, keress bármi mást.
A LED akkor világít, ha van stabil vétel az adott frekvencián. (Annyit kell még tudni, hogy a hozzá adott botantenna vicc kategória, tehát csak ideális esetben ad használható eredményt.) -
zhagyma
őstag
válasz
zsigus #10484 üzenetére
A követelmények között nem mindig szerepel a proceszzor generáció. Például a linkelt terratec tunernél sem. Másrészt a digitális adást jellemzően DXVA gyorsítás segítségével érdemes nézni. Akkor meg úgyis 10% alatt lesz a CPU terhelés szinte minden mai proceszornál a PIV-től kezdve.
-
egykettő
aktív tag
Hy!
van egy ilyen tunerem:
eza típusa: IT9135 BDA Device
drivert feltoltam, van rajta led, de nekem nem világít, borzasztó lassan keres csatornát(2órája megy és 27%nál tart) a win szerint ki is fagy.
a hozzá adott blaze dtv6.0val próbálkozom.
Lehet hogy hardverhibás? bármilyen ötlet tipp jól jönne.
ja igen, OS win7 64bit. -
zsigus
őstag
válasz
Ciripke #10475 üzenetére
Az MPEG dekódolás történhet hardveresen, tökmindegy szerintem, hogy DVB-C vagy DVB-T.
Nézz meg egy olcsó DVB-T tunnert, P4 3,0 Ghz kell neki a HDTV-hez, ezzel szemben a drágábbakhoz (amikben már két tunner is van!, pl. Terratec DVB-T+C) 2 Ghz-el elmegy, mert valószínűleg hardveres a dekódolás.
-
zhagyma
őstag
válasz
Ciripke #10479 üzenetére
Érdemes belekukkantani: digitális tuner tutorial
-
Watt25
veterán
válasz
Ciripke #10475 üzenetére
Az alapelv, hogy ahhoz kell "erő", hogy lásd is a képet. Ha egyszerre akarsz két műsort nézni, akkor duplázódik a rendszerigény. Egy adás (vagy MUX) mentése gyakorlatilag nem terheli meg a mai procikat. (Teljes DVB-T MUX esetén kb. 20-22Mbit-et (~3MByte-ot) kell lementeni másodpercenként a vinyóra, egyetlen csatorna esetén ennek töredékét.)
-
Bloksma
aktív tag
Látom megy itt a vita.
PeterPH-val kell egyet értem. Lehet egyszerre több műsort nézni/rögzíteni, amennyiben azok egy frekvencián (mux-on) vannak, egyébként nem.
Egyszerre m1-et és rtl klubot is nézni esetleg úgy tudnám elképzelni, hogy ha az egyik analóg. Vagy ha nem DVB-T-ről van szó, hanem kábelről. Ott nem ismerem a szolgáltatók frekvenciakiosztásait. -
Ciripke
tag
Látom kisebb vihart kavart a kérdésem
Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy a gépigényt mennyiben befolyásolja az egyidejű két felvétel, vagy egy felvétel és egy TimeShift lehetősége.
Ha ITX-es megoldásban gondolkodom, akkor milyen gép kellhet ide? (És tényleg digitális adásra gondoltam) -
Watt25
veterán
Figyu, én azért kérdem a típusát, mert lehet, hogy nem is tudsz róla, hogy olyan tuner-ed van, ami dual-os, vagyis két tuner van benne. Ugyanis, amit írsz, az fizikai képtelenség.
Jelenleg itt 3 személy mondja az ellenkezőjét annak, amit te. A megsértődésen kívül ezen is elgondolkozhatnál.
Szerk.: Most már 4... -
aag
őstag
válasz
PeterPH #10454 üzenetére
DVB-T adásról van szó. Vagy S, vagy C. Olvasd el a főcímet. Analóg adásnál lenne az igaz amiről beszéltek. De ez nem az a topik.
(#10455) hati: Nem mindegy hoyg csinálja? Nekem így működik. És én ezt csak leírtam, mert ez a valóság. A valóság pedig független attól, hogy tudod-e a működéi elvét vagy sem.
-
PeterPH
senior tag
Ez sem igaz ebben a formában.
Tök mindegy hogy linux, vagy win, egy tuner egyidejűleg csak egy frekvenciát (transport stream-et) képes kezelni.
Tehát egy tunerrel is megoldható a több csatorna nézé/rögzítés, ha azok egy frekvencián vannak.
És a csoda Kaffeinedhez is kell több tuner, ha különböző frekvenciákon lévő műsorokat szeretnél nézni/rögzíteni. -
aag
őstag
Nem, ez nemigaz. Linux alatt a Kaffeine akárhány adást képes rögzíteni. (Csak a winyód bírja el) Ettől függetlenül egyet még nézhetsz is vele. Ráadásul egy VLC-vel bármelyiket nézheted éppen felvétel közben is. Illetve mindezt egyszerre is megteheted, csak bírja el a processzorod, legyen elég memóriád hozzá.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
HTPC-be tervezek dVB-C tunert, hogy a kábeles digit onna varázsoljam a plazmára.
Ahogy visszaolvastam, a digitálisnál mind1 a csatolófelület, (PCI, PCI-e, USB).
A krédésem az lenne, hogy a TimeShift funkcióhoz, vagy az egyiket nézem/másikat felveszem opcióhoz két tuner kell?
Ha igen, akkor van szerepe annak, hogy az a két eszköz u.olyan-e?Köszi az infót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest